Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Termos

Pages: [1]
1
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 29, 2017, 15:01:28  »
Mies osti synttärilahjaksi uudet jigikamppeet niin pitihän se käydä keskustan mattolaitureilla testailemassa.. 1,450kg joten sentään iltapalaa tuli :)
http://imgur.com/a/AcWkE

Mitäs mattulaitureita kandee hyödyntää? Mä käväsin pikasesti eilen siinä Tuulaakin vieressä ja virta oli sellanen, että ei meinannut 20grammasella tulla mitään siitä jigittelystä.


EDIT:

Hieno kuha! Onnittelut

EDIT 2:

Nyt pari reissua Tuulaakille ja Joensuun lähiympäristöön, niin torstaina tuli 14 kuhaa josta 3 mitallista ja isoin 52cm, nyt perjantaina 9 kalaa josta 1 mitallinen ja muuten ihan hirveetä silppua sellasta 15cm gössiä. Hämmentävän pientä fisua jos miettii, että vuosi sitten oli ihan nurin kurin ja alamittanen oli harvinaisuus.

Onko muut havainneet, että olis tapahtunut kannassa joku koon muutos?

2
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 29, 2017, 06:41:38  »
Pientä rapsaa!

Nyt noin 12 reissua takana pelkästään toukokuussa. Tuloksena 3 haukea ja 1 ahven, lajeina ollut uistelu ja heittokalastus/jigaus veneestä sekä rannalta. Kohdekalana siis kuha.

Hankalaa siis on ollut ja meille rakas kuha on pitänyt suunsa kiinni. Ainoat ylävitosiin päätyneet haavikopaisut on tullut väärien lajien kanssa, kun kävin jigillä tutkimassa Liperin rantaheittomahdollisuuksia ja kaverin soutarilla Vahkalahden edustalla pyörähtämässä. Onkisalmen hoodeilta fileiksi päätyi about 60cm haagertti joka iski 7,5cm fishuntteriin värissä mosaööli, sekä Vehkalahden matalista uistellut pari kappaletta haukia ja yks pieni ahven. Ne erehty purasee mustakultasta pientä rapalan lyhyt-, mutta teräväpotkusta vaappua. Tänään tuli lähdettyä 0340 liikkeelle testaamaan tuttuja keskustan spotteja. Kahvia siis termariin, leivät rasiaan ja Tuulaakille aamupalalle!

Pitkään oli aivan mykkää, vaikka teki mitä tahansa. Hidasta uittoo, nopeeta uittoo, pelkää kelauittoo tai värisyttelyä. Värejä tuli tarjottua luomusta räikeeseen. Noin tunnin touhuumisen jälkeen eka tärppi pelkkään häntään, kala vetäs kumin melkeen kokonaan koukusta, toisella tärpillä kalastaja enemmän hereillä "parempi" vastari ja ylös tuli pelkkä suomu joka oli jäänyt koukkuun kiinni. Pyytimenä tuttu fishunter, mutta nyt vaalealla vatsalla ja tummalla selällä värjättynä. Tässä vaiheessa rupes allekirjoittanut jo olemaan aivan jäässä koska taas väärillä varusteilla sadekelillä liikenteessä ja ajatus lämpimästä suihkusta oli liian houkutteleva niin kotiinhan se oli lähdettävä. Kotimatkalla ajattelin, että kaitpa nuokin tärpit olis ylös asti päätynyt jos jaksais näin heikolla syönnillä rigataan jigehin pienet stingerit joka tartuttaisi kalan vaikka isku osuu sinne pelkkään pyrstöön.

Kuha on siis pitänyt todella visusti Joensuussa suunsa kiinni, mutta n.200km etelämmässä missä vesi on hiukka lämpimämpää on peli jo auki ja 1 mitallinen, sekä 3 vapautettavaa on käväissyt rannalla. Tästä päätellyt, että kevät on Pohjois-Karjalassa myöhässä, vedet kylmiä sekä matalalla ja kuha ei vaan ole aktiivinen.

Tulisipa siis kesä, lämmin ja aktiivinen gössi jokeen! Alkaa vähän kettuttaa tää MP:t ja jatkuva kalatiskillä juoksu.

Mites teillä muilla? Joko on keinot keksitty miten gössi saadaan haavin kautta pannulle?

Pages: [1]


center>