Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sambou

Pages: [1] 2
1
Perhokalastus / Vs: hauen kalastus perholla
« on: June 18, 2010, 11:44:48  »
Voitteko neuvoa aloittelijaa vähän, eli kuinka luja vastaisku pitää hauelle tehdä, kun se ottaa esim. tinseliin kiinni???
6 haukitärppiä tullut perhoon ja kaikki irronnut, vaikka siima on ollut tiukalla.
Vai olenko tehnyt vastaiskun liian aikaisin eli pitääkö antaa hauen viedä perhoa, kuten täky ongella? :?
Olen tehnyt vastaiskun heti tärpin jälkeen, vähän aikaa tuntuu vavassa paine, mutta sitten on jo karannu...

Vähäisestä kokemuksesta kerron nyt jotain.

Ensinnäkin varmista että koukut ovat terävät ja puhtaat. Itse kun haukea olen perhostellut, niin ei ole tarvinnu odotella hauen nielevän sitä, koska mulla tulee vastaisku refleksinomaisesti selkärangasta, joten en itse edes tajua että teen vastaiskun. Mutta sen on oltava KOVA, että perho ottaa kiinni sen kovaan leukaan. Ja koukun olisi hyvä myös olla iso

Eli lyhykäisyydessään:

1. Iso koukku joka on TERÄVÄ.
2. Kova vastaisku. Yritä viedä siltä vaikka pää vastaiskun voimalla.

Enemmän tietävät jatkakoon tästä
Jatkampa tästä.

Itselläni on paljon kokemusta hauen kalastuksesta perhovehkeillä. Kun aloittelin perhokalastusta kaverini kanssa, kävimme pienellä joella pyytämässä nimenomaan pelkkiä haukia perhoilla.

Hauen perhokalastus on jännittävää puuhaa, ei koskaan tiedä koska tulee tärppi tai koska siimat napsuu poikki, onhan hauella terävät hampaat, joita tulee ehdottomasti varoa.

Parhaimpina kikkoina olen koennut sen, että ostat kevyttä kevlar -vaijeria, joka ei ole kovin paksua, ja sidot siihen kiinni n. 3 cm pituisen monofiili siiman pätkän, joka on hyvä olla paksua tavaraa, ettei hauki saisi sitä helposti poikki. Kaikki varmaan ihmettelee että tuo vaijeri painaa jumalattomasti, ja ettei se lennä mihinkään, mutta näin tosin ei ole, päin vastoin!

Perhoina olen käyttänyt isoja tinseleitä, mieluiten hopea-musta - värisiä, ja joskus ahvenen värisiä, riippuu ihan siitä, mitä sen paikanhauet pääasiassa pistävät poskeensa. Tinselin koko voi vaihdella 5 - 10 senttiin, parhaimpina ja isoa haukea tehokkaasti kalastava koko on ollut tasan 8 senttiä pitkä.

Suurin perhohauki jonka olen saanut vedestä rannalle on painanut tasan 3 kiloa, ja sen voin kertoa että hanttihin pistää enemmän kuin kiloinen kirre. :-)

2
Perhokalastus / Vs: Suurin ahvenesi perholla??
« on: June 18, 2010, 11:35:11  »
Suurin henkilökohtainen perhoahveneni on noin 800 grammainen, tarkka paino taisi olla jotain 794 grammaa, otti mustaan perus kuulapää liitsiin toissapäivänä, samaisena päivänä tuli samalla perholla samasta paikasta kirjolohi, jolle oli kertynyt painoa 1.5 kiloa  :-)

3
Onginta / Vs: Suurin saamasi särkikala?
« on: June 12, 2010, 02:23:11  »
Laji: Lahna

Paikka (joki, järvi ym.): Hirvijärvi

Paino/Pituus: 3 kg, pituutta ei mitattu.

Kalastusväline (virveli, pilkki ym.): 3 -metrinen mato-onki.

Valmistitko ruoaksi? Savustettiin

Muuta: Pisti kyllä hyvin vastaan kun toisessa päässä oli 7 -vuotias kloppi.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin kuha
« on: June 10, 2010, 05:12:59  »
Oma ennätykseni on 5.2kg ja 88cm pitkä kuhan pötikkä, hirvijärvestä. :-)

5
Aika tasapuolisesti olen pilkkitaskuni koonnut, eniten silti saattaapi olla morreja tai tasureita, vaikken tasureita kovinkaan ahkerasti uita.

