Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kona19

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 01, 2014, 21:52:00  »


Kuha 5,2/82cm otti myrkynvihreään KP softbaitsin jigiin torstaina Kyrösjärvellä. Oma ennätys parani yli kolmella kilolla. :-) Ja suurkalastajalle ja ecille onnea komeista kaloista!

OT: Lähetän tän iPadista en ole varma et miten kuva näkyy modet saa käydä kimppuun jos on liian iso.

2
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: June 01, 2014, 21:19:36  »
Melko mielenkiintoinen topikki, tässähän on aivan omanlaisensa jännitysnäytelmä käynnissä. Mutta tosiaan laittakaa vaan titteliä tulemaan...

En ole lähes vuoteen kalassa.netissä vieraillut, ja nyt kun tulin pälyilemään että mitenkäs täällä sujuu niin pitää sanoa että tästä tittelistä sain kyllä aivan omanlaiset naurut :-D Oletan että Propilkki-Mikko oli tämän tittelin takana? :-D

3
Kyllä se on pahuksen vaikeaa.  Luulisi että Kalapedian etu on että siinä on virheetöntä tietoa. Yllä toin erään virheen tiedoksi. Onko tälläinen tiedoksituonti valittamista?

Sain yllä ohjeen korjata asian itse. Virheelliset asiat ovat
1) Kalapediassa on sivu "Probionaatti", joka uudelleenohjautuu sivulle "Vaapun valmistus". Ainetta "Probionaatti" ei uitenkaan ole olemassa, vaan tuolla ilmeisesti tarkoitetaan propionaattia.
2) Artikkelissa "Vaapun valmistus" viitataan noin kaksikymmentä kertaa tähän olemattomaan aineeseen.

Aloitin korjaamisen käyttämällä eilen parisen tuntia luomalla sivun "Propionaatti", jossa kerrotaan aineesta.

Nyt kuitenkin artikkeli on poistettu; ote muutoslokista:
------------
14. elokuuta 2013 kello 08.32 Cpt Miller (keskustelu | muokkaukset) poisti sivun Propionaatti ‎ (Y1: Merkityksetön sisältö: sisälsi: ”'''Propionaatti'''-nimitystä käytetään - propanaatista (C2H5COO-), joka on propaanihapon protolysoituessa syntyvä anioni. - propaanihapon suoloista - propaanihapon estereistä. ''Vaapun v...” (ainoa muokkaaja ol)
---------------

Masentuneena asian korjaamisen vaikeudesta sekä pettyneenä Kalapedian päivityskontrolliin jätän asian osaltani tähän.

Nyt kun otetaan huomioon että internetissä ollaan, niin ei kovin montaa sivua löydy joka muodostuisi täysin virheettömästä tiedosta.. Ja Kalapedia on omasta mielestäni ei-kaupalliseksi (luulisin) ja vapaaehtoisten pyörittämäksi sivuksi kohtuu hyvässä päivityskontrollissa.

 Tietääkö muuten kukaan saako tota bottiongelmaa enää korjattua? Eikös se ole jostain päivityksestä lähtöisin vai kuinka se meni?

4
Heittokalastus / Vs: Millä vieheellä sait ensimmäisen haukesi?
« on: August 07, 2013, 21:23:32  »
Rapalan Deep Tail Dancer. Haagertti otti ekalla uistelureissulla.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Pohjaonki
« on: August 02, 2013, 12:28:08  »
Tässä pari topikkia aiheesta:

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=27754.0

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=204.30

Ja siinä ohjeita:

http://www.kalakerho.net/onginta_pohja.htm

Ja tässä itse käyttämäni menetelmä:(Syöttinä pitää käyttää kelluvaa tahnaa)

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 02, 2013, 12:06:12  »
Tässä muutama kuva heinäkuulta.

62cm/~2kg Karikolla potkurivirrasta2,8kg Rapala Tail DancerillaIsoin kuha jigillä tähän mennessä, 49cm Relaxin kalajigillä.Uploaded with ImageShack.us

7
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: July 22, 2013, 23:24:58  »
Melko mielenkiintoinen topikki, tässähän on aivan omanlaisensa jännitysnäytelmä käynnissä. Mutta tosiaan laittakaa vaan titteliä tulemaan...

