Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mikarim

Pages: [1] 2 3 4
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 12, 2011, 07:42:45  »
Viikon mittaisen Lapin kalastusreissun myötä kotiin tuomisina oli taimenta, harjusta ja siikaa. Kalat pysyivät yllättävän hyvin jäässä kylmälaukussa matkan ajan, vaikka lämpötila autossa oli välillä varmaan +30 astetta. Kohteina olivat Inarin eteläpuoliset pikkujärvet ja myöskin Venäjän rajan tuntumassa olevat järvet. Lähimpänä rajaa taidettiin olla, kun vyöhykkeelle oli matkaa noin 500 metriä. Kalaa tuli oikeastaan vain verkoista, mutta tarttuipa pienehkö alle 2 kg hauki Rapalan vaappuun ja pieni appurakin siihen koetti. Vähän liian aikaista ehkä vapakalastukseen vielä, joten syksymmällä uusi yritys. :-)

Lisäys: kannattaa ne luvat hommata. Sitä ei uskokaan miten korvesta rajamiehet käyvät niitä lupia kyselemässä :-D

2
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: May 31, 2011, 18:43:49  »
Meinasin jo vastata, että uistelen ja muutenkin kalastan viime kesänä Hobby Hallista tilaamallani kumiveneellä... mutta enpä tiedä, taidan saada naurut vaan päälleni näiden paattien keskuudessa :D :-D

3
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 28, 2011, 12:14:19  »
Eli, löytyykö jostain joku tiivis info paketti koskien sanginjokea?

Löytyy. Aloita vaikkapa tästä:

http://www.ouka.fi/tekninen/Luontoymparisto/kalastus_kalavesien_hoito.html
Ah, kiitoksia  :-)
eli sisävesialue lupa, 22e. valtionkortti löytyyki,. 3 kalaa/ vrk

"Läänikohtainen viehelupa ei ole voimassa seuraavilla alueilla: Sanginjoen
Lemmenpolku, Sanginjoen koski- ja virtapaikat,"
Tarviiko näille sitte millasen luvan?  :? vai onko näille jus toi sisävesialue lupa minkä tarttee? :<

Oulun kaupungin sisävesialueen lupa ja valtion kalastuskortti.

Huomasinpa tuossa lupaehtoja lukiessani, että siellä sanotaan näin: "Sanginjoen Lemmenpolun alueella ns. ootto-ongen käyttö sallitaan vain ylimmäisessä suvannossa ja 100 m joen ylittävän sähkölinjan alavirran puolella". Onko näin ollut edellisinä vuosina vai onko tämä tullut uutena asiana lupaehtoihin? Minusta niitä onkijoita on näkynyt vähän joka puolella Lemmenpolkua. Tarkoitetaanko tuollaa sähkölinjalla sitä isoa voimalinjaa johon Lemmenpolun kalastusalue päättyy vai onko siellä muitakin sähkölinjoja?

4
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 28, 2011, 11:49:59  »
Eli, löytyykö jostain joku tiivis info paketti koskien sanginjokea?

Löytyy. Aloita vaikkapa tästä:

http://www.ouka.fi/tekninen/Luontoymparisto/kalastus_kalavesien_hoito.html

5
Lappi / Sulkusjärvi (Inari)
« on: May 28, 2011, 11:42:23  »
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&srs=EPSG%3A3067&y=7632762&x=565123&lang=fi

Tuonne olisi tarkoitus lähteä viikon päästä. Onko kukaan käynyt ja millainen paikka se on kalastaa? Kartalla näyttää kivikkoiselta paikalta ja paikoitellen varmasti sitä onkin, mutta onko järvellä syvyyttä miten paljon? Olen kuullut, että järvessä on aika monipuolinen kalakanta. Taimen ja harjus olisi kiikarissa isojen ahvenien kanssa.

