Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hautsi

Pages: [1] 2 3 4
1
Lappi / Vs: Veitsiluodon kalapaikka
« on: June 02, 2014, 12:26:11  »
Eipä tänne taida enään istutuksia tulla. Taitaa itse asiassa kaatua koko kalapaikka...

Veitsiluodon Kalamiehet r.y., Keminmaa

Tyyppi   Protesti
Talousalue   Lapin talousalue
Osoite   94450 Keminmaa
Häiriöpäivämäärä   28.02.2014
Velkoja   Verohallinto, Savo-Karjalan perintäyksikkö
Saatavan määrä   15639 €

2
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 01, 2013, 18:32:09  »
Tulevalla viikolla alkaa istutukset tuollakin, lupaehdoissakin lukee että passiivisin kalastuvälinein tapahtuvan kalastuksen aluetta on jälleen muutettu. Nyt rajana on 2. ja 3. nuotiopaikan välissä oleva sähkölinja...

Hieno homma...

3
Perhokalastus / Vs: perhokalastuksesta kysymyksiä
« on: March 19, 2013, 16:46:08  »
Itse kun aloittelin perhokalastusta, niin ostin juurikin tuon waterspeed setin, sillä kalastelin ensimmäisen kesän ja kyllä sillä hyvin alkuun pääsi. Paketissa oleva siima on kohtalainen mutta kun sen vaihtoi parempaan niin kalastuskin tuli mielekkäämmäksi. Itsellä hyvin vavassa toimi rio:n gold siima.

Perhokalastajat.net keskusteluissa on paljon tietoa perhokalastuksesta, perhoista, heittämisestä yms...

Joissakin liikkeissä tarjotaan perhonheitto kurssi setin oston yhteydessä, tällainen kannattaa hyödyntää jos mahdollista.

Alussa ennenkuin aloin itse sitomaan perhoja ostin ne pääasiassa verkkokaupasta koukussa.com

4
Oulun lääni / Vs: Ylikiiminki : Vaaralampi
« on: August 21, 2012, 20:01:44  »
Tuli käytyä tänään 8 tuntia pohjaonkea uittamassa vaaralammella. Yhtään kalaa en saanu mutta yks vanhempi nainen näkyi laiturilta saavan kirjolohen ja jos punnitus puheet piti paikkansa niin reilu 2kg sillä painoa. 17.8.2012 oli ilmoitustaululle merkittynä edelliseksi istutukseksi joten vasta oli laitettu lisää. Ja edellisen viikon istutuksessa yli 4kg kokoisia kirjolohia mukana.

Viime yönä tuli käytyä, klo 4 alkoi lupa ja klo 6:30 oli pari reilun 2kg kalaa otettu ylös. Aamusella lammen hoitajan kanssa keskustelin niin tuolloin 9.8. istutetut kalat olivat kaikki yli 3 kiloisia emokaloja joista suurimmat 6kg kaloja.

5
Vähän vanha aihe, mutta tiedoksi muillekkin foami:sta perhoja tekeville.

Askarteluliikkeissä, mm. Tiimari on myynnissä tuotetta nimeltä softislevy joka tuntuu olevan täysin samanlaista kuin kalastusliikkeiden myymä foam.

Hintaa 2mm paksuisella ja A4 kokoisella softispalalla on 1€, netissä halvimmat mitä olen löytänyt ovat 50 centtiä

6
Oulun lääni / Vs: Onko oulunsalon papin järveltä tullu kalaa?
« on: August 07, 2012, 05:02:46  »
En ole ihan varma tarvitseeko alle 15v sinne lupia, mutta pari vuotta sitten perhelupa maksoi 7,5€ joten kovin kallis se ei ole.

Kirjolohta laittavat yleensä kerran kesässä juhannuksen aikoihin, tarkkaa päivää en tiedä mutta eiköhän tänäkin vuonna juhannuksena sinne kirjoa ole kipattu. Järvi on rannoilta todella matala joten ilman venettä kalastaminen aika hankalaa.

7
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: July 31, 2012, 23:24:44  »
Lemmenpolun alueelta tuskin löytyy nousukaloja. Taimenen alamitta lemmenpolulla on 40cm, kaikki sanginjokeen istutetut kalat eivät ole pyyntikokoisia vaan sanginjokeen tehdään myös taimenenpoikasistutuksia, jonka vuoksi varsinkin perhokalastajat saavat vuosittein useita pieniä alle 20cm taimenia.

