Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - akihh

Pages: [1] 2
1
Vetouistelu / Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« on: July 16, 2011, 15:01:26  »
Jos et halua itseäsi kipeäksi maksaa niin voin suositella stormin hyrräkelapakettia. Hinta/laatu suhteeltaan loistava.

Jos oikeasti hinta/laatusuhteella hakee settejä niin honkkarin verkkokaupassa on useampia eri settejä missä on okuman classic kelana. Hyvä jarru, kestävä kela ja vielä 5v takuulla. Rumiahan ne toki on... vapojen pituus veneen mukaan, omien kokemusten mukaan yksin uistellessa pienessä kiulussa ei kasijalkaisten kanssa ole kivaa turata kunnon tuulella.

2
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Okuma alumina avokela
« on: September 20, 2010, 09:32:06  »
Juu ei muuta kun viestiä maahantuojalle että korjaavatko vai antavatko uudet tilalle.

Huoltokutsu tuli asianmukaisesti. Huomenna lähtee, kahtotaan kauan kestää.

3
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Okuma Trio avokela
« on: September 12, 2010, 23:39:29  »
Jopas jotakin. Itselläni ei koskaan ole ollut moista ongelmaa. Johtuisiko siitä, että käytän alle 0.2mm siimoja ja pelkästään punottuja? Hyvä tietää, että noinkin voi käydä. Itselläni ei vieläkään ole moitteen sanaa sanottavana tuosta kelasta vaikka käyttökertoja on jo reilusti takana.

Kelassa on selkeä suunnittelu- tai valmistusvirhe, sanganpuoleisessa päässä rissa uppoaa ainoastaan aavistuksen verran sangan jalkaan ja sinne mahtuu siima väliin.

Tarkennan vielä sen verran että yleensä tuo siiman meno rissan väliin tapahtuu kun sangan naksauttaa käsin kiinni (uistellessa) eikä kammesta pyöräyttämällä. Tarkistin tarvikepakin pohjalta mitä siimoja on ollut kesän aikana puolilla, 0.18, 0.20, 0.25 ja 0.30 hyvälaatuisia monoja mitkä kaikki menneet väliin ja poikki, onneksi pari kertaa meni jarrun kireyttä testatessa joten uistimet sai pelastettua. Oppirahat maksaneena tätä osaa jo varoa, mutta ei tollaista voi muksulle tai satunnaiselle venevieraalle antaa käteen.

Pienempi sapetuksen aihe on se, että sanka ei aukikääntäessä aina lukitu avoimeksi.

4
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Okuma Trio avokela
« on: September 12, 2010, 12:15:43  »
Itse ostin viime vuonna Okuma Alumina- kelan ja täytyy sanoa, että paras kela mitä olen omistanut. Ei hinnalla pilattu, mutta silti aivan erinomainen. Pehmeä kelata, puolaus tasaista ja jarru toimii erittäin varmasti. Tuo uutuus kela vaikuttaa todella hyvältä. Menee itselläkin harkintaan. Ei Daiwaa, Shimanoa, Abua, Penn:iä tai Shakespearea vaan Okuma. Annan ison peukun tälle merkille.

Materiaaleista vielä sen verran, että Okumat on myös erittäin kevyitä ja niillä jaksaa kalastaa pitkiäkin jaksoja.

Mulla on 2kpl alumina al-30sia ja molemmat jättävät satunnaisesti pikkasen paksummankin siiman (0.30mm mono) sangan ja rissan väliin arvattavin lopputuloksin. Ei hyvä ei, just laittelin OPMlle spostia et löytyykö tähän mitään ratkaisua vai lentääkö kelat roskiin. Sääli, ovat muuten oikein hyväntuntuisia aparaatteja.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: perämoottorin vika
« on: July 12, 2010, 02:21:54  »
Ikivanha topicci, mutta ainakin pienessä 4hv yamaha F4sessa kuluu kaasarista neula joka jää sitten jumiutuu. Oireina aiemmin kuvailtu "rannasta kerkeää pari sataa metriä ja sammuu", sama efekti kun bensahanan unohtaminen kiinni eikä meinaa kirveelläkään lähteä enää käyntiin. Ensiapua konekoppa auki ja kopauttaa sitä kaasaria pikkasen vaikka ruuvimeisselillä, neula putoaa ja kalastus jatkuu. Uusi neula maksaa karvan auki 50€ + postikulut + työt jos peukku on keskellä kämmentä.

