Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Qurutin

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Vs: Heittoon pituutta
« on: July 08, 2007, 16:08:00  »
En kyllä ymmärrä miksi sen heiton pitäisi olla pitkä?Ei se kalan
tulo heiton pituudesta kiinni ole...
"Mitä tarkempi heitto, sen parempi"

Ei sillä tarkkuudella tee mitään, jos ei heitossa riitä pituus sinne asti, minne tähtää.

2
Heittokalastus / Vs: Heittoon pituutta
« on: July 07, 2007, 16:59:18  »
Heittorutiini tuo pituutta, samoin voima jossain määrin.

Uistimen painon vaikutus ei ole noin yksiselitteinen, että painava lentää pidemmälle. Enemmänkin kyse on oikean kokoisista vehkeistä oikean kokoisille vieheille.

3
Heittokalastus / Vs: Jatko vaaput
« on: July 05, 2007, 16:58:05  »
Pienin Jointed värissä Firetiger on aika peli heitellä UL-vehkeillä. Ahventa tulee.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kysymyksiä Shakespearen keloista...
« on: July 03, 2007, 13:19:54  »
Vetoon tuolla on kehuttiinkin Abassadeur 6000:sta, joka on siihen tarkoitukseen erinomainen kela. Myöskin viskominen onnistuu sillä ihan hyvin. (tosin luonnollisesti pitää olla eri vapa kuin vetoon  :wink: )
Pahan hintainen sekään ei ole, ostin oman döörini Tokmannilta hintaan 59.95, tosin malli oli sähkönsininen joka pudottaa "legendaarisuuskerrointa", mutta itselleni ainakin kelan hinta/laatusuhde on tärkeämpää kuin Se Legendaarinen Väri. (15v, ei säännöllisiä tuloja, pappa betalar inte jne.)

5
Heittokalastus / Vs: rapala shad rap
« on: July 01, 2007, 16:06:18  »
Mie en saa lentään sitä ko se on niin kevyt.
Lyijyä eteen tai vetopeliksi.
...tai vapakalusto kevyemmäksi ja siima ohuemmaksi. En tiedä, minkä kokoisesta Shad Rapista tässä puhutaan, mutta oletettavasti kyseessä on tavallinen 5 – 9 cm kelluva vaappu. Ne eivät todellakaan lennä "mihinkään" haukiluokan välineillä. Monesti näkee vaappuja haukuttavan huonoiksi heittovieheiksi vain sen takia, että niitä yritetään heitellä samoilla välineillä, joilla lusikat vielä lentävät hyvin.

Itse viskon 9cm pitkää kelluvaa Shad Rappia UL-vehkeillä, lentää oikein hyvin. Muutenkin tuota vaappua on ihan kiva viskoa UL:llä kun pienehkötkin hauet tuntuvat ihan erilailla kuin normi-haukivehkeillä :)

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Lukkotyypit & mielipiteitä niistä
« on: June 01, 2007, 14:02:55  »
Perukkeena käytän Kuusamon vaijeriperukkeita, olisikohan pituutta jokin 12cm. Ne taipuvat hyvin mutta oikenevat aina suoraksi, koska ne eivät jää mutkalle, on käyttöikä melko pitkä. Kalliitahan ne ovat, taisi 5kpl pakkaus maksaa 7e paikallisessa liikkeessä... Mutta olen tyytyväinen :p

7
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: March 29, 2007, 20:47:09  »
Ihan pelittävältä viritykseltä näyttää, mutta jos meinaa haarukkavavalla pilkkiä ettei kisoissa muut kilpailijat näkisi kalan ylösottoa, niin tuolla vavalla huitominen kyllä varmaankin erottuu :D Mutta muuten varmaan toimiva vehje.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ensi vuoden varmat ostot.
« on: March 26, 2007, 18:08:22  »
Listailenpa jotain, osa näistä oli jo tarkoitus hankkia viime vuonna, mutta budjettivaje yllätti :)

-Perämoottori (mallia pappa betalar)
-Hyrräkela
-UL-vehkeet
-Vuosilupa Tainionvirralle
-Vaaputtimia uisteluun
-Jerkkejä

Kaikkea pikkusälää tulee kuitenkin taas ostettua, mutta sehän kuuluu asiaan. Siimaa tuskin tarvitsee ostaa, viime kesänä tuli hamstrattua alemyynneistä sitäkin aika reippahasti.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: March 20, 2007, 16:39:16  »
Itse olen nyt 15vuotta ja olen kalastanut aktiivisesti 4vuotta, sitä ennen tietenkin satunnaista mato-ongintaa :P Kukaan muu perheestä ei kalasta, joten sillä ehkäpä selittyy se, että aloitusjankohta on myöhempi kuin monella muulla täällä.

