Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Woodsman

Pages: [1] 2 3
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Turvetuotanto ja kalavedet
« on: February 29, 2012, 18:22:16  »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021715218531_uu.shtml

Tuo on tyrmistyttävä tapaus. Poliisi, itse valtion instanssi jättää tutkimatta valtion eli Vapon toimet. Oikeen kun on ollut vahinko. Noilla määrärahoilla EI VAHINKOJA SAA SYNTYÄ. Itseä veronmaksajana ei oikein kiinnosta tuollaisia vahinkoja rahoittaa. Annappa olla jos itse posauttaa puskaan autolla niin heti tulee syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta., vaikka se olisi kuinka vahinko.

2
Etelä-Suomi / Vs: Alkusyksyn meritaimenpaikat helsingissä
« on: September 19, 2011, 14:31:57  »
Seelvä. Onkohan siellä jo nyt taimenta?

Pahan pistit. Koittamalla saa tuosta ainoastaa selvyyttä. Koita tarkkailla vesien lämpötiloja. Mitä matalampi lämpötila sitä parempi mahdollisuus. Koita selvittää onko kolmipiikkejä paikalla, se on myös taimenen lempieinestä. Ja mitä korkeammalla vesi, sen parempi. "miinusvedellä" taimen hommat vaikeutuu. Sesonki oppikirjojen mukaan on syyskuun ja lokakuun ajan..tuota kuitenkin kannattaa pitää vai viitteenä.

3
Heittokalastus / Vs: Meritaimenta syksyllä
« on: September 17, 2011, 21:59:53  »
Tätä topiccia haluan uppailla.

Miten vuosi 2011?

itse aloittelen vasta tätä touhua tälle vuodelle , uusissa maisemissa.

4
Etelä-Suomi / Vs: Alkusyksyn meritaimenpaikat helsingissä
« on: September 17, 2011, 21:56:08  »
Hellsingin ja espoon alueista suosittelen koluamaan lauttasaarta ja sen likeellä olevia saari..iso hattu ja pikku hattu esimerkiksi.

5
Etelä-Suomi / Kalapaikat kirkkonummella
« on: September 17, 2011, 17:25:35  »
Sanokaapas mistä päin kirkkonummea mahtaa tavata taimenta ja kuhaa, sekä hyvät ahvenpaikatkin kiinnostaa :)

Tosiaan tuli muutettua seudulle ja karttoja kollaamalla varmaan linlo ja porkkala saattaisi olla taimenen kanssa ok kohteita? Ilman venettä siis olen, eli rantakalastus on ainoa joka ainoastaan tulee kyseeseen.

Miten muuten siian kanssa. Mistä päin sitä mahtaisi saada syksyllä?

Saa toki ilmottautua paikalliset jos seuraa on vailla :)

6
Eli paikkoja kiertäneet. Mitkä koskikohteet (istareilla: taimen, harjus yms) keski-suomessa sisältää mahdollisuudet kohtuulliseen rannaltakalastamiseen? Heijoistenkosken alue? tai mahdollisesti tuon paikan lähialueet. Kiitos

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: apua jokikalastukseen
« on: June 02, 2011, 22:21:51  »
Ikäni olen vastaavissa oloissa kalastellut. Löytyyko koskea tai isompaa virtaa? Ne pitää sisällään ahvenia ja säyneitä ainakin nyt näin kevätkesällä.Haukiakin on. Kliseisesti koita niille pohjan tuntumassa lippoja, beten lottoja tarkemmin sanottuna ;) Kullan väriset vieheet toimii humuksisessa vedessä. Koita ihmeessä hauille myös poppereita suvantokohdissa. Rapalan skitterpop on aika soiva peli. Pohjaonkeakin kannattaa koittaa.

