Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Peksi

Pages: [1] 2
1
Kaikkea kalastuksesta / Alamittaisten kalojen käsittely
« on: November 16, 2005, 21:53:23  »
Omasta puolestani meritaimenen kalatuksen voisi kyllä kieltää kokonaan muutamaksi vuodeksi. Itse olen pyrkinyt välttämään nyt muutenkin taimenen kalastusta.

Sinänsä tuossa henkihieveriin vahingoittuneen alamittasen papittamisen sallimisessa ei olisi mitään ongelmaa, jos kaikki(tai edes melkein kaikki) kalastajat olisivat vain "tarpeeksi sivistyneitä". Eli kukaan ei yrittäisi hyötyä tuosta säännöstä, vaan kaikilla olisi riittävän korkea moraali noudattaa etikettiä.

2
Kaikkea kalastuksesta / Alamittaisten kalojen käsittely
« on: November 16, 2005, 20:44:22  »
Mielestäni tuota eläinsuojelulakia ei voi soveltaa suoraan kalastukseen. Kalalla on nimittäin joka tapauksessa aina huomattava riski kuolla pois päästettäessä. Pienillä kaloilla isompi kuin suurilla. Lämpimällä vedellä suurempi kuin kylmällä. Jos eläinsuojelulakia haluttaisiinkin noudattaa täysin tarkasti, tulisi alamitat poistaa kokonaan.

Välimuodon hakeminen olisi lähes yhtä vahingollista. Lopputuloksen suosituilla koskilla voisi arvata vähän tyhmempikin, jos "selvästi vahingoittuneen" alamittaisen kalan saisi ottaa ylös. Kohta niitä pikkutaimenia olisi sitten kassit täynnä jokasella lähistön kulmakunnan juntilla.

P.S: tuli vielä mieleen, että mitenköhän tuo eläinsuojelulaki suhtautuu verkkokalastukseen? Siinähän kalat, niin isot kuin pienetkin, voivat kitua nylonsiima kiduksissaan suhteellisen pitkänkin aikaa.

3
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 26, 2005, 16:58:30  »
Tuo ylläoleva juttu oli minun laittamani, unohdin vain kirjautua. Lisäisin vielä äskeiseen, että Satakunnan Kansassa(sanomalehti) oli juttua, että Merikarvianjoki on yksi harvoista vesistä, missä meritaimenkanta on hieman kasvanut. Sattumaako? Tuskin...(Vaikka ei noi lehtijutukaan nyt välttämättä ihan tosia ole)

Ja vielä linkki uutiseen: http://www.satakunnankansa.fi/pikauutiset/#5

4
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 25, 2005, 12:52:42  »
Mistäköhän nämä ylitiheät roskakalakannat muuten saattaisivat johtua? Olivatko Suomen järvet muka täynnä sorvaa ja muuta roskakalaa, ennen kuin ihminen saapui tänne pohjolaan verkkoineen sun muineen ja "pelasti" tilanteen?

5
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 24, 2005, 19:10:47  »
Järväri kirjoitti:
Quote
Jotenkin tuntuu, että tästä aiheesta ei tule mitään muuta kuin tappelu ja tuskin Suomessa saadaan mitään noin ratkaisevaa aikaan ikinä.


Tämä saattaa olla valitettavasti totta. Suomen kalastuspolitiikka on kokonaisuudessaan uskomattoman vanhanaikaista, eikä parannusta ole välttämättä näkyvissä ainakaan lähiaikoina. Pitäis varmaan ekana saada pudotettua Keskusta ja RKP(tuttavallisemmin ryöstökalastuspuolue) pois vallan kahvasta.

Ps. Toivottavasti tuon erään nimeltä tuntemattoman henkilön virkaan ei kuulu ainakaan kalastusasioista huolehtiminen. Siinä tapauksessa parannusta ei tosiaankaan ole odotettavista lähiaikoina.

Pss. täältä löytyy muuten hyvää juttua liittyen tuohon verkkokalastukseen ja sen kieltämiseen(varsin järjellisiä kommentteja muuten). Käykää lukemassa.

