Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kala-ale

Pages: [1] 2 3 4
1
Perhokelat & Vavat & Siimat / Sonik SK4 perhosetti
« on: June 12, 2011, 21:45:32  »
Morjesta!

Nyt olen hankkimassa uutta perhosettiä ja olen vahvasti kallistunut britti valmistajaan sonikkiin. Tarkelleen ottaen Sonik sk4 #5/6 9`
Olisko kellään kokemusta moisesta setistä, tai edes kelasta tai vavasta erikseen? jopa siimastakin. Kaipaisin kipeästi apua sillä setin osto ajan kohta alkaisi olla käsillä.

-Kala-ale

2
Itä-Suomi / Vs: Tiilikanjoki
« on: June 07, 2011, 23:54:17  »

Nonii, kyllähän sieltä kalaa lähtee.. :D Mulla ollut vähän huonoa tuuria lohien kanssa, useita karkuutuksia. Öhöm, ollaan satuttu samalla aikaa joelle, tulitte porukalla siihen niskalle, sinä menit vähän matkaa siihen virtaa ja heittelit. Minä lähdin lähes heti pois. Ja toisen kerran ajettiin ohi autolla. Näin lohesi suolet todennäköisesti. Ei sulta oo hävinnyt yhtä lippaa, musta lehtinen jossa punasia täpliä, kokoa 2. Löysin nimittäin tuosta kohti sen.

-K-A

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: June 05, 2011, 15:50:41  »
Moro! Kävi niin, että hurahdin ultralight tai pikemminkin light kalastukseen pahemman kerran. Uusi vapa pitäisi hankkia, joku korkkikahvainen varmastikin..? Kelana minulla olisi Okuma cimeron ci-30 käyköhän ollenkaan light kalastukseen? Siis onkohan liian iso.. Siimaksi hommaan 0,20, kun tietäisi vaan minkä merkkistä, kellään hyviä ideiota?
Edit. Kuin olis tommonen vapa http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=7866

-K-A

4
Itä-Suomi / Vs: Tiilikanjoki
« on: June 01, 2011, 22:23:02  »

Jeps, Aamulla tuli taas pistäydyttyä heittelemässä ja aikansa kun yritti niin yksihän sieltä erehtyikin. Ihan hyvän kokoinen 1250g painava lohi. Kyllä lohia näyttäisi vielä riittävän, sillä näin lohen aivan jalkojen juuressa ja muualla polskivat isoilla hypyillä.. Perho voisi olla kova sana jossain vaiheessa. Tosiaan ottipeleinä toimivat niinkuin kuvasta näkyy lottolipat. Ainakin tuo punainen mustine täplineen ja ambulanssi ovat hyviä olleet. Lisäksi myös erä 2011 vuosiuistin on pelannut todella hyvin-ehkä parhaiten. Käy ihmeessä kokeilemassa, porukkaa ei näytä liiaksi asti olevan, jokunen saattaa käväistä päivän mittaan minun lisäksi. :) Kuva taattua nokia 3,2 Mbixel laatua.Uploaded with ImageShack.us
Lohi muuten otti sillan yläpuolelta kosken niskalta...

5
Itä-Suomi / Vs: Tiilikanjoki
« on: May 31, 2011, 21:49:45  »

Jeppis jee.. Se ois nyt vajaa viikko, kun kaloja istuttivat ja kyllähän nuita on saatukin. Tähän mennessä kaloja tullut joitakin, joista osa takaisin kun niin pieniä olivat..Yleensä kalat kuitenkin rutkasti yli kilon, isoin 1700g. Kuvia en muistanut ottaa, mutta seuraavista yritän muistaa, jotta saisin vähän todistus aineistoakin näkyville.. :) Todella kovia taistelioita ovat nämä lohet pullalohiksi. Räikävät ilmassa hyppien useita kertoja, vaikka kuinka varovasti yrittäisi ottaa. Niimpä karkuutuksilta ei voida välttyä, niinkuin minäkin poloinen karkuutin 4 kirjoa.

ps. Huhuavat että seuraavassa istutuksessa tulisi taimentakin.