8
Oulun lääni / Vs: Ylikiiminki : Vaaralampi
« on: July 28, 2012, 13:50:32  »
Elokuun loppupuolelle saakka taidetaan istutuksia tehdä. Luvat saa laatikosta matkalla vaaralammelle 15€/8h tai 2 lohikalaa.

Ottipelinä itselläni on ollut pintaperho, itse asiassa pinturoinnin takia tuolla vain käynkin. Kalat erittäin aktiivisia syömään pinnasta. Toki perinteisent lotot ja puukalat sekä mato ja tahna toimivat myös.

Elokuun alkupuolella lampeen istutetaan emokaloja n. 100kg, kaloilla painoa 4-6 kg, maku ei liene paras mahdollinen mutta antanee kivan vastuksen perhovavassa.

Oulusta kun menet niin ruskon jälkeen kuusamoon päin ajaessa kääntyy ylikiimingin tie oikealle melkeinpä heti kun 4 kaistainen tie loppuu. Käänny vasemmalle ylikiiminkiin ja jatka suoraan niin kauan kun tulee vaaralammen kyltti, ylikiimingin kirkolta vielä eteenpäin reilu 10km

9
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: June 07, 2012, 15:43:38  »
Postilaatikkoperiaatteella mennään, viikko sitten kävin viimeksi ja siihen mennessä oli istutettu 560kg kirjolohta tälle kaudelle. Ensi viikolla ovat luvanneet laittaa lampeen taimenta.

10
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 07, 2012, 15:41:47  »
Itsekkin olin kalalla klo 4:00 saakka, yksi tärppi puukalaan mutta ei muuta tapahtumia, poliisit tosiaankin kävi yöllä tarkistamassa lupia. Itselläni toki luvat kunnossa mutta 3 paikalla neljälle nuorelle taidettiin kirjoittaa sakkolaput luvattomasta pyytämisestä.

Hienoa, että poliisitkin käyvät lupia tarkistelemassa.

11
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 28, 2012, 10:57:08  »
oliko vedenpinta ollenkaan laskenut, ensi viikolla taitaa alkaa istutukset.

12
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: May 16, 2012, 20:39:15  »
12.5 tuli käytyä, perholla (oranssi leech) lammen perältä tuli 950g perattuna painanut kirbeli

13
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 11, 2012, 12:09:25  »
Lupahinnat ei oo kyllä pahat tuolla saaliskiintiöllä ja saalisvarmuuella, siihempä ne hyvät puolet sitte loppuki. Nuotiopaikkat sais kaikki uusia, ovat päässeet tosi räkäseen ja lahhoon kuntoon. Polttopuutki on monesti märkiä männyn kylestä leikattuja kaarnalastuja.

Lupahinnat sen kun laskivat tälle vuodelle...

Puhelimella sai aikaisemmin joelle viikkoluvan niin nyt saa, oulun joki ja merialueelle kuukausi (15€) tai vuosiluvan (20€). 

14
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitkä pelivälineet?
« on: April 07, 2012, 11:38:21  »
Ensimmäinen setti millä opettelin perhostelemaan syksyn ja seuraavan alkukesän oli

kinetic waterspeed 5/6 setti päivitettynä rio gold #6 kellu siimalla. Tämä setti vieläkin varastossa on odottelemassa muksujen kasvamista ja heille heittotreeni kepiksi mikäli syttyvät perhokalastukseen, haspelilla ainakin mielellään kalastavat.

nyt käytössäni:

Hardy demon #7, vision deep kelalla ja 3 varapuolalla. keloilla vibe85 kelluna sekä vibe125 uppoavalla kärjellä varustettuna
Sonik SK6 #4 matkavapa, pflueger trion kelalla, tällä hetkellä ilman siimaa mutta tähän tulee vibe65 kunhan kauppoihin tännepäin se ilmaantuu.

kahlureina:
vision ikon zip
rapalan kahluutossut, nämä pitäisi vaihtaa parempiin jos hyviä tarjouksia tulee
takkina kinetic
koskella kamat kulkee mukana simmsin G3 liivien taskuissa
kovissa virtapaikoissa reilulla vedellä kamat laitetaan visionin love handels vyölaukkuun ja päälle paukkuliivit joista automaattinen laukaisin otettu pois, laukeaa siis ainoastaan manuaalisesti

kahlatessa tukea antaa didan kahluusauva

15
Oulun lääni / Vs: Taivalkoski
« on: August 15, 2011, 13:39:32  »
Viikonloppu reissu tehtiin taivalkoskelle, tarkoituksena oli kalastella perjantai-illasta sunnuntaihin saakka kostonjoen yläosissa.

