Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - daiwa2

Pages: [1] 2 3 ... 17
1
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: May 03, 2014, 12:41:56  »
Tuli muutama lippakin tehtyä, ja kyllähän nuo tuntui jo ainakin taimenelle ja hauelle kelpaavan. Uinti on viimeisen päälle hyvä, ja painoa löytyy 9g. Lentää mukavan pitkälle ja saa syvempiäkin kohtia ronkittua. Lehti kokoa 2.


2
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: February 27, 2014, 09:12:43  »
Muutama lätkä tuli rautujen harmiksi tehtyä. Kaupan omat kun olivat kovin kalliita mun makuun, niin päätin tehdä itse.

Ensi viikolla sitten pääsevät kunolla testiin kohdekaloille!


3
Nimenomaan näitä kokeiluita on tarkoitus tehdä ja kartoittaa kokemusta. Tähän mennessä kaikki reissut on ollut hyvin erilaisia ja erilaisissa paikoissa. Maaliskuussa olisi tarkoitus kokella myös talvikalastusta rautua jahtaamalla käsivarressa ja ehkä tässä muutaman vuoden päästä pääsee tekemään reissun sinne kauan haaveiltuun alaskaan...

Mutta voin kyllä allekirjoittaa nuo kaikki Börjen antamat vinkit näin muutamankin reissun kokemuksella.

Sen verran kesän reissu nyt edennyt, että tarvikehankintoja on tehty jotta niiden toimivuuden ehtii testata ennen reissua. Kameroiden lataamiseen tuli mm. hankittua 50 000Ah vara-akku. Täytyy kyllä sanoa etten luota kiinanpoikiin niin paljoa, että uskoisin tuon kapasiteetin olevan niin suuri mitä väittävät. Täytyy testailla tuota, montako kertaa sillä saa tarvittavat kamerat ladattua ja tilata sitten tarvittaessa toinen kaveriksi. Myöskin normaalia kameraa on tässä katseltu ja vahvasti kallistuttu Fujifilmin XP60:n. Myöskin uistinrintamalla on välinehankintoja tehty.

Googlea on käytelty ja Norjan karttoja ja ilmakuvia tutkittu rankasti kuluvan kuukauden aikana. Paikkoja on karsittu ja vielä on muutamasta hyvästä paikasta pakko päättää yksi kohde mihin tänä vuonna lähdetään. Mutta toistaiseksi näyttää hyvältä!

4
Terve!

Uusien jäsenten liittymistiedot toimitetaan tammikuun lopussa SVK:lle. Seuraava erä menee varmaan maaliskuun lopussa. Eli hopihopi, hakemuksia laittelemaan!

-Joonas

5
Pilkintä / SIIRRETTY: Voimakaira
« on: January 15, 2014, 13:30:41  »

6
Rakentelu / Vs: verkon pauloitus
« on: January 14, 2014, 09:22:05  »
Tuota tuota, kai sulla on liina ollut 120m, eikä 60m?

7
Nyt kaikki seuran jäsenet kertomaan talven kalastusreissuista seuran blogiin!

Tarkemmat tiedot löytyvät :

Seuran Blogista

-Joonas

8
Sekalaista juttua / Vs: Talviolympialaiset Sotši 2014
« on: January 07, 2014, 20:34:25  »

9
Näitä on vielä ja hyvin ehtii jouluksi uuteen kotiin!!

10
Rakentelu / Rautulätkien valmistaminen
« on: November 11, 2013, 13:19:37  »
Maaliskuussa olisi tiedossa 4-5päivän reissu pohjoiseen rautuja pilkkimään ja tuosta lajista ei aikaisempaa kokemusta ole missään muotoa. Muutaman pilkin olen käytettynä haalinut ja jonkun verran googlaillut asiaan liittyvää tietoa. Tunnetustihan parhaat kalat tehdään omatekemillä pilkeillä, joten pitäisi tuonne reissuun tehdä muutamia lätkiä itsekkin.