8
Vieheet / Vs: Taimen uistimet
« on: June 25, 2013, 14:36:51  »
Itsellä riippuu vesistöstä: Blue Fox Vibraxit luonnmukaisissa väreissä (musta, kulta, hopea ja kupari) sekä Kuusamon KUF-lipat pienille puroille ja joille sekä lappiin. Lähinnä siksi koska kokoja on runsaasti ja helposti saatavilla + eniten taimenia ja suurin taimen tullut näillä.
Isoimmilla virroilla/kala on enimmäkseen pyyntikokoisena istutettavaa (esim. Siuronkoski) hopea Toby 9cm. Ollut vaan ollut hyvä peli vaikkakin kalaa ei lukumäärässä hirveästi ole tullut. OT: Ja ottipahan tähän viime kesäkuun alkupuolella Lapin reissulla ~30cm harjus Kaitumjoelta.

9
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Akun kuljettaminen
« on: June 19, 2013, 11:59:37  »
Kestääkö mikään reppu akun painoa? Ajattelin, että jos reppua vielä tukisi jotenkin, niin se saattaisi kestää?

Reppu tuettuna kestää varmaan jotenkuten sen painon, ellei matkassa ole töyssyjä/vastaavaa. Suosittelisin silti juuri jotain tollaista pyörään kiinnitettävää tavarakärryä. Jos repulla aiot viedä niin tiivisteet (tai mitä ovatkaan) pitää olla viimeisen päälle kunnossa, ettei akkuhappoa tipu reppuun ja syövytä sitä. Tätä ongelmaa esiintyy tietääkseni eniten vanhoissa/käytetyissä akuissa. Paha sanoa että kuinka helposti sitä happoa vuotaa kun ei ole mikään alan asiantuntija.

10
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Akun kuljettaminen
« on: June 18, 2013, 21:12:12  »
Itse kun on tullut erinäisten sähköperämoottorien kanssa väännettyä, niin ei kyllä tulisi mielenkään lyödä tuota mun akkua pyörän tarakalle. Se on vanha auton akku, en tiedä sitten että onko tällaiset "yleisakut" (tai mitä käytätkään) kevyempiä. Jos sulla vaan 2km rantaan on matkaa niin väsäät jonkun kärryn tai vastaavaa ja vedät sen moottorin ja akun sillä sinne. (Olettaen ettet asu/järvi ole keskellä kaupunkia)

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 16, 2013, 22:37:12  »
Lauantaina tuli Kyrösjärveltä uusi haukiennätys: 102cm ja 7,5kg. Otti täytenä yllätyksenä ruohikko-Räsäseen kaislikon reunasta. Ja tietysti C&R tämänkokoisten kanssa.(Laatu on mitä on)

E: Paino puoli kiloa pielessä...

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 15, 2013, 11:04:51  »
Tuo Kona19:n kuha on todellakin kovin pieni. En tiedä, saitko sen selkävesiltä; mutta jos rannan tuntumasta, paha juttu tähän vuodenaikaan.
Naaraat oleskelevat selkävesillä mutta koiraat vartioivat mätimunia rannoissa, kutupaikallaan. Tämän vuoksi rantojen läheisyydessä kaikenlainen kalastaminen, toukokuun puoliväli - kesäkuun puoliväli; vaikkakin tuottoisaa mutta samalla tuhotaan satoja tuhansia mätimunia = tulevia kuhia.
Kyllä tiedän, että eräänkin melko suuren kalakerhon sivuilla seisoo vinkki, että kuha on helposti saatavilla uistimeen keväisin rantojen läheisyydessä! Sillä tavalla.
En halua moralisoida mutta kuha on itsekseen lisääntyvä kala monissa vesissä ja silloin luontoa kunnioittava kalastaja jättää kuhan rauhaan rantavesissä. Poliitikothan kaikessa "viisaudessaan" poistivat tämän kuhan rauhoitusajan ja alkuunpanija oli asuinseutuni silloinen maatalousministeri. Kalastamassa hänkin mutta ääniä kalasteli.