6
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 24, 2011, 07:31:32  »
Lemmenpolulla saa kalastaa vain länsirannalta, muuten koko Sanginjoella saat kalastaa missä vain Oulun kaupungin luvalla. Tietenkään toisten pihoille ei saa mennä, vaikka paikka näyttäisi kivalle kalastettavalle. Lemmenpolulla on myös voimassa rajoitus, jotta keskiviikkoisin istutusten aikaan paikka on rauhoitettu ja sinne saa mennä kalaan vasta illalla.

7
Mikä kalastuslupa Papinjärvelle pitää olla? Oulun läänin lupa vai joku muu?

8
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 19, 2011, 20:18:22  »
Eikös ne Lemmenpolun istutukset ala yleensä kesäkuussa ensimmäisenä keskiviikkona vai mitenkäs se olikaan? Sama se minulle, en sinne aio enää mennä kalaan. Oulusta ja lähiympäristöstä löytyy paljon parempiakin paikkoja :-)

9
Ulkomaat / Vs: Mallorca
« on: February 18, 2011, 15:41:27  »
Eipä siellä sitten tullut käytyä kalalla. Hotellimme sijaitsi sataman alueella ja kyllä siellä noita "pieniä" kalastuspaatteja oli, mutta enpä laittanut merkille hintoja. Ei kyllä ollut omia välineitäkään mukana. Kaipa niitä olisi noissa veneissä ollut. Ensi heinäkuussa lähdetään uudestaan Espanjaan, tarkemmin sanottuna Malagaan, ja ehkäpä nyt pääsisi kalaan. Omia välineitä en taida raahata mukaan eli jos siellä on jonkinmoisia kalastusreissuja tarjolla välineiden kera, niin sitten. En tiedä miten kalaisaa aluetta on, mutta olettaisin Atlantin ja Välimeren yhtymäkohdassa olevan aikamoinen lajien kirjo.

10
Tainnut joskus aiemminkin ehdottaa, mutta toistetaan nyt:

Propilkin valtavan suosion vuoksi olisi hyvä, jos siihen aihealueeseen liittyvät uudet viestit olisi omana osionaan, jonka voisi piilottaa näkyvistä halutessaan.
Tällöin kaikki muu kalastusaiheinen viestintä olisi tuossa varsinaisessa "viimeiseimmät viestit"- kohdassa paljon paljon paljon  (levy jäi päälle) selkeämmin poimittavissa.

Nyt varsinkin pitkillä otsikoilla varustetut "tiimi"viestit hukuttaa tehokkaasti lyhyesti ja napakasti otsikoituja viestejä.

Vastavuoroisesti pitäisi saada myös muu kalastusfoorumi piiloon, jos ei kiinnosta oikea kalastelu yhtään ja on täällä vain Propilkin vuoksi. Suurin osa foorumin liikenteestä tuppaa talviaikaan olemaan Propilkkiä, niin ei lähtökohtaisesti voida sitä löydä näkymättömiin.

Kävi myös mielessä tämä jokin aika sitten, mutta laiskuuttani en saanut aikaiseksi ehdottaa. Jonkinlainen suodatin olisi hyvä olla olemassa jolla saisi suodatettua halutut keskustelualueet pois. Tekninen totetutus on varmasti helppo.

11
Kalassa.net - Kalapedia / Vs: Kalapedian kuvakilpailu on päättynyt!
« on: December 03, 2010, 10:02:28  »
Olisipa mukava nähdä nämä kilpailukuvat :-)

12
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: September 01, 2010, 21:25:33  »
Näyttää tuossa kalatiellä tälläkin hetkellä pörräävän kaloja, ilmeisesti taimenia :-)

http://www.oulunenergia.fi/ymparistovastuu/kalatie

13
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 + mIRC
« on: August 19, 2010, 08:51:23  »
Jos ei halua asentaa mIRC-ohjelmaa, niin muun muassa osoitteen http://webchat.xs4all.nl/ kautta pääsee IRC:iin helposti.

14
Kattohan. Ovat koulussa päivittäneet tietokoneet Windows 7:ksi. Nyt ovat kultaisia muistoja vain ne vuodet, jolloin XP-koneen avaamiseen meni 15 minuuttia.