8
Perhokalastus / Vs: Perhostajien himotuin kala?
« on: May 26, 2011, 16:07:55  »
Missäs keski-suomen koskilla mahat pyöriä? ite pääosin karstulassa. Ja itse kyssäriin vastaan Harjus

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: milloin kala syö parhaiten
« on: May 26, 2011, 15:50:32  »
En oikeen osaa sanoa millon syö parhaiten. Mielestäni ne syö aina ihan kivasti. Tyylit vaan muuttuu miten kalastaa. Helteellä sanotaan ettei kalaa tule, mutta mun mielestä tulee, ne ei  ehkä liiku niin paljon mutta kyllä ne syö. Paitsi jos veden lämpötilat menee sellasiksi että kalan syönti fysiologisesti on mahdotonta niin se on eri asia.

Helteellä on hauskaa popperoida haukia rannasta, hauki enkkaa ei kannata yrittää mutta hyvät ruokakalat saattaa saada, kannattaa koittaa :)

10
Heittokalastus / Vs: säynävän virvelöinti?
« on: May 23, 2011, 15:45:37  »
Ite huomasin kanssa että punasen eri sävyt sekä keltanen toimii. Säyne viihtyy virtapaikkojen reunoilla tai loppuliussa. Ainakin näin oman kokemuksen mukaan. Lippaa saa melkeen olla kelaamatta niin ottaa. Ite pidän vaan siimakontrollin.

11
Heittokalastus / Vs: säynävän virvelöinti?
« on: May 22, 2011, 12:21:24  »
Uppaillaa tätä. Onhan kyseessä aivan mahtava suola- ja savukala. Eilen antoi lippa PuMu vibrax parit vajaa kiloset säyneet virrasta. Tänään uusiks kun kelit lämpenee.

12
Perhokalastus / Vs: Perhokalastus setti
« on: May 19, 2011, 12:36:53  »
Tervehdys!

- Ei kellään sattuisi olemaan myynnissä visionin perhosettiä? Tietenkin muitakin saa ehdottaa :roll: Mielellään 6-7 luokan kepillä!

Hae tai tilaa Motonetistä Greys GLA perhocombo..Luokkina 5/6 6/7 ja 7/8. Sopii mainiosti aloittelijallekkin. Parashan on se että heittää ennakkoluulot merkkien suhteen menemään ja kauppaan hetkuttelemaan vapoja.

13
Perhokalastus / Vs: Top-3 Kalapaikat etelässä
« on: May 17, 2011, 10:51:38  »
Hmm, toi Pitkäkoski mua ihmetyttää. En ole sieltä koskaan mitään saanut :) No, tosiaan olen vain rannalta kalastellut.

14
- Lupien osto on ykkösenä. Ilman niitä, kun ei oikein saa kalastaa täysi-ikäisenä.

Melko tärkeä asia unohtu iteltänikin laittaa. Tosiaan pojat ja tytöt, luvat kuntoon.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Hauen kevät kalastus
« on: May 03, 2011, 16:11:07  »
Kannattaa koittaa Hairy Killereitä. Tai miksei itse voisi sitoa vaikka bombeteperhoja. Illalla ottaa paremmin, tullut huomattua. En tiedä onko säikkyjä päiväsaikaan, todennäköisesti on.

16
Onginta / Vs: Säynen onginta.
« on: May 03, 2011, 16:07:58  »
Onko säneä tullut jo tälle vuodelle? Säyne on muuten hyvä suolakalana, koittakaa ihmeessä.

