Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nurtsi

Pages: [1] 2
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 13, 2014, 21:25:29  »
Aiemmin tuli toi Ruunaa mainittua. Tuossa siitä lisää: http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/57984/J%C3%A4rvitaimen/3efa3fa2-1f29-4704-bca4-587a9a49293e

Eli luomut uimaan ja istarit pannulle.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 10, 2014, 18:50:55  »
Aivan, ymmärrän pointtisi. Sain vaan viestistäsi sellaisen käsityksen, että pyyntikokoisen taimenen kasvatus ja istutus on lopetettu (aivan kuten tuossa lukeekin). On kuitenkin paikkoja, johon on haettu/saatu poikkeuslupia (esim. Ruunaankosket).

Palatakseni asiaan ja kuten aiemminkin on todettu, niin eipä sillä alamitalla ole väliä jos verkoilla saa nyhtää kaiken pois. Kuolleen/vaurioituneen kalan "takaisinlaittopakko" ei oikein keskustele keskenään verkko ja vapahommissa.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 10, 2014, 16:52:06  »

-Pyyntikokoista taimenta ei enää kasvateta tai istuteta eli se on pelkkää pullakirreä koskille

Tästä lukisin mielelläni lisää...?

4
Itä-Suomi / Vs: Vieheitä ruunaankoskille?
« on: May 03, 2013, 17:39:18  »
Kyllähän tuonne olisi reissu tiedossa kesäkuun alkupäiville. Toivottavasti vesitilanne on parempi verrattuna viime vuoteen. Aivan turhaan oli kahluuvehkeet mukana, kun vesi huiteli pitkin mettiä.

http://www.kalapaikka.net/ruunaankosket_koski-kalastus_ja_lomamokki_tiedot_pohjois-karjala_lieksa___3087.asp

Tuossa jos vertaa viime vuoteen, niin näyttäisi tuossa virtaamassa olevan jonkinlainen notkahdus. Toivottavasti se ei tuosta enää ihan marginaaleihin nouse edellisen vuoden tavoin. Vaan ompahan se totta, että noillakin korkeuksilla virtaamat vielä lisivät.

Laittakaahan rapsaa tai kuvia jos käytte...

5
Rakentelu / Veneen korjaus
« on: April 25, 2013, 13:00:14  »
Moi,

Nyt kun alkaa jäätilanne olemaan kohta ehtoopuolella, niin tämä kysymys on varmasti monelle ajankohtainen. Itseltä löytyy lujitemuovinen soutuvene, joka tarvitsee pensseliä sun muuta ihan roppakaupalla. Onko kellään kokemusta kaksoispohjaisissa veneissä käytetyistä ureetaaneista, kelluntavaahdoista?

Viime syksynä kävi niin ikävästi, että vedenpinnan nousun seurauksena tela hankasi veneen kölin puhki ja vei mennessään tuota uretaania sekä lujitemuovia. Mitä täyteainetta tuossa voisi käyttää korjaukseen? Sen verran sain googlesta irti, että tavalliset painepullouretaanit eivät tuohon käy, koska imevät vettä jne...Muuten toi korjaus tapahtuu hyväksi todetulla lasikuita/hartsi-kikkailulla.

Edit: Taisikin tärpätä: http://www.kevra.fi/fi/Ohjeet/Korjauslaminointi/

6
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 22, 2013, 20:26:24  »
Kyllä se kävi lauantain reissu väliin. Perjantaina kävin katsomassa paikkoja rannasta käsin ja kyllä se sen verran tummalle näytti jää jo omilla mestoilla, ettei sinne ilman kelluntapukua ole mitään asiaa enää. Kylläpä tuo näytti toisaalla olevan hyvätkin jääolosuhteet...Enää en viitsi alkaa tälle keväälle uusia paikkoja kartoittamaan, joten kamat varastoon ja haspeleita putsaamaan. Vielä pitäisi pari viikkoa kärvistellä...

7
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 17, 2013, 16:42:12  »
Onko kukaan käynyt kallavedellä pilkillä tai muuten jäällä liikkumassa lähipäivinä? Minkälainen on jäällä liikkua? Sohjoahan siellä varmasti on... Ajatuksissa oli, että päättäisin tämän majesteettisen kuuden reissun pilkkikauteni lauantaina...

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 10, 2013, 15:55:15  »
Kyllähän tuota voisi kelien ja aikataulujen salliessa lähteä. Kuulostellaan...