6
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 24, 2005, 17:07:11  »
Quote
Minun hypoteesi on siltikin, ettei tuo kielto johtaisi mihinkään suurempiin kalakantojen paranemisiin. Syy on jossain muualla, kuten vaikkapa vesivoimaloissa ja kutupaikkojen puutteessa ja vesialtaiden säännöstelyissä.


Tämä on varmasti totta monessa tapauksessa. Suomessa on kuitenkin kunnostettu viime vuosina monet joet ihan tiptop -kuntoon, kutupaikkoja myöten. Mitään patoja tai säännöstelyaltaitakaan ei ole. On mielestäni sääli, ettei se taimen/lohikanta saa kunnon jalansijaa edes näissäkään paikoissa, kun koko jokisuu on verkotettu umpeen jäiden lähdöstä aina seuraavien tuloon.

Merikarvianjoella on muuten onnistuttu kieltämään verkotus jokisuun läheisyydessä ja tulokset ovat olleet tämän seurauksena käsittääkseni erittäin hyviä.

7
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 23, 2005, 23:10:42  »
Pienimuotoinen "mökkiverkotus" on ok, verkotusta tulisi rajoittaa voimakkaasti tai se pitäisi kieltää kokonaan lähinnä suurten asutuskeskusten ja nousukalajokien läheisyydessä.

Pienet perustelut asiasta:
-Nykyinen laajamuotoinen verkkokalastus estää käytännössä esimerkiksi taimen -ja lohikantojen elpymisen.
-Vaarallisenkin tehokkaana pyyntivälineenä tunnettu verkko on ammattilaisen pyyntiväline, ei Pera Perusjuntin. Suurten asutuskeskusten läheisyydessä olevat kalavedet ovat yleensä surkeassa jamassa, kun jokaisella on oikeus verkottaa jopa neljällä verkolla(esimerkkinä Helsinki).
-Verkkokalastus nousukalajokien suulla on kansantaloudelle vahingollista. Isolla rahalla istutetut kalanpoikaset joutuvat suurimmaksi osaksi verkkoihin, eivätkä palaa enää kutemaan kotijokeensa. Muun muassa Torniojoessa verkotuksesta aiheutuva kalojen vähyys vaikeuttaa myös tuottoisan "lohibisneksen"(paljonkos se vapakalastaja nyt maksoikaan keskimäärin pyytämästään lohesta?) kehittymistä, ja sitä kautta uusien työpaikkojen muodostumista.
-Monissa muissa sivistysmaissa toimenpiteisiin on jo ryhdytty. Suomi on tässä suhteessa takapajula.

8
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 22, 2005, 20:41:38  »
Erä-lehden uusimman numeron särkikala-artikkeli oli oikein hyvä, siitä paljon plussaa. Olisin tosin toivonut vielä enemmän juttua ns. kalastettavista särkikaloista, kuten toutaimesta, mutta ihan jees näinkin.

Lisäksi lehden välissä oli "arvokas" 4€ arvoinen tilaajalahja, josta saa tietoa miehisen suorituskyvyn luonnonmukaisesta parantamisesta. Kiva, kiva; siitä kuitenkin tällä kertaa vähemmän plussaa. Odotan suurella mielenkiinnolla kuitenkin seuraavan Erä-lehden lahjaa. Mitäköhän iskuvinkkejä sieltä paljastuu?

9
Heittokalastus / Halco vaapuista asiaa tänne!
« on: April 25, 2005, 19:02:36  »
Halco on ainaskin todella hyvä koskivaappu. Tai ainakin se ui hyvin houkuttelevasti, eikä sekoa kovassakaan virrassa. Valitettavasti mulla se jäi vaan pohjaan ennen ensimmäistäkään kalaa, joten sen pyytävyydestä en oikein osaa sanoa...Mutta jos jollain koskella päin joskus liikut, niin ota Halco ihmeessä mukaan(ja Hornetti myös), kalaa tulee kohtuu varmasti, jos nyt on ylipäätään tullakseen.

