Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jcuster

Pages: [1] 2 3 ... 19
1
Etelä-Suomi / Re: Kouvolan järvet
« on: May 30, 2022, 21:33:54  »
Eilen poikettiin lapinsalmen sillan alla ongella penskojen kans ja sanoisin että jos olis ollu virvelivehkeet mukana niin olis ollut ahvenia mukana paljon kun niitä tuli tolla parin alle kymmenvuotiaan onkimisellakin jo hyvinkin syötäväksi asti. Eikä ollu ees ihan pieniä.

Tänään taas poikkesin kaverin kans rautjärvellä, lukumäärätasuri 3v3 tosin mulla yks ahven haukiparin lisäksi ja kaverille ainoo syömäkoon hauki. Ihan keskitason keikka, ajankohta huomioon ottaen. Toki ite avasin rautjärvellä kauden puolvahingossa jo aiemmin kun piti vaan vene pudottaa ja sattu olemaan virveli takapenkillä niin kolmas heitto anto reilun kilon hauen... Se on kyl hakusessa se järvi mulla vielä kun ei tunnu löytyvän mitään yhdistävää millä kalaa saa ja mistä, se on yks sieltä ja toinen tuolta ja nytkin joka kala eri uistimella, joskin punaista väriä oli kaikisssa ja kahdessa keltaista.

2
Etelä-Suomi / Re: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 12, 2022, 21:01:28  »
Kunnon räkäkeli oli jäällä taas kun matikoita katsoi, puol saappaanmittaa vettä jäällä ja lunta reippaasti yli polven lisäksi. Ihan tulee vanhat kunnon talvet mieleen. Jäätä on ihan riittävästi mutta katotaas kuukauden verran ennenkun on savivelliin oikeeta pilkkiasiaa, nyt toi on kyl hiljasta.

3
Etelä-Suomi / Re: Kouvolan järvet
« on: February 09, 2022, 22:56:46  »
Käyrälammella on vielä kalaa. ja jopa aika lähellä rantaakin, jos nyt ei ihan ruveta soppaa tosta tekemään niin kissoille kuitenkin. laiturin vierusta antoi taas sitä sormenmittasta särkeä ja jotenkin veikkaan että ne ei ole siellä omineen, sen verran outoja taukoja oli syönnissä. Ahvenia ei juuri tullut, mutta mentiin kevätalven säännöillä niin ihme kun tuotakaan, lunta ja vettä jäällä tarpeeksi. ja muutenkin ton pitäis toimia vasta maaliskuun lopulla.

4
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 23, 2020, 18:16:54  »
mitkä jäät siel on jotka lähtis? kai siel jotain on vielä mutta ei kyl oikein sellasta että syvemmän päälle lähtis... piti käydä viikonloppuna mut tuli vähän muita juttuja väliin.

5
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: October 24, 2019, 18:58:21  »
Tuntui olevan jonkin verran isomman ahvenen liikettä matalassa, kuhia ei nyt juuri tarttunut mutta ahvenia oli kymmenkunta varttikilosta puoleen kiloon välillä. kyttäystouhua näin räntäsateiden edellä, pienempi ahven on tainnut jo karata syvän puolelle. Nostin jo veneet talviteloille kun tuota aikaa reissuille on kovin hintusesti. äkkiäkös jonkun takasin oikeinpäin laittaa jos tilaisuuksia tulee ennemmin kun jäitä.

6
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: September 01, 2019, 20:01:24  »
Rautjärvellä poikettiin onkikeikalla, ihmetystä herättää mikä piru niitä ahvenia vaivaa kun eivät oikein syö kunnolla vaikka kohdilla varmasti ollaan. Soppakalat kuitenkin talteen, ja jokerina pohjalla oli kaverin haukitärppi onkeen joka jäi juuri ja juuri laidan ulkopuolelle siiman petettyä tai jouduttua hampaisiin. Olis ollu komeesti suurin hauki mitä olisin nähny mato-ongella saatavan.

7
Onginta / Vs: Paras syötti ahvenelle
« on: August 07, 2019, 21:45:43  »
Ison kasiaisen pää on kyl hiton hyvä joskus ollut isolle ahvenelle, ja toimii muuten hyvin isolle turvallekin. On siihen joskus haukikin jäänyt, mutta  iso mato iso kala toimii johonkin rajaan asti. siitä huolimatta se pikkukala koukussa jotenkin vie sen väännön.

8
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: August 05, 2019, 02:00:10  »
Ainakin ilma oli kylmempää ku vesi joten kohta alkaa ahvensirkus. Karikolta tuli sen verran että sai oikein hyvän ahvensopan keitettyä, vaikka varsinaista mellakkaa ei vielä ollutkaan, viikko ja hyvä keli niin alkaa pinta kiehumaan paikoilla. Kuhatkin oli jo lähtöasemissa harmi vaan oli vielä pieniä.

