Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Syöttikala

Pages: [1] 2
1
Ai hitsi. Kiva kun selvensit teidän sielunelämää. Oonkin luulut, että modet on vaan pikkupoikien pelottelua varten.

Jatkakaa....

2
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: March 04, 2013, 13:47:29  »
Kuinka kaukana onkaan RKTL.n suurpetoarviot todellisuudesta?? Tämä on tärkeä kysymys, koska suurpetopolitiikkaa käydään juuri näiden lukemien perusteella. Petopolitiikan tulisi perustua mahdollisimman lähelle oikeata määrää olevaan arvioon, jotta sen käytännön toimet olisivat riittäviä eikä liian mietoja tai väkeviä. Tällä hetkellä on jo tunnustettu että petopolitiikka on menny persiilleen, mutta kuinka pahasti, niin sitä ollaan selvittämässä. Alla esimerkkejä siitä kuinka virheellisillä tiedoilla ministeriö on pyrkinyt toteuttamaan petopolitiikkaa.

Varsinais-suomessa RKTL virallinen ilves arvio oli 23 ilvespentuetta (138 ilvestä) ja totaalilaskennassa (joka on rktl.n masinoima) löytyi 68pentuetta (408 ilvestä). Etelä-hämeessä virallinen arvio oli 25 pentuetta (150 ilvestä) ja laskennassa löydettiin 49pentuetta (249 ilvestä). Aikamoisia heittoja arvion ja laskentatuloksen välillä. Varsinais-suomessa ei mennyt kuin 270yksilöllä pieleen ja etelä-hämeessä 99 ilveksellä pieleen.  Ministeriötä myöten ollaan havahduttu totaalilaskentojen ja arvioiden välisiin suuriin eroihin. Totaalilaskenta on nyt toteutettu vain osassa maata ja kertaakaan laskentatulos ei ole ollut pienempi kuin arvio. Kerran on ollut sama tulos laskennassa kuin arviossa, mutta muutoin meillä on enemmän ilveksiä kuin arvio antaa ymmärtää. MMM yritti jokuvuosi sitten hillitä ilveskannan kasvua myntämällä runsaasti kaatolupia, mutta määrä ei ollut riittävä, koska kriittinen ilvesmäärä oli todellisuudessa ylittynyt jo aikapäiviä sitten.

Menneenä viikonloppuna Perho-Halsua seudulla suoritettiin susilaskenta. Laskenta tehtiin koska RKTL arvioi kaikista ilmoituksista ja havainnoista huolimatta alueen susikannaksi 2 sutta. Laskennassa saatu tulos on n.8 kertaa suurempi ollen 15 sutta jotka varmuudella on pystytty yksilöimään. Laskenta toteutettiin motittamalla samanaikaisesti omiin erillisiin motteihin kaikki susilaumat ja yksilöt, jolloin samoja jälkiä ei lasketa kahteen kertaan. Yksilöiden määrä on saatu selville seuraamalla susien jälkiä ja laskemalla monetko jäljet eroavat yhtäaikaisesti jotoksesta. Myös lentokonetta on käytetty laskennassa apuna. Laskenta tekniikka on sama kuin rktl.llä. Tulos on minimitulos, jolloin ei tarvita korjauskertoimia. Tästä laskennasta tulee A-Studio ohjelma 4.3 eli tänään. Ei siis ihme, että paikallisilla palopi käpy petopolitiikkaan, kun heidän huolensa sivuutettiin virheelliseen arvioon tukeutuen. Uusimmassa kanta-arviossa pohjoispohjanmaan eteläosa ja koko päijänteen itäpuolinen alue oli merkattu susityhjiöksi. Tämä on aiheuttanut suurta närää paikallisissa ihmisissä, koska susia kuitenkin on olemassa.

Karhulaskenta on myös ongelmallinen, koska sekin perustuu pentuehavaintoihin. Karhua ei pysytä lumilta kunnolla laskemaan ja havainnointi tapahtuu sulanmaan aikaan. Havaitut pentuemäärät kerrotaan luvulla X jota en muista ja siinä on karhukanta-arvio. Voimakkaassa kasvussa oleva karhukanta karkaa arvioitsijoiden käsistä helposti, kun ei tiedetä tarkkaa määrää yksittäisistä karhuista, eikä yksittäisten karhujen sukupuolijakaumasta.

Poronhoitoalueen eteläpuolella Ahma on yllättävän runsaslukuinen. Kanta on voimistunut vuosivuodelta ja havaintoja tehdään etelärannikkoa myöten. Omalle kohdalle siunaantui kaksi näköhavaintoa pirkanmaalta menneenä vuotena. Sama yksilö oli kyseessä mutta kuitenkin. Poronhoitoalueella ahmojen määrä on pimennossa. Mm. Enontekiön kunta on esittänyt ministeriölle, että kantaa tulisi pian leikata. Poronhoitoalueen tilanteeseen en sen kummemmin ota kantaa kuin totemalla, että kolmesti kävin ylälapissa menneenä vuotena ja joka kerta sain tarkastella tuoreita ahman jälkiä..

3
Eikös se ole vaan hyvästä että tälläkin foorumilla tapahtuisi jotain.. Niin ja tuossahan ei ole kyse huumorikuvasta, vaan erittäin suuressa nosteessa olevasta huumorin muodosta, jossa tehdään lööpeistä yms kuvankaappauksista aiheeseen sopivia hauskoja pläjäyksiä. Käsittääkseni tämä on kalastusteemaltaan ensimmäinen kyseisen kaltaisen sisällön tuottaja, että ennemmin pitäis nostaa hattua ku laittaa lukkoa.. Noh ehkäpä tuolta yläpidosta jollakulla on avain rasvattuna tuota lukkoa varten  :roll:

4
Mikko vois hiukan löysätä hikipantaa. Sonni Pesonen ottanu aimo harppauksen huumorissaan ja tämän topikki sitten lyötiin lukkoon vanhojen huonohkojen juttujen perusteella. Ok olishan se topikki voinut olla tuolla asian sivusta osastolla, mutta mielestäni ihan tarpeeton lukitus.

Tarkoitan tätä topikkia http://www.kalassa.net/keskustelut/kaikkea-kalastuksesta/sonni-pesonen-kaikkea-kalastuksesta/ Jonka avausviesti oli oikeasti kekseliäs ja hauska sekä oikein sopiva tälläiselle foorumille.

5
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 16:13:49  »
Tuona mainitsemanasi aikana, jolloin väkiluku oli nykyistä huomattavasti pienempi (1850-luvulla), oli susikannan koko arvioitu olevan n.800 yksilöä eli 6-7 kertaa nykyinen määrä, eli kukin vertailee tai on vertailematta mennyttä ja nykypäivää ihan miten haluaa ja itse kyllä haluan nähdä tuollaisen susimäärän aiheuttaneen aikamoisia ongelmia. Noinkin vähäiselle ihmismäärälle.

Tuohon karhukeissiin.

