Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - esranta

Pages: [1] 2
1
Heittokalastus / Vs: Kala ei millään syö?!
« on: June 15, 2017, 20:06:41  »
Joo täällä etelässä ainakin syö merellä esim. hauki hyvin. Kaks reissua kerinnyt veneilee Paraisten laajalla alueella.

Ekalla reissulla toukokuun viimeinen lauauntai iltapäivänä, saatiin kahteen pekkaan 6 haukea, koko 1,5 -2,5 kilosia.
Viime sunnuntaina oli taas iltapäivä/iltareissu ja hauet oli alkuunsa suut kiinni, mutta sitten löytys oikea uistin ja 8 haukea veneeseen, joista 6kpl 1-2kilosia, yks vajaa vitonen ja yks 20 senttinen:) Samalla reissulla tuli kokeiltu muutamaa jigiäkin ja yhen pienen kuhan sain kaislikon reunasta.

Oma kokemus on, että hauki syö hanakasti jäiden lähdetty, syö koko kesän, hiukan rauhallisemmin kesähelteillä, mutta syö kuitenkin. Kutuaikakaan ei ole sama kilosella ja seiskakilosella, joten sekään ei katkaise syöntiä.
Eli jos saat 8kg hauen toukokuun lopulla, niin viikon päästä siitä saa sitten 10 kilosen:) Ai eiks se olekaan näin helppoa, on se uskokaa pois!

2
Pilkintä / Vs: Saako tasurilla oikeasti?
« on: February 04, 2017, 20:42:41  »
Kyllä sitä tasurilla tulee, itse kantelin mukana täysin turhaan pystyjä pari talvea, nyt olen toista talvea jättänyt ne kotiin. Oma kokemus on, ettei tasurilla tule sen heikommin kalaa, kuin pystylläkään, mutta kuten edelläkin mainittuna, niin keskikoko on suurempi. Tosin johtuuko se keskikoko kevennetyn tasurin koosta, itse käytän pelkästään kevennettyjä.

Kyllähän se auttaa, jos tuntee seutua ja osaa päätellä että missä sitä kalaa voisi olla sillä hetkellä. Se on sitten ihan sama osaako sen päättelyn tehdä kelistä, jäästä, pohjan kovuudesta/pehmeydestä/muodoista, kaiun muista huomioista, syvyydestä, syvyyden vaihteluista tai jostain muusta!

Pääasia, että luottaa tekemiseensä ja nauttii olostaan, kyllä ne ahvenet joskus herää...

3
Länsi-Suomi / Vs: Kuusiston silta ja siitä merelle päin...
« on: April 11, 2016, 20:57:55  »
Kuhaa rupeaa tulemaan kuukauden päästä, sen huomaa siitä kun paikalla kuhisee ~20 kalastajaa rannoilla + 8 venekuntaa miltei ympäri vuorokauden. Suosituin kohta taitaa kuhan kanssa olla turun/paraisten puoli ja vasen puoli sillan pielessä, mutta kaikki kohdat toimii siinä kyllä kuhalle ja jigiä jää pohjaan/romuun:)

Koko vaan on pääosin alamittasta, että takas kasvamaan!

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tuntevatko kalat kipua?
« on: March 03, 2016, 20:56:19  »
Tämähän on yksi syy, miksi kalat kuuluu "papittaa".

5
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« on: February 21, 2016, 19:35:57  »
Vieläköhän joku käy Littoisilla pilkillä? Onko jäätilanteesta tietoa?

Ilmaisjakelulehdessä oli juuri ke/to juttua, että jäätä on hyvin ja littoisissa on hyvin pisin talvea käynyt luistelijoita, pilkkijöitä ja ulkoilijoita.

