Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - erkkipena

Pages: [1] 2
1
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: June 12, 2014, 10:59:12  »
Samaa mietin itsekkin koko kevään Ikkeläjärven kohdalla ja lopuksi kyllästyin käymään. Tuo syksyinen "hotspot" ei antanu koko keväänä juuri mitään mainittavaa, jäiden lähdön jälkeen alkoikin melkein heti kutu. Kudun jälkeen ilmeisesti siirtyivät keskemmälle ettei rannalta tavoittanut..

Nummijärvellä on tullu käytyä ahkerasti kun vene siellä käytössä. Mutta ompa isot sielläkin hukassa, muutama nelonen on yllättäny kaislasta aivan rannasta. Lähinnä sellasta 1,5-2,5kg kalaa on tullut äärimmäisen hyvin, nimenomaan syvältä kaislasta ja jopa alle metrin vedestä.

2
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: April 30, 2014, 00:31:54  »
Eilen nummiskalla veneellä. Kovasti oli puikkarit jerkin perässä.. Varmaan reilu parikymmentä 1-2kg kävi veneessä. Yks nelonen kävi myös.. Kutu kovasti oli vielä kesken ja kaislan sisästä nuo puikkarit, tai aivan kaislan edestä..

3
Heittokalastus / Vs: Kaloihin koskeminen
« on: April 19, 2014, 12:35:37  »
Itselläkin sama ongelma oli nuorempana. Paha tuohon on mitään "parannuskeinoa" sanoa.. Pitää vain uskaltaa alkaa käsitellä niitä kaloja niin itseluottamus kasvaa. Ei ne sulle kuitenkaan haavaa pahempaa pysty tekemään :D
Katso vaikka youtubesta kalastusvideoita ja ota mallia kuinka muut kaloja käsittelevät ja sitten "harjoittelemaan".
Tsemppiä! :)

4
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: April 11, 2014, 10:09:04  »
Kahtenakin päivänä tuolla kävin.

Sunnuntaina keskitin hyökkäyksen lähinnä siihen kaupunginlahteen, siinä kun näkyi elämää kovasti olevan.. Kaislassa elämää oli melko rankasti. Yhden 2,5kg sain huijattua uistimeen kiinni ja yhden isomman onnistuin karkuuttamaan. Vaikutti siltä että siellä olis kutupuuhat alkamassa tai mahdollisesti jo käynnissä kun niin syvällä kaislassa elämää pitivät..

Keskiviikkona uus reissu, mutta tuuli oli niin kova että siinä lahdella heittelystä rannalta ei mitään tullut. Suuntasin siis joelle jossa vesi oli todella matalalla. Reilun kilometrin verran rantoja rämmin eteenpäin ja tapahtumia vain kaksi. Yhdessä kohti pari todella pientä puikkaria kävi yrittämässä tuloksetta, ja aivan rannassa nämä.

Venettähän olis kovasti kaivannu siellä lahdella niin olis päässy kaloihin käsiksi..

5
Länsi-Suomi / Vs: Kaskinen?
« on: December 25, 2013, 18:57:28  »
Kaskisten keskustelu ainakin hiljanen, mutta olisko täällä ketään siellä suunnalla haukea kalastavaa?

Vinkkejä kaipais hiukan missä päin kannattais käydä haukijahdissa, rannalta. Vielä ei kuitenkaan tarvi heittää virveliä nurkkaan talvisäilöön..

6
Länsi-Suomi / Vs: Laihian sutikanmonttu
« on: November 24, 2013, 15:18:32  »
Onko kukaan käyny lähiaikoina sutikassa? Onko jo menny jäähän vai vieläkö pystyy kalastaan?

7
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: November 13, 2013, 17:02:02  »
Ikkeläjärvi on kyllä tarjonnu mukavasti haukea. Toissa päivänä nous kolme kolmosta, ruokapöytään pääsivät nämä.

Tänään kävin ja ajattelin testailla spintubea kun on jääny sen uittaminen niin vähälle. Ensimmäisillä heitoilla sitten palkittiinkin kun 5,8kg rannalle. Tän jälkeen pari vajaata kolmosta ja yhen about vitosen karkuutus 4-5 kertaa! Nälkäsiä ovat kun noin monta kertaa otti uudestaan vaikka hetken joka kerta ehti olla kiinnikkin..

