Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pro-Rapala

Pages: [1]
1
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 24, 2014, 16:46:37  »
Jo vain komeita kaloja Thenextonella ja perzallakin!  :-) Sevylläkin ihan komea ahven.

Mutta joo, parina iltana tullu taas pyörittyä yötämyöten kuhan perässä, mutta kerrotaan nyt muistakin reissuista kun jäänyt kirjoittelematta taas vähään aikaan tänne.  :)

Olikohan se nyt 18.6, kun olin  kaverin kanssa uistelureissulla. Sääennuste lupasi hyvää aurinkoista keliä ja 2-3m/s tuulta, mutta toisin oli. Navakkaa luoteistuulta ja vesitihkua välillä...
Päätimme ekan siirtymän ajella hieman matalemmalle selkäalueelle (3-6m). Puolituntia kerkesimme hinata vaappuja perässä, kunnes ajettiin matalikolle, jota ei kunnolla edes näkynyt plotterissa.  :x Eipä siinä, ehkä 30min meni selvittäessä vaappuja pohjasta (muutaman jäädessäkin sinne) ja muutama siimasotkukin pääs tulemaan...  Eipä ollut enää kiinnostusta siinä jatkaa uistelua, joten ajelimme 5km päähän karttaan merkitylle Linnansaaren leirialueelle tulille eväiden syöntiin ja vehkeitten selvittelyyn.Tunti vierähti saaressa ja aloitimme vedon jo aika läheltä tulipaikkaa. Tuuli oli vaan yltynyt ja kolme tuntia uisteltuamme tuli mieleen, että jos sitä kohta lähetäis pois. Ei heti lähdetty...
Kaveri huomasi hetken päästä kalan hyppäävän veneen sivulla ja toisiksi uloimmainen plaanari pakittaa lupaavasti. Kaverin vinsattua kalaa lähemmäksi venettä huomaamme kalan ihka oikeaksi JÄRVITAIMENEKSI! Omaan silmään se näytti heti vedessä ollessaan 60cm mittakalalta, mutta mitassa käytön jälkeen kala olikin "vain" 54cm. Eli kala takaisin veteen vaikka vauriotui pahasti koukkujen irroituksessa, sillä vaappu oli nielussa asti.  :oops: Kuvaa en kehtaa laittaa tähän.
Vähän aikaa uistelimme, kunnes lähdimme pois reiluun vasta-aallokkoon raekuuron siivittämänä.