6
Omien havaintojen mukaan kuurosade lisää syöntiä kauttaaltaan, pitkäkestoinen mikä tahansa säätyyppi heikentää syöntiä ja muutokset ovat aina mielenkiintoisia. Rankkasateessa harvemmin on oikein antanut vaan heti jälkeen voipi tulla hetken rajusti.

Vakiokalapaikoillani ottavin keli tuntuu olevan sellainen lämmin, melkein tuuleton, hyvin pienipisarainen harmaa tihkusade - melkein kuin sumua tulisi taivaalta. Rauhassa saa uistella ja goretex-takki riittää pitämään suht kuivana, ei tarvi neukkukortonki päällä hikoilla.

7
Saimaan ukonvedeltä lähti jäät keskiviikkona 28.4 ja vapaat oli ennakoitu vapun ympäristöön joten eikun kalalle vaan. Taimenta lähdettiin hakemaan joka ei ukonveden ykköskala ole, joten jo etukäteen reissun saalisarvio oli pieni.

Kalaa kävi veneessä pe ja la yksi alamittainen per päivä, muutama tärppi ja karkuutus päälle. Su meni karkuutuksella ja parilla tärpillä, ma tärpeillä ja ti käytännössä tyhjillä. Vedeltiin pinnasta kahdella kolmella plaanariparilla ja perävavat päälle. Kelin kovetessa kalustoa vähennettiin.

Haukikaan ei ollut vielä syönnillä, käytiin kokeeksi hietalahden itäpuolella olevaa ojaa heittelemässä. Loiske kävi kalojen lähtiessä karkuun, joten siellä niitä on.

Keli oli maanantaita lukuunottamatta haastava pienellä avoveneellä uisteluun; sadetta, räntää, rakeita ja kovaa pyörivää puuskatuulta. Paksu meripelastuspuku oli aivan ehdoton ja alle vielä monta kerrosta villaa ja teknistä.  Perjantaina ja vielä hieman lauantainakin päähkeenselän puolelta tuli satunnaisia jäälauttoja joita väisteltiin. Veden pintalämpötila pyöri neljän asteen hujakoilla, lämpenemistä tapahtui vain aurinkoisena maanantaina ja silloinkin kova puuskatuuli sotki pintaveden. Vesi on matalalla ja kivien merkkejä puuttuu sekä kartalta että vesistöstä joten varoen muistinvaraisesti sai himmailla. Samasta syystä päähkeen puoli jäi nyt käymättä.

Vähät osumat tuli käsintehtyihin taimenvaappuihin. Molemmat reissun ottipelit menivät vielä tappioiksi, yhden vei kala uimalla turvaan pohjassa olevan tukkinipun väleihin ja toisen lokki maapallotärppiä selvitellessä. Taas virisi keskustelu starttipistoolin hankkimisesta uisteluvarusteisiin, ei ollut ensimmäinen vaappu mikä lähtee siivekkäiden matkaan.

Verkkoja ei pahemmin vielä aluella ollut, läskikammarinniemessä yksi ja hietalahden matalikon vieressä toinen.

Tulipahan kausi avattua. Seuraavalle keikalle voisi muistaa syvääjät ottaa mukaan  :-P

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: April 28, 2010, 21:07:10  »
Olla vesillä mahdollisimman paljon, sekä merellä että järvillä. Jos kalaa tulee niin plussaa.

Pari kesää meni aikuisten "huvien" eli remontin kanssa ja kalaan ehti mielestäni aivan liian harvoin - kotiväeltä ei ehkä kannata kysyä ovatko samaa mieltä.

Vakavissaan, taimenen uistelun saloja syvällisemmin on tarkoitus opiskella. Kausi alkaa ylihuomenna heti aamusta, mitenhän sitä saa nukuttua...

9
Vetouistelu / Vs: "Super" - monofiilit uistelusiimana
« on: April 26, 2010, 22:09:19  »
Tekeekö tämmösellä uistelus mitääb Berkley Triline Super strong 0.38mm 10.4kg
12.50e 820metriä
väri clear
vai pitäiskö ostaa punottua?

Tais toi super strong olla vähän jäykempää kuin big game, näin ulkomuistista. Big game on ehkä paras uistelusiima mitä toistaiseksi on käsiin osunut: edullinen, hankauksenkestävä, muistamaton.

10
Vetouistelu / Vs: Räsäsen vetonopeus
« on: April 26, 2010, 20:25:36  »
Pellin virittelystä voisi joku osaavampi antaa vinkkejä?

