Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - redondo

Pages: [1] 2
1
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 22, 2003, 12:50:17  »
"Nyt taisin osua arkaan paikkaan. On hieman huvittavaa, että moralisoit ja syyttelet nimenomaan c&r kalastajia alamitta kalojen itsetarkoituksellisesta pyynnistä, vaikka itse olet kalastanut 5 vuotta purolla jonka kalakanta koostu pääosin 20-30cm taimenista. 5 vuotta on pitkä aika, kyllä siinä ajassa luulisi selviävän useammankin kerran minkä kokoisesta kalasta puron kanta pääosin koostuu."

Kuten kerroin niin siinä ajassa se kyllä selvisikin kun kerran lopetin tuon kalastuksen siellä. Ja mainitsin, että kalastin tuon 5 vuoden aikana joella, mutta vaikuttaa, että käsitit mun kalastaneen siellä 365 päivää jokaisena vuotena viiden vuoden aikana. Näin ei ole.
Eikös se ole ihan normaalia, että rupeaa pohtimaan asioita ja tässä tapauksessa pohdin lapsosena tätä kalastuksen järkevyyttä tuolla joella.2
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 21, 2003, 20:19:49  »
"Maccalta näyttää löytyvän näitä "luurankoja" kaapista."

Onko tuo jokin luuranko jos kalastan 12-, 13,- 14-, 15-, 16-, ja 17-vuotiaana ko. joella ja tulen siihen lopputulokseen, että ei ole järkeä kalastaa täällä?!?!
"näyttää löytyvän"... Löytyykö paljon muitakin sun mielestä? - kerro ihmeessä muillekkin!

3
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 21, 2003, 20:13:48  »
Teppo.p : "Eli sinäkin Macca kalastat ainoastaan koska sinua huvittaa koukuttaa kaloja ja sen jälkeen on kiva tappaa ne "hyötykäyttöön",  eli loppujen lopuksi toimintasi ei ole mitenkään perustellumpaa/järkevämpää kuin c&r kalastus, jota tässä alituisesti halveksut."

Onko näin?

Aivan, loppujen lopuksi tulin siihen käsitykseen kun rupesin miettimään ja tutkimaan asiaa ja tienoota ettei isompaa taida löytyä. Huom!: en kalastanut viiden vuoden aikana 365päivää vuodessa kuten saatoit käsittää, kun tein siellä "syntiä".
Ja kyllä mä siitä juuri saan sen nautinnon, että itse pyydystän oma tekoisilla perhoilla kalan ja teen siitä ruokaa.

4
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 21, 2003, 17:53:15  »
"Kuullostaa siltä, että sa saat virkistyksen pamputtamalla kalan, jos et siitä kun päästät sen?"

Sitä se onkin. Saan virkistykseni siitä kun kalastan yhden kalan (yleensä istarin), tainnutan sen ja perkaan, sen jälkeen kotona laitan sen syötäväksi (hyötykäyttöön). Siitä en saa virkistystä, että koukutan kaloja huvikseni koskella sen takia kun se vaan on niin kivaa ja sitten lasken ne takaisin ja taas koukutan ja päästän.

5
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 21, 2003, 17:40:14  »
"Missäpäin tällaisia aatelisia-hienoja-perhomiehiä on ?
Ja mistä tiedät että ne tuon kokoisia heittelee takaisin tai yleensäkin saa saaliiksi ?
Mistä tiedät että joessa on lastentarha ?

Perustele nyt tekstisi jotenkin."

Näitä paikkoja joita itse olen huomannut on ainakin Sysmässä (mökilläni) eräässä pienehkössä purossa jossa elelee taimenkanta ja harjuskanta. Kokemusta tuosta purosta on 13 vuoden ajalta enkä ole kuin kaksi kertaa tuona aikana nähnyt kun joku saa yli 20cm taimenen. mutta silti perhokalastajia riittää purolla melkeen joka päivä. Ja aina kuulee:"muutama pieni taimen tuli, mutta laskin takasin".
Toinen paikka jonka tiedän löytyy Kaukasista (kotini lähellä) eräältä vedenottamolta, paikka on puromainen pieni kirkas joki. Joessa elää pieniä taimenia. Kalastin aikanaan joella 5 vuoden aikana, mutta tänä aikana sain joesta yhden 23cm taimenen ja kaikki muut olivat n.15cm mittaisia. Lopetin kalastuksen ko. joella 4 vuotta sitten kun huomasin, että mitä sitä turhaan kiusaamaan pikkuväkeä kun eivät tuon isommaksi kasva.

