Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - vastarannankiiski

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: varkauden alueen kalapaikat?
« on: July 18, 2009, 19:42:12  »
Tietääkös kukaan tuosta Jäppilän Kivisestä mitään? Paikka on ainakin lehtitietojen mukaan avattu tänään. Ilmeisesti paikkaa pitää, joku yksityinen nykyään.
Mistähän tuonne mahtaisi saada lupia ja mihin hintaan?
Ainakaan näin äkkiseltään ei netistä löydy, kuin jotain vanhaa tietoa...


Lupia saa Varkaudesta ainakin Varkauden portista ja Minnan vapa & vieheestä, Leppävirran Nesteeltä, Sorsakosken K-extrasta ja Jäppilän Majakasta. Nierää, siikaa ja kirjolohta on ainakin istutettu. Määriä en tiiä, enkä tunne ketään joka ois jo käyny. 20 eurolla 6 tunnin lupa ja vene, että onhan se pikkusen kallista.. Mutta ite aattelin käydä tänä kesänä koittamassa kun asun vaan muutaman kilometrin päässä.

Saanekko tuonne nykyään vuorokausilupia ja mihin hintaan, ja nimenomaan ilman venettä?

2
Itä-Suomi / Vs: varkauden alueen kalapaikat?
« on: July 17, 2009, 18:26:15  »
Tietääkös kukaan tuosta Jäppilän Kivisestä mitään? Paikka on ainakin lehtitietojen mukaan avattu tänään. Ilmeisesti paikkaa pitää, joku yksityinen nykyään.
Mistähän tuonne mahtaisi saada lupia ja mihin hintaan?
Ainakaan näin äkkiseltään ei netistä löydy, kuin jotain vanhaa tietoa...

3
Onginta / Tahnaonginta välineet
« on: July 07, 2008, 12:41:41  »
Elikkäs haulla en ainakaan näin äkkiseltään löytänyt noista aikaisemmista tahnaonginta keskusteluista, millaisia välineitä porukka käyttää tuossa ootto-/tahnaonginnassa. Lähinnä kiinnostaa nuo siimat, käytättekö monofiili vai kuitu siimoja, minkälaisia siiman paksuuksia jne. Lisäksi kiinnostaa minkä koko luokan välineitä yleensä käytätte, riittääkö light luokan välineet (esim. siimatilavuus kelassa 0.18mm, 127m) vai tarvitaanko järeämpiä välineitä? Olen jonkin verran harrastanut tuota tahnaongintaa haukivehkeillä, mutta tarkoituksena olisi hankkia kevyempiä välineitä, joiden soisi soveltuvan myös tahnaongintaan. Niin ja puhe on siis kesällä tapahtuvasta ootto-onginnasta.

4
Länsi-Suomi / Vs: Lappajärvi
« on: December 31, 2007, 20:03:02  »
No ite en ainakaan viime kesänä saanu kummosia saaliita, tai sitte en vaan tienny paikkoja. Mistäs päin järveä heittovehkeillä saa kalaa?
Ja viime talvena, mitä pilkillä kerkesin käydä oli ahvenen keskikoko aikalailla pieni. Saatto tosin johtua siitä että en kyllä kerenny paljoa pilkille...
Tosta hoitoalastuksesta sen verran, että ite en ainakaa nykyisin oo onkimalla saanu semmosia saaliita, kuin 10 vuotta sitten. Silloin saatiin isojakin ahvenia "mummolan kotilaiturin" päästä, mutta nykyisin saaliit ovat olleet paljon pienempiä. Tiedä sitten johtuuko tuo tuosta hoitakalastuksesta vai sattumasta...

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastustarvikeliike vs. Halpamarket
« on: April 30, 2007, 23:49:16  »
Jos ei saa palvelua, se on ensinnäkin huonoa palvelua, mutta toisaalta et tiedä olisiko sieltä voinut saada kuitenkin hyvää palvelua. Eli ? Sitä tarkoitin.