9
Onko teillä ollut ton nimenomaisen hummingbirdin kanssa semmosta ongelmaa pilkkihommissa, että välillä se näyttää ihan mitä sattuu? Viimeksi kun oli kaiku mukana pilkkihommissa, niin millon oli vettä useempi kymmen metriä ja millon oli vesi kakskyt asteista. Kokeilin muljutella tuota anturia vaikka missä asennoissa, eikä se siitä juurikaan parantunut. Paikoissa joissa siiman mukaan vettä oli nelisen metriä, niin kaiku näytti 6-7m. Voisiko paksu jää sekoittaa tuota jos herkkyys on tapissaan..? Näin muistaakseni itsellä viimeksi oli.

10
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Shimano Catana
« on: February 28, 2013, 18:49:49  »
Itsellä on kokemusta tuosta BX180L- vavasta. Taitaa olla jo toinen laatuaan menossa. Vapa on loistava kevyessä vieheen neppailussa. Jigittelyhommissakin se menee, mutta parhaimmillaan se ei siinä ole. Omaan näppiin hieman liian löysä. Jos nimenomaan jigivapa on hakusessa, niin se jäykempi 160cm nexave on siihen hommaan tehty!

Toi kahvajuttukin on aikalailla käyttäjästä kiinni, enkä itse ole kokenut sitä millään tapaa puutteelliseksi. Mieleni tekisi tuota kokeilla myös hieman pidempänä heittelyhommiin.

11
Itä-Suomi / Vs: Vieheitä ruunaankoskille?
« on: May 13, 2012, 21:18:50  »
En ole tuolla fyysisesti käynyt tänä keväänä, mutta tuosta kuvasta voisi arvailla, että vettä piisaa...

http://wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/fin/virtaama/IMAGE/BIGIMAGE/Q0400600.GIF

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 23, 2012, 21:21:45  »
Tuota vois sanoa jo täsmäiskuksi! Komiaa, Komiaa!

13
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 15, 2012, 21:16:24  »
Se saatto olla perjantain sitten viiminen pilkkipäivä tälle talvelle. Nelisen tuntia tuli kallamerellä istuttua ja yksi ahven tuli jäälle saakka. Useita tuli tiputettua, vaikka ei tuo syönti nyt ihan hekumaalista ollut. 650g. Tähän lienee hyvä lopettaa...
14
Ei hatuta eikä ketuta, mutta potuttaa hieman se, että tässä ei pitkään enää tarvitse jäille mennä ja vielä olis se pilkkisiika saamatta. Jospa nuo uistelukelit tuovat sitten helpotusta tähän suurensuureen pulmaani. Ompahan tässä ensimmäiselle varsinaiselle pilkkitalvelle tavoitteita paukuteltukin jo huru mykket!

Piken linkissä on tainnut toimittajalla käydä taas pienoinen aivopieru. Kuoliko se pelaaja siihen lyyhistymiseen, vai olisiko se lyyhistynyt kuoltuaan? Mene ja tiedä nyt sitten...

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 10, 2012, 23:35:34  »
Mites on kalaa tullut Kuopion suunnalta? :lol:

Tänä aamuna tulj käytyä tuolla järvellä ja tuli sieltä ihan tuhtia ahventa, isoimma ollessa 720g. Yhteensä ahventa tuli aamusella suunillee 2,5kg, vaan eipä kappaleita ollu kun 6. Yks hauen rempula vielä kaupanpäälisiks.

No huhhuh, on siinä ollut kalan koko kohdillaan! :lol: Mihin ottivat?

Kalat otti tuollaiseen omatekele kanizonkerista tehtyyn liitsiin, joka oli normi pystypilkin alla. Edellisella kerralla sain tuohon yhden hyvän tärpin ja nyt se nostatti kaloja jäälle ihan kunnolla.

16
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 10, 2012, 15:08:36  »
Mites on kalaa tullut Kuopion suunnalta? :lol:

Tänä aamuna tulj käytyä tuolla järvellä ja tuli sieltä ihan tuhtia ahventa, isoimma ollessa 720g. Yhteensä ahventa tuli aamusella suunillee 2,5kg, vaan eipä kappaleita ollu kun 6. Yks hauen rempula vielä kaupanpäälisiks.

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: April 09, 2012, 20:32:35  »
Onko noihin karvapyrstöihin missään teko-ohjetta? Hyvältä kieltämättä näyttää.

Edit: tarkennetaan sen verran kysymystä, että onko rungot tehty valamalla, vaiko sinitarrasta?

