Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hemphöö

Pages: [1] 2 3
1
Vetouistelu / Vs: Vinkkejä Aloittelijalle
« on: May 14, 2009, 15:02:50  »
No itse vastaan vain omien mieltymyksien mukaan kun on tässä vuosien varrella tullu jonkin verran vedettyä uistinta.

1. Katson nopeuden yleensä uistimen uinnista, eli ennenkuin laskee uistinta kauemmas niin seuraa vierestä uintia kyseisellä nopeudella. Tietysti aina ei voi nopeus osua kaikkiin uistimiin kohdalleen jos esim. 10 vavalla vetää mutta tällöin olen sovittanut nopeuden uistimien uinnin mukaan mitä on eniten. Ja joskus tietty vaihtelen nopeutta jotta kaikki uistimet ui edes joskus oikealla nopeudella.

2. En ole kyllä ikinä oikein miettinyt kuinka kauas päästän. Ei kyllä yleensä ole hirveän kauas laskenu mutta ainakin pyrin pitämään jokaisen uistimen hieman eri etäisyydellä veneestä sotkujen välttämiseksi. Mutta maksimimitta itsellä on varmasti joku 30m.

4. No en usko että tässäkään on mitään normia jonka mukaan porukka plaanareita vetää. Itse olen plaanareita pitänyt sopivan etäisyyden päästä muista uistimista eli joku 5m minusta riittää.

5. Todella harvoin pysäytän venettä tärpin johdosta. Mikäli veneen pysäyttää ja on pienikin tuuli tai virtaus niin vene lähtee silloin mihin sattuu ja siimasotku on melkovarma, mikäli on useampi vapa vedossa. Tosin oiskohan pari kertaa käynyt niin että kun tuntuu että on iso kala kiinni niin on pyytänyt kaveria kelaamaan muut pois ja pysäyttämään veneen, silloin kalan väsytys kyllä helpottuu. Pohjakosketuksessa olen kyllä ensin kokeillut kiristää jarrua ja tehnyt muutaman terävän vastaiskun. Jos ei näin irtoa niin olen säätänyt jarrun löysälle ja kelaillut rauhassa muut pois ja sen jälkeen lähtenyt katsomaan missä on kyseinen uistin kiinni. Joskus myös jos on ollut joku halpa/huono tai on useampi samanlaisia uistimia niin pistänyt siimat poikki, tämä varsinkin jos on hyvä kalansyönti niin ei mene turhaa aikaa yhden uistimen hakuun.

Eli tässä jotain mielipiteitä. Varmasti muilla eri mielipiteitä enkä uskokkaan että näihin asioihin yhtä ja ainutta sääntöä löytyy, olen opetellut kaiken itse ja siksi varmasti teenkin jotain muiden mielestä väärin.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: May 13, 2009, 23:21:04  »
Aika: 13.5.2009
Paikka: Lappalanjärvi / Valkeala - Kouvola

Kuten kalle tuos mainitsikin tuulesta oli meilläkin hieman haittaa.

Alkureissu meni ihan putkeen, kaveri sai ekalla heitolla n. 300gr hauenpulikan joka lupasi siis hyvää kalansyönnin osalta.
Tästä n. 20min myöhemmin tuuppas ukkospilvi ylle ja lähdettiin hieman sadetta karkuun rannikolle päin (Kaverilta jäi takki autoon joten meinas tulla vilu)
Sade lakkasi joten palasimme pelipaikoille, kalansyönti tyrehty ihmeellisesti heti saavuttuamme ottipaikalle.
Itellä meni 2kpl minnoweja järven pohjaan kun perukkeen lukko aukes. Ja tietty kaksi parasta ottiväriä!

Kaverille iski vielä näköhavaintojen perusteella semmoin reilu 2kg hauki mutta oli sen verran heikosti kiinni että ensimmäisellä hypyllä irtosi.

