Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Venne

Pages: [1] 2 3
1
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: August 24, 2005, 21:04:08  »
Viime perjantaina kävin muutamantunnin tyrnävällä perhoa heittämässä.
Minkäänlaista elämää ei joessa näkynyt, ja vesikin oli melko vähissä.
Jospa tässä vähän syksymmällä kävis uudestaan, jos vaikka harria tulis.

2
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: May 13, 2005, 09:19:11  »
Hmmm, no sitten oli lehdessä väärää tietoa...! Mites kävi, tuliko saalista? Itsellä olis tarkoitus singahtaa sinne sunnuntaina.

3
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: May 12, 2005, 09:12:58  »
Empä noin äkikseltään muista paljonko lupa viimevuonna maksoi.
Itse oon ostanut aina 2vrk:n ulkopaikkakuntalaisluvan, ja ei se muiden paikkojen lupien hinnasta ole paljon poikennut.
Lupia sai ainakin viime vuonna  tyrnävän grilliltä.

4
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: May 09, 2005, 14:22:35  »
Tyrnäväjokeen istutettiin vuoden ensimmäinen kalasatsi viime perjantaina, ja kalastuskausi alkaa tämänviikon perjantaina (13.5).
Allekirjoittanut koittaa vääntäytyä paikalle sunnuntaina (riippuu kuinka kauhea kohmelo sattuu olemaan :wink: ).

5
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: April 10, 2005, 09:52:14  »
Kaivolla on ihan oikeaa tietoa, pelipaikat ovat aika kaukana kylästä.
Jahka kalastuskausi tyrnävällä alkaa, niin allekirjoittaneen löytää sieltä
aina silloin tällöin, ja mukaan mahtuu aina jos vaan halua on!

6
Sekalaista juttua / MELKEIN sukua julkkikselle...
« on: September 05, 2004, 20:44:57  »
Pappani (RIP) on ollut samalla kaukopartioretkellä Mauno Koiviston kanssa. Samainen pappa oli päässyt myös kättelemmän Mannerheimia.

7
Oulun lääni / Kalan syönti Oulun seudulla?
« on: August 13, 2004, 13:12:31  »
Itse kalastelen pääasiassa jokivesissä, ja itselle tämä kesä on ollut kalasaaliiden osalta huonoin mitä muistan. Syyksi olen ajatellut tuota säätä. Viimeisen kuukauden ajan on ollut lähes tulvavedet noissa paikoissa missä enemmän kuljen, sillä varmaan on jotain merkitystä.
Toivotaan että syksystä tulee vähän kuivempi, niin ei jää p***an maku suuhun täsätä kesästä.

t.V

8
Oulun lääni / hyviä harri paikkoja oulun keskusta + 50 km.
« on: August 10, 2004, 19:04:30  »
Juu, tuolta tyrnäväjoelta ei varmaan joka reissu saa mittaharjusta, mutta isoakin kalaa siellä on. Lupia myy ainakin tyrnävän keskustassa oleva grilli, ja sieltä saa myös tietoa istutuksista. Jos oikein muistan, niin luvan hinta oli 10e/2vrk. Paikkakuntalaiselta 10e/kausi.
Perhokalastukseen joki sopii mainiosti, paljon koskia ja muutenkaan vettä ei hirvesti ole. Jos uistimella haluaa pyytää, niin se kyllä onnistuu.

Ihan tyrnävän kylältä ei välttämättä kannata kalastaa, mutta kun kylältä lähtee kylmälään päin n.9.5km , niin aletaan olemaan pelipaikoilla.
Siitä eteenpäin kalastettavaa jokiosuutta riittä n.25km. Tuo kylmälään menevä tie menee kokomatkan ihan jokivartta pitkin.

Ihan kylmiltään tuonne ei ehkä kannata lähteä, olis hyvä jos mukana olisi joku joka on ennenkin käynyt, niin ei kalareissu pelkästään  pusikossa rämpimiseksi mene. Itse käyn varmaan syksymmällä vielä muutaman reissun tuolla, jolloin voisin näytellä vähän paikkoja.

t.Venne

9
Oulun lääni / hyviä harri paikkoja oulun keskusta + 50 km.
« on: August 09, 2004, 16:49:10  »
Tyrnäväjoki on ainakin yksi mikä pysynee juuri ja juuri tuossa 50km:n sisällä. Mikään saalisvarma paikka tuo ei ole, mutta jokavuosi sieltä on mitta harreja/taneja/kirrejä tullut.

t.Venne

10
Oulun lääni / Puolangan Hepoköngäs + Kiiminkijoen ottipaikat?
« on: August 03, 2004, 12:05:58  »
Ennen luultiin, että tonko on ns. purotaimen, mutta nyttemmin on kait todistettu, että se on vaan alamittainen taimen jota ei luonnolliseti saisi pyytää...!