Kun suurpeto tapetaan luvattomasti niin tutkintanimike on automaattisesti törkeä metsästysrikos. Kun tutkittavan rikoksen maksimirangaistus on tuollaista luokkaa (4vuotta koppia ehdottomana), niin poliisillakin on käytössä sen mukaiset työkalut. Tämä on uusi rikosnimike ja siksi sen mukaiset poliisin toimet ovat vielä suurelle yleisölle vieraita. Perhon keissi tullee olemaan ennakkotapaus törkeästä metsästysrikoksesta. Pienemmissä rikkeissä, ei ole mahdollista käyttää noin kovia keinoja. Poliisin tehtävä on kerätä todisteita ja näyttöä jotta syyte voidaan jättää. Pojat oli melki viikonpäivät vapaalla ennenkuin poliisi teki pidätyksen. Jos poliisilla olisi ollut todisteita niin tuon pidätyksen perään olisi luettu syytteitä. Koska pidätys tehtiin vasta viikko tapahtuneesta, niin poliisi on koittanu saada irti kuulusteluissa joko tunnustuksen taikka kertomuksia vertaamalla eroavaisuuksia. Tämä on ihan normaali käytäntö poliisilla kun tutkitaan tuon kategorian rikoksia. 3pvää koppia ja sen perään puhuttu mutta peruttu vangitsemisoikeudenkäynti oli vain merkki siitä, että poliisilla ei ole mitään näyttöä rikoksesta, vain epäily ja nuo toimet oli hiukan sellainen kaikki peliin yritys saada rikos ratkaistua. Jos tuo keissi olisi viety vangitsemisoikeudenkäyntiin asti, niin siellä olisi käynyt niin että pojat olisi päästetty pois ja tutkinta loppunut siihen. Nyt poliisilla on vielä mahdollisuus tutkia ja etsiä mahdollisia viitteitä rikoksesta, kylläkin niitä löytämättä.

Jos lukee muutakin kuin iltapäivälehtien kohulööppejä tai asenteellisesti kirjoitettuja savonsanomien artikkeleita, niin tässä jutussa ei hämmästytä mikään muu kuin ihmisten tapa tuomita ennenkuin on tutkittu.

Pojat on ollu ihan rehellisillä asioilla ja käyny paska tuuri, että olivat erehtyneet karhunpesälle ja onnekseen heillä oli edes se yksi haulikko matkassa ja onnekseen siinä oli edes jonkinlaista ryyniä piipussa.

6
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 13:46:36  »
OT

On aika erikoista, että tietyt rodut saavat kulkea julkisilla paikoilla ilman kuonokoppaa. Jos rotu on jalostettu taistelukoiriksi, niin sehän on vähän sama asia kuin kulkisi puukko kourassa kadulla? Ase paljastettuna liikkuminen on vähintäänkin paheksuttavaa, mutta myös laitonta. Ihan vain näin näkökulmana asiaan.

Itse myös olen sitä mieltä että kaikki rodut eivät sovi kaikille ihmisille. Joillekkin ihmisille on ylitsepääsemätöntä saada chihuahuatakaan käyttäytymään kunnolla niin miten sellainen ihminen voisi saada bulmastiffin aisoihin?? Pennunostaja ei välttämättä tiedä mitä on ostamassa, niin siksi pitäisi peräänkuuluttaa enemmän kasvattajien vastuuta päätöksissä kenelle pennun luovuttaa..

7
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 13:42:02  »
Quote from: Pete
Miten tuo karhu ? Se voi tappaa ihmisen yhdellä kivalla tassun heilautuksella. Onko se niin agressiivinen kuin muut petoeläimet ? Sudestahan puhutaan, kerrotaan ja totena pidetään, että se tappaa aina kun vain mahdollista, kaikki eteentulevat ja vähän taaksekin jäävät.

Karhu voi tappaa jopa aikuisen hirven yhdellä tassun heilautuksella ja silloin kun karhu päättää tehdä itselleen haaskan ja tappaa hirven niin yhtä tassunlyöntiä se myöskin käyttää. Karhuhan on erittäin agressiivinen ollessaan uhattu tai sen puolustaessa pentujaan. Muutoin terveet karhut eivät käyttäydy agressiivisesti. Karhu ei ole riippuvainen tuoreesta lihasta, saati sitten lihasta ollenkaan, mutta kun sopivaa saaliseläintä on tarjoolla niin se kyllä tekee itselleen haaskoja. Susi taasen on riippuvainen tuoreesta lihasta ja se saalistaa sitä mitä pienimmällä energiahävikillä saa..

Quote from: Pete
Viimeksi meinasi käydä kylmät kahdella nuorella miehellä jotka lähtivät "jänismetsälle" ja eksyivätkin sitten pantakarhun pesälle koirineen. Eivät sitten tajunneet huutaa koiriaan pois kun riittävän kauan olivat siinä haukkuneet ja herratkin itse olivat saapuneet pesälle.
Outoa tapauksessa vain on se, että metsämiehet jotka samoilla paikoilla ovat kulkeneet ja metsästäneet, eivät nyt muistaneetkaan että siellä on karhunpesä...Ja "joku" oli jo kaksikin kertaa käynyt häiritsemässä karhua niin, että se joutui vaihtamaan pesäänsäkin. Näistähän ei metsästyspiireissä juuri puhuta, varsinkaan karhunpesistä ? ! ?
Oikein oli mukana vielä sitten jämtlanninpystykorva ja varuiksi venäjänajokoira, jänismetsällä.

Niin viimeksi meinasi käydä kylmät pojille, jotka olivat juoksuttamassa nuoria koiriaan. Onneksi olivat ottaneet yhden haulikon mukaan siltä varalta jos sattuisi vaikka jänis lähtemään liikkeelle ja tämän vuoksi ase oli ladattu patruunoilla joissa oli 3,5mm haulia (jäniksen metsästyksessä käytettävä haulikoko).

Karhu tosiaan oli häiriintynyt kahdesti aiemmin. Tosin missään ei ole kerrottu mikä taikka kuka on häirinnyt karhua. Tuo tieto on peräisin rktl.n paikkatietopannasta joka on antanut muuttuvaa paikkatietoa marras ja tammikuussa. Ei tarvitse olla kovin kummoinen luonnonseuraaja, että tietää karhun keskeyttävän unensa jos pesään pääsee vesi. Marraskuun alkuviikoilla satoi noilla seuduilla 55mm vettä. Tammikuun alussa oli suojasääjakso (jopa 8+astetta), jolloin puolimetrinen hanki putosi n.10-15cm korkuiseksi ja taivaalta satoi silkkaa vettä. Vettä oli siis silloinkin maailma täynnä. Jos marras tai tammikuussa on rktl.n henkilöstö käyny toteamassa että häirinnän on aiheuttanut ihminen, niin tästä luulisi tulleen poliisille tietoa jo silloin, koska kyseessä on rikos (rauhoitetun riistaeläimen häiritseminen sen rauhoitusaikana, sekä suurpedosta puhuttaessa puhutaan myös mahdollisesta vaaran aiheuttamisesta).. Koska karhun keskeytyneet unet ovat tulleet vasta tämän tutkinnan kohdalla esille, niin poliisilla ei ole tietoa mikä on karhun herättänyt. Rktl.n sen sijaan olisi pitänyt ilmoittaa viranomaiselle molemmilla kerroilla poikkeuksellisesti käyttäytyvästä suurpedosta, jotta poliisi olisi voinut varoittaa niitä muutamia lähellä olevia kotitalouksia poikkeuksellisesti käyttäytyvästä suurpedosta ja tästä on muistaakseni olemassa ihan ohjeistus (nuo luokitellaan aina ihmiselle vaarallisiksi). Kyseisen karhun olemassaolosta alueella ei paikallisilla ollut tietoa. Vastahan rktl oli sen pannoittanut Keuruulla kesäkuun lopulla, eli saapuessaan orivedelle se oli ryhtynyt lähes samantien pesän tekoon.

