Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Eci

Pages: [1] 2 3 ... 33
1
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 31, 2023, 23:48:37  »
Heposelkä on kirkkaampi kuin esim. Pyhäselkä, Tikanselkä ja Jänisselkä. Ahvenetkin on ihan eri värisiä. Hepolta kyllä saa läpi talven, ei tunnu lumi haittaavan, jopa paremmin saa kalaa kun ei oo ihan kirkkaat jäät. Eikä kyllä Pyhäselälläkään haittaa lumi, jopa parantaa mahdollisuuksia että syntyy railoja/laikkuja joista kala on helpompi löytää. Pyhäselällä vaan joutuu kävelemään (tai hiihtämään) pitkiä matkoja kalapaikoille, viime reissuilla on semmonen 3-4km ollu ihan perus matka ennen ku on viittiny edes reikää kairata :D

Tänä talvena olen nähnyt jäällä pari kertaa liveluotaimen toiminnassa ja vinkkinä tasurionkijoille jotka hakee vähän paremman kokoista kalaa niin vesistöstä riippumatta kannattaa olla hiljaa jäällä ja välttää turhaa kairaamista. Parhaat saaliit on tänä talvena tullut kun olen oletetuille kalapaikoille porannut aamusta muutamia reikiä joita olen sitten useamman tunnin kyttäillyt. Lumettomalla jäällä pelkästä jäällä kävelystä ja pulkan vetämisestä lähtee kova meteli joka karkottaa kalat hetkeksi alueelta mutta ne palaa sitten pikkuhiljaa takaisin pilkin houkuttamana. Pahinta myrkkyä on moottorikelkka ym ajoneuvot. Heposelällä lauantaina seurattiin kalaparvea joka ui moottorikelkkareitin kupeessa ja kun kelkkoja ajoi ohi kalat otti ihan hirveen spurtin ja hävis alueelta. Monesti tuolla jäillä näkee laiskoja ukkoja jotka ajaa kelkalla jäälle, kairaa kelkan viereen reiän jota pilkkii muutaman minuutin ja kun kala ei ota niin ajaa 10m ja kairaa uuden reiän jne. Sitten valitetaan että kala ei oo syönnillä. Se saatanan kelkka karkottaa kaikki kalat. Joskus oikein vituttaa kun joku ajaa kelkalla ihan viereen kyselemään että syökö kala.

Heposelkä on aika helppo paikka löytää kalaa. Kattelee syvyyskartasta paikkoja joissa on selkävesillä matalikkoja (alle 6m) ja siinä vieressä syvänteitä (yli 10m) ja sitten siinä matalan ja syvän välissä saisi olla tasaista 6-7m vettä. Isot ahvenet viihtyy niissä. Pientä kalaa niissä paikoissa on tosi vähän joten toukkavehkeillä ilman kaikua onkivan paikkoja ne ei ole mutta tasurilla kun malttaa kytätä niin hyvän kokoista ahventa on mahdollista saada.

Ite en tuota lumen tuloa säikähdä vaan otan sukset varastosta ja lähden Pyhikselle laikkuja etsimään. Tänä talvena on tullu paremmin isoa ahventa (yli 500g) kuin koskaan aiemmin niin ei oo mitään paineita saada joka reissulla kalaa niin voi aivan hyvin vähän tutkia uusia mestoja ja tehdä tyhjiäkin reissuja.

2
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 29, 2023, 20:20:28  »
Mites on kala purru? Ite oon käyny Pyhäselällä ja Tikanselällä mutta isommat kalat on ollu täysin hukassa. Semmosta 5-10kpl ruokakaloja on löytyny per reissu. Eilen olin Heposelällä ja meinas hermot palaa kun alla pyöri varmasti yli kilon kalojakin mutta eivät syöny oikein mihinkään. Jigillä ja pienellä tasurilla sain härnättyä 10 ahventa, yhteensä 4,5kg. Suurin oli 820g. Tänään menin samalle paikalla mutta ei näkyny kaiussa juuri mitään kun oli liian kirkas päivä. Iltapäivästä yheltä reiältä 8kpl 100-300g kaloja :D Ei se aina.


