Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Erätuli

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: May 31, 2012, 16:43:36  »
Itsekkin olen harkinnut kumiveneen hankkimista niin tekeeköhän tällaisellä yhtään yhtään mitään?
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=702872&shopId=10006&compartmentId=10051&categoryId=3132414&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay
Tuohan on periaatteessa sama Aqua Marina setti kuin minulla, jota tosin ei enää myydä harmaana. Hiukan on muoto ja nimi muuttunut, mutta valmistaja ja koko on samat. Kumimateriaalista en saa selvää onko yhtä kestävää kumia, näyttää vähän rantapallokumilta.
Suosittelen kunhan et aja terävälle karille, puunoksiin tms. Hinta on houkuttava, satasen geeliakku vielä päälle niin kalaan vain!

2
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: August 11, 2011, 21:23:25  »
Kyllähän Koi-karpit ja kultakalat ovat ykkösvaihtoehto jos lammikkoon haluaa jotain nähtävää.
Joo kyllä noi ihan kivoja olisi mutta etsin kuitenkin pohjoisia lajeja :-)

3
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: August 10, 2011, 14:52:16  »
Nyt tosin on alkanut kasvaa huolestuttavan paljon levää altaan reunoihin  :| Onko teillä mitään ideioita, että  millä sen muodostumista saisi vähennettyä/tuohottua kokonaan?

Levä on kalalammikossa aina oleva luonnolinen asia, jota ei kokonaan voi saada pois (kloori on tepsivä keino täydelliseen levän hävittämiseen mutta et varmaan halua luopua kaloistasi). Levää voi aina kuitenkin vähentää erilaisilla luontoystävällisillä kemikaaleilla mutta en tiedä niistä juuri mitään koska itse annan levän kasvaa kivien päälle ja pidän sitä luonnollisena jopa koristeena enkä sitä ala poistamaan.
Toisaalta lammikkoni on suurimmaksi osaksi päivää varjossa joten levä ei pääse kuitenkaan liian pitkäksi.

Altaassasihan ei ole vielä suodatusta, joten ravinteiden määrän kasvu edistää levän muodostumista ja silloin se voikin päästä liikaa valloilleen. Toisaalta pitkät levätuppaat ovat varsinkin virtaavassa vedessä hienoja ja kalat kyllä viihtyvät siinä ja syövät sitä. :-)
Mutta jos haluat pitää levän kurissa, hommaa ensin suodatus. Se voi auttaa asiaa jo paljon (muutenkin kalojen kannalta tärkeää). Jos levä ei vieläkään ole mielestäsi tarpeeksi pientä, voit miettiä kemikaaleja mutta ainoastaan kala-altaisiin sopivia. Ja niin kuin jo sanoin, kala-altaasta levää ei pois saa kokonaan.

4
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: July 26, 2011, 16:35:21  »
Missäs päin tuo raision lahti sijaitsee ? Karttakuvaa ?

Luonnollisesti Raisiossa. Tuossa kartta.
http://maps.google.com/maps?hl=fi&ll=60.463481,22.129383&spn=0.065923,0.154324&z=13
Tarkemmin sanottuna STX Europen Raision telakan vieressä.

5
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 26, 2011, 13:40:30  »
Millaisia suodattimia teillä on?

Minulla suodatussysteemi seuraavan lainen lammesta takaisin lampeen:
Uppopumppu pumppaa vettä muistaakseni 9800l/h teholla maan alla kulkevaa 32 millin routasuojattua putkea pitkin kellariin
jossa sijaitsee vanha kunnostamani uima-allassuodatin, jossa vesi suodattuu paineessa paksun kvartsihiekkakerroksen läpi.
Tässä on siis kysymys mekaanisesta suodatuksesta. Vedestä on nyt poistunut kaikki roskat ja 90% veden likahiukkasista.
Seuraavaksi vesi kulkee biologiseen suodattimeen, joka minulla on tällä hetkellä pois käytöstä vuodon takia. Pitäisi löytää joku uusi astia kun vanha ei oikein kestä tuota 0,36 baarin painetta :-)
No jokatapauksessa biologisessa suodattimessa on 30 kg substraattia, 2 l zeoliittia sekä 3 l aktiivihiiltä. Nämä poistavat vedestä myrkkyjä ja ravinteita sekä pitävät veden pH:n oikeanlaisena.
Sitten vesi kulkee samaa reittiä kuin tullessakin takaisin lampeen.

