Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - unskilo

Pages: [1] 2 3
1
Etelä-Suomi / Vs: PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« on: February 12, 2017, 09:12:09  »
No niin, kävin katsastamassa Vanhankaupunginselän asianmukaisine jäähäntippumisvarusteineni ja löysin paljon väkeä pilkiltä. Myös kävelysillan alla keskellä virtaa oli kestävät jäät. Kairaakaan ei melkein olisi tarvinnut, koska reikiä oli niin paljon koko matkalla "poijuille" saakka. Saa nähdä mikä jäätilanne on ensi viikon plussa-asteiden jälkeen.  :roll:

Iltapäivällä en saanut mitään eivätkä näyttäneet saavan muutkaan, mutta ilmeisesti kuhien aamusyönti on jonkinlainen "juttu" siellä. Eräs mies sanoi pe-aamuna saaneensa 2 kuhaa ja 2 isoa ahventa.

2
Etelä-Suomi / PK-seudun pilkkiminen: paikat, jäätilanteet jne.
« on: February 09, 2017, 20:48:18  »
Uuspaikkakuntalainen ilmoittautuu. Pilkkihimot olisi kovat, varsinkin kun nyt ollaan vihdoinkin saatu pakkasta ja Peltsi Peltola ilmoitti Instagramissa, että Laajalahdella jää kestää. :D

Eli missäs väki ruukaa käydä pilkillä ja minne ei ainakaan kannata Juuri Nyt mennä, jos ei halua tippua jääkannen läpi? Länsiväylän siltojen alue ainakin näyttää olevan aika selkeä no-go, mutta missäs muualla? Miten pitkälle esim. Vanhankaupunginkosken virtaus riittää jäätä haurastuttamaan? Eniten itseäni kiinnostavat paikat Laajalahti, Seurasaarenselkä, Vanhankaupunginlahti, Hakaniemenranta ja näiden lähistöllä olevat paikat, mutta toki myös "kauempana" olevat pienet ja isommatkin järvet. Todennäköisesti olen yksin liikeellä, joten turvalliuus(kin) kiinnostaa.

Entä saako Helsingin keskustasta mistään pilkkisyöttejä?  :-D Totesin niiden löytämisen haastavaksi, mutta kesälläkin pekoni toimi oikein hyvin ongen syöttinä, joten sen hankkiminen ainakaan ei ole vaikeaa...

Kaikki muutkin hyvät insider-vinkit kiinnostavat, joten antaas tulla!

3
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 28, 2014, 12:55:18  »
Rauhalahden laivalaiturilta on kuulemma jigikuhia saatu. Kannattaa harkita esim. kumivenettä tai kellunta"rengasta" jos haluaa helpolla rannasta ulospäin.
Hienoja kaloja. Kelluntarengas on suunnitelmissa, kunhan jää rahaa sopivasti yli sellaisen ostoon. Luettaisiinkohan kelluntarengas Valkeisella veneeksi... ;)

4
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 27, 2014, 22:15:39  »
Kävin Valkeisella heittelemässä. Aina sinne lähtee jostain syystä siistien kalojen perässä, mutta mitään erityisen siistiä ei tule saaliiksi. :/ Pari haukea ja ongella jotain sinttejä.

Onkohan Kuopiossa kelvollisia kuhan jigittelypaikkoja rannalta kalastukseen? Harkitsin hetken jopa veneen ostoa, kun ei soutuveneet hirveän kalliita ole, mutta koskapa olen täällä enää ehkä 1-1,5 vuotta ja ensi vuonna menee kesä ulkomailla, niin ei ole järkeä. Jalat maassa siis tulee harrasteltua :P

5
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 03, 2014, 15:44:02  »
En ole vielä käynyt kalassa, mutta Samakkolammen ympäri olen "sattumalta" kävellyt tässä parina päivänä silmä kovana. Tänään löytyi ensin kasa simpukankuoria, sitten tällainen "aarre". :D Pitänee opetella käyttämään tuota tässä kesän aikana.