Seuraava kalapäivä oli juhannusaattona eli 20.6. Matkaan lähdin iltapäivästä kolmen aikoihin yksin. Itsellä on aina ollut perinteenä käydä juhannuksena kalassa.
No, uistelu alkoi ihan OK, muutamia haukia kävi irroituksessa ekan puolituntisen aikana, KUNNES...  :o
ISO huvijahti tulee kovalla plaanivauhdilla perästä suoraan kohti.. kelasin plaanareita lähemmäs venettä ja heilutin käsiä, mutta oli liian myöhäistä.  ??? Vene ajaa n.15m päästä venettä ja sai matkaansa n.200m 0.46 Daiwan vetosiimaa, houkutuslevyn, perukkeen, Lappian kuhavaapun ja vielä plaanarin.. onnea vaan hänelle!  :-o
Päivän lopullinen saldo neljä kuhaa ja  pieniä haukia +-10kpl. Isoin kuha oli 1,42kg/52cm. Illaksi ja yöksi keli tyyntyi ja oli mukava nauttia hyvästä ilmasta vaikka keli olikin koleahko. Rantaan ajoin kello 0.00.Maisemaa juhannusiltanaSeuraavaan kalareissuun lähdettiin jo seuraavana päivänä aamupäivästä 10.30 Pirtinvirran ja Huruslahden kuha-apajille. Tällä kertaa ohjelmassa oli vertikaalijigausta kaiun avulla ahvenantin kanssa. Pari-kolme tuntia pyrstöjä heiluteltiin, ainut tapahtuma ahvenantille ja se oli tärppi.
Käytiin välissä kotona ja palattiin illalla uistelemaan Huruslahdelle. Heti setin saatuamme vetoon lähti lähin plaanari kohti Kiinaa! Hetken väsyteltyämme kala kumminkin harmillisesti irtosi. Heti perään kumminkin toiselta puolelta nappasi ihan OK järvikala, 2,69kg hauki HK-Varman Kalkkaroon.
Sitten alkoikin hiljaisempi jakso ja saimme illan aikana vain yhden kuhan.22.6 taas vesillä Haukivedellä. Kolmen aikoihin iltapäivällä lähdin ja puoleenyöhön olin.
Keli oli loistava, tyyni ja pieni liplatus. Kalasaaliskin ihan hyvä, neljä mittakuhaa ja haukia +-5kpl. Isoin kuha tämän kesän komein 1,94kg/57cm ja isoimmalla hauella mitat 2,78kg/75cm.
Kuha otti kellertävään 11cm satulalappu Jesseen 50g painolla ja toisiksi isoin kuha ja isoin hauki napsi Frenzyn 20 senttistä jättivaappua 130g painoilla. 
Ja sattuipa taas alamittataimen vaappuun haksahtamaan, oisko ollu joku 35-40cm. Oli tainnut hauki suunnitella makupalaa siitä kaverista sillä taimenen vatsa oli aika pahan näköisesti verillä ja tulehtunut... on toki saattanut potkuri tai norppakin olla..

Kuvia:Pitäis tässä joku päivä käydä kokeilemassa haukea vain 20 senttisillä jolkkottajilla...  :wink:

2
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 16, 2014, 15:27:42  »
Jäänyt nyt vähän tänne kirjoittelu, mutta kalalla on käyty tietysti.

10.6 olin tutun kanssa Kangaslammin vesillä kuha-ja ahvenjahdissa hänen neljä metrisellä tasaperäveneellä kera 7hp 2T "Merkkarin". Päätavoitteena oli iso ahven onkimalla särjenhännällä. Lähtö tapahtui klo 17.00. Siirtymä uisteltiin mökiltä neljällä vavalla. Plaanarit yhdet puolellaan ja sivuvavat syvääjillä.
Uistellessa tuli vain pikkuhaukia ja pari ahventa, jotka laskettiin takaisin.
 Onkipaikalle päästyä  rupesimme onkimaan ja pilkkimään sekä vähän jigailimmekin ahventa. Ja huonolla menestyksellä.   :-o Ei nykyäkään.
Jatkoimme uistelua ja jäätiin pyörimään erään mielenkiintoisen paikan päälle, josta nosteltiin ajoittain pientä haukea ylös. Olisikohan isoin ollut 1kg luokkaa.
Näimme hetken päästä ruohikon lähellä pomppivan salakoita pinnan tuntumassa... ahvenajo? Päätimme laskeutua paikan päälle ja laskettiin särjenhännät pyytämään. Siitä paikasta yksi 200g ahven... ei hyvä.   :|
Jatkoimme siis uistelua mökille ja uistelua jatkui puoleenyöhön saakka tyynessä kelissä ja auringonlaskussa...   8-)Kaloista ei kerrottavaa, mutta se ei haitannut. Tai no sitä pikkuhaukea tulee aina..


Next day>
11.6-12.6
Reissu alkoi jo 10.00 venerannasta kamojen pakkailulla. Olihan tiedossa yön yli reissu... 
Elikkä kaverin kanssa oltiin tuumailtu, että uistellaan omilla veneillä erikseen päivä ja käydään sitten saaressa "notskilla". Siitä sitten kaverin mökille uisteltas ja siellä illanviettoa ja ruokatauko. Sitten yökalaan.
Päivällä omaan veneeseen nousi ihan hyvin kalaa, parhaimpina pari 2kg haukea ja yksi 2,46kg/70cm. Kuhia ei tullut kuin pari alamittaista. Ja ahven. 