Venäjän ajokoira on käyttöominaisuuksiltaan samanlainen kuin suomenajokoira, eli ajaa jänistä, kettua, ilvestä, sutta ja karhua (suurpetoja ei aja kaikki yksilöt vaan harvat molemmista roduista).

Pesästään säntäävä karhu käyttäytyy samalla tavalla kuin haavoittunut. Kukaan hullu ei SIIS ei kukaan mene tarkoituksella karhun pesälle tai haavoittuneelle karhulle yhdellä haulikolla jossa on pienriista patruunat piipussa. Vielä hullummalta väite tahallisesta teosta kuulostaa kun mutustelee tietoa että pojilla olisi autossa ollut toinenkin haulikko, mutta ottivat mukaansa vain yhden.

Tuo karhukeissi tulee näillä näkymin jäämään ilman syytteitä näytön puuttuessa. Media ja yleisö on tietysti jo makean uutisoinnin takia kerennyt pojat tuomitsemaan, mutta vielä toistaiseksi meillä oikeuslaitos pitää näitä poikia syyttöminä niin kauan kunnes toisin näytetään.

8
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 13:05:16  »
Mikä päivämäärä tuo 6.12.1907 on??? Itsenäistyminenkin tapahtui vasta 10vuotta tuon päivämäärän jälkeen.. Suomi on ollut suomi jo keskiajalla ja ennen sitä. Itsenäistyi vain omaksi valtiokseen vasta 6.12.1917.

Eläinten kanssa ei voi puhua siirtymisestä uusille vuosituhansille. Vaikka ihminen ottaakin aimoharppauksia kehityksessä, niin eläimet eivät sitä tee, vaan toteuttavat tuhansia vuosia vanhoja viettejään sekä vaistojaan. Vai onko joku nähny karhulla ipadin taikka rusakon kulkemassa mp3 soittimen kanssa???

Populaatioiden kokoon nähden kaikki maapallon suurpedot ovat ihmiselle hyvin vaarallisia. Paljon vaarallisempia kuin punkit tai mitkään muut itikat. Punkkeja lienee joitain miljardeja yksilöitä ja susia n.100 000kpl. Pitää nämäkin asiat pystyä suhteuttamaan.

Suomessa suurpetojen kanssa tulleita konflikteja on hillinnyt kantojen maltillinen kasvu sekä metsästys joka on pitänyt suurpedot vielä toistaiseksi ihmisarkoina. Ihmisarkana pidetty muutamien kymmenten yksilöiden suuruinen susikanta ei ymmärrettävästi ole aiheuttanut suomessa juurikaan vaaraa viime vuosisadalla. Tällä vuosituhannella on kuitenkin jo useampi uhkaava tilanne ollut joissa toiseksi osapuoleksi on varmistettu susi.


9
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 21, 2013, 10:34:10  »
Pieni korjaus ylläolevaan. Viimeinen kirjattu ihmisuhri suomessa on vuodelta 1932 Puumalan Kuikkalasta kun susi tappoi lapsen.

1700-1882 välillä tiedetään susien tappaneen 110 ihmistä Suomessa. Näistä 22 sattui aikavälille 1880-1882

1882 jälkeen alkoi valtion suuresti tukemana siivoustalkoot, jolloin hukkasia poistettiin oikein urakalla ja jos johonkin ilmestyi jälki, niin jäljen päästä löytyi ennemmin tai myöhemmin kuollut susi. Läntinen, Lounainen ja Eteläinen suomi käytännössä tyhjennettiin susista tänä aikana. Tuota siis jatkui aina 1975 asti ja senkin jälkeen sutta metsästettiin kohtuu runsaasti aina -90luvun alkuun asti. Siitä lähtien susi on ollut tiukasti suojeltu laji.

Mitä ihmisuhreihin tulee, niin sama eläin mikä meillä täällä metsissä juoksee sutena aiheuttaa ihmisuhreja muualla maailmaa jatkuvalla syötöllä. Esim. hiljattain hyvinkin lähelle tuossa rajan takana meni nainen susien suihin.

Se että susi ei ole Suomessa tappanut ihmistä 81 vuoteen, ei poista sitä mahdollisuutta ettei niin voisi käydä uudestaan.

10
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 20, 2013, 16:38:26  »
Suomessa valtio lopetti tapporahan maksamisen vuonna 1975 jonka jälkeen sudelle tehtiin rauhoitus, siis 38 vuotta sitten. Onhan tuo historiaa mutta ei kylläkään kovin kaukaista sellaista.

Edelleenkin väitän, että suomessa ei ole henkilöä/henkilöitä jotka tietäisivät hukkien oikean lukumäärän tai jos tietävät, niin salaavat sen. Johan tuossa edellisessä viestissä kerroin, että tiedossani on 16 sutta joita ei rktl.n mukaan ole. 16 sutta on enemmän kuin viimeisimmän kanta-arvion haitari. Kautta maan on rktl menettänyt uskottavuutensa ihan siinä missä petopolitiikka lupien myöntämisineenkin. Paikalliset ihmiset eivät enään tee "ilmaista työtä" näille instansseille. Paikallisväestö tietää missä hukat milloinkin on, toisin kuin rktl tutkijat ja kenttätyöntekijät. Nämä kun eivät tiedä missä pedot ovat elleivät ole pantaa asentaneet lauman yksilöihin. Siitä olen samaa mieltä, että esson baareja kiertämällä ja suorittaen yhteenlaskua, ei saada oikeaa määrää vaan se menee överiksi tuplahavaintojen takia. Paikallisväestön avulla vaan nuo laumat löytyvät, aivan kuten omatkin havaintoni. Perhossa tapahtuneen jälkeen rktl teki vähennyslaskun 5-3=2 ja laittoi tuloksen viralliseen kanta-arvioon. Tapahtuneesta juttua kirjoittaneelle SuomenKuvalehden toimittajalle kuitenkin etsittiin ja näytettiin 6suden jäljet jotka myöskin päätyivät paperille tosin kiiltokansien sisään. Tämä viimeisin rktl.n kanta-arvio on tarkkaan laadittu. Siinä lukee paikkakunta kerrallaan missä heidän mukaansa sudet ovat vakiinnuttaneet elinpiirinsä, eli luoneet lauman tai pari on asettunut alueelle ja siinä kerrotaan myös ne naapurikunnat joiden puolella nämä satunnaisesti vierailevat. Tuo dokumentti on kiistaton todiste siitä, että ainakaan siitä laitoksesta ei löydy todellisen susikannan tietäjiä.