17
Tämäpä on sellanen aihe että voisin romaanin kirjoittaa mutta mennään ranskalaisten keksimillä viivoilla :)

-Siimat kuntoon.
-Kelojen toiminnan tarkastaminen , öljyäminen
-Viehelaatikon sisällön tarkastaminen, koukkujen vaihtoa, pikkusälän lisääminen. Sitten ostoksille jos jotain uutta ja mukavaa aikoo koittaa :)
-Uusien kalapaikkojen katsominen korteista (mukavaa hommaa arpoa)
-Perämoottorin tulppien vaihto, peräöljyt ja veneen kuntoa tarkastellaan lähemminkin

Listaa voisi jatkaa loputtomiin mutta siinä jotain...kertokaapas muutkin :)

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 2011 avovesikauden avaukset
« on: April 27, 2011, 22:43:35  »
Tänään tuli oltua heitto-ongen kanssa säyneitä oottamassa ja virvelöimässä samalla. Tyhjää edelleen..vesi kohtuu korkealla, virtaus kova, joessa siis...pohjoisrannalla molskutti hauet rantamatalassa eli kutu käynnissä. Eiköhän sieltä pian kuteneita vapaudu syömään. Näin siis keski-suomen korkeudella.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 2011 avovesikauden avaukset
« on: April 24, 2011, 07:49:16  »
Eilen tuli availtua sitten kausi. Säyneen perässä joella. Munat mänt pataan niinkuin vielä ajatella saattaa mutta voi olla että säyne aloittaa hyvinkin pian nousunsa..

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tulvakalastus, miten, mistä, milloin?
« on: April 19, 2011, 21:57:51  »
Tämäpäs oli mielenkiintonen tieto :) Melkeen pitää koittaa, varmaan tarvii yö-ajan kuten mateelle yleensäkkin. Muita vinkkejä, kokemuksia ????!!

21
Kaikkea kalastuksesta / Tulvakalastus, miten, mistä, milloin?
« on: April 19, 2011, 20:28:12  »
Otsikossa selkenee koko idea. En löytänyt syväluotaavaa topiccia aiheesta joten päätin sellaisen perustaa. (Voi olla että mökkimokkula vaikutti topiccien selaamiseen)

Eli, nyt kun joet tulvii ja järvet on jäässä (eri aikaan eri puolella suomea tietenkin ,mutta niksit lienee samat) on ainokainen mahdollisuus ronkkia järvien sulakohtia, tulvivia jokia, puroja ja niiden koskia.

Kertokaapas kokeneemmat että miten, millä ja milloin sekä mitä lajia kannattaa tulvivasta joesta/purosta koittaa? Periaatteessahan avovesikalastuskausi on alkanut mutta monella saattaa mennä sormi suuhun kun katsoo vuolasta virtaa, ja ehkä kysymyksienkin laatiminen saattaa tuntua vaikealta.

Kokemuksia ja kertomuksia kehiin. Itselläni niitä tulee nyt viikon aikana ja lupaan tulla kertomaan aiheesta lisää kun siitä enemmän tiedän :)

22
Perhokalastus / Harjuksen perhostelu tummasta jokivedestä?
« on: April 07, 2011, 19:05:51  »
Kotojokeen istutetaan nyt keväällä pyyntikokoista harjusta ja kyseinen kalalaji on minulle aivan uusi. Millaiselle perholla kannattaa harria keväällä tummasta (humuspitoisesta) joesta kalastaa? Toimiiko pinturit keväällä huonommin kuin larvat, pupat yms? Offtopic kysymyksenä vielä harrin vuodenkierrosta. Miten kala käyttäytyy tulva-aikaan, hakeutuuko järveen vai jokimonttuihin? Syökö? Itsellä muodostunut kuva selaillessa infolähteitä että uppoperhoa keväällä, pinturia kesällä ja syksyllä taas uppoa? tokihan pitää tietenkin seurata kalaa miten ja milloin syö, eli abso totuutta on tuskin turhaa yrittää etsiä, mutta vinkit otetaan vastaan ja mielellään myös perhojen nimiä :)

23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 04, 2011, 00:40:15  »
Komeita settejä pojat on tehnyt. Värit on viimosen päälle kalastajan silmään mutta itse etsin ul-vaappuja joiden loppuviimeistelyllä ei ole niin väliä. Uinti kun pysyy koskessa ja perusväri kohallaan ni avot, täällä on ostaja :) 3cm koskivaaput luonnonväreillä ja ärsyillä ois kova sana :) Offtopiccia kaikki tyynni. Itse teen nyt vaappuja jotka on hyvin erilaisia, tyyliin KALIKKA:n postaamia. Tarkoitus on tehdä kuhaan vaikutus oudolla aihiolla, kovalla äänellä ja tietenkin kovaa uintiääntä. Jos toimii kuhaan niin varmana toimii haagerttiin ja miksei aapoonkin.

