Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ammattilainen

Pages: [1] 2 3 4
1
Heittokalastus / Vs: Hauen täkykalastus???
« on: August 04, 2009, 21:56:36  »
Ei ole tullut oikeen kunnolla täkykalastettua, mutta muutamia kertoja on käynyt niin että ensin vieheeseen on napannut ahven, ja juuri ennen ylös ottoa viellä hauki päättänyt tarrata kiinni ahveneen :-D

2
Vieheet / Vs: paras viehe ahvenenkalastukseen?
« on: August 04, 2009, 21:48:44  »
Inarinjärvellä vetelin ahvenia Vibraxin Originalilla värillä c(en muista kokoa). Kahtena päivänä samasta paikasta  n.10 min heittelyn jälkeen 600g ja 450g ahven. Ja kuten edellä varmaan on jo mainittu, eli calico cat  puna-musta-valkonen käy myös hiemän sameempaan jokiveteen(kokemusta on).

Jep, mutta jos tuota Calico Catin puna-musta-valko värityksellä olevaa lippaa heittelee, niin kannattaa varautua haukienkin tuloon, joten peruke matkaan! Ja tosiaan lippahan omalla pyörimisellään saa kalojen huomiot, joten voi olla ettei lipan edes tarvi näkyä kalan silmissä juurikaan, väreily riittänee.

3
Vieheet / Vs: Jigipäät: värillinen vai maalaamaton?
« on: August 02, 2009, 22:23:18  »
Sekä että, mutta mitään eroa en ole huomannut värillisten ja värittömien välillä. Ja tosiaan kuluu noista värillisistäkin aika nopeasti maalit pois, varsinkin jos kalastetaan haukea tai kuhaa. Nykyään tulee ostettua lähinnä värittömiä.

4
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Avo vai umpikela?
« on: August 02, 2009, 22:19:49  »
Umpikela on ihan perus hyvä valinta, jollei kalastus niin kummemmin kiinnosta ja kalastelee vain joskus laiturin nokasta, mutta kyllä sitten kun oikeen ruvetaan kunnolla kalaa hakemaan, niin omasta mielestäni pitäisi olla se avokela. Pidemmän heitot, ja parempi kelattava. Aluksi tietysti avokelalla voi saada harjoituksen puutteesta johtuen solmuja aikaiseksi, mutta harjoitus tekee mestarin!

5
Vieheet / Vs: moottori öljyn värinen jigi?
« on: July 31, 2009, 12:18:19  »
Oho, taisi mennä minulla nämä setin sekaisin :roll:..

6
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 31, 2009, 12:15:50  »
Anteeksi nyt vaan, mutta onko tää aihe "heittokalastus soutuveneestä" vai yleinen keskustelu jerkeistä??

Avaan kokeeksi topicin jerkeille...hetki

Anteeksi meni hieman offtopicikn puolelle, mutta jerkkauksesta juttua tuli varmaankin sen takia, koska kuitenkin jerkkaus on aika suuri tekijä siihen että miksi suotuveneessä seistään.

7
Vieheet / Vs: paras viehe ahvenenkalastukseen?
« on: July 31, 2009, 12:12:01  »
No jos sen tietäisi, niin miksi edes kokeilisi muita vieheitä? Eli väri on monesti päiväkohtainen väri, ja toimiva väri pitää etsiä joka päivä erikseen. Tietysti paljon puhetta kuulee että tummilla keleillä tummia värejä, jopa kokonaan mustia ja kirkkaille päiville kirkkaita värejä, vaikkapa hilemaalattuja niin kiiltelee sitten hyvin hileetkin. Kun kala on huonnolla syönnillä, niin kaikenlaiset ärsykevärit toimivat silloin yleensä paremmin. Ja tietysti veden väri vaikuttaa paljon, mutta tuon lipan josta kerroin olen todennut toimivan melko useaan otteeseen erillaisina päivinä säästä riiippumatta, joten sitä osaan suositella.

