Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - antza861

Pages: [1] 2 3 4
1
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 08, 2008, 21:11:11  »
Tänne on näköjään tullut taas monia komeita vaappuja! Itse en ole saanut aikaiseksi lisäillä uusia kuvia tänne, tosin ei nyt kesällä ole paljon vaappuja valmistunutkaan.

2
Rakentelu / Vs: millä uintilevyn ura?
« on: April 27, 2008, 16:41:07  »
Itse teen uran tuollaisella dremel -kopiolla noihin minun porraslevyllisiin vaappuihini. Muotin olen tehnyt balsasta jonka avulla vaapun uran saa aina suoraan. Teränä on joku metallilaikka, jolla tulee juuri sopivan kokoinen ura, eli sellainen että samfishingin levyistä pitää vuolla se pieni reunus pois että mahtuu.

Satulalevyille olen tehnyt urat ihan rautasahan terällä. Ja liimana olen käyttänyt ihan uhun allplastia.

3
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 26, 2008, 14:38:44  »
Kiitos kehuista. Aihiolla on mittaa noin 85mm.Valitettavasti kuva on jälleen kerran huonosti otettu mutta kai siitä jotenkin selvää saa.

4
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 26, 2008, 12:12:37  »
Eipä ole taas hetkeen tullut lisäiltyä kuvia tänne. No tässä ois nyt sitten muutama vaappu


5
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: April 18, 2008, 17:30:18  »
Itse kokeilin alkuun kahta eri tinneriä ja oli sama ongelma. Asetonilla kyllä sekoittuu. Nykyisin käyttämälläni tinnerillä myös sekoittuu, tinnerini merkkiä en kyllä tiedä.

6
Rakentelu / Vs: Cab,DeBeer,Createx: Kertokaa tietoja
« on: March 26, 2008, 21:13:13  »


Tällaista jälkeä syntyy vaikka maali olisi kuivunut usean päivän. Kuvassa oleva vaappu on maalattu varmaan viisi kertaa uudestaan ja aina pinta kusee!

Pohjustus: 24h imeytys Cab (regular, kusen ohut), 7 kertaa dippaus Cabiin (sama regular, kusen ohut)
Pinnoitus: Valkoinen pohjamaali (Debeer, vesiohenteinen), päälle flur. keltainen (Createx), päälle pilkut (deka), päälle Cab (regular kusen ohut) ja heti ensimmäisen dippauksen jälkeen pinta on mitä on... Rupeaa pikkuhiljaa kyllästyttämään.

Missä vika?

Voisiko olla että maalipinta on liian paksu? Itsellä oli joskus samanlaisia ongelmia, tai en muista oliko vaappuni rypistyneet mutta halkeamia oli paljon, ei tosin kaikilla kohdilla vaan niissä missä pinta oli paksumpi.

7
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 26, 2008, 09:34:35  »
on hienoja! millä maaleilla maalaat sitten nuita? hienoa jälkeä..

Ihan cabilla olen maalannut.

Atholla jälleen komea vaappu!

8
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 24, 2008, 14:38:19  »
No itse olen käyttänyt bilteman 49€ kynäruiskua ja on pelannut ihan hyvin.

Tässäpä olisi taas muutamat vaaput joita tuli pääsiäisenä tehtyä. Nyt alkaa omasta mielestä vaaput onnistumaan niin hyvin että pystyy jo myymäänkin muutamia vaappuja. 13 kappaletta on jo tutut ja kaverit tilanneetkin. Tosin eihän tätä hommaa rikastumisen toivossa tehdäkkään.
9
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 23, 2008, 14:38:59  »
Ehkä parhaiten pääsee alkuun ostamalla jonkun valmiin aloituspaketin. Halvimmat paketit taitaa olla jotain 40€.