18
Sekalaista juttua / Vs: Hitti vai huti?
« on: April 04, 2012, 12:00:11  »
MIETTISEN ehdotelma kallistuu hitin puolelle. Mites tämä?

http://www.youtube.com/watch?v=1LDuwXPWEJ0

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Avovesikausi avattu?
« on: April 03, 2012, 20:36:19  »
Tuli pikaisesti tuossa joella käytyä, mutta kovin oli vielä kylmä ja näinollen vaparenkaiden jäätyminen lopetti kalastamisen alkuunsa. Lämpimämpiä päiviä ja korreja odotellessa.

20
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: April 03, 2012, 12:14:05  »
Hit mii...

21
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkipönttö vai reppu?
« on: March 28, 2012, 20:58:23  »
Äkkiseltään näyttäisi aikalailla samanlaisilta toteutukseltaan. Sivulla ja edessä on isot taskut , toiselle sivulle ei näe tuossa jälkimmäisessä, joten onko siellä yksi iso vai kaksi pientä taskua, kuten Kineticissä. Tuossa Nord packin systeemissä näyttäisi tuo pintakangas olevan jotain kevyempää? Taskujen avaaminen taitaa olla pelkällä vetskarilla, kun kineticissa vetskarit on tuolla läpän alla ja läpän saa kiinni vielä tuolla klipsillä. Omassa käytössä on ollut tämän talvea tuo Kinetic, eikä siitä ole pahaa sanottavaa.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tunnistatko kalan- threadi
« on: March 28, 2012, 15:53:23  »
Tuo tuli laitettua lähinnä sen takia tänne, kun vastasi niin hyvin tämän threadin otsikointia. Hyvä, että täällä ei mene taimenet ja kirret sekaisin, niinkuin toisaalla. Täytyy sanoa, että tuon bongattuani bongasin myös kahvia näppäimistöltä. Muutama ironian sananen tuli kirjoitettua tuonne palautettakin.

23
Eikös se tuossa selviä: "onkiminen ja pilkkiminen on luvallista vain järvissä ja lammissa". Virtavedet (lohikalapitoiset) on sitten asia erikseen. Tietty jos asia tuntuu askarruttavan ja onkipaikka on ennalta tiedossa, niin asia selvinnee parhaiten ottamalla yhteyttä metsähallitukseen.

25
Onhan tuolta noita verkonpainoja yms. tullut. Viime kesä oli uistellessa aivan omaa luokkaansa. Uistimia tuli viisi kappaletta, eli enemmän, kun pohjaan jäi. Näitä lisää...

26
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 14, 2012, 13:20:26  »
Onko kellään tietoa, onko tuohon iso-valkeiselle laitettu millonka viimeksi kalaa?

Edit: Itse itselleni vastaten: viime viikon alkupuolella. kiitos.

27
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitkä pelivälineet?
« on: March 14, 2012, 10:24:40  »
Suurimmaksi osaksi tulee kalasteltua pienehköjä virtavesiä ja toisinaan kirrelampia. Näissä paikoissa käytössä on Visionin gt four fouri #4 ja Vissun XLA rulla. Sitten tuhdimmat virtavedet ongin Scierran kutosluokkasella Matuka-setillä.

Näillä pärjäilee.


28
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 09, 2012, 08:31:25  »
Suuri kiitos näistä enemalle! Täytyy käydä joku päivä koklaamassa.

29
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 08, 2012, 21:54:52  »
Moi,

Mahtaakohan tuohon kivilammelle olla saatavilla syvyyskäyriä? Ei tarvitsisi ihan sokkona lähteä reikiä tumppailemaan. Tuolla ei ole tullut käytyä, mutta kun tämän talven tavoite on se kirjolohi ottaa jään kuivemmalle puolelle, niin nyt istutuksen jälkeen voisi olla siihen oiva tilaisuus. Lupia tuohon saa käsittääkseni ainoastaan tuolta seikkailukeskukselta?

30
Pilkintä / Vs: Kirjolohen pilkintä
« on: December 12, 2011, 22:45:03  »
Itsellä olisi tarkoitus kokeilla tuota kirren ongintaa tulevana talvena ja kaira menee uusiksi. Onko mielestänne järkevämpää hommata 6" kaira, vai riittääkö 5" normaaleissa lampiolosuhteissa? Tuosta tulee muutenkin käyttökaira ja toisaalta mietteeni puoltavat tuohon 5" poraan, jotta ei ahvenien takia tarvitse aina vääntää metriä tuollaisella isommalla. Olisko se sit UR, vai mikä?

Pages: [1] 2


center>