10
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: April 14, 2005, 15:46:08  »
Olen samaa mieltä siitä, että tutkijoilla eivät ole palkat oikein kohdallaan, mutta eivätpä ne ole lääkäreilläkään. Mielestäni peruskoulun, lukion ja vieläpä yliopiston suorittamisen jälkeen pitäisi saada parempaa palkkaa. Opiskelussa vieläpä menee erittäin kauan ja lääkäriksi opiskelleet ovat usein hoitaneet myös peruskoulun ja lukion erittäin hyvin. Miettikää sitä työmäärää minkä he ovat tehneet ja palkka on vain jotain 4000 euroa/kk. Siitä kun otetaan (progressiivinen) vero pois, niin eipä olla enää kaukana jostain amiksesta valmistuneen sähkömiehen palkkatasosta.

11
Ulkomaat / Norjan kuningas- eli ryssänrapu
« on: April 06, 2005, 18:11:04  »
Joo Vantaanjoestahan sitä kuulemma saa, mutta kerron sitten ens vuoden huhtikuun ekana päivänä asiasta hieman enemmän...
   
 Jättiläisrapu elää käsittääkseni aika syvällä ja sen pyynnille on olemassa tarkat kiintiöt. Saalis koostuukin kaiketi suurimmaksi osaksi ravuista, jotka ovat tulleet muiden lajien pyynnin ohessa. Pohjaongella jotkut ovat kuulemma kunigasrapua sattumalta saaneet, mutta muuten en ole ikinä kuullut mistään sen erikoistuneimmista kalastustaktiikoista.

12
Kaikkea kalastuksesta / Lohikosket ja villit kalat...?!
« on: March 28, 2005, 21:06:06  »
Kalapaikkojen hoidon ja (kirjo)lohi-istutusten välillä on vain melkoinen(tunnettu) paradoksi. Kalapaikkojen kunnostus vaatii rahaa--->myydään lupia--->lupatuloja ei tule, koska koskessa ei ole tarpeeksi kalaa tyydyttämään kaikkien verenhimoa---->kalaa joudutaan istuttamaan.  

Mitä tulee luonnosta vieraantumiseen, niin kyllähän eräät kalalammikot ovat melkoisia pohjanoteerauksia, mutta voiko entisajoista puhua aikakausina, jolloin kalan vaatiminen olisi vaatinut jotain suurtakin oveluutta?  Ainakin kun lukee vanhoja juttuja, joissa äijät on vetäny pajunoksalla hevoskärryllisittäin lohta(kun sitä oli niin pirusti), ei kalastus ole vaikuttanut tuolloin lainkaan vaikealta. Itseasiassa tuntuu, että se on ollut jopa helppoa. Onhan se tietenkin ollut luonnonkalaa ja paikat luonnonmukaisessa kunnossa, mutta onko se muuten eronnut paljon jostain istutuslampi/joki-paikasta? Onko silloin voinut spekuloida eri perhojen paremmuutta/huonommuutta sen enempää kuin tänäkään päivänä?

Itse olen tietenkin kalapaikkojen kunnostusten kannalla, mutta mielummin näen kalan kuitenkin otettavan ylös istutuslammesta kuin viereisestä (luonnonmukaisesta)koskesta. Totuus lienee kuitenkin se, että mikään kalapaikka, joka toimii pelkällä luonnontuotannolla, ei pysty tyydyttämään nykypäivänä kaikkien verenhimoa. Ja tuskin C&R-kalastuksen läpivieminenkään ihan kaikille kalastajille onnistuisi.

Uskon kuitenkin, että "nykynuoriso" on monessa suhteessa paljon sivistyneempää porukkaa kuin edellinen sukupolvi. Verkkokalastus ei ole enää niin suosittua ja sitävastoin mm. C&R-kalastuksen suosio lienee kasvanut. Myös huoli kalakantojen tilasta on kokemuksieni mukaan nuorisolla suurempi.  Tai ainakin omat kaverini(nuoret) ovat näistä asioista huomattavasti kiinnostuneempia kuin vahemmat jäärät.