Tärppejä oli kyllä ja näköhavaintoja ihan reilusti hauista mutta liekö kutupuuhat kesken ku ei uistin oikein maistunu.

Hyvä maku jäi kuitenkin reissusta ja nyt pitää vaan mennä kauppaa ostamaa muutama minnow lisää jottei seuraava reissu kaadu samaan ongelmaan.

Itellä jäi kalansaanti hyvin pyöreään nollaan mutta kuten aina selityksiä pitää olla:

Päätin että selittelen tätä huonoa menestystä sillä että jouduin melkein jatkuvasti korjailemaan veneen asentoa rankan tuulen takia (ja ankkurin uupumisen johdosta) sekä sillä kun kaksi parasta ottivärillä varustettua uistinta hukkasin järveen!  :-D

Kireitä siimoja!

3
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: May 05, 2009, 15:05:37  »
Itsellä nykyään Lohi 420 ilman pulpettia, tuupparina 9,9hv Evinrude 2-t. Neljä vapatelinettä ja eaglen kaiku. Takila pitäis hommata ja lisää telineitä, mut näillä mennää!

4
Vetouistelu / Vs: Vapojen määrä
« on: May 05, 2009, 14:53:12  »
No sanotaan että 2-4 vapaa ihan fiiliksen mukaan. 2 uistinta sivuilla ilman plaanareita ja 2 potkurivirrassa tai kauempana. Vapojen määrä riippuu ihan kalalajista mitä yritetään ja joskus myös ihan vaan miten jaksaa ja haluaa.. :P
Takila olis ostoslistalla joten silloin tulee luultavammin yksi vapa peliin lisään.. katsotaan nyt!

5
Vetouistelu / Vs: Vetovavat
« on: May 05, 2009, 14:51:14  »
Mulla on käytössä juurikin 2,1m pitkät shakespearin sturdy stikit jotka olivat halpoja ostettaessa ja hyviä. En kyllä itsekkään vetohommiin ostais mitään huippuluokan vapoja sillä halvallakin pärjää hyvin!

6
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Nelitahti vai kakstahti ?
« on: May 05, 2009, 14:48:18  »
No itellä tuos semmoin 4,2m lohi ja siinä on 9,9hv Evinrude ihan 2-tahtisena perässä. Matka taittuu jotenkuten mutta uistelussa pelaa kuin unelma! Eikä todellakaan syö paljoa bensaa.. Onhan se nelari tietty mukavampi mutta raha ratkaisee ikävä kyllä omalta kohdalta tässäkin asiassa..

7
Pilkintä / Kairan kierteet kerää jäätä...Mistä löytyy lääke
« on: January 10, 2006, 18:37:08  »
Itse kyllä kairaan jäät pois.. eli kun jäätä on riittävästi kairataan reikä ja sen jälkeen laitetaan kaira reikään ja käännetään niin vinoon kun kaira kääntyy, sen jälkeen kun pyörittää niin kaira raapii terävää jään reunaa, meinaan vaan että kyllä lähtee! :)

Jos ei joku ymmärtänyt niin voin yrittää piirtää jonkunlaista kuvaa.

8
Pilkintä / C & R pilkinnässä
« on: November 27, 2005, 20:33:03  »
En tiedä miten kalat suhtautuu tuohon pakkaseen. Viime talvena olin pilkillä merellä kun oli -15 pakkasta ja aikalailla kova tuuli. Kalan kun nosti jäälle niin ei kovin montaa sekuntia mennyt kun kala oli jo ihan tönkkö, yllättävän nopeasti kala jääty.

En itse ole päästänyt yhtään kalaa takaisin avantoon koska yleensä on käyttöä saamani kaloille. Tuttu päästi alamittaisen kuhan takaisin avantoon, silloin oli kyllä plussan keli ja kala ei todellakaan ollut jäällä, vaan käsissä irrotti, mittasi, ja laski takaisin. En tiedä kuinka nämä kalat selviävät vapautuksen jälkeen.