Tauon jälkeen uistelimme siis lähes 15km kaverin mökille ja pyörimme vielä mökin lähellä olevia lahtia läpi. Haukea saaliina, kaveri onnistui kepittämään yhden kuhan ja haukia tietysti.
Yöllä saimme joitakin kuhia, kaikki 800g-1150g välissä paria alamittaa lukuunottamatta. Yhteensä kuhia tuli varmaan n.10kpl.  Pari otimme ruuaksi, jotka fileerasimme kello 3.15 rantaan tullessa. Sit oli aika nukkumisen.Aamulla emme herännetkään klo.6.00 kelloon vaan jatkoimme nukkumista kello ysiin..   :-D Lähdimme suoraan vetämään kello 14.00 asti ja saimme joitain näpsäköitä kuhia ja pieniä haukia pieniltä lahtivesistä.
Sitten mökille taas ja syömään.

16.30 lähdin sitten omalla veneellä kohti mummolaa ja venelaituria.
Mukava reissu oli, lisää tommosia!


13.6 oli välipäivä ja lähdin pois mummolasta ja otimme veneen trailerille laiturista kotiin.

14.6 olikin sitten kotivesillä Haukiveden pohjoispuolella kisapäivä. Kisa meni aivan lörinäksi meidän tiimiltä, taisi sijoitus olla ihan melkein häntäpäästä.. pari kuhaa ja haukea kävi vain veneessä ja yksi hauki oli sellainen jonka edes viitsi viedä puntarille.. :(

Voittajavene sai komeita kuhankölliköitä, mm. 5kg ja muutamia kahden ja kolmen kilon.
Noh, antaapa nuo tulokset vähän kannustusta, että jotain tuolla Haukivedessä ui..  :P

15.6 eli eilen oli taas siviiliuistelua. Rannasta lähdin puoliltapäivin ja pois tulin illalla puoli kympin aikoihin. Mukava oli uistella, kun alussa ensimmäisen tunnin aikana viisi kuhaa, jotka kaikki kilon kantturoissa.. isoin 1320g.. täähän on helppoo.  :evil: Parhaiten napsui plaanareista 30-50g puntin takaa. Jatkoin uistelua vain eteenpäin ja päätin tehdä päivästä ns.matkauistelua eli en jäänyt yhteen paikkaan pyörimään. Kolmen aikoihin olin nuotiolla, kun kaveri soitti että oletko lähellä, että voitas käydä tulilla. Mukava oli taas turinoida kun paikalla oli kolme tuttua venettä.
Samalla siivosin kalat saaressa, eipähän tarvia illalla kotona.   :-)
Matka jatkui uistelulla kotiinpäin ja välillä kalaakin tuli. Parhaimpina 2,68 kg/75cm ja 2,36kg hauen rontit, jotka pääsivät takaisin.
Näin.

3
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 10, 2014, 13:33:52  »
Jep, viimesimmät kalareissut sijoittuvat nyt muistaakseni päiviin 8.6 ja 9.6.

8.6 oli taas vähän pitempi uistelureissu, kello 12.00-19.30. Lähinnä yritin kuhaa, mutta laitoin toiselle puolelle plaanareihin myös pari isoa haukivaappua. Päivän ekat kalat tuli vasta noin kahden tunnin uistelun jälkeen ja sekin pientä hauenluikkia.
Eli eipä jäänyt käteen oikein kun taas kerran hieno ja tyynikeli sekä helle.   8-)

9.6 eli eilen pikainen reissu kaposet kuhavaaput perässä. Taas kerran ilma näytti hyvältä venelaiturissa, mutta vesille päästyä rupesi melkein heti satamaan kaatamalla ja salamoimaan...eipä pitkään kehannut siellä olla, joten tulin pois jo kahden tunnin uistelun jälkeen...saalis ei ollut mitä parhain, muutama hauki ja ahven jotka C&R.