Onko kenelläkään mitään kokemusta lätkien teosta, mitä tulee otttaa huomioon jne? Uintia on lähinnä suurin kysymysmerkki.  Olen katsonut noista parista pilkistä uintia ja joitain videoita jään alta, niin tuntuu että muuten ei ole mitään väliä, kunhan leijailee nätisti...


11
Uutiset ja pelin kehitys / Pilkkivapaohjain
« on: November 08, 2013, 17:26:44  »
Noniin, muutamien muuttujien jälkeen alkaa näyttää hyvältä. Alla pieni näyte vavan toiminnasta, vielä on pientä hienosäätöä tiedossa. Vavalla onnistuu tällä hetkellä pilkkiminen, pilkin nosto ja lasku, syötin säätäminen ja vavan herkkyyskärjen säätäminen.

http://www.youtube.com/watch?v=wN86ODke7pc

SM-kilpailussa tulee yksi vapa olemaan palkintona ja sen sponsoroi Kalassanet Ry.

Ohjeita vavan rakennukseen on myös tulossa myöhemmin.
-Joonas


12
Ei ole tuollainenkaan vaihtoehto hullumpi ja voisi ehkä joskus jopa harkitakkin toteuttamista. Mutta ei ehkä vielä ensi vuonna..

Reissun suunnittelu etenee ja vahvasti vaikuttaa siltä että tuo Norja vie mennessään.. Näyttää myös siltä että tiimiin liittyy 1-2 henkilöä lisää mikäli kaikki menee suunnitellusti.

Kuivaukset onnistui muuten erinomaisesti ja painosta lähti kyllä huomattavasti pois. Tämä nyt tosin oli odotettavissakin. Sorruin myös kokeilemaan soijarouheen käyttöä ruuanteossa, ja kyllähän tuota söi. Tietää ainakin mistä proteiinit reissulla hommaa jos kalaa ei satu tulemaan.


13
Kalassanet Ry tarjoaa nyt loistavana mahdollisuuden kirjoittaa reissuraportteja seuran sivuille. Jos olet seuran jäsen ja haluat lisätä reissuraportteja seuran sivuille, ota yhteyttä seuran hallitukseen tai allekirjoittaneeseen niin luodaan sinulle toimivat tunnukset!

Aktiivisimmista ja laadukkaimmista julkaisuista palkitsemme jäseniämme!

-Joonas

14
Noniin, nyt on kokoustettu hallituksen kesken. Mukana oli Perca,Qkkeli,Toimitus ja allekirjoittanut. Leo ja Aatami eivät muilta kiireiltään ehtineet kokoukseen.

Kävimme läpi seuran tulevaisuutta koskevia asioita ja teimme sen ratkaisun että keskitämme lähes kaiken voimavaramme ensi vuoden toimintaan.Ensi vuodelle on luvassa huomattavia muutoksia toimintaan ja näistä ilmoitamme vielä myöhemmin paremmin. Mutta mainittakoon alustavasti että seuralaisille on kumminkin tulossa uusia etuja ja oikeuksia. Myös mielenkiintoista  toimintaa on luvassa!
 
Muistuksena vielä tähän että Kalassanet aihioita on edelleen saatavilla!

Ilmoittelemme myöhemmin vielä tarkempaa sisältöä kunhan kaikki saadaan lyötyä lukkoon.

-Joonas

15
Morjenttes!

Syyskokousta emme ole vielä pitäneet, mutta olen jo epävirallisesti keskustellut kaikkien seuran hallituksen jäsenten kanssa siihen liittyvistä asioista ja seuran tulevaisuudesta

Tällä hetkellä seuran ongelmana on ollut se että alussa järjestettyihin kilpailuihin ei yksinkertaisesti osallistujia tullut "riittävästi" vaikka järjestimme palkintoja silloisemme kykymme mukaan.  Tästä ehkä hieman lannistuneena tuohu pääsi lopahtamaan. Suuri ongelma on myös ollut että hallitusten jäsenten henkilökohtaiset tilanteet on muuttunut merkittävästi muutaman vuoden sisällä ja aikaa/inspiraatiota panostukseen ei ole ollut riittävästi. Nämähän eivät saisi näkyä seuran toiminnassa, mutta tällä kertaa asiassa on kumminkin käynyt näin.

