Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pietarin kalansaalis

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Länsi-Suomi / Re: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 12, 2022, 18:21:29  »
Ylihuomenna se alkaa. Onneksi siirtivät viikolla niin on järvi kunnolla auki.
 

2
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 11, 2018, 06:48:29  »
Moi. Kävin tuossa Leponiemen vasemmalla puolella eilen jaloittelemassa. Siellä oli rannassa kuulema viime syksynä sinne ajautunut valkoinen Taimen merkkinen soutuvene.  Laitan pari kuvaa ja sijainnin kartasta ympyröitynä jos omistaja vaikka haluais hakea veneensä pois.
Äkkiseltään katsottuna ihan pelastettavissa vielä, ei tarvii kuin tyhjennyksen ja pesun. Sit selviää onko vaurioita.
Eli viime syksynä jos asukkaan puheet piti paikkansa sinne ajautunut, eli varmaan silloin myös varastettu?

Pistän google driveen linkin taakse kuvat niin siitä voi katsoa kun ei toi hemmetin photobucket toimi kuin aiemmin.

https://drive.google.com/open?id=1TF4B0Krt2VmLPGHznbjOt60LeOZha7NR

https://drive.google.com/open?id=1rtFfvDMRz5wiSDCmMgGM2b05Md_CdkrB

https://drive.google.com/open?id=1KYGV51xeuOEFEPMwM37NQ39v5zDocAPlEi näköjään anna nykyään ilmaisiksi laittaa kuvia tuon phobucketin kautta kuin yhden kerrallaan. Mut valkoinen Taimen reippa neljä metriä pitkä, puinen keski-istuin ja veneen kunto kohtalainen. Lisään kuvan vuorokauden päästä jos antaa laittaa...

3
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 22, 2017, 06:10:10  »
Eilen eka jigi reissu tuomiolle ja oli kyllä turhin reissu koskaan. Kävin "keskiselän" montut läpi, lehtisaaren ympäristön ja käväsin vanhan leirintä alueen edustalla. Muualle ei kerenny. Kaiussa näkyi kyllä kalaa  pohjan tuntumassa ja paikoin paljon välivedessä. Mutta mihinkään eivät ottaneet...  Ois pitänyt lähtee suosiolla leponiemestä vasempaan mannilan suuntaan ja painua sinne päädyn patin tuntumaan kokeilee niin ois voinut jotain tullakkin.
No uusiks perjantaina tai lauantaina vois kokeilla drop shottia ja vertikaalia kans...

4
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 19, 2017, 22:29:02  »
Jos nyt ymmärsin mitä kohtaa tarkoitit  voi olla joku merkki vanhasta hapettajasta tai liittyy siihen putkeen minkä upottivat pohjaan.

5
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 15, 2017, 06:52:19  »
kuhanjigasin, tuliko kuhat siis ihan vetämällä kun kirree yritit vaiko ihan jigittelit?

Semmonen homma tullut mieleen kun nyt rakentavat vanhan leirintäalueen kupeeseen ja ympäriinsä tuomion rantaan taloja. Onkohan asukkailla ja tulevilla asukkailla minkäänlaista käsitystä että tuomioon tarvii erikseen omat luvat. Ei voi ajatella kuin "ennen vanhaan"  että tontti rannalla oikeuttaa kalastukseen tai se vaan että asuu kerrostalossa 50-100 metrin päässä rannasta?  Kuka näitäkään valvoo??  Ois todella hyvä kun ne uudet kerrostalot valmistuu sinne leirintäalueen ympäristöön niin jyväskylän kaupunki huolehtisi tiedottamisesta että tarvii erilliset luvat sinne.