Perjantai-iltana elehvän luvat taskussa saavuimme alakorpuan länsipuolelle, autosta päästyämme suunnattiin heti katselemaan paikkoja. Rantaan päästyämme oli pettymys todella suuri, alakorpuan yläosissa vesirajasta joelle päin katsellessa oli vastassa ensin rannan pusikot sekä suuria puita ja vasta tämän jälkeen oli itse koski.

No telttapaikka löytyi ja teltta laitettiin kasaan ja ei kun kahluuvehkeet päälle ja rantaan perhostelemaan, vesirajasta piti kahlata puurajan toiselle puolelle ja tällöin vettä oli jo nivusiin saakka. Kova virta ja tuntematon joki esti pidemmälle menon, eli takaheitosta ei voinut edes unelmoida, rullaten iso joki on aikas toivoton kalastaa ainakin omilla taidoilla. Alakorpuan puolivälin jälkeen rannassa ei ollut enään puita vaan heinikkoa, taas nivusiin kahlaus ja oltiin heinän ja joen rajalla, kalastus hieman mukavempaa ja muutama tärppikin saatiin sekä yksi 20cm harjus kävi käsissä irroitusta varten.

Hyvin nukutun yön jälkeen aamupala ja takaisin pelipaikoille, auringonvalossa kalastaminen ei ollut yhtään helpompaa korkealla olevan vedenpinnan vuoksi joten lounaaseen mennessä alakorpuan mahdolliset kalastuskohdat oli koluttu ja samoin saarikosken ja alakorpuan välinen "suvanto" jossa myös kova virtaus. Saarikosken länsiuomankaan yli ei päässyt ja länsiuoma on rauhoitettu joten pikapalaveri ja lounaan jälkeen suuntasimme meille tuntemattomalle mutta paljon puhutulle ohtaojalle.

Ohtaoja pelasti reissumme todella hyvin, kasvillisuutta joessa oli paljon mutta meidän perhosteluamme tuo ei haitannut, tilanne olisi ollut toinen uistimien kanssa.

Pääasiassa joesta nousi harjusta mutta saaliskaloihin kuului myös taimenta nieriää ja puraisi pintaperhoa myös siikakin, pintakäyntejä oli oikeastaan koko joen matkalla ja jokaisessa vähänkin hitaammin virtaisessa paikassa saaliiksi saatiin ainakin harjusta, kaiken kaikkiaan kaloja tuli meille n. 50, suurin osa toki pientä mutta oli niitä mitat täyttäviä harjuksia n. 5 kappaletta, joista yksi valmistettiin nuotiolla iltapalaksi ja kaikki muut saadut kalat lähtivät takaisin uiskentelemaan.

Eniten kalaa tuli noilla pintaperhoilla, ottavin kaverilla oli coddard caddis harmaana sekä minulla elk hair caddis oliivin värisenä, nalle puh:iin ja humpy red:iin oli myös tapahtumia, myös vihreällä pupalla sekä matuka:lla saatiin kalaa vähän pintaa syvemmältä.

Kalassa saatiin olla rauhassa, muita meidän kanssa yhtäaikaa joella ei näkynyt kummassakaan paikassa. Ohtaojalle sen sijaan joku yritti tulla varmaankin salakalastamaan, koska tieltä katsoivat pitkään illalla nuotiomme loistetta ja sen jälkeen kävivät kääntymässä parkkipaikalla automme vieressä. Olihan tuolla ala-laavulla myös matopurkki tyhjänä sekä rikkoontuneita mato-onkia =/

Joesta jäi kalastamatta ihan kalastusalueen alku sekä ohtaojan ja iijoen lasku, jossa luultavasti olisi ollut isompaa kalaa liikkeellä, mutta pitää jotain jättää seuraavallekkin kerralle joka tulee ehkä piankin, kun oulusta taivalkoskelle ei ole hirveä matka.

