Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jonttu

Pages: [1] 2 3 4
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Lukkoleikarit
« on: June 26, 2008, 22:28:40  »
Samaa ongelmaa on mullakin, tarkemmin sanottuna se että tarpeeksi pieniä leikarillisia lukkoja ei löydy mistään. Esimerkiksi Motonetissa on hyllyt väärällään lukkoja mutta kaikki liian isoja minun Light-kalastukseeni.
Viimeksi kun ostin lukkoja ostin sellaisia Shakespeare Patriot-lukkoja (muistaakseni), jotka vaikutti todella laadukkailta, ei ollut ihan halpojakaan. Mutta voi hitto kun se lukko onkin hankala! Siihen ei oikeasti saa pujotettua minkäänlaista uistinta ilman kaameaa ähellystä, en kyllä ikinä aio laittaa mokomia siimani päähän.

Parhaat pienet lukot mitä tiedän on, yllättäen, Masterin halpiskamaa. Todella pieniä ja se itse lukko-osa on sellainen ihan tavallinen pyöreäpäinen. Näitä kun löytäisin ostaisin monta pussia, mutta kun en ole näitäkään nähnyt aikoihin.

EDIT: Eipäs kun hetkonen, ne hyvät lukot ei suinkaan olleet Masterin tuotteita vaan Sanxin-merkkistä tavaraa jota saa ainakin Kivikankaalta tilattua. Pitää varmaan kohta tehdä tilaus kun alkaa lukot olla vähissä.
Sekoitin Masteriin koska minulla on ollut kyllä hyvin samanlaisia lukkoja Masterilta mutta ne ei ollut kovin hyviä, se hakanen taittui aika herkästi.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 22, 2008, 14:30:38  »
Ihmevirveli:
Missäpäin Kroatiaa olit? Olisko peräti Dubrovnik?
Olin siellä viime vuonna, tosin en kalastanut. Mutta rannalla tuli kyllä fisuja tähysteltyä :D

3
Sekalaista juttua / Vs: Pidätkö Pelastusliivejä?
« on: May 28, 2008, 17:54:38  »
Pelastusliiviä en pidä ikinä, koska onhan se melkoisen häiritsevä kalastellessa. Sen sijaan kevyt kelluntaliivi ei mua haittaa ja sellaista tuleekin usein käyteltyä, tosin joskus olen ilmankin jos kuuma tulee.

4
Heittokalastus / Omat vieheviritelmät
« on: May 28, 2008, 17:51:33  »
Tälläistä aihetta en ainakaan nopeasti löytänyt joten ajattelin laittaa pystyyn. Eli täällä olisi tarkoitus keskustella tekemistänne viritelmistä omiin vieheisiinne.
Itse olen pari onnistunutta viritelmää tehnyt. 12cm Invinciblestä lähti aikanaan nokkalevy irti ja siihen sitten väsäilin sellaisesta läpinäkyvästä pakin väliseinästä uuden nokkalevyn, joka on paljon pystympi ja isompi kuin alkuperäinen. Tuloksena hervottomasti heiluva ja pinnassa uiva vaappu, jolla on mukava soutu-uistella pitkin matalia rantoja.