11
Kaikkea kalastuksesta / Vastaatko kännykkään kalalla?
« on: July 29, 2004, 08:50:46  »
Kännykkä on kyllä mukana, mutta yleesä äänettömänä ja ilman värinää.
Sitten kun pidän taukoa, niin silloin saatan katsoa, että onko joku kaipaillut.

12
Oulun lääni / Siikajoki
« on: July 23, 2004, 09:10:01  »
Kyllähän sinne on istutettu, ja istutetaan edelleen, niin kuin ylempänä jo kerroin. Istutukset on voimalaitoksen velvoiteistutuksia. Harmi vaan kun tuota kirreä sinne työntävät, taimen olisi paljon mieluisempi pyyntikohde...!

13
Kaikkea kalastuksesta / Turhauttavin kalareissu?
« on: July 16, 2004, 12:07:09  »
Onhan noita vähemmän onnistuneita reissuja ollut...!

Kerran olin menossa ujuan alakanavalle hauen pyyntiin, ja laittelin kalavehkeet valmiiksi jo autolla. Saatuani kamppeet kasaan, lähdin kävelemään jyrkkää nurmikko rinnettä alas, ja tottakai onnistuin kompastumaan johonkin myyrä tms. koloon, ja menin suoraan silmälleen. Sitten pyörin koko rinteen kalavehkeitteni kanssa ja veteen asti tottakai...!
Saalis: kyynerpää auki, perse märkänä, ja vapa poikki...!


Tapanani on pitää kalavehkeet autonperässä koko kesän, eihän sitä koskaan tiedä milloin "joutuu" kalastaan. Noh, taas kerran sain päähäni, että lähdempä käymään uljualla (matkaa n.60km), koppasin kumpparit mukaan, ja nakkasin ne vänkärin jalkotilaan. Ajeleskelin uljualle, ja aloin ottaan kontista kalavehkeitä, mutta siellä oli olikin kolme mustamulta säkkiä...! Noh, takaisin autoon, ja soitto (kiinteä nmt) avovaimolle, että oot vissiin aamusella käynyt multa ostoksilla. Avovaimo oli lainannut mun autoa, kun siinä on kuulemma isompi kontti, oli tietysti nostanut mun kalavehkeet varastoon, eikä puhunut mulle mitään, vaikka tiesi että oon kalalle menossa. Emännän oman auton konttiin olisi mahtunut ainakin 10tuollaista säkkiä...! Enää ei vaimoke koske mun kalavälineisiin...!


Taas kerran olin uljualla haukia täkystämässä. Oli jo myöhäinen syksy, ja ilta alkoi olla pitkällä, ei enää nähnyt oikeastaan mitään. Ajattelin että tekaisempa nuotion, niin näkee vielä jonkin aikaa olla. vapa kivenkoloon, ja täky uimaan,ja itse risuja lähistöltä keräämään. Pilkkopimeässä koitin risuja haeskella (taskulamput on mummoilua),ja yhtäkkiä kuulin että räikkä parkaisi. Singahdin tukka suorana takaisin rantaan, mutta  räikkä ei enää laulanut, ja rannassa ollessani aloin ihmetellä, että mihin oikeen jätin vapani. Hetken aikaa siinä sytkärin valossa katselin ja huomasin, että vesi oli noussut varmaan metrin, eli olivat avanneet patoluukkuja isommalle. No, ei siinä auttanut muuta kuin lähtä kahlaamaan ja käsikopelolla vapaa etsimään. Löytyihän se, mutta taas oli persus märkänä. Silloin kuljetin vielä kalavehkeitäni sellaisessa muovisessa venepakissa, onneksi ne olin älynnyt jättää vähän ylemmäs rannalle, kivasti olis uistimet, kelat yms. vermeet kelluneet pois...!

kyllä kai noita juttuja olis vaikka kuinka. Kun yli 20v kulkenut kalassa, niin on ehtinyt sattua vaikka mitä, mutta kun ei jaksa kirjoittaa.

