Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kuhan kalastaja

Pages: [1]
1
Järvikohtainen keskustelu / Räväjärvi
« on: May 05, 2017, 07:59:45  »
Aloitetaan tällekin oma keskustelu. Houkuttelevan näköinen paikka. Ahvenia, särkiä, kiiskiä ja siika on tullut. Mites te  muut olette tuolta saaneet kalaa? Mitkä ovat parhaita paikkoja? 

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 04, 2017, 18:12:38  »
Tänään olin pilkillä Tampereen Näsijärvellä klo 9.00-13.00. Yritin matalalta sekä syvältä, mutta ei lainkaan saalista eikä tärppiäkään. Morreilla ja pystypilkillä yritin. Kuinkas muilla on kala syönyt tänä talvena?

3
Vetouistelu / Vs: Sininen vaapun selkävärinä
« on: February 01, 2017, 09:15:04  »
savivellissä on toi sini-valko ollu aurikoisen kelin värinä toimivan olonen, sini-hopea jos vesi on oikein sameaa. kelta/hopea tai -valkoinen on yleensä toinen aloitusväri.

Se on kovin paljon järvestä ja päivästä kiinni mikä väri toimii, punakelta ja oranssiruskea on perstuntumalta sadekelin alotusvärit.

joskus toiminu kokomustakin, rapalan trout-väri on joskus ollu päivänpelastaja sadekelillä.

Ja sekin  huomattu että joskus vaappu tarvii raitoja kylkeen, raidaton samanlainen ja värinen saanu uida rauhassa. Toki uinnissa voi olla jotakin eroja mutta ei mitään omaan silmään näkyvää ollu...

Kokeilemalla selviää.
Onko järvessä, jossa kalastat järvilohia- tai taimenia? Tuli vaan mieleen, kun sinulla on toiminut tuo taimenväri

4
Pyydyskalastus / Vs: Verkon väri?
« on: January 27, 2017, 07:39:13  »
Jostakin luin, että tuo punainen toimisi ahvenelle parhaiten, mutta itse en ole asiaa sen kummemmin ajatellut vaikka verkkoja mulla on kyllä monessa värissä. Vetääkö väri jotenkin kalaa puoleensa, tiedä häntä, mahdollisimman näkymätön kai sen pitäisi äkkiä ajatellen olla.
Itse olen kanssa muistaakseni lukenut joltain keskustelupalstalta, että punaiseen verkkoon on tullut parhaat kuha- ja ahvensaaliit humusvesissä. Mutta ihmettelen, tätä koska punaisenhan kuuluisi näkyä humusvedessä muita värejä syvemmällä.

5
Pyydyskalastus / Vs: Verkon väri?
« on: January 26, 2017, 17:14:46  »
Punainen Kivikankaan ja Piertarin verkko toiminut humusvedessä parhaiten. Sillä on tullut parhaiten kalaa. Eli uskaltaisin väittää, että verkon värillä on väliä. Onko muilla kokemuksia tästä, onko verkon värillä väliä?

6
Länsi-Suomi / Vs: Korhosjärvi / Kihniö
« on: January 05, 2017, 16:42:26  »
Tietääkös kukaan palstalaisista Kihniön järvien jäätilanteista, joko pääsee pilkille?

7
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: December 27, 2016, 11:26:17  »
Moi,
Mites te ootte tänä vuonna saaneet kuhaa vetouistelemalla??? Itse kalastan eräässä Pirkanmaan humusjärvessä enkä saanut sieltä kesällä yhtäkään kuhaa uistelemalla. 8 ja 11 cm satulamallin jesseillä kalastin. Aiempina vuosina tullut kyseiseltä järveltä paljon kuhia 
noilla satulamallin jesseillä. Firetigeria ja sini-hopeaa mustilla raidoilla ja oranssilla mahalla käytän useimmiten. Myös puna-kultaa ja oranssi-keltaista olen käyttänyt. Kuhapaikat ovat hyvin tiedossa. Vaappujen uintia en ole koskaan tarkistanut, että kuinka ne uivat, mutta en minä ainakaan usko, että vaapun uinti olisi mihinkään muuttunut viime vuosista. Onko siis minussa vikaa vai onko vain ollut poikkeuksellisen huono kuhavuosi??

8
Vieheet / Vs: Kuusamon uistin Santeri kuhalle ja hauelle
« on: December 20, 2016, 14:29:53  »
Vinkkejä toivoisin eteenkin Pirkanmaan mataliin humuspitoisiin vesiin.

9
Vieheet / Kuusamon uistin Santeri kuhalle ja hauelle
« on: December 20, 2016, 14:00:37  »
Moi,
Kyseistä aihetta en löytänyt mistäkään kalastusfoorumista vaikka kuinka etsiskelin.
Kuinka teillä on toiminut tuo kuusamon Santeri vaappu vetouistelussa kuhalle ja hauelle??

10
Heittokalastus / Vs: "Kontrasti"-väritys uistimessa.
« on: December 17, 2016, 16:13:41  »
Tässä on todella mielenkiintoinen keskustelu vuosien varrelta! Nyt voitaisiin vähän jatkaa keskustelua, kun on vähän lisää tietoa kertynyt. Eikun kommentoimaan!

11
No, laittakaa muutkin kommentteja mitä mieltä olette?

12
Värien näkyvyydestä vedessä ja kalojen värinäkö. Näistä syntyy epäselvyyksiä.  Kuinka värit näkyvät sameassa vedessä kalan silmin? Esimerkiksi vihreä ei näy vihreänä syvässä humusvedessä. Uistinvalmistajat tekevät, mitä hienoimpia väriyhdistelmiä, mutta onko niiden tarkoituksena miellyttää vain ostajan silmää? Montako valkoista uistinta mustilla raidoilla olette nähneet kaupassa... todellisuudessa tämä valko-musta vaappu on kunnon ottipeli, mutta valko-mustaa vaappua ei tehdä, koska tiedetään että sitä ei osta kukaan, koska se näyttää tylsältä.
Mitä mieltä olette tästä?