Jatkossa en ole ajatellut päästää kaloja takaisin, ellei tietty jotain alamittasia kaloja tule. Mutta pääasialliset kalat kyllä otan mukaan ja kalastan vaan sen verran mitä todellakin menee käyttöön.

9
Vetouistelu / Uisteluun avokela?
« on: November 24, 2005, 12:40:11  »
Itselläni on tällä hetkellä 3-4 vapaa vedossa, yksi tai kaksi niistä on avokeloja. Yleensä jos 3 vavalla vedän niin kolmas on avokela ja on toiminut tähän saakka erittäin hyvin. En ole huomannut että kelaan olisi mitään haittoja tullut uistelusta johtuen.

10
Heittokalastus / Millä perusteella valitsette uistimenne?
« on: November 22, 2005, 13:15:56  »
Yleensä kun luotaimella näkee suunnilleen kuinka syvällä kalat oleskelevat, niin pyrin katsomaan ja vertailemaan uistimien uintisyvyyksiä. Olen huomannut tässä harrastuksen myötä että se uintisyvyys on keskellä kesää a ja o.

Yleensä paketissa lukee uintisyvyys tai sitten jos tietää etukäteen uistimen merkin ja mallin niin netistä löytää hyvin tietoa.

Mutta tottakai on näitä kuuluisimpia uistimia jotka toimivat tietyille kaloille ja jos jotain tiettyä kalaa havittelee niin merkki ja mallikin ovat yksi tärkeimmistä kriteereistä.

Muiden kokemukset samoilla kalavesillä tuo kanssa luottamusta uistimeen, vaikkei se aina paikkaansa pidä. Mutta onhan aina mukava tietää jos samalla uistimella on joku saanut jonkun ison. :)

11
Kaikkea kalastuksesta / Kalastusharrastuksen lopettaminen?
« on: November 19, 2005, 20:02:09  »
Itselläni ei ole harrastuksen lopettaminen käynyt mielessä, vaan pikemminkin uuden kalastusmuodon aloitus. Aina tekee mieli kokeilla jotain uutta ja ehkäpä saada paremmin kalaa.

Tunnen toki ihmisiä jotka ovat lopettaneet kokonaan. Naapurini möi veneen maksaakseen viinavelkojaan ja siinä samalla lopetti kalastuksen. Saattaa sie vielä joskus kerran kaksi talvessa pilkillä käydä.

Itse kyllä toivon että saan kalastaa aina kun haluan ja niin kauan kuin haluan. Sen verran mielekästä puuhaa se on! :)

12
Kaikkea kalastuksesta / Kivuliain kalastuskokemuksesi?
« on: November 08, 2005, 08:59:18  »
Muutama vuosi takaperin oltiin ahvenanmaalla kalastusreissulla, siellä melkein viikko tuli kalastettua samasta veneestä kolme henkilöä ilman vahinkoja kunnes mentiin kaikki isolle kalliolle heittelemään. Itse jiggasin ahventa ja isoveli heitteli lusikkaa hauen toivossa. Isoveli kiskaisi oikein kunnolla olanyli ja suoraan minun korvalehteeni, koukut korvasta läpi ja kaaduin vielä samalla kalliolle ja mursin ranteeni. Ihmeteltiin vielä lopuksi ettei mitään vastaavaa käynyt veneessä jolloin oisi voinut käydä pahemmin. Mitään pahempaa ei ole kalastuksen yhteydessä käynyt.

13
Pilkintä / Kaikuluotain Pilkillä?
« on: November 07, 2005, 22:54:07  »
Quote from: kaivo
Lisäajatus pilkkiluotaimen käytöstä: kirjolohipilkillä luotaimesta voisi olla suurin ilo silloin, kun ilma on plussan puolella ja jäällä on paljon valmiita sulia reikiä, kuten suosittujen lohilampien ottipaikoilla tuppaa olemaan.