Mutta kun vauhtiin pääsee niin kyllähän sitä rahaa alkaa tarvikkeisiin menemään. Itse en edes ala laskemaan paljonko sitä on mennyt. Ties sitten kuinka paljon sitä tulee vielä menemään :-D

10
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 16, 2008, 14:55:53  »
Viikonloppuna sain taas pitkästäaikaa tehtyä muutaman vaapun lisää:


11
Rakentelu / Vs: NC lakka
« on: March 01, 2008, 14:43:58  »
Mutta sitten niitä haittapuolia: Lakat kuivaa todella hitaasti, Sopiva kastoväliä on noin 12 tunnin välein. Mutta lakka lohkeilee myös  helposti, esim. uintilevyn uraa tehdessä saattaa uran vierestä lohjeta pala lakkaa irti.

Tarkoitat siis tuota Salmonin myymää lakkaa?
Muuten samaa mieltä mutta noissa kahdessa asiassa olen erimieltä. Itse olen kastanut samalla lakalla vaaput hyvinkin lyhyillä väliajoilla, n. 30 min (lakka jo kuivunut). Huoneen lämpötila 13-17 astetta. Ja uintilevyn uraa tehdessä ei ole koskaan lohjennut kyseinen lakka eikä muitakaan lohkeamia ole tapahtunut.

Siis kyllä vaappu on pintakuiva melko nopeastikin lakkauksen jälkeen mutta pinta on vielä pitkään melko pehmeää ja voi toki käyttää lyhyempiäkin kastoaikoja mutta kun antaa edellisen pintakerroksen kuivua kunnolla ennen seuraavaa lakkausta niin vaappu saa lopullisen kovuuden paljon nopeammin.

Ja mitä siihen uintilevyn laittoon tulee niin kyllä onnistuu hyvin jos sen laittaa 1-2 päivää viimeisestä lakkauksesta jolloin lakka ei ole vielä liian kovaa mutta itselläni monesti jää vaappu uintilevyä vaille viikoksi tai pariksi niin sitten kun yrittää sahata uraa uintilevylle niin kyllä meinaa pinta lohkeilla todella herkästi. Ja tuntuu kyllä että hauen hampaissa saattaa myös lohkeilla herkästi. Onkos Atholla kokemusta, miten kestää pinta hauen hampaissa?

Itselläni on yksi loppukesästä valmistunut, tuolla lakalla tehty vaappu joka ollut talven pakissa. Nyt kun katsoin sitä niin siihen oli ilmestynyt monta halkeamaa jotka kiertää koko vaapun ympäri. En tiedä mistä johtuu, mutta voisin veikata että lakka on vaan kovettunut niin kovaksi että sen pinta on yhtäkkiä rapsahtanut halki. Voisin laittaa vaikka kuvia kohta.

12
Rakentelu / Vs: NC lakka
« on: February 27, 2008, 10:08:20  »
Onko tietoa lakan valmistajasta? Itselläni on noita "Salmonin" NC-lakkoja, pinta- ja pohjalakka erikseen. Tuon lakan valmistaja on Akzo Nobel--->www.akzonobelteollisuusmaalit.com. Lakka on kyllä todella hyvä käyttää. Sopii hyvin käsin kastoon ja tuo paksu pohjalakka ei vaadi kuin 4-5 kastoa kun on jo maalausvalmis ja täyttää hyvin pienet kolot. Kirkas pintalakka antaa todella hyvän kiilllon vaapulle, paljon kiiltävämpi kuin Paven nitrolla tai LV-1.

Mutta sitten niitä haittapuolia: Lakat kuivaa todella hitaasti, Sopiva kastoväliä on noin 12 tunnin välein. Ja lakka ei ole niin kovaa kuin Paven nitro, eli jälkiä tulee pintaan paljon helpommin. Mutta lakka lohkeilee myös  helposti, esim. uintilevyn uraa tehdessä saattaa uran vierestä lohjeta pala lakkaa irti. Hauen hampaissa kestämistä en ole vielä päässyt tällä lakalla kokeilemaan, mutta epäilen ettei varmaan kovinkaan hyvin kestä.

