Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SJ

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Voit jättää huoletta, kyllä se yön yli jääkaapissa hyvänä pysyy.

2
Kalastamisessa on kyse tuurista.

3
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Koottu lista: Pienet korjausehdotukset
« on: August 21, 2018, 14:41:20  »
Kun nyt sattumalta tämän ketjun löysin, niin mieleeni tuli myös muutamia juttuja:

Iso-Söimille ja Siika-valkeiselle vain ahven sekä vain ahven kpl kisamuoto. Kummassakin mapissa niitä kuitenkin aika paljon on. Laren kanssa samaa mieltä pohjalammesta, kiiskikisaa se kaipaa.

Iltakisoissa olisi kiva nähdä lampun valo myös avantonäkymässä, kun sen kytkee päälle. Muddukselle madekisa olisi aivan mahtava lisä (vaikka varmasti työläs projekti) niin peukkua ajatukselle annan.

Uusia lajejakin voisi mielestäni lisätä. Päällimäisenä mieleen tulee Härkäsimppu, mikä merialueilla voi kasvaa aika isoksikin (500g hujakoille, merialueitten suomen ennätys taitaa olla kiloa lähempänä.)

 Mustatäplätokko on levinnyt viime vuosina ympäri suomen rannikkoa ja on tietyissa paikoissa aika yleinenkin. Esim. Linlonlahdelle kyseisen laji voisi kuvitella, ajatellen alueen oikeaa sijaintia (Kirkkonummi) . En sitten tiedä, onko kala vielä sinne asti levinnyt, mutta ainakin pääkaupunkiseudulla sitä riittää.Googlaamalla löytyy paljonkin infoa tämän lajin levinneisyydestä suomen vesiin :-D.

Verkoista sain Rauman merialueelta noin 20 vuotta sitten härkäsimpun, joka painoi 1010g. Se oli sillä hetkellä kolmannes suurin.

4
Virvelin vapa, kela ja siima on osiensa summa. Suurille kaloille tarkoitetulla setillä ei ul-vaappuja heitetä kuin muutaman metrin. Eli sellainen kuin kysyit kyllä löytyy, mutta siinä siimat paukkuu isomman kalan iskiessä.
En merkkejä nyt osaa suositella, mutta kun kelassa lukee se ultra light (ul) sekä vavassa ja siimassa (paksuus 0,10 mm), niin sillä ne pikku vaaput lentävät  7-8 metriä, ja myötätuuleen kauemmaksikin. Pienet jigit huomattavasti kauemmes. Jos rannalta kalastat, niin se paras kalapaikka on yleensä siinä nenän alla, rantapenkassa. Ei päde matalissa rannoissa.

UL kalastus on hauskaa, siinä muutaman sadan gramman kalasta saa hyvät fiilikset.

Rannasta tullut tähän mennessä kuin 1kg haukeen (ja yli 500 gramman aika harvinainen) saakka 12 gramman ja 14 gramman hyvillä lipoilla. Uskaltaako semmosilla semmosta kalastaa ultra light setillä ja vaikka 0.12 mm tai 0.10 mm siimalla? Eikä tarvitsisi liikaa pelätä katkeamista. Voisin ostaa ultra light setin rantaan ja pitää vanhan virvelin veneily virvelinä syville vesille. Googlettelen tässä ja tuntuu monelle olevan 10grammaa max suositus. Vitsit ku tekis mieli ampua sitä 12 grammasta sillä UL.

Mitä muuten tapahtuisi jos ostaisin Ultra Light virvelin mutta perus 0.20 mm siimaa, pystyisikö käyttämään isojen vieheidenkin kanssa? Pikkuvieheet tod ei lentäisi pitkälle enään?Vai hei pystyiskö tuon vanhan roska virvelin repäsee palasen pois ja tekee siitä ultra light virvelin? Tunkee siihen uuden siiman jotain 0.10 mm sisään vaa? Vois sitten ostaa uuden yleisvirvelin paksummalla siimalle juuri nuolle 12gramman - 30 gramman vieheille

UL settiin ei kannata paksua siimaa laittaa, se tappaa juurikin kevyiden vieheiden heittelyn. Sen vanhan setin vapa todennäköisesti ei sovi ul-vavaksi. Liian jäykkä, ei saa kevyeen vieheeseen mitään tuntumaa.

0,12 kuitusiima kestää 3-4 kg kalat. Tosin ul-vapaan ei suositella peruketta, siinä tarvitaan onnea ettei hauen hammas katkaise siimaa. Minun suositus vihreällä :).