Huomisesta alkaen kalaa sieltä saa noutamalla ilmaiseksi:
http://www.kaarina-lehti.fi/2016/02/ilmaista-kalaa-tarjolla/

6
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: September 27, 2015, 19:47:30  »
Tulipa eilen Särkänsalmella uitettu jigiä reipas 2 tuntia tuloksella ruokalaa (lue yli 200gr affenta) reppuun noin 4,7kg. Varmaan kilon verta vapautettua silppua, sekä kaksi haukea kävi moikkaamassa, noin kilon luokkasia.

Neljä oletettavasti jalokalan hyppyäkin siinä tuli nähtyä, sopivasti aurinko paistoi, että kyljet kimalsi silmään...

7
Länsi-Suomi / Taivassalo (Tippsund alue) mitä kalaa?
« on: May 28, 2015, 23:50:04  »
Onko kokemuksia tuosta Tippsund:n lähistöstä, Pikkukari, Hakkeenpää että mitä sieltä kannattaisi kokeilla, onko kuhaa, haukea? Pitäs siellä pistäytyä tulevana viikonloppuna...

8
Heittokalastus / Vs: Hauen kutu
« on: April 28, 2015, 22:51:38  »
Eikähän se niin mene tänäkin vuonna että 10 kiloset kutee toukokuun lopussa, näin siis turun lähistöllä merellä...

9
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2014-2015
« on: January 06, 2015, 04:40:40  »
Ensimmäinen tavoite:

- Päästä jäälle, tuntuu olevan niin onneton talvi, ettei taida täällä turussa päästä pilkille ollenkaan:) Kaks päivää pakkasta ja viikko plussaa, jne...

10
Länsi-Suomi / Vs: Korhosjärvi / Kihniö
« on: August 10, 2014, 09:32:43  »
Jos vene käytössä niin seilaa sinne keskelle, pakalle ja venepilki tai jiggaile...

Kiitos vinkistäsi, heti tuli etsittyä se matalikko siitä keskeltä, nousee noin 8 metristä melko jyrkästi 2 metriin. Kalaa tuntu pohjassa liikkuvan reippaasti 3-4 metrin syvyyksillä, ei muualla siinä keskellä (kertoo joku halpa kiina pilkkikaiku). Jigaten & pilkkien en mitään tärppikään.

Nyt ei enää siellä olla, joten se siitä ainakin tällä erää.

11
Länsi-Suomi / Vs: Korhosjärvi / Kihniö
« on: August 06, 2014, 09:35:55  »
Talviset pilkkireissut tarjonneet ahvenia jopa lähellä kilon kokoluokassa. Kesästä en osaa sanoa, mutta kai ne siellä kesänkin ovat...  Ei muuta ku ettiin karikoita ja Salmo Hornettia 4-6cm uppomallina narun päähän...

Uimaranta (joka "kylän" puolella) ollut lähtöpaikkana ja kalaa tullut suoraan uimarannasta keskelle "selkää" jossa matalikkoa.  Tai sit vasemmalle kädelle, jossa jonkinmoinen "salmi"...

Tuo uimaranta on tuossa melkeen vieressä. Vuokraisäntä kertoi, että joku espanjalainen mökkeilijä oli saanut laiturilta kymmenkiloisen ja hänen oli pitänyt käydä punnitsemassa paikalla. Kyseinen mökkeilijä ei tosin ollut muuta tehnytkään kuin kalastanut kokoajan, meillä tuntuu menevän enempi esim. uimisen puoleen.

Muutama pieni ahven on tullut tyttöjen kanssa ongittua, sekä sitten vajaa kymmenkunta pieni alle puolikiloista haukea.

12
Länsi-Suomi / Korhosjärvi / Kihniö
« on: July 28, 2014, 16:48:24  »
Hei.
Mökkiloma tuon järven rannalla kutsuu.

Onko kellään kokemuksia järvestä?
Millainen kalakanta?
Syvyyksiä karttaa kyseisestä järvestä?

Kaikki tieto on tervetullutta, jos on huipputietoa, etkä halua levittää sitä forumille, niin kerro vaikka privana...