 :-)

Meillä oli koulun tietokoneissa käyttiksenä MS-DOS, versio mahtoi olla jopa niinkin uusi kuin 6. Ammattikoulussa oli uudempi 6.22 ja Windowskin oli silloin vielä pelkkä käyttöliittymä (Windows for Workgroups). Voi pojat niitä aikoja!

15
Oulun lääni / Vs: Kirjolohipaikkoja max. 70 km Oulusta?
« on: July 21, 2010, 20:39:19  »
Onko tietoa istuttavatko koko kesän ajan syksyyn saakka Vaaralampeen kalaa vai miten? Sunnuntaina saattaisi olla saumaa käydä paikan päällä. :-)

16
Sekalaista juttua / Vs: Top-3 tietokone pelit
« on: July 20, 2010, 15:46:46  »
Aika vähän tulee nykyään pelattua, mutta silloin kun tulee, niin koneelta löytyy Call Of Duty 4+5 ja FlatOut 1+2. Hyllyssä taitaa olla parikymmentä peliä. Näistä en ole pelannut läpi läheskään kaikkia. Doom 3 oli ihan hyvä, joskin tykkäsin enemmän ensimmäisistä kahdesta osasta. Duke Nukem 3D oli kova juttu 8-)

17
Sekalaista juttua / Vs:firefox muistin käyttö
« on: July 18, 2010, 17:26:02  »
Minkä takia firefox syö muistia...lähes 300000 kt koko ajan... ja jos sen selaimen sammuttaa,niin se jää yhä syömään muistia ja käynnistettäessä ilmoittaa... firefox on jo käynnissä,sulje...plaa plaa... :?
 
käyttis xp.

Suoritin vaihtelee arvoissa 90-99

muistin varaus 1777000kt   raja 2062424
fyysistä muistia 522728   käytettävissä 54000
PF usage 1,69Gt
Ydinmuistia 63996 sivutettu 39044 sivuttamaton 24968
kahvat 13460
säikeet 645
prosessit 61


Ongelmaa ei ole, jos käy vain "kevyilllä" sivuilla, mutta jos vaikka facebookissa pelaa jotain, niin johan on kone jumissa kun firefox huudattaa tuota reippaasti yli 200000 kt:a...

Ei auta selaimen auki ollessa vaikka poistaisi historiaa tai selaustietoja tms...

Itsellä Firefox käyttää paljon muistia, varsinkin pelatessa Facebookin pelejä ja luulisin sen johtuvan Flashista. Ehkäpä päivittäminen auttaisi asiaan?

18
Rakentelu / Vs: Ledikysymyksiä
« on: July 18, 2010, 16:25:08  »
Uskoisin, että led kestää vettä kunhan sitä vettä ei pääse sinne ledin puolelle jonne tinataan johdot kiinni. Eli varmaankin jollain silikonilla tms saat tukittua reiän mihin sitten tökkäät sen ledin. Ledille riittää 9V neppariparisto aivan mainiosti ja tarvitset myös etuvastuksen, jottei led pääse kärähtämään. Jos laitat useita ledejä, niin jokaiselle oma etuvastus. Usean ledin kyseessä ollessa ne kytketään rinnakkain toisiinsa nähden, jotta virtaa riittää kaikille tasapuolisesti.

http://www.kpsec.freeuk.com/components/led.htm

Tarvikkeita myyvät kaikki elektroniikan komponentteja myyvät liikkeet. Oulussa esim. SP-Elektroniikka (http://www.spelektroniikka.fi/).