6
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: April 27, 2014, 22:58:53  »
Tenttiin lukua vältellessä... :P

7
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 05, 2014, 20:44:30  »
Ovatkohan pitämässä tiistain iltapilkkejä Savilahdella? :D

Mitenhän siian kalastelu? Ainakin Niuvan uimarannan kapeikolla on jo avaraa vettä. Ehkä kävi joku pieni kala pinnassa, kun vähän aikaa zoomailin siellä tänään.

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 16, 2014, 13:43:36  »
Olettekos madetta testailleet Kuopion alueelta? Ois semisti tavoitteena joskus talven aikana päästä matikkapilkille, jos aikataulut antaa periksi. Vai joko paras aika on ohi? :)

Tulipa väsäiltyä parempi pilkkirasia ja vapateline repun sisään. Valmiina Winterfestin kisoihin. 8)

9
Laiturikisoissa tuskin yleensä ketjupilkeillä tekee paljon mitään kun ne kisat viedään pääosin särkikaloilla. Morreja ja tapseja nuo tuppaavat käyttämään. Kehimisvapoja käytetään varmaan todella vähän koska se on laiturin reunalta huomattavasti hankalampaa kuin talvella.

Selvä. Olen siis aivan väärillä jäljillä. Tapsia kehiin, mutta millainen vapa?
Vanha topic, kysyjälle saattaakin asia olla jo valaistunut. Mutta oli niin jännää, että haluan vastata muille kokemattomille tiedoksi. Kävin viime syksynä ensimmäistä kertaa laituripilkeisssä. Osalla porukasta (kuten minulla ja kaverillani) oli ihan tavallisia pilkkivapoja, mutta monilla oli n. metrin mittaisia erilaisilla herkkyyskärjillä varustettuja vapoja, joissa oli "tavallisten" pilkkivapojen kela. Niillä sai mukavasti oman kisa-alueen kalastettua joka ulottuvuudelta. Ja erinomaisen hienoja vapatelineitä oli monilla! :D Vavanmentävistä putkista (esim. onkivavan paksuin osa) tehtyjä "nippuja", joissa kulki joillain varmaan 10 vapaa kerralla. Koetan havainnollistaa kuvassa. Linkki:
Laiturikisoissa tuskin yleensä ketjupilkeillä tekee paljon mitään kun ne kisat viedään pääosin särkikaloilla. Morreja ja tapseja nuo tuppaavat käyttämään. Kehimisvapoja käytetään varmaan todella vähän koska se on laiturin reunalta huomattavasti hankalampaa kuin talvella.

Selvä. Olen siis aivan väärillä jäljillä. Tapsia kehiin, mutta millainen vapa?
Vanha topic, kysyjälle saattaakin asia olla jo valaistunut. Mutta oli niin jännää, että haluan vastata muille kokemattomille tiedoksi. Kävin viime syksynä ensimmäistä kertaa laituripilkeisssä. Osalla porukasta (kuten minulla ja kaverillani) oli ihan tavallisia pilkkivapoja, mutta monilla oli n. metrin mittaisia erilaisilla herkkyyskärjillä varustettuja vapoja, joissa oli "tavallisten" pilkkivapojen kela. Niillä sai mukavasti oman kisa-alueen kalastettua joka ulottuvuudelta. Ja erinomaisen hienoja vapatelineitä oli monilla! :D Vavanmentävistä putkista (esim. onkivavan paksuin osa) tehtyjä "nippuja", joissa kulki joillain varmaan 10 vapaa kerralla. Koetan havainnollistaa kuvassa. Linkki, kun kuva ei toiminut: https://www.dropbox.com/s/nekhhvtyiiy7fma/vapateline.jpg

10
Sekalaista juttua / Vs: Oudot/Hassut vesistöjen nimet
« on: February 15, 2014, 08:36:49  »
Aika hyviä nämä :D

Tervolasta löytyy Runkausjoki. En ole itse kalastanut siellä, mutta veli käy harvakseltaan.

11
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Kairamielipiteitä
« on: February 04, 2014, 17:51:53  »
Vastaanpas nyt itse itselleni. :D

Päädyin ostamaan 6" sinisen Rapalan UR:n. Ei ole mitään merkkiuskollisuutta, mutta ruostumattomasta teräksestä olevat teräpalat sitten päätti tämän taistelun.

