Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - KYMPPIKERHO

Pages: [1] 2 3
1
Vetouistelu / Vs: Miten kilpauistelu eroaa vapaa ajan uistelusta?
« on: September 21, 2007, 21:20:34  »
Kilpauistelu eroaa vapaa-ajan uistelusta ainakin siten että jostain syystä joissakin kilpailuissa joidenkin venekuntien selvästi silminnähden alamittaiset/painoiset kalat hyväksytään ja toisten ei. Olen nähnyt tämän ja moni on jopa huutanut punnitustilanteesa että: Ei V..ittu lopettakaa jo. En mainitse tässä mitään nimiä tai kilpailuja, mutta näin on. Sanokoot muut mitä hyvänsä ja ne jotka alkavat vaatia päätäni vadille niin tervetuloa!

Ps. En ihmettele yhtään vaikka osa kaloista on jopa rysissä odottamassa. Palkinnothan ovat joskus jopa venettä jne.

pps. Vapaa-ajan uistelussa tätä ongelmaa ei ole. Ei muuta kun kireitä siimoja.


2
Itä-Suomi / Vs: Sulkava!
« on: April 24, 2007, 19:59:19  »
Tuo lohikoski lohilahdella on juuri partalansaaren toisella puolella joten en tunne paikkoja sieltäpäin. Vai onko nuo tuliluodot jossain muualla? Itse hinaan vaappuja Siikaniemen suunnalla jossa vesialueet: Enonvesi, Jaaninvesi, Tuonilahti, siis melko lähellä Linnavuorta.

3
Vieheet / Vs: Paras Rapala
« on: April 22, 2007, 09:24:53  »
Paras on ehkä jointed 5cm.

Onko ehkä parhaimmillaan miekkakalan pyynnissä vai toimiiko kenties muikunuistelussa paremmin? Paras sitä, paras tätä? Miksi?

4
Vieheet / Vs: Paras Rapala
« on: April 21, 2007, 20:27:30  »
Rapalan tasapainot on vielä ihan ok, mutta vaaputtimista en oikein tiedä. Jotenkin ne kaikki toimii vähän satunnaisesti. En oikein Rapalafani ole muutenkaan. Sanotaan nyt kuitenkin jointed, koska ovat toimineet melko hyvin matalassa ja kylmässä vedessä. Väritykseltään tällainen salakka/särki ja kirjo osoittautuneet parhaiksi. Ehkäpä syy on uittajassa ettei Rapalat ole menestyneet omassa käytössäni.

Toimii satunnaisesti? Rapala on varmaan ainut vaappujen valmistaja jonka vaaput ui lähes aina liiankin hyvin, tarkoitan sitä että niillä ei ole syntyessään minkäänlaista hakevuutta vaan ui tasaisen konemaisesti. Uinti löytyy omien kokemusten perusteella jokaisesta Rapalan vaapusta minkä paketista kaivaa ilman säätöjä ja pienellä vaivalla niistä saa sellaisen kuin itse haluaa. Se mikä on paras Rapala niin en ota tuohon mitään kantaa. Jokainen viehe toimii oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Voisin väittää että Super Shad Rap ja Magnum ovat parhaita mutta en väitä. Se miksi ne minulla toimii johtuu pelkästään siitä että olen perehtynyt kyseisten vaappujen sielunelämään vuosien ajan. Lopuksi totean että niistä muodostuu itselle parhaat vaaput merkistä riippumatta kun tietyn mallin kanssa aina vaan kalastaa ja kalastaa ja miettii miksi se ei toimi tai miksi se toimii juuri nyt. Yhdelläkään vaapulla en kalasta sellaisenaan kuin sen paketista kaivaa. Jos ei muuta niin vähintään maalaus menee aina uusiksi.

5
Kaupan kalatiskillä haukifile on muuten noin kymmenen egee kilo... miettikääpä sitä
.. saisikohan satasen jos veisi kymppikerholaisen kaupan kalatiskille.  :-P

Laskekaa vaan ne kymppikerholaiset takaisin.