Tuossa vielä kuva muutamien keskustelusivujen takaa sekä suodattimen läpileikkaus
Uploaded with ImageShack.us

Siinä se suodatussysteemi on ja kasvit talvilevolla

6
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 26, 2011, 12:58:01  »
Piikkimonni on ilmeisesti myös ihan hauska lammikkokala. Tutulle kävi noita onkimassa lampeen ja yllätys oli suuri kun heti samana kesänä lammessa oli jo parvi poikasia. Hauskan näköistä, kun poikaset uivat tiiviisti mustina parvina ja emokalat vartioivat niitä lähistöllä. Ongelmaksi voi kyllä tulla lammen täyttyminen pelkistä monneista.

edit. Eikä noita ihan joka paikasta saakaan, joten saatavuus voi olla kanssa ongelma.

Just näin, piikkimonnit olis varmaan paras vaihtoehto lampeeni mutta en ole kuullut yhtään paikkaa turunseudulla missä niitä olisi ja kauemmaksi en niitä lähde etsimään. Jos niitä jossain lähellä myytäis...

7
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 22, 2011, 21:44:11  »
Erätuli jos haluat että lammessa on elämää niin särjet ja salakat on oikea valinta. Minulla oli joskus yli kiloinen säyne omassa lammikossa mutta ei sekään juuri näyttäytynyt. Myös ahvenikin oli, mutta sama "vika" niissäkin...... 8-)

No joo salakoita ehdottomasti sitten kun niitä saan ongittua jotain parikymmentä kerralla. Särkiä tulee joka onkireissu ja viime vuonna niitä lammikossani olikin mut ne kuolee heti sienitautiin jos niiltä vähänki suomuja lähtee :-( Särjen käytöstä muistuttavat pasurit kyllä on nyt tuonut lampeen vähän kuhinaa. Niihin kun ei sienitauti niin helposti iske.

Hyvät kuvat Sharkilla. Mutta mikä tuo paksu musta putki on jossa verkko suussa?

8
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 20, 2011, 12:24:54  »
Minulla lammikkoni näyttää tällä hetkellä tältä, lumpeet kukkii parhaimmillaan neljä kukkaa yhtä aikaa!
Kalastossa tällä hetkellä muutamia ruutanoita, ahvenia, kiiskejä ja pasureita.
Vaikka heinäkuun helteet paahtavat, ei UV-suodatinta tarvita suuren tammen antaman varjon ansiosta ja vesi on niin puhdasta että sitä voisi vaikka juoda :-)
Jotain kiinnostavampia kaloja pitäisi hankkia jostain, kirrejä en enää aijo pistää kun vesi ei vain tahdo varjossakaan pysyä viileänä.
Suutareita sitten pitkän odotuksen jälkeen sain pari hommattua mutta aika tylsiä nekin ovat kun eivät liiku senttiäkään edes ruokinta-aikaan. Ehdotuksia otetaan vastaan.
9
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 20, 2011, 11:11:55  »
ja istuttaa pajua altaan reunoille

Miksi ihmeessa pajua jos saan kysyä.
Hyvin näyttää kuitenkin sinulla edistyvän tuo lammikko. Seuraavaksi pitäisi varmaan pohtia suodatusta :wink:

10
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: July 08, 2011, 15:02:24  »
Vesikasveja istuteltu nyt reilusti lampeen.

Mitäs kasveja sielä sitten on?