3
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 07, 2023, 16:52:42  »
Kai se pitää tännekin tää kuva tunkea kun Heposelällä on tullu käytyä 90-luvulta asti pilkillä (varmaan 150-200kertaa) ja nyt sieltä sitten loppiaisena pamahti kilo rikki. Edellinen Hepon enkka 910g on jostain vuodelta 2015 mutta nyt tuli 1070g/43cm. Muitakin hyviä pöllejä sattu puremaan tasuriin.


4
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 04, 2023, 21:07:12  »
Mulla edellinen kiloahven pilkillä on jostain vuodelta 2015 joulukuulta, saattaa kuva löytyä tästäkin viestiketjusta jos jaksaisi selata taaksepäin. Se oli 46cm/1,45kg ja paikkana Jänisselkä.
Viime syksynä tuli Ilomantsista päin pienestä metsäjärvestä tunnin sisällä jigillä 1,10kg , 1,17kg ja 1,21kg mutta ei ollu mittaa mukana ja vapautin kalat kun en olisi niitä saanut säilymään hyvänä. Otin ruokakalaksi pienempiä.

5
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 04, 2023, 20:22:56  »
lähes 44 senttinen ahven ja painoa oli 1,1kg
Hieno kala. Tommosia mörköjä ei oo pilkillä tullu itelle moneen vuoteen, kesällä joitain kappaleita jigillä.
Onkohan kuoringan kalat lihonu, muistan kun joskus vajaa 10v sitten Kuoringalla paljon kävin niin 42cm ahvenet painoi vaan 800g.

6
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 04, 2023, 01:10:27  »
Kuoringalle meinasin ite tehä joku päivä reissun mutta tuntuu että siellä on jo tarpeeksi porukkaa ilman minuakin. Pyhäselällä ja Heposelällä ei näy ristin sielua. Pyhäselältä löytyi mukavasti kalaa silloin kun oli vielä lunta jäällä ja tummia railoja, kala ei kylläkään syöny mutta aina joka reissulla tuli 2-3kg ruokakalaa, joku puolen kilon ylitys sattui sekaan. Keltamahainen muikkuväri toimi parhaiten.


Heposelällä pyörii selkäpakoilla ihan törkeen isoo ahventa mutta ei saa syömään. Ei ota isoon eikä pieneen tasuriin ja jigiäkin oon tarjonnu mutta ei. Tänään kun kyttäsin taas samaa reikää tuntitolkulla yksi 750g erehtyi ja muutama muu hyvä kala. 7kpl painoi noin 3kg. Muuten tuolta on tullu just sitä 200-300g ruokakalaa mutta ei mitään kehukaloja.


Tasurit on monessa paikassa saanu olla pienempiä kuin aikaisempina vuosina. 10cm kevennetyillä ei oikein oo tullu ku jotain satunnaisia kaloja, mutta tommoset rungoltaan 7-8cm kapeammat tasurit on pelannu Hepolla. Yleensä näin vuoden pimeimpinä aikoina kala on ollut aktiivista koko päivän mutta nyt on ollu huomattavissa outo ilmiö että kalat on aktiivisia aamulla klo 9-10 ja sitten taas yhden jälkeen iltapäivästä aivan hämärän tuloon asti. Keskipäivän tunteina ei juuri näy kaiussakaan mitään elämää.

7
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 30, 2022, 00:10:31  »
Pyhäselällä ainakin sortavalansaarien takana syväväylälle asti 20cm jäätä ja sama homma Napaluodolla päin. Jossain railoilla joihin noussu vettä niin se vesi on jäätynyt kiinteäksi ja paksuutta varmaan 25cm.

8
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 27, 2022, 20:59:46  »
Tuo Heposelkä kiinnostaisi kanssa käydä kokeilemassa. Kannattaako Heposelältä etsiä ahventa syvältä vai ovatko matalemmassa siellä?
Parhaiten tullu 5-6m vedeltä.

Joo on huonot jäät vähän joka puolella. Eilen ajeli moottorikelkalla joku Pyhäselällä Niittylahden opiston rannasta selälle päin verkoille. Mulonniemessä päin ite pilkittelin mutta en saanu kalan kalaa. Jäätä n. 10cm ja välillä päällä kantava kohva. Laikkuja oli jäällä mutta ne oli liian matalassa.

Pöllänniemestä kävin aatonaattona n. 1 km selälle päin niin siellä oli pelkkää sohjoa ja teräsjäätä alle 10cm.