6
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 08, 2017, 10:12:13  »
Reilun vuoden olen jigausta opetellut, muutamia kuhia olen saanut ja pari kertaa ahvenparvenkin löytänyt. Kaiku on sellainen vanha Lowrancen edullisin malli, jolla ei taida tehdä mitään muuta kuin syvyyden suhteen. Huomasin, että Insight genesis-palveluun oli joku ladannut Tuomiolta aika hyvän alan dataa. Aika lailla poikkeaa vaikkapa Maastokartat- sovelluksen käyristä. Olen miettinyt Lowrancen Hook-4 yhdistelmälaitetta. Sillä saisi lisää dataa pohjasta. Mikäs jigiväri tai malli on ollu hyvä, jos joku kehtaisi vähän vinkata? Itse olen saanut Peter Lahden 13 senttisellä helmiäiskeltaisella shadilla miltei kaikki kuhat. Ahvenelle on kelvannut Relaxin keltavihreät. Drop shottia olen kokeillut pienillä Berkleyn muikunnäköisillä kaloilla. Joskus toimii pirun hyvin. Kokeilin vertikaaliakin ajelehtien muutaman kerran, mutta siima on 0.15 paksua, joten meinaa laahata tosi helposti. Täytynee siihenkin hommata ohuempi siima. Isoin hauki vajaa kahdeksan kiloa tänä kesänä ja kauhealla tuulella otti. Vetämällä tuli.
    Vertikaalissa pitäis päänpainot olla isoja 20 grammasta ylöspäin  joten tuskin siimasta johtuu laahaaminen koska 0,15  ei ole todellakaan liian paksua.

7
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 08, 2017, 10:09:09  »
Kausi avattu viikonlopun aloituksessa, yksi kirjo tahnalla saaliiksi. Ois voinu saada enemmänkin muuta reissut jäi suhteellisen lyhyeksi.

8
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: August 29, 2016, 10:15:55  »
Ja toinen mieltä lämmittävä huomio on tuo verkko joka on ilmestynyt syvänteen reunaan. Miksi tämän kokoiseen järveen myydään verkkolupia, ei mahdu minun kaaliin.
Jos tosissaan on verkot niin ylös vaan ja silpuks puukolla  ja vie roskiin.

9
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: March 14, 2016, 10:14:22  »
Muistakaas Tuomion veneen omistajat maksaa venepaikka maksu, kun siitä ei enää laskua automaattisesti tule ;)   Lähtis jo jäät...

10
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 09, 2015, 23:39:51  »
Samaa paskaa itelläkin...  huomenna uusiks!

11
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: May 05, 2015, 16:09:27  »
Viime sunnuntaina tuli pikaiseen käytyä pappilan joella  jigiä tarjoamassa ja tulihan sieltä se kauden avaus kuha noin 40 cm...  mutta siihen se sit jäikin. Vedenlämpö oli 6 astetta. Kyllä se siitä kun vedet lämpenee 2-3 viikkoa.

12
Länsi-Suomi / Jyväsjärvi
« on: April 27, 2015, 08:12:24  »
Käykös ketään täältä Jyväsjärvellä kalalla? Kalastuspaine ollut jo vuosia melko pieni siellä, kuuleman mukaan löytyy isoa kuhaa, ahventa ja haukea. Joskus muksuna käytiin lahnoja onkimassa  motarin varren kaislikoiden kupeesta mutta siihen se onkin sit jäänyt.
Uskaltaako kalaa syödä sieltä, ottaen huomioon järven kuormitus historian. Varsinkin pienemmät kuhat luulis olevan syömäkelposia...

13
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: April 27, 2015, 08:05:08  »
Ettei ois katiskan viejiä. Itekkin meinasin vkn  lopulla mennä  löylyjoesta palokalle  jos kelit sallii. Mut jos siellä tuomion puolella joku jo kalassa niin tunnusmerkit(valokuvaa) ylös ja ilmoitus kalastusvalvontaan

14
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: August 23, 2014, 12:45:04  »
Tuomiojärven vanhan leirintäalueen rantaan oli joku aika sit ilmestynyt valkoinen suvi 460  soutuvene, varastettu joltain venealueelta koska veneen lukitus pylväs oli veneen kyydissä. Eli revitty irti maasta heitetty kyytiin ja lähetty soutelee. Laitan pari kuvaa jos omistaja tavoitettaisiin tuurilla, poliisit kävivät myös paikalla veneen kuvaamassa joten en tiedä kauan vene siellä rannassa pysyy. En tunne poliisin käytäntöä näissä tapauksissa. Veneen tolpassa numerot 45/46  eli venepaikan numero.
[imghttp://][/img]
[imghttp://][/img]
[/URL][/img]