14
Kaikkea kalastuksesta / Kalastus ja vaimot/ tyttöystävät
« on: July 16, 2004, 08:50:08  »
Kyllähän tuota hellasäröä joskus ennen oli, mutta ei nykyään.
Sen jälkeen kun avovaimoke osti itselleen hevosen, niin sillä ei ole ollut vara sanoa mitään mun kalastuksesta. Itse käy 4-6 iltana viikossa tallilla, jolloin minä toimin lapsenlikana. Jos vielä joskus tulee puhetta, että voisit joskus olla kotona, niin heppa lähtee atrialle samalla sekunnilla.
Aikuisemmin kuulin vielä marmatusta juuri noista kalastusvälineiden hinnasta, mutta yllättäen sekin loppui samalla kun emäntä hevosen laittoi.
Pelkästään tallimaksu tuolla kaakilla on 230e/kk + siihen kaikki nippelit ja nappelit, joita pitää ostaa lähes viikottain.
Meillä emännän harrastus tulee maksaan n.300e/kk = 3600e/vuosi.
Ei taida meikäläisen kalastus tulla ihan yhtä kalliiksi...! Jos tyttöystävänne/vaimonne josku puhuu hevosen laitosta, niin suosittelen tekemään kaiken mahdollisen, että sitä eläintä ei ostettaisi. Itsestä tuli ainakin "yksinhuoltaja" samalla sekunnilla kun heppa tuli perheeseen. =)

...tietenkin on tuossa yksi hyväkin puoli, nykyään ei tarvi investointiehdotusta emännällä hyväksyttää, jos sattuu huomaamaan että tarvii jonkun "tarpeelisen" vekottimen. =)

15
Kaikkea kalastuksesta / Tekeekö kukaan kalasta itse ruokaa?
« on: July 14, 2004, 10:15:19  »
Tässäpä graavaus ohje:

Tarvikkeet:

Ilmatiivis astia
Kala
Merisuola
Sokeri
Valkopippuri (jauhettu)
Tilli

1.Laita fileroitu kala tuonne astian pohjalle nahkapuoli alaspäin.
2.Hiero sokeri, tilli ja valkopippuri kalanpäälle, sokeria ja vp:tä ei tarvi paljon.
3.Ripottele merisuola päälle (reilusti).
4.Kansi kiinni, ja jääkaappiin.
5.Seuraavana päivänä raavit suolat pois, leikelet ohuita siivuja ja syöt...!

Tässä oli yksi tapa graavata kala, muitakin varmaan on, mutta itse olen tehnyt noin.
Jos file on iso, niin kannattaa laittaa jokin paino päälle, ja antaa olla hieman kauemmin.  Jos suolaa 2 filettä, niin fileet voi laittaa päällekkäin (lihapuolet vastakkain).
Tuollainen peruskirren suolaus onnistuu kun antaa yön yli olla.

16
Kaikkea kalastuksesta / uistimet ruosteessa
« on: July 12, 2004, 17:21:07  »
Yksi todella hyvä keino poistaa ruoste koukuista on fosforihappo.
Tuota saa 85% liuoksena apteekista, ja maksaa n.5€/dl.
Tuohon kun upottaa ruosteiset koukut n.5 minuutiksi, niin puhdasta tulee.
Koukkuihin jää sellainen musta karsta pinta, mikä lähtee hyvin pois esim. hammasharjalla. Fosfori happo ei vaadi myrkkylupia, mutta voit joutua täyttämään lappusen missä kerrot mihin tarvit tuota litkua. Biltemalta saa jotain ruosteen syöjää, joka on 10% fosforihappoa geelimäisenä, mutta tuo on aivan liian laimeaa, jos on vähänkään syöpymiä. Fosforihappo sopii hyvin myös jos haluaa autostaan ruosteet pois. Ihan joka kyläapteekista tuota ei välttämättä löydy, mutta ainakin oulun yliopistollisesta sitä löytyi viimekesänä hyllystä.

17
Oulun lääni / Siikajoki
« on: July 07, 2004, 15:26:31  »
Tuossapa olisi vähän karttakuvaa paikasta, siitä voi vähän katsella tuota matkaa tuonne pöyrylle. Raahen puolta mentäsessä siinä tulee joku punainen maatila, tie pöyrylle kääntyy juuri ennen tuota maatilaa. Risteyksessä oli ainakin ennen joku kylttikin "revonlahden kalastuskeskus" tai jotain sinne päin viittaavaa.
Joen toisella puolen risteys on keskellä koivupusikkoa, ja siinä ei lue mitään, siitä ajaa helposti ohi, vaikka on ennenkin käynyt siellä.

