Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mikkohuo

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: May 06, 2017, 20:47:55  »
Kovin on vedet alhaalla tänä keväänä. Ehkä vähäluminen talvi vaikuttanut näin?

Onkos kukaan kokeillut turojen tekemistä Kivijärveen? Kaadoin tänään muutaman joulupuun kokoisen kuusen ja laitoin tiilien avulla pohjaan omaan rantaan. Saapa nähdä löytääkö ahvenet.

2
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: May 15, 2016, 14:25:15  »
Kiitos! Tästä sainkin tarvittavan infon. Tuo olikin uusi tieto, että Taavetin Teboil hoitaa näitä.

3
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: May 14, 2016, 21:01:13  »
Osaatteko neuvoa lupajutuissa? Jos haluaa uistella useammalla vavalla, niin mistäs luvat saa?

4
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 23, 2015, 11:05:14  »
Samaa mieltä toki, että aika ja paikka oleellisinta. Vähän vielä vaan nuo ottipaikat on hakusessa.

Tuo muikun värisen Rapala Originalin toimivuus on hauska huomata. Löysin jo vuosia sitten mökin varastosta isoisäni samanlaisen vaapun. Luulen, että sitä on käytetty 60-luvulla näillä vesillä! Siihen aikaan kalastettiin kuulemma muikkua verkoilla paljonkin. Täytyypä käydä ostamassa nuo Originalit omaankin käyttöön.

Käytätkö ahvenia samoja muikkuvärejä myös Salmo Horneteissa, vai mikä toimii erityisesti?

5
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 21, 2015, 19:23:02  »
Kävin vielä läpi tän koko ketjun ja keräsin kaikki mainitut vieheet. Tällainen lista tuli:

Lipat:
Blue Fox Vibrax musta punaisilla pilkuilla
Calico Cat
Mepps 2 + 3 harmaalla kumikalalla (Aglia TW mino?)

Lusikat:
Bete Krokodil sininen
Räsänen pumu
Minnow Spoon kulta-musta

Vaaput:
Rapala Husky Jerk Firetiger
Rapala Original muikku ja savumuikku
Nils Master (invicible?) punapää
Salmo Hornet
Rapala BRH-väri
Siek (Gobio?) musta punaisella pyrstöllä

Miltäs lista näyttää? Onkos Kivijärven kalastajien pakeissa tällaisia vieheitä? Puuttuuko jotain hyviksi todettuja suosikkeja?

6
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 21, 2015, 12:47:03  »
Kiitos peedrox! Täytyypä laittaa molemmat vaaput ostoslistalle. Tuo musta olikin väriltään vähän ylläri, mutta voisihan sitä kokeilla.

Ala-Kivijärvi on osittain tuttua aluetta. Oliko niin, että siellä on vesi hieman tummempaa kuin yläpuolella?

7
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 20, 2015, 10:45:03  »
Olisiko vinkkejä ottiväreiksi Kivijärvelle? Kovasti on tullut heiteltyä lippoja ja lusikoita sekä vaappua vedettyä soutuveneen perässä, mutta kovin heikosti on syönyt. Usko alkaa loppua, vaikka pakki on täynnä jos jonkinmoista ja -väristä viehettä. Pyörin lähinnä Muuraissaaren ympäristössä, Katosselällä ja Kaidansalmella.

8
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: December 27, 2014, 09:47:27  »
Mikähän jäätilanne on tällä hetkellä? Nyt on kovia pakkasia, niin luulisi jäätyvän nopeasti. Uudenvuoden jälkeen olisi toive päästä liikkumaan jäällä. Onnistuukohan kävellen?

9
Heittokalastus / Re:Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: October 13, 2003, 11:36:19  »
Mistä oot hankkinut Kivijärven syvyyskartan? Oliko kalliskin? Onko se joku merikartta tyylinen?

10
Heittokalastus / Re:Onko Abu Atom hyvä?
« on: September 08, 2003, 19:00:23  »
Biltema myy Atomista kopiota, joka Erä-lehden mukaan on ainakin yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Lusikkaa myydään neljän sarjassa ja koko sarjalla on hintaa vain vähän enemmän kuin yhdellä alkuperäisellä!  :)

11
Heittokalastus / Re:Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: September 08, 2003, 17:42:11  »
Runtu: Mitä muita vaappuja olet käyttänyt kuin spearheadia?

12
Heittokalastus / Re:Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: September 08, 2003, 17:07:01  »
Mälinlahdella on veneranta, mikä on tosin todella matala ja rannan lähellä on paljon isoja kiviä. Savitaipaleen tieltä on viitta Mälinlahti. Toinen paikka tulla sinne päin on Kukasranta, joka näkyykin siihen Savitaipaleen tielle. Huopaisenvirralla on tosiaan kalastus kielletty, enkä tiedä saako siihen yläpuolelle laskettua venettä mistään.

