Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Himopilkkijä89

Pages: [1] 2 3 ... 34
2
Kirpputori / Vs: Kalassa.netin ulkopuoliset myynnit ja huutokaupat
« on: April 15, 2014, 00:19:45  »
Laitoin ylimääräiset jigipäät myyntiin:

http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/2212986

3
Tuli mieleen tämä vanha aihe, ja olen edelleenkin kovasti kalastellut tällä samalla järvellä. Melko kauan siinä meni, mutta viime talvena sain tästä järvestä 3kpl yli 500g ahvenia, ja tänä talvena melkein kiloisen 985g. Toki tutut saivat jo joskus 2010 vuonna ekat yli 500g ahvenet ylös.

Määritin tuon 985g ahvenen iän, niin tuloksena oli 11 vuotta. Eli oli ilmeisesti syntynyt juurikin tuona vuonna, kun järvessä se happikato ja kalakuolemat olivat.

Järvessä on ollut jo n. 8 vuotta järven kokoon nähden tosi kova kalastuspaine, ja ilmeisesti sen takia järvessä on ylipäätäänkin ahvenet aika vähissä. Viime vuoden keväänä pääsin vielä parina päivänä 10kg saaliiseen, mutta tänä keväänä tuntuu mahdottomalta saada edes yli 5kg saalista. Joulukuun ensijäillä pääsin sentään kerran 8kg ylitykseen.

Ahvenen keskipaino on ollut selvästi pienenemään päin nyt muutaman vuoden. Välillä on jäänyt keskipaino jo alle 50 gramman. Tänä talvena ahventen keskipaino on ollut 40-90g, kun olen järvellä noin 7 kertaa käynyt. Toki tuo edelleen on ihan hyvän kokoista, mutta etenkin yli 300g ahvenia tuntuu olevan yhä vaikeampi saada. Noita yksittäisiä noin kilon painoisia ahvenia kuitenkin järvestä muutamia löytynee.

Haukikanta on tosi runsas ja koko ajan runsastunut. Särkiä sen sijaan ei tahdo saada muulloin kun jonkun verran ihan viimeisillä jäillä. Järvessä on sekä isoja särkiä että isoja haukia. Tosin yli 150g särkiä en ole saanut enää vähään aikaan. Kuulemma järvestä saatiin viime kesänä jo yli 9kg hauki. Kiiskeissa ollaan porukalla päästy muutamaan otteeseen 100 gramman ylitykseen niukasti, viimeksi tänä talvena ja myös kahtena edellisenä talvena. Muita kalalajeja ei ole tullut vastaan.

4
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« on: February 27, 2014, 22:44:57  »
Päivitystä saapastilanteeseen. 2010 keväällä tosiaan meni useita vuosia palvelleet Powerbootsit rikki kantapäästä ja paluuta Powereihin ei ole ainakaan hetkeen tiedossa. 2011 lähtien käytössä on ollut Safari Termot, ja tästä päivästä lähtien kylmille keleille Safari Kevo Pro. Safari Termoista itellä meni kolmen aktiivisen käyttövuoden jälkeen sisävuori sen verran pahasti rikki, että jalkineen lämpöominaisuudet ei enää riitä kylmemmille keleille. Pikkupakkasilla varmaan käytän niitä vieläkin.

Kevään lämpimillä keleillä kuitenkin pääasiassa on jalassa Nike Air Pegasus goretex-lenkkarit, tosin ajattelin kokeilla kestäisikö jalkapohjat kovapohjaisia Jalas S2 suunnistuspiikkareita, jos laittais useat pohjalliset alle. Aiemmin tuli jalkavaivoja kyseisien piikkarien vuoksi. Nyt vain on kelit jäällä niin liukkaita, että kokeilen jos piikkareilla saisi paremman pidon kuin lenkkareiden ruuvinastoilla.

5
Kävin myös ekat laituripilkkikisat syksyllä ja tosiaan niitä noin metrin mittaisia vapoja oli monilla, ja kaikki käytti niissä pelkkää morria, useimmat kullanväristä. Syvemmästä vedestä moni kuten minäkin pilkki tapsilla ja käytti kehimisvapaa. Oli kyllä ihan eri laji kuin talvipilkintä ja sen ainakin huomasi, ettei siitä vaikutteita kannata hirveästi talvitouhuihin ottaa. Itsellä menestys oli vaatimatonta muutamassa kisassa, seuran kisoista kuitenkin sijat 2 ja 4. Kärkipäässä pyöri osittain ihan eri tyypit kuin talvella. Ei tuntunut yhtään sopivan itselleni tuo laji, yhdessäkin kisassa voittokalat ongittiin ihan vierestäni enkä itse saanut oikein mitään.