Siis miten sitä hyvää palvelua voi saada jos ei saa palvelua lainkaan, joka on mielestäsi huonoa palvelua???
Mikä on sitten hyvän palvelun kriteeri, on eri asia. Itseäni ei ainakaan haittaa, jos joskus satun erikoisliikkeen ovesta sisään astumaan ja katselemaan jotain tuotetta, ettei myyjä ole heti selän takana kyselemässä "Kuinka voin auttaa?". Itse ainakin pidän kaupoista joissa voi tutustua tuotteeseen rauhassa ilman myyjän avustusta... Sitten, jos minulla on jotain kysyttävää voin mennä sitä myyjältä kysymään.
Huonoa palvelua on taas mielestäni se, ettei saa haluamaansa tuotetta jos sitä myyjältä kysyy. Esimerkkinä Vaasalainen kauppa (sama kauppa jonka jo mainitsin aikaisemmin) josta ostin aikoinaan haulikon patruunoita, sain patruunoita joissa oli erikokoiset haulit, kuin mitä pyysin. Eron huomasin vasta kotona, joten en viitsinyt enää mennä kyseiseen kauppaan vaatimaan oikeanlaisia patruuoita... Muutenkin kyseisessä kaupassa palvelu on mielestäni huonoa.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastustarvikeliike vs. Halpamarket
« on: April 30, 2007, 23:09:05  »
Jaska74 näki myyjiä vasta kassalla... jos ei saa palvelua, niin ei myöskään saa huonoa palvelua, se on aivan mielipide kysymys. Jos saa palvelua, se voi myös olla hyvää palvelua, jos ei saa palvelua, se on mielestäni aika huonoa palvelua.
Eikös tuossa ole aikamoinen ristiriita??? Siis jos ei saa palvelua se ei voi olla huonoa, mutta mielestäsi se on huonoa palvelua jos ei saa palvelua :?
Mutta asiaan:
"Palvelulla" mitä sillä ikinä tarkoitetaankin, ei ainakaan minulle ole kovinkaan suurta merkitystä. Yleensä tiedän aika tarkalleen mitä olen hakemassa, kun olen kalastusväline ostoksilla. Kun seuraa edes jonkinverran noita väline testejä, löytää helpostikkin itseään kiinnostavat välineet, joita voi lisäksi käpistellä kaupassa kuin kaupassa... Haluan edelleenkin korostaa sitä, ettei kaikilla ja varsinkaan nuorilla ole halua eikä varaa ostaa noita ylihinnoiteltuja erikoisliikkeen myyntiartikkeleita.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastustarvikeliike vs. Halpamarket
« on: April 30, 2007, 20:12:16  »
Itse olen ostanut kalastustarvikkeet pääosin marketeista. Syy tähän on se, että en ole valmis maksamaan älyttömiä hintoja kalastusvälineistä. Toinen syy on se, että esim. Vaasasta ei löydy kuin yksiainut kalastusvälineliike (myös metsästysvälineitä myyvä liike). Sieltä en ole saanut haluamaani palvelua. Olen päättänyt, etten osta kyseisestä liikkeestä enää mitään.
Jos joku haluaa maksaa ylimääräistä "hyvästä" palvelusta, niin siitä vaan, mutta minä en halua maksaa turhasta jorinasta ylimääräistä. Lisäksi monessa marketissa on jopa parempi valikoima, kuin erikoisliikkeessä...
Lisäksi tuttua on se, että noissa erikoisliikkeissä on yleensä vain kalliimpia välineitä myynnissä. Minä, keskiverto kalastajana, en ole valmis maksamaan kalastusälineistäni hunajaa, koska pärjään myös hieman halvemmilla, mutta silti laadukkailla välineillä...