Esimerkkinä voin nyt ottaa itseni. Seuran perustamis vaiheessa toimin ammattikalastajana Lappajärvelle ja pystyin vahvasti panostamaan aikaani seuraan silloin kuin itse näin sen parhaaksi. Nyt olenkin jo reilun kaksi vuotta opiskellut OAMK:ssa, kesät kulkenut töissä. Kiireellisestä aikataulusta voi kertoa se että opintosuunnitelmassani olisi valmistua puolivuotta  etuajassa, kesän aikana  tuli tehtyä yli 200h ylitöitä ja kalastusreissujen lukumäärä vuodessa on jäänyt alle kymmeneen suuresta poltteesta huolimatta. Ja kotipuolessakin pitäisi ehtiä käydä aina silloin tällöin.

Nyt kumminkin koulu alkaa olla voiton puolella ja aikaa alkaa pikkuhiljaa taas riittämään muuhunkin. Ensimmäisenä tavoitteena on saada seuran toiminta paremmalle tasolle mitä se on ikinä ollut ja olen valmis uhraamaan siihen aikaani niin paljon kuin se vaatii.  Olen tehnyt jo alustavaa kartoitusta mm. yhteistyökumppanien osalta ja alustavaa kiinnostusta on jo löytynyt vuodelle 2014. Tästä huolimatta me emme pysty hallituksen kesken luomaan tätä seuraa yksinään, vaan me tarvitsemme siihen apua jäseniltämme ja ulkopuolisilta henkilöiltä.

Tässä esitänkin nyt kaikille seuraan kuuluville ja seuraan kuulumattomille henkilöille haasteen johon toivon mahdollisimman monen tarttuvan. Kertokaa mitä juuri te odotatte seuralta.Ideoikaa ja haastakaa itsenne ja kaverinne kehittämään meille toimintaa. Ilman teidän panostusta emme saa seurastamme jäsentemme näköistä yhteisöä.Saanen myös muistuttaa että olemme ensimmäinen internetportaaliin perustuva kalastusseura joten olkaamme suunnannäyttäjinä tulevaisuudessa!

Tähän asiaan liittyen täytyy nostaa hattua Miettiselle ja AlpoK:lle jotka ovat tänä vuonna olleet hallitukseen jo yhteydessä ja ideoimassa toimintaa

Tyhmiä ideoita ei ole, on vain tyhmää jättää ideat toteuttamatta.


16
Hmm.. säästä polvea, panosta mukavuuteen. Menkää vesitasolla jonnekin perusleiriin ja sieltä sitten vedätte niitä päivämatkoja eri mestoille. Saatte vähän luxusta sinne matkaan ja elo on mukavampaa. Itse lähtisin tuolla tavalla reissuun, jos tavoitteena on kalastaa eikä pelkästään hikoilla.

Hyvä ehdotus ja tätäkin vaihtoehtoa on punnittu moneen kertaan. Eikä se vielä tässä vaiheessa ole täysin poissuljettu vaihtoehto. Tuohan toki käytännössä säästää mennessä ja tullessa yhden päivän joka muuten menisi vaeltamiseen. Negatiivinen puoli tuossa onkin sitten hinta, joka tahtoo tällä hetkellä kahden opiskelijan budjettia kirpaista ehkä aavistuksen suolaisesti. Toisaalta tuo vaelluskaan ei nyt niin pahalta ajatukselta kuullosta... Noh, aika näyttää mihin ratkaisuun päädymme!