Laitoin tuohon karttakuvaan myös myös sen paikan (KOSKI) missä ennen itse aina notkuin harrijahdissa. En millään saa päähäni mikä tuon kosken nimi on, mutta sillä ei liene väliä. Tämä "koski" on kalastettavissa ainoastaan raahenpuolelta, toinen puoli on miinoitettu asutuksella.
Raahen puolella on myös pari mökkiä, mutta niskan pystyy kalastamaan ilman että tarvii mökkiläisiä häiritä.

Istutus kalaa tunkivat ainakin ennen kirkkokoskeen, pöyrynkoskeen, ja sitten tuohon koskeen minkä nimeä en muista. Jos meinaat perholla kalastaa, niin kahluu varusteet kannattaa ottaa mukaan jos sellaiset omistaa...![/img]

18
Oulun lääni / Siikajoki
« on: July 06, 2004, 20:28:50  »
Lähin lupapaikka taitaa olla Ruukin R-kioski. Viimekesänä kävin revonlahdella pariin otteeseen kalassa, ja silloin ei lähempää lupia saanut.

Kyllähän siikajoessa on vaikka mitä jalompaa, kunhan menee pöyryn voimalaitoksen alapuolelle, vaikka siinä muka onkin ns.kalaporras, niin ei siitä lirusta kyllä isommat kalat nouse.

Nyt kun vettäkin on tullut ihan reippaasti, niin luulisin, että taimenkin saattaa nousta vähän paremmin kuin viime kesänä, ja jotkut huhut kertoo myös nousulohista, mutta sitä en oikeen usko. Ja joka kesähän ne tunkevat muutaman kirre lastin tuonne, ja karkottavat samalla harjukset.

Joskus aikoinaan kun tuolla siikajoella kalastelin enemmänkin, niin aina kun laittoivat kirreä jokeen, niin harjus häipyi??? Tuo voi kyllä olla omaa vainoharhaisuuttakkin...!

Perhoista sen verran, että itsellä ainakin perus harriperhot (redtag yms.)on toiminut ihan kiitettävästi.

Itsellä lopahti innostus tuohon siikajokeen siinä vaiheessa, kun lähes kaikkien koskien rantoihin alkoi nousta mökkejä. Taitaa kirkkokoski (revonlahden kylällä) olla ainut isompi koski missä ei vielä ole asutusta.

...vois kyllä itsekkin käydä revonlahdella kopaseen joku ilta...!

t.Venne

19
Oulun lääni / Re:ohtaoja?
« on: June 09, 2004, 20:22:13  »
No perkule, oon käynytkin siinä n.5vuotta sitten, jos se on se oja mikä menee siitä kalanviljely tms. laitoksen vierestä =).
Jos oikein muistan, niin ei taidettu saada mitään silloin, ei kyllä montaa tuntia oltukkaan.
Vieläkös ookastoppi myy lupia tuonne, ja paljonko ne tänäpäivänä maksavat?

20
Lappi / Re:Hyttikoskesta
« on: June 09, 2004, 16:53:55  »
Eipä tullut vielä lupaa ostettua, kun en kalastanutkaan, mutta luvan kyllä hankin kunhan vesi vähän laskee...! Ei liene kenellekkään liian suuri summa tuo hyttikosken lupa (muistaakseni 9e/kausi).
Eli maksetaan ne luvat jos kalastetaan, niin saavat seuraavankin vuonna muutaman kalan istutettua! ...kele...! =)

t.Venne

21
Oulun lääni / Re:ohtaoja?
« on: June 09, 2004, 12:56:22  »
Missäs tuo ohtaoja on, on niin tutun kuuloinen nimi, mutta ei saa päähän, että missä se on!?