Esa

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 22, 2014, 19:22:24  »
Tänään taas tuolla suolammella, tällä kertaa onkimassa. Tai oikeastaan ongin lammesta lähtevässä purossa, siihen ei käynyt tuuli läheskään yhtä paljoa kuin itse lammelle. Suurin osa saaliista oli ahvenia, joukossa noin kymmenen sorvaa ja pari särkeä. Ahvenia ehkä 15-25. Yritin myös virvelöidä, mutta kauaa ei sitä iloa kestänyt kun tuuli vei popperin vastarannalle ja nykäisin pari kertaa niin peruke katkesi. Onneksi löysin popperin vielä kun kävin vastarannalta sitä etsimässä. Harmi kun en muista mitä perukkeita nuo olivat, kolme minulla niitä oli ja kaikki ovat menneet poikki. Ikinä en enää osta niitä.

Perukkeiden pakkauksissa on maininta kestosta, jotkut perukkeet joissa maininta 16kg, menee vaakaa vasten 7kg kohdalla poikki.

Tuon testin jälkeen itse rupesin tekemään perukkeet...

14
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: June 14, 2014, 20:25:32  »
Särkänsalmen sillan kohdilla tullu käytyä uittamassa jigiä. Tuolla saa rauhassa olla toisin kun naantalinsalmen silta joka on tupaten täynnä meni sinne koska vaan  :-)
muita hyviä paikkoja mihin pääsis autolla kätevästi ja suht rauhallinen paikka (ja sopiva jigaamiseen)? ei kiinnosta tuo vapojen kolistelu viereisen kalamiehen kanssa :D

Eikä jigien menekki ole yhtä suurta kuin ukkopekalla tai kuusistossa. Kalaakaan ei tule turhan paljoa, viime reissulla kaksi silakkaa ja yks pieni kuha:) Paikalta saa myös kaikkea mitä täältä meren rannoilta muutenkin.
Kyllä tuollakin monesti on useampia kalastajia, sekä monesti jotkut telttailemassa

15
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: April 16, 2014, 21:44:03  »
Luvat.

16
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: March 16, 2014, 21:11:36  »
Jokos on pohjaonkia kaivettu esiin siian toivossa? Ukko-pekan sillan lähialue ainakin näytti olevan pääosin sula kun n. viikko sitten ohi ajoin. Eikös se noita siikapaikkoja kuitenkin ole?

Kyllähän Siikaa hyvin jo tulee. Tänään Saaronniemessä kaveri pyöri kelluntarenkaalla Kolkannokan ja kylpylän välissä, sai sieltä perholla 8 haukea, joista suurin 6,5kg.

17
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2014
« on: January 26, 2014, 21:34:22  »
Turku --> Hirvensalo --> Oriniemestä jäälle...

Jäätä yli 20cm Urhatin ohi Mäntysaaren kohdalla alkaa uutta jäätä (ei ollenkaan lunta päällä), jota tänään oli noin 8 cm.

Ruokakalaa oli laiskasti liikkeellä. Luistelijoita sitäkin enemmän.

18
Kirpputori / Vs: Berkley lightning 6" jigivapa LR602MLS
« on: September 15, 2013, 13:33:44  »
Tarjolla vielä, eikä ole lisää käytetty, joten itelle tarpeeton...

19
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: September 09, 2013, 21:11:59  »
Tänään tuli tehtyä kalareissu Kuuvannokkaan klo 17:30-19:30. Kalastin jigillä. Ahven söi aika hyvin, kun sattui vaan parvi kohdalle. Mutta se mikä oli jännää, niin sain tämän lisäksi kaksi kuhaa, joista toinen alamittainen(33cm) ja toinen 40cm. Syvyyttä paikassa oli max. 4m. Onkohan tämä kuinka yleistä, että kuha tulee näinkin matalalle syönnin aikana? Oon nimittäin kalastellut aika pitkään jigillä ja tämä oli eka kerta ku saan kuhaa rannalta näin matalasta. Joka tapauksessa kiva tietää, että tuolta on mahdollista saada myös kuhaa :)

Saman olen itse kokenut nyt loppukesällä, että kuha tulee matalaan, itse saanut jigillä kolkannokasta, jossa vieläkin (jotain max 2m) vähemmän vettä. Samaten ahventa on tullut jokunen, tuntuu vaan että yks ylös, toinen ylös, kolmas ylös ja yks karkuun ja ahvenet hukasa... taas menee aikansa löytää ne jne...