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 16, 2010, 14:55:26  »
Kappas, unohdin mainita Nangujärvestä. Käytiin vetämässä kapuloita sielläkin yhtenä iltana, saatiin sadekuuro niskaan ja kalaakin tuli. Vene laitettiin vesille järven eteläpäädystä ja siitä melkein heti nappasi pieni taimenentumppi. Kierreltiin sitten ympäri ämpäri järveä ilman tärppejä ja takaisin tullessa suunnilleen samoilta kohdilta tuli toinen alamittainen taimen. Olisi ilmeisesti pitänyt pyöriä vaan ympyrää siinä venesataman lähellä :lol:Koitin etsiä jotain kuvaa järvestä, mutta löytyi vain tämmöisiä hämäriä rantaviivakuvia. Järvi on paikoitellen aika matala ja pohjassa julmetun isoja kiviä. Hyviä kalapaikkoja siis täynnä :-)

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 13, 2010, 21:56:27  »
Pitkään suunnittelemani kalareissu Lappiin toteutui viimeinkin, kun kävin 2. - 10.7. Inarinjärven maisemissa. Itse järvelle en suunnannut, vaan painotin reissun ympäröiville pikkujärville, joille ja puroille. Inarin erämaan nimellä kulkeva lupa on varsin kattava ja sillä saa kalastaa niin monessa paikassa, että väkiselläkin suurin osa jää kokematta. 35 euron hintainen viikkolupa antaa ottaa vuorokaudessa vain yhden taimenen ja muita lohikaloja 3 kpl, mutta löytyypä pohjoisesta muutakin kalaa.Ensimmäinen kohde oli Ivalosta Nellimin suuntaan ja hieman Raja-Jooseppia kohden oleva pieni järvi nimeltään Kampajärvi. Täällä oltiin myös yön yli. Järvi on paikoitellen todella matala ja vesi hyvin kirkasta, kuten on myös melkeinpä jokaisessa pohjoisen vesistössä. Mukana meillä oli kumivene, joka oli helppo raahata järvelle kuin järvelle.

Järven ensimmäiset saadut kalat olivat tuttuja haukia kokoluokassa +2 kg. Haukia! Enhän minä haukia tullut pyytämään, vaan sitä parempaa kalaa! Parempaa kalaa oli hetken päästä luvassa: vetämällä pieneen Rapalan vaappuun iski voimakkaasti mitallinen taimen. Väsyttelyn jälkeen kala veneessä ja mittaus antoi tulokseksi 1650 g 52 cm! Henkilökohtainen taimenennätys meni uusiksi ja reissu tuntui alkaneen todella mukavasti. Järvi ei kuitenkaan antanut tämän enempää kalaa, mutta varmasti niitä sinne jäi.

Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on samaisen järven läheltä löytyvä pieni puro, tai pitäisikö sanoa joki nimeltä Talasjoki. Kahteen kertaan kävimme kokemassa paikan. Ensimmäinen kerta antoi vain viitteitä kaloista tärppien muodossa, mutta mitään ei saatu rannan paremmalle puolelle. Toisella käyntikerralla niitä sitten tuli: tammukoita! Pieniä sieviä taimenentumppeja tai tammukoita - otappa sitten selvää. Pieni Meppsin lippa osoittautui tehokkaaksi näiden jallittamisessa.

Kolmas paikka minkä tässä mainitsen löytyy Raja-Joosepin läheltä. Järvelle vietiin verkot ja verkoista saatiin päivän uittamisen jälkeen siikoja 5 kpl, joista isoimmat yli kilon painoisia läskejä. Tässä mainitsen, että Inarin erämaa-lupa ei oikeuta verkkoihin, mutta koska kalakaverini asuu Ivalossa, on hänellä paikallisena lupa käyttää verkkoja. Samainen järvi antoi myös hyvästi ahventa. Päivän saldona oli yli 50 kpl joista parikymmentä kalaa yli 200 g painoisia, suurimmat yli 300 g.Kävimme monessa muussakin paikassa, mutta kaikista ei tarvitse kertoa, huippuhetket riittävät. Suosittelen kyllä lämpimästi kalareissua pohjoiseen mikäli sellaista ei ole vielä tehnyt, mutta suunnitelmissa on!