Tässä kun tänään kaivelin taas pakkiani niin silmiin osui tollanen uppoava Abun Terminator vaappu, jonka olin laittanut sivuun siitä syystä että ensinnäkin sen uintiliike ei ikinä oikein ikinä miellyttänyt omaa silmääni ja toisekseen sillä on raivostuttava taipumus sotkeutua siimaan lähes aina, koska se on kokoisekseen painava ja uppoaa kuin kivi pärstä edellä heti kun kelaaminen loppuu. Ensimmäisenä ajattelin kokeilla samaa kikkaa kuin Nilsuun eli uutta uintilevyä, mutta sitten päähän putkahti ajatus jerkkimuunnoksesta, eli uintilevy vaan kylmästi pihdeillä irti ja se on siinä. Niinpä tein ja lähdin koeuitolle. Käsialauitolla vaappu todellakin ui todella mukavan oloisesti puikkelehtien, mutta sotkuominaisuus oli tallella, eli takaisin suunnittelupöydälle. Seuraavana otin irti etummaisen koukun ja laitoin taakse vähän isomman. Tästä olikin apua ja eipä kauaa tarvinnut kalastella kun vuoden eka hauki oli saatu, ja oli sitäkin kivempi hauki siksi että oli oikeastaan eka kala jonka sain ns.käsialavieheellä. Mutta ongelma ei ratkennut, sillä takkuaminen oli silti kiusallisen yleistä. Vaappua täytyi pitää kokoajan liikkeessä tai muuten oli 50/50 mahikset että se tulee takaisin takakoukku siimaan takertuneena. No seuraavana korvasin taaemman koukun yhdellä isommalla yksihaarakoukulla. Sekään ei vielä ongelmaa täysin poistanut mutta riittävän hyvin kuitenkin, eli viritys oli valmis.

Nyt vaan odottelen innolla että pääsee mökkihaukia kiusaamaan kesällä, voin kuvitella että matalassa köllötteleviä limatuubeja kiinnostaa tollainen hillittömästi sätkivä muikunväreissä kiiltävä Terminaattori :-)

5
Vaaput ja lusikat aika tasoissa, veikaan että vaappuja on vähän enemmän. Vois laskee tässä myöhemmin illalla ja kattoo olenko oikeassa.

6
Länsi-Suomi / Vs: Lappajärvi
« on: November 01, 2007, 22:42:55  »
Meikäläinen pääsi tänä vuonna Lappajärvelle vain kerran mutta voin sanoa että samat havainnot tuli tehtyä, ahventa ja haukea tuli paremmin kuin ennen. Toivottavasti ensi vuonna pääsee useammin.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 01, 2007, 22:37:33  »
Juu tuli vähän eli muutama kirjolohi 2-kpl. Kalat tulivat Lappäjärvestä.
Lappajärvestä vai Lappäjärvestä?
Eli siis minua kiinnostaa saitko nuo kenties Etelä-Pohjanmaan Lappajärvestä?
Kiitos jos jaksat vastata :-D

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« on: August 01, 2007, 17:53:48  »
Eipä nuo löytöuistimet mitään, kun serkku löysi viime kuussa uudehkon ja täysin ehjän Abu Garcia virvelin järven rannalta :-o
Eikä ollut sieltä halvimmasta päästä, sellanen sininen Cardinal (tarkkaa mallia ei pysty muistamaan) ja Enticer-vapa.

Oli vielä kaveri pitkään aikonut hankkia uuden kelan ku vanha Daiwa rutisi ilkeästi, no senhän se sai ja vielä vavan päälle, ihan ilmaiseksi :-D

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala Boxi!
« on: June 20, 2007, 17:23:16  »
Kun kuulin tuosta ekaa kertaa ajattelin että tuohan on pakko ostaa jos noin halvalla lähtee.
Sitten kun rupesin järjellä ajattelemaan, huomasin että minulla ei ole juuri tuon tyyppisille uistimille paljoakaan käyttöä.
Taitaa jäädä kauppaan.

Toisaalla olen nähnyt myynnissä Rapalan uistinsettiä, jossa on kolme vaappua. Näitä on eri kaloille suunnattuna saatavana, eli siis lohi-,ahven- ja haukisarja jne.
Hintaa on 18-22€, eli suhteessa paljon enemmän.
Kuitenkin juuri tuon lohisetin vaapuille minulla olisi käyttöä, joten sen taidan ostaa. Vaikka onkin paljon "huonommat" kaupat.