11
Vetouistelu / Vs: lohen houkutus tuoksut ?
« on: April 26, 2010, 10:18:05  »
Se on semmosta sinises tuubis, sitä sivellään uistimen pintaan lukee ohjeet kääntöpuolella.. ostin kuhalle semmosen eikä oo mitään tullu

Youtuben puolelta löytyy ohjeita noiden liemien itse tekemiseen. Hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä... Se missä tuoksut saattaa vaikuttaa on tupakkimiesten käsistä vieheisiin siirtyvä käry, lyhyellä empiirisellä testauksella ainakin pilkkiessä tuntuu vaikuttavan jos justiinsa ennen syötin käsittelyä on polttanut. Tai sitten keksin vain syitä lopettaa   :-)

12
Vetouistelu / Vs: Räsäsen vetonopeus
« on: April 26, 2010, 10:08:21  »
Syvääjälevyn kanssa ei ole niin tarkkaa vetonopeuden kanssa. Dipsy diver ja räsänen on kesähauen surma.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: April 18, 2010, 20:57:18  »
Heti mikkelin kupeeseen saimaalle kun jäät lähtee, tänään tuli puhelimitse tietoa et mustaa on jää ja laiturinnokasta jo auki joten... viikko puoltoista korkeintaan. Taimenta ois taasen tarkoitus kalastella, vesi on vaan niin alhaalla että saattaa paikat olla hakusessa.

Eiks Perza ole mikkelin miehiä? Sehän vois kertoa tuoreimman jäätilanteen päivittäin  :-D :-D

14
Ja sitten aiheeseen: ylivoimaisesti ärsyttävintä on kova tuuli, erityisesti soutuveneellä uistellessa, kun tuuli yrittää koko ajan kääntää venettä ja ei tahdo yhtään pysyä suunnassa.

Painoa keulaan? Mun saimaan-kiulu terhi 385 meni tuulella minne lystäsi kunnes mätin keulaan märällä hiekalla täytettyjä mehukattipurkkeja (narulla kiinni etupenkkiin niin eivät lähde ajelehtimaan veneessä). Helpottaa kummasti!

15
Vetouistelu / Vs: Takiloista - DIY sähkötakila
« on: April 16, 2010, 14:36:25  »
Tässä tee-se-itse miehille sähkötakilaan 12V moottori ja kake halvalla: http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/802243/0, pitääpä käydä tutustumassa.

16
Vetouistelu / Laiskan miehen raksi?
« on: April 16, 2010, 12:53:52  »
Rojuja inventoidessani käsiin osui isoja, pitkävartisia sinkkukoukkuja ja läkkäröitä. Noistapa ajatukset loihe liikkeelle helposta raksiviritelmästä:

Työnnetään pienehkön syöttikalan kyljestä tai mahasta koukku sisään niin, että koukun varsi tulee suusta ulos. Pienellä vaappulukolla läkkärällä varustettu tapsi kiinni koukkuun, toisessa päässä kunnon leikari mihin uistelusiiman lukko kiinni. Ta-daa!

Vetaricomin puolella muutama hemmo kertoi käyttävänsä läkkärää suoraan raksihuppua vasten ja syöttiin ei viritystä. Siitäpä tämä kehitelmä jalostui.

Kommentteja?

17
Vetouistelu / Vs: Takiloista
« on: April 16, 2010, 12:39:40  »
Useinmiten tämmösissä tapauksissa kalastaja löytää sisäisen "pellepelottomansa" ja kehittää oman viritelmänsä.

Takilankin voi askarrella itse jos taitoa & intoa löytyy. Joskus olen leikitellyt idealla, että pienen takilan voisi tehdä vaikka vanhasta mittarikelasta, pylpyrästä ja haponkestävästä teräsputkesta. "Vaijeriksi" jotain kuitusiimaa ja pienehkö kuula. Saattais jopa toimia, kuitu on niin ohutta että se leikkaa vettä paremmin kuin yksikään vaijeri - laahaus jäisi vähemmäksi kevyemmälläkin puntilla.

18
Vetouistelu / Vs: Takiloista
« on: April 16, 2010, 12:32:26  »
Vene on kaksi kuorinen. Miten siihen saisi takilan kiinnitettyä oikein, ettei tarvitse katua myöhemmin?

Terhi? Siihen runkoon ei ruuveja kannata vääntää ettei tule ongelmia.