Aika heikoilla vesillä ollaan jos aletaan sutta vertaamaan taimeneen. Toinen kuitenkin on kala ja toinen nisäkäs, tai no johan se Hietanenkin tuntemattomassa sotilaassa tokas olevansa ahvena  :roll: rktl tietää että sudet kulkevat molemmin puolin valtakunnan rajaa. Onhan siellä heidänkin mukaan useita laumoja joilla on reviiriä sekä suomessa, että venäjällä. Mitä olen rajamiehiä jututtanut, niin kyllä niitä jälkiä mennee rajalinjan poikki tuon tuosta. On tutkitusti niin, että suomella ja venäjän karjalalla on yhteinen susikanta ja siksi sitä ei voi sanoa uhanalaiseksi edes pienen virneen kera.

Hakea ja saada lupa on kaks eri asiaa. Ihan niinkuin meikäläinenkin on lotonnut ahkerasti, mutta kertaakaan en ole voittanut mitään mainittavan arvoista. Nykyisen riistakeskuksen aikana tuo on vielä korostunut. Perusteluissa ei ole vikaa. Olen kuitenkin näitä bumerangina palanneita kuponkeja päässyt jokusen lukemaan. Kyse on siitä, että riistakeskus käyttää luvanmyöntämisen perusteena rktl.n arvioita. Kun käppyrässä lukee, että alueella johon lupia haetaan ei ole susia ollenkaan/niin monta mitä hakemuksessa sanotaan, niin se pullautetaan takaisin. Tuo on se miksi asiasta on noussut mekkala ja minä ymmärrän hyvin miksi näin on käynyt.

Jos susi tavataan kotieläimen kimpusta niin sen saa tappaa. Muu luvaton tappaminen on rikollista.

Linkkisi totuudentorvi on hienolla tittelillä varustettu toisen ääripään tunnekuohuilija jonka argumentit menevät kyllä essonbaari lokeroon, niin sellainen on Tapani Veistola. Hän syyttää tuossa artikkelissa poliisia, vaikka luvan oli myöntänyt suomen riistakeskus. Poliisi ainoastaan valvoi, että lupaehtoja noudatetaan. Että noin kävi Köyliössä viime talvena.

Poliisin resursseja käytetään tarpeettomasti siinä kohtaa kun poliisi joutuu toimimaan lupaviranomaisena vaikka siihen olisi olemassa oma viranomaisensa joka ei myönnä lupia vaikka niitä tarvittaisiinkin. Totta poliisin tulee rikoksien ilmettyä suorittaa työtään, eli tutkia ja suorittaa kiinniottoja. Eri asia taasen on se onko suurpetojen luvattomista tapoista koituvat sanktiot oikeassa suhteessa muihin rikollisiin toimiin. Meinaan lapsiin sekaantujat, raiskaajat, tappoon syyllistyneet, varkaat jne pääsevät huomattavasti helpommalla kuin suurpedon salaa tappaneet. Tässä kohtaa mennään ainakin minun oikeustajuni yli ja ohi.

Totta on että tämän asian tiimoilta kiihkoillaan turhaan. Asian pitäisi riidellä, ei ihmisten.. Tosin tunneryöppy on ihan ymmärrettävä sellaisilta ihmisiltä jotka kokevat asian ongelmaksi ja yrittävät asua ja elää näiden petojen keskellä, mutta heitä ei kuunnella, vaan yliolkaisesti jätetään huomiotta. Itsekkin kihisisin kiukusta jos olisin näiden ihmisten kanssa samassa tilanteessa..

11
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 20, 2013, 10:38:16  »
Susikanta ei ole alimmillaan IKINÄ, vaan alimmillaan vuosikymmeneen RKTL.n taulukoiden perusteella. Pitää muistaa, että vaikka suomessakin on maksettu tapporahaa sudesta ja valtiovaltakin on tuonut ulkomailta sudentappospecialisteja, niin sudet eivät ole koskaan suomesta loppuneet eivätkä lopu. Onhan hukat jo todistaneet sen, että vaikka kanta ammuttaisiin parin takkuturkin suuruiseksi, niin se ei tarvitse kuin muutaman vuosikymmenen verran aikaa saavuttaakseen vähintään 250yksilön suuruisen kannan.

Tässä maassa ei ole ketään kuka tietää todellisen määrän, tai jos on niin pitävät sitä omana tietonaan. Viime viikonlopun aikana kävin kolmella paikkakunnalla joista yhteen RKTL oli viimeisimmässään kanta-arviossa merkannut vain parin ja kahteen ei mitään. Nämä eivät ole naapuri pitäjiä keskenään, eikä näiden naapuri pitäjissä ole rktl.n mukaan laumoja eikä pareja. Tässä pitäjässä missä oli ärkkiksen mukaan pari, oli jälkien perusteella 5suden lauma, toisessa tyhjässä pitäjässä 3hukan kimppa ja kolmannessa jolkotteli pari sekä yksi yksinäinen. Näitä susia ei rktl.n mukaan ole. Lisäksi oman asuin alueen likellä pyörii 3hukan porukka josta rktl ei joko tiedä tai kerro mitään. Tätä kirjoittaessa radio uutisissa kerrottiin Hangossa kulkevan 4suden lauma, josta myöskään rktl ei ole kertonut. Tämän omakohtaisen kokemuksen, sekä uusimman rktl.n tiedotteen ristiriita on niin ilmiselvä, että uskallan sanoa ettei tässä maassa ole ainuttakaan susikannan tietäjää, vaan ainoastaan hyviä arvaajia. RKTL.n kanta-arvio on laskenut kuin lehmänhäntä samaa tahtia uskottavuutensa kanssa. Petoyhdysmiesverkosto ei enään tuota havaintoja samaan tahtiin kuin aikaisemmin (ihmiset kyllästyneet järjestelmän toimimattomuuteen). Näillä havainnoilla on paikkansa siinä laskentamallin yhtälössä jolla susikanta arvio tehdään. Varmaan alakoululainenkin osaa tuosta päätellä, että yhtälön tulos on pienempi jos yksikin muutuja pienenee.