Löytyi sattumalta vanhalta kasinotililtä unohtuneena 150 euroa, joten kaira oli luonteva sijoituskohde. Eilen kävin hakemassa Motonetistä, kun luulin että siellä oli suuremminkin alennuksessa se. Tulikin katsottua väärää kairaa... Mutta no, lopputuloksena: Tuota kairaa oli vain mallikappale paikalla. Sain siitä 10 % alennuksen ja sitten liityin vielä kanta-asiakkaaksi, niin sain toisetkin 10 % pienen keskustelun jälkeen. Vähän vajaa 90 euroa siis jäi hintaa, kun lähtöhinta oli 109 euroa. Jostain ois saattanu säkällä saada halvemmallakin, mutta ei ainakaan vielä kaduta. :D Kaveriksi ostin pari kiintoavainta, jotka sopii terien ja sen koko teräosan vaihtoon. Kulkee hyvin repussa.

Pelko raskaasta kairaamisesta osoittautui turhaksi. Hyvin jaksoi kairata monta reikää ja tosi hyvin leikkasi jään läpi. Ehkä ne jaksamispelot on tulleet siltä ajalta kun mittaa on ollut vähän vähemmän :P Harvemmin tulee käytyä sellaisia reissuja että tulisi kymmeniä reikiä kairattua.

12
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 04, 2014, 17:44:47  »
Uutta kairaa testattu ja pilkkikausi avattu. Keskustan Valkeisella käytiin parin kaverin kanssa. Testattiin vähän joka puolelta. Hapettimen lähellä toisella kaverilla oli joku "hopean värinen" mötkö kiinni, karkas avannossa. Toisesta paikkaa toinen kaveri sai pienen siian, sikäli kuin lajitunnistus meni oikein. En edes tiennyt, että tuolla on siikoja. :D

Kairakin pelasi hyvin.

13
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Kairamielipiteitä
« on: January 13, 2014, 18:08:37  »
Täällä on niin monia näitä kairakeskusteluja, että valkkaan arvalla tämän.

Kaira olisi nyt ostoslistalla, ettei aina tarvitse olla muiden armoilla / lähteä pilkille kirveen tai vasaran kanssa (saa hakattua vanhoja reikiä auki) :D

1) 4" vai 6"? Opiskelijabudjetilla kun elän, niin 4" halvempana houkuttelee enemmän. Kuitenkin vielä ainakin joitain vuosia viihdyn lahnapitoisilla alueilla, ja muutenkin se tuntuu aina vähän pieneltä :P Toisaalta taas se on kevyempi kairata kuin 6". Joku 80-90 e hinta alkaa jo aika hyvin yskittää.

2) Miksi käytetään esim. 4" kairoissa 6" terää? Siis onko kyseessä sellaiset kairat, joissa se koko "alaosa" vaihdetaan ja saadaan sitten pienellä kairalla kairattua 6" reikä, mutta kuitenkin kuskattua sohjot jäälle asti?

3) Millaisia ne lyhytkierteiset kairat on käyttää? Tuntuu ettei sellaisessa ole mitään järkeä, vai onko?

14
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2013-2014
« on: December 22, 2013, 23:28:57  »
Tavoitteita on, kerrankin. :D

1. Ostaa kaira. Ehkä joku 5-tuumainen olisi hakusessa. 6-tuumainen tuntuu liioittelulta enkä kunnolla jaksa edes kairata sellaisella, kun taas 4-tuumainen tuntuu pieneltä rimpulalta. Kaira on tarpeen, sillä on vähän hämmentävää mennä pilkille metsästäen muiden jättämiä reikiä tai hakata vasaralla auki sellaisia, joissa ei vielä ole turhan paljoa jäätä. :D

2. Ehkä liittyä paikalliseen kalastusseuraan ja käydä heidän kisoissaan. Jos aika riittää.

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 07, 2013, 23:38:19  »
Kävin tänään heiluttelemassa uistimia Mustinlammen kalojen nokan edessä. Ei tullut mitään.

Huomenna laituripilkkeihin yhden kaverin kanssa! Vihreät haalarit saattapi näkyä.