13
Vieheet / DAM effzett lipat
« on: December 07, 2016, 14:15:54  »
Onko kenelläkään kokemusta DAM effzetin lipoista? Myydäänkö kyseisiä lippoja Suomessa?

14
Järvikohtainen keskustelu / Linlonlahti made
« on: December 02, 2016, 15:01:55  »
Mitkä ovat linlonlahden parhaat matikkapaikat? Kuinka isoja mateita porukka on saanut linlolta?

15
Vetouistelu / Jesse-vaappu väri 8 ja 49
« on: November 29, 2016, 18:47:50  »
Moi,
Kuinka on tullut jessen väreillä 8 ja 49 kalaa ja minkä värisestä vedestä, milloin ja millaisella säällä?

16
Moi,
Tälläinen toive olisi, että voitaisiinko toi pro pilkki 2 täysversio muuttaa ilmaiseksi android-puhelimille, jossakin vaiheessa???

17
Pilkintä / Tekotoukat VS elävät oikeat toukat
« on: November 22, 2016, 18:07:30  »
Onko teidän mielestänne väliä käyttääkö ahvenelle syöttinä pilkissä oikeaa (elävää) toukkaa vai tekotoukkaa?
Miten ovat toimineet ja onko suurta eroa niiden välillä?
Koska kannattaa käyttää survaria ja koska kärpäsentoukkaa?
Kaikki vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita.

18
Vetouistelu / Vs: Sininen vaapun selkävärinä
« on: November 21, 2016, 11:07:08  »
Tässä vähän mietin...
Sininen väri näkyy harmaana jo pinnassa. Olisiko kysymys sittenkin kontrastista?

19
Vetouistelu / Vs: Sininen vaapun selkävärinä
« on: November 21, 2016, 08:46:17  »
Entäs pilvisyyden ja lämpötilan merkitys? Itse olen sini-hopea kombolla saanut humus-järvistä hyvin, jos on a) aurinkoinen sää ja/tai b) kylmä vesi. Lämpimässä vedessä oranssi/keltainen ja esim. ahvenväri on noussut paremmaksi. Sateisinä päivinä neonkeltainen pohjaväri on selvästi parempi, sini-hopean jäädessä kauas taakse.

Olen saanut tällä sini-hopealla kalaa lämpötilan ollessa noin 20 astetta. Pilvisyydellä ei ole ollut merkitystä
Siis veden lämpötila oli silloin noin 20 ilma myös 20

20
Vetouistelu / Vs: Sininen vaapun selkävärinä
« on: November 21, 2016, 08:44:45  »
Entäs pilvisyyden ja lämpötilan merkitys? Itse olen sini-hopea kombolla saanut humus-järvistä hyvin, jos on a) aurinkoinen sää ja/tai b) kylmä vesi. Lämpimässä vedessä oranssi/keltainen ja esim. ahvenväri on noussut paremmaksi. Sateisinä päivinä neonkeltainen pohjaväri on selvästi parempi, sini-hopean jäädessä kauas taakse.

Olen saanut tällä sini-hopealla kalaa lämpötilan ollessa noin 20 astetta. Pilvisyydellä ei ole ollut merkitystä

21
Vetouistelu / Sininen vaapun selkävärinä
« on: November 19, 2016, 15:56:32  »
Moi,
Kalastan kuhaa uistelemalla eräällä Pirkanmaalaisella todella humuspitoisella järvellä (järvessä paljon turvepölyä) järvi on matala (suurin syvyys alle 20m). Kuhat syövät kyseisellä järvellä pääosin särkiä. Muikkua on järvessä vain vähän ja kuoretta ei lainkaan. Minua on ihmetyttänyt jo pitkään sinisen ylivoima selkävärinä, vaikka sininen on kirkkaan veden väri. Sini-hopea jesse (värikartan nro 7) on osoittautunut lähes ylivoimaiseksi. Sininen on toiminut selkävärinä myös muiden värien kanssa. Mistä tämä sinisen ylivoima vaapun selkävärinä voisi teidän mielestänne johtua? Kalastan kuhaa siis uistelemalla. Uistelen yleensä kesäiltoina (joskus päivällä). Kaatosateella ja myrskyllä ei tule uisteltua. Uistelen kuhaa vain kesällä. Kaikki vinkit ja omat kokemukset sinisestä selkävärinä ovat tervetulleita

22
Kalassa.net - Tiimi / Sininen vaapun selkävärinä
« on: November 19, 2016, 15:19:41  »
Moi,
Kalastan kuhaa uistellen eräällä Pirkanmaalaisella erittäin humuspitoisella järvellä. Järvi on matala. Kuha syö kyseisellä järvellä pääosin särkiä. Muikkua järvessä on todella vähän ja kuoretta ei yhtään. Olen ihmetellyt jo kauan sinisen värin ylivoimaa selkävärinä kyseisellä järvellä, koska sininen on kirkkaan veden väri. Varsinkin sini-hopea jesse(värikartan nro 7) on osoittautunut ylivoimaiseksi. Sininen on toiminut selkävärinä myös muiden värien, kuin hopean kanssa. Mistä tämä sinisen värin ylivoima selkävärinä saattaisi teidän mielestänne johtua? Kalastan kuhaa siis uistelemalla pääosin kesäiltoina. Myrskyisällä kelillä tai kaatosateella ei tule uisteltua. Kaikki vinkit ja omat kokemukset sinisestä selkävärinä  ovat tervetulleita.

Pages: [1]


center>