8
Vieheet / Vs: paras viehe ahvenenkalastukseen?
« on: July 30, 2009, 10:49:09  »
Pienet kala-, ja toukkajigit ja väri tietysti päivän / sään / kalastuspaikan mukaan, mutta onhan tietysti näitä hyvinkin suosittuja värejä mm. moottoriöljyn värinen. Myös kaikenlaiset lipat ja pienet vaaput toimivat. Toki tuleehan lusikallakin joskus hauen kalastuksen yhteydessä ahvenia. Eilen tuli ihan taas laiturin nokasta heiteltyä, ja joku merkitön lippa toimi todella hyvin. Kulta punainen runko, ja lippa musta missä on 6 punaista pistettä. Suosittelen kaikkea testaamaan tuota väritystä.

9
Minkä kokoluokan kalaa niissä pienissä järvissä uiskentelee? Jos hauetkin ovat ihan pulikoita, niin kannattaa huonon syönnin varalle ostaa myös melko pieniä vaappuja. Muut viehe tyypit ovat melko sopivan kokoisia pienille, sekä vähän isommillekkin hauille. Tai no, yli päätään kaloille.

10
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 27, 2009, 21:39:47  »
Pahoittelen, mutta nyt kävi pieni erehdys. Eli tarkoittamani jerkki, jota äsken kutsuin Sauruksen merkkisenä, olikin Jakki jerkki. Kokemuksia?

11
Vieheet / Vs: minkä värinen buster jerk?
« on: July 27, 2009, 21:36:20  »
Jos kalastaa ensin krokotiilillä, ja siitä toimii väri punapää, niin eiköhän silloin sama väri kelpaa hauelle myös jerkissä. Joten lueppas näitä keskusteluja, joissa ollaan kysytty että mikä on hyvä väri jne. Turha tehdä jokaiselle vieheelle omaa "minkä värinen.." - keskustelua.

12
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 24, 2009, 16:33:32  »
No juu nuo Sauruksen jerkit eivät varmastikkaan ole sieltä tunnetuimmasta päästä. Koitan illemmalla linkittää kuvan! :-)

13
Heittokalastus / Vs: Pisin väsyttelynne?
« on: July 23, 2009, 23:18:35  »
Lyhyeksi ovat minun väsyttelyni jääneet. Pisin väsyttely tuli varmaankin n. 4,5 kiloisen haen kanssa - olin laiturin nokassa heittelemässä Erä-lehden mukana tullutta kultaista ja melko pientä räsästä. Heitin yhden hyväksi todetun kaislikon kärkeen, mistä lähes kaikki kalat oli tullut. Yhtäkkiä nappasi, ja se tapahtui niin nopeasti, etten ehtinyt huomata minkään laista näykkimistä vaikka "herkkä" kärkitoiminen vapa minulla olikin. Kalalla oli laiskat potkut ja aina kuin sain sen laiturin viereen niin se lähti taas menemään. Osana syytä on se, ettei ollut haavia mukana, niin ei se nostaminen ollut ihan niin helppoa. (korkea "ponttooni" - laituri) Kelloa en kerinnyt missään vaiheessa katsoa, mutta väsytteli kesti n. 15 minuttia. Pullea mutta lyhyt kala. Räsäsen se oli nielaissut niin syvälle, että piti vasta perkauksen yhteydessä ottaa koukku irti, joten jouduin leikkaaman perukkeen pois, ja jättämään räsäsen hauen kitaan.

Kalastus jatkui toki, ja kuparisella krokolla kalaa viellä saatiikiin. Tuo oli yksi suurimmista kaloistani, koska enkatkin ovat jääneet 5 kilon tuntumaan.. toistaiseksi :wink:!

14
Heittokalastus / Vs: Kun iso hauki nappaa
« on: July 23, 2009, 23:06:12  »
Joo tosiaan noita "mammuttihaukia" tuppaa tulemaan monesti jonkun muun kalalajin kalastuksen yhteydessä. Hyvänä esimerkkinä kuha - monesti kun syvillä vesillä uitellaan isojakin kuha jigejä tai vaappuja, niin saaliiksi tulee myös haukea. Kuhan kalastuksessa yleensä kyllä käytetään jonkunlaista peruketta, joten ei ole samaa vaaraa kuin mm. ahvenen kalastuksessa, kun käytetään pienehköjä lippoja ja jigejä, joiden uinnin peruke pilaisi.

- Itse kyllä käytän aina peruketta, vaikka kalastaisinkin jigillä sillä haukikin iskee yllättävän ahnaasti pieneenkin jigiin.