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastussanastoa, lyhenteitä, ym.
« on: April 21, 2007, 22:03:40  »
Rehu/salaatti =uistimen mukana tuleva heinä
Murokas =pieni siika (nimitystä käytetään Itä-Suomessa)
Haspeli =avokela (käsittääkseni tuo sana tulee ruotsinkielestä?)
Jänkäkoira =hauki (käytetään Pohjois-Suomessa)

9
Rakentelu / Vs: Veneen tervaus
« on: April 20, 2007, 17:37:09  »
Tuli sitten tervattua tuo vene viime viikonloppuna.Saas nähdä miten kävi. Keli oli ainakin hyvä, lämmintä 15 astetta ja aurinko paistoi. Joissain kohdissa terva oli jo saman päivän iltana kuivanut/imeytynyt puuhun...
Tulipa tehtyä tappikin tohon veneeseen. Sain neuvon tehdä ton tapin lepästä, ilmeisesti se on paras puulaji tuohon tappiin?
Mites perza tervasitko jo sen venees?

10
Rakentelu / Vs: Veneen tervaus
« on: April 11, 2007, 17:24:22  »
Pitänee viikonloppuna koittaa tervata tuo vene, kun lupas noin hyvää keliä. Vielä kun ois jostain saanu tota hautatervaa, mutta sitä ei kyllä mistään tahdo löytyä. Tuo terva mitä itse aion tuohon veneeseen käyttää on jotain erkois venetervaa. K-raudasta tuota löyty, tiedä sitten minkälaista tököttiä tuo on...
Mites muuten tuo tappi tuossa puuveneessä? Voiko tappia tehdä puusta? Luulisi ainakin, että se turpoaa niin paljon ettei sitä saa enää irti... Vai saako sen tervaamalla "turpoamattomaksi"?

11
Onpas muuten aika vaikea kysymys. Lähinnä siksi, kun rupeaa ajattelemaan mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään.

Tässä nyt jotain...
Ensiksikin kalassa pitäisi käydä paljon enemmän, kuin aikaisempina kesinä.
UL-kalastukseen pitäisi pystyä perehtymään jossain välissä.
Jigaukseen olisi tarkoitus tutustua tarkemmin. Tähän mennessä jigaus on ollut vain muutamia kokeiluja...
Täytyisi tutustua itselleni lähes kokonaan uuteen kalaveteen (Lappajärvi), olen tuolla kyllä kalastellut aiemminkin mutta vasta nyt saan käyttööni veneen.
Pohjoisessa olisi tarkoitus käydä kalassa elokuussa.
Lisäksi syksyllä pitäisi ehtiä vielä tutustumaan Rovaniemen seudun kalastuspaikkoihin (muutto edessä syksyllä).
Niin ja tietysti pitäisi saada ensimmäinen kala noilla itse tehdyillä vaapuilla.

Eiköhän noissa saa jo yhden kesän kulutettua :-o

12
Rakentelu / Vs: Veneen tervaus
« on: April 09, 2007, 11:17:27  »
Eikö täällä muka ole muita tervatun puuveneen omistajia :?

13
Sekalaista juttua / Vs: Bilteman tuotteet.,
« on: April 05, 2007, 23:28:46  »
OK. Sain vain viestistäsi käsityksen, että tarkoitat yleisesti muita kuin erikoisliikkeitä. Toki on totta, että nuo kopiot ovat yleensä sieltä ja syvältä... Toki noistakin joitain hyviä/käyttökelpoisia löytyy. 

14
Sekalaista juttua / Vs: Bilteman tuotteet.,
« on: April 05, 2007, 23:15:16  »
Halvallakin voi saada hyvää...
Vikaa olen havainnut niiden pyörimiseen lähdössä, värien pysymisessä, koukkujen laadussa(jos sitä nyt voi laaduksi kutsua), rungon ruostumisessa ja yleisessä viimeistelyssä kaikinpuolin.
Sillä kuinka isoja haukia olet Biltema-lipoilla saanut ei ole mitään tekemistä laadun kanssa. Minäkin olen saanut 4.2 kiloisen hauen ruokalusikan varresta tehdyllä uistimella.
Henkilökohtaisesti suosin kalastusväline liikkeitä enemmän kuin sekatavarakauppaketju-moottoriöljy-vasara-muoviämpäri-halpatuonti ruuvari-kauppoja kalastusvälineitä ostaessani.
Toisaalta voiko itseään kunnioittava kalamies ostella kalastusvälineensä sieltä ämpäreiden, ruuvimeisseleiden, termoskannujen, kumisten uima-altaiden, lasten polkupyörien, puutarhakalusteiden ja halpatuonti stereoiden joukosta. Ilmeisesti voi.