Parin kaverin veneeseen takiloita laiteltu, tasaperäisiä molemmat. Toiseen pultattiin 10mm vesivanerilevy vasemmalle taakse niin, että vaneri on sivu- ja takareunalistassa haponkestävillä läpipulteilla kiinni. Toiseen taas tehtiin koroke takapenkin oikeaan laitaan, semmoinen vesivanerinen laatikko jonka sisällä isot kulmaraudat penkkiin ja takilan jalustaan läpipultattuna.

EDIT: Ja mahdollisimman isot prikat pulttien alle!

19
Vetouistelu / Vs: Aloitteleva vetouistelija
« on: April 15, 2010, 22:15:12  »
Okuman classicit ja magdat on kyllä käsittämättömän hyviä hintaansa nähden ja vielä 5v takuulla. Big gamea vielä siimaksi niin ei pety!

20
Vetouistelu / Vs: "Super" - monofiilit uistelusiimana
« on: April 15, 2010, 20:21:44  »

Mitä noihin siimapaksuuksiin tulee niin hirveän ohkasilta kuullostaa jos jo 0,36mm on paksua. Itellä on vetokeloissa 0,46mm Trilene ja kalaa tulee. Täkyrakseissa tapsit tehty 0,61mm monofiilista ja tuntuvat nuo lohenuistelijat muutenkin suosivan tapseissaan paksuhkoa yli 0,50mm siimaa. Pääsiima yleensäottaen on 0,40-0,45mm.
0,20mm on jo ultralight luokan siimaa ja menee ainakin omasta mielestä leikkimiseksi jos uistelusta puhutaan. Eihän noin ohueen siimaan voi laittaa edes plaanaria kiinni saati tietyt painotkin luistaa.
En ole kyllä perehtynyt noihin extra super hyper mega siimoihin, mutta kuullostaa silti liian ohuelta.
Punottuja ei tule itellekkään vetohommiin. Joutuu kelat muuten liian koville, etenkin vaapun jäädessä pohjaan.

Tuo 0.20mm menikin pelkästään siian ja ahvenen narraamiseen takoitettuihin haspeleihin kun viimein sain moiset hommattua :-D. Plaanarivapoihin puolasin nyt 0,38mm big gamea ja sillä mennään, taimenhommiin tosin laitan 0.25mm lazerista vavan mittaiset tapsit niin vaaput uivat herkemmin.

Talven mittaan jämälaareista ostelin erilaisia vaappulukkoja, pitänee testailla mikä vaikuttaisi uintiin vähiten. Verrokiksi lenkkisolmu niin on rima korkealla... vinkkejä vastaanotetaan!

Raksitapsit ovat sitten oma lukunsa, tänään ostin ensimmäisen satsin huppuja jos sitäkin taiteenlajia ehtisi harjoitella.

Punotut siimat saattavat myös ikävästi napsahtaa poikki pohjatärpissä, tuli sekin aikanaan opeteltua lompakon kustannuksella.

EDIT: Kiteen pyhäjärvellä uistellaan vaan rapalan 7cm originaaleilla (!), sillä perushopeella, toimii aina eikä muuta tarvi. Oman kokemuksen mukaan mokoma säälittävä tirritin ei tykkää uida enää kunnolla yli 0.3mm paksussa siimassa.

21
Vetouistelu / Vs: "Super" - monofiilit uistelusiimana
« on: April 15, 2010, 09:05:42  »
Tulipas nyt lazer tornadoa ostettua, 0.20 ja 0.25 paksuuksissa. 0.20stä jo kokeillut:

Vetolujuutta tuntuu olevan mukavasti (puntari väärällä paikkakunnalla niin ei pääse testaamaan  :-P). Kuten arvata saattaa 0.20 menee viillosta aika helposti poikki ja on helkkarin hankalaa sitoa vähänkään huonommassa valossa, siimaa ei meinaa nähdä. Noh, eipä näe kalakaan... Haspeleihin puolatessa tuntui vetävän aika pahasti kierteelle, katsotaan jatkossa miten käy kun saa veneen perässä suoristettua.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käsi gps kokemuksia
« on: April 06, 2010, 01:32:09  »
Enpä muista mitä softaa ne siinä Erälehdessä "käytti" tai mainosti, mutta itselläni on puhelimessa (N73) ollut jo pari vuotta sellainen GPS-softa kuin EasyGo. Tietysti tuo puhelin vaatii ulkoisen GPS-vastaanottimen.
Mitä itse softaan tulee, niin todella hyväksi olen sen todennut, näyttää järvellä syvyyskäyrät sun muut ja metsässäkin toimii kunnolla, joten voin suositella myös muille.
http://www.easygo.fi/

GPS-vastaanottimella varustettu puhelin kun on jokatapauksessa jo kelluntapussissa mukana niin Ilmainen UTM Data http://utmdata.blogspot.com/vaan sisään ja siihen näpertelee kartat ohjeiden mukaan näitä julkisia karttapalveluita apuna käyttäen. Muutama tunti meni kun väänsin kartoiksi omat vakiouistelualueet ja merkkasin tietämäni ottipaikat.