Poliisi ei anna viikoksi lupaa ja tämä on fakta. Poliisi antaa päivä kerrallaan käytettävän luvan tarkasti määritetylle yksilölle/yksilöille. Poliisin antamalla luvalla ei ole tarkoitus hoitaa kantaa, vaan karsia ihmisille tai heidän omaisuudelleen koituvaa uhkaa. Poliisin määräyksestä lupa voidaan laittaa täytäntöön välittömästi ja pyynti alkaa siitä jälkijonosta joka lähtee pihasta/paikasta jossa susi on ylittänyt poliisin kynnyksen antaa määräys ja päättyy sen jälkijonon päähän kuolleeseen elukkaan. Tässä ollaan kuitenkin menty jumalattomasti hakoteille, kun poliisi joutuu tälläistä työtä tekemään. Toiset instanssit vaan voivottelee ja levittää lompakkoa kun vahinko on jo sattunut (viimevuonna yli 5M€ edestä). Tämä ei ole poliisin työtä vaan maa ja metsätalousministeriön. Hukka on nyt niin kuuma peruna, että vastuuta siirrellään paikasta toiseen ja suorastaan vältellään päätösten tekoa.

Tämä lupien lisääminen on seikka mikä nostattaa suojelupuolella karvat pystyyn, juurikin tuon takia että oletetaan yhtälön olevan summautuva. Eli lailliset kaadot tulisivat luvattomien päälle. Tosiasiassa tuo on vähennys eikä yhteenlasku. Laillisen metsästyksen lisääminen vähentää laitonta. Susi on metsästäjien parissa arvostettu riistaeläin silloin kun se pysyy poissa ihmisten ilmoilta. Mahdollisuus osallistua lailliseen sudenpyyntiin on kova kannustin pitämään laiton pyynti kurissa. Sutta suojeltaisiin tällä hetkellä parhaiten metsästämällä. Susikannasta saataisiin jälleen ihmisarka, omavalvonnan lisääntyminen vähentäisi salakaatoja ja laillisella metsästyksellä saataisiin ihmisten usko palautumaan järjestelmää kohtaan.

Susi ei ole suomessa uhanalainen. Suomen susikanta on yhteinen Uralin länsipuoleisen venäjän kanssa. Tämä pitää muistaa, eikä silmittömästi väittää, että kymmenkuntametriä leveä hakkuuaukko keskellä metsää (rajalinja) pitäisi venäläiset sudet pois suomesta. Tämä tiedostetaan myös euroopan pääkallopaikalla, koska siellä eu alueen susikartoissa suomen hukat on piirretty samaan läjään venäläisten susien kanssa.

Myöskään en usko että susikannan lasku selittyy pelkästään luvattomilla tapoilla. Totta se on miinusmerkkinen tekijä, mutta isoja merkittäviä tekijöitä on ihan muualla..

12
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 19, 2013, 22:36:55  »
Siinä kohtaa jos kotieläimiä alkaa menemään suurpetojen ruuansulatusjärjestelmään ja halutaan moisen toiminnan loppuvan, niin toimintamalli on seuraava:

1. Otetaan puhelin ja näppäillään numeroon 112
2. Kerrotaan kuka soittaa ja mistä
3. Kerrotaan mitä on tapahtunut
4. Kerrotaan mitä asialle halutaan tehtäväksi
5. Kuunnellaan hälytyskeskuksen ohjeet ja kiitetään ennenkuin sanotaan heippa.

Tämän jälkeen poliisi joko ottaa tai on ottamatta yhteyttä.

Paikallisella pääliköllä siis tarkoitetaan alueen päivystävää poliisin johtohenkilöä. Sama toimintamalli käy myös silloin kun pedot käyttäytyvät lajilleen poikkeavasti tai jokin muu eläin voi mahdollisesti aiheuttaa vaaraa.

Ilveksistä tulee riesa yleensä siinä kohtaa kun saaliseläinten määrä vähenee tai saalistusolosuhteet heikkenevät tai ilves itsessään on joko liian sairas saalistamaan, jolloin nälkä ajaa ihmisten liepeille.

Suden kohdalla uskon sitä tutkimuslinjaa jonka mukaan suden ja ihmisen välinen konflikti on oppimisprosessin tuotos. Koirathan ovat hyvin oppivia ja uteliaita eläimiä. Tuo on ollut se seikka sudessa mikä on saanut ihmisen kiinnostumaan siitä "koirana". Susi siis oppii asioita kokemansa kautta. Jos jokin asia on epämiellyttävä, niin sitä ei kokeilla enään (tähän perustuu susia estämään kehitetyt sähköpaimenet). Edelliseen liittyy myös suden ihmisarkuus. Susi kun vahingossa törmää ihmiseen/ihmisasutukseen ja huomaa kohtaamisen olleen vaaraton, se toistaa sen yhä uudelleen ja uudelleen yhä röyhkeämmin ja röyhkeämmin, välittäen samalla tietoa laumallensa.

Metsästettynä susikanta on pysynyt arkana ja emot ovat oppinsa välittäneet myös pennuilleen. -90 luvulla sitten lyötiin stoppi susien metsästykselle ja alettiin hoitamaan susikantaa. Sieltä tähän päivään asti jos vetää jonkin sortin viivan taulukkoon niin näkee että ihmisen ja susien välisten konfliktien lisääntyminen ei ole verrannollinen susien määrään vaan kuluneeseen aikaan tiukasti suojeltuna. Nyt kun susikanta on alimmillaan vuosiin, niin silti konfliktien määrä ja susivahinkokorvausten suuruus on korkein ikinä sitten -90 alun.

Susista puhuttaessa pitää myös muistaa, että sairaat ja saalistamaan kykenemättömät yksilöt tulevat sinne missä ruokaa on helpoiten saatavilla.

Karhuista puhuttaessa täytyy muistaa että nalle ei ole riippuvainen tuoreesta lihasta niinkuin ilves ja susi on ja siksi karhut harvoin ajautuvat ihmisten pariin. Yleisimmät konfliktit ihmisen ja karhun kanssa tulevat kun nuoret earukset joutuvat jättämään emonsa ja puutteellisilla saalistustaidoillaan eksyvät kesämökkien roskiksille, tunkioille tai vaikka talon koiran ruokakupille (näinkin tiedän tapahtuneen ja kyseinen karhu vielä oppi koiran ruoka-ajat)

13
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 13, 2013, 13:36:02  »
Varsinais-suomi+Uusimaa+Etelähäme alueella on tällä hetkellä jotakuin 170 ilves pentuetta. Pentue sisältää Emon ja pennut (joita on yleensä 1-3) eli yhdessä pentue yksikössä on siis 2-4 ilvestä. Tähän päälle alueella kulkee uroksia ja muita yksinäisiä ilveksiä X määrä.  Ilveksiä siis on melkein kuin rusakoita eli joka puskassa ja bussipysäkillä.

