Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ville R.

Pages: [1]
1
Vetouistelu / Vs: Montako vapaa mukana?
« on: March 30, 2008, 18:38:57  »
8-18 vapaa yleensä pyynnissä. Joissain kisoissa maximimi se 8 vapaa, niin sillon se.

2
Vetouistelu / Vs: Järvilohi järvet.
« on: April 25, 2007, 18:36:28  »
Kermajärvi Heinävedellä on kuulemma nykyään myös melko hyvä paikka. Pitää itsekin joku kerta käydä, kun ei ole edes kovin kaukana.

Aika hiljanen tuo kerma nykysin lohikalan osalta on... Huippuvuodet ajoittui johonkin vuosituhannen vaihteeseen. Isoja kaloja siellä tosin ui, mutta TODELLA harvassa.

3
Vetouistelu / Vs: Järvilohi järvet.
« on: April 25, 2007, 00:12:55  »
Tuossa listassa ei ole mainutttu Sulkavan aluetta, mutta itse suosittelisin sitä. Siellä on esim. lomaliiton mökkikylä missä majoittua. Pihlajavesi on monimuotoinen uistelualue ja sieltä löytyy paljo kalapaikkoja ja selkiä missä pyöriä. Saalis varmuus on myös aika hyvä. Iso Saimaa on vähä huono, koska jos siellä sattuu tuulemaan niin saattaa mennä mökissä istuskelemiseksi.  Saalis varmuus on hyvä, mutta pientä kalaa on paljo... Puulasta on kyllä hyvä mahdollisuus isoon kalaan, mutta sitä helpompi vetää tyhjää koko viikko. Mökkitarjonta siellä on aika heikko. Jos nimenomaan järväriä haluat , niin puruvesi on enemmän taimen paikka. Toki siellä jonkun verran järväriä on, mutta saaliskala on pääasiassa taimenta. Puumalasta on itsellä vähemmän kokemusta, mutta esim. Haapaselkä on aika pieni aukko vetää koko viikko. Jos joensuun lähellä olevaa Orivettä tarkoitat, niin siellä nyt ei erikoisen hyvin järväriä taida olla.
Kaikista noista alueista mulla löytyy ainakin jonkun reissun kokemus, ja joissain on tullu vedettyä aika paljonkin. Itse kuitenkin valitsisin sinun asemassasi Sulkavan.     

4
Vetouistelu / Vs: okuma hyrrä kelat
« on: April 21, 2007, 00:00:39  »
Noita Okumoita on aika monen hintasia, eli jopa 300 € kpl taitaa olla jonkun huippu mallin ovh. Meillä oli viime kesänä muutama noita ihan kokeilu mielessä ja itse en niistä tykännyt. Syitä ainakin välityksen hitaus (verrattuna Abun 7000 keloihin) siinä mallissa mikä meillä oli ja kelan suuri leveys koska kampi on niin "kolho". Semmonen tapaus sattu että ottaessani tota okuma vapaa perä räkistä kelatakseni seuraavan takila vavan ylös, niin se kampi otti kiinni viereiseen kelaan ja se toinen vapa päätyi järven pohjaan.  :-( Hyviä keloja ne kuitenkin varmaan on, mutta kannattaa ottaa huomioon tuo leveys seikka jos vapoja on targassa tai perä räkissä useampia. Itse olen uistellut aika monella veneellä ja monet tehdastekoiset targat ja perä räkit on ahtaita ton levysille keloilla. Sama ongelma tulee varmaan monelle vastaan uusien abun 7000-sarjan kelojen kanssa koska ne ovat myös paljo leveämpiä kuin vanhat.
Sen enempää kestävydestä en pysty sanomaan, eikä varmaan moni muukaan koska ko. merkki on uusi tulokas suomen kelamarkkinoilla.

5
En oo varmaan enää kymmeneen vuoteen käyttänny minkaanlaisia kynsikkäitä, eikä nykyään tule onginnasta mitään jos on jotain käsissä. Hyvin nuo kädet on kylmään tottuneet, enkä oo palelluttannu niitä kertaakaan sen jälkeen kun lopetin kynsikkäiden käytön. Rukkaset on kuitenkin liikkuessa ja kairatessa kädessä.

6
Pilkintä / Vs: Millä pilkit kisoissa?
« on: February 23, 2007, 09:54:09  »
Pystyllä ongin melkein aina. Joskus saatan käyttää ketjupilkkiä ja silloin pilkin alla on yksi haarakoukku ja syöttinä silmä.
Onpahan taas melkosta sontaa tuo, että kaikki suomen parhaat pilkkijät olisivat värikoukku miehiä. Jos katsotaan vanhoja SM-tuloksia, niin harvoin ne on värikoukku miehet siellä juhlineet.

7
Muut talvikalastusvälineet / Vs: pilkki pönttö vai reppu
« on: January 08, 2007, 22:24:44  »
Mulla on käytössä TervaSportin tankero special-reppu, siellä sisällä on 20 litran pänttö kaloille ja pienempi boksi vavoille. Repussa on minun mielestä hyvää sen iso koko, ja se että siinä on riittävä määrä taskuja johon mahtuu juomapullot ja esim. varaterä kairaan.