Röllipeikolle kuhasta...
Omien kokemusten mukaan paras kuhapaikka naantalissa on kylpylän vieressä, tosin eipä nuo vedä vertoja Kuusistosalmeen, sillanpieli ykkönen (myös pohjatärpeissä ja virtauksissa) ja Voivalan "satama" kakkosena. Väittävät uittamoltakin tulevan kohtuullisesti.
Raisionlahti nykyisin??

20
Kirpputori / Berkley lightning 6" jigivapa LR602MLS
« on: August 03, 2013, 13:35:18  »
Kuin uusi kesäkuussa kaupasta ostettu hyvä jigiivapa, kuitti mukaan.

Huomaa tärpit helposti, katsoo niitä sitten siimasta tai vavasta, tuntuu kyllä
näpeissäkin, mutta silloin on vastaisku jo myöhässä:) Soveltuu parhaiten
käytettäväksi 1000-2500 luokan avokelojen kanssa. Itse käytän 2500 ja isompia,
joten tuo tuntui olevan väärä itselleni.

http://www.berkley-fishing.com/products/rods-and-combos/rods/lightning-rod-im6

Täällä juttua rinnakkaismalleista ainakin:
http://kalastus.hongkong.fi/fi/vavat/avokelavavat/berkley-lightning-shock-avok
elavapa/p/27021/

Hinta: 30 euro (vaihtokin raskaamman sarjan jigivapaan kelpaa)

Noutaa saa turusta vaikka tänään ja halutessaan saan Ron Thomsonin 8" 10-40g vavan kaupanpäälle. Tuo varmaan nelisen vuotta vanha ja sillä on haukea vedetty ylös, mutta jäi tarpeettomaksi..

T. Esa
[email protected]

21
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: July 22, 2013, 21:07:25  »
Eilen tuli käyty kokeilemassa Kolkannokassa "myötätuuliheittoa" vajaa kaks tuntia illalla, hyvin lusikat lensi... Kolmannella heitolla vajaa 3kg hauki ja sitten kolme alle kilosta myös, joista vimonen moottoriöljy jigillä. Se olikin sitten ensimmäinen kala omalle kohdalle tuolla moottoriöljyvärille. Kaksi pientä ahventa tuli jigillä myös. Kirkasta oli vesi.

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Paljonko rahaa kalastukseen vuodessa?
« on: June 28, 2013, 21:27:02  »
Menisköhän xxxx euroa, joka koostuu luvista, siimoista, polttoaineista, kairoista, naskaleista, saappaista, pilkeistä, jigeistä, lusikoista, vaapuista, vaatteista, onkivavoista, haspelivavoista, pilkkivavoista, siimoista, kahveesta, eväistä, jne... jne... joo tää on loputon lista... (Menetetty vapaa-/työ- aika, summa: korvaamaton.)

Oho vuokramökit unohtus:)

Sentään saalis on sen verran suuri, että sama summa säästyy ruokakuluissa:)

Ps. turhakalamies, ainakin 4 vee tyttären mielestä...

23
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: June 28, 2013, 21:05:47  »
Ok. Kiitos vinkeistä. Mainitsit monta uutta paikkaa mistä en ole edes kuullu. :D ei muutaku vehkeet kasaan ja kokeilemaa josko tulisi jotain.

Ilmoittele miten mestoilla kala syö...