11
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: July 04, 2011, 16:04:22  »
Morjens

Tuossa ensikertaa venepaikkaa pitäneenä Uittamolla tuli kokeiltu heti Haritun lahtea. Kuha enkka uusiksi, tuollainen reilu 2,5kg ja 55-60cm. 3vko sitten, sää oli aika koiranilma, satoi ihan pirusti. Lämmitti mukavasti kun ei tarvinnut mennä kuin kilsa uittamolta pois päin. :)

Siis tarkotaks Rauvolanlahtea? Olin siellä talvella pilkkimässä, ei tullu mitään.  :-(

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 28, 2011, 16:30:03  »

Siinä vuoden kuuden kilon juhannushauki mökiltä ja oma enkka rikki
Uploaded with ImageShack.us

13
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: June 28, 2011, 16:04:31  »
SJ, tuo alempi linkki ei kyllä toimi, mutta tässä on kaksi hyvää nettikauppaa joissa myydään allastuotteita:
http://www.pihakauppa.fi/allastuotteet-c-77.html
http://www.puutarhakoristeet.net/index.php

Epäilen vahvasti tuon ruostumattoman teräksen suolavesikestävyyttä. Yleensä ne pumput, joissa on muovinen tai keraaminen akseli, kestää suolavettä ja silloin pakkauksessa on siitä merkintä. Esim. minulla on lammikossani kaksi pumppua: Ubbink Powermax 10000 (suodatin-/vesiputouspumppu) ja Waterwerks WWP 1600 (suihkulähde-/virtauspumppu). Powermaxin pakkauksessa lukee siinä olevan keraaminen akseli ja soveltuu suolavedelle. Waterwerksillä taas on ruost.teräksinen akseli ja suolavesi oli käyttöohjeessa erikseen kielletty.

14
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: June 27, 2011, 17:08:22  »
Nii_in....Kattelin tuota ja tuli vaan mieleen että olisiko kovin iso kustannus jos sen suihkulähdepumpun sijoitat mereen ja vedät putken sinne ylempään altaaseen. Samalla saisit hienon puron solisemaan mereen...

Ihan hieno idea! Pitää vain katsoa että pumppu soveltuu merivedelle, esim. akseli ei saa olla metallinen. Kustannukset menee allasmuoviin/kumiin, pumppuun (hinta riippuu taas tehosta ja teho puron mitoista) ja mahdollisille somisteille.

15
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: June 21, 2011, 14:53:22  »
Lammista ei voi puhua ennen kuin lutakko on kaivettu pohjavesi alueelle. Muut ovat kivoja hapettomia puutarhakoristeita. Anteeksi, mutta niin se vain on.

Noh noh, veikkaan että tämä keskustelupalsta on kyllä tarkoitettu juuri tuollaisille pikku kalalammikoille kotipihassa niinkuin tuo minunkin lutakkoni. Kaunis puutarhakoriste kerrassaan. Pohjavesilammet onkin sitten eri juttu, niitä voi kutsua vaikkapa kalankasvatus lammiksi.

Ja onpas nyt viime keskusteluissa puhuttu hapettomuudesta! Totta ihmeessä tollanen parintuhannen litran lammikko hapeton on, eikä sinne pidä missään nimessä laittaa kaloja (edes ruutanoita) jos ei sinne hanki jotain pumppua hapettamaan. Joko suihkulähde tai sitten tollanen "puron virtaamaan siitä läpi (vähän vaikea selittää)" eli pistää sen suihkulähdepumpun tekemään virtausta.

Kaikki lammikkoa suunnittelevat: Etsikää aiheesta ensin tietoa ennen ku tartutte lapioon! Lukaskaa vaikka tämä keskustelupalsta läpi niin tiedätte mistä lammenkaivamisessa on kysymys.  :wink:

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Piikkimonni
« on: May 28, 2011, 20:26:28  »
Piikkimonneja on ilmeisesti useissa lammissa Janakkalan, Riihimäen ja Lopen väliselllä alueella.  Ainakin Hankalammilta ja Rahitunlammelta noita kai saa. Eilen lähdin tarkoituksella sinnepäin bongaamaan piikkimonneja ja niitä tulikin ylös ainakin parikymmentä.
Olivat aika pieniä, mutta herranen aika niitä oli paljon. Lisäksi kannattaa varoa käsitellessä niitä kolmea piikkiä niiden evissä.

Tarkoitatko lammella jotain pikkulammikoita vai ihan järviä. Kattelin kartasta: Ojajärvi, Kesijärvi, Valajärvi, Alasjärvi, Joutjärvi, Kernaalanjärvi. Olitko mahdollisesti joillakin noista vai asuuko ne piikkimonnit metsälammissa? Kuten Mustalammi, Valkealammi, Nielulammi, Huistilammi.