17
Kirpputori / O: Rautupilkkejä
« on: October 07, 2013, 20:34:35  »
Eli hakusesssa olisi rautupilkkejä ensi kevättalven rautupilkkireissulle.

Toistaiseksi kaikkea voi tarjota, pakista ei vielä löydy mitään. Viestiin mukaan mieluiten kuva ja hinta.

-Joonas

18
Kaikkea kalastuksesta / Pitemmän kalastus/vaellus reissun suunnittelu
« on: October 07, 2013, 14:54:02  »
Aloitellaampas uutta aihetta ja katsotaan saataisiinko keskustelua pystyyn. Jokainenhan meistä tietää että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja ainakin omalla kohdallani reissun suunnittelu on yhtä antoisaa aikaa kuin itse toteutuskin.  Vai syntyykö teidän mielestä parhaat reissut sponttaanisti pienellä varoitusajalla?

Elämäni aikana olen tehnyt alle kymmenkunta  reissua lappiin kalaan tai metsälle, joista käytännössä kaikki on löyty lukkoon muutaman viikon varoitusajalla. Tämä on sitten näkynyt reissussa. Kaikki on tehty hutiloiden, taustatietoa ei ole ehditty välttämättä hankkia riittävästi, ruuat on matkalla haettuja ja aina jotain tärkeää unohtuu.  Onneksi nämä reissut ovat olleet maksimissaan neljä yötä ja leiri ollut alle 5km päässä autolta tai tapahtunut mökissä. Tästä huolimatta kaikki reissut on ollut erittäin hyviä, enkä niistä ainuttakaan jättäisi käymättä.

Nyt kumminkin tehdään tähän rutiiniin poikkeus ja suunnitellaan ensi kesäksi reissu kunnolla! Tätä reissua varten kaipaankin vinkkejä ja ehdotuksia kokeneemmilta kavereilta, niin vaellukseen kuin kalastukseenkin liittyen

Tarkoituksemme on siis lähteä ensi kesänä serkkuni kanssa, luultavasti elokuun alkupuolella 7-10 päivän kalastusreissulle joko Kaldoaivin erämaahan tai pohjois Norjaan. Tavoite kaloina on taimen ja rautu, joita löytyy kummaltakin alueelta. Paikka on vielä toistaiseksi avoin, mutta viimeistään maaliskuuhun mennessä lyömme sen lukkoon. Tavoitteena olisi ensimmäisen päivän aikana vaeltaa n.15-20 km tieltä sopiville pelipaikoille johon leiri pystytettäisiin. Tästä sitten tehdään n.10-15km päiväreissuja lähivesistöihin. Päiväreissujakin olisi tarkoitus suunnitella etukäteen, joista sitten tilanteen mukaan valitaan sopivimmat vaihtoehdot.

Tähän asti reissuihin on tullut pakattua "vähän kaikkea, ettei varmasti lopu kesken" periaatteella, joka on sitten ketuttanut kun rinkan on kiskaissut selkään. Nyt kumminkin tuota matkaa tulee sen verran paljon että kaikki ylimääräinen täytyy tiputtaa pois ja ruuankin kanssa pitää laskeskella. Tällä kertaa ei taida kehdata ottaa raakoja perunoita, sipulia, nötköttiä sun muuta "herkkua" mukaan, vaan lähdetään siltä linjalta että kaikki olisi kuivattua ja mieluiten  ITSE kuivattua...Suuri syy miksi rinkka pitää saada kevyeksi on myös jatkuva polven kanssa taistelu, jonka kestävyys kyllä hieman hirvittää jo tässä vaiheessa. Polvea ajatellen, nyt alkaa myös lihasten ja kunnon kohotus. Kyllä tuon matkan jo tässä vaiheessa kävelee, mutta olisi kiva kumminkin saada touhusta mukavaa, eikä kuluttaa kaikkea aikaa lepäämiseen.