6
Ylivoimaisesti inhottavinta kalastuksessa on se, kun ei-kalastavat ei kalastuksen hienoutta ymmärrä.

Tässä lyhyt ja vaatimaton luetelma asioista, jotka ehkä joskus harmittivat, mutta eivät enää tunnu oikein yhtään miltään sen rinnalla, että pääsee pois neljän seinän sisältä edes muutamaksi tunniksi:

Välinemenetykset, läpimärät vaatteet, hyttyset, jäiset sormet ja varpaat, 20m/s tuuli, perskärpäset, rannaltahuutelijat, "vesien omistajat", liukkaat jäät ilman liukuesteitä, polviin asti lunta, jäätä niin paljon ettei saa tehtyä reikää, pohjaankairaamiset, kalakaverien pettämiset kun ei tulekaan pilkille, auton juuttuminen lumeen, ojaan ajo, palanut naama, gps:n toimimattomuus, kiloisten ahventen karkuutukset, siimasolmut, koko ajan äänessä olevat vanhat ukot, tuppisuut, jäihin putoamiset, rikkinäiset vuotavat saappat ja jäällä 30cm vettä, veneillä kalapaikoilla huvikseen ajelevat, roskaajat, 150-grammaisten ahventen jäälle jättäjät, mopoilijat, autoilijat, moottorikelkkailijat, pulkan vetäjät, hiihtäjät, luistelijat, koirankusettajat, kaljatölkkien jäälle jättäjät, hauet, lahnat, särjet, kiisket, pikkuahvenet, auringonpaiste ilman aurinkolaseja, kalattomuus, sumuun eksyminen, jalkojen kramppaaminen...listaa voisi jatkaa, mutta taidan jättää tähän.

Kaikesta huolimatta kalastusta parempaa asiaa ei taida maailmassa olla, hukassa sitä olis jos ei kalaan pääsis.

7
Onginta / Vs: Mato ongintaa pilkkireiästä.
« on: January 07, 2014, 23:39:07  »
Tätä on pitänyt monesti kokeilla muttei ole tullut vielä koitettua. Jos kokeilen, niin ajattelin pilkkiä ja onkia yhtä aikaa, esim. 2m päässä toisistaan olevista rei'istä. Ongella kun ei vastanykäsyä tarvitse tehdä heti niin pilkkivapaa voi pitää kädessä "koko ajan" ja nostaa onkeen tarttuvat kalat aina kun pilkinnältä ehtii. En usko, että saalis paranisi tällä konstilla, mutta ihan hauska kalastusmuoto voisi olla.  :roll:

8
Pilkintä / Vs: Montako eri lajia samalla pilkkireissulla?
« on: December 17, 2013, 23:56:49  »
Sivuaa hieman aihetta, mutta lauantaina sain neljää eri kalalajia peräkkäin pilkillä. Myös saalis tuolta järveltä jäi neljään kalaan. Järjestys oli kiiski, pasuri, ahven, särki.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 00:16:21  »
Omien havaintojen mukaan nuoria ei ainakaan kiinnosta kisat, joissa pärjätäkseen täytyy kiskoa ylös paljon esim. pientä ahventa/särkeä. Melkein kaikki tuntemani alle 20v pilkintää harrastavat kalastavatkin eniten tasapainopilkeillä, ja muutenkaan syöttien kanssa pelaaminen ei tunnu monia innostavan. Uskoisin heidän kiinnostuvan enemmän esim. 5 tai 10 ahvenen kisoista tai haukipilkkikisoista.

Toisaalta vasta pilkinnän alottaneiden olisi helpompaa aloittaa kisailu juurikin "varmoilla" paikoilla ja säännöillä, jolloin saaliiksi kelpaa kaikki pienetkin kalat. Näin varsinkin alle 12v sarjassa ja koskee tietysti myös onkikisoja.