Tuossa se 5,8kg 92cm
http://img23.imageshack.us/img23/9030/dsn2.jpg

8
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« on: November 06, 2013, 00:04:01  »
Kiinnostais myös. Ilmeisesti ainakin sundomin silta on "varma" paikka?

9
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 31, 2013, 23:25:13  »
Todellakin kannattaa! Mutta kyllä se keväällä kivempaa on :D Oli niin laiskoja ja kankeita nuo kalat että ei niistä oikein vastusta ollu ja ottivat kiinnikkin vasta kun oikeesti tajus uittaa hiiiiiitaaaaasti. Ei meinannu edes usko riittää että niin hitaasti kelais. Mutta sitten kun se nappas nii kyllä palkitsi!

Oli muuten selvä enkan parannus tuo viime kesään.. :)

10
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 31, 2013, 17:11:12  »
Menee yksinpuheluks, mutta tänään sit kävin ikkeläjärvellä.
Heti ensimmäisillä heitoilla nappas 3kg hauki. Sitten heiteltiinkin tyhjää pitkään ja etin paikkoja. Meinasin jo lähtiä kotia, mutta onneks muutin mieleni ja palasin ekaan paikkaan mistä toi kolmonen tuli. Siellä kun oli kovasti elämää mutta mikään ei napannu.
Hetken kun heittelin ja hidastin roimasti uittotahtia 20cm real eelillä nappaskin ylläri. Heti huomas että nyt on iso kiinni ja hetken päästä kävikin vieressä näyttäytymässä, ajattelin että metrikala varmaan. Kovin laiska kuitenkin oli ja äkkiä olikin rannalla, 7,22kg ja 98cm. Ei siis metriä ihan! Samalta sijalta sitten heti perään nappas melkein samasta kohtaa 6,4kg 90cm.
Sitten alkokin jo hämärtää ja kotia kohti..
Tossa toi 7,22kg 98cm
http://imageshack.us/photo/my-images/545/n3ym.jpg/

11
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 30, 2013, 23:06:35  »
Taitaapi muuten löytyä ikkeläjärvestä löytyä tosiaan isompaakin.. Oli saatu 9kg 102cm hauki sieltä, katiskalla! Pitää varmaan sielläkin käydä kiertelemässä joku päivä. Venehän sielläkin olis kätevä..

12
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: October 30, 2013, 22:54:11  »
Eipä paljoa olis tarvinu lisää mittaa saappaanvarteen että olis päässy hyvin joka kohti rantaan. Meni kyllä hankintalistalle sellaset pitkävartiset nivusiin ylettyvät saappaat.. Ovat kuitenkin varmaan vähän mukavammat kun oikein kunnon kahluusaappaat, mitkä toki löytyy..

13
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: October 30, 2013, 18:27:53  »
Tänään tosiaan tuolla oltiin. Lähdettiin matkaan siitä jotain luontopolkua pitkin ja etittiin paikkoja rannalta, mutta ei mistään oikein kumisaappailla päässy heittomestoille. Yhestä paikkaa vähän pysty heittään ja yks hauki kävi irrotettavana ja pari tärppi muutaman kerran jäämättä kuitenkaan kiinni.
Sitten mentiin siihen lahdelle merikadun puolelle. Siellä sai heittää koko rannan mitan tyhjää. Aivan lopuksi kun alko jo hämärtää tulikin yllätys. Varmasti iso kala kiinni hetken aikaa! Mokasin sen kun luulin ruohokasaksi kun ei mitään nyppyä tuntunu ja ensin ruopikin pohjaa. Yllätti kun ruohotuppo alkokin liikkua sivuttain.. Lujaa otti päähän kun ei se sitten enää uudestaan purassu, oli vissiin sen verran kiinni että ehti saamaan vähän kipeää..
Tuossa joella tosiaan olis pitäny olla kahluuvehkeet niin olis pystyny heitelläkkin..

14
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: October 29, 2013, 19:04:50  »
Huomenna siis tuonne pitäis lähteä kun hyvää säätä luvannu. Varmaan pitää ensin koluta sitä kaupunginlahtea ja siitä sit jokea ylöspäin..