Huomenna onkin sitten luultavsti yöreissu tiedossa!

4
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 06, 2014, 12:24:31  »
Thenextonella pukkaa komeeta kuhaa.

Tullut nyt itsekkin käytyä kalassa muutamia kertoja, lähinnä uistelua.
4.6 olin lähes koko päivän uistelemassa klo. 10.00-18.00. Eipä jäänyt reissusta paljon kerrottavaa, kymmenkunta pientä haukea saalis. Tuli lähinnä kierreltyä kahta eri selkää tarkasti läpi.

Tauolta kuvaa:


Eilen oli sitten taas vielä vähän pitempi reissu kaverin veneessä ja jotain tulikin.  :lol: Vesillä 8.50-18.50 ja kohteena eräs iso selkä Haukivedellä joka on ison kalan maineessa.
Aamu oli perusvarmaa hauen syöntiä, pientä haukea napsu veneen molemmin puolin ja välillä perästäkin takiloista.
Keli oli todella helteinen ja aamupäivästä tyynikin, mutta loppupäivästä meni kalvo rikki selkävesilläkin ja se näkyi heti kalantulossa. Makkaranpaiston jälkeen saaresta lähdimme samoille aamupäivän paikoille ja eipä aikaakaan, kun kaukaisimmasta plaanarista lähti äkäinen nykäisy ja kaukana hyppäsi älytön kala! Pienten väsyttelyjen ja haavimis tohelluksen jälkeen veneessä komea 6,8kg/97cm vihernieriä!  8-)Päivä jatkui hyvin pienen hauen syönnillä ja taisi väliin osua muutama n.2kg haukikin ja yhdet kuhat sekä ahvenet. Kuhalla painoa 1150g ja raitapaidalla 450g.Jospa sitä viikonloppuna kävis vetämässä yhden iltareissun.  :-)

5
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 26, 2014, 21:13:31  »
Launtaina 24.5 olis taas yhdet kisat, tällä kertaa viisi isointa kalaa aiheena... jospa se joskus osuis.  :-)

Osuhan se. Heti kisan alkumetreillä, ekalla lenkillä lähimmästä plaanarista mukava lähtö ja pienien väsyttelyjen sekä haavimisen jälkeen oli mukava 5,89kg/96cm hauki kyydissä. Rupes ihan hymyilyttämään.  :-D

Kuuden tunnin kisa siis oli kyseessä ja kalaa nousi meille aika tasaiseen tahtiin, tosin oli ehkä muutama paikka josta sai tyytyä tyhjiin. Yhteistulos oli 24kpl haukia, jotka painoivat 24,776kg ja viisi isointa 12,712kg. Voitto tuli siis viiden isoimman kalan sarjasta!
Tulokset->> http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/2014/VenekalastusJoroinen.htm
Kisan jälkeen tuli vielä lähdettyä illalla seiskalta neljäksi tunniksi kuhaa uistelemaan kaverin koppiveneellä, mukava oli maata keulassa ja kuunnella radion kautta Suomi-Tsekki peliä...  :-D
Illan ainoat kalat tuli vähän yli yhdeksän noin 5m pakan päältä, johon tuli luiskahdettua vahingossa mutta onneksi vain parilla vieheen menetyksellä selvittiin. Saalis siis pari haukea ja ahventa, kaikki laskettiin takaisin.

Ahven 390g


Kelit kohillaan


Kohtahan ne lomatkin alkas... :mrgreen:

6
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 20, 2014, 21:52:42  »
Olipa mukava viikonloppu. Siis kelien puolesta. Aurinkoo, hellettä ja pläkää... 8-)

Perjantaina soittelin kalakaverille, että minne on menossa lauantaina. Sano että Oravin Lohikunkkuun. Sinne siis minäkin.