15
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 23, 2009, 23:02:48  »
helpoti. istuu vaa ja heittää.

No siinnäpä oli kattava vastaus - kiitos vaivannäöstä.

- Ja suuri kiitos Pjk:lle jälleen kattavasta ja moni puolisesta vastauksesta. Kävin tänään vähän Turun Pyyntivälineessä katselemassa noita jerkkejä, ja pakko todeta että hintaviahan nuo ovat. Menee ainakin omalla palkallani aika kauan, ennen kuin saan ostettua "tarpeeksi" jerkkejä, eli sellainen kattava valikoima eri syvyyksiin, ja paljon eri värejä. Noita Sauruksen jerkkejä myydään aika halvalla - muistaakseni hinnat on jotain 6 - 8 euroa, tietysti riippuen koosta. Oletko niitä itse kokeillut, Pjk :-)?

16
Onginta / Vs: Mukavin kala onkia?
« on: July 23, 2009, 00:39:10  »
Kyllähän ne ahvenet ja lahnat taitaa olla mukavimpia - ahvenet on mukavan pirteitä vastuksia, ja lahnat puolestaan hieman laiskempia, mutta pitkä vetoisempia.

17
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: July 23, 2009, 00:38:09  »
Eipä ole tullut enää ongella käytyä pitkästä aikaa, kun olen siirynyt tuohon virveli kalastukseen. Kai sitä pitäisi taas joku päivä mennä.

Sitten asiaan. Eli ihan perus kastemadot olen todennut parhaiksi syöteiksi, ja kun olen veneestä ahventa pilkkinyt, niin on toiminut erinnomaisesti kun on pistänyt ihan normaalin madon ja sen lisäksi kalan silmän koukkuun.

18
Heittokalastus / Vs: Kun iso hauki nappaa
« on: July 23, 2009, 00:30:21  »
No mitään kovin isoahan en ole saanut, mutta tässä ihan perus juttuja. Eli tietysti pitää varmistaa että siima on tarpeeksi kestävää, esim. jos kalastuspaikasta tulee keskimäärin 3kg haukea, niin varmastikkin sellainen vähän alle-, tai yli 10 kilon siima on ihan tarpeeksi kestävää. Tietysti peruketta käytetään aina hauen kalastuksessa, sehän on itsestään selvyys. Itselläni ei ole koskaan käynyt niin, että olisi hauki puraissut perukkeen yli siiman katki vaikka käytänkin joidenkin mielestä aika lyhyitä perukkeita, eli n. 15 senttisiä. Jos paikasta saa paljon isoa yli 5 kilon haukea, niin varmasti on ihan hyvä käyttää näytä hauen kalastuksessa suosittuja pituuksia, eli 25 - 30 senttisiä - jotkut käyttävät toki vielläkin pidempiä.

Ja tietysti vieheen koukut on oltava kunnossa, jottei tulisi näitä tapauksia että iso kala pääsee karkuun joko sen takia että koukut ovat niin tylsistyneet ettei kala jää kunnolla kiinni, tai pahimmassa tapauksessa isomman hauen runtelemana ruostunut tai muuten vain huono kuntoinen koukku katkeaa. Eli koukkujen viilailu helpottaa tässä asiassa, ja tietysti säännöllinen koukkujen vaihtelu.

Tietenkin isompaa kalaa pitää väsytellä aikansa, niin se tuleekin sitten ihan "kiltisti" veneen vierelle, josta se on hyvä ottaa ylös haavilla, nostokoukulla tai liplock otteella. Ja nyt kun on aiheena iso hauki, niin on ihan hyvä pitää koukkujen hauen suussa otosta sormet kaukana, ja käyttää hommaan tarkoitettuja pihtejä. Bft:n tuotantoa olevat pitkä varsiset pihtit ainakin toimivat hyvin - niitä osaan suositella.

Jos kaikki tämä on kunnossa, niin ei pitäisi mennä mikään vikaan :-)!