Miksi pitäisi käydä kalastusvälineliikkeissä jos marketista saat about 1-2€ halvemmalla tiettyjä uistimia? Lisäksi joissain paikoissa marketeissa on jopa paremmat valikoimat, kuin alan erikoiskaupoissa. Eri asia on tietysti se, että palvelu on yleensä parempaa alan liikkeissä, mutta toisaalta "paskanjauhamisesta" moni tuskin haluaa maksaa. Tämä siis yleisellä tasolla, ja offtopic. Noihin bilteman tuotteisiin en ota kantaa, koska en ole niitä ostellut...


15
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 05, 2007, 23:03:50  »
No nyt ton kuvan pitäis näkyä sellaisena, kuin sen piti alunperinkin näkyä...
Edit: Tossa kuvassa ei näköjään näy alimmaisen vaapun punainen kurkku, eikä kunnolla näy myöskään tuon keskimmäisen harmaa vatsa.
Ja noista valmistus materiaaleista vielä sen verran, että ylin on tehty männystä ja muut balsasta.

16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 05, 2007, 22:46:49  »
Hmmm.... Tein noilla Kaivon ohjeilla tuon kuvan liittämisen mutta jostain syystä tuli noin pieneksi.

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 05, 2007, 22:34:51  »
Jeps, nämä valmistu jo aikaa sitten, ja ovat ensimmäiset vaaput, jotka olen tehnyt itse alusta loppuun...
Tuo pienin on 5cm, seuraavat kaksi 6cm ja isoimmat 8cm pitkiä.

18
Rakentelu / Veneen tervaus
« on: April 05, 2007, 18:12:44  »
Eli tarkoituksena olisi lähiaikoina tervata vanha puuvene.
Siksi kaipailenkin vinkkejä tuohon tervaukseen.En ole eläissäni vielä venettä tervannut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Olen kyllä lukenut mm. netistä hyviä ohjeita mutta kaikenlaiset pienet vinkit ovat aina tervetulleita.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Paikka jonne mieluiten menisit?
« on: March 28, 2007, 17:02:20  »
Kylläpä se meikäläisellä taitaa olla joku Lapin erämaassa oleva tammukkajoki. Toisaalta pienehköt järvet ja lammet ovat myös mielenkiintoisia kalapaikkoja. Pääasia kuitenkin on, että saa kalastaa rauhassa. Pääsiskin kalastamaan johonkin muutaman kilometrin päähän asutuksesta ja teistä. Ai, että sitä luonnonrauhaa...

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Avovesikausi avattu?
« on: March 26, 2007, 16:23:32  »
Mulla sama homma ku Juvesilla. Viikonloppuna kävin uittaas noita ensimmäisiä itse tehtyjä vaappuja, enkä odottanut edes saavani kalaa. Silti oli mukava käydä heittelemässä monen kuukauden tauon jälkeen.

21
Vetouistelu / Vs: Vedättekö uistinta moottori vai soutuveneellä?
« on: March 24, 2007, 23:08:15  »
Moottorilla on tullu uisteltua, mutta eiköhän tuota tuu soutamallakin vedettyä jos saa ton puuveneen kunnostettua ens kesäks. Soutu-uistelu on kyllä todella mukavaa tyynenä kesäiltana. Aijai ei pitäs vielä ees aatella tommosta  8-)

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ensi vuoden varmat ostot.
« on: March 24, 2007, 23:02:04  »
Koukkuja, uistinrenkaita sekä uusia vieheitä tulee varmasti hommattua. Lisäksi harkinnan alla on UL-vehkeet, mutta noitten ostaminen on niin paljon rahatilanteesta kiinni, etten voi noita vielä varmaksi sanoa :roll:

23
Sekalaista juttua / Vs: Hyvä haju?
« on: March 24, 2007, 22:00:22  »
Jäi tosta listasta tosiaan pois toi havumetsä, kesällä lämpösellä kelillä  :mrgreen: Ja on varmaan paljon muutaki mitä ei nyt jus tuu mieleen  :-o

24
Sekalaista juttua / Vs: Hyvä haju?
« on: March 24, 2007, 21:10:11  »
Hyviä hajuja on kyllä paljon. Tässä kuitenkin jotain...

Sateen jälkeinen luonto
Savukala
Tupakka (ulkona poltettuna ja jonkun muun polttamana!)
Pizza
Terva
Tervaskanto
Kesä
Palanut ruuti
Crc

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mieleenjääneet saaliit lapsuudesta?
« on: March 24, 2007, 17:41:36  »
No noita on kyllä montakin, mutta tässä pari. Molemmilla kerroilla olin isän kanssa mato-ongella. Säkriä ja ahvenia tuli yhtenään, samantien kun kerkesi heittämään ongen takaisin järveen oli kala kiinni. Lisäksi nuo kalat olivat vielä isohkoja. Oli mukava palata mummolaan kantaen kalasankoa täynnä kaloja. Toisella kerralla syönti oli myös sangen hyvää ja reissu huipentui siihen kun sain järvilohen. Sitä en muista tarkalleen muista miten iso tuo lohi oli, mutta pienelle pojalle se ainakin oli iso! Epäilen, että tuo lohi oli joku puolikiloinen. Mutta silti :-D 

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kesä- vs talvikalastus
« on: March 17, 2007, 21:09:00  »
Myös meikäläisen kohdalla tuo kalojen koko ja kelin lämpimyys vaikuttaa myös kalastus lajien kiinnostukseen. Tuokin on totta mitä perza sanoo, tuskin sitä osaisi kesästä (yleensäkkin) ja kalastuksesta nauttia jos ei olisi kunnon talvea  8-)

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ukkosella kalassa
« on: March 17, 2007, 21:01:42  »
Eipä sitä kyllä tuu paljon hengellään leikkittyä. Kun on kalassa ollu ja sääennustus lupaillu ukkoskuuroja niin kyllä tulee useesti taivaalle vilkuiltua. Eipä siinä oo paljoa sanomista jos ukkoskuuro sattuu päälle nousemaan. Siinä käy äkkiä niin huonosti, että kannattaa ennemmin lähteä pois kun kaupata henkeään.

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kesäkalastus vs pilkintä
« on: March 17, 2007, 19:27:40  »
Ite en oikeestaan koskaan ole pitänyt pilkkimisestä niin hirveesti. Tietysti sekin on mukavaa keväällä kun aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta. Silti virvelöinti vie minun kohdalla selkeesti voiton.

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Moka!
« on: March 16, 2007, 16:51:44  »
Muutama kesä takaperin oli heittelemässä rannalta. Olin saanut vieheen pohjaan kiinni eikä lähteny muuten ku piti soutaa naapurin pienellä jollalla lähemmäs nykimään uistinta irti. Annoin vavan velipojalle ja sain vieheen irti pohjasta. Veli rupes sitte heittelemään sillä virvelillä ku ootteli, että pääsen takasi rantaan. Ensi heitolla se heitti suoraan siihen veneeseen. Seuraavalla heitolla lähti vavan kärkiosa heiton mukaan :-D Oli muuten aika huvittava tilanne...

30
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ul-vehkeet
« on: March 10, 2007, 22:17:01  »
Itse kaipailisin myös vinkkejä hyvistä UL-vehkeistä. Ois tarkotus ensi kesänä satsata UL-varusteisiin. Löytyykö esim Shimanolta joitain muita settejä kuin toi mikä tuolla healfishingissä on?

Pages: [1] 2


center>