-K-A

6
Kirpputori / erä-2011 smoltti
« on: May 28, 2011, 11:32:16  »

Sattuisko kellään palstalaisella olemaan ylimääräistä erä lehden vuoden 2011 smoltti vuosi uistinta? Olisin halukas ostamaan uistimen , kunhan kohtuu hinnasta sovitaan. Osoittautui kyseinen uistin aikalailla toimivaksi, mutta kuinka ollakkaan pohjaanhan se sitten jäi..
Myös voisin ostaa ylimääräisiä Bete-lotto uistimia väreissä ambulanssi eli PH-70  ja kirkkaan punainen, jossa mustia täpliä eli PU-24 Koko tulisi olla 9g/3,5cm

-kala-ale

7
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 11, 2011, 20:22:06  »
Ookoo, tämäpä selvä. Noihin kumpaankaan ei visiin tarvitse mitään lupia? Kun eivät taida istutus lampia olla. Saattaa olla, että käyn kevään mittaan yrittämässä. Kiitos!

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 11, 2011, 19:21:47  »

Onko kukaan käynyt vuorilammella? Pikaisella selauksella ja haulla en löytänyt tulosta. Millainen paikka tuo olisi pilkkiä?

9
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 09, 2011, 18:17:35  »
Kyllä on melko makiata settiä Mikkoporolla.
Noh pitihän sitä jotain itsekkin yrittää. Jotain ärsyke väriä, jos vaikka kuha sattuis joskus kelpuuttamaan..?
Nyt on jo uinnitkin testattu. Nämä isommat uivat kyllä niinkun niiden pitääkin. Nuo pienemmät aiemmin esillä olleet eivät oikeen tahtoneet uida. Pari niistä vaan ui, muut ei. Niinkun joku jo vähän minua pelottelikin.Uploaded with ImageShack.us

10
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: December 29, 2010, 20:59:11  »

No joo! ei hullumpi idea nuihin jotkut silmät tehä. Vaikka ei kyllä hirveä hyvin onnistu tuo silmien teko.. Litseistä näkyy. :D Noissa morreissa kokku on koko 14. sopivia pienehköille ahvenille. Tuon värin olen kokenut toimivan. Ainakin viime talvena toimi varsin hyvin. Jos olet kirjolohen pilkkimisestä kiinnostunut suosittelen kokeilemaan leechejä. Kehuvat kovasti, miten hyvin kirret ottaa. Itekkin yhen jopa saanut ja tutut saanut useita. :)

11
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 29, 2010, 19:21:09  »

Noniii. Harjoitukset jatkuu.. Näissäkin liian lyhyt toi nokkalenkki, koska olin jo tehnyt aihiot valmiiksi, enkä ollut tajunnut että pitemmäks ois pitäny jättää. Noh tekemällä oppii.Uploaded with ImageShack.us

12
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: December 29, 2010, 19:15:34  »
Perzalla tosi upeita leechejä. :D ja janxulla siisti boxi!
Tulipa tekastua leechejä ja morreja. Ensimmäisiä ovat. Ihan jees omasta mielestä. kommentoikaa!Uploaded with ImageShack.us-Kala-ale

13
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 27, 2010, 18:05:39  »
Kala-alella tosi hyvät ekat ruiskulla tehyt! Omat kokemukset on kyl ikävä kyllä ollu aika huonot aina kun porraslevy on ollut tuollalailla vähän yläviistoon..

Aijjai.. :( Yritin kyllä tehdä aina suoraan tuon sahauksen, mutta jotenkin se aina vaan meni vinoon.. Pitää yrittää jotenkin vääntelemällä saada nuo uimaan.

14
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 26, 2010, 17:55:19  »
Nonniii, nyt ois aika avata tämäkin palsta omalta osalta. Aloitin tekemään nuita vaappuja reilu vikko sitten runkolankoja vännellen, uintilevy paikkaa sahaten, liimaten.. yms. juttuja tehden. Nyttemmin sain vasta kynäruiskun jolla maalailin nämä vaaputtimet. Ensimmäiset oma tekemät vaaput. Ihan tyytyväinen pitää olla jälkeen, kun ottaa huomioon, että ennen näitten maalaamista en ollut kynäruiskua nähnyt saatikka käyttänyt. Uinnista ei ole vielä tietoa, kun ei ole mitään uitto aollasta ja järvikin tuppaa olemaan hiukka jäässä. Kommentia kiitos!