6
Itä-Suomi / Vs: Sulkava!
« on: April 08, 2007, 15:51:08  »
Minua kiinnostaa kalastaako kukaan täältä sulkavalla? jos kalastaa kertokaa vähän saaliista nyt tänä keväänä..

Kyllä kalastaa.

Appivanhempien mökki on sulkavalla ja siellä tulee lankomiehen kanssa kalastettua pääsääntöisesti vetouistelemalla koko avovesikausi. Partalansaaren luoteiskulman vedet ovat sen verran hyvin koluttu että voin sanoa tuntevani ne vedet melko hyvin. Sulkavan kirkonkylän liepeiltä jäät ovat jo lähteneet mutta tuolla missä uistelemme on vielä täysi jääpeite lukuunottamatta yhden virtauskohdan auennutta kohtaa. Näillänäkymin uistelemaan pääsisi viikon 16 lopussa mutta töitteni takia en pääse kuin vasta vapuksi. Sitten voin kertoa enemmän...........

7
Heittokalastus / Vs: Bomber Long "A"
« on: April 08, 2007, 10:57:48  »
Kuinka syvällä tommonen Bomber long A oikein ui?

Ui n. 1.5 metrissä.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Pimeässä hohtava vaappu?!
« on: March 13, 2007, 19:41:48  »
Älkää sekoittako fluoresoivia värejä pimeässä hohtaviin. Fluoresoivat ovat kyllä hyvin kirkkaita värejä mutta syvällä tai pimeässä ne eivät juurikaan paremmin näy.
No siis jos nyt noita "Tässejä" tarkoitit niin ne on käsitelty jollain fosforilla.
 :-D
Et kyllä ne pimeässä [HOHTAA]
 

Niin ja fosforia on vain ja ainoastaan yhden väristä. Voihan siihen fosforin päälle laittaa kuultomaalia päälle jolloin ne näyttävät värillisiltä kädessä, mutta silloin kuin pimeässä hohtavaa fosforia tarvitaan kuten yöllä tai erittäin syvissä vesissä niin nuo kuullotukset sen päällä vain heikentää sitä fosforin hohtoa ilman että niistä väreistä on enään mitään jäljellä. Olen käsitellyt tuota värioppia monessakin eri keskustelussa tällä foorumilla ja noista värien näkymisistä en rupea enään väittelemään.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Pimeässä hohtava vaappu?!
« on: March 13, 2007, 18:59:08  »
Rapala ei valmista pimeässä hohtavia uistimia ja en ole aivan varma valmistaako kukaan muukaan. Ja varsinkaan erivärisiä pimeässä hohtavia uistimia ei käytännössä voida edes tehdä. Älkää sekoittako fluoresoivia värejä pimeässä hohtaviin. Fluoresoivat ovat kyllä hyvin kirkkaita värejä mutta syvällä tai pimeässä ne eivät juurikaan paremmin näy. Ainut ja oikea konsti on maalata vaappu tai lusikka lpimeässä hohtavalla maalilla jota löytyy mm. Lakkavalmisteelta.

Kuvassa on juuri kyseisellä maalilla maalattu Rapala Magnum. Kuva on otettu ilman salamaa täysin pimeässä huoneessa. Huomioikaa myös se että tuo loiste kestää "ladattuna" n. 10-15 min ja sen jälkeen sekään ei loista vaan se pitää "ladata" uudestaan joko luonnonvalossa tai valolla. Uv-valolla eli mustalla valolla saa maximi hyödyn "lataukseen". Jos ei sellaista omista niin taskulamppu ajakoon asiansa, mutta tuolla Uv-valolla loiste palautuu heti ja paljon kirkkaammaksi kuin luonnon-tai muilla keinovaloilla.


10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ul-vehkeet
« on: March 11, 2007, 19:38:46  »
Vavan pituushan ei kerro siitä mitään että onko kyseessä UL-vapa vai ei vaikka usein UL-vavat ovatkin melko lyhyitä. Myös jerkkivavat ovat usein erittäin lyhyitä ja ovat kaikkea muuta kuin UL-vehkeitä. Asiantuntevasta kalastusliikkeestä löydätte varmasti tarvitsemanne tikun ja opastuksen mihin käyttöön vapa sopii.