Kuha oli 46cm pitkä eli täysin mittainen Kyrösjärven sääntöjen mukaan. Keskeltä järveä tuli ahvenen jigaamisen yhteydessä, enkä näe siinä mitään pahaa että tuon kuhan otin. 1. Eka kuha jonka mukaan nappasin mukaan tänä vuonna 2. Kutenut oli 3. En usko Kyrösjärven kuhakantaa tuhoavani sillä, että kun kerrankin tulee mitallinen niin sen otan. Kuhaa on kappalemääränä paljon, mutta keskikoko on pieni. (Meillä päin Kyrösjärveä) Kuva on mitä on, ja myönnän että siitä on vaikea todeta kuhan todellista pituutta. Tekstisi itsessään on hyvinkin totta myös omasta mielestäni, ja hyvä että valaisit asiaa muullekin porukalle tällä foorumilla. Ja täälläkin on rauhoitusalueet erikseen.

 Tässä vielä huonompi kuva samasta kalasta, tiedä sitten voiko tuosta todeta pituutta sen paremmin.Uploaded with ImageShack.us

13
Heittokalastus / Vs: Oudoin kala virvelillä?
« on: June 13, 2013, 16:29:09  »
Varmaan 42 cm siika ihan heittelemällä Lapin reissulta pari vuotta takaperin. Tuli Blue foxin 1 koon mustalla lipalla.

Kuva ollut palstalla joskus aikaa sitten, mutta tuossa se nyt vielä tähän threadiin.14
Sekalaista juttua / Vs: Kiinnostavia uutisia
« on: June 13, 2013, 11:17:52  »
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013061317146734_ul.shtml

On ollut miehellä taistelutahtoa...  :-o

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 11, 2013, 17:14:06  »
Tämmöstä nousi menneenä viikonloppuna:

Hauki 70cm Räsäsellä: (C&R)Eka jigikuha 46cm: (fileiks  :-D)Uploaded with ImageShack.us

Hauki 67cm 2,5" jigillä ahvenen jigailun ohella: (C&R)
Eihän nuo mitään isoja ole mutta tämän kauden tähänastiset kohokohdat  :-P (70cm isoin heittämällä tähän asti, 67cm isoin jigillä saatu ja eka jigikuha)

EDIT: Muokkailin kuvat vähän järkevämpään muotoon...

16
Hymyilyttää se ihan kohtuu paljon että saan vihdoinkin kuvat tosta lumian romusta tietokoneelle. Sen takia ei oo tultu postailtua, kun ei kuvia pystynyt lisäileen. On kyllä viimeinen kerta kun ostan minkään puhelimen missä on toi Windowsin käyttöjärjestelmä.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: April 07, 2013, 15:04:02  »
Olin Lavian Karhijärvellä viime viikonloppuna (30-31.3) pilkillä. Lauantaina kala söi tasaiseen tahtiin, mutta silti melko heikohkosti. Saimme kahteen mieheen n.40 kalaa, suurin osa pieniä ahvenentirrejä + 2 n. 250 grammaista körmyniskaa. Sunnuntai meni vielä huonommin. Kaveri sai yhden ahvenen ja allekirjoittanut 30 kiiskiä samalta reiältä. (Huono syönnin johdosta tunti samalla reiällä  :-D ) No, katotaan sitten kunnon kevätjäillä jos söisi paremmin.

18
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 26, 2012, 09:54:20  »
Koko kesä aktiivisesti on tullut kuhaa vedettyä, tosin lähinnä yöllä. Erot viime vuosiin ovat  lähinnä kalojen koko sekä ottisyvyys. Viime vuosina tavattiin vetää väkisinkin yöaikaan alle kolmeen metriin sukeltavilla vaapuilla, kun tänä vuonna tärpit ja kalat tulevat useimmiten 3-6 metriin sukeltavilla vaapuilla juurikin tuon syvyisistä paikoista. Lisäksi keskikoko on hieman lisääntynyt ja hauet vähentyneet. Tämän vuoden parhaat ottipelit ovat olleet Karikko 13cm, Rapalan X-Rap Shad, X-Rap deep ja Deep tail dancer, sekä Stormin Thundercrank. Ahven, muikku ja ambulanssi ovat olleet väreinä parhaita. Kuvia ei ole tähän väliin lisätä, kun tuo lumia tarvitsee kaikenmaailman Zunet sun muut että kuvat saa tietokoneelle  :-D

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 24, 2012, 15:59:40  »
Kauden avauskala Merikarvianjoelta 09.04, otti Puukosken niskalta Räsäsen seiskaan.
 