Uploaded with ImageShack.us

Kuvaus taidot eivät ole sitten mitenkään parhaat.. :D


15
Itä-Suomi / Vs: Tiilikanjoki
« on: December 14, 2010, 18:12:56  »
Moro, Tuolla tiilikan joella on tullut kalasteltua koko pieni ikä. Joka kesä rumpannut aika tiheään tahtiin. Jos nyt ollaan samassa joessa..?Siis joka laskee älänteestä ja on varpaisjärven ja rautavaaran rajana, ainakin vähän aikaa..? Noh kuitenkin muina vuosinahan siellä on ollut taimenta, viime kesänä kirjoa.. En kyllä kovin hyvin saanut siihen nähden miten paljon siellä kävin.. Lähes kaikki sain Bete lotoilla.
Muutamia kuvia kaloista.


Viime kesän pari mitta kirjoa. Painoa muistaakseni 1200+ molemmilla. Nämä muuten tulivat sieltä ylemmältä istutus paikalta.

Olisikohan toissakesän tai sitä edllisen kesän taimen. tämä taas tuli sillan alapuolelta.

Ihan mukava paikka kalstaa minusta. Minäkin olen saanut luonnon taimenia täältä. Olivat aika nättejä.. Pituutta niillä oli 8-20cm. Oisinkohan saanut niitä kaiken kaikkiaan 15.. :) Jotka kaikki ehdottomasti kasvamaan.

-Kala-ale

16
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: December 12, 2010, 14:50:45  »

Moro.
Nämä kysymykset ovat varmasti olleet aijemminkin jo esillä, mutta pikaisella haulla ei löytynyt ja nyt ei ole oikein aikaa selailla kaikkia aiheita läpi..
Eli, eli minkälainen lämpötila pitäs kynäruiskumaalatessa ja lakkaamisessa olla? Ja entäs kuinka kauan maalin ja lakan täytyisi kuivaa ennen uutta lakkausta tai maalausta..Ja missä lämpötilassa kuivumiset olisi tapahduttava? JOS maaleina ja lakkoina olisi CAB:in tuotteet? Lakasta en vielä satavarma ole. Entäs Pitäisikö työ tila olla tulilähteistä eristetty? Esim. Pannuhuoneessa maalailu ei vissiin olisi kovin järkevätä..? Meinasin tehdä itselleni maalailu paikan tuonne varastoon, jonka lämpötila hipoo nollaa, jos ei pakkasta ole.. Putta samassa tilassa sattuu olemaan kamina, jota voisi lämmittää vaikka päivää ennen maalausta ja antaisi niin hyvin lämpöä. Lisäksi voisi ostaa pienen lämpö puhaltimen, jotta lämpötilan saisi edes 10 asteen tienoille... Kiitos vastauksista.

-Kala-ale

17
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« on: November 23, 2010, 20:46:26  »

Minun mielestäni kannattaisi ostaa safari termo saappaat. Hinta ei ole kovin kova, ja ovat ainakin omasta mielestä todellä hyvät jalassa. tarpeeksi taipuisat kävelyynkin. Nämä olivat ensimmäiset vettä pitävät saappaat, jossa ei minulla palellut varpaita pilkillä ollessa. Ja se on kyllä ihme. Taisi, jossain myös lukea, että markkinoiden keveimmät kengät.. Mutta jos ei ihan keveimmät niin ainakin tosi kevyet ne ovat. Ulos vedettävä vuori vähän hankaloittaa jalasta pois vetämistä, mutta kyllä ne jotenkin jalasta lähtevät. Ihan hyvä tuo ulos vedettävä vuori, sillä jos jalat pääsee hikoamaan tai muuten vain varren kautta kastumaan, on vuoret helppo vetäistä ulos kuivumaan. Jos ne joutuisi muhimaan koko ajan siellä kengän sisässä, oisi aromit kohta aika mahtavat.

http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=2652

18
Rakentelu / Vs: Kynäruiskuista..!
« on: November 23, 2010, 15:58:18  »
Paljon kiitoksia näistä vastauksista!

19
Rakentelu / Vs: Kynäruiskuista..!
« on: November 23, 2010, 15:24:39  »
Jooopa. Siitenpä taidan ostaa tuon 200-5:sen..Tuota lakka asiaa täytyy vielä vähän pohtia.. Mutta kyllä tuo Lv1 kuulostaisi ihan hyvältä. Mitenkä oletko miten paljon tuota cab regularia ohennellut?


