Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Peliqtio

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / vuoden paras ostos...
« on: May 08, 2005, 22:26:52  »
Keskiviikkona tuli Lidlistä hankittua kahluuhousut(30€), sumppu(2,5€) ja polarisoivat aurinkolasit(5€).

Kahluuhousut maksoivat jo lähes itsensä heti takaisin ensimmäisenä käyttöpäivänä, sillä päätin käydä kahlailemassa tutussa paikassa, johon tiesin hukanneeni monia jigejä. Jigejä ei löytynyt ei, mutta sitä vastoin löytyi Merimetso-uistin(väri: muikku), Rapalan Fat Rap, joku vanha lippa, ja jonkun muun jigi...

2
Vieheet / Paras rapala vaappu
« on: May 07, 2005, 20:54:36  »
Quote from: perza
Quote from: Henri90
Husky Jerk

mulla toi husky jerk on ainut millä en oo kala saanu, siis onhan silla nyt sentään jotain tullu mut ei kyllä kauhean paljon...vaikka vedessä on suht paljon ollutkin.
en tiedä mistä johtuu, oiskohan enemmän heitto kuin uistelu vaappu.

Kyllä... Nimikin sen jo kertoo, että "jerkkaus" tyylillä saa huomattavasti parhaimman saaliin... Toki myös uistelemalla voi haukea, ja kuhaakin saada...

Rapalan paras vaappu on Joined(5cm.) väri ambulanssi... Saa kaikkea kalaa kirrestä haukeen...

3
Heittokalastus / "Ostanko vavan/kelan X, vai vavan/kelan Y"
« on: May 07, 2005, 20:50:57  »
VulcanX... 75€, ja viis tähtee erän testissä...

Paras haukivapa, millä olen heittänyt, ainoa miinus on lakkkaamaton aihio, mikä vie kestävyyttä, mutta tuo taas herkkyyttä... Painavien vieheiden heittoon ehdoton...

4
Heittokalastus / "Ostanko vavan/kelan X, vai vavan/kelan Y"
« on: May 01, 2005, 11:42:01  »
Oikea alue, mutta kerrohan aluksi, että mikä on malli?(haspeli, hyrrä, vai umppari). Minkä painoisia vieheitä heittelet? Monfiili vai punottu siima?

Luultavasti se on haspeli, tai hyrrä. Epäilen haspelia, niinpä suositelen vavaksi Vulcan X 8':sta vapaa(75€), joka on paras haukivapa mitä vain markkinoilta löytyy. Sen ainoa haittapuoli on, ettei aihiota ole lakattu, jolloin se on hieman arempi iskuille, kuin lakatut vavat, mutta se on taas tunnokaimpia vapoja, mitä vain löytyy, mikä taas johtuu sen materiaalista, joka on suhteellisen haurasta. ja kelaksi vaikka Lagunan 2500, tai 3500. Siimana voisi palvella Power Pro-kuitusiiman uusi hauki paksuus, 0,32. Hintaluokka setillä olisi n. 200€. Onkohan setti liian kallis?

5
Länsi-Suomi / Mikä vaappu Nauvoon
« on: April 30, 2005, 12:03:06  »
Oletettaen, että haukea kalastat, niin Zam:ia suosittelen, joka vastoin monen odotuksia, kelpaa hyvin uisteluunkin. Itse olen sillä haukia, ja myös kuhaa saanut. Värinä kenties paras haukiväri merelle, eli "Esset"(no 32). http://www.zalt.se/bilder/monster/32_65.jpg

Tuo vaappu käy todella hyvin uisteluun, sekä heittoon, mutta erityisesti heittoon suosittelen Zamin veljeä, Zaltia, ja suspijigiä, joka on erityisen hyvä kylmän veden aikaan, sillä sitä voi uittaa todella hitaasti.

6
Heittokalastus / KOKEMUKSIA Suspista
« on: April 30, 2005, 10:47:52  »
Maybe off-topic, mutta anyway. Voikohan Shimano Nexave 8':lla hyrrävavalla, ja Pro Rocket 6500cs:llä heitellä turvallisesti tuota seitsemän tuuman suspia, joka painaa 54g:aa? Itse pelkään, että se katkeaa heti muutaman heiton jälkeen.

Siimana palvelee Herculinen 0,32mm:n kuitusiima.

Itseltä löytyy vain tuo kirjolohen värinen, mutta nyt olisi tarkoitus ostaa lisää, kun kauppoihin ilmestyy nuo keltainen, ja oranssi suspi...