16
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: August 11, 2013, 23:34:58  »
Tavoitteena ois ennen Helsingistä poistumista (= kuunvaihde) käydä iltakalassa suvannolla. Tai no, miksei päiväkalassakin, jos nää kelit tästä paranee eli ei ole niin kuuma. Toivottavasti ehdin :)

17
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: July 28, 2013, 11:18:34  »
Onkos ollut kalahavaintoja?

Torstaina kävin toisen reissuni suvannolla - ei kalan kalaa. Tai no sain yhden muikun tai-mitä-ne-runsaslukuiset-pikkukalat-onkaan perholla, jota uittelin vähän aikaa tylsyyksissäni heittokohon kanssa. Muutamia toutaimia kävi nostattamassa sykkeitä ja "nauratti", kun joku mies oli pesiytynyt siihen kivilaiturin yläpäähän ja yritti ilmeisesti siellä riehunutta toutainta saada onkeen. Koko sen 5-6 tunnin ajan, mitä suvannolla mietin. Olisihan sitä voinut itsekin yrittää, mutten kehdannut häätää toisia pois. ;) Ei sillä, että parempaa onnea olisi itsellänikään ollut...

Jigeillä ja vaapuilla yritin lähinnä kuhaa tavoitella, mutta kuten sanottua: ei mitään liikettä. Tosin olin siellä kirkkaimman auringonpaisteen aikaan, mikä oli ehkä vähän liian hieno kalastussää. Pitänee käydä vielä joku ilta tuolla heittelemässä, niin ymmärrän luovuttaa. :P

18
Etelä-Suomi / Vs: Vantaankoski
« on: July 13, 2013, 09:01:11  »
Nostetaanpas vanhaa aihetta, kun tuli tuollakin käytyä :)

Eka periaatteellinen valitus lupahinnasta: 10 euroa. Puhelimellakin voi hankkia luvan (hyvä!), mutta ymmärsin nettisivuja lukiessa, että puhelimella tulee vähän palvelumaksua ja sieltä King's ... kioskilta saa sillä tasan kympillä. No, menin sitten ostamaan luvan sieltä kioskilta, ja se maksoikin 12 euroa, koska kirjoitusmaksu. En kehdannut sitten enää vaihtaa puhelinlupaan kun tämä selvisi vasta maksuvaiheessa. :D

Rauhallista oli, ehkä 3-4 kalastajaa minun lisäkseni. Aloitin siitä ravintolan alapuolelta "nokalta", koska sinne jalat veivät ensin. Ei havaintoa kaloista. Sitten kävelin kosken yläpäähän ja siellä jollain miehellä olikin kirjolohi kiinni. Tarjosin haaviapua, mutta sitä ei otettu vastaan (kala taisi lopulta päästä irti). Risteilin koskea alaspäin enimmäkseen jigillä heitellen ja jostain kohtaa sain noin 20 cm pikku hauen. Jee. Sitten menin vielä heittelemään siihen pienen puusillan alapuolella olevalle hiekkarannalle. Testasin aluksi jigillä, mutta koski tuntui melko matalalta, joten vaihdoin kulta-oranssiin Salmoon, jolla heittelin loppuajan. Vastarannalle suuntautuvalla heitolla annoin vaapun uida virran mukana ja sain kirjolohen. Oli kyllä varmaan melko vastikään istutettu, kun oli niin ponnetonta taistelua. :P Mietin, olisinko ottanut kalan kokattavaksi, mutta ei ole riittävän hyvää veistä hallussa täällä kesäasunnolla, joten päästin sen iloisena takaisin uimaan.

Lupaava paikka. Pitänee joskus testata muitakin V-joen koskia.

19
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: June 07, 2013, 09:35:21  »
Itselläkin alkaa varmaan siiman vaihto (tai kääntö) lähentyä, kun noita viimeisiä metrejä Firelinesta katselee :D

Luin tämän koko topicin läpi ja kiinnitin huomiota puheeseen tuosta monofiilitapsista. Eikö maapallotärpeissä silloin jää uistin herkemmin pohjaan, jos tapsissa on heikomman vetolujuuden siimaa? Kulumiselta suojaamisessa kyllä on pointtia. Itselläni yleensä (aina) on joku 15 cm kevlarperuke, johon olen sitonut pienen leikarin ja vaappulukon. Ei se varmaan iskunkestävyyttä paranna, mutta antaa mielenrauhaa haukien hampailta :P Vaikka onhan niiden värkkääminen aika tympeää puuhaa.