5
Virvelin vapa, kela ja siima on osiensa summa. Suurille kaloille tarkoitetulla setillä ei ul-vaappuja heitetä kuin muutaman metrin. Eli sellainen kuin kysyit kyllä löytyy, mutta siinä siimat paukkuu isomman kalan iskiessä.
En merkkejä nyt osaa suositella, mutta kun kelassa lukee se ultra light (ul) sekä vavassa ja siimassa (paksuus 0,10 mm), niin sillä ne pikku vaaput lentävät  7-8 metriä, ja myötätuuleen kauemmaksikin. Pienet jigit huomattavasti kauemmes. Jos rannalta kalastat, niin se paras kalapaikka on yleensä siinä nenän alla, rantapenkassa. Ei päde matalissa rannoissa.

UL kalastus on hauskaa, siinä muutaman sadan gramman kalasta saa hyvät fiilikset.

7
Länsi-Suomi / Vs: Porin seudun kalastuspaikat & reissuraportit
« on: July 20, 2018, 14:20:35  »
Tietääkö joku hyviä kalapaikkoja mäntyluodon lähellä?

Meri.

8
Tiedoksi että pelissä on mukana moderaattoreita valvomassa pelaajia.

9
Lopettakka joutava paskanpuhuminen, ja sanokaa nimet suoraan. Ei tämä muuten etene. Vai tuliko itsekkin sanottua siinä samalla. 

Niistä rivoista nikeistä, jos pelaaja on niin idiootti, että nikki on painokelvoton, niin se on bannin paikka ja ei ääliötä kannata varoittaa, ei ne sitä usko. Pihalle vaan tyyliin 99999.
Ne pitäisi bannata foorumiltakin.

10
Pilkintä / Vs: Sääksjärvi Kokemäki
« on: February 19, 2018, 20:14:32  »
Siellä on pilkki ahventa valtavasti, kilpailuja voitetaan välillä 10-15 kilon pussilla. Tosin aika usein siinä 10 kilon pussissa on parhaimillaan melkein 700-900 kpl ahventakin.
Isompaa voi onnella löytää, niitäkin siellä on. Viimeksi siellä kävin jtn yli 10 vuotta sitten. mutta eiköhän siellä sama meininki ole. Hyvä järvi kalakukko miehelle  :wink:.


11
Tämän saman lakimuutoksen toivoisin että se koskee kaikkia kalastajia, ja etenkin muikunnuottajia. Ne raakalaiset kiduttaa tuhansia kaloja hengiltä muutamassa minuutissa  :-o.

12
Tähän tiimien muodostumiseen voin sen verran kokemuksesta sanoa, että elämme vapaassa yhteiskunnassa, ja jokainen saa liittyä mihin tahansa tiimiin johon hänet hyväksytään.
Siinä on myös paljon vanhoja ystävyyssuhteita, samanhenkiset kaverit haluaa pelata samoissa tiimeissä.

Peliajan saaminen on sitten jokaisen ratkaista itse, riittääkö se että saattaa päästä kolmesta pelistä osallistumaan yhteen,jos siihenkään. Yleensä tiimijohto on ajan tasalla pelaajiensa osaamisesta, ja mieluiten peluuttaisi tietysti parhaimmistoaan.

Jos joku lähtee sen vuoksi, ettei tule peli-aikaa, niin se on hänen oma ratkaisunsa, ei siitä voi muita syyllistää. Muutaman vuoden jälkeen sitä peliaikaa alkaa löytyä, kun tasot nousee.Näitä kokeilijoita mahtuu paljon sille matkalle, jonka olen pelin kehittyessä mukana ollut, versiosta 1.2 asti muistaakseni. Ja yleensäkkin pelaamiseen liityen, jos juttu ei tunnu omalta, ei siinä kannata roikkua.

Ko. aiheesta on keskusteltu aiemminkin. Muistaakseni ei siinäkään sen suurempaan tulokseen päästy, kuin mielipiteiden vaihtamiseen.

Tällä hetkellä oma aktiviisuustasoni pelin parissa on hyvin pientä, en kuulu mihinkään tiimiin. Enkä pelaamisen vähyyden takia ansaitsekkaan sitä :).
Toki Kalassa.net:iä tulee seurattua.

Ps. Nostan virtuaalipipoa  yritteliäisyytesi vuoksi. Tekevälle sattuu :).

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Talvikalastus / katiska
« on: November 28, 2017, 11:20:46  »
Paikasta riippuen, kuinka "vilkasta" siellä jäällä on, niin se kokemisnaru tosiaan kannattaa viedä siitä avannosta ainakin metrin päähän jään alle.
 
Lapsuuden kodissa isäni laittoi avantoon vain pitkän riu'un, johon pyydyksen päätynaru oli kiinnitetty. Siellä verkot ja katiskat sai olla rauhassa varkailta ja ilkivallalta.

