Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Juketsi

Pages: [1] 2
1
Etelä-Suomi / Vs: Kaitalampi, Espoo
« on: March 17, 2013, 17:22:48  »
Mikä on Kaitalammen tämän päivän tilanne? Onko istutettu, milloin ja paljon? Tuleeko sieltä mitään?

2
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: March 12, 2013, 17:53:34  »
Tervehdys!

Kiitokset Pirttilahdelle taas puitteista.

Pirttilahdella tuli omalla kohdalla käytyä talvella ensimmäistä kertaa ja kokonaisuudessaan kolmatta kertaa. Pirttilahden kirousta ei tullut tälläkään kertaa rikottua vaikkakin käymistäni reissuista se oli tällä kertaa kaikkein lähimpänä eli siis kalaa ei tullut.

Kerettiin istua 15 min kun ootto-ongessa tärähti lippu pystyyn. Paikkana hautausmaan edustalla oleva kaislikkolahukka n. 10 m rannasta eli todella matalalla. Vettä ko. paikalla ehkä 1,5-2 m joten jään alla 0,5 m reiluun metriin. Ootto-ongelle kerettyäni siimaa kala oli jo vetänyt jään alle n. 10 metriä ja vastaiskun jälkeen oli tukevasti kiinni. Tietysti lähes avannolle saatuani kala pääsi karkuun. Vastus siiman päässä tuntui jotenkin erittäin laihalta. Liekkö pieni kirjo vai miten nieriä käyttäytynee? Tarrasi normaaliin kolmikoukkuun tahnalla.

3
Etelä-Suomi / Vs: Storträsk
« on: January 23, 2013, 17:14:40  »
Moi!

Mikäs on tämän päivän tilanne Storträskillä? Millasella aikataululla kalaa istutetaan ja kuinka paljon? Ottivieheistä otetaan myös vinkkejä innolla vastaan.

4
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 15, 2013, 09:41:28  »
Moi!

Itsellä tuo pilkkiharrastus aika alkutekijöissään ja Enonkoskelle ollaan tulossa maaliskuussa viikoksi, joten Pirttilahdellakin on aikaa käydä poikkeamassa useammankin kerran. Mitäs vehkeitä tuolla kannattaa kevättalvella käyttää? Millasilla tärpeillä/väreillä kala tarttuu ja mitä syöttejä käytätte? Vinkkeä paikoista mistä tärppää maaliskuun puolella vai tärppääkö vähän kaikkialta?

5
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: September 05, 2012, 21:50:55  »
Joko sieltä Pirttilahdelta nousee jotain?

6
Etelä-Suomi / Vs: Arvokalaa PK-seudun läheisyydessä?
« on: July 14, 2012, 21:47:07  »
Sieltähän tuli vallan kattavia paketteja! KIITOS! Miten muuten kalastus ko. alueilla? Riittääkö valtion viehekalastuslupa vai tarvitseeko vielä jotain muuta?

7
Etelä-Suomi / Vs: Arvokalaa PK-seudun läheisyydessä?
« on: July 13, 2012, 22:58:36  »
Kiitoksia jo tähän mennessä kattavista vastauksista! Lähinnä paikalla ei sinänsä ole väliä. Kunhan siellä on hyvä uistella/heitellä ja ennenkaikkea kunhan saalisvarmuus olisi edes hyvä. Olen käynyt Itä-Suomessa vetämässä tyhjää vettä niin monta kertaa, että kiva olisi välillä tärpätäkin. Istutetaanko Vantaan jokeen/koskelle kalaa ja jos istutetaan, niin mitä, miten usein ja miten paljon? Onko se koskipaikka juuri se, missä on samalla alueella joku vanha mylly?

EDIT: Ja tietenkin vinkkejä voin ottaa mielelläni myös paikoista mistä saisi isoa ahventa tai kuhaa.

8
Etelä-Suomi / Arvokalaa PK-seudun läheisyydessä?
« on: July 12, 2012, 18:42:55  »
Moi!

Onko PK-seudun läheisyydessä paikkoja esim. kala-altaita tai pieniä lampia/järviä, mihin on istutettu arvokalaa (lohta, taimenta, nieriää) ja missä voisi rannalta heittelemällä saada kalaakin ylös? Tai mahdollisesti paikkoja, mistä voi vuokrata veneitä kalastukseen ko. paikassa?


9
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: July 06, 2012, 00:40:27  »
Ei ollut Pirttilahti tänäänkään suosiollinen. Kahta vapaa vedettiin yhteensä 5 tuntia ilman nykäystäkään.  :-( Ei ole ainakaan yrittämisestä puute!

