Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pilkkiäijä

Pages: [1] 2 3 ... 35
1
Onginta / Vs: Suurin saamasi särkikala?
« on: April 30, 2014, 03:07:29  »
Laji: Toutain
Kalapaikka: Kulovesi, Nokia
Paino: 6,03kg
Kalastusväline: Virveli ja jigi
Ei mennyt ruuaksi, punnitus, kuva ja vapautus
Muuta: Yksi pisimpiä kalan väsytyksiä koko kalastusuralla,haavia ei ollut ja ei meinannut nousta näkyville kevyillä välineillä millään. Koukun oikenemistakin sai pelätä.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin ahvenesi?
« on: April 20, 2014, 19:14:56  »
Tuossa viikolla nappasi jigini 1620g ahven, siitä tuskin hetkeen parannetaan!

3
Heittokalastus / Vs: Suurin ahven, jonka nähnyt livenä?
« on: April 20, 2014, 19:07:27  »
Itse saatu, jigging napannut 1620g ahven tältä viikolta :)

4
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen Pyhäjärvi
« on: January 14, 2014, 20:06:26  »
Tänään pilkillä käyty Pyhäjärvellä pienehköllä lahdella, jäätä 4,5-8cm. Isommilla selillä jo huomenna varmaan se 8-10cm jäätä, ainakin kaikki selät näyttävät olevan jään peitossa. Vinkkejä en hirveesti osaa sanoo, mutta tasapainoista toimii harmaat ja siniset. Kalojen keskikoko suurimmaksi osaksi pientä, isompia pitää etsiä yleensä seliltä, penkoista ja pakoilta. Useimmiten myös välivedestä. Joka puolella Pyhäjärveä on hyviä paikkoja, itse perehtynyt enimmäkseen Sorvanselällä kalasteluun ja siitä kohti Lempäälää. Myös Tampereen puolella jokunen reissu vuodessa tulee tehtyä. Usein vaikea pilkkiä, jos isompia ahvenia haluaa!

5
Pilkintä / Vs: Hauen täkyonginta talvella
« on: December 07, 2013, 18:34:44  »
Tänään ensimmäistä kertaa täkyonki mukana tälle talvelle, reissulla pituutta 4 tuntia ja täky pyytämässä siitä ajasta ehkä 3h. Haukia kiinni 6kpl, joista 4 irtosi syystä tai toisesta. Kaikki tuntuivat suht isoilta, ja isolla nyt meinaan 2kg+. Ylös tulleet kalat noin 2,5kg ja 3,86kg. Syöttinä siis 40-60g ahven ja onki oli pyytämässä noin 2metriä syvässä vedessä kaislikon edessä.

Ohessa tuli nosteltua noin 4kg pieniä ahvenia tasurilla.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Isoin lohikalanne?
« on: December 02, 2013, 17:32:19  »
3,97kg järvitaimen jigillä noin kuukausi sitten :)

7
Heittokalastus / Vs: Pisin väsyttelynne?
« on: December 02, 2013, 13:06:44  »
Ei vieläkään kunnon väsytyksiä ole kohdalle osunut, 4,95kg toutain reilussa 5 minuutissa virrasta 0.20 monofiileilla ylös ilman haavia, jigivälineillä 6,7kg hauki ilman haavia ylös noin 5 minuutissa ja reilu 5kg hauki ehkä 5minuutissa kevyillä jigivehkeillä haavin kanssa ylös.

Yksi tapaus jäi kuitenkin vuoden 2012 keväältä/alkukesältä mieleen.
Heittelin 8senttistä vertikaalijigiä viistovirtaan ahvenen tai taimenen toivossa, kun taimenia olin useampia saanut sieltä. Muutama heitto tuotti 25cm taimenen ja ahvenen. Sen jälkeen pitkään hiljaista kunnes vähän lujempi kiskaisu, vastaistu ja kala kiinni. Iskä tulee luokseni, kaivaa puhelimen jostain ja alkaa kuvaamaan videota. Aikaa kului, kala tulee ehkä vajaan 10 minuutin kuluttua näköetäisyydelle, mutta sillä ei ollut mitään aikeita nousta ylös. Video pysäytettiin pariin otteeseen, koska siinä ei juurikaan ollut nähtävää, kala vain pyöri muutaman metrin päässä rannasta eikä antautunut millään. Videon kuvaaminen lopetettiin, kun videota oli otettu +18minuuttia, ja siihen mahtui ainakin 2 taukoa, eli kalan väsytykseen meni reilusti 20minuuttia.

