Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kalagalle

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 17, 2011, 18:55:11  »
Hyvän näkösiä!
Erään kovan vaappumestarin sanoin: hyvästä taimenvaapusta on hyväksi kuhavaapuksi, mutta ei välttämättä toisinpäin.

2
Rakentelu / Vs: cab regular halkeilu
« on: December 08, 2011, 14:58:32  »
....2 viikkoa kuivuivat sisälämpötilassa jonka jälkeen kävin koe uittamassa nollakelillä niin halkesivat siinä uiton jälkeen/aikana.

Tuo uiton jälkeinen halkeaminen saattaa viitata siihen että runkopuu on saanut vettä ja turvonnut. Tuota vähentää se että kovetuslakkaus on tehty riittävän ohuella lakalla ja pitkään imeyttäen, jolloin lakka tukkii huokoset ja vesi ei imeydy niin hyvin.  Mitä syvemmällä vaappua uittaa, sitä suurempi veden paine on varrattuna vaapun sisälle jääneen ilman paineeseen, ja jos vedenmentävää reikää on, ilma puristuu kokoon ja vettä tunkeutuu vaapun sisälle.

Tarvis mennä melkosen syvälle, että paine alkais vaikuttamaan. Ja tuskin kukaan koeuittaa takiloiden perässä vaappuja..

Voiko tolla lakan ohentamisella olla merkitystä? Tai mulla ei oo ohennettu yhtään pintalakkaan tulevaa tavaraa ja koskaan ei ole haljennut, en tosin ihan viimeisimpiä lakkapurkki eriä ole käyttänytkään. Ei vaikka päällilakka on hardia. Oon kyllä regullakin lakannut välillä kun hardia ei oo ollu tarjolla.

3
Rakentelu / Vs: Vaappujen virittely
« on: November 09, 2011, 00:13:18  »
Juu, noissa syvänne/isoissa kielissä on ongelmana se kulman suhde vaapun massaan ja muotoon.
Eli mikäli olisi iso vaappu kyseessä niin todennäkösesti ongelmaa ei olisi kun levy olisi sopiva veden vastuksen kanssa vaapun runkoon nähden. Jos tuon kielen laittaa pystympään niin jossain vaiheessa alkaa uintia löytyä. Oon laittaanu omaan kuharunkoon superkieli-levyä, mutta yksikään ei ole uinut ilman lapu kärjen kuumentamista ja hieman alaspäin taittamista. Se mistä tää johtuu niin en tiä, mut vähän enemmänhän se vettä vastustaa kun lapusta osa on enemmän alaviistoon.
Perustelen tätä sillä, että kaverin tekemät haukipallot sellasella syvännelevyllä ,missä levyssä se vetolenkki, vaativat jotkut myös vetolenkin vääntämistä eteenpäin ja osassa tarvitsee vielä taittaa lappua hieman alaspäin. Kaveri joskus sanokin, että se on vähä sellasta leikkiä, kun haluaa mahd syvälle menevän niin laittaa lapun niin suoraan eteenpäin kun mahdollista, mutta kuitenkin niin pystyyn että ui. Kuulemma jos lapun alareuna vaapun mahan alapuolella- pitäisi uida. Tämäkään ihan aina ole paikkaansa pitänyt, mutta varmaan totuuden siemen...  Ja mitä edempänä vetopiste eli vetolenkki, sitä helmpommin lähtee uimaan. En valitettavasti usko että saat noita vaappujasi uimaan tuolla levyllä lämmittämättä ja alas kääntämättä millään. Laita satulat kielen tilalle niin eiköhän toimi.