Ajattelin, että täältä saisi selkeän mielipiteen, että mitä kuitua kelaan seuraavaksi laittaisi, mutta taitaa kaikilla olla ristiin rastiin eri siimoista kokemuksia :D Toisilla hyviä, toisilla huonoja. Itselläni on aikojen saatossa varmaan useimmiten ollut Firelinea kelalla jossain 0,16 vahvuudessa (todellisuus lienee 0,20). Testattu on myös ainakin Rapalan sitä-jotain-vihreää-punottua sekä Spiderwirea. En muista että olisin huomannut niiden välillä olennaisia eroja, tosin en ole tainnut etsiäkään. Rapalan siima oli melko "köysimäistä" muodoltaan.

20
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: June 06, 2013, 22:02:52  »
Etsinnässä ois uistin-/kalastuslaukku, jossa olisi kätevän kokoisia rasioita helposti otettavissa. Tämän hetken järjestely (random laukku, jossa vieherasioita ja -koteloita, siimat, pihdit sun muut aika epämääräisessä järjestyksessä) alkaa käydä kehnoksi... Rasioita pitäis ostaa lisää ettei uistimet, varsinkin jigit, ois niin ahtaasti.

Sitten etsinnässä ois avokelavapa. Joko teleskooppi tai lyhyisiin pätkiin pätkittävä, että kulkisi kätevästi reissussa mukana. Esim. lentokoneessa kuskaaminen pelotti, kun vapakassi ei mahtunut ihan täysin rinkan sisälle ja siitä jäi vähän ulkopuolelle. Odottelin että meneekö poikki, mutta ei onneksi mennyt. Ja nyt kun pääsin vauhtiin, niin kotelon tuollaiselle vavalle voisi hommata myös.

21
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: May 28, 2013, 11:42:43  »
Mistä Helsingissä kannattaa tehdä kalastusvälineostokset?

22
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 31, 2012, 08:36:39  »
Käsittääkseni eilen puoliltapäivin :) Pyöräilin eilen kotimatkalla Valkeisen ympäri ja olihan siellä kalastajaa. Onkohan kirjolohtakin tullut lähipäivinä? Yksi näytti pintovan ainakin (tai sitten se oli joku muu isompi kala).

23
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 20, 2012, 16:19:07  »
Kannattaakohan keskustan Valkeisen kaloja ottaa syötäväksi, jos niitä joskus sattuu saamaan, vai onko vesi niin huonoa että ei?

24
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2012, 22:46:31  »
Ja ainakin apteekeista saa melko tehokkaita antiperspirantteja ("dödöä", joka estää hikoilua), joita voi käyttää jalkoihinkin  :lol: Sienen huomaa usein siitä, että varpaiden väli hautuu rikki kerta toisensa jälkeen.

25
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 27, 2012, 20:20:58  »
Valkeisella kävin vanhoja reikiä penkomassa (hyvin lähti vasaralla auki ne, jotka ei ennestään olleet :D). Muutamia nykyjä, joku sintti melkein ylös ja yksi kirjolohikin hyväksyi morrini ja kävi reiän suussa pyörähtämässä, vaan pääsi lopulta irti. Harmi, en ole koskaan saanut kirreä pilkillä!

26
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: March 27, 2012, 14:56:29  »
Mites hitosti sitä kalaa oltiin istutettu tuonne Iso-Valkeiselle, kun (netti)lehdessä luki että voittaja olisi saanut jotain 17 kg kalaa? :O

27
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 24, 2012, 23:20:37  »
Tänään kävin Savilahdella muutamien kavereiden kanssa, kun oli terveystieteiden epäviralliset pilkkikisat, kilpailemassa n. 15 hlöä. Studentian päästä kun lähti kävelemään, niin oli ihan helskutisti kyllä vettä lumen alla (jään päällä). Onneksi oli vedenpitävät kengät, vaikka vähän jalansuusta vettä sisään tulikin.