21
Ulkomaat / Mallorca
« on: July 06, 2010, 21:41:25  »
Syyskuussa käydään lomamatkalla Mallorcalla ja kalastusta tahtoisin kokeilla päivänä tai kahtena. Netistä katsomalla löytyi nopeasti joku sivusto syvänmeren kalastuksesta, vaan hinnat 7 tunnin reissulle olivat kauheimmillaan 790 €, mikä nyt on aivan liikaa. Onko kukaan käynyt Mallorcalla kalassa? Oliko mukana omat välineet? Entä luvat, mistä ja paljonko maksoivat? Kokemuksia ja vinkkejä kaipaisin.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2010
« on: July 05, 2010, 16:12:20  »
Yön yli kestänyt kalareissu Lapin kairassa tuotti kaksi yli 2 kg haukea. Valokuvia kaloista en ottanut, sillä huomion reissulla vei pieneen Rapalan ahvenkuviolla olevaan vaappuun rajusti iskenyt kirkas taimen, 1.65 kg ja 52 cm 8-) Järvessä oli myös siikaa jota emme saaneet verkoista huolimatta. Ilmeisesti olivat liian pieniä. Verkkoon oli ainoana kalana tarttunut hieman yli 400 g ahven.

Laitan raporttia reissusta kuvien kera kunhan kotiudun loppuviikosta.

23
Sekalaista juttua / Vs: Kännykkäsi?
« on: July 05, 2010, 11:02:37  »
N900 löytyy. Hyvistä puolista voisin mainita erittäin laajan sovellusvalikoiman. Akun kanssa voi tulla ongelmia, varsinkin jos käyttää paljon tehoa vaativia sovelluksia. En tiedä saako puhelimeen minkäänlaista maastokarttasovellusta, todennäköisesti saa. Puhelimessa on muistia 32 gigatavua eli tilasta ei pitäisi ainakaan tulla puutetta. Kamera ottaa varsin hyvälaatuisia kuvia, vaikkakin pidän oikeaa pokkaria mukana aina. Kameran linssin suoja on vähän heikosti tehty ja sen olen jo saanut rikottua.

24
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: July 02, 2010, 06:30:44  »
Näyttäisi olevan niin, että Oulun Energian kotisivu on näköjään uudistettu ja siinä meni sitten rikki kuvan automaattinen päivitys. Pikkujuttu korjata, mutta saa nähdä kauanko kestää. F5-näppäimellä tosiaan kuva latautuu uudestaan.

Menee ehkä ohi aiheen, mutta kopioi alla oleva pieni html-pätkä koneellesi, nimeä tiedosto nimelle kalatie.html ja avaa se sitten selaimeen, niin kuvan pitäisi näkyä ja päivittyä

Code: [Select]
<html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="1;url=kalatie.html">
<title>Kalatie</title>
</head>
<body><img src="http://www.oulunkaupunki.fi/kalatie/image.jpg"></body>
</head>
</html>

25
Mainostus Sallittu! / Vs: Erätukku
« on: June 30, 2010, 18:55:12  »
Sen verran kokemusta on, että ostaessani Erätukusta makuupussia, telttapatjaa ja reppua, lähti mukaan samalla pari Abun lippaa ja näillä sitten seuraavalla kalareissulla parikiloisia haukeja. Isompia ostoksia sieltä ei ole tullutkaan tehtyä.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 22, 2010, 18:46:56  »
Viikonloppuna kävimme Kainuun maisemissa mökillä, mielessä toki kalastus. Reissun tarkoitus oli purkaa vanha savusauna polttopuiksi ja tämän lomassa suunnata kalavesille. Yksitysviestillä sainkin mukavan vinkin lähellä sijaitsevasta joesta koskineen, joten sinne suunnattiin. Paikkaa en tässä mainitse, mutta se vaikutti todella mielenkiintoiselle - paljon pieniä koskia ja suvantoja. Harmikseni aikaa ei kalastukselle juurikaan jäänyt ja tarkempi tutustuminen paikkaan jäi vain pintaraapaisuksi. Saalista ei joelta saatu, mutta todella mukavat maisemat korvasivat tämän.