Toinen iso juttu on vaapun kaarevuus. Jos kaartuu alaspäin niin ui helpommin noilla levyillä. Kaareva haluaa potkia kuin itsestään ja sillon se ei lähde hakemaan- eli kaatuilemaan sivuille. Kuten esim Tammisalon eskon pikku syvänne räppäri. Korkea ja kapea runko parempi noiden kanssa kuin pyöreähkö.
Olen laittanut noita syvännelevyjä eri puulajeihin ja ainakaan sillä puun painolla asia ei ole korjaantunut. Helpoiten ilman taivutuksia uinnin oon saanu balsa runkoon mikä on kaikkein kaarevin. Mutta uskon että jos vaapulla tarpeeks pituutta niin se levyn kulma ei vie sen rungon voimia siitä uinnista ja nokkalenkkiä alas niin runko tekee parhaansa potkun suhteen!

Vaikeesti selitetty ja kaiken näkösiä mielipiteitä, mut aika monia runkoja tullu tehtyä ja tälläsiä fiiliksiä jääny.
Iteltä tulossa n.18cm vaappu (nykysen 12cm isoveli) ja siihen olis tarkotus iskee toi superkieli ja saada se uimaan- vaikka väkisin ilman taivutteluja.

4
Vetouistelu / Vs: Siirtyminen useampaan vapaan
« on: October 02, 2011, 19:28:00  »
Juu, kyllä se ht-veneessä kannattaa targa katolle laittaa. Säästyy laidoilta tilaa muulle touhulle ja vehkeille. 4 plaanaria puolellaan menee viä helposti ja jos pitää samanlaisia settejä puolellaan ja siimat yhtä pitkiä voi muita plaanareita siirtää kauimpaan tarttuessa pykälällä kauemmas eli ulommaisesta tulee lähin. Mutta silloin kun painot ja syvyydet lisääntyvät venettä kohti täytyy plaanari uittaa takaisin paikoilleen.

Takilat hyvät vehkeet, tosin ite käytän enemmän 180g painokuvia ja perässä vaappua. Sivutönköt jotenkin mielekkäämmät, tosin pitäis välillä takilaa käyttää varmaan enemmän. Kannattaa taakse laittaa viä vähän putkia perävirtavavalle ja jos haluaa välilaukasinta käyttää takilassa niin sille vavalle ainakin se yks..

Jos alat sivutönkköjä isoilla painoilla käyttämään on siimamittarikelat hyvät vehkeet kun oppii siiman määrästä suunnilleen tietään missä syvyydessä romut menee.

5
Vetouistelu / Vs: Hauen vetouistelu syksyllä
« on: September 21, 2011, 12:09:50  »
Ihan samalla lailla kun kesälläkin se puree luomuihin ja ärsyihin. Onko kala sitten matalassa vai syvemmässä penkassa se on kokeiltava asia mikä voi vaihtua päivittäinkin näin syksymmällä. Itellä jos viä pääsee tulee olleen 18cm karikkoo vedessää reilusti.

6
Vetouistelu / Vs: Levittäjävavat
« on: August 20, 2011, 21:55:36  »
Hyvää ja painavaa asiaa Viltsellä!!
"Hässäkät" olis hyvät, mut noi normitelineet kannattaa laittaa pienellä ruuvvilla kiinni asentoon niin vapa paljon helpompi ottaa pois..

7
Vetouistelu / Vs: Levittäjävavat
« on: July 25, 2011, 18:09:22  »
Jonkun verran noita levittäjiä nähnyt ja kokeillut. Fladenin pover stickit mun miälestä parhaat hinta-laatu suhteeltaan. Häijään vavat myös ollut hyvät, vähän löysemmät, mutta toimii nätisti. Kelakiinnike vaan vähän hajosi ja nyt teippi yhdessä korjaa tilannetta. Ennen oli de paulin teleskoopit ja vapa periaatteessa hyvä, mutta siimarenkaat surkeasti kiinni! Nykyään niideen tilalla 5,5m kinetickit ja on mukavat kärkitoimiset ja hyvin näki 4cm salmon uinninkin vavasta.
JiiCeet jos hankkii saa kyllä hyvät kunhan vaan lompakko riittää!! 