Muutamista paikoista kokeiltiin, mutta Canthian puolelta lahtea, suhteellisen läheltä huvimajaa, alettiin sitten kalaa saamaankin. Yksi kaveri sai arviolta 300-400 g ahvenen (ei ollut mittaa eikä puntaria mukana) ja itse sain pari reilun kokoista lahnaa kaiken pikkusilpun lisäksi. Yksi vielä isompi kala oli kiinni, mutta ei joko mahtunut tulemaan reikään tai sitten pääsi muuten vain irti.

Isoimman kalan palkinto eli mötköpalkinto tuli lopulta tähän osoitteeseen - pyrstön mitalla :)

Yritin käydä ostamassa toukkia Suurkalasavotan kojuilta, mutta toukkien myyjä oli ongella. Joka tapauksessa järjestysmies kertoi, että sillä hetkellä (vähän ennen klo 13) suurin kala oli 2300 g kirjolohi.

28
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 04, 2012, 11:03:49  »
Saa nähdä, jääkö tänäkin vuonna Winterfestin pilkkikisa ainoaksi pilkilläkäynniksi  :roll: Yhden nykyn sain, ja kisan voitti joku humalainen tyttö 200 gramman hauella.

Nyt olisi kyllä ihan käsittämättömän loistavat jäällälomailukelit :D Ehkä ensi vuonna budjetti riittää oman kairan ostoon.

29
Sekalaista juttua / Vs: Ajankohtainen kuuma politiikka!
« on: January 22, 2012, 19:20:21  »
Joh, äänestetty on täälläkin :D Saa nähdä mitä tapahtuu. Kohta alkaa valvojaiset med lasagne ja punaviini.

Kukaan ehdokkaista ei itseäni varsinaisesti vakuuttanut. Monilla on hyviä puolia;
- Essayahilta tulee usein vaalikeskusteluissa hyvää tykitystä. Harmi, että helluntailainen (sori vaan, jotkut).
- Haavisto vaikuttaa fiksulta ja muutenkin hyvältä ja edustavalta, mutta ratsastaa/ratsasti paljon tällä maailmalla tehdylla hyvällä; sitten kun kysyttiin, että mikä asia hänen ansiostaan onkaan paremmin, niin ei keksinytkään mitään vakuuttavaa sanottavaa.
- Niinistö... vaikuttaa ja varmasti onkin äärimmäisen älykäs, mutta minusta tuntuu jotenkin luihulta henkilöltä :S
- Väyrysellä on ulkomaan kokemusta vaikka muille jakaa (sehän se pressan suurin vastuualue onkin), mutta tämä tämänkertainen vaali-imago on jotenkin ihan överiksi vedetty.

- Lipponen on ollut melko mitäänsanomaton.
- Biaudet on ihan pihalla. Thorshan hänet nykyiseen vähemmistövaltuutetun rooliin kaivoi jne. Monenkohan naispresidenttivuoden jälkeen hänen mielestään olisi tasa-arvo saavutettu?
- Soini... en ole hänestä yhtään pahaa mieltä, mutta ei kyllä ole presidenttihommissa vakuuttanut. Tosin ei käsittääkseni edes halua ko. pestiin.
- Arhinmäki on vielä vähän turhan kokematon ja minusta liian öykkäröivä.

En kerro ketä äänestin :D

30
Fishing in finland (ENGLISH) / Vs: Salmon fishing
« on: January 21, 2012, 23:46:15  »
One possible place to catch salmon which is also fairly close to Oulu, is the Kemijoki delta area. I tried a few years ago but never caught one. On the other hand my fishing gear mightn't be strong enough for 10+ kg fish and I didn't have a boat to use, so it's not a big surprise.

I saw a few salmons leaping anyway and talked to a few fishermen who had caught them, so they exist. :) The fishing licence costs something like 15 e/day and 50 e/fishing season if I remember correctly and the prices haven't gone up.

In Oulujoki (delta area) you can catch some, too. No idea about how common it is but it's possible!

The most legendary place in Finland to catch salmon is Tenojoki from which I don't have any experience at all.

Pages: [1] 2 3


center>