Kala ei itsessään ollut mikään suuri, tasan 3kg hyvässä kunnossa oleva lihava ja vahva taimen, mutta väsytyksen kestoon vaikutti suht kova virta, kevyet välineet ja haavin puuttuminen. Pari isompaakin taimenta olin samoilla välineillä samoilta paikoilta väsyttänyt, mutta niissä ei 10 minuuttia mennyt kummassakaan.

Toinen tapaus: Heittelin ahvenia jigillä rannalta ja tiesin yhden paikan missä usein on paljon haukia, noin 2-4kg. Ahven nappasi jigiin tämän haukipaikan takaa, ja päätin kelata ahventa hitaasti ylös. Ahven tulee jo rantaan, ja ehdin pettyä, kun hauista ei ollut kuulunut mitään. Kunnes syvästä vedestä syöksyy ainakin metrin mittanen hauen hahmo ja nappaa ahvenen suuhunsa ja sukeltaa takaisin syvyyksiin. 10-15minuuttia vedin haukea edes takas syvänteen reunaa, kävelin rantaa pitkin moneen kertaan paikasta toiseen saamatta haukea kertaakaan enään edes lähelle näköetäisyyttä. Jarru oli niin kireällä mitä sen sai, ja vapa koko väsytyksen äärirajoilla. Lopulta hauki päästää ahvenesta irti, ja saan ylös vain kuolleen, noin 200g ahvenen, jolla oli komeat hampaanjäljet kyljissään.

8
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 02, 2013, 10:21:11  »
Eipä ollut Erkin reissussa kehumista :p

Itse avasin kauden Tampereella viime maanantaina tekemällä kepillä pari reikää ja pikaisesti kokeilin pilkkiäkkin - ei kaloja.

Toinen reissu torstaina vähän isommalle järvelle, tasurilla sieltä muutama kymmenen ahventa, isoin ylös tullut vajaa 300g kyrmyniska. Muuten oli suhteellisen pientä.

Eilen kolmas reissu, ja kalat entistäkin pienempiä. Jälleen muutama kymmenen kappaletta, mutta suurimmat ylös tulleet taisivat jäädä alle 50 grammaan..

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: April 15, 2013, 14:08:00  »

Tuossa tuon edellisen viestin ahvensaalis
Eilen ja tänään tutuilla apajilla ahvenen perässä.

Eilen aamusta tuntui olevan syöntiä, sumuinen hämärä ilma vielä vähän ennen kymmentä ja pikkuahven otti hanakasti tasapainoon välivedestäkin. Yhden isommankin satuin saamaan. No aurinkohan sieltä pilven takaa tuli vähän ennen puolta päivää ja paistoikin oikeastaan loppupäivän, vieden kaloilta syönti-ilon ja minultakin vähän sitä pilkki-iloa. 10 tuntia vietin jäällä ja loppuun sain muutamia ruokakalojakin.
n.30 avantoa piti aina kokeilla että yhden tai kaks päälle 150g ahventa sai jäälle asti.. Päivän saalis:Tänään niille paikoille mistä eilen lopetin. Jäällä puoli 9 jälkeen ja vanhat avannot läpi. Kolmesta ensimmäisestä sain 6 kpl 150-350g ahvenia ja muutaman pienemmän. Kiersin kilometrin lenkin kairaillen kovasti isompien toivossa, mutta jäälle vain 3 syötävän kokoista kalaa.. Aamulla olisi voinut olla syöntiä, jäällä pitäisi vaan olla jo kolme tuntia aiemmin.

10
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: April 15, 2013, 13:55:47  »
http://kalastus.hongkong.fi/fi/siimat/kuitusiimat/daiwa-tournament-8-braid-135-m-kuitusiima/p/22531/

Haluaisin kuulla kokemuksia, jos jollain sattuisi olemaan :D

Käteen parhaan tuntuinen siima tähän mennessä. Todella taipuisaa, pehmeätä, liukasta ja sellaista kun siiman pitääkin olla. Paksuuskin pitää paikkansa paljon paremmin kuin useat muut kuitusiimat.. Haluaisin kuulla hankaus/solmujen kestävyydestä, heittopituudesta (joka todennäköisesti on todella hyvä) ja terävissä repäisyissä kestämisestä. Jos kokemuksia ei kuulu niin täytyy tuo siima käydä ostamassa, yli 30€ hinta vaan hirvittää.. Ehkä se on sen arvoista.