Tämän hetkisistä kokemuksista voin sanoa että paras lakka mitä vaapun päällä olen nähnyt on juurikin tuo Paven nitro. Ja kuten perza jo sanoi, käsin kaston kanssa ei tahdo saada hyvää pintaa aikaan. Täytynee varmaan rakentaa lakkausautomaatti, jos tuota nitroa sattuu jostain lisää samaa.

13
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 25, 2008, 14:02:24  »
Samaa mieltä perzan kanssa!

Eli tuosta saa ainaskin tehtyä sen 12 vaappua. ;)
Ja ei tuosta saa kuin maksimissaan 12. Itse en ole ikinä tainnut saada tehdyksi neljää enenpää...


14
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 21, 2008, 23:44:16  »
hienoja vaappuja on antzalla! mitenkäs tämä urakone muuten toimii?

On nuo sinunkin vaappusi hienoja, tuo hile varsinkin. Itse en ole tehnyt vielä ensimmäistäkään hilevaappuja, pitäisi kokeilla joskus.

Ja tuosta urakoneesta, se on tehty vähän tuohon tyyliin: http://tsi.halkeama.com/levyura.php Paitsi pylväsporakoneen virkaa hoitaa dremel -kopio hiomakone. Siihen satuin vahingossa löytämään laikan jolla tulee juuri sopivan kokoinen ura vaappuun. Ei tarvitse edes puukkoa näyttää. Täytyy varmaan joskus näpätä siitä kuva.

15
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 21, 2008, 21:41:15  »
Siinä ois muutamat viikonloppuna valmistuneet. Kuva on mitä on...  Kyllä helpottui uintilevyn laitto, kun väsäilin tuolle aihiolle uintilevyuran teko koneen.


16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 17, 2008, 22:10:35  »
Komea on jälleen perzan vaappu. Värikin on hyvin valittu, varmasti kelpaa kuhalle. Täytyy taas viikonlopun aikaan yrittää laittaa omista vaapuista kuvia ja tehdä kovasti lisää. Nyt taas joululoman jälkeen kun ei aikaa vaappujen teolle ole kuin viikonloppuisin, eikä aina silloinkaan :|

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 04, 2008, 22:24:19  »
Komeita on kyllä juveksen jerkit! Tässä ois kuhalle muutamat vaaput:


18
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 02, 2008, 23:33:21  »
Quote
onko perza muuten noissa sun joissain vaapuissa mitä on tuolla alkupäässä tätä aihetta niin samaa foliota mitä on karikon vaapuissa?

Ei ole karikon foliota, vaan ostin tuota sillon josksu joltakin kalastus.comista. Tietoa ja taitoa kun on tullut vähän lisää noilta ajoilta niin tota olis aika helppo tehdä itse. Eli ostais rullan alumiini teippiä rautakaupasta. Sitten honkkarista pastamankelin ja kumi liikkeestä palan muutaman millin paksua kumimattoa. Tylliä vaikka kukka kaupasta. Sitten vain kumimaton päälle folio ja tämän päälle tylli. Koko komeus sitten pastamankelin läpi ja sinulla on tyllin kuvion mukaista foliota.
En ole itse kokeillut kun ei ole ollut tarvetta, mutta tuntuis ainakin helpolta tavalta tehdä foliota. Tietysti alumiini teippi ei ole ihan niin kirkasta kuin normaali talousfolio.


Juurikin noin minä olen noihin viimeisimpiin vaappuihin tuon "folion" tehnyt. Tosin en ole käyttänyt siihen pastamankelia vaan tuollaista ihan tavallista pyykkimankelia (vai mikä lieneekään virallinen nimi tuolle..). Tuohon teippiin tulee aika syvä kuvio, joten sillä on kyllä todella helppo folioida. Eikä sitä tarvitse erikseen liimata, sillä alumiiniteipissä on itsessään liima

19
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 29, 2007, 23:33:36  »
Ihan hieno vaappu, Kuha-Eki. Varmasti toimiva kuhaväritys.