Uploaded with ImageShack.us

20
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: February 22, 2012, 11:54:50  »
Mitä voisi käyttää syötin "korvikkeena"Kun syöttikaloja ei avannosta tule  ?
Kelpaako hauelle joku kalajigi,liha tms ?

Itse olen pahimmassa tapauksessa ostanut silakoita K-marketin kalatiskiltä ja käyttäny niitä.

Oletko sisävesillä käyttänyt silakkaa? Se nimittäin ei ole laillista ollut enää hetkeen...

Lakia asiasta, kohta 470/2008 24§

Quote
Meri- tai rannikkoalueen luonnonvaraisten kalojen käyttö syötteinä sisävesialueella
Meri- tai rannikkoalueelta pyydystettyjen tuoreiden tai pakastettujen luonnonvaraisten kalojen tai niiden osien käyttäminen syötteinä kalastuksessa sisävesialueella on kielletty. Elävien luonnonvaraisten kalojen siirtokiellosta säädetään 19 §:ssä.

Merikarvialla olen käyttänyt. Siis merialueella. Hyvä tietää, koska olin aikeissa laittaa iskarit Kyrösjärvelle käyttäen silakoita, jollei avannosta olisi syöttikaloja tullut. Onkos muikkujen käyttö sitten laillista?

21
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: February 21, 2012, 20:37:53  »
Mitä voisi käyttää syötin "korvikkeena"Kun syöttikaloja ei avannosta tule  ?
Kelpaako hauelle joku kalajigi,liha tms ?

Itse olen pahimmassa tapauksessa ostanut silakoita K-marketin kalatiskiltä ja käyttäny niitä.

22
Sekalaista juttua / Vs: Mikä sinua ilostuttaa, Hymyilyttää Juuri nyt?
« on: February 20, 2012, 21:46:10  »
Nyt ilostuttaa tällä viikolla tapahtuva pilkkikauden avaus ( :-D). Tämä viivytys johtuu lähinnä vanhempien hoksaamasta heikot jäät-uutisesta Iltalehdessä.  Enkä ihmettelisi vaikka tuosta reissusta tulisi pilkkikauden päätös.

23
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: November 14, 2011, 17:45:59  »
Onkos porukka lähdössä Siuroon kalaan kun tuo rauhoitus loppuu 16.11?

Mistä niitä kirrejä kannattaa tuohon aikaan tavoitella, ei ole kokemusta itselläni näin myöhään vuodenaikaan kalastamisesta vapavälineillä. Aamulla tarkoitus mennä ja iltapäivällä joskus poistua. Liikkuuko ne kirret ja taimenet pinnassa vai pohjassa nyt kun vesi on kylmää? Viehevinkkejä otetaan myös vastaan.

Yleisesti sanottuna pohjassa ja välivedessä, vesi kun on alkaa tähän aikaan olemaan lämpimintä pohjassa. Taimenet on ainakin ennen Siurolla Tobeista tykänny, värinä hologrammi-hopea.
Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin oman käsityksen mukaan lohikalat ovat aika lähellä pintaa tähän aikaan vuodesta, ainakin vielä kun vesi on lämpimintä pinnassa :) ja käyttävät ruuaksi suurimmaksi osaksi kalaravintoa (salakkaa) joka myös liikkuu pinnassa.

Jaa... Mulla on sitten taitanut olla ihan väärä käsitys asiasta. :-D

24
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: November 13, 2011, 13:28:45  »
Onkos porukka lähdössä Siuroon kalaan kun tuo rauhoitus loppuu 16.11?

Mistä niitä kirrejä kannattaa tuohon aikaan tavoitella, ei ole kokemusta itselläni näin myöhään vuodenaikaan kalastamisesta vapavälineillä. Aamulla tarkoitus mennä ja iltapäivällä joskus poistua. Liikkuuko ne kirret ja taimenet pinnassa vai pohjassa nyt kun vesi on kylmää? Viehevinkkejä otetaan myös vastaan.