15
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: October 29, 2013, 11:57:45  »
En oo päässy (vielä).. Tällä viikolla ajattelin mennä, jos en tänään ehdi niin sitten kun sattuu sopivat kelit. Honkkarin pakettia pitää ensin vain tänään odotella ;)

16
Länsi-Suomi / Vs: Tiukanjoki
« on: October 22, 2013, 12:02:29  »
Missä päin tiukanjokea olitte? Tässä pohdin josko sinne lähtis käymään..

17
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 15, 2013, 19:00:47  »
Tänään käytiin taas nummijärvellä veneellä. Leirintäalueelta lähdettiin ja siitä rannasta katsottuna mentiin vähän oikealle päin ja vastarantaan kaislikkojen reunoja heitteleen. Tuuli oli suhteellisen kova niin katteltiin tuulen alapuolelta suojasia paikkoja, sanoinkin että ihme jos tuossa ei haukea ole. Ensimmäinen pääsi heti ruokakalaksi ja hetken päästä löytyikin hyvä paikka josta kolmella perättäisellä heitolla kolme haukea.

Eli kyllä ne siellä rannoilla on, kun vaan suojasia paikkoja löytää kun tahtoo tuulla niin paljon koko ajan.

Tällä reissulla tuli siis 6 haukea joista 3 ruokakalaksi ja loput kasvamaan, nuo jotka päästettiin oli vähän reipasta kahta kiloa. Ruokakalat siinä 1,5kg hujakoilla.

Hirvittävän lupaava fiilis jäi reissusta että sieltä vois löytyä isomuksiakin kun vähän aikasemmin pääsis liikkeelle.. Tietty akussakin olis hyvä piisata virta vähän pidempään kun tänään pääs loppumaan ja soutuhommiin joutu..

18
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 10, 2013, 15:21:33  »
Kyllähän se avovesikausi jatkuu tonne marraskuulle ainakin jos ei jopa joulukuulle ;)

Tässä juuri pähkäilen että pitäiskö eiliselle ottaa revanssi tuonne nummijärvelle, ainakin tuuli näyttäis vähän kevyemmältä ennusteen perusteella..

19
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: October 10, 2013, 12:20:24  »
Pari viikkoa sitten käytiin nopeesti veneellä nummijärvellä, lähdettiin leirintäalueelta ja siitä melkein suoraan vastarannalle jonkun pienen lahden ulkokulmaan ja kaislikon reunaan, ekalla heitolla joku 1,5kg hauki ylös. Sitten heitettiinkin tyhjää.

Eilen kävin illalla pikasesti taas siinä salakarin vieressä rannalla mistä viimeksi tuli muutama hauki, mutta tuuli ihan liian kovaa ettei siitä mitään tullu.

Pitäis yrittää vielä sopia jos saisin taas venettä joku päivä lainaan että pääsis koluamaan noita rantoja vähän paremmin tai jotain syvänteiden reunoja yms..

Onko sulla Vikke tietoa mistä kannattais käydä rannalta kokeilemassa, mistä edes pääsis rantaan. Leirintäalueelta sillon venereissulla vähän kattelin niitä rantoja ja oli niin matalia pitkälle ettei sieltä varmaan mitään irtoa..

Tietty voitais ihan miettiä kalatreffejä sinne joskus? :D Kaverin kanssa kuitenkin aina mukavampaa kun yksin..

20
Länsi-Suomi / Vs: Laihian sutikanmonttu
« on: October 03, 2013, 15:52:19  »
Mitenkä loppukesän istutukset? Mahtaako lammessa olla kalaa jos joku päivä sinne ajelis..?

21
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: September 16, 2013, 10:56:55  »
Eilen käytiin tuolla nummijärvellä pikaisesti illalla. Tutkimusretki aloitettiin siitä salakarin kohdalta missä oli ilmeisesti veneenlaskupaikka. Siitä kaislikon reunasta heti pari haukea rannalle, toinen vajaa kilo ja toinen 1,5kg. Sitten rämmin pusikon läpi leirintäaluetta kohti ja pari 1,5kg haukea lisää harvasta ruohikosta läheltä rantaa lisää.

Sitten olikin lipan heittely kuitusiimalla tehny tehtävänsä ja jäätävä sotku heittäessä, siima poikki ja autolle kun melko pimeetä jo oli.. Samassa paikassa siinä kaislikon reunassa mistä ne kaks ensimmäistä tuli olikin melkosesti elämää mutta ei pimeellä kuitenkaan enempää sit noussu.

