Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kalalehmä

Pages: [1]
1
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Paras yleissiima?
« on: June 24, 2012, 21:10:01  »
Mikä siinä punotussa on niin paljon parempaa kuin monofiilissä?

2
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: June 24, 2012, 15:06:32  »
Täytyy varmaan muikkusyötti testata, kun varma paikkakin on tiedossa. Lähinnä ajattelin, että jos kuoreet kelpaavat hyvin, niin miksi eivät muikut? Rasvaeväisiä pikkuiiliäisiä molemmat :D Eikäpä nuo Jäämeren katkaravutkaan taida Päijänteen ahveneelle ihan tuttua ruokaa olla, ainakaan keitettyinä ja suolattuina.

Varaan tämän keskustelun pohjalta seuraavalle ahvenkeikalle mukaan katkarapuja, neulamuikkuja ja tietysti perinteisiä matoja. Raportoin sitten tänne. Näillä näkymin menee tuskaiset 2-3 viikkoa ennen kuin ahvenkalaan pääsee todenteolla, siihen asti täytyy käydä tylsästi hauestamassa.


3
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: June 24, 2012, 14:12:03  »
Jos nyt sanottaisiin, että onkija on laiskanpulskea akka, joka ei millään viitsi onkia täkykaloja ongenkoukkuun, niin oisko kokonainen ostomuikku ihan kuolleena syntynyt idea? Entäs suolattu neulamuikku vaikka vähän lioteltuna, olisivat aika hyvää kokoluokkaa? Pitäiskö isolle ahvenelle laittaa sitten jo peruketta siihen mukaan, ettei siima katkea?

4
Onginta / Vs: Oletko saanut Haukea mato-ongella?
« on: June 24, 2012, 13:58:03  »
Hyvin säälittäviä haukia, jopa vain n. 15 cm mittaisia vauvoja ja lähinnä vahingossa.

5
Onginta / Vs: Miten tehdä heitto-onki?
« on: June 24, 2012, 13:56:29  »
Miksi kohon yläpuolella pitää olla stoppi? Syvyydensäädön takia, oletan? Silloinhan syvyys pitää tarkaaa erikseen kokeilemalla? Minä olen onkinut niin, virvelistä lukien järjestyksessä siimassa on: liukukoho (tavallinen koho ilman keskitikkua), stoppari (ettei kohon reikä "nielaise" tapsia), tapsilenkki, jonka päässä koukku ja siitä n. 10-15 cm alaspäin paino. Tällöin oletettavasti koukku ja syötti ovat aina optimikorkeudella ainakin ahventen kannalta.

Onko tämä ihan persiistä, tämä minun systeemini, vai ovatko ahvenet vaan vielä hajallaan kun on ajankohta tämä ja kesäkin vähän jäljessä? Meinaan tosi huonosti tuli viimekesäisiltä huippupaikoilta Päijänteeltä kalaa. Tosin ei myöskään jigiin tai lippoihin iskenyt ketään.

Ongelmana on ollut se, että tosi pitkissä heitoissa koho jää liian kauas muun roskan putoamispaikasta. Mutta jos tuommoiseen 3 metrinkin syvyyteen heittää niin, että kohon yläpuolella on stoppari, niin tuleeko se stoppari asiallisesti sieltä kelalta, vai pitääkö se 3 metriä roikkua jo heittovaiheessa ulkona?

Heitto-onginta on uutta ja naisen logiikkaa saattaa olla hiven mukana, joten rautalangasta vääntäminen voi olla viisainta.

Pages: [1]


center>