11
Heittokalastus / Vs: isot kudulla olevat hauet
« on: March 01, 2007, 19:56:17  »
Vertailukohtana kasa vieheitä joita en ole käyttänyt vuosiin.
!!! Miks ihmeessä??? Noihan on iha älyttömiä haukikoneita! Varsinki silmään pistää noi Tiikerinväriset suspit!

Tavoittelen vain sitä suurta. Tavoite täytetty kun 20kg hauki on käynyt veneessä. Toki se iso voi napata pieneenkin mutta itse uskon että isolle isoa näin pääsääntöisesti. Mikään ei ole niin turhauttavaa sitä suurta hakevalle kuin se että niitä kilon pulikoita pyristelee siiman päässä ihan riesaksi asti. Ja olen siirtymässä pikkuhiljaa kokonaan pelkästään uisteluhommiin. Se on vain mielestäni mielekkäämpää.

Ps. Voin luopua koko setistä kerralla mitkä näkyvät pakissa jos joku tekee asiallisen tarjouksen.

12
Heittokalastus / Vs: "Kontrasti"-väritys uistimessa.
« on: February 24, 2007, 11:41:25  »
Mutta miltäs nuo hauen tavlaliset saalis kalat, ahven, särki, salakka, lahna ym... näyttävät syvällä!
Nyt on puhuttu vaan noista kontrasti väreistä mutta miten sitten oikeiden kalojen värit erottuu? Eli miten esim. ahven erottuu tollasesta sameahkosta vedestä tai vaikka lahna? Niitähän se hauki pääsääntöisesti syö!
Itse en ole miettinyt tätä väri aisaa enkä kyllä tule miettimäänkään. No taidanpa vähän kuitenkin verrata tota kontrasti kuvaa ja omia vaapujani...
 :-)

Siinäpä se asian ydin onkin. 

Viehe erottuu siitä massasta jollakin tavalla joko uinniltaan tai kontrastiltaan mikä joko miellyttää tai ärsyttää kalaa. Molemmat ovat kuitenkin uskoakseni iskun aiheuttavia tekijöitä. Ei pidä vähätellä vieheen uinnin merkitystä sillä samalla tavalla se joko miellyttää tai ärsyttää kalaa. Näiden kahden asian yhteensovittaminen onkin kaiken A ja O. Siihen tämä koko viehekalastus itseasiassa mielestäni perustuu.

Sekoitetaan pakkaa vähän lisää. Koska värejähän ei oikeasti ole edes olemassa koska nehän ovat vain valon aiheuttamaa "harhakuvaa" minkä näkee missäkin olosuhteissa eri tavalla niin kontrasti on se asia mikä loppupeleissä ratkaisee sen mikä näkyy missäkin ja miten ja kuinka selvästi.

Otetaan vielä yksi esimerkki lisää näistä kontrastivieheistä.

Miksi papukaija väritys antaa hyvin vaikka haukea ja kuhaa pimeässä tai huonoissa valaistusolosuhteissa?

Siksi että huonoissa valaistus olosuhteissa (hämärässä, humusvesissä jo 5 metrissä kirkkaalla päivälläkin, tummissa metsälammissa jo metrissä jne.) se keltainen näkyy lähes valkoisena, punainen lähes mustana ja se vihreä joltain siitä väliltä. Eli papukaija on kontrastiviehe parhaasta päästä.

Ja nyt tullaan siihen että monesti kalat ottavat kuitenkin vieheeseen jossa kontrastit ovat pienet. Esim. harmaa pohja, vähän sinistä ja ehkä vielä selkä vähän tummempaa harmaata kivoja häivytyksiä sinne tänne ja näyttää hienolta kädessä. Tälläine viehe näyttää vedessä väritykseltään melko oikealta kalalta. Kun kalat ottavat mielummin tällaiseen kuvaan kuin voimakaskontrastiseen on silloin kyse kalastuspäivästä jolloin kokonaisärsykkeen ei tarvitse olla suuri. Kokonaisärsyke muodostuu siis vieheen uinnista, koosta ja kontrastista.