[e]: Kävin jo heittelemässä, eikä ollut mitään ongelmaa. Nexaven viehepainosuositus on 10-40, mutta viehepainosuositukseen voi luottaa yhtä paljon, kuin siimapakkausten vetolujuuksiin...

7
Heittokalastus / "Ostanko vavan/kelan X, vai vavan/kelan Y"
« on: April 30, 2005, 10:37:18  »
Tämän aiheen tarkoitus on karsia täältä ne turhat aiheet tyyliin "mitä mieltä olette siitä ja siitä vavasta ja/tai kelasta???????"

Tänne voi pistää kysymyksiä virvelin ostoon liittyen, esim. "Ostanko vavan X vai vavan Z?" ja "Onko kela Å ostamisen arvoinen?".

Kun vastaatte, niin pistäkää mielellään perustelut, että miksi vapa X on parempi, kuin vapa Z.

[e]: Olisi myös kiva, jos kysyjät ilmoittaisivat, että onko kyseessä haspeli-, hyrrä- vaiko kenties umpikela, minkä painoisia vieheitä pääasiassa heittelee, kalastustarkoitus(sisävesi, meri, pikku lampi, iso järvi).

Kiitos...

8
Heittokalastus / Heittovavat
« on: April 26, 2005, 20:42:39  »
Kysyisimpähän aluksi, että mikä on malli?(haspeli, hyrrä, vai umppari). Minkä painoisia vieheitä heittelet? Onko jo kela valmiina, ja jos ei, niin minkä kelan olet ajatellut ostaa kaveriksi?

Jos lähelläsi on kalastuvälineliike, niin sieltä voi neuvoja käydä kysäisemässä, mutta kyllähän niitä täältäkin saa.

Itse suosin VulcanX:ää hauen heitossa, etenkin suurempien haukien pyynnissä, isoilla vieheillä. Kerro aluksi ylhäällä kysytyt tiedot, niin katsotaa sitten...

9
Heittokalastus / Isompaa vaappu matalaan veteen?
« on: April 21, 2005, 22:09:22  »
Miten olisi Rapalan Skitter Popit, ja Skitter Walkit? Pinnassa uivat, ja ovat suhteellisen isoja.

10
Heittokalastus / Re: tälläsiä vapoja
« on: April 03, 2005, 12:09:21  »
Quote from: perho
Daiwa procaster-s
6'6" MH
10-20 lb   (et sattuis tietää mitä toi tarkoittaa; viehesuositus?)

Abu Garcia pro 2000
PRC70-F     7'
Up to 30g

Nää vavat oon ostanut vanhalle umpikelalleni, mutta molemmat ovat jopa testeissä pärjänneitä hyrrävapoja. Itse pidän enempi alla olevasta Abu:n vavasta koska se ei ole mikään super jäykkä, mutta ei myskään löysä letku. Ylempi Daiwa:n vapa on ehdottomasti jäykempi ja olen käyttänytkin sitä kakkos vapana uistelussa, en niinkään heittelyssä.
Hyviä vapoja mielestäni molemmat. :wink:
Mitäs olet mieltä ite ?


En ole kuullut kyseisistä vavoista, mutta ovat varmasti hyviä myös hyrrällä heitettäväksi, mutta minua hämää vapojen lyhyys, sillä itse olen tottunut käyttämään hauen kalastuksessa väh. 8 jalkaisia vapoja ihan vain väsytys-, heitto-ominaisuuksien ansiosta.

Edelleen suosittelen ME-tuloksiakin saavutettuja Pro Rocket-kelaa, jota tosin myydään vain Premium Dealer-liikkeissä, ja kun en tiedä asuinpaikkaasi, en osaa sanoa, sijaitseeko sinua lähellä yhtään kyseistä liikettä.

Quote from: pappa

taas kerran onko tietoa ambassodoor neon kelasta


Itse en oikein välitä noista keloista ihan vain sen mateeriaalin(muovi) takia.

vähän off-topickia:

Olen kyllä ihmetellyt Calcutta kelojen siimanohjainta, joka on muovia, vaikka kela on muuten todella korkealuokkainen.

11
Heittokalastus / Re: haukea pääasiassa...
« on: April 02, 2005, 18:54:31  »
Quote from: perho
Joo, kalastelen haukea pääasiassa veneestä heittämällä. Vieheitä löytyy kaiken kokoisia aina 60g asti, mutta hauelle varmaan pääasiassa siinä 20-40 grammasia. Olen kalastamassa lähes poikkeuksetta keskikokoisilla järvillä.

Mitäs mieltä oot tästä kelasta?
Abu Ambassadeur 6000C
 :roll:  :?:


Hyvä kela, mutta tuon Pro Rocketin saa joistain liikkeistä halvemmalla, ja heitot ovat pitempiä, ja paremmin kontrollissa.