10
Heittokalastus / Vs: Paras lippa?
« on: March 20, 2007, 16:37:23  »
Abun lipat ovat suosikkejani, lähinnä ahvenia kalastelen lipoilla.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Maukkain ruokakala?
« on: March 18, 2007, 20:54:33  »
Oli paha kilpailu savustetun kuhan ja reilussa voissa paistettujen muikkujen välillä, mutta kyllä se kuha voitti ;) Kuhaa saa harvemmin, mutta se on kyllä ihan juhlahetkiä :P Muikut jotka on paistettu reilussa voissa, mukana paistettuja sipulirenkaita ja koko komeuden päällä hyppysellinen karkeaa suolaa, siitä ei markkinaruoat parane  :wink:

12
Valkokahvaista ja -tuppista Rapalan kalapuukkoa. Maksoi 2€  :-D

Itse maksoin mokomasta 4€, mutta olen tyytyväinen ostokseeni. Ostin niitä muutaman kerralla, koska tuollaista yleispuukkoa ei tule kovin hyvin aina käsiteltyä ja turha tuollaista halpista on juurikaan teroitella jos paskaksi menee. Tuo on vyöllä kiinni tai pilkkiessä vaihtoehtoisesti takin taskussa joten käyttöönotto on suunnattoman nopeaa esim. siiman katkaisua varten :) Tuo Rapalan kalapuukko on yleispuukko, jos alan kalaa käsittelemään kalalla ollessa, minulla on sitä varten mukana erikseen joustava fileointiveitsi. Yleispuukolla on hyvä vaikkapa saareen rantautuessa vääntää vaikkapa jostain oksankäkkärästä onki :P

13
Muut kalastuslajit / Vs: Jousipyssykalastus
« on: July 31, 2006, 10:18:10  »
Ilmeisesti täällä on joku joka näistä tietää paljon, niin kysynpä sellaista, että kuinka paljon maksaa kohtuu laadukas jalkajousi ja siihen vaikkapa 5 nuolta päälle?

14
Simpukoitahan nyt tulee ainakin heittelmällä vähän väliä. Kun oli aivan aloittelija, simpukkaa luuli kalaksi ku tuntu painoa ja se meni vedessä edestakaisin. Nykyään sentään erottaa kalan ja simpukan toisitaan :)

15
Vetouistelu / Vs: Kalastusvenee varustelu.
« on: July 30, 2006, 21:39:56  »
Voisiko joku laittaa listan vetouistelu/kalastusveneen varustelusta.Mitä välttämättömiä ja vähä vähemmän tarvittavia tavaroita pitäisi olla mukana?
Virveleitä, joissa uistimet, haavi, pihdit, ala-astia. Mitään muuta en ole tarvinnut.

Onko kyse kirjoitusvirheestä, vai tarkoitatku kuppia jonne teet tarpeesi jos alkaa neste painamaan rakkoa?

16
Heittokalastus / Vs: Daiwa Sweepfire
« on: July 30, 2006, 20:44:15  »
Automaattinen sanganavaaja ei toimi, sanka jää puolitiehen. Viime kesänä se toimi, tänä kesänä lakkasi toimimasta.
Kuinka vanha kela on kyseessä, tai paremminkin kuinka paljon sitä on käytetty? Avokelan sankaongelmat kun saattavat johtua siitä, että sangan palautinjousi on käytössä väsynyt.

Tapahtuuko sangan laukeamisia kesken heiton? Tämä on yleisin oire väsyneestä sangasta.

Kela on hankittu viime kesänä, nyt siis toista vuotta. Itseäni ei tuo sanganavaajan ongelma haittaa, tykkään oikeastaa heitellä ilman sitä, kun vanhalla kelalla tuli se rutiini sangan avaamiseen toisella kädellä. Mutta tuokin on täysin omista mieltymyksistä kiinni.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Miksi...
« on: July 30, 2006, 18:52:34  »
Joskus muulloinkin tulee mietittyä tuon Lohen Pyytäjän viestien todenperäisyyttä...   :roll:

18
Heittokalastus / Vs: Daiwa Sweepfire
« on: July 21, 2006, 14:37:47  »
Itselläni on sweepfire 2505, olen melko tyytyväinen.
Hinta-laatu suhde on ihan kohdillaan, välillä tulee siimasotkuja, varsinkin paksumpaa siimaa käytettäessä.
Miinuksena on myös jarrun äärijäykkyys, joka ei ole kovin kummoinen. En tiedä sitten, onko käytössä jarru löystynyt tai jotain, koska äärijäykkyys on melko huono, siimaa saa joskus jopa vedettyä hitaasti ulos.
Automaattinen sanganavaaja ei toimi, sanka jää puolitiehen. Viime kesänä se toimi, tänä kesänä lakkasi toimimasta. Hetken se jopa toimi tänäkin kesänä, mutta sitten lopetti yhteistyön.Jigittely vaatii tarkkuutta tällä kelalla, koska nykiminen aiheuttaa helposti siiman todella löysän puolautumisen ja seuraavassa heitossa siimasotkuja.

Jos budjettia ei riitä parempaan kelaan, voin suositella tätä lämpimästi kevyeen hauen- ja ahvenenkalastukseen. Kevyttä soutu-uisteluakin tällä voi harrastaa, mutta tuskin mihinkään järeämpään käyttöön soveltuu.
Itse lähden tässä muutaman viikon sisällä tainionvirralle kalastelemaan, joten voin kirjoitella kokemuksia kelasta virtaavassa vedessä kalastuksessa.