13
Kaikkea kalastuksesta / Taimenen alamitasta
« on: February 28, 2005, 17:58:01  »
Niin, onhan tuo 80mm aika suuri silmäkoko, mutta pointtini oli vain se, että rehottavalle verkkokalastuksellekin on vain tehtävä jotain ja mielestäni tähän paras lääke on hyvin radikaalit toimenpiteet verkkojen silmäkoon suurentamiseksi taimenen elinalueilla(koskien myös siellä majailevia "siikaverkkoja"). Kannattaa kuitenkin muistaa, että monissa maissa verkot on kielletty lähes kokonaan(kotiverkottajilta), mutta tuo silmäväli antaisi kuitenkin mahdollisuuden jatkaa verkkokalastusta, saada suuria kaloja(varmaan alle 10 kilosiakin) ja vielä turvata taimenen hyvinvointikin.

14
Kaikkea kalastuksesta / Taimenen alamitasta
« on: February 27, 2005, 21:04:22  »
60 senttiä ei liene sisävesillekkään mikään liian pieni, vai montako vuotta sillä taimenella kestääkään kasvaa tuohon mittaan? Ongelmana on vain se, että taimenet pyydetään kaikki pois liian pieninä ja ihmisille jää näin käsitys, että taimenelle 60 senttiä olisi jotenkin tavallista suurempi koko.
Mielestäni homma ei kuitenkaan toimi, jos ei myös verkottajia saada hommaan mukaan, ja alimmaksi silmäkooksi joku 80mm ja runsaita rajoituksia verkkojen määrään.

15
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: February 15, 2005, 16:12:43  »
Riparista tuli vain mieleen, ettei ainakaan meillä ollut niitä hengellisiä osuuksia juuria yhtään; enemmän siellä  oli kaiken näköistä eettistä asiaa. En kyllä tiedä sitten miten muilla...

16
Heittokalastus / Uutta vapaa!!!
« on: February 09, 2005, 17:42:52  »
Hyvä vapa yleiskalastukseen on Shakespearen ambidex Titanium 7´ 5-20g. Vapa heittää ja väsyttää erittäin hyvin ja lisäksi se on kevyt. Vieheinä olen heitellyt kaikkea aina 3 grammasista vaapuista 25 gramman lusikoihin, optimin ollessa siinä noin 18 gramman lusikassa. Eli mitään raskasta haukikalustoa tällä ei heitellä, siihen tarvit eri vavan. Kelaksi suosittelen Shimanon saharaa takajarrullisena(halvempi)koossa 1000 ja siimaksi 0,15mm fireä. Kela on just hyvän kokonen normaaliin kalastukseen ja vielä melkosen laadukaskin.

Vavan löydät markettiliikkeitä tarkasteltaessa ainakin Hong Kongista(Cittareista yms. en osaa sanoa) noin 40e hintaan ja kelan noin 50eurolla. Alennuksesta kamat lähtevät huomattavasti edullisemmin.

17
Etelä-Suomi / kuha paikkoja helsingin edustalla!
« on: February 03, 2005, 21:13:24  »
Itse olen saanut jonkun verran kuhaa vetouistelemalla Granönlahdelta(Sipoo). Tosin kalat ovat harvoin ylittäneet edes 40 senttiä, mutta kyseinen ongelma taitaa olla vähän joka puolella Helsinkiä.  En kyllä sitten tiedä pilkillä saamisesta mitään, mutta miksei silläkin, jos kerran hinaamallakin tulee.

18
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: January 29, 2005, 11:13:08  »
Niin kuin myös tiedemiehet ovat kriittisiä omia teorioitaan kohtaan, niin myös uskonnollisten henkilöiden kannattaisi olla kriittisiä omia uskomuksiaan kohtaan. Esim. raamatun alkuperää tarkasteltaessa kannattaa hieman miettiä asioita, eikä sanoa muille äänessään pateettinen sävy, että se on tehty pyhän hengen täyttämänä. Kaikkea ei nimittäin tarvitse uskoa, että voi uskoa.