10
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: June 29, 2012, 09:11:39  »
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

Jaksaa toki. Sen verta vaan veneessä porukkaa ja tavaraa, että huomattavasti helpottaisi asiaa.

Sähkökone olis kyllä ihan kiva, nuo äänekkäämmät polttomoottorit ei oikein melu ja öljysaasteen
vuoksi liene lampikalastukseen parasta kauraa sen viihtyvyyden ja muidenkin kalastelijoiden huomioon ottamisen suhteen?
Jakaa kavereita useampaan venoseen nii on keviämpi soudella ja saa paikan pitäjäkin elantoa :wink:?


Eiku lähinnä mietin jotakin tällästä  8-):

http://www.nettivene.com/moottorivene/silver/473694?video_display=Y#video_show

11
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: June 28, 2012, 22:00:39  »
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

Jaksaa toki. Sen verta vaan veneessä porukkaa ja tavaraa, että huomattavasti helpottaisi asiaa.

12
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: June 28, 2012, 21:01:06  »
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

13
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: June 12, 2012, 22:52:27  »
Moi!

Kolmen vuoden tauon jälkeen olisi vihdoin kesällä tarkotus käydä Pirttilahdella. Viime kerralla parista kovasta tärpistä huolimatta sankko jäi tyhjäksi. Järjestelyt toimivat kylläkin erittäin hyvin! Reijo järjesti vuokraveneen ja haavin. Mites homma toimii nykyään? Mitkä parhaat ottipaikat? Mitä kalaa sieltä nykyään saa? Hoituuko veneet edelleen Reijon kautta ja luvat Nesteeltä? Mitä tämä hupi nykyään maksaa?

-Pala

14
Etelä-Suomi / Vs: Porvoonjoki
« on: June 21, 2010, 22:20:41  »
Tönnönkoskelta on tullut varmaankin n.8 kirrea, ihan hyvän kokoista, haukea ja tietysti turpaa

Oliko Tönnönkoski jossakin Tönnön koulun takana? Luvatko sinne piti hankkia? Mikä on veden kunto?

15
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: June 20, 2010, 14:59:06  »
Mikäs meininki Pirtillä nykyään?

16
Etelä-Suomi / Porvoonjoki (Lahden seutu&lähikunnat)
« on: January 17, 2010, 19:50:59  »
Paljon olen lukenut Porvoonjoesta juttua. Kaloja montaa lajia; kirreä, taimenta, toutainta, kuhaa, ahventa, haukea jne... Mikä tilanne on tänä päivänä? Vieläkö istutuksia tehdään? Viime syksynä ajoin Porvoonjoen ohi muutamaan otteeseen Lahdessa ja joki näytti ainakin aika likavetiseltä. Vieläkö Lahti laskee jätevetensä jokeen? Mistä kalastusta kannattaa harrastaa?


-Jukka P

17
Mistä kohdin Orimattilaa Porvoonjoesta nousee kalaa? Onko joki tavella sulana vai jäässä? Millä vehkeellä sieltä saa kalaa? Mitä kalaa?

18
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v. 0.8 kehitys-thread
« on: January 09, 2010, 00:07:47  »
-Syvyys metreinä ja pilkin syvyys.
-Toiminto, että avoimet verkkopelit voisi hakea suoraan pelin kautta.

19
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: propilkki 2 bugit..
« on: January 05, 2010, 18:36:39  »
Niin palomuuria tarkoitin.

Sieltäpäin syy löytyi, kiitos! Otin F-securesta käytönaikaisen tarkastuksen pois ja peli toimi kuin rasvattu.

20
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: propilkki 2 bugit..
« on: January 05, 2010, 18:13:34  »
Samanlainen ongelma oli itselläni myös aluksi ja se johtuis liian korkeasta suojauksesta koneella. Onko tällainen mahdollista myös sinun kohdalla?

Minkäsortin suojausta tarkoitat? Palomuuria..?

21
Vähän omiin ongelmiini viittaavaa tässä topicissa.

Peli käynnistyy normaalisti, mutta kun lähden lataamaan vesistöä niin yleensä peli jumittaa siihen. "Levy jää soimaan" musiikin osalta, peli on vaan paikoillaan ja jos menen Windows moodiin, niin peli sammuu kokonaan. Jos peli sattuu latautumaan johonkin vesistöön, niin se tökkii siellä ihan julmetusti eikä pelaamisesta tule mitään. Kone on suht tehokas eikä pitäisi olla siitä kiinni. Onko tähän helppoja keinoja saada peli toimimaan?