8
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 06, 2011, 00:51:02  »
Tänään hätä pisto (tunti) ja pari alamittaa. Oli pakko mennä kun naapuri toi rantaan 6,9kg mörön! 8-)

Ja tuli viä keskellä päivää!!

9
Vetouistelu / Vs: Siian uistattelu + saaliit
« on: June 30, 2011, 01:25:05  »
Tiistai meni joella, mutta ke- ilta taas jahdattiin siikaa ja kotiiin viemisiksi lähti 5kpl isoin karvan vajaa kilo. Ottipeleinä samat tutut. Upee reissu oli vaikka pari reilua kilon kalaa karkuutettiinkin, toinen haavin vierestä.. Mutta tällä kertaa ei olis kahta kiloo hätyytelty vaikka kaikki olis veneeseen saatu. Kasvakoon ens vuoteen!! :wink:

10
Vetouistelu / Vs: Siian uistattelu + saaliit
« on: June 28, 2011, 07:57:26  »
Eilen kolmen tunnin alotus pisto ja mukava alku! Veneessä kävi 14 siikaa joista 4 oli mukavaa yli puolen kilon kalaa. Karkuutuksia toinen mokoma ja kerran päästiin taluttelemaan oikein pötikkää mutta kala oli meitä taitavampi!
Kuitenkin hyvä alku!
Ottiväreinä valosampaan aikaan ruske, muikku ja kulta/musta.
Hämärämpään aikaan papukaija ja pinkki/musta.
Tänään illalla uusiks ja päivä koskihommissa..

11
Vetouistelu / Vs: Siian uistattelu + saaliit
« on: June 23, 2011, 21:17:33  »
Hyvältä kuulostaa ja oli kuulemma kuusamossa ainakin muutama siika noussut, ei vielä kuitenkaan täys vauhti päällä.
Ens ma starttaa auto ja illalla jo uistellaan toiv. ekat siiat veneeseen. Pari uutta väriäkin mukana, mutta eiköhän ruskee-muikku-pinkki-kulta akselilta löydy parhaat...  :roll: Voin kirjoitella illalla jos saan koneen mukaan miten minäkin päivänä jos se nyt ketään kiinnostaa...

12
Vetouistelu / Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« on: June 17, 2011, 20:02:49  »
Ihan vaan ideana, että vapatelineitä vois olla vaikka 8, vaikka 6 vetäisitkin. Joskus voi olla hyvä pitää kaikki sivuilla (plaanarit ja mahdollisesti sivuvavat) ja joskus 2/puoli+ mahd takila+ perävirtaan vapa. Tosin saahan niitä kääneltyäkin, mut helpottaa liikkumista ja vapojen käsittelyä jos esim perävirta vapa on veneen perässä. Nää ny on mun mielipiteitä, mut on jokunen tunti takanakin.. ;)
Niin ja alota vaan jo kesällä, kiva siä on kellua kuhan perässä ja eikös siä aika isoja ahveniakin kölli. Ja tietysti kyllä isompi haukikin antaa hyvää reeniä syksyn lohihommia varten vehkeiden käsittelyssä yms. Mut rohkeesti vaan kamoja vetoon, vaikka vähän lähemmäs venettä aluks nii oppii tekeen käännökset ettei siimat löysty ja kaikkee sellasta mitä sitte huomaa kun touhuaa. Paras olis tietysti olla jonkun kokeneemman kyydissä, mut äkkiähän noi oppii!
Ja tohon kelan valintaan en sano mitään ettei tuu vääntöö, okuman perusmallikin aikas huikee peli hintasekseen.. :roll:

13
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 06, 2011, 20:40:35  »
Hitaasti tai kovempaa, toistaseks ainakin kaikki tullu alle 5m vedestä.. Jos pintavesi tässä nopeesti lämpenee niin vois ehkä saada jo pinnnasta/välivedestä kohta..