10
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: June 04, 2007, 20:41:43  »
Punottua yleensä, jonka päässä noin parin metrin pätkä "tavallista" joustavaa siimaa, mielestäni ihan hyvää.
Punotun paksuus oisko 0,37 ja vetolujuus 27 kg  :lol:
"Tavallinen" 0,25 vetolujuus 17 kg.
Tämmönen viritys kestää.
Mikähän tavallinen siima (monofiilia tarkoitattanet?) kestää 17kg 0,25mm paksuudessa?
FireLinen ilmoitettu vetolujuus on samassa paksuudessa 17,5kg, joten en hevin usko että mikään mono samaan pystyy.

Toisekseen, minä en ikinä ole ymmärtänyt mikä idea on laittaa kuitusiiman jatkoksi monoa. Toki se tuo lisää joustoa, mutta mielestäni se ilo on paaaaljon pienempi kuin se haitta mikä tulee menetetyssä vetolujuudessa.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: kalastusluvista
« on: June 04, 2007, 10:17:50  »
Kyllä ainakin Vantaanjoen Nukarin-ja Myllykoskelle vaaditaan lupa kaikilta, vaikka 5-vuotiailta.

12
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: June 03, 2007, 13:31:20  »
Virveleissä joita aktiivisesti käytän on 0,25mm FireLinea (Shimano Nexave 4000) ja Rapala Titanium Braid 0,152mm (Shimano FX-1000).
Molemmat siis kuitusiimoja, tyytyväinen olen ollut.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: May 23, 2007, 21:44:27  »
Mun mielestä walley on ihan perinteinen kuha, ja valkosilmäkuha kulkee vähän eri nimellä.Varma en ole.

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä kala maistuu parhaalle
« on: May 23, 2007, 19:38:31  »
Ahvenet on meikäläisen suosikkeja ruokakalana.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
« on: May 22, 2007, 22:24:39  »
Ainoa hyvä kalapaikka meikäläisen lähistöllä on Vantaanjoen Nukarinkoski, jonne on sinnekkin sellaiset 13km. Pyörällähän se menee, mutta hiki pukkaa kesäpäivinä. Myllykoski olis huomattavasti likempänä, mutta sen ne meni pyhittämään perhostelijoille :x

Mökki sijaitsee reilun 400km päässä Lappajärvellä, ja sinnekin pääsee pirun harvoin kun ei muu perhe ole oikeen mökkeilykansaa. Kaiken kukkuraksi mökki sijaitsee kalastuksen kannalta pirun huonolla paikalla, ilmeetöntä ja matalaa ulappaa silmän kantamattomiin. Soutuveneellä ei kauhean kauaksi aina jaksa lähteä soutelemaan.

Sitten tulee aika paljon kalasteltua serkun kanssa Kyrkösjärvellä, jonne on serkulta vajaa 10km. Vene vaan pitäis hommata kun tuollaisen tekojärven rannalta heiteltäessä on saaliit vähän heikohkoja :|

Kokonaisuutena täytyy sanoa että meikäläisen kalapaikat on aika surkeita......

16
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 22, 2007, 13:39:01  »
Niin tosiaan, tunnen tapauksen, joka käyttää aktiivisesti minnaria meritaimenen kalastuksessa ja saakin kalaa. Kovin yleisesti minnaria ei taideta taimenpyynnissä käyttää? Itse en ainakaan ole ikinä jaksanut edes kokeilla jostain syystä.
Hän käyttää varmaan sitä kolmihaarakoukkuversiota? Sitä ei taideta valmistaakaan enää.

17
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Avo vai umpikela?
« on: May 21, 2007, 21:02:04  »
Eipä se umpikela ole millään osa-alueella parempi kuin haspeli, joskaan ei se jää tuhottomasti jälkeenkään millään osa-alueella. Usein kuulee sanottavan että avokelalla tulee enemmän sotkuja, mutta itse olen kyllä eri mieltä. Ainoa ero sen suhteen on että avokelan sotkut on paljon helpompi selvittää.