Ruuan suhteen on tehty jo pientä alustavaa suunnittelua, kaikkea kun ei uskalla kalan varaan laskea. Tällä hetkellä kuivuri kuivattelee ensimmäistä testi erää (Porkkana, kolmea eri väristä paprikaa, tomaattia, perunaa, ja kolmea erisipulia). Tämän lisäksi mukaan lähtee jo varmasti ennestään tuttua kuivattua lihaa ja chiliä.

Reissua varten tuli myös ostettua action kamera, jolla toivonmukaan reissu saadaan dokumentoitua.

Nyt sitten vinkkejä tulemaan kokeneemmilta konkareilta! Kaikki otetaan vastaan! Olisi myös mukava kuulla muiden reissusuunnitelmia ja niiden toteutuksia tässä ketjussa!

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Madcook 2013-2014 Haaste!
« on: September 16, 2013, 20:11:47  »
Kilpailu aikaa jatkettu 1½ vuodella!  :evil: Nyt kaikki kynnelle kykenevät kertomaan erikoisimmat reseptinsä!

20
Kirpputori / Vs: M: Kalassanet Aihioita!
« on: April 07, 2013, 12:46:14  »
Vieläkö saatavana?

Kyllä näitä piisaa vielä vaikka kuinka paljon...

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Madcook 2013- Haaste!
« on: March 08, 2013, 09:47:12  »
Noniin, saatiinhan tänne jotain! Onkohan ArabianLawrence mahdollisesti maistanut kyseistä herkkua? ;)

Lisätään tähän eräs hyvä omakin resepti jonka lähtökohta on peräisin jostain valmiista ohjeesta, mutta joka on muutaman vuoden aikana muuttunut paremmaksi, karsittu turhat rehut pois ja lisättyä hieman potkua ;)

Chilikuhapiirakka.

Taikinan ainekset:
5dl vettä
1½ pussia kuivahiivaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
3rkl öljyä
11 ½ dl vehnäjauhoja


Täyte:
2dl keitettyä riisiä
500-800g ruodotonta kuhafilettä
2-3 keitettyä kananmunaa
1 iso sipuli
Tilliä
Tuoretta chiliä oman maun mukaan(Itsellä menee 2-4 kpl, mutta monelle liian tulista)
Pippuria
Suolaa
+ voita paistamiseen


Ihan aluksi valmistetaan taikina kohoamaan. Sotketaan tuttuun tyyliin hiiva,sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen.  Sitten lisäillään jauhoja ripauksittain että taikina alkaa kiinteytyä. Lopuksi öljy ja vaivataan taikinasta sopiva pallo joka ei tartu käsiin. Taikina laitetaan lämpimään paikkaan kohoamaan liinan alle.

Sitten alkaakin täytteen valmistus. Kiehautetaan riisit riisipaketin ohjeiden mukaisesti, pilkotaan sipuli pieneksi kuutioksi, keitetään kananmunat kypsiksi ja leikataan kuhafile n. 1 x 5 cm suikaleiksi.

Kun kananmunat on keitetty, pilkotaan ne haarukalla pieneksi mössöksi ja lisätään riisin sekaan. Kuullotetaan sipulit voissa läpikuultavaksi ja laitetaan kuhafilesuikaleet muutamaksi minuutiksi paistumaan reiluun voihin. Tarkoitus ei ole kumminkiin kypsentää niitä täysin kypsäksi, sillä suurin osa kypsymisestä tapahtuu uunissa.

Lopuksi pilkotaan vielä tuoreet chilit ja tilli pieneksi ja sotketaan kaikki keskenään. Oman maun mukaan sitten suolaa ja pippuriakin perään.

Nyt kun täyte on valmista kaulitaan taikina ohueksi levyksi(tai useammaksi ohueksi, jos haluaa tehdä pieniä piirakoita).  Ja tässä vaiheessa on turha vedota ettei omista kaulinta, on meinaan muutaman kerran tullut kaulittua tyhjällä viinapullolla ja hyvin onnistuu!