15
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 12, 2014, 09:59:07  »
Noniin, uusi kausi, uudella tarmolla. Tämän kesän jigikalastusturnee alkaa lauantaina, katsotaan mitä tulee. Usko loppui viime vuonna, tänävuonna uskoa yritetään valaa tekemiseen kaikuun sijoittamalla, sekä uusia jippoja (esim. vertikaalia) kokeilemalla. Kyllä se ensimmäinen jigikuha vielä tänä kesänä nousee!
Kireitä siimoja! Kyllä se sieltä tulee usean kaverin kera kun paikat ja jipot löytyy.

16
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 11, 2014, 12:23:19  »
ettei vaan olis lähitalojen kakaroiden kolttosia noi ilkivallat Leponiemessä?
Mahdollista, pitäis varmaan ovelta ovelle kiertämässä ja kertomassa :D  Jos vaikka jonkun perheen pikku "Jonne"siellä onkin käyny riehumassa. Tuurilla saisivat tenavan kuriin.

17
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: May 09, 2014, 18:01:10  »
Pitäkäähän leponiemessäkin silmät auki jos siellä on vene, jotain pienimuotoista ilkivaltaa tehty siellä vuoden vaihteessa( veneitä käännelty talviteloilta  yms..) . Nyt oli myös ainakin yksi vene käyty nostamassa pois telakalta sivuun mutta mitään ei ollu hajonnu  tämä tapahtunu ke-pe 7-9.5   välillä todennäköisesti. Jos näette outoa porukka räpsäskää valokuva tai soittakaa poliisit jos näette jotain tapahtuvan veneille. Paikalliset asukkaat voisivat kanssa soitella poliiseja jos rupee kolinaa ja mölinää illasta rannasta kuulumaan, koska jos sama jatkuu ei mene kauaa kun ilkivalta leviää myös lähitaloihin yms....

18
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: May 01, 2014, 08:58:36  »
Tuli viime lauantaina käytyä pikaiseen pappilan joella (josta suuntasinkin kuhankoskelle tunnin heittelyn jälkeen). Pappilanjoella oli vesi noussu mukavasti muutaman viikon takaisesta tilanteesta. Kalaa ei ainakaan omasta ykkös paikasta noussu eikä myöskään tärppejä. Pitää odottaa vielä hetki jotta vesi hieman lämpenee, sit rupee kuhakin iskee sieltä.

19
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: April 24, 2014, 08:38:18  »
 Tossa tietoa tän vuoden aloitus ajankohdasta.
http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/virkistyskalastus

20
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: April 24, 2014, 08:34:30  »
Onhan se sit myös kiva kun on läänilupa maksettuna jos tuleekin fiilikset käydä muualla kalassa, onpahan sit luvat kunnossa. Mut tää on vaan mun mielipide  :lol:

21
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: April 24, 2014, 00:43:50  »
(Valtion kalastuksen hoitomaksu)+Läänilupa+ palokan oma viehe lupa terrasta 9  euroa kausi = 2 vapaa: näin olen itse ymmärtänyt myös.

22
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: April 19, 2014, 12:38:32  »
Ei ole itseasiassa edes sameaa kun jäät lähti niin hissukseen.