Mutta näyttäis että vesi on viilentyny mukavasti ja alkaa hauet nousta rannoille.. Ehkä vähän isompaakin joku päivä..

22
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: September 13, 2013, 10:59:08  »
Osaatko tuosta nummijärvestä sanoa mistä päin kannattais rantoja lähteä tutkimaan? Edelleen hauet hakusessa,  mutta ahven myös ongella kiinnostaa..

Kiitos jo etukäteen!

23
Länsi-Suomi / Vs: Kauhajoki
« on: August 21, 2013, 23:11:01  »
Tänään juuri käytiin tuossa ikkeläjärvellä siinä jonkun pienen padon juurella. Siitä "joen" pätkästä muutama pieni hauki nousikin.

Pitääpä harkita jos tuon luvan kävis hakemassa ja vähän taimentakin innostuis yrittämään..

Ja eiköhän noita jokia pidä joku päivä lähtiä koluamaan jos sieltä jotain löytyis. Koskipaikat ollu yleisesti kivoja hauen kalastukseen kun yleensä ovat aika pirteitä olleet..

edit. CAPSit pois otsikosta.

24
Länsi-Suomi / Vs: KAUHAJOKI
« on: August 20, 2013, 12:18:28  »
Onko kellään kokemusta kauhajoen keskustan läheisyyden vesistöistä? Juuri kauhajoelle muutin ja uusia kalapaikkoja pitäisi löytää.. Lähinnä kiinnostais hyvät haukipaikat, mutta miksei muutkin. Tarkotuksena olis siis löytää sellasia paikkoja mitkä olis mahollisimman lähellä missä voi käydä helposti ja nopeasti.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 12, 2013, 02:33:20  »
Suurkalastaja saa kyllä pian alkaa järjestämään jotain kalastusmatkoja paikoillensa! Sen verran kateellisena täällä saa noita saalita kattella.. Eihän tässä edes tohdi omia kuviansa edes ite kattoa.. :D

26
Muut kesäkalastusvälineet / Vs: viehelaukku
« on: May 09, 2013, 12:50:52  »
Kaveri heitti myös hyvän näkemyksen näistä kasseista, että miksi sen pitää olla nimen omaan kalastuslaukku? Kyllähän asian ajaa joku
perus uhreilukaupasta ostettu pienempi mallinen perus putkikassi yms.... jossa on myös taskuja ja kantohihnat ja kaikki...

Periaatteessa paikkansa pitää, mutta erikseen kalastukseen suunnitelluissa laukuissa on vedenpitäviä taskuja ja muutenkin suunniteltu niin että sinne sopii vieherasiat sopivasti..

Itsellä käytössä tällä hetkellä jonkun merkkinen iso pakki ja selässä kulkee Rapalan sling bag. Todella kätevä keksintö kun tuolla rannoilla samoilee ja hyppii kivillä jne jne.. Erittäin kevyt pitää selässä eikä aina edes huomaa koko laukkua..

Eli siis tällänen http://kalastus.hongkong.fi/fi/tarvikkeet/pakit-rasiat-ja-laukut/rapala-sling-bag-rasialaukku/p/44612/

edit: linkin lisäys

27
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« on: April 28, 2013, 23:37:06  »
Thanks kutukula, hyvä tietää.. Pistää niin harmittamaan täällä seinäjoella kun ei oikein noita kalavesiä ole.. Lähin paikka mistä kyrönjoestakaan on parempaa haukisaalista noussu, on 25km päässä.

Jos yhtään uskaltaa paljastaa noita sundomin seutuja missä päin kannattais käydä, olisin enemmän kun kiitollinen. Karttojen perusteellahan näyttää hyvält paikalta, mutta missä on heittokelposia rantoja jne.. Venettä kun ei ole.

28
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« on: April 27, 2013, 13:27:25  »
Pitääpä käydä tsekkailemassa paikkaa viikon-parin päästä. Onko kukaan havainnu veden lämpöä yhtään mittailla? Osais vähän arvioida koska hauki alkaa rannoille nousemaan..

30
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« on: April 25, 2013, 20:13:47  »
Kerrohan Termari kuinka kävi.. Mistä päin sundomia kannattais lähtee rantoja kiertämään? Venettä kun ei ole niin rannasta pitäis päästä kiertämään..

Pages: [1] 2


center>