Valmennuksen lisääminen on mielestäni itsestäänselvyys, jos vain motivoituneita nuoria löytyy. SM-pilkissä on noin 5 vuoden ajan ollut joka vuosi edellistä vuotta enemmän nuoria mukana, saa nähdä mikä on tilanne tänä talvena Ilmoilanselällä. Kasvu on toki ollut melkoisen pientä. GPS:n salliminen saattaisi lisätä nuorten mielenkiintoa kisoihin, kun nuoret GPS-ohjelmia muutenkin käyttävät muilla kalareissuilla.

Mutta täällä noita alle 18-vuotiaita pyörii, tosiaan olis kiva kuulla heidän mielipiteitään. Itse en ole nuorten sarjaan kuulunut enää 6 vuoteen, mutta omastakin mielestä noita 10 ahvenen kisoja saisi olla enemmän suhteessa normikisoihin. Ja tietty palkintopuoli ainakin pilkkikisoissa on vähän mitä sattuu, kun vertaa vetouistelukisojen palkintoihin. Sama ilmeisesti koskee onkikisoja. Tulevana talvena pidetään ainakin Vanajavedellä pari kilpailua, joissa nuorten osanottomaksu on nolla euroa ja palkinnot ovat laadukkaita kalastustarvikkeita, jotka eri kalastustarvikevalmistajat sponsoroivat nuorten palkinnoiksi. Sääli, jos nuoria ei siltikään paikalle tule. Monet välinevalmistajat suostuvat kyllä lahjoittamaan nuorille palkintoja, joten tuo mahdollisuus kannattaisi hyödyntää jos kisoja järjestää.

Eli yhteenvetona voisin sanoa, että ainakin kalastusta jo harrastavat nuoret innostuvat kyllä kilpailuista jos palkinnot ovat kohdallaan ja kalavesi on hyvä. Alle kilon saaliit eivät pahemmin houkuta vähän kokeneempiakaan kilpailemaan.

10
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 27, 2013, 01:45:05  »
4-6cm jäätä jo jokapaikassa. Pilkille pääsis mutta toukkia ei myyä missään. Joka talvi sama vituttava ongelma...
Värikoukulla tai sitten silmällä kun saa ekan kalan ylös? Tai sitten tekotoukilla? Itse koitan piakkoin avata kauden värikoukun kanssa. Syöttejäkin saisi mutta en välttämättä tarvitse.

11
Mainostus Sallittu! / Vs: Ketjukoukkuja "ATSU"
« on: November 22, 2013, 02:09:24  »
Jonkin aikaa ollut jo saatavilla myös värikoukkuja:

http://pilkkikilpailut.blogspot.fi/p/atsu-varikoukut-varikartta.html värikoukkujen värikartta

http://pilkkikilpailut.blogspot.fi/p/blog-page_19.html  ketjukoukkujen värikartta

Värikoukkuihin tulossa vielä paljon lisää värejä, ehkä ketjukoukkuihinkin.

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: November 09, 2013, 17:26:47  »
Aamulla uistelemaan jos ei hirveän kovaa sada.

13
Pyydyskalastus / Vs: Katiskasaaliit
« on: November 09, 2013, 17:25:18  »
Weke-katiska meikäläisellä ja tänään tuli viimeksi koettua. Saaliit on ollut kovasti huononemaan päin syksyn mittaan. Nyt oli pari yli 100g ahventa ja kymmenkunta pienempää. Viime viikolla koin viimeksi ja silloin parikymmentä ahventa, isoimmat noin 100g ja lisäksi reilu 700g made. Katiskaa pidin vain metrin vedessä, mutta nyt siirsin sen syvempään yli 2m veteen kun oli niin heikkoa.

Parhaimmillaan kesällä tuli ahventa kerralla katiskaan ehkä 4-5 kiloa yhdessä päivässä. Yli 400g ei koko kesänä ensimmäistäkään mutta yli 300g jokusia. Lisäksi bonuksena 1,5kg ankerias kaislikon reunasta. Madetta tulee näin syksyllä yleensä hyvinkin katiskalla jos pitää selkäkarikoilla. Nyt katiska on yhen karikon reunassa ja saa nähdä tulee mateita.