19
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: January 26, 2005, 21:21:53  »
Hahahha! "Kristian V":ltä kyllä tuli ihan loistava viesti. Tässä on taas yksi syy, miksi ei pidä olla rekisteröitymispakkoa, sillä miten muuten tuollaisia pieniä hauskoja trollauksia voitaisiin tänne laittaa(bännithän siitä sais)?

Jumalaan en voi sanoa uskovani(kuulun kyllä ev.lut. kirkkoon), mutta antaa niiden uskoa ketkä haluaa. Ja maailmankin synnyssä on vielä moni asia ratkaisematta, esim. alkuräjähdyksen alkuperä(mikäli moista posausta on nyt edes tapahtunut; teorialle saatetaan muutaman sadan vuoden päästä jo nauraa.), joten kyllä uskolle löytyy vielä ihan "perusteitakin".

Edit: Suosittelen muuten, että luette avaruustähtitieteen professorin Esko Valtaojan kirjan "Kotona maailmankaikkeudessa". Kirja on aivan loistava ja siinä on pohdittu aivan samoja asioita kuin nyt täälläkin, eli maailmankaikkeuden(ja elämän) syntyä sekä kehitystä.

20
Heittokalastus / Hyrrävälineet aloittelijalle
« on: January 25, 2005, 21:12:45  »
Quote
Älä osta 6 tonnist heittelyyn ei onnisty siinä jä heittopituuksista aika hyvinja sotkuja kin tulee enemmän.


Saanko kysyä, että millä kelalla olet heitellyt? Itse olen heitellyt mm. Ambassadeur 6600C5 mag-x kelalla, eikä kyseinen härpätin jää yhtään jälkeen heittopituuksissa kokeilemistani pienemmistä keloista, ainakaan yli 20gr vieheillä(joka on todennäköisesti lähellä sitä alarajaa, mihin "Guestin" setti on alunperin hankittukin).  Kyseinen kela on myös kevyempi, kuin esim. 5500cs pro rocket, joten heittäminen ei ole kovin raskastakaan. Ja mitä tulee sotkuihin, niin 6000-sarjan raskaammat puolat tekevät heittelystä mielestäni huomattavasti sotkuvapaampaa.

Sitten jos haluaa oikeasti pienen kelan heittelyyn, niin kannattaa ostaa joku 1600-3600 -kokoinen ambassadeur. Itselläni on 3600eon, ja se on aivan mahtava kela normaaliin kalastukseen(10-30g). 6000 on taas käytössä itselläni raskaassa kalastuksessa. Mitä tulee 5000-kelaluokkaan, niin se on mielestäni lähinnä huono kompromissi; se ei oikein sovellu kunnolla esim. lohen kalastukseen, mutta toisaalta se on taas liian iso kela kevyeeseen heittelyyn IMHO.

21
Perhokalastus / Onko larvastus oikeaa perhokalastusta
« on: January 12, 2005, 22:16:15  »
Larvastus on kyllä kieltämättä hyvin tehokas kalastustapa, jota tulee kuitenkin itse käytettyä nykyään todella harvoin, vaikka kalaa ei tulisikaan muilla tavoin(yleensä ei tule).  Syynä on se, että pidän larvastusta ehkä kaikkein epämiellyttävimpänä perhokalastusmuotona.  Sillä ainakin itse vierastan lyijyklöntin paiskomista(usein)vavanmittaisella siimalla. Sekä "riuhtaisuvastaiskuja", joita joudutaan tekemään pienimmästäkin epämääräisestä liikkeestä, oli sitten aiheuttajana kala, kivi tai pohjasammal. Lisäksi perhoja tuppaa jäämään melko usein pohjaan lyijyklöntteineen päivinneen, mikä aiheuttaa paitsi kovaa sitomista, niin myös pohjan saastumista(ellei sitten kalasta joillain rosteripainoilla).  Eikä larvastuksessa ole mielestäni oikein haastettakaan. Edes heittämiseen ei tarvi kunnolla keskittyä; sen kuin vain(kärjistäen sanoen)kattoo, miten virta vie perhoa parin metrin päässä.