22
Etelä-Suomi / Lahden Joutjoki
« on: September 07, 2009, 17:17:18  »
Onko kenelläkään tietoa joesta? Jokihan virtaa Lahden läpi järvestä toiseen, joten teoriassa kalojen olo joessa on mahdollista? Miten muut Lahden seudun kalapaikat? Lähellä taitaa olla ainakin Lohimesta? Minkälainen paikka?

23
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: July 14, 2009, 23:11:07  »
Sunnuntaina tuli käytyä taas Pyhäselällä kalalla. Helkkarin isot aallot oli, mutta kuhaa oli todella paljon isoissa parvissa; osittain myös pinnassa. Silti vesi sekottui aaltojen takia sen verran, että tuloksena reissusta vaan yksi kuha (joka laskettiin takaisin) sekä ahven.

24
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: July 01, 2009, 22:25:34  »
Eilen (30.6.2009) lähdin parin serkun kanssa vetouistelemaan, tietysti kuha tavotteena. Kello tais olla n. yheksän kun alotettiin. Aluksi tuli 2 pientä ahventa ja sitten ei pariin tuntiin mitään. Sitten serkku sai kahentoista aikaan 330 grammaisen kuhan, joka tietysti pääsi takaisin kasvamaan. Sitten taas näytti siltä että mitään ei tule, mutta sitten mulla tarttui uusi ennätys kuha (1005 grammaa näytti vaaka). Lähettiin ajamaan takaisin päin sinne missä mulla nappas kuha ja serkulla heti kiinni n. 750 grammainen kuha. Nämä 2 kuhaa otettiin ruokakaloiksi. Päivän kuhavaappu oli jesse, jokainen kuha tuli jesse vaapulla, bomberit pyytivät vain tyhjää. Höytiäisen kanavan suun alueella pyörittiin, sieltä tuli kaikki kuhat.

Ot:  Kuva tulee joskus myöhemmin kunhan jaksaa laittaa.

Kannattaa kyllä mielellään nuo pikku-kuhat laittaa oikeasti takaisin kasvamaan (ellei ole pahasti vahingoittunut), koska siellä sitä isoakin on. Tuleevatpahan sitten isompana takaisin koukkuun. :) Kaveri oli pari viikkoa sitten joen suulta saanut n. 60 centtisen reilun 3 kilosen kuhan nääs.   

Totta, olen hyvänä esimerkkinä siitä, huomatkaa että päästin tuon 330 grammaisen takaisin kasvamaan (onneksi ei vahingoittunut yhtään), toivottavasti tarraa uudestaan vähintään kilosena  :lol:  Tehkäähän muutkin samoin!  :wink:   Minä en voisi ajatellakkaan pistää poskeeni alamittaisia kaloja.... :-D...

Kuhalla taitaa se alamitta olla 45 cm. Näinköhän vajaa kiloinenkaan sen mitan ylittää?  :-P

25
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: July 01, 2009, 21:24:22  »
Eilen (30.6.2009) lähdin parin serkun kanssa vetouistelemaan, tietysti kuha tavotteena. Kello tais olla n. yheksän kun alotettiin. Aluksi tuli 2 pientä ahventa ja sitten ei pariin tuntiin mitään. Sitten serkku sai kahentoista aikaan 330 grammaisen kuhan, joka tietysti pääsi takaisin kasvamaan. Sitten taas näytti siltä että mitään ei tule, mutta sitten mulla tarttui uusi ennätys kuha (1005 grammaa näytti vaaka). Lähettiin ajamaan takaisin päin sinne missä mulla nappas kuha ja serkulla heti kiinni n. 750 grammainen kuha. Nämä 2 kuhaa otettiin ruokakaloiksi. Päivän kuhavaappu oli jesse, jokainen kuha tuli jesse vaapulla, bomberit pyytivät pari tyhjää. Höytiäisen kanavan suun alueella pyörittiin, sieltä tuli kaikki kuhat.

Ot:  Kuva tulee joskus myöhemmin kunhan jaksaa laittaa.

Kannattaa kyllä mielellään nuo pikku-kuhat laittaa oikeasti takaisin kasvamaan (ellei ole pahasti vahingoittunut), koska siellä sitä isoakin on. Tuleevatpahan sitten isompana takaisin koukkuun. :) Kaveri oli pari viikkoa sitten joen suulta saanut n. 60 centtisen reilun 3 kilosen kuhan nääs.   