RKTL siis on antanut poikkeuksellisesti kanta-arvion haitarina eikä kannan minimiarviona niinkuin yleensä. Rajalaumat poislukien Suomessa olisi vain 120-135 sutta. Uskoo ken tahtoo. Yksi jäi Salossa auton alle kuljettuaan ensiksi kaupunkien keskustoissa. Toinen kuvautti itsensä Vaasan rautatieasemalla, kolmas jäi lapualla auton alle, kaksi lymyää Toholammin keskustan liepeillä ja vielä varmistamattoman tiedon mukaan eilen ehtoolla olisi 3 suden lauma kulkenut lähellä Tampereen ydinkeskustaa. Lauma jota ei RKTL.n mukaan pitäisi olla  :roll: Todella ihmisarkoja elukoita joiden ajautuminen ihmisasutusten läheisyyteen on äärimmäisen harvinaista. Ei edes kymmentä havaintoa viikossa  :roll:

Tuo kanta-arvio muuten tehtiin lausunnoksi MMM pyynnöstä. MMM halusi lausunnon susikannan tilasta koska aikoo lisätä 5kaatolupaa vielä tälle vuodelle. Tälläinen trendi kyllä käy allekirjoittaneelle mainiosti, että pelkät ajattelut kaatoluvista supistaa susikantaa heti kymmenillä yksilillä.. Muutamassa vuodessa susia ei enään ole kun vaan riittävästi suunnitellaan sudenkaatoa ministeriössä  8-)

14
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 09, 2013, 19:15:22  »
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194794366504/artikkeli/susi+liikkuu+talojen+pihoissa+vanhan+tampereentien+varressa+voi+olla+vaaraksi.html

Quote from: Aamulehti
Susi liikkuu talojen pihoissa Vanhan Tampereentien varressa – voi olla vaaraksi

Poliisi on saanut lauantaina aamupäivällä useita ilmoituksia sudesta Ilmarisissa. Riistanhoitoyhdistyksen petoasiantuntijan havaintojen mukaan susi on liikkunut valoisaan aikaan ainakin kahden kiinteistön pihassa Vanhan Tampereentien varressa.

On varsin todennäköistä, että kyseessä on sama yksilö, joka liikkui asutuksen läheisyydessä Moisiossa perjantaina. Perjantain etsintöjen jälkeen suden epäiltiin poistuneen Tampereen valtatien itäpuolelle.

Jäljistä päätellen susi oli jäänyt aivan Ilmaristen keskustan tuntumassa olevaan Kärmekallion metsään, joka sijaitsee Vanhan Tampereentien pohjoispuolella, taajaan asutun alueen välittömässä läheisyydessä.

Kyseisen suden toistuva liikkuminen asuinalueilla on merkki siitä, että se ei pelkää ihmistä. Poikkeuksellista suden käyttäytymisessä on erityisesti se, että se liikkuu pihoilla valoisaan aikaan.

Koska kyseinen yksilö saattaa olla vaaraksi ihmiselle, poliisin yleisjohtaja antoi määräyksen suden lopettamiseksi, mikäli se tavataan tällä alueella.

Iltapäivällä sudesta tuli jälleen havainto, kun se oli käynyt niin ikään Ilmarisissa erään kiinteistön pihassa välittämättä siellä olleista ihmisistä.

Susi oli käynyt noin 10 metrin etäisyydellä ihmisistä. Myös paikalla ollut poliisipartio oli saanut näköhavainnon sudesta.

Paikalla oli poliisin lisäksi lukuisa joukko metsästäjiä, jotka toimivat tehtävässä poliisia avustavina henkilöinä. Suden etsinnät lopetettiin kello 17.45 pimeän tullen.

Suden lopettamispäätös peruttiin ja sen toivotaan poistuvan yön aikana asumattomalle alueelle.

Tässä mielenkiintoiseksi asian tekee myös virkavallan toiminta. Jo eilen oli poliisi antanut tappomääräyksen sudelle, jos se tavataan rajatulta alueelta. Myös tänään on ollut tappomääräys päällä. Sonkajärvellä neljänä perättäisenä päivänä oli käyny susi samassa pihassa ja lähimmillään, jopa metrin päässä ulko-ovesta. Poliisin ohje oli, että ei lapsia yksin ulos ja karja sisälle suojaan. Siis että mitä.. Tasa-arvoisessa suomessa kun hukka eksyy turkuun niin se saa välittömästi tappotuomion ja sitten maaseudulla kun hukka tulee pihaan niin ihmiset saa väistyä.. Ei mene tasan nallekarkit...

15
Pilkintä / Vs: apuja aloitukseen
« on: February 09, 2013, 17:01:10  »
No nyt kysyy oikea kaupunkilaistumpelo, koettakaa kestaa:

Kairojakin näyttää olevan eri kokoja. Kannattaako ottaa heti suurin, ettei jää suuret saaliskalat jään alle? :-) Eli onko noilla muuta eroa kuin paino? Mikäs olisi hyvä haalari, ettei kylmä yllätä eikä kastuisi? Ei tarvitsisi olla kuitenkaan mikään Gore-Tex -hintainen. Kumisaappaatko jalkaan?

Kaira 6tuumaisena on koko jolla pärjää paikassa kuin paikassa kunhan ei telo terää. Isompi kaira painaa enemmän, tekee isomman reijän, on kalliimpi ja mahdollistaa isompien vieheiden mutkattomamman käytön sekä isommat kalat.

Haalarina on hyvä hinta/laatu pilkkikäyttön on ihan normi toppahaalari. Jäällä pahin kastuminen on jos kastuu sisältäpäin (tietysti avantouinti on pahin). Jos vesisadetta pelkää niin heittää reppuun sitten vaikka euron sadeviitta.

Talvijalkineen on hyvä olla väljä. Normi kumpparillakin pärjää kunhan sinne saa väliin villasukkaa ja silti saapas ei purista. Muutamilla kympeillä saa sitten ihan tavisaapasta Safaria sun muuta. Vieläkin vissiin PowerBootsia taitaa saada hurjimmissa tarjouksissa sellasella kuudellakympillä.

16
Sekalaista juttua / Suurpedot puhuttaa
« on: February 09, 2013, 11:02:42  »
Tuossa aikaisemmin oli topikki sudesta joka suljettiin ilmeisesti tiukasta otsikosta liian etäälle rönsyilleen keskustelun takia. Muutoinhan tuo oli ihan oikeassa paikassa (sekalaista juttua) ja suurpetokeskusteluksi hyvinkin siistiä. Sääli että topikki lyötiin lukkoon.

Päätin sitten avata petokeskustelutopikin laajempaan katselmukseen mahdollistavalla otsikolla. Pedoista pitää puhua, puolin ja toisin ja antaa ihmisten muovata omat näkemyksensä jonnekkin sinne välille. Ääripäät tässäkin asiassa ovat niin kaukana toisistaan että tälläisellä pallon muotoisella taivaankappaleella kun asutaan niin ne ovatkin melkein toisissaan kiinni. Odotan hyvää keskustelua otsikon AIHEESTA. Muistakaan, että keskustelu on laadukasta silloin kun asiat riitelee eikä ihmiset.