24
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: June 26, 2013, 00:23:50  »
Joo elikkä olisko jollaki tietoo jostain muista kalapaikoist turun seudulta? Ukkopekan silta? Särkänsalmensilta,raision venessatama, hirvesalon molemmat sillat.Kaikki nuo olen käynyt läpi eikä ole oikein kalaa tullut.  Missäpäin ruissaloa olisi hyvä heitellä? Ruissalon silta on vähän ankea paikka. Jos vain tiedätte hyviä kalapaikkoja turusta tai turun läheltä niin vinkkejä otetaan mieluusti vastaan.

Mitä tarkoitat heittelemisellä, jos jigaamine kuuluu mukaan, ainakin harvaluoto ja kuusiston silta on varmoja pohjatärppejä:)

Ruissaloon mukaan vaan omatoimisuutta, siellä on useitakin paikkoja ja puhun vaan kylpylähotellin jälkeisistä paikoista, niin oikealla kuin vasemmalla. Vehkeet mukaan ja patikoimaan vaan... Saalis ei niinkään ole taattua, mut saa sieltä jonkun hauen tumpin kuitenkin. Tosin voihan sitä mennä Kansanpuistoon kokeilemaan. Sekä tietty Pikkuförin laiturille.
Ukkopekalla on varmaan kova vilske, ainakin vuosi sitten oli palajon porukkaa aina, tosin kyllä sieltä jotain affenaa sai aina.
Hirvensalossa ois Maanpäässä muutama kaupungin laituri, mutta kunto on niin heikko, ettei uskalla suositella.
Kaarinassa Voivalan ranta, entäs miten Kuusiston raunion ympäristö, onko siellä laituri vielä?
Piikkiö Harvaluodon silta..
Paraisten suuntaan kuusiston ja kirjalan sillan pielet.
Paraisten takana Kalkkitehtaan jälkeinen pengertie, Sattmark, Paraistenportti, Granvik ja monta muuta...
Joku voi käydä katsomassa Maarian altaan, että millaista siellä on (Metsämäki -- Maaria välillä), samaan kastiin voidaan pistää Kakskerranjärvi, mikä mahtaa olla järven tila nykyisin?

Esim. Googlemaps:llä/fonectalla vaan katsomaan maisemia ja syvyyksiä...

25
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: June 07, 2013, 22:08:05  »
Yli kymmenen vuotta on tullut kalastettua ja jotakin sieltä vedestä on noussutkin:
Hauki: 102cm (n. 8kg)
Kuha: vajaa 5kg
kirjo: 3,5kg
merilohi: kojamon pää painoi: 2,5kg :wink:
Kaikkee muutakin sieltä on tullu, mut tos on suhteessa suurimmat.

Kuha: vajaa 5kg, (parisen kiloa vajaa)

Hauki: 106cm (9,6kg)

26
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: June 03, 2013, 21:58:42  »
Ai niin. Osaako kukaan kertoa, mihin merihauet nousevat tähän aikaan vuodesta Turun seudulla? En ole vielä koskaan saanut merestä haukea ennen heinäkuuta. Pitäisi olla paras syöntiaika, mutta missä ne syöjät ovat?  Voisihan tuo Littoistenjärvikin riittää nyt kun sen olen löytänyt, mutta jo periaatteestakin tämä puute jurppii.

Edit: Unohdin, että kyllähän sain Ruissalon Santalahdesta muutaman hauen alkukesästä viime vuonna. Olivat vain niin pieniä, etteivät jättäneet kunnon muistijälkeä.

Esim. Ruissalon saaren pohjoispuoli... Vielä voi saada jonkun isomman, eilen näkys kaislikossa vielä jotain kuhinaa olevan, mutta kohta menevät syvemmälle/viileemmille vesille. Oma kokemus kyllä on, ettei näillä rannoilla kesäkuun puolenvälin ja elokuun välillä kiloa suurempaa haukea pahemmin näy. Tosin viime vuodet on tämä ajanjakso ruvennut enempi ja enempi menemään kuhan/ahvenen perässä jigaamassa... Kuten eilenkin illalla, tuloksena pari alamittasta kuhaa, yksi ahven (ja joku 600 gramman hauki, hauki tosin eripaikasta).