9
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: July 29, 2019, 19:05:50  »
Pikkusen alko olemaan pinta-ajoa jo liikenteessä ahvenilla, kuhat olivat taas viikonloppuna hukassa helteiden takia... tai no mittakuhat olivat iltayöstäkin hukassa. Ahvenia tipahteli uistimeen tasasen huonosti aika syvältä, katiskaa ei viittinyt viedä keskelle kun oli porukkaa järvellä kun pipoa. Rannasta sentään jäi kiinni toistakiloinen suutari ettei ilman savukalaa jäänyt.
Isoakin uistelupaattia näkyi päivällä plaanereineen kaikkineen mutta sen minkä uimavahtihommilta kerkes katsomaaan niin laihaa oli kalantulo.

No, kohta se hupi alkaa kun vähän pimenee ja kylmenee.

e: ahvenet oli kuitenkin jo siirtyneet kalansyöntiin, sumppusaavissa oli kymmeniä tollasia 3-5senttisiä pikkukaloja (lähinnä ahvenia?) oksennettuna.
 

10
Etelä-Suomi / Vs: kymijoen lasku
« on: July 12, 2019, 01:42:28  »
Mainittakoon tässä yksi juttu vielä, kaveri sanoi ettei oo missään nähnyt niin yksimielistä päätöstä kun veneestä lähtö, saatto olla oikeessa kyllä. Ei tarvinu kun nyökätä sille puolelle mille oltiin menossa.
Silloin kun jäätiin madeiralla jättövirtaan joutu vähän pehmentämään puhumalla, kusessa kun oltiin silloinkin kaulaa myöten. Ja siellä ei ollu virran reunassa rantaa ihan äkkiä näkyvissä.
eikä silloin ollut venettä hukattavaks eikä pelkkareita päällä. Pelkillä speedoilla siitä läpi.

11
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 24, 2019, 00:42:29  »
Jos tossa viikon päästä alkais ukko olemaan taas kalastuskunnossa niin onko mitään uusia kuulumisia?

12
Etelä-Suomi / Vs: kymijoen lasku
« on: May 27, 2019, 20:03:40  »
Ei sopinut... No heitettiinpä talviturkit sitten, vauhdilla muuttu sukellusveneeksi kun tuli vähän isompaa stoppariaaltoa vastaan.
Kerennyt edes sanoa että himmel sukeltakaa kun tarvi ruveta katselemaan että kummalle rannalle on lyhyempi matka uida.

Ens kerralla vähän lämpimämmällä vedellä sitten.

E: niin toki ketään ei tässä apinakokeessa hukkunut saati edes tullut naarmua muuhun kun ehkä allekirjottaneen itsetuntoon.
Jostain syystä kun oli villi arvaus että noin voi käydä, kaveriksi valikoitui vähintään yhtä uimataitoinen kaveri.

E2: jos sattuu näkymään oranssi soutuvene jossain koivukosken korkeakosken tai ahvenkosken luokilla, laittakaa toki viestiä.

13
Etelä-Suomi / kymijoen lasku
« on: May 17, 2019, 22:06:40  »
Olis tarkotus tehdä tollanen vauhdikas kymijoen läpiajo korialta kotkaan, jos joku viittis vinkata inksan ja siikakosken kohdalta veneen nosto ja laskupaikat, tai no siikakosken alta laskupaikan tiedänkin. mitä lyhyempi matka maalla sen parempi, ei oo kanoottikeikka vaan ihan soutupaattia kokeilee sopiiko se tohon yritykseen.
 

14
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: May 09, 2019, 21:17:01  »
Pari kuhaa, matikka ja suutarikin tarjolla verkosta mutta kiirettä oli olevinaan niin laitoin savukalat takasin. Kuhat lähti fileinä kyytiin. katiskassa muutama vähän isompi ahven, 150-200g, pien siittiömade ja kymmenkunta kiloa pikkuahventa taas kerran. Hitto että sitä tuol on kyllä pohja peittoon ja sit vähän lisää, arvaa vaan mikä se särkien määrä sitte järvessä oikeastaan on.

15
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 16, 2019, 20:33:35  »
Kyl nyt alkaa olemaan jo menemätöntä, laittovat vielä luukutkin kiinni joten reunojen pitäis aueta suht nopeesti, jos vettä tulee niin jäitä ei viikon päästä ole.

Avannosta kuitenkin joutu saunavedet hakemaan, keskemmälle ei ollu pakottavaa tarvetta joten jätin väliin.16
Jos käytännön tasolla puhutaan niin ilmottaa kisat samaan malliin ku ennenkin ja jättää palkinnot kertomatta, mikä on ollu jo nähtävissä aiemmissa viesteissä.  Tulkoon valvomaan jos joutaa.....

17
Virkamiehen työ ei lopu kunnes maailma on valmis...

18
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: February 26, 2019, 20:27:35  »
lappalalla oli kyl lentokelit, joku kuulemma onnistunut kuhiakin saamaan

19
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 25, 2019, 19:24:41  »
Eipä oo jäätä kyl nimellistä enempää, ulkona 10 plus kymppi kierroksia kairassa ja välissä 25 senttiä vettä.

Rannassa vielä huonompaa, kolmessa kerroksessa ja kerrokset ohuempia. Ojat alkaa näyttämään siltä että alkaa kohta syömään sitäkin vähää pois. Jollei tule kunnon pakkasjaksoa niin jäitä ei kohta ole.