17
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: April 26, 2011, 17:54:11  »
Mutta koreja en millään haluaisi käyttää.

Ei siitä korista kovin ruma tule jos vuoraat sen päältä ja sisältä säkkikankaalla. Tai sitten istutat sen lumpeen vaikkapa suodatinkankaasta ommeltuun säkkiin ja upotat sen pohjahiekkaan näkymättömiin. Jos se vielä näkyy niin sen voi maisemoida kivillä.

18
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: April 22, 2011, 21:46:34  »
Pohjavettä pitää mietiskellä lisää.

Suodattimia nyt en ala kaupasta kantahmaan. Tuo saavi/pönttösuodatin on toiminut mukavasti. Pienellä muokkauksella (kannet, kunnolliset sisään- ja ulostuloliittimet mm.) onnistuu upotus kyllä maahan. Mutta onnistuuko läpivientien teko allaskumiin miten helposti, toimivasti ja varmasti? Onhan nuita pohjakaivojakin monella käytössä koikarppiharrastajien keskuudessa, mutta kun itse olen käyttänyt veden siirtoihin vain pumppuja, niin mietityttää. Maahanupottamisella olisi kyllä niin monia hyviä puolia, vettä ei tarvitsisi pumpata suodattimeen, suodatinlaitoksen (paljon suuremmankin) saisi piiloon katseilta, vesi pysyisi varmaankin hieman viileämpänäkin. Vaatii miettimistä lisää, mm. miten vesi pöntöstä takaisin lampeen, jos suodatin vedenpinnan alapuolella.

Quote
niitä pidetään ensin matalassa vedessä niin että lehdet pysyy pinnalla ja sitä mukaa kun ne kasvaa, niitä pikku hiljaa lasketaan syvemmälle.

Miksis näin? Kyllä ne lumpeenlehdet ovat pohjalta asti kasvaneet pinnalle viime kesinä?

No, kaikkia syitä tähän en tiedä, mutta ainakin näin viherpeukalona tiedän että kun lehdet on pinnalla, ne pystyy yhteyttämään ja näin kasvi saa ravintoa ja vahvistaa sillä juuriaan, tekee lisää isompia lehtiä ja enemmän kukkia. Ensimmäisenä kesänä kun lumpeeni lampeen toin en tehnyt näin ja tulos oli se että lehdet oli pieniä ja heikkoja eikä kukkia tullu yhtään. Viime vuonna tein tän ohjeen mukaan ja sain upeat täyskokoiset lehdet. Laskin viimevuodelta yhteensä 13 kukkaa.
Nyt varmaan herää kysymys että miksi lumpeet sitten luonnossa ovat niin komeita? No syy on siinä että järvenpohja on hyvin ravinteikasta verrattuna istutuskoriin (luonnossa kuolleet lumpeenlehdet vajoaa pohjaan ja maatuu uudeksi mullaksi lumpeille)
Ulpukan ehkä voisi laittaa suoraan pohjaankin sillä sillä on veden alla yhteyttviä lehtiä (siksi se menestyykin luonnossa lummetta vähäravinteisemmissa paikoissa esim hiekkapohjissa)
Siinä vähän saarnaa vesikasvibiologiasta :-)

Tässä maailman paras ohje allaskumin läpivientiin:
http://www.ogashi.fi/aineisto/lapivienti_ogashi_oy.pdf

Quote
miten vesi pöntöstä takaisin lampeen, jos suodatin vedenpinnan alapuolella.
Siihen valitettavasti tarvitset pumpun :-D

19
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: April 22, 2011, 19:40:31  »
Pikkuhiljaa alkaa olla maa niin sula, että kohta on pikkukaivuri pihala. Tilavuus suurinpiirtein kaksinkertaistuu, elikkä yli 20 000 litraan. Mietintämyssy on ahkerassa käytössä näinä päivinä. Seuraavanlaisia asioita pitäisi pohtia:

1) Pohjavesi. Miten saisi käyttöön? Pohjalle allaskumiin läpivienti, ja vesi tulee suodatinkankaan läpi lampeen?
2) Maa-ainesta tullee aika reilusti. Reunojen korotus mielessä, samoin kunnon "vesiputouksen" toteutus.
3) Suodatukseen vaaditaan suurempaa satsausta vesimäärän suurentuessa. Pönttöjen naamiointi, onnistuuko maahanupotus mitenkhän?
4) Kasveja huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Suoraan pohjalle vai astioihin?
5) UV-suodatus viime vuodelta pitää vähintään triplata.
6) Kalasto. Projekti ollu käynnissä vuosia, eikä oikein olla päästy viime vuonnakaan vielä siihen vaiheeseen, että pitkäaikaisempaa kalastoa voisi harkita. Toivottavasti tänä kesänä.
7) Allaskumin TÄYDELLINEN naamioiminen maastoon. Joka vuosi saanut kattoa mustaa muovia, nyt se loppuu.  :x

Hyvältä kuulostaa. Tossa pohjavesijutussa sun täytyy ainakin ensin ottaa selvää pohjaveden korkeuksista eri aikaan vuodesta. Kun pohjavesi kesällä laskee, menee samalla lampi kuiviin ja veikkaan että lampes vedenpinta on melkolailla pohjavedenpintaa ylempänä, sun pitää laittaa läpivientiputkeen jonkinlainen takaiskuventtiili.
Jos reunoja meinaat korottaa, saat syvyyttäkin melkolailla lisää ja kalastosta voipi hyvinkin tulla ympärivuotinen.
Ja kun lampi kasvaa, täytyy pumppujenkin kasvaa, varsinkin jos on vesiputous mielessä.
Maahan upotettavia suodattimiahan saa kaupoista (esim Ubbink BioPressue ja FiltraPower). Toi sun itsetehty suodatin ei varmaan ole upotettavissa. Sille voisi varmaan laudoista rakentaa pienen kopin lammen reunalle maakasan sisään ja siihen joku luukku.
Kasvit on helpointa hoitaa ja pitää kurissa jos ne on astioissa. Varsinkin lumpeet ja ulpukat kannattaa laittaa astioihin sillä keväällä kun ne alkaa kasvaa, niitä pidetään ensin matalassa vedessä niin että lehdet pysyy pinnalla ja sitä mukaa kun ne kasvaa, niitä pikku hiljaa lasketaan syvemmälle. Reunakasveille kuten kurjenmiekka, osmankäämi, rentukka... kannattaa rakentaa allasmuovista vedenrajaan oma "kouru" joka täytetään vesikasvimullalla ja kasvit istutetaan siihen. Sitten soraa tai substraattia levitetään mullan päälle. Jos lammen pohja on hiekkaa, voi hapettajakasvit kuten vesirutto pudottaa pohjalle ja ne juurtuu itsekseen hiekkaan. Jokatapauksessa, kun istutat vesikasvit, käytä joko vesikasvimultaa tai puhdasta savea, jossa sekoitettuna hieman hiekkaa ja turvetta. Lisää hyviä vesikasveja on lueteltuna kirjoituksessani sivulla 8.
Siinä vähän vinkkiä :-)

20
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: April 09, 2011, 22:11:05  »
Jahas, jää suli ja lampi sanoo taas puli puli :-)
Sitten vaan miettimään mitä uutta kivaa pistäis tälle vuodelle. Vois koittaa ehkä jotain uutta kalalajia, ehkä koikarppia?
Mitenkäs muilla menee? Jääpeite vielä päällä?

21
Sekalaista juttua / Vs: Kalalammikko
« on: February 01, 2011, 22:20:03  »
Tyhjensin koko lammen niin kaloista kuin vedestäki.
Morjensta! Eikös Lapin pakkasissa ole vähän riski jättää allaskumilampea tyhjäksi kun se kestäis umpijäätäkin paremmin kuin ilman vettä kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Kuinkas paljon lunta siellä on eristeenä?
...
Styroks-aukipitoventtiili toimii ja pääsee lahokaasut hyvin pois. Paksu lumikerros eristää tehokkaasti paukkupakkaset, eikä ole jää päässyt ainakaan vielä liian paksuksi. Tällä hetkellä pohjalla horrostaa kymmenkunta sammakkoa.