Oon joskus melonut Salosaaren ympäri, joten tiedän paikan. On vaan vähän pitkä soutumatka sinne. Kotkanselältä on kuulemma joskus vuosi kymmeniä sitten kalastettu kovastikin, joten ehkä sieltä voisi löytyäkin hyvviä paikkoja.

Tarttee vissiin korjauttaa vanha peräprutku, että pääsee inhimillisesti kunnon kalapaikoille...

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Bilteman vieheet
« on: September 08, 2003, 15:59:55  »
Geltaman: Mikä tuo vaappusi on? Kelluva "Breeze" 10 cm vai uppoava 14 cm? Minkä värinen? Oletko vaihtanut siihen koukut? Joidenkin mukaan Bilteman vaaput kaipaavat koukkujen vaihtoa...

Entä minkä värinen on ostamasi ruohikkouistin?

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Bilteman vieheet
« on: September 08, 2003, 13:35:37  »
Bilteman kuvasto tippui taas postiluukusta ja sieltähän löytyy kasapäin kalastustarvikkeita. Erä-lehdessä on testattu ainakin vaappu "Gale" ja lusikoista Atomin kopio. Molemmat saivat kehuja kovasti. Onko kenelläkään tietoa onko näitä muita malleja testattu missään? Entä mistä malleista muut lusikat ovat kopioita? 33 näyttää kovasti Utö kopiolta. Olisko niin? Onko kokemuksia?

15
Heittokalastus / Re:Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: September 07, 2003, 20:26:12  »
Tiedän Kontulan kylän. Itse asiassa se on aika lähellä aluetta, missä olen heitellyt. Onko omat paikkasi siinä Huopaisen virran lähellä? Mä yrittelin viime viikolla siinä Kaidansalmen eteläpään ja Muuraissaaren väillä Mälinlahden ympäristössä. Kun tällä hetkellä ei ole käytössä moottoria, niin ei tule lähdettyä kovin pitkälle mökiltä.

En tiedä onko tuo sitä "suppeaa" huonoa aluetta, koska en muista siellä juurikaan nähneeni kalamiehiä koskaan. Mainitsemaasi sinistä krokodilia uitin paljon, samoin erivärisiä minnow spooneja ja räsäsiä. Lipoista kokeilin hopeista ja kultaista meppsia sekä Calico Catia. Mutta ei vaan tärpännyt, missä lieneekin vika...

Olis kiva kuulla lisää Kivijärven vinkkejä kalapaikoista ja vieheistä. Onko sulla toiminut siellä yleensä sinisävyiset vieheet? Ehkä pitäisi tuota punaista kokeilla. Vaappuja en ole juurikaan hankkinut, vielä...

16
Heittokalastus / Re:Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: September 07, 2003, 16:35:17  »
Kiitos vinkeistä! Ostin pakillisen monia ehdottamianne kuvia (rahaa meni kivasti). Olin nyt kolme päivää heittelemässä juuri Luumäen Kivijärvellä ja tulos oli ei yhtään mitään!!!  >:( Tuli kokeiltua ruovikon ja kasvustojen reunat yms. "varmat paikat", mutta kun ei vaan syönyt niin ei!

Missähän lienee vika? Ei oikein innosta harrastamaan moista, jos saldo menee miinukselle pohjaan jääneiden vieheiden vuoksi  ;)

Runtu: Missä päin Kivijärveä olet kalastellut?

17
Heittokalastus / Apua aloittelijalle kirkkaaseen järveen
« on: August 03, 2003, 20:27:51  »
Kaivelin joskus kymmenen vuotta sitten ostetun virvelin esiin. Tuolloin kalastusinto loppui, kun mitään ei tullut ylös. Eli eipä oikein osannut hommaa, kun ei ollut ketään opettamassa kädestä pitäen.

Nyt olen ajatellut kerätä sopivan setin uistimia kirkasvetiselle järvelle ahventa ja haukea varten. Mitkä olisi oikeita värejä?

Itse olen ajatellut kirkkaita värejä kuten hopeaa ja kultaa, mutta noista räväkistä "ärsykeväreistä" en ymmärrä mitään? Onko niissä jotain logiikkaa?!

Lusikoista olen ajatellut lähinnä räsästä, krokodilia ja minnow spoonia sekä lipoista meppsejä. Olenko yhtään oikeilla jäljillä?

Aloittelija

Pages: [1]


center>