Viime talvena pidettiin koko talvi katiskaa madepaikalla ja mateita tuli helmikuussa yhdellä kokemiskerralla 12 kiloa/40kpl eli aikas pientä oli. Noiden lisäksi tuli koko talvena vain pari madetta ja pari ahventa.

14
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2013-2014
« on: October 26, 2013, 23:28:40  »
-Pärjätä kisoissa omavalmisteisilla koukuilla. (Muita en enää käytäkään ketjussa ja värikoukussa.)
-Päivittää aktiivisesti blogia ja höystää sitä kuvilla aiempaa enemmän.
-Pilkkiä värikoukulla kisoissa aiempaa enemmän ja voittaa ensimmäinen kisa värikoukulla.
-Oppia pilkkiä Ilmoilanselkää sen verran, että SM-kisoissa voisi jotenkin pärjätä (ehdottomasti kovin tavoite)


15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: October 26, 2013, 22:44:27  »
Huomenaamulla syksyn kolmanteen laituripilkkikisaan. Jäältä olis vaan aika paljon mukavampaa.  :|

16
Mainostus Sallittu! / Ketjukoukkuja ja värikoukkuja "ATSU"
« on: September 10, 2013, 23:01:46  »
Eli myynnissä ketjukoukkuja. Tarkemmat tiedot löytyy blogistani:

http://pilkkikilpailut.blogspot.fi/p/blog-page_19.html

17
Vieheet / Vs: Jesse Hunter 9 / 12cm "mallia 2013"
« on: July 13, 2013, 17:37:29  »
Joko löytyisi joltakulta käyttökokemuksia?

18
Vieheet / Vs: Savage Gear 4play
« on: July 13, 2013, 17:36:26  »
Tuota 19cm on tullut vedettyä hauelle jonkun verran ja on ihan hyvä uistin ollut. Sellaisia 1-4kg haukia pääsääntöisesti, ei juurikaan alle kiloisia. Tuota orange tiger -väriä on tullut käytettyä.

Nämä on ollut Kalakaapussa jo pitkään 5€/kpl ja on edelleenkin...http://www.kalakaapu.fi/kauppa/product_details.php?p=1479

19
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Jigivapa
« on: July 13, 2013, 17:29:30  »
Eipä noissa hirveesti kannata sitä viehepainosuositusta tuijotella. Jotkut 5-20g vavat saattavat olla jämäkämpiä kuin toisen merkin vavan 7-30g jne.

Itse olen jonkun verran jigitellyt myös jerkkivavalla ja sellainen voisi olla sun tilanteeseen ihan sopiva. Ei toki kuitenkaan mikään järeän luokan jerkkivapa. Toinen vaihtoehto voisi olla vertikaalijigaukseen tarkoitetut vavat. Ainakin Berkleyn Skeletor ja Selection Series Vertical voisivat olla sopivia. Noista vertikaalivavoista ei itsellä kyllä ole kokemusta. Myös Savage Gearin Bushwhacker voisi soveltua käyttötarpeisiisi.

20
Mainostus Sallittu! / Vs: Kilpapilkintäblogi
« on: July 02, 2013, 19:52:00  »
http://hupikalastus.blogspot.fi/

Nykyään ainakin yritän pitää blogia myös kesäkalastuksesta.  :wink:

21
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: June 27, 2013, 01:27:08  »
Nyt tuli oltua pari tuntia kaverin kanssa Sotkanvirralla ja kymmenkunta ahventa ylös. Yksi yli 300g, muuten turhan pientä 50-100g melkein kaikki.

Alamittaisia kuhia tuli pari kappaletta juuri ennen pois lähtöä, aikaisemmin oli kiinni n. 700g mutta eipä pysynyt.

Virtausta kun vähän saisi niin varmaan kalaakin nousisi, vesi melkein paikallaan "virrassa".