22
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: October 17, 2010, 21:26:09  »
Jaa'a. Nyt on sitten tainneet Aqua Marinat loppua. Ei löydy enää.

Listasin tuossa vielä nuita halpakumiveneitä jos joku on sellaisen hankinnasta kiinnostunut.
Taitaa olla myös Bestwayn Voyager 500 lopetettu.
Mutta tilallepa on tullut uusia. Biltemassa AquaMarinan pienempi ja  huonompi kopio.

23
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: October 17, 2010, 20:38:12  »
Tuon nyt taas näitä veneitä esille:

Sevylor - Fish Hunter HF360 - 350€

Maailmanlaajuistesti kalastajien ja metsästäjien huippusuosion saavuttanut Fish Hunter -veneen isoin versio. Veneeseen mahtuu 3 - 6 henkeä riippuen henkilöiden koosta. Venettä voi käyttää erinomaisesti sähkökäyttöisen perämoottorin kanssa (maksimiteho 2.5 hv), jos hankkii lisävarusteena myytävän moottorin pidikkeen.
- Veneessä kaksi vapatelinettä
- Hankaimet airoille
- Kantavuus: 544 kg
- Mitat: pituus 360 cm ja leveys 152 cm
- Paketissa mukana vene, kaksi isoa istuinta, käyttöohje ja korjaussarja. Meiltä ostettuna paketissa on mukana myös käsipumppu. Airot eivät sisälly pakettiin.
- Veneen koko pakattuna 50 x 55 x 25 cm ja pumpun koko 45 x 21 x 9 cm
- Paino: 21.8 kg

Bestway - Voyager 500 - 100€


Biltema - Kumijolla - 250€

Kumijolla Tilaa 2 hengelle. 1000 denierin polyesteriä, kaksipuolinen PVC-kangas. 2 kammiota 
(Ø 33 cm) ja erillinen täytettävä pohja. Täyttäminen ilmalla sujuu nopeasti ja helposti. Venttiileissä 
takaiskutoiminto ja kansi. Ilmaletkun bajonettikiinnitys helpottaa käsittelemistä. Pohjan tyhjentäminen 
ilmasta sujuu nopeasti. Se pakataan laukkuun yhdessä jollan kanssa. Enintään 2 hv:n 
moottorille. Enimmäiskuormitus: 260 kg. Pituus: 230 cm. Leveys: 126 cm. Paino: 22 kg. Mukana 
kaksi osiin jaettavaa airoa, tuhto, irrotettava moottorin kiinnike, ilmapumppu, avain venttiilien 
vaihtamiseksi, korjaussarja ja säilytyslaukku. 
Moottori ei kuulu toimitukseen. 

Biltema - Kumijolla - 500€

Tilaa 3 henkilölle. Helppo koota ja purkaa. PVC-kangas 1100 Decitex. Puhallettava säiliö. Taitettavat hankaimet ja alumiiniairot. Tyhjennystulppa, jossa takaiskuventtiili. Vahvistettu peräpeili, johon voi kiinnittää enint. 4 hv:n moottorin. Enimmäiskuormitus: 350 kg. Pituus: 230 cm. Leveys: 129 cm. Paino: 32 kg. Ilmapumppu, airot, paikkaussarja ja säilytyslaukku kuuluvat toimitukseen. 
 Tekniset tiedot 
• Pituus: 230 cm 
• Leveys: 129 cm 
• Paino: 32 kg 
• Enimmäiskuormitus: 350 kg 
• Henkilömäärä enint.: 3 
• Moottorin enimmäiskoko: 4 hv 

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« on: October 17, 2010, 20:25:55  »
Kipsterin kanssa samaa mieltä, paras ostos on Aqua Marina -kumivene.