Aamulla olimme ennen kahdeksaa autossa laskemassa RS Busteria luiskalle, josta mieto 40km siirtymä Oraviin. Hieno keli veneillä oli, ei siinä mitään.
Kisakeskuksessa ilmottauduttiin ja syötiin aamupala. Samalla vähän kanssauistelijoiden kanssa juttelua ja tuumailua sekä kipparikokous. Olivat saaneet 5.5 aika komeen 7kg järvärin... :evil: Huh!
Kympin aikoihin oli lähtö ja kisa loppui viideltä illalla. Raksia uiteltiin ja takilassa oli yksi pelti. Kisan ainut tapahtuma oli pari ätäkkää lähtöä plaanarissa mutta ei pysynyt. Ainut kala oli pieni hauki.


23 venekuntaa oli osallistunut ja kellään ei mitallista lohikalaa ollut tullut, pari komeaa ahventa ja haukea kylläkin!
Illalla oli ajo takaisin kotiin veneellä.


Sunnuntaina olin veneen puikoissa jo aamulla 7:10. Keli oli aivan tyyni ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta.
Sitä se olikin taas, 10 tunnin vedon tuloksena neljä noin kilon haukea. Kesken päivän taas käytiin makkaranpaistossa saaressa lauantaisen kaverin kanssa.

[imghttp://i65.photobucket.com/albums/h233/Pro-Rapala/021_zps16387263.jpg][/img]

Launtaina 24.5 olis taas yhdet kisat, tällä kertaa viisi isointa kalaa aiheena... jospa se joskus osuis.  :-)

7
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 08, 2014, 21:49:45  »
Viime viikonloppuna (3-4.5) olin Kangaslammen Haukivedellä uistelemassa kummatkin päivät. Perjantaina laskettiin vene tutun laituriin, josta oli helppo aina lähteä vesille.   8-)