20
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 13, 2019, 21:15:21  »
Ei oo vissiin ihan kauheesti jäätä kun peruvat jo pilkkikisojakin, vai onko sitten vakiosallistujatkin jo sanonu ettei kiinnosta rämpiä. Voin kyl kuvitella että on ihan sellanen peruskaurakeli kun vanhoina hyvinä aikoina, paitsi että se jää voi tosiaan olla vähissä. lunta ja vettä piisaa sen vähän päällä varmasti.

21
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: December 23, 2018, 16:44:21  »
Näytti olevan alun toistakymmentä senttiä kovaa, saman verran pehmeää lunta päällä.

22
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: December 16, 2018, 22:11:12  »
Luumäen puolella pienellä selällä ovat jo saareen päässeet, isommalla selällä oli sellasta ettei aremmat ollu menneet kun ei ollu syytä käydä. Railot kuulemma puskeneet vettä jäälle. luulisin että olis jo ihmisen kestävät jäät kuitenkin jollei mee virtapaikkoihin. Muutama päivä menee ennenku itse menee savivelliä potkimaan, sen luulis olevan jo hyvin kiinni.

23
Nää kelit. Sillon kun olin nuori ja vilkas sekä hemmetin aktiivinen sekä taitava ja komea ja muuta siihen suuntaan oltiin jo etelä-suomessakin prkle pilkillä.

ei vissiin tarvi kuvitella ennen vuodenvaihdetta ellei raahaa läskistä arsettaan jonnekin pohjosen suuntaan.

24
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: September 18, 2018, 21:13:23  »
toiseksi isoin oli perattuna 575g, anoppi perkele ahnehti isoimman kun pääs valkkaamaan pari kappaletta päältä. 4 kipaletta mitä meille jäi painoi 1720g, ilman sisuksia ja kiduksia. just hyvä satsi niin meni kerralla.

25
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: September 18, 2018, 02:32:04  »
lemin savivellissä lähinnä porskutellaan. tämä vuosi oli tavallisen hyvä kuhien suhteen, viikonloppuna nousi taas kunnon satsi ahveniakin, 6 kappaletta sanotaan 350g-700g kun ei ollu vaakaa mukana. Hyvät ruokakalat kuitenkin. Ja tarkemman paikannuksen varmaan sai siitä kun kanukkia joutu jahtaamaan pitkin selkää, 5 kutia joutu ampumaan joista 4 osu kaulaan/päähän, yks meni perseelle kun mokoma sukelsi.

26
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: August 19, 2018, 21:50:26  »
Missähän nimimerkki ahvenia luuraa? Niistä ei oo ku runsaudenpulaa tuollakaan suunnalla. Kaivoin jonkun 20 vuotta sitten uudeleenmaalatun vibraxin jämäpakin pohjalta, ja kas kummaa, 4 ahventa viidellä heitolla. viimeseen vaan ei jääny kiinni vaikka yritti.

Jos oikeesti alkais kaislikonkärkiä kiertämään niin kylhän noita nyt sais.

27
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: August 19, 2018, 21:46:25  »
onkihommia heitettiin viime viikolla lappalalla, kaveria odotellessa ekalla heitolla niinistön venerampin vierestä puolen kilon hauki.

Lopputulos oli vajaa 40 ahventa 200g- alaspäin, haukea ei lasketa kun ei ollu keretty veneeseen eikä ollu kaikki paikalla, ja toisekseen piti olla onkikeikka ni virvelikaloja muutenkaan lasketa. 

28
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: August 09, 2018, 21:51:34  »
Maininnu joskus ahventen hullusta syönnistä? Siel on piraijaparvia taas liikenteessä, laitto 3- koon longuen kiinni niin jälkeä alko tulemaan, hyvä kun lippa pääsee pyörimään iskuilta. 23 kappaletta otin pois, just hyvät soppakalat.

29
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: July 31, 2018, 21:40:38  »
Outoa, mutta tuurista on kiinni. saatiin todella pitkää katsetta perään  kun tultiin kirkolta limsan/oluenjuonti seka jäätelönsyöntikeikalta ja tiputettiin takasintullessa uistinta veteen. en saanu toista vapaa alas kun ekassa oli reilusti kilonen kuha.

Toisen veneen porukka vetäny ehkä pitkäänkin tyhjää?

E: uistinvalinta oli muuten taas 7-vuotiaan käsialaa ottikuvan kohdalla.

30
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: July 20, 2018, 13:29:49  »
Johan on prkule, taas läks shad rappi siiman petettyä. Jotenkin jäi sellanen tuntuma että oli pienehkö kuha siiman päässä ja sitten letkaan liitty ei niinkään pieni hauki. Tuli painoa ja vääntöä ykskaks huomattavasti lisää. Ja vieläpä tasan samassa kohtaa ku edellinenkin menetys.

Tarvii kai ottaa ihan tosissaan ens kerralla, pikkasen raskaammalla kalustolla.

Pages: [1] 2 3 ... 19


center>