 Ja voin sanoa, että näky on todellakin surkuhupaisa ainakin mm. vanhankaupunginkoskella, jossa kymmenen äijää viskoo(jos kiintiö on täynnä, joskus äijiä on ehkä vain kuusi) lähes poikkeuksetta aina larvaa lyhyellä siimalla ja valtavalla määrällä hauleja(ja vesi roiskuu...).  Eli ei siis todellakaan vastaa mielikuvaani perhokalastuksesta. Mutta kyllähän tuo larvastus silti perhokalastusta virallisesti on, en voi käydä siitä väittelemään, mutta pidän sitä silti hyvin vastenmielisenä kalastusmuotona.

Niin, ja mainittakoon tähän loppuun, että en todellakaan ole se tyyppi koskella, joka kalastaa bambuvavalla, tweedtakki päällä ja nahkasaappaat jalassa klassisilla pintaperhoilla ylävirtaan. Vaan olen itsekin aloittelija(tarkemmin: aloitin viime kesänä), ja kalastan mielestäni melko ennakkoluulottomasti lähes kaikilla perhoilla(myös streamereilla, jopa tinseleillä höystettynä), mutta larvastuksen olen hylännyt, ainakin toistaiseksi... (Muistutan vielä, että tämäkin oli vain mielipide toisten joukossa ja jos joku sattuu larvastuksesta pitämään, niin ei silti tarvi vetää tästä lyijyhaulia nenään.)

22
Heittokalastus / Hyrrävälineet aloittelijalle
« on: October 31, 2004, 10:28:12  »
Hyvä kela sekä raskaaseen heittelyyn, että (normaaliin) uisteluun on ambassadeur pro rocket cs6500.
Perustelut: Kela on erittäin hyvä -ja pitkäheittoinen; tosin myös hieman sotkuherkkä aloittelussa, mutta kyllä sen oppii. Lisäksi siinä on räikkä, joten myös uistelu sujuu varsin hyvin. Kokemukset ovat tosin pienemmästä 5500-mallista, mutta tuskin toi isompi eroaa heitettävyydeltään mitenkään ratkaisevasti. Kela on myös varsin edullinen ominaisuuksiinsa nähden(n.100€ ilman alennuksia).

Vavasta en voi oikein suositella mitään tiettyä mallia, mutta sen olisi hyvä olla 10', jos kerran lohta meinaat yrittää, ja myös kohtuullisen jäykkä, että hauetkin tarttuu. Suosittelen kuitenkin, että ostat kaksi vapaa, toisen heittelyyn ja toisen uisteluun. Sillä noin pitkillä vavoilla(9-10') uistelu on hankalaa. Sitäpaitsi ne uisteluvavat on aika halpoja, esimerkiksi Shakespeare tidewater 8' on hyvä vapa hinaamiseen, eikä se maksa kuin noin 20€.

Edit: Enpä huomannutkaan, että olit lähettänyt kysymyksesi jo lähes kuukausi sitten, joten enpä tiedä oliko tästä enään hyötyä.

23
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 07, 2004, 21:58:09  »
Quote
Minusta vanhiksensvannolla ei ole koskaan ollut toutaimia. Ja miettikääpä miksi...

Voisitko selittää tarkemmin?

24
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 05, 2004, 21:01:21  »
Enpä ole itse näitä hienoja kaloja saanut, mutta vanhankaupunginkoskella ja sen alapuolisessa suvannossa niitä on kyllä ihan mukavasti. Olen kuullut monista kaloista, sekä myös nähnyt yhden n. 3kg saatavan ylös asti, tässä noin kuukausi sitten.  Myös äsken mainitun ruutinkosken tiedän kohtuulliseksi toutainvedeksi.  Muita paikkoja en Helsingin alueelta osaa sanoa.

Tämä ajankohta ei kuitenkaan liene se paras, vaan eniten kaloja olen havainnut siinä toukokuussa, milloin olen yrittänyt kalastaa niitä itsekkin.