Itse jouduin sitten talviverkoilla tuon kokemisnarun viemään metrin päähän, koska joku kerta sieltä saattoi löytää katkaistun narun ja verkot oli joko viety, tai sitten jään alla ilman naruja.
Kokemisnarun nostoon tarvitaan sitten jäykempää metallilankaa, esim. 4 mm galvanoitu on tarpeeksi jämäkkää siihen että sen vääntää sopivaksi että sillä saa sen narun koukattua jään alta.

Voin sanoa, että jos laitat useamman katiskan, niin saalista saadessasi olet ansainnut joka kalan  :-).

14
Vavan kärjen pituuden voi säätää etukäteen punnalla.
Väistin muurin.

15
Vavan kärjen pituuden voi säätää etukäteen punnalla.

16
Se oli mulla, on niitäkin joilla homma toimii. Minun nettiyhteys on hikiset 10/3 Mt. Tosin se riittää ESOon hyvin.

17
Kerta kiellon päälle vielä..huawei modeemi ja soneran 4G mutta hostata ei pysty. Vai pystyykö? Huhua että soneralle pitäis maksaa että hostin portit aukeaa. Joku jos viihtis varmistaa asian jolla 100% tieto tästä..vai onko langan päässä pelle peloton joka osaa heittä mahti vinkin 😊

Pari vuotta sitten ostin Soneralta Opengate palvelun, jonka olisi pitänyt mahdollistaa hostauksen. Taisi maksaa pari euroa.
Ei toiminut. Vedettiin linssiin suoraan. Sitä ennen onnistuin hostaamaan, kun soitin asiakaspalveluun niin hostaus toimi joitain päiviä. Sama muuten Open gate aikaankin.

Kun kustiin silmään jo tuossa halvemmassa, niin en ottanut kiinteää osoitetta jonka luvattiin auttavan hostaukseen.......

18
Onginta / Vs: Särkikalan tunnistus
« on: September 18, 2017, 09:07:11  »
Suomujen koon perusteella saattaisi olla myös sulkava.
Tuolta löytyy apuja tunnistukseen: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kalat/sulkava
Sulkava on todellakin oikeampi vaihtoehto.

19
Onginta / Vs: Särkikalan tunnistus
« on: September 17, 2017, 20:25:06  »
Pasurilta se näyttää. Lopeta kynsien pureskelu.

20
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Siima
« on: August 12, 2017, 19:23:25  »
Ehkäpä niitä löytyy eri suuruisina rullina. Kuten kelojakin.

21
Heittokalastus / Vs: Kala ei millään syö?!
« on: June 03, 2017, 22:45:44  »
Loppurepliikin takia (voi joku viisaampi osaa kertoa) aiheeseen tuskin tulee paljon vastauksia leimautumisen vaaran vuoksi.....

Yleisohjeen sanoisin että kyllä se kaloissa vika on. Viisastele...........eiku  :roll:

22
Sen enempää eettisyyteen kantaa ottamatta, mutta eikö tämän keskustelun paikka olisi jossain muualla kuin tässä ketjussa ?.

23
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Version 1.2. kehitysketju
« on: February 13, 2017, 12:41:54  »
Ei peliin tarvitse mitään oleellisia hidasteita eikä kelkkoja. Nyt jo hieno peli perustoiminoiltaan. Voithan pelin loppuun laittaa kalatorin, mistä pilkkijät joilla ei kalaa saa ostaa kalat kotiin lähtiessään. Aina uudet kartat kiehtoo. Vavan kärjessä vois tietty olla mittari joka näyttäis ivp kalan painon, nii harmittais enemmän:D Kitos pelistä kaikille kehittäjillle. Lähdössä tosin kaikilla pilkkijöilä vois olla sama etäisyys järveen  tai tiettyyn pisteeseen. Olis reilua..mut ei merkkaa ku näis sm-kisoissa ym.
Ainahan se kilpailuissa merkitsee lähteekö viivalta tai 10m sen takaa. Mahdotonta tehdä niin että kaikilla olisi sama matka kaikkialle, ellei lähdetä samasta pisteestä kaikki.
Ajatuksena kiva, jos kilpailun alussa on vaikka 10 sekunnin siirtymäaika kilpailun lähtöalueella haluamaansa paikkaan. Olennainen juttu on, kuinka iso työ se olisi kaiken muun ohella.

Viivan rikkomisesta 30 sec sakko................ :wink:

24
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Version 1.2. kehitysketju
« on: February 13, 2017, 00:04:29  »
Äiti, oikeesti.............. :lol:

25
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Pp2 serverin luominen ei onnistu.
« on: February 01, 2017, 19:36:38  »
Mikä portti siellä on auki tätä liikennettä varten? Kokeilkaas muuttaa settings.datista tuo vastaavuus kohdilleen.
Mulla oli 4500. Lisäksi kokeilin erilaisia variaatioita esim. 1000-5000.
Siis reitittimestä, en kokeillut datista, koska siellä muistaakseni tuo 4500.


PS. Ja on edelleen.