Luotain sijoitetaan suurinpiirtein ottialueen keskelle, ja samalla kyttäillään ilmoittaisiko kaiku kirjolohen uivan jonkin reiän lähistöllä. Tällöin heti askelmitat luotaimen osoittamaan suuntaan ja pilkki veteen kalan vaikutuspiiriin. Tällaista yllätystaktiikkaa on kuulema käytettykin, joskus hyvälläkin menestyksellä.


Jotakin tuontapaista olen tässä itsekkin ajatellut, ajatellut olen myös toteuttaa jonkinasteisen kokeilun. Saa nähdä miten käy! :)

Kiitoksia kaivo hyvistä vinkeistä!

14
Etelä-Suomi / Niemisjärvet Evolla
« on: November 04, 2005, 17:26:27  »
Itse en ole koskaan käynyt evolla kalassa, mutta nyt tulevana talvena ajattelin pilkillä käydä koittamassa. Kertokaahan onko joku käynyt siellä pilkillä ja jos on niin millä kannattaa esim. kirjolohta koittaa?

15
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« on: November 03, 2005, 22:19:15  »
Mustalammessa tuli äsken 515g ahven. Sain muutenkin 75kpl ahvenia. Seuraavaksi tekee mieli lohia tai muuta erikoista! :)

16
Pilkintä / Kaikuluotain Pilkillä?
« on: November 02, 2005, 10:48:22  »
Totta, ahventen pilkinnässä luotain hidastaa hommaa paljolti. Toisaalta jos löytää luotaimen kanssa ensin syvänteen, rinteen jossa näkyy paljon kaloja, voi heittää luotaimen reppuun ja alkaa pilkkiä.

Tuota pitää yrittää kokeilla. Niin ja anturi taitaa tarvita oman avannon niinkuin kaivo sanoi, jossain luki että joku luotain ottaa jään läpi. Tiedä sitten, kokeilemallahan sekin selviää! :)

17
Pilkintä / Kaikuluotain Pilkillä?
« on: November 02, 2005, 09:55:46  »
Yritin etsiä vanhoja viestejä kyseisestä aiheesta mutta en ainakaan löytänyt mitään vastaavaa.

Elikkäs tuli semmonen hullu ajatus eilen että josko vois ottaa kaikuluotaimen mukaan pilkille. Toimiskohan se hyvin jos anturin tiputtais reijästä veteen, vai ottaako luotain jään päältä?

Aattelin että sillähän näkis hyvin pohjan muotoja ja löytäis paremmin kalaparvet jos se toimis kunnolla. :)

Itselläni ei ole kannettavaa kaikuluotainta että sille täytyy sitten rakentaa oma teline ja akulle joku styroksinen boxi luultavasti ettei pakkanen syö akun tehoja.

Kokemuksia.. :)

18
Etelä-Suomi / Kirjolohta / Kymenlaakso?
« on: November 01, 2005, 10:10:46  »
Alettiin kaverin kanssa miettimään että mistä vois pyytää kirjolohta parhaiten, jos rajataan Etelä-Suomen alueesta Kymenlaakso eli Iitti - Valkeala - Kotka - Loviisa - ehkä jopa Lappeenranta.

Mielessä olisi pilkkiminen ja kesällä sitten muut pyyntitavat. Ajattelin jos tällä foorumilla olisi joku täältäpäin ja tietäis jotain hyviä paikkoja. :)

edit: otsikkoa tarkennettu

19
Pilkintä / Mitä on hankittava talveksi?
« on: October 17, 2005, 08:02:35  »
Eipä mulla hirveästi ole hankittavaa koska tein todella paljon hankintoja viimevuonna.. Mutta jotain pientä:

- Rakennan uuden evoluutioversion pilkkijakkarastani
- uusin oikeastaan kaikki onkeni koska ovat todella huonossa kunnossa
- siimaa tietty
- Ja pilkkejä/morreja tottakai

20
Vetouistelu / Re: krokodil
« on: September 09, 2005, 22:46:14  »
Quote from: djulan
Krokodile sininen on just paras hauki uistin (yhtä ahvent lukuun ottamatta.)