Onko vapa jo valmiina, vai minkä ajattelit hankkia?

12
Heittokalastus / Heittokalastukseen hyrräkela. Mutta mikä ?
« on: April 01, 2005, 15:04:40  »
Missä päin kalastelet? Minkä painoisia vieheitä pääasiassa heittelet? Entä mitä kalalajia ensisijaisesti kalsatat?

Vastaa noihin muutamaan kysymykseen, niin osaan sanoa hieman tarkemmin, mutta aluksi voin ainakin nimetä Pro Rocket 6500cs-mallin, joka on erityisesti heittokalastukseen sopiva malli, muttei kenties aivan niitä helpoimpia heittää aloittelijalle. Hinta on 129€.

13
Anteeksi. tiedän, että tämä on vanha aihe, mutta on pakko kysyä/huomauttaa muutamasta asiasta:

1. Minun mielestäni tuon viestilaskurin voisi todellakin hävittää, niin spämmäys(=turhien viestien lähettely)ei välttämättä ihan loppusisi, mutta ainakin vähenesi.

2. Eikös tuo rekkaus-asia ole nyt kunnossa? Muistaakseni kun rekisteröidyin, sain s-postiini linkin, jota klikkaamalla tunnukseni aktivoitui, vai muistanko nyt ihan väärin?

3. Tähdet tähdet, luotasi tahdon mä pois... Mutta mitä ovat nuo tuolla ensimmäisissä viesteissä esiintyvät "tähdet"?

4. En tiedä alkuajoista, mutta ainakin puolivuotisen taipaleeni aikana olen havainnut ainakin viitteitä, että parempaan suuntaan olemme menossa.

5. Hyvää alkavaa kesää kaikille Kalassa.net:n käyttäjille, niin uusille, moderaattoreille, Toimitukselle, kuin myös "anonyymeille" käyttäjille.

Kireitä siimoja!

14
Heittokalastus / Mitäs pidätte Rapalan Coundownista?
« on: March 28, 2005, 12:07:55  »
Rapalan CD. 2-5cm:n koko: loistava valinta UL-välineillä heitettäväksi koskille.

6-10: Kuhalle soutuun, ja heittoon.

10->: Hauki.

Muuta ei voi sanoa, kuin että on super viehe pienimmässä koossa kirrelle koskilla.

15
Kaikkea kalastuksesta / vuoden paras ostos...
« on: March 28, 2005, 12:01:08  »
Niin. Paras on, kun sain Pro Rocket 6500cs, ja ysi jalkasen Shimano Nexaven yhteishintaan 130€, mutta se johtuu siittä, että olin(ja olen vieläkin) Tampereen Kalastusvälineessä työharjoittelussa. Lisäksi saan sieltä kaikkia Rapalan vaappuja 4€/kpl, ja magnumit 3€/kpl ja 7€/3kpl.

Lisäksi ostin sieltä perhonsidontasetin viidelläkympillä.

16
Heittokalastus / monta haukea tuli
« on: March 28, 2005, 11:48:11  »
Tämä vuosi oli todalla surkea hauki kesä. Sain vain kymmenkunta haukea, eikä mikään ylittänyt kahden kilon rajaa. Hauet sain kaikki Vilppulan Salojärveltä.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: February 25, 2005, 10:28:08  »
Ul-kalastuksessa on sitä jotain. Jo parin sadan gramman ahven tuntuu parin kilon hauelta. Tosin tässäkin on omat vaaransa. Olin Tammerkosken niskalla heittelemässä, ja siellä sitten nappasi arviolta 6kg järvilohi. Jarru oli löysällä, ja siimana oli 0,10mm punottu. Siinä sitten katsoin vain, kun siima juoksi kelalta ulos pysäytys yrityksistä huolimatta, ja lopulta loppui kokonaan. Ottiviehe oli 3cm:n Rapalan CD.

Välineet ovat: 6' Shimanon Nexave ja 50 Shimanon Calcutta. Aion tosin ostaa 4500 pro rocketin kun se tulee kauppoihin asti.

18
Heittokalastus / mitä kirjolohelle
« on: February 25, 2005, 08:45:53  »
Vieras. Miljoonapilkkiinkö menossa? Jos niin sitten suosittelen aluksi tasuria, ja jos ei siihen nappaa parissa minutissa, niin kannattaa vaihtaa mormyskään, koska kirre muuttuu varovaiseksi, eikä nappaa niin helposti. Sama pätee muussa pilkinnässä, tosin koukkuun voi laittaa esim.Power Bite-tahnaa syönnin parantamiseksi.