22
Lappi / Re:Hyttikoskesta
« on: June 08, 2004, 20:49:11  »
Käväisin hyttikoskellakin eilen illalla, mutta märkää oli niin paljon, että vaihdoin paikkaa ihan suosiolla. Vettä oli varmaan toista metriä enemmän mitä viime vuonna samoihin aikoihin.
Pitää odotella joku päivä ihan rauhassa, ja kokeilla sitten uudestaan.

t.V

23
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mikä täky millekin kalalle?
« on: May 18, 2004, 12:53:52  »
Itse olen kalastanut täkyllä vuosikausia, ja hauelle särki, tai salakka on toiminut parhaiten.

t.V

24
Oulun lääni / Tyrnäväjoki
« on: May 18, 2004, 12:39:44  »
Kuulin huhua, että tyrnäjokeen olisi kipattu kevään ensimmäinen lasti evämakkaroita?
...pitääköhän paikkaansa...?
Mistä saa nykyään luvat tyrnäväjokeen, ja paljonko ne vieraspaikkakuntalaiselle maksavat?

t.Venne

25
Lappi / Re:Hyttikoskesta
« on: May 18, 2004, 12:35:35  »
Onkos uutisia hyttikoskelta, mikä on vesitilanne...?

t.V

26
Lappi / Re:Hyttikoskesta
« on: April 23, 2004, 10:21:42  »
Jaahas, elikkäs minunkin viime kesäiset luparahat on menneet kahvilanpitäjän taskuun.
Noh, emme tästä lannistu, vaan ostetaan vastedes luvat joltain jolla ei ole tarvetta niitä varastaa...!

Onko joku käynyt koskella nyt ihan lähipäivinä?
JOs on, niin minkälainen oli vesitilanne, olis tarkoitus käydä kääntymässä ensiviikon aikana.27
Lappi / Re:Lamujoki
« on: February 28, 2004, 16:38:56  »
Ei sinne kannatakkaan mennä kalaan, ei siellä ole muuta kuin kiiskiä ja haukia!!!

...jääpähän mulle enemmän...! =)

No ei nyt sentään, missäs päin lamua olet kalastellut?

-Venne

28
Oulun lääni / Re:Hossan haukien "tehoistutuslampi"??
« on: February 02, 2004, 09:44:10  »
Onhan noilla hakolammilla tullut pyörähdettyä muutaman kerran, ja saalistakin on tullut. Suuri hauki mitä mitä olen nähnyt nostettavan oli n.9kg. Itsellä suuri jotain 6kg, jonka kanssa piti pistää painiksi.
Oltiin heittelemässä ns. matalammassa päässä missä ranta on todella loiva, tuo hauki tuli ihan kivasti ihan rantaan asti, mutta juuri kun ottamassa sitä niskasta kiinni, niin koukku irtosi, ja hansu päätti lähtä.
Sain kopattua hansua niskasta, mutta tasapaino ei pitänyt vaan jouduin astumaan veteen. Vettä tuossa rannassa oli 10cm, mutta upottavaa mutaa n.30cm. Siinä mudassa painiskelin hauen kanssa hetken, että sain kunnon otteen ja nakkasin sen rannalle. Ette arvaa minkänäköiset vaatteet oli tuo session jälkeen. Jossain vaiheessa tiimellystä olin vissin päässyt tutustumaan hauen purukalustoon, toisessa kädessä mukavia pikkuhaavoja.
Kerran kun istuskeltiin rannalla tupakoimassa, niin kaveri rupesi tökkimään vavalla kylkeen, ja osoitti veteen. Siinä kaatuneen puunrungon vieressä n.metrin rannasta köllötteli sellainen hauki, että en ollut ikinä nähnyt. Pikaisen arvonnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että reilusti yli 10kg. Lilluttelimme vieheitämme sen nokan edessä varmaan 10min, mutta ei sitä tuntunut mikään kiinnostavan. Sitten kaveri pisti isoimman proffan siiman nokkaan, ja aikoi koukata sen ylös, mutta siitä hauki hermostui ja lähti hissukseen liputtelemman...! Tuossa samaisessa hakolammessa on myös harjuksia...!

29
Oulun lääni / Re:oulunseudun harripaikat
« on: January 26, 2004, 11:55:45  »
Knucklehead-78, mistäspäin olet?


V

30
Oulun lääni / Re:oulunseudun harripaikat
« on: December 09, 2003, 20:44:22  »
Nolottaa tunnustaa, mutta joulukalat pitää tänä vuonna hakea kaupasta...! En edes muista milloin olisi viimeksi päässyt näin käymään. Meilläkin oli kaverin kanssa juttua että vois vielä kerran käväistä kalalla ennen joulua. Luultavasti käväistään uljualla madetta pyytämässä.

Pages: [1] 2 3


center>