26
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: June 29, 2009, 22:42:36  »
Tänään tuli käytyä Pyhäselällä. 5 tuntia uistelua takana. Saaliina kymmenkunta haukea, muutama hyvänkokonen ahven ja pari kuhaa. Haravoitiin aluksi aluetta Niittylahti/Reijola edustaa, josta tärppäsi hyvänkokoiset ahvenet ja pari haukea. Sitten palattiin pikkuhiljaa tutuille vakiopaikoilla joen suun tietämille, josta kaksi kuhaa. Ajankohta oli vähän liian aikainen kuhan saantiin. Miellään juuri ilta/yö on paras aika sille. Itse olimme 14-20 välissä. Bomberit ovat tosiaan kova sana kuhan saantiin Pyhäselällä. Hyväksi todetut ovat mustanharmaita. Höytiäisen kanavan edustaa haravoitiin toissa kesänä eikä sieltä ainakaan sillon kyllä mitään kuhia saatu, muutama hauenparkki vain.

Kun kalastat joen suulla, niin kalastatko kuhasalolta katsottuna niiden pikkusaarien (tiedäthän ne pienet saaret siinä joen suistossa) oikealta vai vasemmalta puolelta? Onko niin että siinä oikealla puolella saaria ei saisi edes kalastaa? Mielestäni olen joskus kuullut niin :?

En suinkaan siellä saarien luona vaan heti siinä missä joki muuttuu Pyhäseläksi. Eli aallonmurtajilta selällepäin edestakaisin joen suuta ja aallonmurtajien edessä olevan saaren takaa ja sinne minne kuhasalo jatkuu syväsatamaan päin.

27
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: June 29, 2009, 20:04:20  »
Tänään tuli käytyä Pyhäselällä. 5 tuntia uistelua takana. Saaliina kymmenkunta haukea, muutama hyvänkokonen ahven ja pari kuhaa. Haravoitiin aluksi aluetta Niittylahti/Reijola edustaa, josta tärppäsi hyvänkokoiset ahvenet ja pari haukea. Sitten palattiin pikkuhiljaa tutuille vakiopaikoilla joen suun tietämille, josta kaksi kuhaa. Ajankohta oli vähän liian aikainen kuhan saantiin. Miellään juuri ilta/yö on paras aika sille. Itse olimme 14-20 välissä. Bomberit ovat tosiaan kova sana kuhan saantiin Pyhäselällä. Hyväksi todetut ovat mustanharmaita. Höytiäisen kanavan edustaa haravoitiin toissa kesänä eikä sieltä ainakaan sillon kyllä mitään kuhia saatu, muutama hauenparkki vain.

28
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Pyhäselältä
« on: June 28, 2009, 11:12:43  »
Onko Juketsilla paljonkin kuha kokemuksia Pyhäselältä? Suosittele jotain vaappuja. Käykö jesset hyvin?

Onhan siellä useampana vuotena peräkkäin tullut käytyä. Ambulanssit ja perus ahven vaaput ovat olleet kovat ottivehkeitä. Viime kesä oli erittäin huono kuhakesä johtuen viileistä ilmoista jolloin kuha ei edes noussut pintaan. Nyt viime päivät ovat onnekseen jo näyttäneet paljon paremmalta ja kuhakin on varmasti noussut pintaan. Tänään olen itsekin lähdössä kokeilemaan josko tärppäisi Pyhäselältä.

29
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: June 27, 2009, 11:59:26  »

Btw. Täältä Savonlinnankin suunnalta tuntuu olevan paljon porukkaa matkalla aina tuonne, niin olisiko kimppakyydit mahdollisia kulujen säästämiseksi? Mikä ettei myös kalastuskaveriksi ettei tarttee yksin soudella ja uistella.  :roll:

Itse olen mikkelistä mutta käyn savonlinnassa silloin tällöin ja samalla tulee käytyä yleensä pirttilahdella. Matka on kuitenkin sen verran lyhyt että sen kuluilla ei ole merkitystä, mutta kalakaveriksi voisin lähteä joku kerta. Lämpimän veden aikaan tonne on aika turhaa mennä mutta syksyllä taas ajankohtainen

Hieno homma! Seuraillaan kelejä ja tilannetta. Tätä kautta saa lienet sitten yhteyttä kun reissu on ajankohtainen.

30
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: June 27, 2009, 00:56:02  »
Tänään (eilen) tuli käytyä ensimmäistä kertaa Pirttilahdessa. 1,5 tunnin uistelun aikana olivat kalat jossakin piilossa. Yksi tärppi reissun loppuvaiheessa jäi koko reissun ainoaksi ilonaiheeksi. Olisikin vielä tarttunut kiinni... Muuten ihan hyvä fiilis ja mielellään menen uudestaankin ko. paikkaa testaamaan.

Btw. Täältä Savonlinnankin suunnalta tuntuu olevan paljon porukkaa matkalla aina tuonne, niin olisiko kimppakyydit mahdollisia kulujen säästämiseksi? Mikä ettei myös kalastuskaveriksi ettei tarttee yksin soudella ja uistella.  :roll:

Pages: [1] 2


center>