Siksi käytän itse vain yksinkertaisia kontrasti vieheitä koska niistä on helppo valita viehe tilanteen mukaan. Eli jos tuntuu siltä että kokonaisärsykkeen ei tarvitse olla kovin suuri niin laitan siiman päähän vieheen joka on edelleen vain 2 värinen mutta on väreiltään semmoinen joka muodostaa neutraalimman kokonaiskuvan. Ja vielä lopuksi totean että näitä vieheitä on nopea maalailla ja kokeilla uusia juttuja eikä tuu ylimääräistä vaivaa monimutkaisista maalauksista häivytyksineen sun muineen koska kontrasti on se mikä pelin pelaa. Ja omien kokemuksieni mukaan sillä ei ole merkitystä millä väreillä kontrasti luodaan kunhan se vaan luodaan. Siis tarkoitan että siinä mielessä ei ole väliä millä väreillä kontrasti luodaan kunhan kontrasti on tilanteeseen sopiva. Esimerkiksi on suhteellisen samantekevää huonoissa valaistusolosuhteissa että onko pääväri: keltainen, valkoinen tai hopea ja että onko vaikka raidoitus väri punainen, musta tai ruskea. lopputulos on lähes sama. 

13
Heittokalastus / Vs: "Kontrasti"-väritys uistimessa.
« on: February 23, 2007, 19:45:43  »
Vieheen värityksessä kontrastin merkitys käsittääkseni korostuu vedenalaisen näkyvyyden huonotuessa. Huono näkyvyys tarkoittaa hyvin tummaa tai sameaa vettä, sekä yleisesti kalastusta pimeällä kelillä tai syvässä vedessä.

Oma heittokalastukseni tapahtuu enimmäkseen alle kolmen metrin vesikerroksessa, usein vettä ei ole metriä - puoltatoista enempää ja alle metrinkin vettä kolutaan usein. Näin matalassa kaiken värisillä vieheillä on tullut haukea. Kontrastia enemmän olen kiinnittänyt huomiota vieheen yleisilmeeseen (tumma - vaalea, välkehtivä - mattapintainen, luonnollinen - räikeä, itse värisävy). Esimerkiksi kirkkaan veden värinä pidetty sininen on antanut kalaa ruskeissakin vesissä toisinaan ihan hyvin, jos se on ollut vieheen selkävärinä esim. muuten vaaleassa tai metallinhohtoisessa vieheessä.

Olet aivan oikeassa että juurikin huonoissa valaistusolosuhteissa noista kontrasteista on enemmän iloa. Itselläni käytössä kaikissa valaistusolosuhteissa läpikauden ja pelittää mutta siihenhän se kala nappaa mikä on vedessä. Olisi kuitenkin kiva saada tänne muidenkin ajatuksia aiheesta koska tämä on tarpeellinen ja hyvä aihe. Vai onko aiheet: onko Storm hyvä jne. vallannut kaikkien sielut vaikka tarjolla olisi aihe josta monikin voisi saada vinkkejä kalastuksellisesti. Osallistukaa!


14
Heittokalastus / Vs: "Kontrasti"-väritys uistimessa.
« on: February 23, 2007, 18:52:16  »
Miten sulla on toiminut tuollainen kelta-musta raidallinen, olet varmaan kokeillut ja käyttänyt ? Itsellä ainakin keväällä ja syksyllä ehdoton yhdistelmä. Mikolta ostin yhden ke-mu-mallin missä oli kontrasti saatu aikaan ns.verkkokuviolla, sekin pelaa mainiosti.

Toinen kokeilemisen arvoinen on ihan puhdas valkoinen ja siinä vihreät/mustat raidat, sellainen tulossa, kunhan vaan saan taas itseni tekemään asialle jotain...