6
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkipönttö vai reppu?
« on: February 26, 2010, 18:12:55  »
Reppujakkara ollut käytössä kun en omista pönttöä, mukavasti menee vermeet reppuun ja saa eväätkin mukaan tarvittaessa : )

7
Etsin netistä ilmaisia kalastus pelejä ja menin jonne.webin sivuille ja etsin sieltä pro pilkin ja latasin. Kokeilin pari erää pelata ja tykästyin. Sitten tuli pitkään pitkä tauko ja kun yritin etsiä samaa peliä uudelleen, huomasin pp2. Sitte sitä on tullut pelattua niin epäaktiivisesti ja aktiivisesti, nyt aktiivisuus käyrä on TODELLA korkea! : )

8
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 25, 2009, 16:43:51  »
Järvipilkintä kausi avattu tänään, itse en saanut muutakuin nuotiolla makkaraa, kaveri nyppi assuja siihen tahtiin että olisi karpaasillekkin tullu könkä housuun. :-D

9
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 21, 2009, 15:30:12  »
Pilkkikausi avattiin viime perjantaina, saaliiksi tuli n. 20 ahventa yhteispainoltaan joku 1 kg. Jäätä oli 15+ senttiä, ja hyvin kesti kolmen mopon pelleilyt, ;D

10
Mainostus Sallittu! / Metsästys.comin IRC-Galleria yhteisö.
« on: October 04, 2009, 23:04:04  »
Eli kaikki metsästyksestä kiinnostuneet tänne! http://irc-galleria.net/channel.php?channel_id=3240804¨'- Metsastys.comin Toimittaja

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: uistin kalan suussa
« on: July 31, 2009, 14:08:56  »
Perhoja on menny joku parisen kymmentä haukien suuhun, kaikki omaa tyhmyyttäni ja kokemattomuuttani. Uistimia on jäänyt pari kipaletta, muttei haukien suuhun!

Oltiin kerran johnain mökillä vetelemässä uistinta ja sitte nappasi kiinni ISO kuha, joku 5 kilon pintaan näin sanottuna. Juuri kun olin saamassa haavilla koukattua niin perukkeen lukko hajosi ja uistin meni menojaan tuon suurkuhan kanssa. Jotkut saattavat tuota 5 kilon veikkausta pitää naurettavana mutta mielestäni se oli sen pintaa kun sen näki veneen vieressä.  :x

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 30, 2009, 15:47:30  »
Tälläinen tuli Kirkonkoskelta, toisesta ei ole kuvaa. (Tuli toinen tahnalla.)
13
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Eniten sitomasi perho?
« on: July 21, 2009, 17:21:38  »
Larvat, pupat ja liitsit on yleisempiä mitä rupeen väsää, joskus tinseleitäkin.

14
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Sidontalangan katkeaminen
« on: July 21, 2009, 17:18:18  »
Siellä langanpidikkeen putkessa, mistä sidontalanka vedetään läpi, voi olla jokin terävä roso. Sidontaneulalla hinkkaamalla moisten pitäisi tasoittua.

Itselläni oli juuri tuo vika, asia korjaantuu jos vaikkapa vähän hiomapaperilla rustaa.

15
Perhokalastus / Vs: Perhoarvostelut tänne!
« on: July 20, 2009, 16:17:19  »
Käytän tuota Jonin juttua, se vaikutti hyvältä idealta:

Liitsi.

- punaista tai oranssia marabouta harjattuna peräpäähän, runko punaista ice dubbinkia,kuparinen kuulapää.

- Kirjolohi, taimen, harjus.

- yksi harjus, Yksi kirjolohi ja komea taimenen karkuutus! : )

- Humuspitoinen virtavesi, eli vesi on tummaa, ja keskikesällä paras kaikista vilkkaimmissa koskissa.

- Käytän perhoa joka reissulla, toki kokeilen monia muitakin otti värejä : )

16
Perhokalastus / Vs: Paras leech kirjolohelle
« on: July 19, 2009, 16:37:15  »
alottelija kysyy..kuinka painavia nää liitsit on..meen sekasin kun on jos jonkin näköstä..sellanen kuulapää? miten eroaa striimeristä?


Liitsit eivät ole kovin painavia, jos tarkoitat "normiliitsejä". Liitsi mitä yleensä ottaen perhovehkeillä uitetaan on tälläinen :

17
Perhokalastus / Vs: Kelauskäsi !
« on: July 19, 2009, 16:36:38  »
Kelaan vasurilla ja heitän oikealla, sama virveli-kalastuksessa, tässähän ei voi olla oikeaa tapaa, kaikki tekee "taiteen" omalla tyylillään!  :-)

18
Perhokalastus / Vs: Steelhead:in kalastusta
« on: July 19, 2009, 16:28:25  »
Aika hyvin kyllä hyppii  :-D

19
Vetouistelu / Vs: Mikä vene koskikalastukseen?
« on: July 15, 2009, 14:39:25  »
Eli olisiko esimerkiksi Lohi hyvä merkki?