19
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 23, 2009, 00:14:06  »
Kiitos pjk:lle kattavasta vastauksesta! Pitäisi kai tuota jerkkivalikoimaakin hieman laajentaa. Nyt pakista löytyy muutama pikku-busa, salmo slidereitä pari (kelluva ja uppoava), muutamia Westin jerkkejä, sekä Zaltteja jos niitä nyt sitten jerkeiksi lasketaan. Mitä suosittelisitte minun viellä tohon settii hankkivan?
Itse ajattelin jerkkauksen aloittaa joko vielä tänä vuonna tai ensi kaudella ja ajatuksissa olis tällänen setti hankkia: http://fi.jsbfishing.com/default.aspx?load=main&Data=ProductInfo&key=010808_4
Tuossa olisi kaikkia värejä varmaan mitä nyt tarvitsee, on ärsykettä ja luonnollista. Ja jerkkimallihan on kopio edesmenneestä Ezoxista, joka kuulemma oli yksi parhaista jerkeistä.
Erä-lehdessä noita kehuttiin kovasti ja kyseinen jerkki oli uutuusjerkki testissä aivan kärkikastia. :-)

No tuossa on jo aika kattava valikoima erillaisia värejä, ja seasta löytyy näitä todella suosittujakin värityksiä, mitkä pukevat myös buster jerkkiä. Hinta / määrä - suhde näyttäisi olevan erinomainen. Kokemusta tästä kyseisestä jerkkimallista ei kuitenkaan ole, joten olisi kyllä kiva kuulla jos jollain on.

20
Heittokalastus / Vs: virveli perhostusta
« on: July 22, 2009, 10:06:40  »
Pintaperhot on suhteellisen keveitä otuksia, et ei taida virvelillä isommin lennellä. Leetsit lentää jotenkin, kun niissä on painoa päässä. Voisit kyllä siitä pinturista laittaa kuvan, mitä virvelillä voi heitellä.

Kevyellä setillä on kyllä ihan hyvin lennellyt - yhtä hyvin kuin lipat ja muut pienet / kevyet vieheet. Kuvaakin voin yrittää laittaa heti kun saan kunnon kameran. Oli myynnissä ainakin joskus Hong Kongissa noita.

21
Vieheet / Vs: moottori öljyn värinen jigi?
« on: July 21, 2009, 23:23:46  »
Niin meni minulla näköjään kaupat sekaisin. Ammattilainen puhui Hong Kong- kauppaketjun jigirasiasta ja sitä arvuuttelin. Kyseessä on kuitenkin varmaan se rasia, jossa on punainen päävärinä teippauksissa? Se on se luokattoman huono setti :-) Nuo Pjk:n mainitsemat ovat olleet hyviä myös omassa käytössä. Niitä on saatavilla myös Pirkkalan Motonetissa.

Juu kävin viellä vilkaisemassa tuota settiä, ja huomasin että jigit olivat kyllä aika "ei niin hyvän" näköisiä - jigipäitä oli kyllä aika paljon erikokoisia, ja kutakin kokoa paljon. Onhan se silti kohtuutonta maksaa huonosta jigisetistä (jigien osalta) n. 27e, kun vastaavasti tuon Pjk:n mainitseman setin saisi motonetistä n. 17e. Joku tuossa jo mainitsikin siitä kun joskus jigin koukku nappaa kiinni pyrstöön, ja tekee siihen reiän tai halkeaman. Miten tätä saisi vältettyä? Itsellänikin on mennyt joskus muutamakin jigi käyttökelvottomaksi, kun ensin koukku on tehnyt "arven" pyrstöön, ja sitten on hauki napannut - tuloksena pyrstötön jigi.

ps. Tuli muuten todettua moottoriöljyn (ruskean) värinen sirppipyrstö jigi kultaisilla hileillä + punaisella "jigipäällä" todella toimivaksi hauen tappajaksi. Laiturin nokasta ihan viskoin, ja jigasin "ihan miten sattuu", ja tuloksena 45 minuutin sisällä viisi haukea. Yksi isompi joukosta löytyi, noin 3 kiloinen mutta muut olivat ihan perus kilon pulikoita. Yksi jigi meni ihan kappaleiksi, ja pyrstö irtosi.

22
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 20, 2009, 23:38:25  »
Kiitos pjk:lle kattavasta vastauksesta! Pitäisi kai tuota jerkkivalikoimaakin hieman laajentaa. Nyt pakista löytyy muutama pikku-busa, salmo slidereitä pari (kelluva ja uppoava), muutamia Westin jerkkejä, sekä Zaltteja jos niitä nyt sitten jerkeiksi lasketaan. Mitä suosittelisitte minun viellä tohon settii hankkivan?