Yleisesti sanottuna pohjassa ja välivedessä, vesi kun on alkaa tähän aikaan olemaan lämpimintä pohjassa. Taimenet on ainakin ennen Siurolla Tobeista tykänny, värinä hologrammi-hopea.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: November 04, 2011, 16:42:37  »
Oltiin sunnuntaina kaverin ja hänen isänsä kanssa Merikarvinajoella kalassa. Yllätys yllätys, kalastajia riitti. Päätettiin keskittää kalastus Puukoskeen. Ensin haravoitiin puolitoista tuntia aluetta Tobeilla meritaimenten toivossa, ''jos se vaikka nappais''-fiiliksillä. Tämän jälkeen aloitimme kirjolohen kalastuksen. Lähdimme kosken niskalle, ja kaverin isä lähti lähti laavulle sytyttämään nuotiota. Hetken kalastuksen jälkeen istahdin laavulle, ja katsoin, että onpa hyvän näköinen paikka suoraan edessä- se vain sattui olemaan varattu. Joku kaveri heitteli siinä Mutu-leechiä, ja huomasin heittopituudet. Ja avasin pakin, jotta löytäisin jonkun hieman erikoisemman värin uistimesta, joka lentäisi pitkälle. Valitsin mustilla raidoilla varustetun oranssi-sinisen Räsäsen seiskan. Kaveri lähtikin miltei samantien autollensa, ja paikka vapautui. Heitin siihen ja samantien nappasi. Kala oli 44cm pitkä kirre. Perkasin kalan ja paistelin makkaraa, ja aloitin uudestaan kalastuksen. Viiden minuutin jälkeen nappasi taas, mutta pikkukirre pääsi hypyssä irti. Loppureissulla ei enää tullut tapahtumia. Ihan mukava reissu oli, vaikka saalis jäikin laihaksi.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rannalta huutelijat
« on: August 31, 2011, 19:22:47  »
Saattoi se pappa olla ihan oikessa....
Kalastuslain 8 §:n mukaan jokaisella on oikeus harjoittaa yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä viehekalastusta, kuitenkin vetouistelua lisäksi yhdellä painovieheellä tai syvääjällä, lukuun ottamatta lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikkoja. Koski- ja virtapaikoissa sekä lohi- ja siikapitoisissa vesistöissä tarvitaan lisäksi vesialueen omistajan tai kalastusoikeuden haltijan lupa riippumatta siitä onko kalastaja alle 18-vuoden ikäinen. Vesialueiden omistukseen perustuva lupajärjestelmä on edelleen voimassa läänikohtaisen viehekalastusmaksujärjestelmän rinnalla.

Otettiin tämä huomioon, kummallakin oli yleislupa Karvian Kalastuskunnan vesialueisiin, joka käsittää Karvianjoen ja sen sivuhaarat. Pappa kuitenkin kielsi kalastuksen, eikä ollut todisteita luvasta--------> luvat kotona (ei odotettu, että ketään tulee huutelemaan purolla). Luvat hankittu, koska kaverini ja minun purokalastus keskittyy Karvianjoen sivuhaaroihin. Pitäisi minunkin olla tarkempi lakiasioiden kanssa, kun menin väärin pappalle väittämään :oops:. Oppirahat tästäkin.
Kysyn ihan mielenkiinnosta, tarvitseeko suvantoalueiden kalastamiseen lupaa puroilla?

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rannalta huutelijat
« on: August 30, 2011, 19:13:50  »
Ei ole ennen kukaan juuri mitään huudellut, mutta nyt asia muuttui. Menimme hieman isommalle purolle kalaan, puron leveys oli 4-8metriä. Eräs kaverimme asuu kyseisen puron vieressä, ja kertoi meille puron hyvästä harjus-, ja taimenpitoisuudesta. Menimme autotiesillan alle heittelemään, no ekalla heitolla nätti 31cm harri, joka pääsi ruokalistalle. Kalastelimme rauhassa, ja saimme hyvin isojenkin harjusten tärppejä, kunnes sillalle tulee joku 70v pappa ja huutaa: - J#malauta pojat pois sieltä! Ei siellä saa kalastaa! Moni ollut jo salakalassa siinä, pois siitä, häipykää!!!