20
Rakentelu / Vs: Kynäruiskuista..!
« on: November 23, 2010, 15:11:39  »
Ahaaa.No se olisi kylläkin hyvä juttu, jos sitä ei tarvitsisi ohentaa. Mutta lueskelin tuolta jostain, että lv1:sen säilyvyys on todella heikko.. Että vain pari viikkoa kestäisi, ennen kun jumahtaa..? Käykös muuten tämä lakka cab maalien kanssa yhteen? Kun kaiketi kaikki lakat ja maalit ei käy.. Mitä luulet räkiikö se tuo 200:nen sitä maalia samalla lailla kun se 19e maksava.. Tuolla kuitenkin hinta 65e.. Onko kokemusta? Joo no, nyt se on melko selvää, että ostan halvemman ruiskun näin alkuun... :)

Kala-ale

21
Rakentelu / Vs: Kynäruiskuista..!
« on: November 23, 2010, 14:27:12  »
Nonii.. niin minäkin sitä ajattelin, että olisi aloittelian helpompi käyttää. Eli siitä toisesta vaiheesta ei ole periaatteessa mitään hyötyä tallaisessa maalailussa, jos nyt ei ala taideteoksia tekemään.Esim solarin vaaput.. Ja kun, että niillä kaiketi saa parempaa jälkeä. Vai lv1 lakkaa... Kommenteista päätellen olisi hyvä lakka, mutta hinta hieman korkeampi, tosin 3e paljon vielä paina. Sille täytyisi ostaa sitten myös tinneriä. Tinnerikään kallista tietysti ole. Vois kyllä pistää harkintaan tuon lv1 lakan. Ja kynäruiskussa kallistun sittenkin 200-5:sen puolelle. Jos nyt joku ei tule ja kirjoita hirveän hyviä syitä miksi pitäisi olla juuri kaksi vaiheinen.

Kiitos Mikolle! -Kala-ale

22
Rakentelu / Kynäruiskuista..!
« on: November 23, 2010, 07:06:55  »
Moro!

Olen tässä harkinnut jo pitkään kynäruiskun ostoa ja nyt alkas olla aika hankkia se. Maalit tulee olemaan CAB maaleja, aluksi varmaan pelkästään coatteja. Lakkana CAB regularia. Tuli tuossa muutama kysymys mieleen.. Olen katsellut Badgerin 150-7 ja 200-5 kynäruiskuja. En ole vielä osannut päättää, että kumman ottaisin. 150-7 olisi kaksivaiheinen mutta jonkin verran kalliimpi. 200-5 olisi yksivaihe, mutta hinta paljon mukavempi. Elikkäs mitä suurta hyötyä tuosta kaksi vaiheisuudesta siis on, kun maalaus kohteena olisi vaaput, morrit, leechit.. yms? Tiedän, että kaksi toimisessa värisuihkun leveyden saa säädettyä liipaisinta vetämällä, yksi vaiheisessa se täytyy säätää peräruuvista. itselläni ei tule mieleen miksi tuota väri suihkun leveyttä pitäisi saada säätää lennosta..? Kun kysessä on vain uistimet.. Elikkä mitä hyötyä on tuosta kaksi vaihe ruiskun ominaisuudesta? Sitten vielä toinen kysymys. Kuinka paljon olette ohentanennt regular lakkoja? Noin aluksi niinkun morrien ja leechien päälle? Ja paljonko vaappujen lakkaukseen?

Jos koette tarpeettomaksi lukkoon ja poistoon.

Kiitos ja anteeksi. Kala-ale

23
Rakentelu / Vs: Kynäruiskun puhdistaminen
« on: November 15, 2010, 17:52:21  »
Moro!

Nyt olis tarkotus ostaa kynäruisku + muut tarvikkeet uistinten maalailuun. Cabin ohentamiseen meinasin käyttää ohenne 08:sia. Niin, että mitenkäs tuon kynäruiskun puhdistus sitten onnistuu tuolla ohenne 08:silla. Vai pitääkö ostaa sitten vielä purkki asetonia? Ei sinänsä niin kallista ole, vaan ei kehtaisi turhan takia ostaa..