26
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Pp2 serverin luominen ei onnistu.
« on: February 01, 2017, 18:45:50  »
Moro! En saa hostattua serveriä. Tulee vain että "lisääminen pelilistalle epäonnistui: yhteys ei onnistu ulkoapäin. (Palomuuri/reititin?)
Minulla on huawei E5186s-22a reititin. Jossa soneran liittymä, MUTTA ennekuin rupeatte sanomaan että "soneralla ei onnistu" niin sanon sen että minulla on soneralta tilattu ns. "Open gate" palvelu joka mahdollistaa kaksisuuntaisen internetyhteyden, eli niinsanotun open nat:in!
Niin se oli minullakin, eikä silti onnistunut.

27
Rakentelu / Vs: Ketjumorrin valmistus
« on: January 19, 2017, 09:40:00  »
Kysynkö tyhmiä, jos kysyn, että kiinnitetäänkö siima ihan vaan suoraan tuohon ketjuun?
Eli pysty -> siima -> ketju (-> morri)? Vai joku välilukko pystyn ja ketjun välille?
Vastaukset voi olla tyhmiä, ei kysymykset.
Tapoja tähän lienee yhtä paljon kuin on käyttäjiäkiin.
Käsittääkseni ketjumorrin idea on juuri tuo että se laitetaan joko pilkin alapuoliseen uistinrenkaaseen* kiinni, tai sitten jotain välilukkoa käyttäen.
Lyhyt-tapsinen ketju sopinee hyvin pienten ahventen kilpapilkintään paremmin kuin pidemmät siimatapsit. Tosin saahan siimatapsistakin lyhyen.

Itse noita joskus kokeilin, ja jos niissä oli siimaa lisäksi, niin joskus morrin ketju oli mennyt morrin koukkuun sotkuun. Oma suosikki on tapsimorri siimaa käyttäen.

Ihan siksikin, että ajattelen uinnin olevan "luonnollisempaa" kun siellä ei ole liikkeitä hidastavaa rautaa mukana.

* Alkuperäisen pilkin uistnrengkaan ollessa liian iso tai paksu, lisätään siihen ensin pienempi uistirengas.

28
Eräässä hiiressä oli itselläni ongelmana, ettei rullannut ellei pyöräyttänyt rullaa oikein nopeasti.
Muijan kone.
Ehkä olisi voinut säätää hiiren asetuksistakin.
Jäi kokeilematta.

29
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Tuulen merkitys
« on: November 06, 2016, 10:20:28  »
Minä uskon, että pelissä on jonkinlainen RNG joka siirtelee kaloja tiettyjen sääntöjen ja painotusten tietyille olosuhteille ja parvien niille määrätyille alueille avulla.

Näitä lienee tietysti vuodenajat, kellonajat, tuuli ja päivämäärätkin ehkä parillinen/pariton. Lisäksi pilvisyys ja lämpötila ehkä.

RGN= satunnaisnumerogeneraattori.

Lisäksi uskon että peliin on tullut "ominaisuuksia" joita ei ole edes tehty, vaan ne on syntyneet pelaajien pääkopassa kun muutama vahvistava oletys jollekkin tapahtumalle on syntynyt. Ja laumakäyttäytyminen(ihaa)on vahvistanut näitä , kun samalla on unohdettu se tosiasia, että 99% sama asia ei ole toistunut uudelleen, tai edes sinnepäin.

Kuten nyt uskoakseni joidenkin pilkkien vaikutuksista karkottaa kaloja tai uittotyyliin tehoon samassa asiassa. Oikeampi selitys lienee kalojen loppumiseen tai viereen on tullut pelaaja/jia jolla on käytössä pilkki jossa on paremmat RGN antamat prosentit pyyntiin. Ja lisäksi tietysti kun samasta parvesta nostelee useampi pilkkijä kaloja, ne loppuu huomattavasti nopeammin.

Eräs huuli on kuvaava tätä asiaa; kun tulee särki niin hauki on alla XX :lol: :lol:.

Joka haluaa selityksiä vaikka pelkästään omaan pääkoppaan, on syytä muistaa että tämäkin on peli, jotka toimii niiden argumenttien rajoissa joita pelintekijät on sinne laittaneet. Ja niiden oletusten mukaan ainakin osan, mitkä asiat vaikuttavat irl kalojen käyttäytymiseen heidän kalastuskokemuksillaan irl-elämässä.
Jotka eivät ole välttämättä samoja eri puolilla kituniemeä.(Suomi)

Kireitä siimoja kaikille  :-D.

30
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: VERKKOPELIHÄIRIKÖT.
« on: October 31, 2016, 09:26:17  »
Maksullinen Avast blokkasi PP2 ainakin minulla. Roskakorissa toimii tyydyttävästi :-o....

Pages: [1] 2 3 ... 5


center>