Kun levy on noin 3-4 mm paksu, lätkitään täyte toiselle puolelle ja käännetään toinen puoli päälle.  Sitten koko systeemi n. 200 asteiseen uuniin 30-50 minuutiksi. Valmista on kun pinta on ruskeaa ja kala on kypsää. Toinen vaihtoehto on tehdä pasteijan kokoisia piirakoita ja käyttää ne rasvakeittimessä.

Lisukkeeksi voikin sitten tehdä vaikka kermaviilistä savunaga- kastikkeen kun odottelee piirakan valmistumista. Ja eikun herkuttelemaan! Mikäli tulee ahmittua itselleen se kuuluisa ähky, niin sitä varten on hyvä valmistaa paria viikkoa aiemmin chilivodkaa, jonka säilyttää pakastimessa tälläisten tapausten varalle. Kun sitä kiskaisee 2cl jäisen shotin, niin alkaa takuu varmasti ruoka kuin ruoka sulaa.

Ja sitten se joka väittää että chili pilaa ruuan maun, ei ole ikinä syönyt itselleen sopivan tulisesti maustettua  ruokaa, sillä oikein käytettynä se korostaa ruuan makuja ja aiheuttaa vakavaa riippuvuutta.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Madcook 2013- Haaste!
« on: March 06, 2013, 12:10:29  »
Hei c'moon!!!

Onko tää tosiaan kaikki mihin tämän foorumin väki pystyy?  :-o

23
Pyydyskalastus / Vs: Ammattikalastusta tämäkin.
« on: March 01, 2013, 18:25:35  »
http://yle.fi/uutiset/kuva_madantyneesta_rysasta_raivostutti_kalastusharrastajat/6517332
Herättänee keskustelua jonkin verran. 46snt/kg ja tuommoisessa isorysässä n 500-600 kg, vähintäänkin, siis rahana 400,00€ minimissään. Ei kuulemma jouda.

Tottahan tuo on että arvokas satsi tuossa on mädäntynyt, enkä rupea kalastajia puollustelemaan sen kummemmin eikä ole hajuakaan tuon tapahtuman syystä. Ja itsesanoisin että tuossa isorysässä kyllä voi olla enemmänkin kuin tuo 500-600kg.

Mutta pakko heittää oma näkemys kehiin. Yleensä roskakalaa pyytävillä on useita rysiä yhtäaikaa pyynnissä ( jopa yli 10). Normaalisti kun niiden saaliis ei ole tuota luokkaa, niin noita ehtii hoitamaan ns. normaalin työpäivän rytmillä. Mutta sittenkun eräs kaunis kerta sattuukin että joka rysässä on se 500 kiloa kalaa, ei yksinkertaisesti vuorokauden pituus riitä kun pitäisi ehtiä välissä nukkumaankin. Tätä kun jatkuu muutaman päivän, ehkä jopa viikkoja niin homma menee ketuiksi. Siihen kun löydään vielä sekaan esim tekniset ongelmat perämoottorin kanssa, tai jotain muuta sotkevaa niin soppa onkin valmis.

Tokikin homma pitäisi siinä vaiheessa priorisoida, pyytää apua, huonot rysät käydä tyhjäämässä ja laittamassa nielu kiinni, jolloin lopettavat pyyntinsä ja keskittyä niihin muihin rysiin jne.

24
Pyydyskalastus / Vs: Suurkuhan verkkokalastus
« on: February 03, 2013, 16:41:50  »
Se on kyllä jännä kun kesäkuukausina nuo isot kuhat tahtoo osata väistää verkot pelottavankin hyvin, vaikka niitä yrittäisi mistä. Syksyllä ja alkutalvesta niitä tosin sitten taas sattuu tulla.

