Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JohnnyGoGo

Pages: [1]
1
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: March 13, 2014, 12:58:15  »
Jokos on pohjaonkia kaivettu esiin siian toivossa? Ukko-pekan sillan lähialue ainakin näytti olevan pääosin sula kun n. viikko sitten ohi ajoin. Eikös se noita siikapaikkoja kuitenkin ole?

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: MP-suhdeluku
« on: February 19, 2014, 08:50:48  »
Tais tulla laskuvirhe? 0,14 tarkoittaa nimittäin sitä ettei kätännössä koskaan saa kalaa.

Edit: tästä tulikin mieleeni, että jos alkaa olla jokus vastanneita sen verran että viitsin puuhata, niin voisi tehdä jonkin leikkimielisen asteikon kuvaamaan suhdelukuja...

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: MP-suhdeluku
« on: February 18, 2014, 09:07:20  »
Pillkkausi taitaa täällä päin valitettavasti olla jo ohi, ainakin perheellisiltä, joten laskin pilkkikaudelle erillisen suhdeluvun: 0,33. En tosin kerennyt käymään kuin kolme kertaa ennen kuin kelit alkoivat syömään jo aika vaisua jäätä (vai vieläkö ukot uskaltavat Turussa merenjäällä heilua?).

 Pientä parannusta siis havaittavissa, kun pääsee vähän rannalta ulommas.

EDIT: Hitto! Muistin väärin. Pari hengissä palautettua silakkaa (tms) tuli tuolla yhdellä kerralla. Eli suhdeluku onkin 0,66!  :mrgreen:

4
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2014
« on: January 20, 2014, 08:59:56  »
Littoistenjärvi, Kaarina 18.1.2014 jäätä noin 20 cm.

Ruissalo, Turku 19.1.2014 Rannan lähellä ja suojaisammat alueet 15 cm, ulommaksi mentäessä ohenee nopeasti (Kolkan etelä puoleisten karien etelä syrjällä, eli noin 200 metriä niemen kärjestä jäätä noin 7cm).


5
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« on: January 18, 2014, 15:37:44  »
Kävin minäkin tänään avaamassa kauden. Littoistenjärvellä oli 20-15cm jäätä ja jengiä ihan pirusti. Ei tullu mitään, mutten kyllä ihmettelekkään, kun jatkuvasti pörräs ympärillä kaiken maailman retkiluistelijat ja koiran kusettajat. Pari pilkki porukkaakin oli liikenteessä, mutten nähnyt niittenkään mitään nostelevan.

6
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« on: January 17, 2014, 19:34:17  »
Joo, ajattelinkin huomenna aamulla mennä katsomaan jos appora olisi hereillä. Kiitos tiedosta kuitenkin.

7
Länsi-Suomi / Vs: Turun Littoistenjärvi
« on: January 14, 2014, 09:17:13  »
Laittakaahan vinkkiä, kun alkaa olemaan satakiloisen ukon kantava jää. Viikonlouppuna olisi toiveissa päästä pilkille, mutta onkohan realistista? Ainakin pakkasta ollut ja tulee lähipäivinäkin olemaan nyt hyvin.  No joka tapauksessa ennen merta tänne pääsee reikää tuijottamaan, jos merelle nyt tänä vuonna edes päästään.

OT: Myös Maskun hiekkakuoppien jäätilanne kiinnostaa. Jos vaikka vielä vähän nopeammin olisi kantava...

8
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: January 05, 2014, 20:14:23  »
Aika nihkeältä tosiaan vaikuttaa... Jos tilanne jatkuu tällaisena, niin itse olen ajatellut käydä kerran/pari vähän pohjoisemmassa kokeilemassa jos vaikka parin tunnin ajomatkan päästä jo jäitä alkaisi löytymään ainakin jossain vaiheessa talvea. Paljon kuummottelisi päästä jäille, kun on kaikki pilkkivehkeet tullut vasta tänä "talvena" hankittua. (Ja siis nimenomaan vielä KAIKKI  :cry:). Ehkä edes Maskun hiekkakuopat olisivat jossain vaiheessa tarpeeksi jäässä täällä lähempänä.