Meillä on vanha Lohi 500, tuplalaminoitu malli, ihan hyvin menee.

Mutta jos ei ole tuplalaminoitu, eli näin sanottuna "kaksi pohjaa", menee vene rikki helposti kivikossa, koska on tehty lasikuidusta. Puu vene on kaikkein paras, kestää paremmin kolhuja kun lasikuitu.

20
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 15, 2009, 02:48:38  »
Nostetaanpa.


Kyllä se puu on se paikka, minne en mielelläni uistimiani kylvä : /

Loistava esimerkki on tämän päiväinen joki/puro  reissu. Heitin komeassa kaaressa justiin itse pilkutetun loton puuhun, ja sitä sieltä sitten kissojen ja koirien kanssa noukkimaan, muttei siitä mitää tullu, siellä se on vieläkin varmaan. Jos joskus jaksaisi käydä poimimassa : )

21
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 15, 2009, 01:31:55  »
Yhdellä vavalla kalastajaa kohti mennään, ei tuossa "ryöstökalastamisessa" ole mielestäni mitään järkeä, yhdellä vavallakin olen saanut illan mittaan liki 30 kuhaa, joten kyllä kun paikat tietää ja oikeaan aikaan menee niin päivällinen on kirjaimellisesti katettu.

Meinaakko että 15 vavalla saisi sitten 450 kuhaa per reissu? Silläkin vapamäärällä voi vetää mp:t... Kun kaikki ei saa 30:a kuhaa yhdellä vavalla...

Vai vetouistelijat on ryöstökalastajia... Entäs ne verkkomiehet?

Jos yhdellä vavalla tulee 30 kuhaa illassa, niin ei se tarkoita sitä, että 15 vavalla saa 450 kuhaa, mutta enemmän kuitenkin.
Itse käytän 2-4 vapaa, kun uistelen, lajilla ei väliä. Se on mielestäni tarpeeksi. Jos on oikeat vaaput, niin kyllä sitä kuhaa tulee pienemmälläkin määrällä vapoja, eikä kuhia edes tarvitse saada suuria määriä. Ainakin ne pitäisi vapauttaa, mitä ei syö. Ethän Sambou ota ylös niitä kaikkia 30 kuhaa illassa? Kyllä siinä on aika urakka syödä niitä.


Siis kaikki eivät olleet mitallisia, en tietenkään ota muutakun sen verran mitä syön, noin 7 taisi olla siinä parinkilon luokkaa, mitkä otin. En yleensäkkään ota mitään 40cm kuhia, koska fileiden koko ei ole häävin suuri. Parin kiloisessa on ihan hyvät fileet jo. Alamittani on täällä suurinpiirtein siinä 55cm kohdilla, kaikki muut päästän tottakai. Ja kun saalista on tullut riittämiin, niin yleensä laitan kimpsut kasaan ja lähden pois, ja siivoan toisten jätöksiä rannalta.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 14, 2009, 14:29:25  »
Varmaan näin "suurenpi" reissu on kun varmaan tällä viikolla lähden taas ylistaron mettille, istuttanut kirreä ja taimenta nyt, testimään omavalmiste "MA Leechejä". Tehty jigi koukuista  :-D

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 14, 2009, 13:46:23  »
Löysin koneelta tälläisen vanhan kuvan (2006) jossa on minun ennätys kuhani Hirvijärvestä.


Aika kakarana saatu  :-D

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: allergianne?
« on: July 14, 2009, 01:10:46  »
Olen allerginen KAIKELLE heinälle, joka vähäkin on kuivaa. Siitepöly on minulle helvetti jos näin saan sanoa. Silmät menee umpeen ja nenä vuotaa niinku seula, alkaa kynsittää joka paikkaa, poskiontelot menee umpeen, kalassa käyn pelkän antihistamiinin voimalla, niitäkin joudun ottamaan 2-4 kappaletta ennen jokaista reissua, ettei allergia oireet ole niin pahat. Poskionteloni on punkteerattu jo kolme kertaa, vain sen takia kun on mennyt tukkoon heinästä ja koivun/muiden kasvien siitepölystä. Tämä allergia ei ole ollut vauva iästä asti, tuli noin. 8 vanhana.

25
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 13, 2009, 18:47:35  »
Yhdellä vavalla kalastajaa kohti mennään, ei tuossa "ryöstökalastamisessa" ole mielestäni mitään järkeä, yhdellä vavallakin olen saanut illan mittaan liki 30 kuhaa, joten kyllä kun paikat tietää ja oikeaan aikaan menee niin päivällinen on kirjaimellisesti katettu.

Meinaakko että 15 vavalla saisi sitten 450 kuhaa per reissu? Silläkin vapamäärällä voi vetää mp:t... Kun kaikki ei saa 30:a kuhaa yhdellä vavalla...