23
Heittokalastus / Vs: virveli perhostusta
« on: July 20, 2009, 23:33:58  »
Jotkut perhostajat voivat olla vähän kauhistuneita, mutta itse olen ihan normaalilla virvelillä ja siimalla viskonut sellaista melko isoa kelluvaa perhoa, joka rakentuu oikeastaan pelkistä sulista. Ihan perus taktiikalla olen sen viskannut ja vavalla alaspäin nykien kelannut - tällä taktiikalla muutama hauki ja ahven on tullut. Perho on aika painava, joten sitä pystyy ihan hyvin viskelemään virvelillä.

24
Vieheet / Vs: moottori öljyn värinen jigi?
« on: July 20, 2009, 23:30:17  »
Hong Kongissa oli tuollainen ns. jigisetti myynnissä, eli vieherasia missä oli erivärisiä jigejä ja melko paljon jigipäitäkin. Hintaa tuolle kertyi n. 27 euroa, mutta ikävä kyllä setin merkkiä en muista. Mitäs jigailijat sanois tollaisesta?

25
Jep Jesse on (myös) oivallinen haukipeli, ja onhan sillä tullut paljon haukia kokoa katsomatta. Eli Jessellä on saatu puikareita, mutta taas vastaavasti 4 kilon haukiakin on siiman jatkeena tullut. Uiton suhteen en osaa muuta sanoa, mutta vaihtelevaa uittoa. Paljon katkokelausta ja vavalla nykimistä. Hyviksi väreiksi olen todennut Firetigerin, ja Punapään mutta takaosa siinnä keltainen, eli ei vakio punavalko. Yöllä on toiminut sitten se perinteinen nimen omaan yökalastukseen hyvin toimiva "keltaselkänen".

26
Heittokalastus / Vs: Miten sujuu heittokalastus suotuveneestä?
« on: July 19, 2009, 22:30:06  »
Kiitos kaikille vastauksista, ja ennen kaikkea mielipiteistä.

Huomenna olisi tarkoitus tehdä pieni kalareissu ihan mökki vesille veneen kanssa, ja harjoitella hieman tuota seisovaltaan heittelyä. Jerkeille huomenna paljon uintiaikaa, mutta jollei nyt yhtään edes tärppejä tule, niin varmasti siirryn lusikoihin ja vaappuihin. Kuinka pinnasta hauki voi jerkkiin ottaa? Onko ihan turhaa uittaa syvässä yli 5m vedessä pikku busteria. On se kuitenkin sen verran matalauintinen, ettei varmaan vähänkään nopeammassa uitossa uppoa paljoa metriä syvemmälle. Huomenna siis jerkkausta luvassa :-).

27
Vieheet / Vs: moottori öljyn värinen jigi?
« on: July 19, 2009, 22:24:25  »
Jep, kuva kertoo enenpi kuin tuhat sanaa.

Varmaan salaman kepposia, mutta kuvassa näyttävät vähän liian vaaleilta eli oma käsitykseni moottoriöyjyn väristä on hieman tuota viellä ruskeampi.

28
Vieheet / Vs: Berkley frenzy
« on: July 17, 2009, 23:17:33  »
Tuo muistuttaa muotojensa puolesta hieman Rapalan Rattlinia, mutta ei siinnä tosin ole tuollaista jigipyrstöä. Oikein toimivan näköinen peli - sanoisin että tuo on jotain jerkin ja vaapun väliltä ..

29
Vieheet / Vs: Zam , Zalt , Minnow, Bete Ja X-RAP
« on: July 17, 2009, 23:12:18  »
Papukaija väritys on ainakin toiminut itselläni sameassa vedessä, samoin kuin vahva kontrastinen tiikeriväritys.

30
Vieheet / Vs: Meppsin lipat
« on: July 17, 2009, 23:09:28  »
Juu kyllähän noita meppsin lippoja on tuolla pakissa aika paljonkin. Eniten taitaa olla 4 - kokoa, mutta löytyy isompaa ja pienenpääkin.

Pages: [1] 2 3 4


center>