Jigillä kävin kokeilemassa pari päivää ennen joulua tuolla edellä mainitulla Merimaskun tankkauslaiturilla, ja oli kuha vähän aikaa kiinni, kunnes karkasi heikon vastaiskun takia. Eli ainaki jotain vielä mahdollista jigilläkin saada. Tosin tuo kuha oli ainoa tapahtuma kahden tunnin reissulla... Ruissalosta ei vieläkään ole mitään noussut.

9
Kaikkea kalastuksesta / MP-suhdeluku
« on: December 22, 2013, 11:37:46  »
Tulin tuossa miettineeksi, että kuinkahan monta reissua on tullut vedettyä ilman saalista, ja tuli todettua, että aika rajut lukemat tulee, kun suhteuttaa kertoihin, jolloin edes se yksi ahven tai pikku hauen pulikka on rannalle päätynyt. Laskentatapa siis kalalliset kerrat jaettuna kalattomilla

Itselläni suhdeluvuksi tuli 0,15  :-o. Eipä näköjään kauheasti kannata Turun rannoilla pyöriä...

Miltäs teillä muilla vastaava lukema näyttäisi?

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« on: December 17, 2013, 09:56:10  »
Jigillä on muutama jigi tullut naarattua. Yksi oli jopa sen verran tuoreessa ja ehjässä kunnossa, että otin pakin täydennykseksi.

11
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kannettavat kalaveneet
« on: December 16, 2013, 11:02:12  »
En ole paikalle pääsemässä, mutta itse olen pohtinut hankkivani sit-on-top tyylistä kalastuskajakkia (~30kg), ja aika vähän noihin missään on vielä tullut törmättyä. Voisi olla esiteltäväksi varteen otettava vaihtoehto?

12
Pilkintä / Vs: Paljonko jäätä on tarpeeksi?
« on: December 16, 2013, 10:42:33  »
Kyllä taidan odottaa, että menee 10cm:n raja rikki. Perheellinen mies, ja melko vähän kokemusta jään päällä touhuamisesta, niin parempi näin.

13
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2013-2014
« on: December 16, 2013, 10:24:32  »
Tarkoituksena olisi pilkkihommissa vasta-alkajana löytää kotiseudulta jokunen hyvä ahvenmesta ja miksei kuhamestakin, ottaa tuntumaa tasurin uittoon yms. pilkkimisen hienouksiin ja ylipäätään todistaa itselleni, että Turun seudullakin on edes jossain kalaa.

14
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: December 09, 2013, 14:37:55  »
Kaukainen horisontti lienee itselle se tyhmin... Eli siis siima, tapsisolmu tai lukko pettää heiton yhteydessä/mennessä pieleen  ja viehe lentää kuin luoti sinne jonnekin. Lähtee muuten pirun lujaakin, kun ei ole siima riippana. Salmessa, jossa pisimmät heitot korkeintaan poikkisuunnassa puoleen väliin salmea kuului vastarannalta puusta kopsahdus kun 12g jigipää lähti häntä viimassa vipattaen vapauteensa. Onneksi ei ollu kukaan ottamassa otsalla koppia...

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: December 03, 2013, 15:50:24  »
Ostin isompia varten pampuksi piirakkakaulimen, kun eurolla sattui hyllyn ohi kulkiessa löytymään. Mahtuu sopivasti kalastus pakkiin ja on hyvää painavaa ja kovaa, likaa hylkivää puuta. Suosittelen. Pienemmiltä yleensä väännän niskat poikki.

16
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: December 03, 2013, 09:29:47  »
Hiljasta on vieläkin meikäläisen siiman päässä ollut jigillä...  Kunhan jäätä alkaa olemaan, niin olisi ajatuksena käydä tyhjää pyytämässä reiän läpi. Mites pillkkipaikat? Onko hyviä ahven/kuha mestoja tässä ihan Turun edustalla, vai pitääkö mennä kauemmas. Ja siis sellaiset paikat haussa, ettei autolta tarvitse mitään pyhiinvaellusta tehdä, vaan olisi parin kilometrin päässä rannasta. Pitkäsalmi? Ruissalo? Hirvensalo-Kakskerta? Naantali, Raisio ja Kaarinakin kiinnostaa jos on hyvää mestaa. Pilkki hommissa olen ihan vasta-alkaja, eli myös tarkemmat koordinaatit kelpaavat, mikäli joku raaskii salaisuuksistaan luopua :-) (YV on mahdollisuus mikäli et halua koko valtakunnalle jakaa).