6
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 20, 2003, 19:26:30  »

Sitten on lisäksi näitä aatelisia-hienoja-perhomiehiä jotka kalastelevat tämmösissä pikkupuroissa taimenia (20cm) ja päästelevät niitä sitten pois vaikka alueella hyvin tiedetään, että purossa on lastentarha.


7
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 16, 2003, 16:50:14  »
"Hmm. Olisiko siksi, että jos kerran pamautat haulikolla kohti lintua, et kyllä varmasti saa siitä sellaista nautintoa kuin jos nautit kalan vastuksesta siiman päässä."

Siitä saa sen nautinnon kun on koko päivän jäljittänyt riistaa ja kun lopulta on päässyt sen jäljille ja alkaa olemaan riistalaukauksen paikka tai kun itse kouluttamalla koiralla on haukussa riistaa. Yhtä nautinnollista kuin kalan tempoilu siiman päässä.

8
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 16, 2003, 10:49:41  »
"Metsästyksellä ja kalastuksella on yhteisiä piirteitä, mutta ei siinä määrin, että c&r kalastusta ja metsästystä voitaisiin jarkevissä yhteyksissä verrata toisiinsa. Kummatkin (kuten jo mainittu) aiheuttavat adrenaliini ryöppyjä ja kivaa "kutinaa". Metsästyksen ja kalastuksen välistä yhteyttä voisi verrata ystävyyteen (ei sukulaisuuteen), eli piirteitä löytyy, mutta vertaukset itse tapahtuvasta toiminnassa eivät yleensä johda kovinkaan rikkaisiin ajatelmiin (poikkeuksia luonto ja jännityksen tunne)."

Mun alkuperäinen karkea vertaushan oli, että tuntuu samalle kuin vaikka jänis ensin ammuttaisiin eli saalistettaisiin ja sen jälkeen se vapautettaisiin. Ei ollu tarkotus ruveta tekemään metsästyksestä ja kalastuksesta samaa lajia vaan tarkoitin, että noinkin voisi tehdä ja siihen ei vaikuta mitkään vavat tai perhoon nappaamiset vaan saaliselukan vapauttaminen on se ydin.

9
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 16, 2003, 00:16:32  »
Valtaväestön mielestä ilmeisesti ei metsästyksellä ja kalastuksella ole mitään yhteistä, mutta omasta mielestä kyse on vähintään sukulaisuudesta ja saalistuksesta.

Väitän sen, että tunnen vähintään yhtä paljon kiihkon tunnetta ja adrenaliinia veressäni kun kiikaritähtäimeni ristikossa kulkee 12  piikkinen peurapukki kuin te ja minä silloin kun vapaa taivuttaa komea kala.  Ja siihen kalan karkuuttamisen mahdollisuuteen voi verrata täyttä liikkumattomuutta passissa silloin kun edessä käyskentelee se peurapukki, sillä silloin pienikin naksahdus tai kahahdus saa sen loikkimaan metsän suojaan, lisäksi passiin mennään jo muutamaa tuntia aikaisemmin eikä siellä puhella, tupakoida tai pahemmin liikuta. Vähintään yhtä haastavaa kuin luonnontaimenen perhostelu.

Mun puolesta keskustelu voi myöskin päättyä tähän jo senkin takia, että alkuperäisestä aiheesta ollaan menty metsään jo kauan sitten.
Ja näähän on aika pitkälle jokaisen omia mielipidejuttuja joista ei kannatta vääntää kättä.

10
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 22:37:51  »
Pitääkö tosiaan olla se vapa, kela ja siimat, että voi verrata hyvällä omalla tunnolla asioita vaikka kummassakin on kyse saalistuksesta??

11
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 21:53:45  »
"Kärppä ei omasta tahdostaan juokse puukkoosi kuten harjus iskee kiinni pintaperhoosi."

Kärppä menee loukkuuni tai ansaani minun syöttini ansiosta, mutta valinnan loukkuun menosta se tekee kuitenkin viime kädessä itse kuten kalakin ottaako vai eikö ota perhoon.

"Jotta pystyisit paremmin perustelemaan kantasi niin otapa esimerkiksi joku sellainen metsästystapa jossa saalis tulee pyytösi luo ja nappaa vieheen, ilman että sinä laukaiset vieheelläsi hengen pois siitä saalisötökästä."

Pystyn perustelemaan kantani hyvin:

Kaikessa houkuttelumetsästyksessä riista tulee pyynnöstäni luokseni, esim. peuranmetsästyksessä tai pyyn pillityksessä.