27
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: May 02, 2013, 21:20:37  »
Kiitos. Kuuvannokkaa voisin kokeilla. Olen tosin muistavinani viime kesältä, että laituri on mennyt aika pahaan kuntoon.
Sitten harjoituskerran jälkeen voisi uskaltautua Kolkkaan, jos intoa vielä piisaa.

Itse kokeilin pikaisesti tänään, en tosin laiturille mennyt, vaan enempikin eteläisellä reunalla, hiukan tuulelta suojassa. Paikalla olin noin 18.30 - 20.00, tuloksena 590grammanen siika ja kaksi karkuutetttua. Noh nyt on alottelijana eka siika saatu...

Muita käynyt?

28
Kirpputori / MYYTY 4" UR jäi tarpeettomaksi turussa...
« on: February 28, 2013, 11:00:28  »
Nyt sais halvalla, hyvän nelituumaisen UR:n hakea pois. Vaikka pari presidentti kaffe pakettia...

Tilalle ostin uuden 6" UR:n, tuo 4" toimii hyvin, allekirjoittanut kairannut sillä reilut 250 reikää merellä tänä talvena. Vanha on mutta toimii vaihtoterä on iskussa. Runko on punainen ja siihen on vaihdettu punainen vaihtoterä.
 

29
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: February 28, 2013, 10:53:54  »
Tulipahan mieleen, että siianongintakauteenkaan ei enää ole kovin pitkää aikaa. Sitä lajia olen ajatellut joskus kokeilla mahdollisuuksien mukaan. Onko vinkkejä siianongintapaikoista Turun ympäristössä?
Saaronniemi ainakin on yksi tunnettu paikka, mutta sinne ruuhkaan en välttämättä viitsisi ensikertalaisena ja puutteellisin välineistöin lähteä soheltamaan. Eerikvallassa, Heinänokan leirikeskuksen rantamilla muistaakseni olen nähnyt yrittäjiä, mutta varmuudella en muista. Mitäs muita? Ei tarvitsisi olla kovin helppopääsyinenkään paikka, mutta nykyään pitäisi päästä julkisilla/pyörällä kuitenkin samoamisetäisyydelle.

Itse ajatellut kokeilla Kuuvan nokkaa, Saaronniemeä (Kolkkaa) vastapäätä olevaa poukamaa siinä on laituri sopivasti, jossa on valmiit vapatelineetkin:) Ei varmaan ole samaa 15 kalastajan laumaa paikalla, joista 5 pitää 6 vapaa. Todellisuudessa bussipysäkiltä/parkkaipaikalta taitaa olla muutama satametriä enempi patikointia tiedossa.

Itse samoilin muutaman kerran viime maaliskuussa kolkassa muiden mukana. Kyllähän sieltä aina siikaa nousi, jos keli vain oli otollinen. Silloin itse olin siianonginnan ensikertalainen.

PS. edellistalvena käveltiin vielä huhtikuun alussa kolkan nokan ympäri jäätä pisin perheen kanssa:)

ps1. itsellä meni arkiset ohjelmat uusiksi, joten arkipäivisin kalareissut tippui nolliin huomisesta alkaen, mut sentään illat valoistuu ja viikonloppuina pääsee...

30
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: February 24, 2013, 21:51:53  »
Tänään Ekvallassa, viimeiset pakkaset jäädyttäneet lumen alla olevan 5-10cm vesi/sohjokerroksen, alta löytyy sitten lisää vielä +30 senttiä.

Pilkkijöitä uimaranta, kakskerransiilta ympäristössä päivällä varmaan 10 kpl ja joka paikassa vanhoja reikiä, turhaan kairaa kanteli mukana:)

Pages: [1] 2


center>