Tuossa susitopikissa itselle pisti silmään sellainen seikka, että muutama kirjoittaja sovelsi mielessään ihmisille tehtyjä lakeja eläimiin. Niin ei ole eikä koskaan tule olemaankaan, että eläimille annettaisiin ihmisoikeuksia. Ei edes silloinkaan kun se haalareihin ja töppösiin puettu oma pikku Fifi jää auton alle pihatiellä. Eläimet on eläimiä ja ihmiset ihmisiä. Ihminen on ultimaattinen peto joka on oikeutetusti ravintoketjun huipulla yksin. Kaikki siinä alapuolella (lue suurpedot) ovat omalla paikallaan ihan syystä. Ne toteuttavat omia viettejään ja toimintamallejaan yrittäen välttää konflikteja ihmisten kanssa. Pääsääntöisesti näin onkin. Pedot väistää ihmistä, koska aistivat vaaran. Kun keinotekoisesti aletaan varjelemaan petoja ja sallimaan niiden elämä ihmisten keskuudessa, poistuu tai ainakin heikkenee niiden varovaisuus ihmistä kohtaan. Kas kummaa yhtäkkiä ihmisillä onkin petojen kanssa konflikteja.

Ihminen umpikierona eläimenä petaa vain sitä petiä jossa itse aikoo maata. Ne ihmiset jotka eivä elä maalla, eivät myöskään tiedä millaista elämä siellä on ja sama päinvastoin. Tuossa on yksi syy miksi petopolitiikka on retuperällä. Ihmiset jotka eivät elä ongelman kanssa, yrittävät ratkaista ongelmaa. Olisiko oikein, että Nurmeslaiset ratkoisivat Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne ongelman taikka Kärsämäkeläiset ratkoisivat mistä mihin vedettäisiin Tampereen ratikkarata.

On aika sulkea Walt Disney leffat. Tosielämässä ketut eivät tanssi kanien kanssa aamukasteisilla niityillä. Keskustelu alkakoon...

17
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: January 19, 2013, 13:18:01  »
Tässä nyt ei ollut kysymys aikuisista ihmisistä, joilla on jo entuudestaan kosketuspintaa kalastukseen ja rahaa mitä käyttää, vaan nuorista junnuista nykypäivänä joiden käsitys kalastamisesta on peräisin korkeintaan telkkarista ja tulot suoraan iskän lompakosta. Näille kun annat 50€ rahaa ja sanot että osta harrastusvälineitä, niin ne ostaa äkspokspelin tms. Uskokaa huviksenne, että nykypäivänä nuoret ei ensimmäisenä ole menossa kalaan vapaa-aikanaan, hyvä kun ulos pääsevät ja sielläkin hihhuloivat ilman pipoa kahenkympin pakkasissa.. Maalla ja kaupungissa olevat nuoret on eri maata ja valtaosa nykynuorista asuu kaupungeissa entistä enemmän luonnosta vieraantuneiden vanhempiensa kanssa. Kun nämä nuoret aikanaan alkavat penikoimaan niin saattaa olla, että suvun ainoat kalastuskokemukset hautautuu vaarien ja muorien mukana multaan..

18
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: January 16, 2013, 21:21:20  »
Kaikkein varmin keino tehdä kosseille selväks ettei kannata alkaa pilkkimään (kalastamaan yleensäkkään) on päästää tenavat liikkeelle pas%¤lla välineillä ja vermeillä..

Taitaa nykynuorilla isoin menoerä olla tuo vaatetus.. Ainakin mitä kattelee tuosta ikkunasta niin keli ku keli niin ei ensimmäistäkään talvivaatetta näy päällä..

19
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: January 15, 2013, 17:58:31  »
Ostat kairan (vaikka käytetyn) 50€, jakkara 20€, pari pilkkivapaa 10€/kpl, siimarulla 10€, sohjokauha 2,5€, 3tasapainoa 10-15€/kpl, 2pystyä 10€kpl, 2morria 5€/kpl ja lämpimät saappaat 70€=likimain alotan harrastukseni 250€ sijoituksella etkä ole kerenny vielä edes jäälle.

Tuossa se isoin syy lienee, miksi junnut loistaa poissaolollaan. Verrattuna markka-aikaan on nuo pilkkien hinnat menny ihan pilviin. Jos tosissaan haluaa junioreita nähdä jäällä, niin sen eteen pitää tehdä muutakin kuin voivotella netissä. Itseä alkoi tuossa pari talvea sitten korpeemaan kun naapuruston kossit teki tylsyyksissään ilkivaltaa. Menin varastoon josta kaivoin pölyttyneen muovikassin ja itseltä joutilaaksi jääneen kairan. Pistin kairan terään, otin muovikassista 6ehjää tarpeettomaksi jäänyttä pilkkivapaa, vaihdoin niihin siimat, laitoin lukot ja pistin niihin miljoonalatikosta randomina valitut pystypilkit. Tuon olin saanut tehtyä nappasin vielä jääkaapista purkillisen toukkia ja menin koko helahoidon kanssa poikien juttusille. Annoin välineet pojille ehdolla että jos eivät niitä käytä niin palauttavat (ei ole vielä palautettu). Samalla kerroin tarkasti ottipaikan mistä nousee pääsääntöisesti vaaksanmittaista ahventa. Nyt pojat on jotain 15-17ikäsiä ja taas tänään aamulla suuntasivat pilkille ja näytti heillä jo olevan omiakin varusteita.

Tuossa siis pointtina se, että kukaan hullu ei laita kohtuuttomalta tuntuvaa rahaa kiinni mihinkään kylmiltään, vaan sinne pitää saada se kipinä aikaiseksi ensin. Jos ei sitä kipinää kukaan tee, niin ei se itekseenkään synny. Ja tälläi hiukan enemmän kalastukseen hurahtaneena voin sanoa että en varmasti ole ainut jolta löytyy varaston periltä jonninjoutavia pilkkivehkeitä niitä tarvitseville..

20
Perhokalastus / Vs: Sopiva perhosetti aloittelevalle perhostajalle ?
« on: October 03, 2012, 21:54:47  »
Eli kysyn tässä mikä olisi sopiva perhosetti tai vapa/kela/siima erikseen ostettuna kalastusta  säännöllisesti harrastavalle ? Hintaluokkaa saisi olla alle.100 euroa.:)

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä antaa vinkki.. Osta vitosella pilkkivehkeet ja oottele kuumeisesti jäitä.. Niitä odotellessa toivo joulupukilta pikkusen kahisevaa, että saat sopivaa pesämunaa.. Siihen on hyvä sitten pitkin talvea laitella roposia lisukkeeks.. Keväällä huomaat että kasassa on jokunen satanen laittaa nuihin perhovehkeisiin ja pääset aloittamaan harrastuksen sellaisilla välineillä että suuhun jää muutakin kuin potaskanmaku surkeilla välineillä tolskaamisesta.. Perhovälineisiin on muutenkin hyvä sijoittaa alkuunsa hiukan enemmän.. Jos ei perhokalastus tunnukkaan mukavalta niin laatukamppeista pääsee helposti eroon ja saa vielä mukavasti rahaakin niistä luopuessa, kun taas halvimpien romujen kohdalla ne jää joko kaappiin kummittelemaan tai sitten hävittämisestä koituu kustannuksia kun niitä ei kukaan huoli ees ilmaseks.. Elikkäs 200-300€ vähintään rahaa kasaan niin alkaa löytyy kohtuu settejä (mm. tfo, loop, vision, guideline jne) joilla pervoilemalla saa ees jotenkin sinnepäin oikeanlaista kuvaa siitä mitä perhokalastus saattaa tulevaisuudessa olla kun perhovehkeissä on enemmän rahaa kiinni kuin keskiverto opiskelijalla siinä corollassa jonka takapenkillä on puolet asuntolan naisopiskelijoista käyny esittämässä minkä väriset pikkarit on jalassa..