Itse et paljoakaan näytä metsästyksestä tietävän koska näinkin periteinen metsästysmuoto oli vierasta sinulle?? :(


12
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 20:03:35  »
Tarviiko kalastaa lainkaan jos haluaa vain hurvitella ja huvikseen väsytellä niitä kaloja? Ainiin mut pitihän jotenkin c&r-kalastajanki irtautua arjesta. Mut mitä jos laittas koukuttomia perhoja perukkeen päähän ja niitä nakkelis siellä? Tosin sillon ei voi saada yhtään kalaa takaisin laskettavaksi... mutta eihän teille ollutkaan se kalan saanti niin tärkeetä, vai oliko?

Ja sitten vielä, että joku holtsi rähjäsi kun mainitsin miten c&r hommissa kala väsytetään ryydyksiin ettei pidä paikkaansa, mutta toinen mestari kertoikin, että kala väsytetään sen tähden ryydyksiin jotta sitä voi käsitellä hellästi ja irrottaa koukun suusta siististi, näinhän se asia oikeasti on.

13
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 18:12:35  »
siksi en osta marketista koska tykkään kalastaa ja kuten sanoin valmistaa sitä myös itse.
Siis parahin Mayfly, mä tykkään kalastaa sen mitä kalastelen.

14
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 17:50:59  »
juuri noin minä usein teen tai sitten jään koskelle seuraamaan kaverin kalastelua tai laittamaan kalasta ruokaa. Mikä on kallis lupa sun mielestä?? Lasketko kalalle kilohinnan marketin mukaan??  :( Ainakin ite tykkään siitä, että kala on itse pyydystetty ja laitettu, enkä sillon ajattele paljoakaan hintaa koska niin suurista summista ei ole sentään kysymys.

15
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 17:37:11  »
Mayfly:lle, onpa hyvinkin yleistynyt tuo metsästys c&r, ei tosin aivan siinä muodossa jossa mainitsin vaan siten, että monet metsästäjät metsästävät nykyisin myös kameralla. No se siitä.
Edelleenkään ei selvinnyt se miksei riistan ampumista nukutusnuolilla voisi verrata c&r-kalastukseen? Samaa asiaahan siinä harrastetaan, saalistetaan elukka ja sitten lasketaan se takaisin luontoon. Varmasti siinä c&r-kalastuksessa löytyy paljon hyviä puolia, mutta melko ristiriitaista kuitenkin. Mutta otetaan ja kalastetaan vain se mitä syödään vaikka sillä ei arjesta irtautumista pystyisi tyydyttämäänkään, oli se sitten pullakirjo, tane tahi harjuksenpoika. tuota mieltä minä olen.

16
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 17:21:24  »
Niin, unohtui vielä tuo syy miksi sohin vapani kanssa. Siksi koska tykkään kalastuksesta ja tykkään liikkua luonnossa eli samoja juttuja kuin sinullakin. Mutta pystyn irroittautumaan arjesta muullakin tavalla kuin pyydystämällä kaloja sen tähden, että voisin päästää ne takaisin, esim. kitaran soitolla, metsästämällä, ampumalla tai reissaamassa Englannissa futismatseissa.
No ehkä joillain on vain yksi tapa irtautua arjesta ja se tapa on kai sitten tuo jumalainen C&R-kalastus.

17
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 17:16:15  »
No selvennetään nyt vielä Tepolle, että mun pääasiallinen tarkoitukseni todellakin on ottaa se kala jonka pyydystän ja jota silloin tällöin lähden pyydystämään, mutta mun tarkoitukseni ei ole ottaa mahdollisimman montaa kalaa. Ja miksi ei kalastusta ja metsästystä voi verrata toisiinsa? Harrastan kumpaakin ja ainakin omasta mielestäni molemmilla harrasteilla on pitkät perinteet ja monia samanlaisia piirteitä, eikö? Kummassakin harrasteessa lähdetään luontoon pyydystämään "luonnonantimia". Miksi ei siis voisi verrata metson ampumista nukutusnuolella ja taimenen pyydystä&päästäkalastusta? Kummassakin olisi tarkoituksena päästä saalistamaan saalis sen takia, että voi sen vapauttaa.

18
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 15:08:38  »
Miksi metsästäjät eivät ammu esim. metsoihin tainnutus tai nukutusnuolia ja sen jälkeen herättelevät niitä sitten ja yrittävät virkistää niitä ja päästävät ne takaisin luontoon "ylpeinä"? Tai kiinnitä jänisten häntiin lappuja joista selviää kuinka arvokas tuo jänis on tai minkälaisen palkinnon sillä voittaa? Mä ainakin hankin virkistykseni jotenkin muulla tavoin kuin kalastamalla kalaa sen takia, että voi päästää sen kalan pyörryksissä takaisin omaan elementtiinsä.
Ei mullakaan ole tapana käydä sellasilla pullalammikoilla joista saa sen paksun kirjon ensimmäisellä heitolla vaan sellasilla joissa on myös näitäpullakaloja, mutta myös luonnonkantaa. Kalastuksen keskitän näihin sitä varteen jokeen tuotuihin kalastettaviin kaloihin tai sitten en kalasta ollenkaan ja hankin sen virkistykseni jostain muualta.