Kesällä taas itse suosin spinflugalla heitettyä tummaa/mustaa putkiperhoa. Sillä kyllä "kirreä" nousee riittämiin. Jos et ole spinfluga miehiä, niin suosittelen esim. Rapalan CountDownia, Orginalia, Joinedia, leechejä(MA-leech)koko 2-9cm. Asia riippuu niin paljon vuodenajasta, kalastuspaikasta, kuin säästäkin.

19
Heittokalastus / Hyrrävälineet aloittelijalle
« on: February 07, 2005, 08:15:29  »
Huom ALOITTELIJALLE! Elikkäs siis. En suosittele Pro Rockettia varauksettomasti aloittelijalle. Kela Ambassadööri D5:N ja vavaksi joku kokotoiminen.

20
Heittokalastus / Pienin kalasi!
« on: February 03, 2005, 08:47:06  »
Tai no. Kiiski 0,5cm. Haavilla =P Järven nimeä en tiedä, mutta Heinolassa se sijaitsee.

21
Heittokalastus / Pienin kalasi!
« on: January 31, 2005, 08:45:44  »
1.Ahven.
2.N. 15cm
3.Saimaalta
4.joku vaappu(12cm)

22
Perhokalastus / Luomutaimen...originaali
« on: January 27, 2005, 08:57:08  »
Niin. Yleisestihän "orginaalilla" on ehjä rasvaevä. Tosin myös orginaalit ovat tankkiauton tuliaisia virkeämpiä, ja parempia taistelijoita.

En ole kuitenkaan aivan varma

23
Heittokalastus / mites ns. vuosiuistimet
« on: January 13, 2005, 16:16:54  »
Keräilen, ja itseltäni löytyy 96, 2000-04 uistimet. vedessä en ole vielä uskaltanut uittaa, mutta ovat kuulemma todella hyviä hauelle kirkkaana päivänä.

24
Heittokalastus / Kumpaa punottua siimaa hyrräkelaan?
« on: January 13, 2005, 16:14:19  »
Quote from: Antt1
no siiman tilasin jo ja valitsin firelinen. whiplashiä on haspelissa, joten päätin sitten testata tämän firelinen. melkeimpä kaikkia muita siimoja on tullut kokeiltua mutta ei vielä firelinee. paksuus 0.39mm (200m) meni kokonaan hyrrään, jossa siimatilavuus on 200m 0.4:sta. eli ei se paksuus heitä paljoakaan. (kela ambassadeur 6000, vapa vulcan-x 8 jalkaa)


No olisi kannattanut tuossa tapauksessa ottaa Whiplsh Pro, koska Fireline:n "0,39mm" on noin 0,53. Ei toimi välttämättä kovinkaan hyvin.

25
Heittokalastus / Kumpaa punottua siimaa hyrräkelaan?
« on: January 13, 2005, 09:16:58  »
No riippuu hyrrästäsi. Kerro vähän koko virvelistäsi, esim. pituus, merkki jne. Mutta näin äkkiseltään, tuo Whiplash Pro.

26
Heittokalastus / "Tärppi, jota ette unohtais koskaan"
« on: November 18, 2004, 14:12:09  »
Joku päälle kymppi kiloinen lohi unelmissa siintää...

27
Heittokalastus / Oudoin kala virvelillä?
« on: November 04, 2004, 09:31:54  »
Oudoin on luultavasti ruutana.

28
Länsi-Suomi / Tampereen järvet
« on: October 28, 2004, 13:03:34  »
Kaukajärvessä on kirreä, kuhaa, ahventa, haukee, särkeä, lahnaa. Ei tule kyllä mitään tuosta p-asta järvestä.

29
Kaikkea kalastuksesta / Paljonko rahaa kalastukseen vuodessa?
« on: October 28, 2004, 12:46:29  »
Kyllähän tänä vuonna on mennyt reilusti yli 200€

mm. Pro Rocket+Shimano Technium, luvat, kuvat, perhon sidonta välineet, kunnon haavi(Tammerkoskeen) yms.

30
Heittokalastus / Onko tullut uistimia vedestä?
« on: October 28, 2004, 12:36:33  »
Kyllähän on tullut pohjasta muutama uistin, mutta oudoin tapaus oli, kun heittelin Tampereella, Iidesjärvellä. Siellä tärppäs luultavasti hauki, mutta pääsi lähes heti irti. Siinä kun manailin ja kelasin Kuusamon Räsästä sisään, niin perässä tuli rapalan CountDown, joka oli luultavasti irronnut kalan suusta.

Pages: [1]


center>