Mitenköhän hauki-uistin liittyy kuhastukseen?

Noh, itselläni on kyllä jesseen ja magnumiin ottanut kuha parhaiten, tosin yksikään kuha ei vielä ole ylös tullut mutta kiinni on ollut jessessä ja magnumissa, myös jigissä joskus..

Tilastotiedot ei vielä oikein onnistu ennenkuin tulee ensimmäinen kuha veneeseen..

21
Heittokalastus / Re:kuinka kaua?
« on: August 02, 2005, 23:42:22  »
Quote from: lippa_mies
Hauen kalastuksessa ei mene kuin korkeintaan 3h sen jälkeen sinne veneeseen ei niitä enää mahtuisikaan ;).


Loistavaa.. Vai vene täyteen haukia ja allekirjoituksessa lukee: C&R-Kalastaja.. Jaa taitaa meikäpojan käsitykset C&R-Kalastuksesta olla vanhentuneet.. :D

Noh nyt asiaan... Yleensä vierähtää yli 3h helposti, mutta keskiarvo on varmasti lähemmäs 5h.. kun niin riippuu kaikista tekijöistä, esim. säästä, kalantulosta.. jne jne.

22
Kaikkea kalastuksesta / ukkosella kalassa
« on: July 28, 2005, 02:20:38  »
Eipä pahemmin tule lähdettyä ellei tuuli kovasti ylly.. Mutta vaikka vähän sataakin ja jyrähtelee niin ei sen takia sieltä pois lähetä. Ehkä sitten rohkeuttaan tai tyhmyyttään mutta kertaakaan ei ole mitää käyny.. kertahan se on ensimmäinenkin.

Kalan syöntiin en ole huomannu mitään erikoista.. Ukkosen ja sateen jälkeen pikkukaloja käy pinnalla ainakin hirmuisesti mutta tiedä sitten näistä vähän kookkaammista.. Pitääpi tarkkailla moista, mielenkiintoista.. :)

23
Kaikkea kalastuksesta / suurin haukenne?
« on: July 27, 2005, 15:18:12  »
Itselläni meni viime viikolla enkka rikki.. mahtava 3kg hauki tuli uistelemalla mökkijärvestä OPM:n papukaija 12cm vaapulla. Mitään isomuksia ei ole tullut, toivottavasti joskus sattuis kohdalleen kunnon haaki.. :)

24
Vetouistelu / Kuhastuksen vinkkejä
« on: July 24, 2005, 15:22:08  »
ostin itse merimetson tässä menneellä viikolla.. ja olin koko viikon uistelemassa kuhaa.. Uitin jessejä, merimetsoja ja vaikka mitä mutta ei yhtään kuhaa.. Kumma kun ei mistään oikein tuu kuhaa vaikka kuinka yrittää.. :(

25
Vetouistelu / vapojen kiinnitys soutuveneeseen??
« on: July 09, 2005, 16:45:41  »
Itselläni on hankaimiin kiinnitetty lauta jossa on itsevalmisteiset metalliputket molemmissa päissä.. Keskelle on tulossa kahdet putket lisää.. Nyttemmin keskellä on kaikuluotaimen näyttö..

Mutta myöskin minulla on Wigglerin 8,50e vapatelineet jotka ovat laitaan kiinnitettävää mallia.. Toimii todella hyvin ja säätömahdollisuudet mahdollistavat uistimen uimaan esim. potkurivirtaan.

26
Rakentelu / Rattiohjaus pikkuveneeseen?
« on: July 09, 2005, 16:35:48  »
Jos et kerran halua mitään keppivirityksia niin oma ehdotukseni olisi että menisit siihen kauppaan jossa sinun venemerkkiäsi myydään ja kysyisit ohjauspulpettia kyseiseen veneeseen. Ja vaikkakaan tähän veneeseen ei olisi saatavilla pulpettia niin voihan sen pulpetin aina muokata kyseiseen veneeseen sopivaksi...