22
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: June 26, 2013, 01:29:02  »
Nyt nousi jo 20 ahventa Sotkanvirrasta, mutta koko oli ihmeen vaisua. Vain yksi yli 200g ja keskipainokin vain 90g. Virtaus oli turhan pientä jälleen, mutta ihan ok siihen nähden nousi kalaa.  :roll:

Onko tuo Kaivanto kuinka hyvää paikkaa ahvenelle? Itse olen sieltä vain kuhaa koittanut ja pariin vuoteen en sitäkään.  :roll:

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Paljonko rahaa kalastukseen vuodessa?
« on: June 21, 2013, 16:31:09  »
Autokuluihin menee useita satoja euroja vuodessa, muita kuluja ei oikein ole. Onneks sponsoreita alkaa pikkuhiljaa ilmaantuun.  :-)

24
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: June 20, 2013, 13:26:44  »
Kyllähän tuolla Kaivannossa kuulemma porukkaa ollu kiitettävästi ja jotkut saaneet kalaakin ihan hyvin. Itse käväisin eilen Sotkanvirralla pari tuntia ja ainoastaan yksi 300g ahven ja 700g kuha + alamittainen ja yhden mittakuhan karkuutus. Taidan kokeilla ensi kerralla sitä Kaivantoa.

Virtaus oli aivan olematon ainakin eilen, mutta joskus tuosta tulee hyvin vaikka ei virtaisikaan. Vesi on ehkä vielä turhan viileää jotain 16-17 astetta, veikkaan että lähipäivinä saaliit paranee kun vedetkin taas lämpenee.

25
Länsi-Suomi / Vs: Suonojärvi, Vesilahti
« on: June 16, 2013, 02:05:22  »
2,46kg kuha isoin tältä vuodelta jigillä. Mittakaloja tullut keskimäärin ehkä 5-6kpl illassa.

26
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 16, 2013, 01:55:17  »
Yhden kerran on tullut vasta kuhaa uisteltua tänä kesänä, kun tulee enempi jigailtua. Yli 40cm kuhia tuli 2kpl, ensimmäinen Eepe-vaapulla ja toinen Karismaxilla. Jesseillä ja Merimetsoilla ei tällä kertaa kaloja ylös asti noussut. Kuvan 9cm Eepe-vaappu oli ensiuitossa ja kala tuli kun mökkirannasta souteli sen 10 minuuttia.  :-)


27
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: June 13, 2013, 23:04:16  »
Nanofiilillä + fluorocarbonilla nyt muutama jigauskerta takana ja ei vielä yhtäkään "yllättävää" siiman katkeamista. Melko helposti kyllä siima tuntuu rispaantuvan kivikoissa, mutta katkeillut ei ole kun on uusinut solmun riittävän usein. Kerran pahasti pohjaan juututtua kyllä Nanofil katkesi ennen fluorocarbonia, vaikka vetolujuutta luvattu noin tuplasti verrattuna fluorocarboniin.

Jos haukipaikalla olen välillä jigaillut, niin ohut Predator-perukesiimasta tehty peruke on ainakin toistaiseksi kestänyt hauet.

Tuosta Firelinen pinkistä siimasta olen myös kuullut että hyvin pelittää, ja tuossa siimassahan on voimassa joku kampanja ja se on monessa paikassa saman hintaista kuin honkkarissa, Kalakaapussa sentin halvempaa.  :-D http://www.kalakaapu.fi/kauppa/product_details.php?p=1826

28
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: May 22, 2013, 00:08:52  »
Nanofiiliä 0.20mm vahvuudessa tuli eilen käytettyä eka kerta kivikossa ja ei kertaakaan rispaantunut poikki 3-4 tunnin jigailussa. Käytin kylläkin 30-40 sentin fluorocarbonperuketta (0.35mm). Siima katkesi kylläkin jigin jäädessä uppotukkiin (?) ja todella kovaa sai repiä että sai siiman katkeamaan. Että ensituntuma siimaan melkoisen hyvä, mutta katsoo sitten muutaman kerran jälkeen alkaako siiman kanssa tulemaan ongelmia. Mutta tuohon siimaan tosiaan tarvitsee esim. sen solmun mikä siinä paketissa on.

29
Länsi-Suomi / Vs: Suonojärvi, Vesilahti
« on: May 21, 2013, 23:50:19  »
Eilen jigillä 3 yli kiloista kuhaa ja muutama pienempi. Yksi pienehkö hauki ja 4kpl 100-200g ahvenia.

30
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarjousketju
« on: May 20, 2013, 13:28:42  »
http://www.kalakaapu.fi/kauppa/product_details.php?p=1479

Savage Gear -vaappuja vitosella kappale. Toimii vähän isommalle hauelle.

Pages: [1] 2 3 ... 34


center>