24
Rakentelu / Maalit tinapohjaan?
« on: April 03, 2011, 22:58:57  »
Eli. Aihiot, kalaleechit on valettu tinasta. Vielä en haluaisi ostaa ruiskuja eli vinkkejä "pensselimaalaamiseen"?
http://img840.imageshack.us/i/img2918bx.jpg

Aloittelija olen mutta tilaukset otetaan vastaan  :-D

Yksi kauttamerkki liikaa.
-Q


Hjälp mig..

Lisätään vielä. Aihio ilman koukkua on n. 3 cm pitkä ja 5mm leveä..Eli kyseessä on "tarkkuustyötä". Mitään silmiä yms en välttämättä halua tehdä mutta tarkan maalaamisen neuvot ei olisi pahasta.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: April 02, 2011, 14:24:19  »
Jos vaan omistaa perhonsidonta vermeet niin kannattee ostaa kevyitä jigipäitä (2-5g) ja sitoa jigiliitsejä..tulee halvemmaksi pitkällä juoksulla noin.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Turvetuotanto ja kalavedet
« on: March 31, 2011, 16:05:39  »
Saarijärven reittivedet muuttui humukseksi aikaa sitten reittivesistön latvoilla toteutetavan turvesuotoiminnan seurauksesta. Ph taisi tippua aika lailla ja luonnontaimen taisi kadota tyystin. Joissa kivet ja soraikot ovat niljakkaana humuksen peitossa ja jalokalathan vaatii "puhdasta" soraikkoa. Yleisesti ottaen suot pitäisi rauhoittaa täysin koska ne ovat ensimmäisessä etulinjassa pohjavesien puhdistumisen kannalta.

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 2011.
« on: March 31, 2011, 15:53:59  »
Rikkoa kuha ennätys, eli yli 4kg sais tulla.

Opetella perhoilu paremmin ja saadakkin jotain. Tuntuu että tässä tulee menemään satoja tunteja.

Ul-vermeillä saada harjusta ja taimenta koskioloissa.

Meritaimen

Yli kilonen siika pohjaongella.

+500g aapo

Hauelle en ole asettanut muuta tavoitetta kuin sen että saisi reissussa aina edes yhden ruokakalaksi.

Isoin osa mitä odotan on uusien paikkojen löytäminen ja haravoiminen.

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: March 29, 2011, 16:09:22  »
Jotensakki sama fiilis. Ehkäpä laitan pari kymppiä lisää ja ostan Patriotin Jig-it vavan. Kevyt jiggailuun kuuluup mutta eiköhän sillä visko ul-vieheetkin.

30
Heittokalastus / Vs: Ugly stik
« on: March 29, 2011, 06:22:29  »
Uppailenpas tätä hieman koska uglyn lite graphite on harkinnassa ihan puhtaasti näistä syistä:noin 3g leechien uittaminen, mini/mikrovaaput koskikalastukseen. Kohteena siis joet ja kosket. Mietityttää tosiaan tuo uglyn lenkomaisuus ja ilmeinen kokotoimisuus? Iso miinus on se että alue missä kalastan on ison hauen vaara jopa koskiosuuksilla. Jämäkämpi kärkitoiminen tuntuu ehkä paremmalta (mielestäni) mutta sanokaas te jolla ul/light kalastuksesta kokemusta? Ul on ehkäs hieman liian kevyttä mutta mites olisi light vermeet? eli 5-15g vapa ja ykkösen haspeli?

Pages: [1] 2 3


center>