Sitten kun olet saanut ohjauspulpetin siihen niin sitten vaan ostamaan ohjauslaitteet: Ratti, kaasu, ohjaustangot, vaijerit kaasulle.

Näin olen nähnyt merellä käytettävän soutuveneessäkin ohjauspulpettia sekä rattia, muuta en oikein keksi..

27
Vetouistelu / Itse rakennettuja uistattelutarvikkeita
« on: July 09, 2005, 16:30:11  »
Quote from: marchi
Mistä saisi ohjeet/nettikaupan mistä voisi hankkia semmoisen vapatelineen, jossa on monta paikkaa vavoille. Eli niitä kaaria mitä usitelu veneissä näkee, ja niitä takana olevia kaaria...


Tarkoitatkohan nyt Targakaaria? Sikäli mikäli oikein ymmärsin tämän sivun, tekee ilmarinvene oy kaaria ihan mihin veneeseen vaan.. Mutta voin olla väärässäkin.

http://www.ilmarinvene.fi/Varusteet/varusteet.htm

Itse olen rakentanut veneeseeni hankaimiin kiinnitettävän vapatelineen kahdelle vavalle, tulossa ehkä enemmän paikkoja vavoille, sekä kaikuluotaimen anturin telineen että myöskin luotaimen näytölle paikan.

28
Rakentelu / Veneen ulkopinnan korjausta
« on: July 06, 2005, 11:10:52  »
Kolhut ovat suhteellisen suuria jos näin sanoisin.. Eli venettä on edellinen omistaja vetänyt hiekkaa pitkin sitä veteen ja ihan se pohjan alin kohta, oliskohan se se köli. Mutta kuitenkin se on ihan kirkkaalla lasikuidulla että se pitää korjata näinä päivinä. Ja muut kolhut ovat syviä monttuja josta paksu venemaali on lohennut ja niistä näkyy kanssa kirkas lasikuitu.

Nämä kolhut ja köli pitäisi korjata jollain tavalla, ollaan tässä muitten äijien kanssa mietitty että eikö näihin paikkoihin kävisi lasikuitupakkeli. Jos sillä tasottaisi sen pohjan ja nämä muut isot kolhut, sitten hiosi korjatut paikat tasaiseksi ja muuten karhentaisi pinnan ja maalaisi sen uudelleen..

Ajattelin lähinnä näihin kolhujen korjaukseen vinkkejä, koska maalikaupasta saa kyllä semmosta maalia joka varmasti pysyy siinä pinnassa, en tiedä paljonko semmonen maksaa mutta ajattelin jostain värisilmä kaupasta mennä kyselemään..

29
Veneet ja veneilytarvikkeet / Millainen paatti alla?
« on: July 05, 2005, 19:16:54  »
Mulla on ihan normaali soutuvene näin aluksi..

Höysteenä:
4hp Monark, ja tuloillaan 3hp Evinrude
4kpl vapatelineitä (lisää tulossa)
Kaikuluotain
Matkaratio :)

Kuvia saatavilla ehkä myöhemmin..

30
Heittokalastus / Saako näillä vieheillä kuhaa tai haukea???
« on: July 05, 2005, 17:25:02  »
Näitä aiheita on jo miljoona kohtapuoliin.. koitas vähän katsella aikasempia viestejä ja hakuakin saa käyttää..

Mutta jos nyt tässä samalla kerron omat kokemukset:

Countdownilla olen haukia saanut, mutta kuhat on jäänyt saamatta.
Shad rap Runnerilla haukia myöskin
Husky Jerkillä tuolla värillä muutama kuha, suurin osa alamittaisia.

Muita ei ole. Mutta monet kerrat näistä on keskusteltu.. Etsimään vaan!

Pages: [1] 2 3


center>