19
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 10:11:20  »
Teppo.p ilmeisesti ajatteli asiani jotenkin, että mun olis pakko saada kalaa ja mahdollisimman paljon?
Tarkotin oikeestaan sitä, että mielummin mä vien kotiini sen yhen Kirjon kuin kalastan näitä luonnontaimenia ja sitten lasken niitä takaisin tai olen kalastamatta lainkaan jos tiedän, että koskessa on lastentarha.

20
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 15, 2003, 10:04:04  »
En mä itse kalastele muilla kuin perhovälineillä, mutta silti on vaikea käsittää sellaista hupia jossa kalaa pyydystetään ja koukutetaan sen takia, että voi päästää sen takaisin. Eikö sen kalan voisi jättää sinne suosiolla ja kalastaa niitä pullakaloja? Vai eikö tule tarpeet tyydytettyä jos ei saa sillon tällön pyydystää paria punalihaista ja sitten laskea ne takaisin?
Tämäkään ei ole mitään vittuilua vaan ihan mun oma kokemuksiini perustuva mielipide.

21
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 14, 2003, 17:57:52  »
tohon omaan juttuuni lisäisin vielä, että sattumalta saadut alamittaset tirriäiset voi tietysti laittaa kotiinsa takaisin, mutta jotkut sitten kalastelevat pikkupuroilla jossa tiedetään olevan pelkkä "lastentarha" ja kalansaaliin voi arvata etukäteen.

22
Kaikkea kalastuksesta / Re:Eläinrääkkäystä, sanovat...
« on: May 14, 2003, 17:45:43  »
oma mielipiteeni on pääosin se, että koko c&r kalastus on älyvapaa keksintö koska miksi pitää väsyttää kala ryydyksiin vain sen takia, että saa koukuttaa kalan ja sitten vapauttaa sen takaisin?! Jos kalaa ei ole aikomustakaan ottaa, vaan hupikalastelee ja väsyttelee niitä omaksi ilokseen niin miksi sitten pitää edes niillä vavoilla siellä vetten äärillä sohia?

23
Kaikkea kalastuksesta / Re:Saalisvarmuutesi?
« on: May 08, 2003, 18:30:24  »
no mitä nyt kalapäiväkirjaa kattelin ni yleensä joka toinen kerta tulee jotain maininnan arvoista saalista.

24
Näin kerran ku yks kaveri teki yhellä purolla sellasen ihmeheiton joka sopi hyvin ahtaaseen paikkaan. Haluaisin oppia semmosen!!

25
Perhokalastus / Re:8€ kahluuhousut!
« on: May 07, 2003, 13:59:15  »
Omasta kokemuksesta voin sanoo, että nois PVC ja muissa kumihousuissa (eli siis lehmän keinosiementäjän housut) on pari huonoo juttuu. Kuumalla säällä ne on törkeen kuumat mutta sitten syyskylmällä ne on taas järkyttävän kylmät niin että sinne pitää tunkee kymmenet eri housut alle.
Mutta halvathan ne yleensä on.

26
Perhokalastus / Re:Mistä saa C&R havaksia?
« on: May 05, 2003, 23:52:02  »
Onko ihan salettia ettei löydy esim. perhokolmiosta tai perhokulmasta?

27
Etelä-Suomi / Re:Etelä-suomen koskien tilanteet
« on: May 05, 2003, 16:44:48  »
Kävin eilen bodominjärvellä ja samalla ajoin vantaankosken yli ja aika savisen näköstä oli ja kohtuullisen korkeallakin.

28
Perhokalastus / Re:Vapa poikki
« on: May 05, 2003, 15:47:09  »
Ostin oman Visionini pari vuotta sitten ja myyjä yritti tyrkyttää jotain elinikäistä takuuta vavalle joka olis maksanu extraa.

29
Perhokalastus / Re:Abu Diplomat
« on: May 03, 2003, 00:49:49  »
Vähäisestä kokemuksesta sen pystyn ainakin sanomaan, että vapa on jotenkin oudon jäykkä ja tunnoton, mutta kela on ihan pähee.

30
Etelä-Suomi / Nukarin vuosilupa
« on: April 27, 2003, 14:21:18  »
Tietääkö joku paljon Vantaanjoen Nukarinkoskelle maksaa aikuisten vuosilupa tänä vuonna? Viime vuonna oli 50 euroa, mahtaako olla noussu?

Pages: [1] 2


center>