Mutta verkkoliinaksi voin kyllä vahvasti suositella tuota Ironsilkin-liinaa. On meinaan sen verran kestävää ettei siitä iso kala ihan heti riuhdo irti, mutta silti silkkisen pehmeää käsitellä eikä ole jäykkää.

25
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Väsytystä ?
« on: February 01, 2013, 17:35:25  »
Hehe :D Lisäksi pitäisi kehitellä USB-pilkki-peliohjain niin sithän homma olisi avot :DD Patenttia kehiin vaan!
Pakkonosto on hyvä, mutta kehittämistä olisi sen verran siihen, että sen saisi pois päältäkin... :) (Vai saako sen jo?)

Itseasiassa meillä on ammattikorkeassa yksi opettaja joka on esitellyt meille g-anturin toimintaa pilkkivavan avulla. Tietokoneelle saa pilkkivavan asennon 3- akselisena ja samalla esimerkiksi noston voimakkuudet ja kiihtyvyydet jne. Tuosta saisi kyllä "helposti" hauskan lisän propilkkiin, osathan tuohon ei maksa kuin muutaman kympin.

Jos kehittäjätiimillä on kiinnostusta ruveta koodaamaan tuommoiselle tukea, niin autan kyllä mielelläni elektroniikan kanssa (vaikka DIY-ohjetta).

26
Veden kestävä valo uittolautaan kiinni ja pimeällä pelipaikoille. Toimii kuin junan vessa 8-)

Ei muuten toimi kun on jäätynyttä lunta riittävästi jään päällä.

Itsehän on uitot tullut tehtyä kevät talvellakin laudalla. Turha tehdä asioista liian vaikeita. Hommaa helpottaa huomattavasti jos on kaksi henkilöä uittamassa. Toinen nyppii lautaa ja toinen kuuntelee missä se menee sivuttais suuntaisesti. Onnistuu kyllä hyvä kuuloiselta paksullakin lumella, sillä lauta pitää meteliä ihan sopivasti.Tosin jos tuulee liikaa, niin voi unohtaa touhun.

Ja tosin, uittonaruksi se 120 metriä pitkä naru johon 60 m kohdalle merkki. Kun lauta on 60 metrin päässä, nähdään jäljelle jäävällä 60 metrillä etäisyys avannosta. Ja tosin jos toinen on ollut kuuntelemassa, niin siten saa sijainnin sivuttain selville. Tällä systeemillä monesti löytyy se laura ekalla yrityksellä.

27
Kirpputori / M: Kalassanet Aihioita!
« on: January 27, 2013, 13:51:37  »
Noniin, nyt niitä saa, nyt niitä saa!

Eli kyseessä on Aihiokilpailun voittaja aihiota. Aihion materiaali on apassi, sisältäen 1mm lankauran.  Pituutta tuolla on juuri sopivasti, eli n 125mm. Tällä hetkellä tuosta laatikosta löytyy vähän karkeasti ~270 aihiota myyntiin ja kappalehinta on 1.45 €. Päälle tulee vielä postituskulut, jotka riippuvat tilattavasta määrästä, mutta karkeasti tuollainen 10 kappaletta menee vielä varmasti kirjeessä, isommissa erissä sitten pitää katsoa kulut erikseen. Jokaisesta aihiosta menee 25 senttiä Kalassanet Ry:n toimintaan lyhentämättömänä. Ja alla vielä kuva aihiosta:Käytännössä homma menee niin että ilmoitatte haluamanne kappalemäärän minulle yv:nä, minä kerron vastaavasti maksutiedot ja toimitan ne sinulle postitse tai tulet hakemaan ne Oulusta ilman kuluja. Aihiot toimitetaan ainoastaan ennakkomaksua vastaan, mutta minimikappale-erää ei ole, eli yksittäisiäkin kappaleita voidaan myydä(Jos ihan pakko on).