Lauantai alkoi aamulla kaupan ja bensa-aseman kautta. Evästä koneelle ja kalamiehelle.  ;) Rannasta lähdin vesille siinä kello 11 aikoihin. Päätin tehdä noin 5km siirtymän kalapaikoille ja eipä aikaakaan kun siellä oltiinkin. Vehkeet vetoon ja sämpylänsyöntiin...  :evil:
Monta lenkkiä tuli heitettyä yhden selkämatalan alueella tärpittä. Siitä oli pari päivää sitten vedetty ihan Jössi kuha. Pari tuntia seikkailua ympäri selkää ja pariin haukeen ja ihan ok ahveneen oli tyytyminen, 430g/35cm.
Siitä päätinkin uistella tulosuuntaan se viisikilometriä, mutta parin kilsan kohdalla tuli pikkuisia probleemia erään salmen suullla...keli alkoi huonontua uhkaavasti lähes "liplatus" kelistä myrskyksi! Muutama minuutti ja keli oli kuin avomerellä ja aallot oli varmasti valehtelematta puolimetrisiä ellei isompiakin. Ja sivuvastaiseen oli mentävä kun ranta kivenheiton päässä ja toisella puolella hiekkasärkkä... eikun kierroksia myllyyn ja vähän reippaampaa vauhtia pois pahasta paikasta ja roinat pois vedestä. Sen tehtyä päätin lähteä evakkoon yhdelle todella "tyynelle" sillä hetkellä olevalle lahdelle, jossa ei varmasti tuulisi niin pahasti.
Lahdelle päästyä oli pahin lumi/rae/räntä/vesisade laantunut ja samoin ÄLYTÖN Tuuli. Oli varmasti puuskissa mukavat m/s lukemat... Mutta lahdessa ei tuullut oikeastaan yhtään ja aurinkokin pilkotti, hyvin vaihtelevia siis säät!  :lol:
Vedin neljällä vavalla matalempaa noin 2-5m vesialuetta ja haukia nousi tasaiseen tahtiin. Taisi  olla neljännen hauen kohdalla, kun plaanarissa oli vähän raskaampaa tavaraa. Kalaa siis ylös ja veneen vierellä pieni pettymys, kun hauki junnasi hyvin syvyyksiin väsytyksessä. Kala oli vain ollut poikittain mutta siima oikesi lähellä venettä. Kumminkin itselle ihan OK fisu, 3,14kg/   77cm. Oli jo kutenut.
Tämän jälkeen hinkkasin samaa aluetta viidesti plotterin mukaan ainakin. Tunnin olin vielä toisella vähän isommalla lahtialueella ja isommilla painotuksilla sekä vaapunkokoa kasvattaen, mutta saaliitta. Päivä päättyi n.kello 17.00. Ja hyvinkin vaihtelevassa kelissä, tuskin koskaan kokenut tuommoista! Vene laituriin ja itse mökille.
Sunnuntaiaamuna olin veneellä lähdössä puolikympin aikoihin. Aloitussiirtymän aikana ohitin erittäin tutun uistelijan, mutta vene oli vielä "ei niin tuttu". PAri minuuttia niin puhelin pärisee telineessään ja vastasin. Kyseltiin että olinko sama kaveri, kuin talvella ollessamme pilkillä. Minä siihen, että olenhan minä ja minnekkäpäin ajattelit tänään puksutella. Hetken juteltuamme päädyimme uistelemaan samoilla "spoteilla".Keli oli mitä mainioin, kyllä kelpasi veneillä. Kalat ei niinkään olleet hereillä tai en vain osannut. Muutaman tunnin hinasin kamoja perässä ja saalis kaksi noin puolitoistakiloista haukea, joista toisen laskin takaisin koukun ollessa hennosti kiinni suupielestä. Kuoretta oli syönyt varmasti hetki sitten, koska oksenti veneen pohjalle muutaman kuoreen.Kalakaveri soitteli välissä katiskatouhuistaan ja sanoi, että kohta rupeaa varmasti ahvenkin syömään. Heti perään soitti aamuinen kaveri ja kysyi, että kerkeäiskö nuotiolle saareen makkaranpaistoon ja pienelle tauolle. Tottakai passaa!  :lol:
Saaressa oli mukava jutella talven tapahtumista tai oikestaan kevään, kun ei oikein enää keväällä osuttu samoihin aikoihin samaan paikkaan. Tulihan tuota jutsakattua vaikka mitä uisteluvälineistäkin ja niiden tuunauksesta. Tunteroinen vierähti saaressa oikein rattoisasti, täydellä vatsalla oli mukava jatkaa aurinkoista ja tyyntä vetopäivää!


 Uistelimme peräkkäin laivaväylää pitkin lähemmäs venelaitureita ja lenkin lopussa tiemme erkanivat eri suuntiin. Päivän saaliiksi jäi siis kaksi haukea, joista yhden otin syötäväksi.
Vene lairuriin ja illasta otimme sen trailerille ja lähdimme kotiin.Oikein mukava viikonloppu oli kyllä, kelit kylläkin oli hyvin ääripäistä välillä.

8
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 28, 2014, 18:14:48  »
Muutama reissu tullut taas tehtyä. Ja ekat kalatkin...  :-o