8
Pilkintä / Vs: kartat gps:ään
« on: January 01, 2007, 21:18:36  »
On mulla ollu pilkillä H2O mukana ja hyvin sillä luodot löytää selältä, huonoja puolia on se että patterit ei kestä pakkasella kovin pitkään.

9
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: December 30, 2006, 22:51:17  »
Silver Hawk HT:llä vedellään, perässä 50 4-tahti yammu. Varusteita löytyy kaikki tarvittava;luotain, plotteri, takilat jne...

10
Pilkintä / Vs: Millä pilkkityypillä ahventen paras keskikoko?
« on: December 29, 2006, 23:21:09  »
Kyllä minä lähtisin onkimaan tuon kokosta ahventa värinäuintisella ketjupilkillä tai jollain muulla pystyllä esim. Saku-pilkillä. Ketjun tai tapsin pituus semmonen 2-5 cm ja syötiksi silmä niin tulosta kyllä tulee.  :-)

11
Pilkintä / Vs: kartat gps:ään
« on: December 28, 2006, 08:54:21  »
No kokemusta löytyy muutaman vuden ajalta ja hyviä karttoja ovat. Joiltain järviltä syvyyskäyrät puuttuvat, mutta melkeen jokapaikastasta ne löytyy. Itsellä käytössä kortti, missä näkyy kaikki suomen järvet.

12
Vetouistelu / Vs: Hinta/laatusuhde parhaasta vetouistelu kelasta
« on: November 09, 2006, 20:54:34  »
Joo seiskatonninen amba on hyvä uistelukela niin järvelle kun merellekkin. Mitä tuohon siiman ulkona olemiseen tulee, niin minun mielestä sillä on aika suuri merkitys kun uistelussa käytetään painoja ja eri syvyyksissä uivia uistimia. Siiman määrällä ja tietyllä painolla voidaan uintisyvyys määritellä metrin tarkkuudella kun vauhti on tasainen. (tämä tosin vaatii kokemusta) Sitten jos vedetään esim. vaikka viittä vapaa puolellaan plaanarissa niin vapautus pituuksien on oltava samat tai siten että uloimmassa on aina pisin siima, muuten tulee turhaa härdelliä kun joku laukaistaan väliltä ja siimapituudet ovat mitä sattuu. Siimalaskureita meillä ei ole käytössä, mutta siimanjakajan välillä pystyy säätämään siimapituudet kohdilleen aika helposti. Esimerkiksi 7000 döörissä yksi siimanjakajan väli on n. 5m kun kela on täynnä.
Pennit ja okumat ovat varmaan myös hyviä keloja, mutta itse olen mieltynyt noihin dööreihin johtuen varmaan siitä kun niitä on nyt ollu käytössä n. 15 vuotta.

13
RST:tä on tullu käytettyä pääsiimana haarukkavavoilla, tapsisiimana oon käyttänny stroftin ABR:ää. Tuo RST ei ainakaan ikinä ole pettänny mitenkään yllättäen, joten mitäpä sitä turhaa vaihtelemaan muuhun.

14
Vetouistelu / Vs: Minkä paksuista siimaa käytät vetouistelussa?
« on: July 20, 2006, 21:53:20  »
0,46, kestää yleensä vetää koukut suoraks kun uistin tarttuu pohjaan.

15
Vetouistelu / Vs: Vetovavat
« on: April 29, 2006, 14:18:19  »
Hyvin riittää 2,1 m vavat. Meillä on käytössä 1,8 m vavat niiden helpon käsiteltävyyden takia kisahommissa missä vehkeitä putsataan ja vaihdetaan kokoajan. Halpis vavat on minusta ihan hyviä, koska niitä ei tarvits sääliä ja saa aina muutaman vuoden välein uudet vavat käyttöön.  :-) Hyvin noilla 1,8 m vavoilla on tullu isommatkin kalat kyytiin.

16
Vetouistelu / Vs: tupla plaanari
« on: April 23, 2006, 12:25:01  »
Kyllä onnistuu, joskus ollaan vedetty viittäkin pikkuplaanaria puolellaan.

17
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Haarukkavapa ?
« on: February 07, 2006, 11:13:05  »
Muuten hyvä video, mutta kyynärpäät pitää pysyä kiinni polvissa/reisissä kokoajan!

18
Pilkintä / Mikä on ollu teidän paras kisasaaliinne?
« on: February 06, 2006, 10:02:44  »
Särkeä se oli, semmosta 30-100 grammasta. 3.5 h sain kaloja ja viimeiseen 1.5 tuntiin sain n. kilon. Olin vasta 4 s. siinä kisassa, voittajalla tais olla 26 kg.

19
Pilkintä / Mikä on ollu teidän paras kisasaaliinne?
« on: February 03, 2006, 16:27:36  »
19.3 kg  :roll:

Pages: [1]


center>