Vai vetouistelijat on ryöstökalastajia... Entäs ne verkkomiehet?


Verkkomiehet ovat asia erikseen. Ei tuosta tarvitse nokkihinsa ottaa, kun OMASTA MIELESTÄNI ei tarvitsisi missään pienissä järvissä 15 vavalla kuhaa pyytää, kun yks per heppukin riittää, mielestäni jos joku vetää 15 uistinta, niin silloin on uistimet huonoja jos ei kalaa tule. Minulle riittää 1 vapa, ja tyydyn siihen vaikka tallissa on 20+ vapaa, en niitä kaikki sinkoa veneen perään killumaan.

26
Vetouistelu / Vs: Kuinka pitkiä matkoja kuha seuraa viehettä?
« on: July 13, 2009, 16:55:40  »
Jäin mietiskelemään tällaista asiaa, että kuinka pitkiä matkoja kuha voi seurata viehettä?

Aika usein sanotaan että kuha on parvikala ja kun saa yhden, kannattaa heittää uusi kierros saman kohdan yli. Noh.. tähän mennessä en ole saanut vielä kertaakaan toista kuhaa samasta paikasta.

Eli, voiko kuha seurata uistinta tosiaan niin pitkän matkaa että olen aina tehnyt liian pienen lenkin, enkä ole päässyt takaisin parven kohdille? Olen joskus veivannut eestaas 4 kertaa. Kuinka pitkästi itse menette takaisinpäin sitä reittiä mistä kuha nappasi ja milloin jatkatte matkaa jos ei nappaa uudelleen?


Itse olen huomannut, että kuha voi seurata viehettä pitkänkin matkaa, ja napata kiinni kun vaikka lopettaa soutamisen. KOkeileppa tehdä sellainen lenkki, että siinä kohdissa, missä kuha otti kiinni niin menet vielä reilusti siitä ohitse ja koko ajan suoraa. Vaihtelet nopeutta ja uistimia, joku 50-100m eteeenpäin on kelpuullinen matka, niin huomaat että saat toisenkin kalan samoilta paikoilta!  :wink:

Jos näin ei tapahdu ettei siiman päässä ole jyskettä, niin vetele ympyrää, jonka halkaisia on noin 50 metriä otti paikalta. 8-)

27
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 13, 2009, 16:50:46  »
Yhdellä vavalla kalastajaa kohti mennään, ei tuossa "ryöstökalastamisessa" ole mielestäni mitään järkeä, yhdellä vavallakin olen saanut illan mittaan liki 30 kuhaa, joten kyllä kun paikat tietää ja oikeaan aikaan menee niin päivällinen on kirjaimellisesti katettu.

28
Nostetaanpa tämäkin ylähä, on niin hyvä aihe.

Minun kohokohtani kalastus reissuilla on se, kun saan olla aivan omassa rauhassani koskilla. Ei kuulu mitään muutakuin lintujen laulua aamuisin ja kosken pauhaus ja lohien hyppyjä. Puhelimenkin jätän aina kotia, että saan olla siinä toivotussa rauhallisuudessa. Kaupungissa menoa riittää joka kohtaan ja ei saa missään olla rauhassa niin silloin lähden kalaan koskille, sielä ei ole ketään. Kalansaaminen ei ole mielestäni "Kohokohtani" , vaan kyllä kun nuotion pystyyn laittaa huolella ja laittaa tikkuahvenia paistumaan ja katselee liekkeihin ja ajattelee omia juttujaan, niin ihan hymy on herkässä suupielissä. Toinen on kun juuri olet tullut uuteen kalapaikkaan, siinäkin alkaa hymy olla huulilla, ja pysyy koko reissun vaikkei kalaa tulisikaan juuri sinun onkeesi. Mutta kyllä luonto on niin lähellä sydäntäni, että kun lähdet kalaan tai metsälle, niin tulee sellainen "voittaja" fiilis!  :-)

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin lohikalanne?
« on: July 12, 2009, 13:38:48  »
n. 1.5 kiloinen kirre kyrönjoesta on tullut perholla, ja lapista muutama harri, jotai n. 500 grammaisia on kaikki ollut. Virvelillä en ole vielä lohikalaa tavoottanu.

30
Länsi-Suomi / Vs: Kyrönjoki??
« on: July 08, 2009, 22:51:59  »
joku  heppu oli saanut nyt kyyränkoskelta 2 kirreä, taimeniakin kuulemma tullut omanimittämältäni "mutka koskelta" 3 kappaletta . Lohia on istutettu n. pariviikkoa sitten kirkon ja koulun koskelle. Puhun siis ylistaron alueesta.

Pages: [1] 2


center>