14
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: June 04, 2011, 20:15:40  »
Kalatiskiltä!! :evil:

sori oli pakko ton taustan takia..

15
Vetouistelu / Vs: Vapatelineet...
« on: May 21, 2011, 20:18:18  »
Jep, ainakin sillon oli kun ostin, mut käy päikseen kuitekin!

16
Vetouistelu / Vs: Kuvia uisteluvälineistä
« on: May 21, 2011, 20:17:06  »
joo. sama fiilis oli kun noita eilen vapoihin kiinittelin. tosta kammesta kun vääntää niin huonompaakin kalamiestä alkaa hymyilyttää. :-D kaikki tossa kelassa, (ääni , rakenne, paino ja tuntuma) huokuu varmuutta. toisin kuin 29€ motonetin kelat (joita meilla ennen oli :oops:). voin vaan sanoa et jos joku tosissaan alkaa vetouistelua harrastamaan jättäkää ne ns.halpiskelat sinne liikkeen hyllyyn ja satsakkaa parempiin keloihin. pääsette pienemmällä vitutuksella.  :cry: itkuhan siinä tulee jos vehkeet präkää ja hakkaa vastaan joka reisulla :cry: (voin kertoa kokemuksen rintaäänellä)

Noh noh!  :-)
Ei ne kaikki halpiskelaat, tai ainakaan okuman perusmallit oo kyllä mulla eikä monella kaverillakaan temppuillu. Räikkä, jarru, kampi ja kestävyys todella hyvää ja hinta-laatu erinomainen! Mutta nää kaiken näköset döörikopiot yms on kyllä aikas hanurista kun yks tuttu niitä erehty ostamaan..

Mutta ehkä et tätä okuman peruskelaa tarkoittanutkaan..?

17
Vetouistelu / Vs: Kuvia uisteluvälineistä
« on: May 18, 2011, 23:22:04  »
Toi oli kyllä ihanan oloinen kun sitä liikkeessä veivailin!!

18
Vetouistelu / Vs: Vetovavat
« on: May 16, 2011, 23:06:14  »
Ne zebcot on ainakin hyvät ja jiicee kuulemma kanssa, mut maksaakin sitten..
Kalastusvälineessä oli ainakin viime kesänä jotain levittäjiä. Kangasalan honkkarissa kanssa hyvän oloset 5,5m vavat, käyn hakemassa ne vanhojen tilalle tässä lähiaikoina!

Kyllä ne telineet kestää missä ne metalli varret.

19
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 28, 2011, 22:44:45  »
Jerkillä hyviä värejä!

Tossa oma satsi


20
Vetouistelu / Vs: Takilan neitsyt käyttö....
« on: April 28, 2011, 22:42:07  »
Lohihommista niin osaa sanoo, mut jos laitat kaks vapaa välilaukaisimilla niin laita vaikka kolme metriä niiden laukasimien välille. Ite laittaisin ehkä toisen takilan 7m ja toisen 5m syvyyteen..
Paketissa varmaan sanotaan paljonko yks kammenkierros antaa vaijeria niin siitä vaan laskemaan kuinka syvällä kuula menee. 4-6kg kuula varmaan hyvä. Voihan noilla syvempääkin ronkkia, mut kannataako tähän aikaan vuodesta, en ite laittais..

21
Vetouistelu / Vs: Mikä kela vetouisteluun?
« on: April 26, 2011, 23:38:11  »
Ny ei auennu, mutta totta että hitaammalla hitaampaa ja päin vastoin. Mulla yleensä 10 keppiä vedossa ja ei oo haitannu hitaus, siimaa on ulkona sellanen kolmekytä meetriä.

22
Vetouistelu / Vs: Mikä kela vetouisteluun?
« on: April 23, 2011, 22:37:35  »
On hitaampi välitys, mutta mihinpä sitä noissa vetohommissa juuri tarvitsee..