Ihan kun oikeeta plotteria käyttäis  :-D

Gepsien kanssa pitää muistaa että mikään kartta ei kaikkia vedenalaisia kiviä tiedä, kannattaa olla varovainen. Propelin varasokan oikea paikka on veneen tarvikelaatikossa eikä kotona autotallin hyllyssä.

23
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 05, 2010, 22:03:18  »


Oli pakko rekisteröityä että pääsee kommentoimaan.

Itsellä vuosi sitten uutena ostetussa Yamaha 4 hp nelitahtisessa ilmennyt samaa vikaa. Kierrokset tippuu kesken uistelun. Tukehtuu ja sammuu yleensä. Joutuu heittään vapaalle ja antaan kaasua reilusti että kone pysyy käynnissä.

Tutulta kuulostaa, tosin mulla riittää vaan kaasun anto, ei tarvi vapaalle pudottaa. Koneessa muuten ilmeni viime syksyn viimeisellä vedolla stop-nappulan vika, ei suostunu sammumaan ollenkaan :P Kone oli nyt talvella huollossa ja kävivät samalla läpi kaasarin yms joten jää nähtäväksi loppuiko myös sammahtelu.

Jos vielä jamppa tekee temput niin vaihtoon lähtee.

24
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 01, 2010, 10:11:27  »
4hp Yamahalla tulee uisteltua, bensaa se syö todella vähän. 1.5 litran tankillisella uistelee tyhjäkäynnillä melkein viikon päivät.

Onkos sulle muuten käyny pikkujampan kanssa silleen, että piiitkän uistelun aikana tyhjäkäyntikierrokset putoaa hetkeksi ja kone meinaa sammua tai satunnaisesti jopa sammuu? Raivostuttavaa kun saa olla salamana antamassa kierroksia lisää tai pahimmassa tapauksessa nykimässä käyntiin ettei oo painot pohjassa. Toki tyhjäkäynnin nostaminen vois auttaa vaan sitpä vauhti kasvaa.

25
Vetouistelu / Vs: Kevyet vavat ahvenen ja siian uisteluun
« on: March 06, 2010, 01:03:20  »
Kannattaa muuten ostaa sitten hyväks havaittua ottiviehettä muutama ekstra kun meidän paikoilla ei haukitärpeiltä ainakaan voi välttyä :wink:

Keveillä vehkeillä tulee tappioita, ei sille mittään mahda. Talvialesta kannttaa nyt ostella vaappuja varastoon niin ei ihan niin pahasti kirpaise.

Jos tupeaa järvikroko kovasti syömään niin kalustoksi vaihtuu lohikepit 0.50 siimalla, vetoon peltiä  ja kalapullia tiedossa koko suvulle. :evil:

26
Vetouistelu / Vs: Kevyet vavat ahvenen ja siian uisteluun
« on: March 05, 2010, 22:48:35  »
Mono on aina parempi kuin kuitu joustavuuden takia. Kuitusiiman kanssa jarrun pitää olla todella herkällä ja vavan löysä.

Itse olen käyttänyt puolitoimisia ul-vapoja siian soutamiseen pienen haspelin kanssa, mutta hyrräkela on silti parempi, koska se ei kierrä siimaa löysän jarrun kanssa kelatessa.

Edit.
Ja tuollaisen miniartikkelin olen joskus tekaissut:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=21732.0

Perkules enpäs huomannut tuota vapasuositusta vaikka mielestäni olen jutun lukenut. Silmä-käteen-ota. Ukkoskeppejä vähän mallailin kun hinta-laatusuhde on kohdallaan vaan ovat kokotoimisia...

Kuitua en kokeilujen perusteella uisteluvehkeisiin laita, tulee liian kalliiksi omat mokat. Tulevalle kesälle tarkoitus ostaa supermonosiimoja kokeiluun, joko lazer tournament tai trilene sensithin ultra + - molemmat käsittämättömillä vetolujuuksilla ohuissa siimoissa.