Voi tosin olla että menee pari kuukautta ennen kuin jäät pilkkimiskunnossa...

17
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: October 16, 2013, 10:06:40  »
Jigillä kun tulee pitkälti kalastettua, eli tuolla nipinnapin siiman valasevalla teholla tuskin pohjaan asti häiritsevästi/pelottavasti näkyy, rannan läheisyydessä kiinniottaminen tietysti saattaa olla eri juttu. Myös koukusta rimpuilu pelästyminen takia tietysti saattaa tulla innokkaammaksi. Alkaa tosiaan tuntua, ettei kalaa olisi, mutta kyllähän meressä pitäisi kalaa piisata, varsinkin kun tulee noita Turun seudun muidenkin koluamia rannaltaheittelypaikkoja käytyä. Toki se muutama sattuma hauki, ahven ja yksi pikku kuhakin on noussut, mutta näillä heitto ja tuntimäärillä ei todellakaan odotetunlaisesti. Noh, tänään taas tarkoitus mennä onnea koittamaan, jos vaikka ahven purisi...

Kyllähän se aikanaan olisi tarkoituksena tyttöäkin mukaan ottaa, mutta on vielä sen verran pieni (vähän alle 3v), ettei voi vielä turvallisesti rannoilla pyöriä, ja kun toinenkin tuloillaan niin taitaa olla pari-kolme vuotta siihen, että voi tosissaan yhdessä kalahommiin mennä. Vaimoahan ei nämä touhut kiinnosta ollenkaan. Tietysti silloin tällöin päästää ihan ihmisten aikoihinkin kalaan, ei tässä sentään ihan täysin tossun alla olla (vielä)  :lol:

18
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: October 14, 2013, 14:27:42  »
Kalaakin kun vielä saisi...

Ei ole tosiaan vieläkään meikäläisen jigiin kala juurikaan innostunut, mutta tuli mieleen aiheeseen liittyvä kysymys. Onko porukalla kokemusta pimeällä jigaamisesta? Käytännön puolesta olen homman saanut toimimaan siten, että ostin led-otsalampun, jossa on pienemmällä teholla juuri riittävästi valaisutehoa, että näkee mitä siima tekee (neonkeltainen kuitu). Isommalla teholla sitten pääse jorpakosta kotiin. Kalaa ei muutamalla yrityksellä ole juurikaan tullut, mutta ei ole kyllä päivälläkään, joten kiinnostaa onko tuollainen muiden kokemusten perusteella mitenkään ajankäytön arvoista hommaa pontentiaalisen saaliin suhteen.

Nimimerkillä "vaimo ei päästä kalaan ennen kuin muksu nukkumassa"

Edit: Ja siis nimenomaan tällaisia syys ja syys-talvi sysipimeitä tarkoitan.

19
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: October 02, 2013, 09:21:19  »
Eipä tule Turun seudun meren rannoilta heittelemällä kalaa, ainakaan ei jigiin ole tartunut. On tullu käytyä pari kertaa viikossa parin kuukauden ajan heittelemässä vähän kaikkialla mm. Ruissalo (Kuuvan nokka, Saaronniemi, Silta, Pikkuförin laituri...), Naantali (Ukko-pekan silta, Kylpylän lahti, Särkänsalmi), Uittamo, Kakskerta, Parainen...)
 ja muutaman sattuma ahvenen lisäksi ei ole tullut kuin yksi ~25cm kuhan poikanen (terveenä veteen takaisin tietysti) ja pari pientä haukea.

Kaipa se pitää käydä Maskun lätäköillä, niin on kalaa varmasti edes muutaman sadan metrin sätellä :x. Ei se minun tuurillani silti syömäpäälle satu... Ensi viikolla pääsee onneksi Merimaskun tietämille veneellä.