9
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 17, 2022, 21:40:56  »
Eikö oo kukaan käyny missään? Onko Pöllänniemessä jäätä? Ite ollu kipeenä niin ei oo päässy pilkille.

10
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 11, 2022, 20:23:10  »
Heposelältä hyvvää köllykkää nousi viikonloppuna. Suurimmat ahvenet molempina päivinä 650-700g. Jäätä pirun vähän, vain noin 6cm selän puolella ja lunta päällä 15cm.
11
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 06, 2022, 21:44:24  »
Suur-Onkamolla 13 cm oli lauantaina jäätä. Jänisselän lahtivesillä sunnuntaina 10cm. Tänään hepolahti/hartikkalanlahti n. 10cm. Moottorikelkalla jo verkkoukot ajelivat. Tikanselkä sulana vuoniemessä. Kuorinka ja Höytiänen sulana. Tulevana viikonloppuna meen testaamaan miten Pöllänniemestä selälle päin on jäätä.

Kalaa ei oo tullu juuri mitään. Kerran oon onnistunu saamaan ruokakalat. Itseäni taitavammat kalastajat on kyllä nyplänny parempia saaliita jään päälle mutta itellä ollu tukkosia päiviä. Tasuria pitäs pienentää tai vaihtaa jigiin.


12
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 08, 2022, 10:05:08  »
Pitäs mennä ihan matalaan ja uitella jotain karvaperseitä mutta ei oikein enää osaa kun on tottunu isompaa tasuria uittamaan ja kaikua kyttäämään. Hepolahdelle meinasin huomenna yrittämään kun Pyhis ei oo antanu.

13
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 02, 2022, 11:52:25  »
Lautasuolla viime sunnuntaina 7h ja nolla ahventa. Tänään oon istunu jo 6h Tikanselällä mutta ei näy kaiussakaan mitään. Kausi jatkuisi vaikka kuinka pitkään mutta kun ei tule kalaa niin en tiedä miten kauan jaksaa yrittää. Jotkut kyllä tuntuu saavan (esim tänään on pyhiksen puolelta tullu muutama kilo) mutta ne on niitä parempia kalamiehiä jotka osaa tän homman.

14
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 25, 2022, 12:20:01  »
Korona vei voimat niin ei kovin usein oo jaksanu käydä jäällä. Viikolla 10 kun oli talviloma sain vielä muutamalla reissulla ruokakalat ja joitain 500-650g ahvenia mutta sen jälkeen on mennyt heikoksi. Viime la-su yhteensä 16h Pyhäselällä ja saaliina yksi pieni hauki. Eilen iltapilkillä Lautasuolla jossa näkyi 3m vedellä tosi hyviä kaloja kaiussa mutta ei ottanu tasuriin. 3kpl sain 100-200g kaloja. Onneksi pakastuu niin kausi jatkuu tänä vuonna pitempää. Tuntuu että kalaa pitää etsiä jo matalammasta, selkäluotojen penkat on hiljaisia, ei edes kaiussa näy ahvenia.

15
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 30, 2022, 17:44:47  »
Ei se kala aina syö. Eilen oli tuo Pyhäselän "mättöpaikka" ihan kuollut. Ei näkyny edes kaiussa kalaa. Piti hiihdellä toiseen paikkaan josta 4 pientä ahventa ja yks karkeempi 725g.

16
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 23, 2022, 18:34:44  »
Eilen taas Pyhiksellä. En ois uskonu että kovien lumisateiden jälkeen löytyy kalaa mut siellä ne oli samassa paikassa vaiika kaikki railot oli tuiskunnu piiloon. Aamulla jokunen 300-450g kala jotka nous hyvin väliveteen ja iski Sillin kevennettyyn kuoretasuriin mutta päivän mittaan otti heikkeni ja kalat joutui lirkkimään pikkutasurilla ihan pohjasta. Kuitenki n. 5kg hyvää filekalaa.


17
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 17, 2022, 12:28:34  »
Pyhäselältä tuli viikonoppuna molempina päivinä reilu 8kg filekalaa. Jollain toukkavehkeillä ois varmaan kiskonu vaikka 20kg kun kalat hakkas tasuria tarttumatta kiinni ja karanneet vei aina parven mennessään.Paras tasuri oli Kalapelen Nulikka joka ei oo liian iso mutta karsii pahinta silppuahventa. Toinen hyvä oli Pääevän P1 muikku. Myös Perzan iso kevennetty antoi hyviä kaloja.