25
Muut kalastuslajit / Vs: Heittoverkko
« on: October 17, 2010, 19:37:30  »

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Piikkimonni
« on: October 15, 2010, 22:52:34  »
Minuakin kiinnostaisi kovasti tuo piikkimonni koska sehän olisi komia otus tuossa pihalammessani.
Varmasti joku täällä tietää piikkimonnipaikan joten kertomaan vaan.
Itsekin tiedän yhden paikan mutta se on turhan kaukana. Jotakuta se voi kuitenkin auttaa: paikka on Pornaisten Kaaklampi. Paikan löydätte käyttämällä karttahakua.

27
Pyydyskalastus / Vs: mitä tehdä varkaalle?
« on: September 24, 2010, 14:50:13  »
minulta vietiin tänään katiska jossa oli kuha mut eo ollut aikaa ottaa sieltä ja perata. Kahen tunnin päästä joku oli kattomassa katiskaa ja sain hänet rysän päältä kiinni :-) :-)

Ymmärsin tämän näin: Sinulta vietiin katiska. Silloin kun se katiska vielä oli sulla, siellä oli kuha mutta et ottanut sitä pois katiskasta koska ei ollut aikaa.
Kahden tunnin päästä kun olit tulossa hakemaan kuhaasi, oli varas tullut paikalle katsomaan katiskaasi ja varas jäi "rysän päältä kiinni" eli toisin sanoen "kiinni itse teosta"

Mutta kerroppas vielä lisää tuosta kiinnijäämisestä. Miten sait varkaan kiinni ja mitä sille katiskalle sitten tapahtui loppujen lopuksi? Se varastettiin?

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tunnistatko kalan- threadi
« on: September 14, 2010, 17:28:42  »
No jaa. Voi se olla säyne mutta miten olis iso särki?

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tunnistatko kalan- threadi
« on: September 13, 2010, 16:51:19  »
Noniin tässä nyt kalatunnistajan yhteenveto:

Wärtsin piikikäs kala on joko kolmipiikki, viisipiikki, kymmenpiikki tai vaskikala. Jokaisella näistä voi olla siniset silmät mutta yleisimmin kolmipiikillä.
Kolmipiikiksihän se julistettiin.

Sitten Kalakauhun kaksi kalaa

Ja tämähän ei ole salakka vaan mitä todennäköisimmin seipi.


Ja tämä todennäköisesti juuri se pieni säyne

Fisupojan lammella elävä viiksikäs kala on varmimmin piikkimonni. tai voihan se karppi tai madekin olla.

Pilkkiäijän kala ei voi olla mikään muu kuin vimpa.

Tuntomerkkinä tuo iso pyöreä kuono

Tätä Kala-Erkin kalaa on vaikea arvioida kuvan laadun takia mutta veikkaisin pasuria.


Flamequen kala olisi päänsä muodon perusteella ruutana mutta muu ruumis osoittaa sen olevan säyne. Särki se EI ole. Sorvaakin kovin muistuttaa.


Tämä Ohyeahiguessin kala ei voi olla mikään kuu kuin kuore.

Tuollaista päätä ei ole muilla kaloilla.

Hoksaahvenin kalasta en voi mennä takuuseen mutta ehkä se on säyne. Jos ei säyne niin turpa.


Kala-Erkin kala on suomujen perusteella salakka mutta pulska on salakaksi.


Piken kalaa ehdottaisin vimmaksi. Mutta olkoot sitten se säyne. Isolta särjeltä myös näyttää.


Tämä Kala-Erkin kalahan on ilmiselvä sorva (punakontti)

Plkkiäijän lohikala on järvilohi tai merilohi, lohi kuitenkin.

Pyrstön lovi ja pilkkujen jääminen kylkiviivan yläpuolelle todistavat se loheksi.

Ohyeahiguessin piikkikala on kolmipiikki tai kymmenpiikki, joka on piilottanut piikkinsä.


Fisherboyn kala on säyne jonka pää taas muistuttaa ruutanan päätä.

Jos joku on eri mieltä jostain niin palautetta

30
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 08, 2010, 17:03:24  »
Lahteen hatunnosto ja iso käsi, näin sitä saadaan nuoriso innostumaan kalastuksesta   8-)
http://www.ess.fi/?article=293981#1
Voi kumpa tuommoista saataisiin lähemmäs Turkua! Kalapäivät, mahtavaa :-)

Pages: [1] 2 3 ... 7


center>