25
Etelä-Suomi / Missä hyviä heittopaikkoja Espoossa/Helsingissä?
« on: October 03, 2004, 20:05:37  »
Jos haluat saada lohta, niin ainut realistinen paikka lienee vanhankaupunginkoski -ja suvanto, mihin pakkautuu syksyisin paljonkin lohia. Haittapuoli on ainoastaan niiden vaikea saaminen, varsinkin suvannosta; koskesta lohi ottaa jo huomattavasti hanakammin vieheeseen/perhoon. Todella hyvällä tuurilla ja tuntemuksella voit toki saada lohen myös vantaanjoen ylemmiltä koskilta(lähinnä ruutinkoskelta ja pitkäkoskelta). Kuhan heittopaikoista rannalta ei ole kokemusta.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vantaanjoen kalastuksesta
« on: September 26, 2004, 16:04:02  »
Vois olla hyväkin idea, mutta ainakin äkkiseltään kuulostaen tuo vaikuttaa kyllä aika minimaaliselta parannukselta, sillä yksi päivä viikossa on tosi vähän verrattuna niihin voimiin, jotka oikeasti vaikeuttavat lohikalojen kutua.  Mutta kannatan silti ideaa; eipä siitä ainakaan haittaa voi olla.
        Näistä ongelmista kerrotaan tässä virhon artikkelissa: http://www.virtavesi.com/Vantaa/kalast1.htm ja parannusehdotuksista tässä: http://www.virtavesi.com/Vantaa/kalast2.htm

27
Etelä-Suomi / Vantaanjoessaa happikato?
« on: August 14, 2004, 18:35:20  »
Olinkin unohtanut kirjautua, joten toi ylläoleva teksti on minun käsialaani.

28
Ulkomaat / Re:Pohjois-Norja?
« on: June 09, 2004, 11:16:31  »
Käyppä näillä sivuilla:
http://www.tyrskyturska.net/
http://www.pintasei.com/

Löytyy nimittäin hyviä kuvia ja paljon tietoa.

29
Ulkomaat / Re:kalaan pohjois norjaan
« on: June 13, 2003, 16:38:58  »
Uistinvalinnoista olen samaa mieltä kuin K1mmo, mutta voisin vielä lisätä listaan ihan tämmöiset peruslusikat.  Itselläni ovat menestyksiksi osoittautuneet mm. painavat Tobyt ja 44 gramman professorit.
Uppoamisnopeus on näillä tietenkin ärsyttävän hidas, virtapaikoissa jopa tuskallisen hidas.  

Rannalta heitettäessä nämä lusikat ovat kuitenkin mielestäni yhtä hyviä kuin pilkit, joskus jopa parempia.  Veneestä kalastettaessa pilkit ovat taas aivan ylivoimaisia.

Käy tsekkaamassa myös nämä sivut:

http://www.sunpoint.net/~tyrskyturska/

http://www.sunpoint.net/~pintasei/

30
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: May 26, 2003, 15:07:57  »
Quote
Hyrräkeloissa on vaan se ongelma, että ne ovat lähestulkoon aina painoltansa varsinaisia kivenjärkäleitä. Siispä mielestäni ei oikein ole mielekästä kalastella 300 gramman "ultra light"- kelalla. Mutta ei todellakaan ole varma siitä löytyykö markkinoilta UL kelpoisia hyrriä. Jos löytyy niin hyvä. Hyrräthän muutenkin ovat parhaimmillaan raskaiden vieheiden viskelyssä, että kyllä minä ainakin pitelen kiinni haspelista kynsin ja hampain.

Hyrräkela on kokoon suhteutettuna lähes aina haspelia kevyempi.  6000-dööri painaa noin 290 g ja siimaa siihen menee huomattavasti enemmän kuin painavampaan 4000-sarjan haspeliin.

Eon 3600, jolla onnistuu myös jigittely ja vähän kevyempienkin uistinten heittely, painaa vajaa 250 g. Kooltaan se on samaa luokkaa kuin 2000-kokoluokan haspeli.

Tästä on vieläkin pienempiä(ja kevyempiä) hyrräkeloja, tosin eivät nekään mitään UL-luokkaa ole.

Pages: [1] 2


center>