Mutta, tämä ei tarkoita että umppari olisi millään tavalla kelvoton laite. Ihan yhtä hyvin silläkin voi kalaa saada. Itsekin joskus "retroilumielessä" kaivan vanhan Abumaticin esiin ja painun fiilistelemään 8-)

18
Sekalaista juttua / Vs: uskotko jumalaan?
« on: May 21, 2007, 20:09:55  »
En voi sanoa uskovani.
Ja kaikenmaailman uskontokiihkoilijat saavat meikäläisessä aikaan niin luotaantyöntävän reaktion, että en usko hetkeen alkavani uskomaankaan.
"Paras" esimerkki eräs luokkalaiseni, joka sanoi pelastavansa meidät muut helvetin liekeiltä opettamalla meille Jumalan sanaa.......justiinsa joo. Uskokoon itse jos huvittaa mutta turha tulla meikäläiselle paasaamaan.
Ja ken tukeutuu Raamatun "viisauksiin" joka käänteessä lukekoon seuraavan mielenkiintoisen ja hyvin huvittavan artikkelin:
http://koti.mbnet.fi/palttis/images/DrLauraSchlesinger.jpg

Niin ja itsehän en edes kuulu kirkkoon. Tosin siitä huolimatta käyn/kävin uskonnontunneilla koulussa, vaikka olisin voinut korvata sen elämänkatsomustiedolla.

19
Sekalaista juttua / Vs: Minkälaisia koiria porukalla on??
« on: May 21, 2007, 20:00:01  »
Tästä taloudesta löytyy lapinporokoira sekä saksankääpiöpystykorva tjsp, olisko se nyt ollut joku KleinBitch tai vastaava hienommalta rotunimikkeeltään :-D

20
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 21, 2007, 19:39:53  »
Eilen tuli pirteä 1,2kg hauki 22g Minnow Spoonilla (väri GFRT, jos jotakuta se nyt kiinnostaa), innostui jopa kunnon hyppyihin.
Kävi kyllä mielessä Minnarin heikko tarttumisprosentti, ja sanoinkin kaverille että "Tämä voi vielä hyvinkin karata, siellä on Minnari siiman päässä".
No eipä ollut sitä onkelmaa tällä kertaa, päin vastoin. Oli niin kovasti kiinni sisäposkessa että sai kunnolla tapella pihtien kanssa ennenkuin irtosi.

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: May 09, 2007, 23:43:42  »
Tänx. :) Hauki ei varmaan palstalaisten mittasuhteissa ole kummoinen, 5,2kg.
Jos 5,2kg ei ole kummoinen niin minäpä taidan pysyä ihan hipi hiljaa omista haukienkoistani :-D

"Beaten by a girl, once again"

22
Heittokalastus / Vs: Kelaa!
« on: May 09, 2007, 22:18:41  »
En näkisi asiaa ihan siten että kelan koko ja vavan pituus menisi käsi kädessä. Ennemminkin heittosuositusten perusteella. Esim 2000 kela ja 10-30 grammaa heittosuosituksella oleva vapa. Sillä jerkkivavathan ovat lyhyitä, mutta niillä heitetään julman painoisia jerkkejä ja käytetään isoja keloja.

Mutta tosiaan jos lohia kalastat niin kannattaa 4000 ostaa :-) Twinpower on voittanut erän kelatestin(en nyt muista että minkä niistä). Uskon että se on aivan asiallinen. Ainoat asiat joista en tykkää on kaksoiskampi ja taistelujarru, mutta nekin saattavat olla aivan käteviä kun tottuu.
Täytyy myöntää että oikeassa olet.
Pointti olikin lähinnä se, että 8-jalan vapojen viehesuositus on usein luokkaa n.10-40g, joka taas natsaa mielestäni 4000-kelalle mainiosti. Ihan samanlailla kuin 7-jalan vavan viehesuositus on usein n.5-30g, mikä taas sopii 2000-kelalle hyvin jne.
Tämä ajatusmaailma pelaa tosin ainoastaan silloin kun puhutaan ns."perusvavoista".