23
Vetouistelu / Vs: Mikä kela vetouisteluun?
« on: April 07, 2011, 22:38:05  »
Loistava kela, uudemman okuman vanha malli ja ainakin kun rialinnasta tilasin noita niin kaikkiin tuli voimakampi mukana.

24
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 05, 2011, 17:24:51  »


..ja pari pienempää..
25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 31, 2011, 17:16:25  »
Komee perzalla!!
26
Vetouistelu / Vs: Vinkkejä Aloittelijalle
« on: March 25, 2011, 00:23:00  »
Noitahan käytetään suurimmaksi osaksi plaanareiden kanssa, silloin ne ovat kohtisuorassa taivasta kohden.

Mutta niitä voi myös käyttää lähes vaakatasossa. Ei nyt aivan ehkä kannata, mutta sillai, että se pikkusen sojottaa yläviistoon. / _ noiden kulmien väliin, (olipas hieno selitys) :-D
Ja kun laitat, jos laitat, tuon telineen niin että se on sivullepäin (vaakatasossa) osoitamassa, niin kannattaa ottaa irti se putken pohjassa oleva stoppari, silloin vapa tulee pidemmälle putkeen, eli kelaan asti vapa uppoaa tohon putkeen.

27
Vetouistelu / Vs: Vinkkejä Aloittelijalle
« on: March 24, 2011, 18:24:43  »
Juurikin niitä. Ne on varmasti pitkäikäisimmät.


28
Vetouistelu / Vs: Vinkkejä Aloittelijalle
« on: March 24, 2011, 12:48:15  »
Aatamilta hyvä pointti!
Mulla hajonnut molemmat säippähommissa, tosin niissä ei ole säippä ollut vaan ihan normi vapa. Jarrua tulee noissa hommissa kyllä pidettyä vähän kireemmällä..  :wink:

Ja onhan nuo telineetkin voineet parantua siihen kun ite ostin. Se hammastus systeemi mikä estää sivuttaisliikkeen oli noissa mun telineissä surkea.

29
Vetouistelu / Vs: Vinkkejä Aloittelijalle
« on: March 24, 2011, 00:33:25  »
Nuo telineet.. hmm...

Periaatteessa ajaa asiansa johonkin pisteeseen asti, MUTTA kun niille tulee vähän ikää, tulee rajuja pohjatärppejä tai mielummin kalatärppejä niin se hammastus saattaa pettää tai katkeaa juuresta koko teline. 2/3 mennyt mulla rikki. Viimeinen on nyt sellasella tuennalla kiinni ettei irtoa, mutta se saa tänä kesänä lentää järveen, ostan kunnollisen tilalle.

Jos meinaat plaanarit joskus hommata niin osta suoraan metallisia vapaputkia- ovat n.10e kpl.
Ja kun alat kuhaa kalastamaan, niin ehdottomasti käytät tuplavieheitä, syvänne vaappu eteen ja pintakulkuinen taakse. Myös painokuvat ovat hyviä pelejä. Jos niitä ostat niin 40g-100g kannattaa ostaa. Siitä 100g painokuvan takaa saattaa tulla mukavia tärppejä!  :wink:

Ja jos busterilla meinaat uistella niin et tarvitse hankaintelineitä, laitat vapatelineet suoraan kaiteisiin kiinni.

30
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Uisteluvene
« on: March 22, 2011, 01:07:14  »
Tuolla hinnalla ei kauheesti kannata toivoa mitään uutta konetta, mutta jos vähän ääntä ja bensan hajua kestää niin varmasti löytyy ainakin muovikippoja. Nettiveneessä vaan aikaa viettään ja kyseleen hintaan sopivia paketteja..

Tolla hinnalla ei parasta saa mut hyvällä ostoksella voi moneks vuodeks rakkaan veneen löytää.

Pages: [1] 2 3 ... 5


center>