Kelta- tai oranssi-musta raidallinen on ollut tosiaan aika hyvä ainakin keväällä. Omalla kohdallani kelta-puna ollut ykkönen lähes vuodenaikaan kuin vuodenaikaan mutta kyllä tuo kelta-musta tai oranssi-musta on yksi luottoväreistäni varsinkin keväällä ja uistelussa "huonolla syönnillä" syvältä vedossa. Tosin uistelu ja heittokalastus ei ole ehkä täysin vertailukelpoisia keskenään, mutta mielestäni ainakin hauen kohdalla näitä voidaan vertailla keskenään. Mainittakoon vielä tässä vaikka siellä vetupuolella on tullut jo mainittua jos ei ole jonkun silmään osunut että nuo kontrastit ovat antaneet silleen kalaa että joko luonnottomilla väreillä tulee päivästä riippuen ja toisaalta luonnollisilla väreillä taas toisena päivänä. Kontrastit kuitenkin molemmissa voimakkaat. Esim. Kelta-puna tai hopea-musta joista tuo ensiksi mainittu täysin luonnoton väreiltään ja jälkimmäinen luonnollinen väreiltään.

15
Heittokalastus / Vs: "Kontrasti"-väritys uistimessa.
« on: February 23, 2007, 18:18:20  »


Jos tuo kontrastiväritys ei ole tuttu käsite kenellekkään niin Pete tarkoittaa tämäntyyppisiä värityksiä uistimissa. Tässä neljän vaapun kuva joissa kaikissa on voimakas kontrasti. Eli yleensä kontrastiuistimissa on 2 selvästi toisistaan erottuvaa väriä. Tässä kontrastit toteutettu kahdella tavalla. Raidoitus ja pallotus. Hyvä esimerkki kontrastivärityksestä on myös punapää, siis yleensä vaappu jolla punainen pää ja valkoinen takapää. Värejä millä saa voimakkaan kontrastin tai vähemmän voimakkaan kontrastin on lukemattomia, nämä siis vain esimerkkinä.

Omat kokemukset näistä ovat sen verran hyviä että käytän vain ja ainoastaan kontrastivärityksiä vieheissäni niin heitossa kuin vedossakin vuodenajasta riippumatta.

Tuo ahvenraidoituksella toteutettu kontrasti on ollut paras hauelle ja pallotuksella toteutettu parempi kuhalle. Palloitus toimii myös hauelle.

Värityksiä minulta löytyy vähän toista kymmentä molempia niin raidoitettuja kuin pallotettujakin. Kaikissa siis vain kahta eri väriä + punainen leuka. Vetouistelu puolella minulla kuva 8 erilaisesta kontrastivärityksestä.(Hauen uistelu miksei muutkin aiheessa) Huomataan myös se että kontrastiväritys voidaan toteuttaa myös siten että kontrastista voi tulla mieto. Esimerkkinä tumma uistin mustilla raidoilla. Yleensä itselläni ovat voimakas kontrastiset väritykset toimineet paremmin hyvällä syönnillä ja matalakontrastiset huonolla syönnillä. Tai on ehkä väärin sanoa hyvällä ja huonolla syönnillä koska kontrastiväritys mikä antaa kalaa löytyy lähes aina mutta kalaahan ei tietenkään aina tule niin paljon kuin taas toisinaan.

Kertokaahan muutkin vähän omista kokemuksista.
16
Vetouistelu / Vs: Kalastusvenee varustelu.
« on: February 19, 2007, 13:45:14  »
Joo varmasti gps:ään on mahdollista saada karttaohjelma/karttapohja joka voi näyttä tietyn pisteen syvyyden. Sillä yksittäisellä tiedolla ei uistelukäytössä ole kuitenkaan juuri mitään virkaa. Toisinsanoen Gps näyttää tietynpisteen syvyyden samanlailla kuin merikartatkin mutta vain elektronisessa muodossa, ei sen enempää. Kaikuluotain LUOTAA pohjaa ja sen muotoja josta uistelussa on hyötyä ja mistä tässä nyt itseasiassa on kysymys. Gps EI LUOTAA yhtään mitään.