Aina silloin tällöinhän näkee kalamiesten parittavan esim. 1000-kelan 9-jalan/5-15g vapaan, joka on tarkoitettu koskivesien keveille vieheille mutta on noin pitkä jotta heitotkin saadaan kantamaan pitemmälle. Tälläiset vavat ovat sitten asia erikseen, joten tuo minun "filosofiani" päde näihin. Sama koskee esim. lyhyitä ja jäykkiä jerkkivapoja, jotka voivat olla hyvinkin lyhyitä mutta viehesuositus silti liki 150g tai jopa ylikin.

mulla on 2,1m vavassa 4000 kela ja 1,8m 2500 kela, onko hyvin?
Riippuu ihan siitä onko paketti mielestäsi tasapainoinen ja mukava käyttää.
Itseäni kyrsii hiukan se, että Shimanon comboissa näkee usein 4000-sarjan kelan parina vavan, joka on 2-2,1m pitkä ja jonka viehesuositus on siinä 10-30g.
Tälläinen paketti ei minun mielestäni ole tasapainossa parhaalla mahdollisella tavalla.

23
Heittokalastus / Vs: Kelaa!
« on: May 08, 2007, 14:33:26  »
ittellä on 4000 kela ja se on kyllä liian suuri minusta 2500 voisi olla hyvä tai 3000
Jos vapa on 8-jalkanen niin 4000 tai 3000, jos vapa on 7-jalkanen niin 2500 tai 2000, jos vapa on 6-jalkanen niin 1000. Jos vapa on vielä lyhee niin 500.
Näin minä ainakin vapani valitsisin.

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastussanastoa, lyhenteitä, ym.
« on: May 05, 2007, 18:43:47  »
Minnow Spoon= "Minnari"
Rapala Countdown= "Kaunttari"

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ensi vuoden varmat ostot.
« on: May 04, 2007, 15:38:41  »
Omalta kohdaltani on tullut pari muutosta näihin "varmoihin" ostoksiin:
-Rapala X-Rap 12
-Rapala X-Rap Walk
-Storm Jointed Minnowstick
-Storm Deep Jointed Minnowstick
-Kausilupa Perhonjoelle Kaustiselle

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastustarvikeliike vs. Halpamarket
« on: May 04, 2007, 15:28:18  »
Lähestulkoon kaikki kalavehkeet tulee ostettua "marketeista" kuten Velj.Keskinen, Kärkkäinen, Motonet ja HongKong.
Hinnat on (yleensä) halvempia ja tiedän mitä tarvitsen sen verran hyvin että myyjän apua en juuri tarvi ostoksillani.
Toisekseen, näitä erikoisliikkeitä ei ole minun toimintasäteelläni juuri lainkaan, mutta "marketteja" senkin edestä.

Jos erikoisliikkeissä asioin niin teen sen yleensä netin kautta, esim. jos olen ostamassa vaikka kelaa tai vapaa jota ei näistä marketeista saa.

27
Multa on selvästikin jäänyt jokin mainos näkemättä :?
Pitänee kytätä telkkua hiukan enemmän...

28
Heittokalastus / Vs: Vaapun perään perho
« on: April 03, 2007, 18:08:09  »
Yhden pikaisen mökkireissun ainoa kala, keskikokoinen ahven, tuli viime vuonna 11cm Thunderstickin perään n.20cm tapsiin sidotulla perholla.
Ekaa kertaa tollasta viritystä kokeilin tuolloin.

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ensi vuoden varmat ostot.
« on: March 24, 2007, 17:41:34  »
-Darts-täkyonkisetti hauelle
-Pari MA-TurboLeechiä
-Salmo Slider-jerkki

30
Vieheet / Vs: Bete Krokodil: paras väri ja käyttötilanne?
« on: March 11, 2007, 20:54:15  »
Kyllä se sininen 23g Kroko on maineensa arvoinen. Ehdoton viehe jokaiseen vähänkään haukea kalastelevan pakkiin.

Pages: [1] 2 3 4


center>