20
Heittokalastus / Vs: "Roskakaloja" virvelillä
« on: September 08, 2013, 14:22:59  »
Eilen illalla tuli Ruissalon Kuuvan nokasta jigillä vieläpä melkein ahvenparven keskeltä ilmeisesti kilohaili (pimeässä ainakin näytti kellertävältä silakan tapaiselta). En tiedä onko mitenkään mullistavaa, mutta itselle oli ainakin yllätys.

21
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: September 04, 2013, 10:30:13  »
Joo-o. Ei Parainen tykännyt minusta ollenkaan.  :cry: Ensimmäisellä heitolla tapsisolmu petti->jigi lensi komeasti ja kauas. Toinen heitto kaksi pohjapompautusta ja kiinni-> siima katki. Kolmas heitto heti ensikosketuksella pohjassa kiinni ->siima katki. Jos ei olisi ollut niin pitkä ajo, niin tässä vaiheessa olisin kyllä lähteny kotiin, mutta jatkoin kuitenkin pohjaa ensikosketuksen jälkeen vältellen. Silti sain vielä 3 jigiä jäämään pohjaan, eikä kalan kalaa näkynyt.

Paikka sinällään vaikutti potentiaalisesti kalaisalta, mutta pohja oli jigittelyyn kyllä aika raju. 2h kalastuksesta puolet meni solmujen solmimiseen ja pohjasta irroittamisyrityksiin.

22
Heittokalastus / Vs: Jiggaus
« on: September 02, 2013, 13:00:07  »
Tuli sen verran innostuttua tähän jiggailuun, kun olin perusvavalla alkanut perus heittelyn lisäksi välillä pomputtelemaan  jigiä, että menin ja ostin Okuma beater kuha specialist 7'' jiggausvavan (7'' koska heittelen pää asiassa rannoilta) ja kaveriksi Patriotin 2000 ambidex cbs RD:llä. Kaveriksi 14'' kuitusiimaa ja fluorocarbonia päähän. Rahaa meni vähän suunniteltua enemmän, mutta parin kokeilureissun olen tehnyt, ja vaikka saalista ei juuri vielä ole tullut niin eron on kyllä huomannut pohjatuntumasta -> ennen meni 3-4 jigiä reissussa pohjaan, niin nyt en ole kahdella reissulla saanut yhtään vielä jäämään. Toki kukitusiimalla saa paremmin kiskottua pohjaan tarttuneet irti (vanhassa monofiili), mutta jotenkin tuolla tunnokkudella saa varoituksen tulevasta jumista ja pystyy muuttamaan jigin untirataa sen mukaisesti.

Kalaakin kun vielä saisi...

23
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: August 29, 2013, 08:47:35  »
Kiitos vinkistä. Taidan kokeilla tuota Skärbbölentien pengersiltaa ensiviikolla. Näyttää hyvältä paikalta kalan ja masemienkin suhteen, vaikka taitaa tuokin olla Jigikantaa verottavaa pohjan laatua. + Nostosilta 8-)

24
Länsi-Suomi / Vs: Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: August 28, 2013, 16:03:29  »
Tervehdys kaikille! Olen tässä innostunut pitkästä aikaa käymään lippaa heittelemässä/jigiä pomputtamassa ahven ja kuha tähtäimessä, ja näitä täällä listattuja paikkoja on tullu veneettömänä kokeiltua... Tulokset ovat olleet lannistavan heikot ainakin vielä. Seitsemän kertaa käynyt tässä loppukesästä rannoilla seisoskelemassa noin 3 h/kerta, ja saaliina yksi ~2kg (saaronniemi koiraranta) ja  ~1kg (ukko-pekan silta) hauki ja kaksi ~150g ahventa (kuuvan nokka ja ruissalon silta). Jigejä on jäänyt pohjaan varmaan 20 kpl + 1 lippakin onnistui siima sotkun yhteydessä, eli alkaa kilohintaa lupien laskettuna kanssa tuolle yhdelle ruoaksi otetulle, sivuosumana tulleelle hauelle tulemaan :x .

Onko muilla alkanut rannalta nousemaan, vai pitääkö vielä odotella viileämpiä vesiä? Paraisten suuntaan varmaan seuraavaksi pohjaa jigeillä koristelemaan.


Pages: [1]


center>