21
Heittokalastus / Vs: Vinkkejä aloittelevalle heittokalastajalle
« on: August 07, 2012, 18:40:09  »
Ihme homma kun kyselee täältä, vinkkejä vaikka vierestä vois kysyä kuinka niitä kaloja nyt taas saatiinkaan....  :roll:

22
Perhokalastus / Vs: Perhostajien himotuin kala?
« on: August 01, 2012, 11:55:32  »
Aikansa kun taimenia, kirjolohia ja harjuksia on narrannu, niin niiden kalastamisesta on menny aikaslailla maku. Mielekkyys top-5 perusteluineen.

Top-5

1. Toutain eli Särki-imuri eli Turbosärki: Julmettuja tärppejä, rullalta pakenevaa siimaa, pöksyihin karkaavia lusikallisia ja tutisevia jalkoja jne jne jne.. Ihan ehdoton ja kiistaton ykkönen..

2. Hauki: Ehkäpä koko maan mittakaavassa mielekkäin kalalaji kalastaa tosin kovin aliarvostettu. Hauen tekee mielekkääksi se seikka, että niitä on jokapaikassa ja kohtuu runsaslukuisena joka takaa tapahtumarikkaita reisuja kerta toisensa jälkeen..

3. Lohi: Ei kaipaa sen kummemin perusteluita.

4. Kuha: Hieman eksoottisempana perhokalana haastava. Toisinpäikoin erittäin runsaslukuisena tarjoaa hauen tavoin paljon kontakteja ja on myös loistava ruokakala.

5. Taimen merellä: Keväinen taimenen merikalastus on upeaa puuhaa.. Suosittelen..

Näitä kaikkia kaloja yhdistää yksi seikka (moninpaikoin poislukien lohi) Ei tartte missään ruuhkapurolla notkua ja kalat ovat pääosin luonnonkaloja..

23
En tiedä minkä alan pulju on kyseessä, mutta jos ei asiakas halua henkilökunnan asiantuntemusta niin silloin pitää antaa asiakkaan olla oikeassa. Eli jos asiakas tietää että haluaa ostaa [email protected] niin silloin asiakkaalle pitää myydä [email protected]

nii no tietty jos oot telemarkkinoinnin puolella ja soitit meikäläiselle niin sitte sait ihan ansios mukaan  :-D

24
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 10, 2012, 10:48:26  »
Kerta kaikkea saa kysyä niin kysytään,ongelmahan on jalkojen kautta varpaiden tuoksahtelu pitkän päivän jälkeen,vaikka pesee töissäkin net moneen kertaan vaihtaa kuivia sukkia ja kenkiä ,niin silti työpäivän jälkeen varpaat tuoksuu sille iteselleen homejuuston ja juusto naksujen sekotukselta ,ja huom töitten jälkeen aina firman sauna ja suihku,vaikka millä aineilla pesu silti tuntuu et jalka/sukka hiki haisoo..mutta turvakengät pakko olla jalassa ja hautoohan net.

Porukalla hyviä "myrkkyjä" tiedos,viinallakaan kehtais desifiointia suorittaa :evil:

Mite olis jalkasienen poistamiseen tarkoitetut voiteet..

25
Liipasin malleissa sanka on viritetty herkemmäksi juuri sen takia että liipasin jaksaa toistuvasti nostaa sangan ilman että kelan runkoon tulee vahinkoja taikka liipasin itsessään mene rikki. Pienimpiin kelaluokkiin tuo liipasin ei yksinkertaisesti vaan sopinut kun sangat laukeili kuin itsestään kesken heiton. Kun suosituimmat kelaluokat on 1000-2500 eli siellä kevyemmässä päässä (niin ja tietty UL luokka), niin ei ihme että liipasinsangat katosivat markkinoilta. Shimanolla on ollut simppeli systeemi tuon liipasinsangan kanssa heti alusta asti ja varmatoimisuutensa takia shimano saavutti markkinoilla liipasinkelojen suhteen sellaisen aseman että sieltä niitä vielä saa ja  isommissa luokissa se on oikeinkin toimiva systeemi jos ei takaliike haittaa muutoin kalastusta..

26
Muut kesäkalastusvälineet / Vs: Jigi tussit
« on: July 05, 2012, 16:48:36  »
Säilyy niinko tussit yleensä. Säilytetään sillai, että tussit on mukana kalassa eikä kotona sillonko niitä tarvitaan. Kaippa se tarttuu jigiin juur niinku pitääkin, kun kerta on siihen hommaan vartavasten suunniteltu. Eli hyvin tarttuu ja haalenee yllättävän vähän käytössä..

27
Ei tässä sinun asiantuntemus ihmetyttäny, vaan se ettei kysymyksellesi löydy vastausta työkaverilta joka vastaa liikkeenne kalastusvälineistä  :roll:

Noh tuohon liipasinsankahässäkkään sen verran kommentoin, että ne yleistyivät rakettimaisella vauhdilla siinä -90 alussa ja hävisivät kuvasta suunnilleen samalla vauhdilla. Siihen on syynsä miksi näin kävi. Niille jotka kyseiseen ominaisuuten ihastuivat on heidän onnekseen vielä muutamilta valmistajilta saatavilla malli taikka kaks.

28
Ei helkkari... Ymmärsinkö nyt oikein, että Korhonen on kalastusvälineitä myyvässä liikkeessä töissä ja kysyy kelojen ominaisuuksista netissä?? Pakko olla Prisma, Erätukku taikka motonet kyseessä..

29
Sekalaista juttua / Vs: Miksi kala-/metsämiehet eivät kosi?
« on: July 02, 2012, 23:43:11  »
Kala ja mettämiehet tekee niinku parhaaks näkee ja muut niinku muija käskee  8-)

30
Sekalaista juttua / Vs: Miksi kala-/metsämiehet eivät kosi?
« on: July 01, 2012, 23:41:06  »
Piti ihan tälle foorumille rekisteröityä jotta pääsee miesten ajatuksiin paremmin sisälle.
Kertokaas herrat hyvät, miksi ihmeessä asutte vuosikaudet naistenne kanssa ettekä kosi?
Odotatteko että nainen tekee aloitteen vai mitä?
Ei me naiset aleta ikuisuuksia odottelemaan! Onnettomiksi tulemme kun meitä pidetään itsestäänselvyytenä!
Perskules!
 :?

Otsikossa ei tarvitse huutaa, eli capsit pois.
-Kipster


Oisit Kipsteri vaan jättäny sen otsikon HUUTAMISEN paikalleen... Siinähän se syy on miksei kosita  :evil:

Pages: [1] 2


center>