23.4 pistäydyin illasta joella, oli kuulemma paras säynesesonki menossa. Niin tais olla, kun joenvarret täynnä ukkoo ja pieniä lapsiakin oli liottamassa onkia.
Siinä sitten jututin paria tutumpaa kalastajaa ja kehuivat miten hieno syönti oli ollut eilen. Mahtavaa, päivän jäljessä parhaasta sesongista mitä tuolla joella on.  8-)
No, ei lannistuttu ja lähdin heittämään jokea läpi vähän ylempää mutta ei säyneestä tietoakaan. Laskeuduin noin 500m alajuoksulle päin, yhteen kosken jälkeiseen suvantopaikkaan missä olikin tekijämiehet viskomassa. Kymmenkunta heittoa tein kunnes nappasi. Komeet pärskähdykset ja näköhavainnon peruusteella säyne oli. Tästä joesta ihan hyvä kala, painoa 1,16 ja mittaa 45cm. Pääsi savupönttöön. Tämän jälkeen ei tapahtumia, viereinen kalastaja tosin sai noin kolmen kilon hauen.Viikonloppuna olin kumpanakin päivänä uistelemassa ja vähän jigailemassakin Haukivedellä.
Lauantaina aloitin vedon hiukan ennen puoltapäivää ja lopetin illasta puoli seiskalta. Päivällä oli vähän teknisiä ongelmia, mutta onneksi kaikki kuitenkin saatiin toimimaan.  :-D Lauantain saalis oli muutama pieni hauenluikku ja ahven 420g/31cm joka iski lähimmässä plaanarissa uitettuun  ruskeasävyiseen Stormin ThunderCranckiin. Toinen iso ahven karkas samassa rytäkässä, mutta irtosi veneen vieressä. Varmasti lähemmäs 800g kala olis ollut. Ärsyttihän tuo pikkasen...Sunnuntaina oli kamat vedossa kuutisen tuntia, ajelin ensimmäisenä yhdelle Haukiveden "sisäjärvelle". Tuonne kyseiselle järvelle/selkäalueelle pääsee vain kolmen viiden metrin levyisen salmen/tunnelin kautta. Eli millään kymmenen metrisellä paatilla ei ole tuonne asiaa.  :-D
Kala oli erittäin huonolla syönnillä, vain kaksi pientä haukea. Jigaamalla ei mitään lauantain ahven spotista, hauki kyllä kävi puraisemassa pyrstön poikki. Siinä paikassa olisi talvellakin potentiaalia...  :wink: Ei olisi edes pitkä matkakaan.
Sunnuntaina oli kyllä hieno keli, vedenlämmöt rannassa 10 astetta ja selällä 8.9
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 21, 2014, 12:58:16  »
Nyt päässyt pääsiäsilomalla hyvin käymään kalalla.

Toissapäivänä vedin MP-reissun joelle, pari tuntia vain kyllä olinkin.

Eilen sitten vähän pidempi reissu ja pääsi avaamaan vetouistelukauden. Kuusi tuntia pyörittelin venettä 9 vapaa vedossa ja kaikissa jättivaaput. Haukia ei vaan näkyny syvemmällä vedellä, 7-16m vettä kolusin.  Yksi epävarma tärppi oli.

Maisemien kuvaukseksi siis meni.  8-)

Ensi viikonloppuna jos kokeilisi jo kuhaa, nyt vedenlämmöt Haukivedellä 4-5 astetta.

10
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 19, 2014, 12:36:54  »
Jees, kausi avattu täälläkin.

Eilen kävin siis pikapyrähdyksen lähijoella, yhden tärpin sain ja kaveri veti vierestä kirjolohen pienellä Rässyllä. Pitää käydä tuossa joella enemmänkin lähiaikoina, kun säyne nousee jokeen lemmenpuuhat mielessä ja on silloin syömäpäällä.

Veneen kanssa ollut laittamista viime viikot ja viikonloput, mutta tänään todettiin paketti toimivaksi ja huomenna hirmu innolla vetämään kalikoita perässä.  :mrgreen:

Kohta lähtö joelle... :-P

11
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: February 15, 2014, 21:26:47  »
Tänään puras pilkkiä jo vähän parempi kala. 1060g/40cm  :mrgreen:12
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: January 26, 2014, 19:16:33  »
SLN se vaan saa kalaa... :-P

Pilkillä siis tänään, kello 8.01 olin järven jäällä ja pois lähdin kello 16.10. Paikkana Haukiveden Tahkoselkä. Yhtään kalaa ei tullut tasurilla, ootto-ongilla pari haukea. Perzan kevennettyyn herätti ahvenet eniten kiinnostusta kaiun mukaan ja muutamiin tökkäisyihin verrattuna.
Ensimmäinen suunniteltu onkipaikka oli pieni pettymys, kun oli vedetty verkkoa ristiin rastiin siihen...
Nihkeessä oli kala, mutta ei harmita kun kaverikaan ei saanut mitään.   :-D

Ensi viikonloppuna kumpikin päivä tulee ongittua todella ahkerasti Kangaslammin Haukivedellä...   :mrgreen:

Muutama kuva rapsaa elävöittämään..