Quote
Täytyy muuten sanoa, että cab voittaa propilakan 100-0, propi joutaa pois.

Älä heitä probia pois, vaan käytä ihmeessä pohjalakkana. CAB on hyvää mutta kallista, probi käy hyvin pohjalakaksi.

Heitä molemmat pois ja hommaa nitroa tilalle. :wink: Halvempaa kuin CAB ja paljon kovempi pinta. Nitroa on vaan aika vaikea saada. Tosin Cabilla lakkaaminen on paljon vaivattomampaa....

20
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 28, 2007, 18:47:52  »
Se on Bilteman alumiiniteippiä johon on painettu tylliverkon avulla kuvio. Kuvista ei tullut mitään parhaita mahdollisia mutta kyllä kai noista jotenkin selvää saa...

21
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 27, 2007, 20:40:20  »
Tässäpä ois taas pari kappaletta noihin minun lyhempiin aihioihin tehtyjä vaappuja

   


22
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 26, 2007, 00:31:02  »
On kyllä komeita nuo Athon vaaput! :-o Tässäpä olisi omista vaapuistani kuvia pitkästä aikaa. Pidemmät 110mm ja lyhemmät 85mm pitkiä
23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: November 09, 2007, 21:42:14  »
Perzalta taas nättejä vaappuja. :-o Jospa itsekkin saisin lainaan kameraa viikonloppuna niin voisin laittaa kuvia omista uusista vaapuista. Tuli tuossa loppukesästä useammankin kuukauden tauko vaapuntekoon mutta nyt kun sain vihdoin ja viimein sorvirungot niin alkoi taas vaappuja syntymään entistä kovemmalla tahdilla.

24
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 30, 2007, 17:13:59  »
Perzalla nätti! Mistäs tuollaista tylliä on löytynyt?

25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 12, 2007, 22:36:06  »
Sehän riippuu myöskin ihan lakasta. Itsellä oli ennen ns."Paven" nitroa ja kävi juurikin niikuin sinulla eli osa osannistui ja osa ei, eipä ollut juurikaan lakkaus tekniikalla vaikutusta. Mutta jos teet lakkausautomaatin niin pitäisi onnistua lähes aina, eli kone nostaa vaappua lakasta 1cm/min, ja ennenkaikkea tasaisesti. Itsellä ei tosin ole tuosta koneesta kokemusta.

Kyllästyin tuon "paven" nitron ongelmiin ja hommasin kalamies.comin "Salmonilta" nitroa, johon voi lakata vaaappuja käsin ilman minkäänlaisia ongelmia, tosin on hieman pehmeämpää kuin paven nitro.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelasi
« on: August 08, 2007, 20:23:19  »
Tänään hommasin ekan hyrräni, ambassadeur 7000i

Löytyy myös pari abun haspelikelaa.

27
Länsi-Suomi / Vs: Kyrönjoki??
« on: July 22, 2007, 23:32:52  »
No viime tiistaina karkuutin yhden kirren annalasta, kosken niskalta :|

28
Sekalaista juttua / Vs: Sukupuoli- ja ikäjakauma palstalla?
« on: July 22, 2007, 23:31:23  »
Mies ja puolentunnin päästä tärähtää 21 täyteen :-D

29
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 21, 2007, 16:00:15  »
Piiiitkästä aikaa taas jotain uutta minunkin osalta. Sorviaihioita odotellessa...

Lakattu kalamies.comin kautta ostetulla NC-lakalla ja ehdottomasti parasta lakkaa mitä tähän asti olen kokeillut! Kyllä ainakin kiiltoa löytyy...


30
Länsi-Suomi / Vs: Kyrönjoki??
« on: July 05, 2007, 21:21:33  »
äsken pamahti semmoone kakskiloone kolkinkoskelta :mrgreen:

Eikö tuo istutusrauhoitus koske kolkinkoskea?

Pages: [1] 2 3 4


center>