18
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 09, 2022, 20:02:50  »
Tikanselältä perjantaina 3 ahventa, tänään Heposelältä 3 ahventa ja hauki. Luulin jo että tänään tulee hyvä päivä kun aamulla n. puoli kymmenen aikaan sain kaikki kalat kahdelta reiältä ja ne nous isolle tasurille väliveteen mutta paskat...sen jälkeen viis tuntia ilman tärppiäkään. Vaikeeks menee.

19
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 06, 2022, 18:29:14  »
Viinijärven kirkkaalla puolella tänään. Yksi tärppi. Saatanasti lunta ja vettä jäällä. Toinen jalka meni polvea myöten uveavantoon kun menin tutkimaan tummempaa laikkua.

20
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 04, 2022, 21:01:46  »
Muutamia sinttiä oon sortavalan saarien ympäristöstä saanut. Ecille pisteet saaliista ja että jaksaa kirjoitella kuulumisiaan

Kyllähän tuota mielellään kalajuttuja kertoilee. Pitkä aika on kulunut siitä kun täällä itse reilu parikymppisenä kyselin että mistä sitä isompaa ahventa mahtaisi saada. Silloin en omistanut omaa autoa ja pilkille pääsin milloin sain isäukon houkuteltua mukaan tai jos joskus lämpiminä kevätpäivinä jaksoin ajella pyörällä pilkkivehkeiden kanssa Pyhäselän rantaan. Nyt tuli mittariin jo neljäkymmentä vuotta mutta kiinnostus kalastukseen tuntuu vaan lisääntyvän. Uusimpana perhokalastus jota oon muutaman kesän harjoitellut, talvella kun en ole pilkillä sidon perhoja ja suunnittelen tulevan kesän Lapin reissuja.

2004 siis kaikki alkoi siitä kun tiedustelin mistä Joensuun lähellä saisi isoa ahventa, nykyään sitä kysytään usein minulta. Ennen ei ollut kokemusta paikoista eikä tietoa ison kalan liikkeistä, mentiin vaan järven rantaan, käveltiin vähän matkaa selälle päin ja kairattiin (joskus kiveen kun ei ollut tietoa syvyyksistä eikä apuna kännykkäsovelluksia). Jos alla oli kalaa sitä saatiin ja se oli yleensä pientä. Yksi 300g-400g ahven saattoi kauteen mahtua ja se oli talven kohokohtia kun semmoinen tuli ohuella morrisiimalla väsyteltyä jäälle. Tutuiksi tuli kaikki lähiseudun (ja vähän kauemmatkin) järvet; Höytiäinen, Pyhäselkä, Viinijärvi, Suur-Onkamo ja monet muut vesistöt ja melko lailla samoilla paikoilla tulee edelleen kalasteltua. Tosin nykyisillä bensan hinnoilla olen koittanut lyhentää pilkkimatkoja ja teen paljon reissuja Pyhäselälle ja Heposelälle että pysyy harrastuksen kustannukset kohtuullisina. Saa sitten tuhlata säästyneitä rahoja vaikka kalastusvälineisiin.

2014 mulla vaihtui täälläkin mainitun onnistuneen Kuoringan reissun jälkeen toukkavehkeet tasapainopilkkeihin ja paluuta ei ole ollut. Korkeintaan joskus kun olen siikoja yrittänyt Höytiäiseltä tai pilkkinyt haukikoukkuihin täkyjä olen etsinyt varastosta vanhat morrit ja tapsipilkit käyttöön. 2015 joulukuussa (muistaakseni) ostin ensimmäisen kaikuluotaimen ja 8" kairan ja sen jälkeen kalastus on ollut melkein pelkästään suurten ahvenien tavoittelua isoilla tasureilla. Tosin se suurin ahven tuli heti kaiun oston jälkeen eikä kilon rajaa ole sittemmin rikottu kuin kesällä jigivehkeillä. Nykyään kun kokemusta on kertynyt niin melkein joka reissulla alkaa jotain saalista tulla, mutta tyhjäkään reissu ei ole pettymys. Kun tietää hyvät kalapaikat missä niitä isoja kaloja liikkuu niin mielenkiinto säilyy. Pohjakarttoja on oppinut lukemaan ja vaikka kaiussa ei mitään näkyisi moneen tuntiin niin tietää että siellä ne ui vaikka ei joka reissulla pääse repuntäyttötalkoisiin. Jonkun verran on oppinut tietämään miten eri järville tulee railoja ja tummia laikkuja, mitkä järvet kannattaa jättää rauhaan kirkkaalla auringon paisteella ja minne on turha tehdä reissua jos yön aikana on lunta satanut....tai ainakin luulee tietävänsä. Lopullisen tuomion antaa ahvenet jotka joko ottaa pilkkiin tai ei ota. Mahdollisuus on sama kuin lotossa voittamiseen eli 50/50. Joko voittaa tai ei voita.