Uittotyyliä evästauolla...
1470g.

13
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: January 18, 2014, 18:53:33  »
Auringonnoususta auringonlaskuun Haukiveden jäällä. Suunnitelma hieman muuttui ja poikkesin heti samalle paikalle, mistä olen saanut oikeastaan kaikki tämän talven isoimmat ahvenet. Viidennestä reistä tulikin ahven, mutta pieni 170g. Eipä ollut siinä sitten kalaa, 15 reikää kairasin siihen oletetulle ottipaikalle.

Eli eikun sitten alkuperäiseen suunnitelmaan, eli selälle pakoille ja rinteille. Siellä oli myös muita, olisikohan ollut viisi pilkkijää. Kauempana huristelivat kelkkamiehet. Kaiku piirti vain tasuria, kaloja ei kuulunut. Hieman sivummalle siirryin ja heti pohjassa viiva, Eepen seiska siis sinne. Heti kiinni ja ylös vaan...kala ei vaan ollut samaa mieltä. No pienempää tasuria veteen, kehin salamannopesti Eepen pois ja 5cm Lucky John tilalle...Jontun vapa oli mutkalla taas heti. Luukun alle sain jo ahvenen ja oli iso! En ymmärrä miten voin vielä möhliä senkin kalan.  :cry:
Tunteja vierähti ja ei kalaa. Eväätkin kerkesin syödä välissä ja käydä jututtamassa niitä muita pilkkimiehiä. Heillä jo tasan kiloinen repun pohjalla. Tosin väärillä vehkeillä pyydetty eli toukilla.   :evil:

Auringonlaskun aikoihin sain taas tärpin, tällä kertaa Rapalan isoon Jigging Rappiin. Avannon alla oli kuha! Ja taas irti tasurin mahakoukusta! :-D  Pitää kyllä tänään teroittaa koukut, vaikka ei niissä pitäisi mitään olla...jäitä odotellessa jo teroitin.
Hämärän aikoihin lähdin pois ja rannassa oli yksi pilkkimies ja hän oli saanut 1,5kg hauen ja yhden kuhan. Tasurilla.

Huomenna ei pääsekkään tasapainoilemaan, kun lähtö lohipilkkiin Enonkoskelle.


Jäätä muodostunut aikas kivasti jo isoille selille, 12-20cm oli tämän päiväisillä paikoilla.

14
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 30, 2013, 18:26:06  »
Tänäään tulikin oma pilkkiahven ennätys Haukivedeltä. 590g/35cm, pienempi 300g. C&R.
Huomenna ehkä taas.

15
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 22, 2013, 21:05:13  »
Tänään muutaman tunnin tasuroin ja yksi pikkunen lima tuli, 1,24kg. Huomenna sit ehkä lammelle päin.  :evil: Muutamaa täkyonkeakin voisi liottaa jos saa täkyjä.


16
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 20, 2013, 16:14:38  »
Pikainen pikapisto yhdelle pienelle Joroisten järvelle Mulalle, viisi pientä n.100g ahventa jamaelin karvapyrstöllä. Lisäksi TAAS erittäin painava tärppi...  :?

Jäätilannetta.


Huomenna olis suunnitteilla karata Haukiveden puolelle.  :mrgreen:

17
Pyydyskalastus / Vs: Suurin haukesi iskukoukuilla
« on: December 17, 2013, 19:14:07  »
Suurin on 4,54kg 88cm. Viime keväänä saatu Haukiveden eräästä lahdesta.  :-)Pages: [1]


center>