16
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: August 08, 2011, 17:28:00  »
itse menin 3.8 vaaralammelle klo 23:45 ja aamuyöstä klo 3 aikoihin sain uistimella yhden kirren. Seuraavana yönä 4.8 ja 5.8 välisenä tuli kalastettua yksi ostettu ja yksi ilmaislupa (tarpeeksi ostettuja lupia) ja saaliiksi perholla 4 kirreä joista 2 painoi perkaamisen jälkeen 2 kg

17
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: July 04, 2011, 00:42:57  »
Alueen hoitajan kanssa aamusella juttelin, kun kaloja laitettiin lisää. Taimenia ei ole vielä saatu, tai ne ovat olleet liian pieniä, joten vielä niitä ei ole laitettu

18
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: July 01, 2011, 03:17:01  »
29-30.6 välisenä yönä tuli käytyä vaaralammella 2 kirjoa tuli pinturilla. Lähtöä tehdessäni rantaan tuli tankkiauto ja jäin seurailemaan kun lampeen laitettiin n. 100kg lisää kalaa.


19
Perhokalastus / Vs: Kahluuvaatteet ja -varusteet
« on: July 01, 2011, 03:14:19  »
@mukavamies

Oulun kärkkäiseltä, lehdessä ilmoittivat myyvänsä rapido, guide, extreme mallit hintaan 79€, kun menin katsomaan niitä niin tuo 79€ hintalappu oli kaikissa visionin valmistamissa housuissa siis myös ikon ja ikon zip malleissa. Pari päivää myöhemmin käydessäni ei housuja ollut enään jäljellä kuin muutamat koossa XXL

20
Perhokalastus / Vs: Kahluuvaatteet ja -varusteet
« on: June 27, 2011, 04:26:41  »
Käyty testaamassa uusia kahluuvarusteita, hyvin toimivat ja erittäin tyytyväinen olen ainakin vielä.

Vision Ikon Zip housut 79€ tarjouksessa (ovh 220€)
rapalan prowear kengät 44€ (ovh 88€)
Kinetic kahluutakki 49€ (ovh 99€)
vangen:n rintareppu 16€

Varsinkin nuo housut olivat edulliset

21
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 26, 2011, 07:39:38  »
Lisäksi se lemmenpolun saalisrajoitus ei ole voimmassa lemmenpolun kalastusalueen ulkopuolisilla vesistöillä

22
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 23, 2011, 11:58:26  »
Kesäkuun ensimmäinen keskiviikko alkaa istutukset, laittoivat ensimmäisillä istutuksilla pelkästään taimenta ja vasta juhannusviikolla ensimmäiset kirjolohet. Tuo taimenen istutuskin vie tahnalla pyytäjiä aika paljon pois...

23
Lappi / Vs: Veitsiluodon kalapaikka
« on: April 23, 2011, 19:24:57  »
Iisalmeenhan tuo voitto ja nuo muutkin 4 ekaa sijaa taisi mennä, tuo sama 4 hengen porukka veti 25 lohikalaa ylös. Mitä lie pitäneet siiman päässä...

24
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: September 08, 2010, 12:19:11  »
Aamusella kävin vaaralammella, luvantarkastaja tuli käymään ja sanoi, että eilen oli tullut joku este istuttajalle ja tänään olisivat kuulemma tuomassa. Tervalammelle eivät kuulemma enään istuta.

Perholla en saanut mutta 2 tuli silikonipallolla

25
Perhokalastus / Vs: Ensimmäinen kala perholla
« on: September 06, 2010, 20:07:25  »
Tuli näin syksyllä hankittua perhovälineet, kurssia syksylle ei nyt järjestetä mutta ei sitä malta pysyä rannalta pois vaan harjoittelemaan oli lähdettävä.

Tässä ensimmäiset perhokalani yli-kiimingin vaaralammelta (samalla myös ensimmäiset kalani perholla ikinä), kuvassa näkyy myös hieman oranssin värinen pinturi mihin molemmat kalat nappasivat.

http://hautsi.webs.com/ekan%20perhoreissun%20saalis%20011.jpg

ps. kuvassa näkyvät pihdit ovat 15cm pitkät

26
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: September 05, 2010, 11:22:28  »
Juuri äsken tulin vaaralammelta, kalaa on lammessa vielä vaikka kuinka paljon. Oranssilla pintaperholla tuli pari hyvän kokoista kirjolohta.