Kauan siinä menikin että nämä saatiin myyntiin, siitä kaikki syyt/kunniat minulle....

28
Noniin, nyt niitä saa, nyt niitä saa!

Eli kyseessä on Aihiokilpailun voittaja aihiota. Aihion materiaali on apassi, sisältäen 1mm lankauran.  Pituutta tuolla on juuri sopivasti, eli n 125mm. Tällä hetkellä tuosta laatikosta löytyy vähän karkeasti ~270 aihiota myyntiin ja kappalehinta on 1.45 €. Päälle tulee vielä postituskulut, jotka riippuvat tilattavasta määrästä, mutta karkeasti tuollainen 10 kappaletta menee vielä varmasti kirjeessä, isommissa erissä sitten pitää katsoa kulut erikseen. Jokaisesta aihiosta menee 25 senttiä Kalassanet Ry:n toimintaan lyhentämättömänä. Ja alla vielä kuva aihiosta:Käytännössä homma menee niin että ilmoitatte haluamanne kappalemäärän minulle yv:nä, minä kerron vastaavasti maksutiedot ja toimitan ne sinulle postitse tai tulet hakemaan ne Oulusta ilman kuluja. Aihiot toimitetaan ainoastaan ennakkomaksua vastaan, mutta minimikappale-erää ei ole, eli yksittäisiäkin kappaleita voidaan myydä(Jos ihan pakko on).

Kauan siinä menikin että nämä saatiin myyntiin, siitä kaikki syyt/kunniat minulle....

29
Rakentelu / Vs: Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« on: January 18, 2013, 15:55:55  »
Pahoittelen, ettei ole tullut vastailtua viesteihin tässä, kun on kysyttävää ollut. Eli Tuossa toivottaisiin juuri sellaista venttiiliä, mikä ei vaadi sähköä.

jos oikein ymmärsin, niin tässä on jotain sellaista, mikä vois sopia:
https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=54-229-36&toc=19920

Eli tuo ylläoleva toiminee sillä periaatteella, että tuosta mustasta, kun painaa, niin se päästää ilmaa läpi? Pitää alkaa kattelemaan ebayn puolelta nuita. Niitä vaan tarvitaan joku vajaat 100 kappaletta  :-D, pitää katella riittävän halpaa.

 Ei nyt hirveästi jännityksessä pidetä porukkaa, eli jotain panhuilun/urkujen välimaastosssa olevaa soitinta aattelin viritellä. Lattialämmitysputkea kun tuntuu olevan saatavilla... Pitää aloitella semmosella pienemmällä testiversiolla, missä on vain kymmennen kosketinta...

Johan kuullostaa projektilta :D

Mutta Kiinanmaalta samantyyppisiä venttiileitä saa n. 8 dollariin kpl

30
Rakentelu / Vs: Keksinnöt/ideat/päähän pälkähdykset
« on: January 16, 2013, 21:45:52  »
Taas uutta ideaa kehitellessä tulee muutama kysymys heitettäväksi ilmoille. Jos täältä löytyy yhtään henkilöä, joka on paineilmalaitteiden kanssa ollut tekemisissä, niin nyt tarvitaan apua. Eli pitäisi jostain löytää joku pieni venttiili tms. laite:

Klikkaa isontaaksesi:
Siis haluaisit täyttää paineilmasäiliötä nappia painamalla? Vai riittääkö hanan kääntö? Mikäli ei, niin fiksuiten tuon varmaan saa toteutettua jollain sähköisellä 5/2 venttiilillä, mutta tulee jo muutama kymppi hintaakin.

Esimerkiksi tuosta venttiili, siihen päälle nipat,letkut ja virtalähde + painonappi niin tulee jo joku euro hintaakin. Suomesta noilla venttiileillä on sitten vielä enemmän hintaa.

Voin tarpeen vaatiessa selitellä lisääkin.

Pages: [1] 2 3 ... 17


center>