-Kala-ale

24
Sekalaista juttua / Vs: "Vitsinurkka"
« on: June 18, 2010, 12:47:16  »
Muutamia vitsejä:

Mitä oppilaan pitää tehdä, että saa opettajan suuttumaan?
-Ei mitään

Minne Kirppu menee lomalle?
-Turkkiin

Miksi Blondi kulki nelinkontin korva viistäen maata?
-Hän kuunteli apulantaa

Mistä tietää, milloin aurinko on käyttänyt huumeita?
-Kun se on pilvessä

No hahhah, Vanhojahan ovat, mutta nauratti nämäkin joskus.

-Kala-ale

25
Pilkintä / Vs: Isoin pilkkiahven
« on: April 24, 2010, 15:28:56  »
Tasan kilon. :)

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 23, 2010, 20:39:06  »

Morjesta!

No nii, Nyt on viikon verran kalasteltu Hossan maisemissa ja kala oli suht syönnillään. Olimme liikkeellä isolla porukalla, sillä meitä taisi olla kaiken kaikkiaan 13.
 Alku viikosta kävaisimme aina lähi järvellä kalastamassa, mutta siitä ei sen kummoisempia kaloja saatu, vain pieniä ahvenia. Hiihto matkaa tälle lähi järvelle oli 2km.        Puolessa välissä viikkoa kävimme hieman etempänä sijaitsevalla lammella kokeilemassa josko isompi olisi siellä otillaan. Sieltä sentään saatiin jo muutama pannu karkea ahven ja jotakin mörköjä siellä oli, sillä minulta ja kaveriltani pakkuis siimat.
 Taas muutaman päivän kalastelimme lähijärvellä, josta ei vieläkään kummoisia saatu.
 Sitten lähtöä edeltävänä päivänä menimme uudestaan kokeilemaan kaukaisemmalle lammelle, joilloin se sitten pasahti. Elämäni suurin ahven! Painoa löytyi tasan kilon verran ja pituutta 41cm. Oli muuten mukavaa väsyttelyä 0.12 monofiili siimalla.Tälle kalalle kelpasi kastemadolla höystetty kuparin värinen volfram mormuska. Samalla reisulla saatiin myös toisia hieman suurempia yksilöitä, muttei noin suurta.Taisi toisiksi isoin olla 750g ja kolmanneksi 620g. Laskin että hiihdimme 37km viikossa, joka on mielestäni varsin hyvin! Kaiken kaikkiaan todalla onnistunut pilkki kauden päättäjäis viikko. Tässä kuva vielä ahvenesta.-Kala-ale

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 09, 2010, 21:12:41  »

Joo, Sellanen hirmusen matala, suht tummavetinen järvi oli kyseessä. Siitä josta pilkimme, ei ollut jään alla kuin 30cm vettä. Ja tutut olivat käyneet samaisella järvellä pilkillä, kohdassa jossa oli ollut vain 20 cm jään alla vettä. Mutta kalat sen kuin vain ottavat pilkkeihin. :) Huomenna taas tuonne järvelle, josko sieltä edes muutaman tuon kokoisen taas saisi.

-Kala-ale

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 09, 2010, 19:37:13  »
Tänään pilkillä 15.15 - 18.00 Kohtuu hyvin saalista tuli. Omat ennätykset paukkui!

Suurimman paino 400g ja rapiat ja sitten muut 100g - 350g

http://img708.imageshack.us/i/09042010002.jpg/


http://img651.imageshack.us/i/hpim3352todl.jpg/

-Kala-Ale

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalanbongaus 2010
« on: March 18, 2010, 18:45:40  »
Tavoitteena saada 13 lajia.
(s) = jo saatu
Ahven (s)
Särki (s)
Kiiski (s)
Hauki (s)
Lahna (s)
Sorva
Säyne (s)
Taimen
Kirjolohi (s)
Salakka (s)
Siika (s)
Harjus
Kuha (s)

-Kala-ale

30
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: February 21, 2010, 13:37:13  »
Värikoukkuja näpertelin, tällä kertaa maraboun kanssa. :)


Kommenttia kiitos!

-Kala-ale

Pages: [1] 2 3 4


center>