Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - X eräjorma X

Pages: [1]
1
Oulun lääni / Vs: Oulun läänin tammukkapurot
« on: August 24, 2008, 11:07:42  »
niin ja parhaat jalokala paikat ovat olleet talon vieressä olleessa suvannossa..  :-o siitä on tullu harriaki vaikka millä mitalla..  yleensä kato kuvitellaan että harriki ois enimmäkseen koski kala..  :-)  lähin koski on n. 2 kilometrin päässä...
No harrit tapaavat vaeltaa suvannon ja kosken väliä aika tiuhaan riippuen vuorokauden ajasta ja muista olosuhteista. Harreja saa oikein hyvin suvannoista, järvistä ja kuulemma mereltäkin.

2
Oulun lääni / Vs: Tyrnäväjoki
« on: August 24, 2008, 11:04:15  »
Luvat näyttävät olevan ulkopaikkakuntalaiselle naamattoman kalliit - 20€ / 2vrk. Aikamoinen hinta melko maineettomasta pikkujoesta. Ilmeisesti paikkakuntalaiselle samalla hintaa saa vuosiluvan. Ulkopaikkakuntalaisia ei ilmeisesti haluta paikalle sotkemaan ;)

3
Lappi / Vs: Simojoki Ranuan korkeudella
« on: August 18, 2008, 10:11:30  »
Onko kenelläkään tiedossa Simojoen kalapaikoista Ranuan lähettyvillä?
Tai jotain muuta, onko lohta tällä korkeudella?
Millä kannattaa kalastaa, paikkoja yms.
Mitä kaloja?
Lohia ei näin ylhäällä jokea pitäisi juurikaan olla, tai ovat melkolailla harvinaisuuksia. Suurimmaksi osaksi saalis mahtaa olla haukea, ahventa, ja jalommista kaloista harjusta ja harvemmin taimenta. Itse olen käynyt ihan yläjuoksulla alkaen Simojärven Auralammen alapuolelta (pääsee autolla melkeinpä joen viereen). Ranuan keskustasta Kemijärvelle päin n. 20 kilometriä ja oikealle kohti Simojärveä. Saarikoskelle menee parin sadan metrin päähän erittäin kivinen metsäautotie johon yleensä vien parkkiin.

Saarikoskesta on tullut harria ja haukea, nehän kulkevat ikäänkuin käsi kädessä ;) Harrit piilopaikkojen ja ravinnon kanssa painotellessa, ja hauet harjusparvien perässä. Etenkin Saarikosken alla olevien saarien ympäristöt ovat mukavia paikkoja, joesta löytyy pieniä sivu-uomia pienine koskineen. Yhtään taimenta en ole itse saanut Simojoesta. Joskus hauki nappaa ihan kosken kuohujen keskeltä, muuan 3-kiloinen hauki säikytti vuosi sitten pahasti. Välineinä oli vielä UL-virveli pienellä vaapulla ilman peruketta, oli siinä painimista. Vielä kun aluksi näkyi peilissä kullanvärinen kylki vilahtamassa, niin kyllähän sitä aluksi taimeneksi luultiin. No, olipa sitten koskessa yksi hauki vähemmän.

On myös tullut kalastettua alempaa Simojokea kutusuon kohdalta ja siitä alaspäin kemijärven tien sillalle ja hieman vielä alle. Ranuan keskustasta jälleen Kemijärvelle päin n. 10 kilometriä, tie menee Simojoen yli. Vielä 5 vuotta sitten tuolta sai mukavasti harria, mutta ne ajat näyttävät jostain syystä olevan ohitse. Haukea tuolta näyttää enimmäkseen tulevan. Sukulaisukko sai muunmuassa 14-kiloisen hauenpötkylän pari kesää sitten ;) Yleensäottaen haukia tulee paljon, eikä sellaiset 5-7 -kiloiset ole kovinkaan harvinaisia. Tämä varmaankin selittää harrien vähentymisen...

4
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: July 30, 2008, 10:22:52  »
toissa reissulla (kerroin jo siitä) yhellä ahvenella valu maitia!!! miten se on mahollista!!
Näin pohjoisemmassa ahvenen kutuaika sijoittuu kesä-heinäkuulle. Tuo on ollut jokin epäonninen kaveri ;)

5
Rakentelu / Vs: Miten voi tehdä itse lusikka uistimen?
« on: July 06, 2006, 13:50:17  »
No tuo syömälusikasta uistimen teko on nyt sellaista hupailua.

Jos haluat oikeita lusikkauistimia tehdä, niin voisit kokeilla ensin tehdä sopivasta metallilevystä prototyypin (messinki, kupari ym.). Leikkaat peltisaksilla sopivan kokoisen palan ja nikkaroit pallopäävasaralla sopivaksi. Viilaa reunat huolellisesti, ja hiomapaperilla päällystetyllä puupalikalla kannattaa hioa myös. Reiät päihin ja koukut renkailla kiinni. Kokeile kalastaa, vääntele tarvittaessa. Varmista että uistin ui hyvin (eikä muutama haukikaan ole tässä vaiheessa pahitteeksi :wink:).

Kun prototyyppi on valmis, voit ottaa tarpeeksi ison ja painavan palasen puulankkua. Sitten taltalla ja vasaralla teet siihen lusikkasi muotoisen kolon. Tätä koloa voi sitten käyttää apuna uusien kappaleiden valmistamisessa. Kannattaa tehdä uistimesta paperille sapluuna (sitten siirretään se pahville ym.), jolla voi piirtää sen metallilevylle. Leikkaat sapluunan mallisen metallikappaleen (toiseen päähän voisi jättää ylimääräistä pihtejä ym. varten?), asetat levyn uran päälle, ja alat naputtelemaan varovasti uistimelle muotoa. Varo syviä lommoja. Yritä saada lusikasta mahdollisimman prototyypin muotoinen (jos se ui hyvin). Viimeistele.

Pages: [1]


center>