Semmoista asiaa olen monesti viime reissuilla miettinyt että minne kaikki kalastajat on kadonnut. Facebookin pilkkiryhmistä näkee että kaikuluotaimen ja konekairojen ynnä muiden härpäkkeiden myötä lajin suosio on lisääntynyt mutta jäällä ei silti näe ristin sielua. Pitäisi varmaan kertoa täällä joku hyvä kalapaikka ja mennä jäälle odottamaan lukeeko tätä palstaa enää kukaan :D Muistan kun mainostin vuosia sitten tyhmyyksissäni miten Kuoringalta tuli hyvin kalaa...seuraavana päivänä ja seuraavina viikkoina jäällä oli miestä kuin pipoa niin ettei sekaan meinannut mahtua ja koko järvi oli kairattu reikäjuustoksi.

Tänä talvena noiden muutaman ns. "mättöreissun" jälkeen on ollut heikompiakin päiviä jolloin ruokakalat on ollut tiukemmassa mutta aina sieltä jotain saalista on tullut.

Joulupäivänä olin Pyhäselällä Niittylahden rannassa ja ihmettelin kun avannot jäätyi niin nopeasti umpeen. Autolla iltapäivästä lämpömittari näytti -29 astetta vaikka säätiedotus oli luvannut leudompaa. Koko päivänä näin kaiussa vaan kolme kalaa jotka kaikki iski kiinni Pääevän muikkuun.


Odottelin kelien lauhtumista pari päivää ja olin hieman eri puolella Pyhäselkää. Lunta oli jäällä paljon ja lumen alla vettä. Jää oli kerroksittaista sohjoa monissa paikoissa eikä repulla pystynyt istumaan kunnolla kun joka paikassa upotti. Yhdeltä pieneltä vesilaikulta kuitenkin n. 5kg pussi kalaa ja isoin 570g.


Taas yksi huilipäivä väliin ja suunnistin Tikanselälle. Railot oli tuiskunnu umpeen ja lunta tuli melkein koko päivän vaakatasossa. Kala oli tiukassa mutta jotain sentään tuli.


Uudenvuoden aattona lähdin kokeilemaan Hepolahtea. Aamulla en löytäny kunnon autopaikkaa ja meni lapiohommiks kun auto tarttu kiinni...pääsin kuitenkin jäälle. Lunta ja sohjoa oli välillä melkein polveen asti joten en lähteny selälle 2km päähän normi kalapaikoille vaan jäin rannasta 400m päästä löytämälleni pienelle laikulle. Kaiussa näkyi koko päivän lähinnä pientä sinttiä mutta iltapäivästä muutama otettava kala. Tälläkin reissulla suurin 570g.


Eilen toinen reissu Hepolle. Nyt oli keli parempi kävellä kun pinta oli vähän jäätynyt ja kävin kauempana. Aamulla paistoi aurinko eikä kalaa näkynyt edes kaiussa. Puolen päivän jälkeen alkoi jotain sinttejä näkymään ja muutaman sai huijattua kun vaihtoi 10cm tasapainon 7 senttiseen.


Loppiaisena varmaan seuraavan kerran jäälle ja siitä sit eteenpäin aina kun on mahdollisuus :) Kireitä siimoja muillekin.

21
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 19, 2021, 20:48:02  »
 Isommilla järvillä pitää melkein löytää jonkunlaisia vesilaikkuja tms tummempia kohtia joista kalat on mahdollista löytää. Toki pohjanmuodot pitää myös tuntea.