19
Heittokalastus / Vs: "Harrastatko" ns. c&r kalastusta?
« on: July 21, 2006, 14:28:40  »
En siinä todellisessa muodossa. C&R:hän tarkoittaa sitä, että päästää _kaikki_ kalat pois.
Itse päästän pienet kalat pois, jos ne eivät ole vahingoittuneet suunnattomasti. Keskikokoiset ja isot otan matkaan ja myös ne jotka ovat koukkujen irrotuksen jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei niitä takaisin voi päästää. Moni hauki lisäksi ahmaisee vaapun kitaansa kokonaan, joten irrotus on mahdotonta ilman hauen tappamista.
Tämä on mielestäni valikoivaa kalastusta. Tässä keskustelussa ei mielestäni ole tullut esille yhtään 100% C&R kalastajaa, vaan lähinnä näitä valikoivia, pienet takaisit, isot mukaan  :wink:

20
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Vs: Hakuongelmia
« on: July 20, 2006, 22:54:29  »
Tästä voitaisiin ilmoittaa jossain. Ja keskusteluissa moderaattorit silti kehottavat käyttämään hakua jos vastaava aihe on jo olemassa  :|

21
Heittokalastus / Vs: lempi kalastus vuodenaikanne???
« on: July 20, 2006, 21:09:48  »
Please take your caps off.

22
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Hakuongelmia
« on: July 20, 2006, 11:58:30  »
Haku ei toimi minulla. Hain millä tahansa kriteereillä, tulee vain virheilmoitus "Tietokantavirhe! Ole hyvä ja yritä uudelleen. Jos tämä virheilmoitus näkyy vielä uudestaan, ilmoita siitä ylläpidolle."

En tiedä onko tästä aihetta, koska en löytänyt sitä haulla :P

23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 07, 2006, 18:01:04  »
Toiseksi ylin saattaisi olla kova peli kuhalle  :wink: Hyvän näköisiä muutenkin

24
En juuri keräile yksittäiseen uistimeen eri värejä, paitsi joihinkin täysin luottovieheisiin tietenkin.
Rapala Shad Rapia on 2eri oranssin sävyä ja yksi ahvenvärityksellä. Abun Droppenia on punaisilla ja sinisillä pilkuilla.
Professori olisi tarkoitus hankkia vielä tuon puna-musta-värityksen lisäksi täysin kirkkaana.

25
Heittokalastus / Vs: mikä siima olisi hyvää ja halpaa ??
« on: June 30, 2006, 11:16:22  »
Lainaus omasta kirjoituksestani tuossa eri topicissa:

Quote
Trilene Big Game on mielestäni hyvä ostos jos vain ostaa tarpeeksi ohutta. Itselläni on 0.36 paksuista, joka kestää 8,7kg ja on aika jytkyä tavaraa heitellessä. Joku 0.34 saattaisi olla hyvä paksuus. Tuossa 0.36rullassa on 1070m siimaa ja hintaa oli huimat 12e joten metrihinta jää aika alhaiseksi. Kelasta riippuen kannattaa varautua alussa siimasotkuihin, mutta kun siiman saa kunnolla "sopimaan" kelaan, nekin jäävät historiaan.

26
Heittokalastus / Vs: siimoista??
« on: June 30, 2006, 11:15:01  »
Trilene Big Game on mielestäni hyvä ostos jos vain ostaa tarpeeksi ohutta. Itselläni on 0.36 paksuista, joka kestää 8,7kg ja on aika jytkyä tavaraa heitellessä. Joku 0.34 saattaisi olla hyvä paksuus. Tuossa 0.36rullassa on 1070m siimaa ja hintaa oli huimat 12e joten metrihinta jää aika alhaiseksi. Kelasta riippuen kannattaa varautua alussa siimasotkuihin, mutta kun siiman saa kunnolla "sopimaan" kelaan, nekin jäävät historiaan.

27
Ihan yksinkertainen resepti, tänään söin viimeksi lounaalla:

Tarvitaan:
Väh. 1kg hauki
Karkeaa merisuolaa
Viherpippuria
Takka/nuotio jossa tuli
Halstari

Perataan hauki ja fileoidaan, jos liian isoja fileitä halstariin niin pilkotaan.
Nahkaa ei oteta pois vaan siihen viillellään viiltoja joihin hierotaan reilusti karkeaa merisuolaa ja pippuria.
Toiselle puolelle sama juttu. Fileet halstariin ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Ja on muuten herrrrkullista.  :wink:

28
Kaikkea kalastuksesta / vuoden paras ostos...
« on: May 10, 2005, 16:12:24  »
Paras ostos on varmaan tämä uusi kela, Daiwa sweepfire, maksoi paikallisessa urheiluliikkeessä vain 25e ja sain vielä kaupanpäälle rapala mangnum vaapun  :o  Ja tässä vielä linkki yhteen verkkokauppaan jossa kyseinen kela maksaa 29e http://www.perhopojat.fi/index.php?action=show_product_info&page=1&id=121&groupid=68
Ja vielä kuva kelasta

Pages: [1]


center>