Gps näyttää tarkan nopeuden joka on uistelussa tärkeää ja vielä tarkemmin kuin yhdenkään kaiun oma nopeusanturi.
Gps ohjaa sinut turvallisesti takaisin rantaan äkkisumun yllättäessä. (kokemusta on) Eli on myös turvallisuus seikka.
Ja minkä itsekin mainitsit niin siihen on kätevä laittaa muistiin reitin minkä on uistellut ja merkata vaikka ottipaikat.


17
Vetouistelu / Vs: Kalastusvenee varustelu.
« on: February 18, 2007, 18:13:30  »
Toi gepsi on aika peli olla mukana pikkasen hyvin näkee syvänteet ja voi laittaa myös ottipaikat ylös ja näkee reitin mitä on ajanut.

Kyllä minä väittäisin että kaikuluotaimella näkee ne syvänteet ja gps:llä näkee tarkalleen ottaen missä on ja siihen gepsiin voi kyllä laittaa esim. ne ottipaikat ylös ja reitin minkä on uistellut.

18
Vetouistelu / Vs: Kalastusvenee varustelu.
« on: February 18, 2007, 16:24:21  »
No kun ollaan vetouistelupuolella niin:

Edellämainittujen perusvarustuksien lisäksi

-kaikuluotain
-takila tai vaikka 2
-40hv moottori tai suurempi niin vaahtosammutin pakollinen
-kompassi tai gps
-vapatelineitä
-plaanarit

Mitkään edellämainituista ei tietenkään pakollisia mutta uisteluhommissa minun mielestä perusvarusteita.

19
Heittokalastus / Vs: isot kudulla olevat hauet
« on: February 17, 2007, 17:04:08  »
No on aika jättiläinen  :-D
Mistä noita saa ostaa ja paljonkos tuommoinen painaa  :?

Ei saa ostettua mistään. On omia tekeleitä.

20
Heittokalastus / Vs: isot kudulla olevat hauet
« on: February 17, 2007, 17:02:49  »


Ja tuossa edelleen JättiMagnumi ja 3 tavallista Super Shad Rappia ja 1 Mega Super Shad Rap jota pidän äärimmäisen hyvänä suurhaukivieheenä.

Valitettavasti nuo värit ovat aika hailakoita näissä kuvissa kun en omista kuin kamerakännykän.

Jätti SSR painaa 120 grammaa ja on tehty balsasta ja on painotettu mutta kuitenkin kelluva.
Jättimagnumi painaa 140 grammaa ja on tehty amerikan tuijasta, kelluva sekin.

21
Heittokalastus / Vs: isot kudulla olevat hauet
« on: February 17, 2007, 16:54:44  »


No tossa ihan uusi JättiMagnumi 42cm. Innolla odottelen kevät hommissa miten heitellessä käy. Ja koko kesän tulee takilan perässä.
Vertailukohtana kasa vieheitä joita en ole käyttänyt vuosiin.

22
Heittokalastus / Vs: Kun kala ei syö
« on: February 15, 2007, 10:51:27  »
Kun kala ei syö sillä ei ole nälkä :-)

Vaikeita päiviä, jopa kalattomia päiviä tulee kaikille.

Jos syönti on huonoa kokeile:

-eri paikoista
-eri syvyyalueilta
-erityyppisiä vieheitä
-erilaista uittoa
-sitä mikä ei ole koskaan toiminut
-huonolla syönnillä yleensä pienempää viehettä (poikkeus vahvistaa säännön tässäkin) tai tarjoa jättiä
-tummasävyisiä vieheitä

Et maininnut mitä kaloja pääsääntöisesti kalastelet ja onko käytössäsi venettä, mutta nämä näin yleisesti.

23
Vetouistelu / Vs: Hinta/laatusuhde parhaasta vetouistelu kelasta
« on: February 15, 2007, 09:00:53  »
Nyt kuullostaa vähintään Perza erikoiselta.