Tulevana tiistaina on tämän syksyn viimeinen istutus vaaralammelle ja kuulemma vuoden vaihteen jälkeen saapi ilmaiseksi käydä pilkillä, verkottaa eivät aikoneet kaloja pois. Eli eiköhän tuolta ekoilta jäiltäkin vielä saa kalaa.

edelliset istutukset näyttivät olleen 2.8 150kg kirjolohta ja 17.8 100kg kirjolohta

27
Lappi / Vs: Veitsiluodon kalapaikka
« on: August 08, 2010, 18:18:54  »
Tarkoitat varmaan makeavesialtaalta lähtevää ojaa/jokea???

parhaiten pääset sinne, ajamalla nesteeltä 4 tietä (vanha 4-tie, en tiedä onko uutta otettu jo käyttöön) kemin keskustan suuntaan. Nesteeltä päin tultaessa vasemmalle kääntyy hiekkatie, jossa muistaakseni kyltti (lumenkaatopaikka) aja tien päähän jossa parkkipaikka ja silta tämän kyseisen joen yli. Ja ei muuta kuin kalastelemaan, käsittääkseni sillalta vasemmalle lähtiessä on jokin laajentuma tässä joessa ainakin kartan mukaan. Itse siellä laajentumalla en ole käynyt.

28
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: July 28, 2010, 16:26:26  »
viime yönä uusi reissu ja saaliina 3:45 - 4:30 välisenä aikana 3 kirjolohta paino 1,5kg/kala. Toisen luvan  täyttävää 4:ttä kalaa ei tullut 6:30 mennessä jolloin lähdin pois.

22.7 oli laitettu kalaa, lisäksi aamusella keskustelin luvantarkastajan kanssa, joka sanoi että loppuviikosta laitetaan lisää kalaa. Lisäksi kertoi, että helteistä johtuen eivät kasvattamolla voineet tehdä lajittelua kirjolohille ennen istutusta, olisivat verkotukseen kuolleet. Sen vuoksi vaaralammessa on nyt joitakin pieniäkin n. 500g kirjolohia. Luvantarkastaja sanoi, että sellaisen jos saa niin ei tarvitse laskea mukaan 2 kalan kiintiöön...

29
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: July 27, 2010, 16:25:42  »
Pitääkö tuolla vaaralammella olla alle 15vuotiailla kalastus lupaa :?

Viime yönä tuli käytyä elämäni ensimmäinen reissu vaaralammella pojan (4v.) kanssa, lupaehdoissa luki, että alle 12 vuotias saa kalastaa vanhemman luvalla. Eli käsittääkseni yli 12 vuotias tarvitsee oman luvan ja alle 12 vuotias tarvitsee kalastamiseen aikuisen jolla on lupa (tai oma lupa)

22:40 aloitimme kalastuksen ja puolen yön aikaan ensimmäinen kirjolohi ja toinen tuli n. 4:15. toinen painoi 1,5kg ja toinen 1kg. Noin klo 4:00 tuli mies tyttärensä kanssa kalaan ja kun lähdin 4:40 oli heillä jo 3 kalaa ylhäällä joista 2 tahnalla ja yksi 9g oranssilla lotolla, lotolla tullut kala oli n. 2kg ja tahna kalat 1,3kg ja 500g =/ Omat kalani sain tahnalla, uistimiin minulla ei edes yrittänyt ja madolla tuli särkiä.

30
Oulun lääni / Vs: Onko oulunsalon papin järveltä tullu kalaa?
« on: June 21, 2010, 19:19:30  »
Oli sitten jotkut neropatit käyneet rikkomassa/hävittämässä mun veneen. Tai oikeammin se tuli rakennettua meidän tytöille, mutta kuitenkin. Kyllä osaa v*tuttaa tuommoinen. Nyt pitää rakennella uusi, että pääsee järvelle..


-Sale

Meidän veneestä oli katkottu airot n, ½m pätkiksi

Pages: [1] 2 3 4


center>