Oltiin kaverin kanssa että jaahas, ja mentiin sillalle. Kysyin asiallisesti: - Missäs täällä kalastus on kielletty? Pappa vastaa: -Takanas on iso kyltti!!! Ekkö osaa lukea, kyllä lakia pitäisi kunnioittaa!

Katson taakseni, ja näen häivähdyksen keltaista pajupuskan seassa. Siellähän oli kyltti, jossa luki: Kalastuslaissa 8 tarkoitettu lohikalapitoinen virtavesistö.

Kalastuslaissa 8 kielletään muistaakseni madolla kalastaminen, ja yritin selittää sitä papalle, joka vain jatkoi huutamista. No, lähdettiin kaverin kanssa pois, ja toiselle koskelle. Teki kyllä mieli näyttää papparaiselle erästä kansainvälistä merkkiä, mutta ajeltiin kylmänviileästi pois.

Onneksi ei pappa katsonut reppuun  :-D

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: August 22, 2011, 17:54:29  »
Hauen vetouistelua on nyt koitettu kahteen otteseen, saalina kaksi haukea, sekä kaksi kiinni, eli aikas huonoa tulosta. Haukien koot olivat 1,8kg ja 1,2 kg, ja isompi oli ahmattina syönyt 25cm pitkän hauen. Toinen otti särkiväriseen Magnumiin, ja toinen 15cm papukaijanilsuun. Torstaina mennään yhdelle rehevälle järvelle uistelemaan, koitetaan isoa...    - Todennäköisesti tulee pientä.

29
Heittokalastus / Vs: metsälampikalastus
« on: August 14, 2011, 18:32:05  »
kysymys kuin pitkä on 88 cm hauki, netistä pari kaavioo jolla sain pituudeksi 5,4 ja 5,1 kg. vanhanajanvaalla mekaaninen pitäs olla tarkka saatiin painoksi vain 3,4kg jota en usko alkuukaan. yli 4 kg sen on oltava. tunteehan sen kädessäkin. harmi kun vaa-t oli mäsänä muut.

Voipi olla mahdollista, kun metsälammilla kalat saattavat olla erittäin laihoja. Tietenkin jos kala vaikutti tukevalta/normaalipainoiselta, niin voi vaakakin valehdella.


Quote from:  
Hauki kiemurtelee ja lasken sen suolle, jotta se ei sotkeentuisi haaviin pahasti. Ari irrottaa vieheen ja punnitsee hauen.
- 2.9 kiloa, hän sanoo pettyneenä ja mittaa vielä pituudeksi 85 senttiä ennen valokuvausta - viimeksi ei saatu mitään.
- Olikos se 3.75 kiloa, se, minkä sait vuosi sitten täältä, kysyn.
- Joo, ja se tuli tosta seuraavasta lumpeikosta, vastaa Ari vapauttaen samalla hauen - harmi, että tämä oli niin laiha. Olis voinut olla jopa 4 kiloa, hän jatkaa vielä eväitä kaivaessaankin.

Ylempänä oleva teksti on lainaus SHS:n nettisivuilta, joten luulisi olevan luotettavaa tietoa.

30
Heittokalastus / Vs: Kuhan jigaus
« on: August 10, 2011, 20:06:05  »
Kävin honkkarissa ostoksilla, ja kalastusosastolla osui silmään irtojigit 6,50e/100g. Ei voinut olla ostamatta, joten täytin pussia Relaxin erikokoisilla Twistereilla, Prokalastuksen tuotteilla, sekä kalajigeillä. Pienimmät koot olivat loppu, joten mukaan tarttui liuta 10cm pitkiä Kopyton näköisiä kalajigejä. Kysynkin siis, että soveltuuko tuollaiset jigit kuhalle, kun yleensähän (tietääkseni) niille käytetään hieman pienempiä jigejä, 2,5"-3" tuumaisia. Ostaessani ajattelin kyllä, että jos 11cm Jessen kelpuuttaa 35cm kuha niin kyllä tuokin kelpaa, mutta joku kokeneempi auttakoon.

Kiitos jo etukäteen!

Pages: [1] 2 3 ... 10


center>