Joki laski lähellä sijaitsevaan järveen ja täältä nousi valtava syvyyksien mörkö! :lol:Kaiken kaikkiaan sanoisin, että tulen tähän paikkaan tutustumaan tarkemmin myöhempien reissujen myötä. Kaunis kiitos siis vinkin antajalle, tiedät kuka olet. :-)


27
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 17, 2010, 12:26:16  »
Eilen kolmen tunnin reissu Lemmenpolulle ilman tuloksia. Paikalla oli väkeä varmaan enemmän kuin Stockmannin hulluilla päivillä. Auton jätin ensimmäisen suoran päässä olevalle alueelle, onkohan se nyt toinen vai kolmas laavu ja sain siitä kävellä jonkin matkaa alaspäin ennen kuin löysin vapaan kohdan. Tahnaonkijoita näytti olevan aika paljon, joten viritinpä itsekin välissä joksikin aikaa moisen virityksen. Pientä nypytystä välillä mutta mikään ei tarrannut kunnolla. Tuli sitten nakeltua vaikka jos minkälaista viehettä myös, mutta tuloksia ei syystä tai toisesta tullut.

Olikohan täältä ketään eilen siellä? Jotenkin tuli semmoinen tunne, että yhdessä vaiheessa vieressäni käyneet pojat olivat tämän foorumin käyttäjiä :lol:


28
Itä-Suomi / Vs: Kajaanin/Vuokatin kalapaikat
« on: June 15, 2010, 21:57:26  »
Viikonloppuna reissu mökille Kajaaniin, tarkemmin Mainualle, ja säiden salliessa olisi tarkoitus käydä kalassa. Onko kellään kokemuksia Mainuan lähellä olevista kalavesistä? Ruuhijärvellä olen joskus penskana käynyt ilman mainittavaa menestystä ja Mainuanjärvellä/joella poikasena käytiin onkimassa ahvenia. Ahveroinen näyttäisi kartalla ainakin mielenkiintoiselle paikalle - lähellä kun on ja nimikin on enteellinen. Eli vinkkejä pyydän hyvistä kalavesistä? :)

29
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: June 15, 2010, 21:51:17  »
Yritin asentaa Batman: Arkham Asylum peliä tietokoneelle. Musiikkia samalla koneelta kuunnellessani se kaatui. Käynnistin tietokoneen uudellee ja yritin jatkaa asennusta mutta autorunin valikossa on vain "play game" ja sitä kun kilkkaa niin sanoo "Specified files were not found". Peliä ei pysty uninstalloimaan koska asennus tiedosto ei ehtiny luomaan jälkeä Windowsin ohjauspaneeliin eikä uninstall exeä. Mitähän tässä pitäs tehä?

Kokeile asentaa epäonnistuneen asennuksen päälle uudestaan, kuitenkin älä käytä konetta samanaikaisesti muuhun tarpeeseen. Jos ei onnistu, niin sen jälkeen kannattaa kokeilla ajaa jonkin sortin rekisterinsiivousohjelma ja yrittää pelin asennusta uudestaan.

30
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: June 12, 2010, 18:51:03  »
Tässä parina päivänä on tullut käytyä Rommakonselällä vetämässä uistinta kun tuli ostettua tuo kumivene ja siihen on sähköperämoottori ja ilmatkin olivat suotuisat. Ahventa on tullut, lähinnä sellaista 100-200 g painoista. Paikat tuntuu olevan vaan hukassa. Olen nyt lähinnä jauhanut Hevossaari-Heinäsaari väliä kohtuullisella menetyksellä ja kerran käynyt Öljysaaren toisessa päässä, vaan siellä oli mielestäni vähän liian kova virtaus. Ilmat on olleet näitä muutamaa päivää lukuunottamatta hieman kalastuksen kannalta vääriä, kovaa tuulta ja kylmää. Tälläkin hetkellä sataa vettä ja kalaan tekisi mieli, vaan eipä tuota taida kehdata. Saunan lämmitykseen siis :-)

Pages: [1] 2 3 4


center>