Mielestäsi 6000:lla ei tee mitään koska ovat leluja. Kuitenkin kelpuutat käyttöön 7000 döörit ja Sevenit, pidät niitä ilmeisesti laadullisesti parempina keloina kuin 6000:sia vaikka niissä ei ole juuri muuta eroa kuin koko. Vähän kaipaisin nyt valotusta asiaan. Itselläni käytössä juuri Amban 6000:sia ja hyvin on pelannut ja pelaa.

24
Vetouistelu / Vs: Hinta/laatusuhde parhaasta vetouistelu kelasta
« on: February 14, 2007, 19:57:03  »
lähinnä sitä tarkotin että yhden 6000:sen hinnalla saa kolme tollasta settiä, joten varmaan hintaansa nähden ovat ihan kelvollisia

6000 döörejä saa 59€ kipale.

25
Vetouistelu / Vs: suspijigigillä uistelu
« on: February 12, 2007, 22:04:40  »
Siis, nyt jos olen jotain ymmärtänyt, niin jokuhan sai 4tuuman jigillä uistelemalla 2kg ahvenen. (Paino oli muistaakseni 12g tai 14g)

No kyllä se todellakin toimii. Tämän touhun suurena miinuspuolena voidaan pitää sitä että nuo suspit ovat suurinpiirtein kertakäyttökamaa sopivan hauen iskiessä (yhtä huono kulutuskestävyys tietenkin heiteltäessäkin) mutta ennenkaikkea C&R kalastajat voivat unohtaa tämänkin touhun. Valitettavan usein suspi löytyy taipuisana syvältä kalan kurkusta ja kun koukut löytyy niin ylhäältä kuin alhaaltakin niin kala on melko todennäköisesti ylösotettavassa kunnossa. Alakoukun poisto muuttaa asiaa jo aika paljon mutta en voi suositella C&R kalastajille.

26
Vieheet / Vs: nils master invincible
« on: February 12, 2007, 11:04:58  »
Numero 13 saa siunaukseni. Siinä on kontrastit kohdallaan. Jos Tosta listasta pitäisi 5 valita hauelle: 10,11,13,90,03

27
Heittokalastus / Vs: Hauen kevät uistimet?
« on: February 10, 2007, 20:55:50  »
Kudun jälkeenhän nuo ovat erittäin nälkäisiä ja lähes mikä vaan käy. ISOA ja näkyvää rauhallisella uinnilla/uitolla. Esim. Isommat Magnumit 18cm ja ylöspäin. Super Shad Rapit. 14cm SSR antaa suurinpiirtein samankokoisen "hahmon" kuin pidemmät solakat vaaput. Isot Nilsut. Itse tarjoan vielä paljon isompia (omia tekeleitä)

Ps. Mode Pete. Kuvia saat viimeistään ensi sunnuntaina niistä jäteistä, ehkä jo lauantaina.

28
Vetouistelu / Vs: Minkä paksuista siimaa käytät vetouistelussa?
« on: February 03, 2007, 19:47:58  »
Kuitusiimana 0.25 ja monofiilina 0.40 ja ylöspäin

29
Vetouistelu / Vs: suspijigigillä uistelu
« on: February 03, 2007, 19:46:21  »
No kyllä täytyy myöntää että ymmärsin sen Rapala pointin. Piti vaan esittää "tyhmää" kun vähän kiehui tuo mieli. Ja huolestuttavintahan tässä on se että ikää on tosiaan jo 30.

Se ei kyllä ollut vitsi että saatan oikeasti tarvita apuja niiden kuvien laittamiseen tänne. Luin tuolta jostain palstalta selkeet ohjeet mutta nuo host it sun muut itit on mulle aika hepreaa. No kaveripiirisssä on näitä datahanskoja niin se ei jää siitä kiinni.

30
Vetouistelu / Vs: suspijigigillä uistelu
« on: February 03, 2007, 19:11:58  »
Vai oisko mittanauha ja muut vaaput havainnollisempi? Ei tarvitse vastata. Laitan vaikka molemmat.

Pages: [1] 2 3


center>