Tänään olin edellisen reissun paikalla johon oli noussut vettä tosi paljon, sohjossa kahlasin ja ongin vuorotellen paria kolmea reikää. Aamulla oli ihan kuollutta mutta jossain vaiheessa lumisade loppui ja ilma kirkastui jolloin kalakin alkoi syömään. Tällä kertaa kala oli vähän pienempää ja otti huonommin pilkkiin (tänään tasureina eepe7 ja pääevä p1).. isommilla ei tullu mitään. 24 ahventa 4,8kg.


22
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 13, 2021, 10:29:39  »


Tikanselällä oli jäätä joku 10-15cm, en mitannu kun muita kalastajia oli jo jäällä niin menin heidän jälkiään. Kala nousi kohtalaisesti tasurille. Vain parilla ahvenella oli kuore suussa eli alkaa just vasta syömään paremmin. Kolmisen kymmentä kappaletta ja pikkusen vajaa 9kg. Lumisade varmaan pilaa nyt taas olosuhteet jäällä mutta ihan sama kun joutuu töissä kärsimään.

23
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 11, 2021, 19:44:50  »
Onkamolla oli edelleen eteläpäässä Koirlahdella todella huono jää...kohvan alla n. 5cm terästä ja välissä vettä. Selän puolella vaihteli rajusti, ohuimmillaan 12cm ja lähellä Säkäniemee joku vähälumisempi alue 18cm. Lunta jäällä pahimmillaan jopa 20 cm. Kaiussa pyöri vaan sinttiparvia, yhtään oikeesti isoa kalaa en nähny. Aamulla 5kpl fileoitavia 100-200g ahvenia. Huomenna Hepolle tai Tikalle ettimään isompia.

24
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 01, 2021, 12:31:33  »
Semmonen 1km levyinen pyöreä lammikko missä kävin. Kyllä varmasti tulevana viikonloppuna pääsee Joensuun seudullakin jo pilkile, ei tietysti isoimmille selille vielä. Ite varmaan lauantaina meen Suur-Onkamolle niin ilmottelen sit jään paksuuksia.

25
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: November 30, 2021, 09:15:20  »
Pitihän se kausi jo avata. Ilomantsin suunnalla sunnuntaina. Jäätä 6-8cm.Pidetäänhän tänäkin talvena tämä vasta 17v vanha viestiketju hengissä.

26
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 13, 2021, 19:20:09  »
Tosi tiukassa ollu ahvenet viime aikoina. Pari viikkoa sitten tehtiin nollareissu Puruvedelle, viikko sitten MP:t Pöllänniemestä...tänään Hepolahden puolella ja näytti jo siltä ettei tänäänkään tule mitään mutta iltapäivästä alkoi vanhoilla reijillä pyöriä hyviä kaloja joista muutaman sain iskemään tasuriin...pari suurinta puolkilosia
27
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 09, 2021, 19:22:11  »
Heposelältä on monet onnistunu mut ite tehny sinne kolme täysin kalatonta reissua tänä talvena ja kerran vaan sain 5 ahventa jotka oli perus filekokoo.
Pyhäselältä kannattaa ettiä railoja/tummia laikkuja:
Tiistaina 45 ahventa, 11 kg.


Tänään perus ruokakalat 14kpl, 3,5kg


28
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 31, 2020, 19:49:20  »
Huh huh...vaikee päivä tänäänkin. Pöllänniemestä menin jäälle ysin aikoihin...ekat pari tuntia kyttäsin viime kevään kuhapaikkaa ilman saalista. Sit reijitin yhtä "varmaa" penkan reunaa josta 6kpl ahvenia...kaks suurinta ehkä 300g kaloja..yhden isomman pudotin avantoon...sekä pilkkivavan jonka hauki riuhtaisi kädestä syvyyksiin kun en keskittyny kunnolla :)

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2020, 15:59:29  »
Ihan tyylipuhdas MP Hepolahdeltakin. En nähny kaiussa ku pientä sinttiä vaikka kalastin niin ison alueen kun näin lyhyenä päivänä pystyy ja samoilta paikoilta tuli hyvin kalaa tasan vuosi sitten.

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2020, 13:27:06  »
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu?

Pages: [1] 2 3 ... 33


center>