23
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: March 30, 2014, 13:22:13  »
Itse olin tuossa muutama viikko sitten Tuomiojärvellä pilkillä yhden talon edustalla jossa oli myös laituri rannassa,noh ei menny kauaa kun joku vanhahko rouvashenkilö rupee huutamaan kuistilta että painu helvettiin hänen tontiltaa pilkkimästä,noh minä siihen että mitäköhän rouva mahtaa tarkoittaa,johon vastasi että omistaa järven siltä kohin.Noh minähän siinä sitten takaisin että rouvallahan se hieno järvi on,siihen vielä mutisi että on hänen tonttia mukamas  20 metriä siitä laiturilta eteenpäin ja että pilkin hänen tontillaan,noh ei siltä "tontilta" kalaaa tullut joten jatkoin matkaa :D
Paskapuhetta tais olla :D Tuskin on tontit rajattu pitkälle veteen.   Mutta asiaan eli kävin hieman fiilistelee tänään pappilanjoen rannalla ja vesi oli tosi matalalla. Ainakin puoli metriä alempana kuin viime kesänä, jos jäät sulavat hissukseen niin kuin näyttää niin kyllähän se nousee kunhan ei samentuisi liikaa. Voipi olla että 3-4 viikon päästä kuhaa voisi sieltä saada ja eihän tota tiedä vaikka ottais jo kohta puoliin jos ne tykkää sinne nousta. Laittakaa raporttia jos käytte jigiä siellä viskoo.

24
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: June 27, 2013, 00:16:23  »
Myös perus valkoinen ja keltainen jigi toimii tuomiolla kalajiginä ja perustoukkana.

25
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: June 26, 2013, 00:45:50  »
satumpa tietämään että Tuomiojärvellä tullaan lisäämään kalastuksenvalvontaa jatkossa...empä itse ainakaan sinne ilman lupia tohtisi lähteä.
Hyvä homma saa luvan maksaneet vastinetta rahoilleen.
Mitä vastinetta? Kaivossa saa kalastaa ilmaiseksi.
Edes sen että ilman lupia kalastajilta lähtee vermeet jos hyvin käy...aivan turha maksaa lupaa jos jokainen isin pikku angsti jonne käy ilman lupaa kalalla...

26
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: June 26, 2013, 00:43:42  »
Oha se varma että taidoissa on puutteita, mutta luulis että ees vahinkokalaa ois osunu kolmeen vuoteen. Kypsyttävää kun kaikilla kuokilla tulee tyhjää, paikasta ajasta ja kuun asennosta riippumatta.
Aikas pahasti joku mättää jos ei mitään ole tullut.. joko paskimmat mahdolliset päivät syönnin kannalta tai huonot paikat ja vieheet....    Eikun yritystä vaan ja tee asiat toisin kun aiemmin kyllä se siitä :lol:

27
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Kelojen korjauspalvelua?
« on: June 06, 2013, 13:47:26  »
Suosittelen ottamaan yhteyttä paikallisiin kalastusseuroihin sieltä saa varmasti jotain vinkkejä. Helpompaahan se on jos löytyy omasta kaupungista joku joka osaa laittaa niin ei tarvii ruveta pelaa postimaksujen ja ym.. kanssa. Siinä kertyy hyvin nopeasti uuden kelan hinta.

28
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: June 06, 2013, 09:03:26  »
Mistä päin ootte saanu muuten parhaiten mannilan pääty ja se pikku patin alue siellä, vesilaitoksen hapettajan/syvänteen seutu, "keskiselän" pikku monttu alue  vaiko viitaniemen montun ympäristö?

29
Länsi-Suomi / Vs: Tuomiojärvi, Jyväskylä
« on: June 01, 2013, 19:22:18  »
Oma suurin 60,5 cm  ja laihassa kunnossa oli paino vain 1,7 kg. Sit tullu myös haarukkaan 30 cm-53cm  useita kymmeniä. Tämä kausi ollu nihkeä vasta yks veto ja jigi reissu takana. Tiedän kumminkin että viimevuosien aikana myös 4-5 kilosia saatu useampi joten nuo isommat rupee olee vähissä tai ainakin luulen niin.

30
Länsi-Suomi / Vs: Palokka
« on: May 28, 2013, 10:55:59  »
satumpa tietämään että Tuomiojärvellä tullaan lisäämään kalastuksenvalvontaa jatkossa...empä itse ainakaan sinne ilman lupia tohtisi lähteä.
Hyvä homma saa luvan maksaneet vastinetta rahoilleen.

Pages: [1] 2 3 ... 6


center>