27
Vetouistelu / Kevyet vavat ahvenen ja siian uisteluun
« on: March 04, 2010, 22:12:30  »
Kevään hankintalistalla olisi viimein kevyemmät vavat ahvenen ja siian uisteluun. Heittokeppien puoleltahan näitä joutunee hakemaan, vaan mikähän olisi hyvä luokka (L vai ML) ja painosuositus? Toki mitä keveämpi ja nopeampi keppi niin sen parempi...

28
Vetouistelu / Vs: isot siimapainot
« on: February 20, 2010, 21:19:24  »
en suosittele laittaa painoa lähelle uistinta koska jos paino tavottaa pohjaan on 99% uistin kanssa pohjassa
noita painoja löytyy monen laisia versioita,toiset on liian hankalia käyttää yksin pitkillä vapareilla ja toiset
vähän helpompia.itte käytän veksi merkkisiä painoja.pienen opettelun jälkeen painon saa yhdellä kädellä
siimaan ja pois saa yhellä räpsällä tumpelompikin/sormet umpijäässä pois.suosittelen siirtymään
semmosiin painoihin mitkä on hauen leuka kiinnityksellä tai kumiletku versio niin onnistuu painojen
pois otto ilman häsäkkää.

Muistiin laitettu lisääntynyt uistinhävikki, katsotaan miten käy. Pellit ei oman kokemuksen mukaan tartu pohjaan niin helposti kiinni. Mulla kaikki painot on kanssa yhdellä kädellä "helposti" irrotettavia, mutta silti karkuutuksia tapahtui yksin uistellessa painon irrotuksen yhteydessä. Ensi kesäksi vaihtuu uudet kemialliset koukut kaikkiin pyydyksiin joten voi hävikki vähetä.

Kehittelin painon irroitustekniikkaa viime kesänä, parhaaksi pienellä veneellä osoittautui tämmöinen:
Veto päällä koko ajan, rauhallinen siirtymä riittävän avoimelle vesialueelle ettei tarvi ihan täpöllä keskittyä ohjaamiseen, samalla tarpeen mukaan muita vapoja pois tieltä, väsyttelyä ja sen jälkeen paino kelaamalla n. 1m vavan kärjestä. Siima tiukalla vapa suoraan pystyyn keskipenkin etupuolella olevaan telineeseen, varovasti tukevassa haara-asennossa seisomaan ja paino irti niin, ettei siima vaan pääse löystymään. Huonompi keli ja iso kala vaikeuttaa hommaa, varsinkin jos ehtii mennä siimat solmuun. Siimoja en moisessa tilanteessa säästele yhtään, poikki vaan ylimääräiset jos vaarana on kalan menetys - isot hyrräkelat missä paljon piuhaa ja kilometrikela varalla mukana veneessä niin ei lopu kalastus lyhyeen.

29
Vetouistelu / Vs: "Super" - monofiilit uistelusiimana
« on: February 16, 2010, 23:06:22  »
Omakohtainen kokemus: Keltainen Tuff -ei kuhaa. Keltainen Tuff mustatulla 2m pätkällä -> alkoi kuhaakin tulemaan. On sillä väliä. Hauesta en tiedä, mutta tuo oli aivan selvä.

Jalokalat vielä arempia ja niinkuin aiemmin mainitsin myös siiman paksuus = näkyvyys vaikuttaa. Puhumattakaan vaapun paremmasta uinnista ohuella siimalla. Ja varsinkin ilman mitään lukkoja tai leikareita. Melkoista rakettitiedettä tää välillä on  :-D

30
Vetouistelu / "Super" - monofiilit uistelusiimana
« on: February 13, 2010, 18:41:18  »
Terve,

Kenelläkään kokemuksia näiden ns. superluokan  monofiilien käyttämisessä uistelusiimana? Ainakin Berkley Trilene SensiThin Ultra + ja Lazer Tornado mahdollistaisivat vetolujuuksien puolesta siiman ohentamisen. Kuitua ei minun uisteluvehkeisiin tule.

Toissakesänä kirkasvetinen kiteen pyhäjärvi näytti närhen munat allekirjoittaneelle, liian paksua Big Gamea puolalla (0,36mm) ja ei tärpin tärppiä samalla kun paikalliset huru-ukot kisko vieressä kalaa veneeseen vaikka kaikilla oli tasan samat vaaput uitossa. Nöyrtyneenä vaihdoin ohuemman piuhan ja johan alkoi vapa taipua.

Pages: [1] 2


center>