Tähän mennessä Nanofil paksuudessa 0.15mm on ollut omaan makuun paras siima, löytyy kaikki ominaisuudet mitä jigisiima tarvitsee. Hankauskestävyyden heikkouskin häviää kun käyttää tarpeeksi pitkää fluorocarbon peruketta ja tekee solmut kunnolla!

11
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Jigivapa
« on: April 15, 2013, 13:39:29  »
Töntille voin lämpimästi suositella yoshinon jig spesialistia sen edullisuudenkin vuoksi. Ittellä käytössä tuo pro malli, mutta jonkun verran on tullut käytettyä specialistia siinä ohessa ja pakko sanoa, että ero näissä vavoissa on varsin huomaamaton. Ei ainakaan yhtä suuri kuin mitä hintaero antaa olettaa. Omaan makuun nämä kaikki vavat ovat ahvenen jigaukseen varsinkin matalemmissa vesissä hiukan liian jäykät ja tämän myötä kala tuntuu karkaavan useammin kuin hieman joustavemmasta vavasta (tämä siis vaan oma havainto, voi olla ettei pidä edes paikkaansa). Kuhan jigaukseen ovat kuin tehtyjä, varsinkin jos on mahdollisuus kalastella veneestä.

Ostin juuri muutama päivä sitten Daiwa Megaforcen jigivavan kun halvalla (30€lla) sain. Siihen on kelakin jo valmiina, Abu Cardinal 501 Albi, mutta siima olisi hakusessa. Daiwa Tournament 8 Braidia katselin ja vaikutti pirun hyvältä, mutta 30 euron hinta hiukan hirvittää. Fireline, sufix 832 on ainakin poissuljettuja vaihtoehtoja huonojen kokemusten vuoksi. Myöskään Tufline ja Rio eivät ole vakuuttanut. Kokeilussa olisi täysi puola Spiderwiren Ultracast Ultimate Braid siima "0.14" paksuisena, mutta tota en kyllä lähde pikkupuolalle laittamaan kun näyttäis jotain 0.25mm:stä olevan... Nanofil on yksi parhaista vaihtoehdoista, vaikka solmut ja pienetkin hankauskohdat tuntuvat olevan ainainen riesa.. Ainakin tuntuma ja heittopituus on sillä siimalla kunnossa, nyt kun uusia värejäkin on tarjolla.

No huomenna kokeillaan jiggausta näillä välineillä mitä on, täytyy ostella lisää kun sen aika tulee. Jonkunlaisia kokemuksia voin näistä välineistä reissun jälkeen laitella..

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: April 12, 2013, 00:04:05  »
Muutamia reissuja on tullut tehtyä, raportteja ei niiden mielenkiinnosta johtuen ole oikein jaksanut kirjotella. Ruokakalat kuitenkin lähes joka reissu...

Viimeviikon sunnuntaina päätettiin lähteä kokeilemaan jospa kala alkaisi syömään pitkän aurinkoisen jakson jälkeen, kun luvattiin lumi/räntäsadetta. Kamat valmiiksi puoli ysin maissa ja isän kanssa kaveria hakemaan. Järvellä jonkun aikaa myöhemmin ja kova kairaus päälle vielä auringon pilkistellessä ohuen pilviharson läpi. Ensimmäinen tunti ei juurikaan tuottanut tulosta, kunnes isällä pieni syöntipyräys, josta 5kpl 200-400g ahvenia jäälle. Sitten kuulemma hetken väsytteli isompaa ja parvi hävisi. Itse tein reijän viereen ja hetken päästä 4kpl 150-300g ahvenia tasapainolla. Syönti lakkasi siihen aamupäivän osalta.

Jokaiselle noin 20 avantoa ja muutama kilometri kävelyä tuotti yhteensä vain 2 haukea ja 2 otettavan kokoista ahventa + muutama sintti, joten uusia paikkoja piti keksiä. Kokeiltiin virrasta, matalasta, syvemmästä, tasaselta pohjalta, syvänteen reunasta, matalikoilta.. Kalaa ei löytynyt yksittäisiä ahvenia lukuunottamatta. Oli siis nuotion ja uusien suunnitelmien aika. Kaikki hajaannuttiin eri suuntiin, isä sai heti alkuun muutamia 100-150g ahvenia ja kaveri myös joitakin pieniä. Itse suuntasin uusille apajille noin 2,5metrin veteen. Ensimmäinen reikä tyhjä, toisesta 2kpl 100g ahvenia ja kolmannesta iski ensin 250g ja sitten 420g ahvenet, jonka jälkeen pystypilkistä katkesi koukku isomman kanssa sählätessä. Tasuri veteen ja toinen lähelle 400g ahven jäälle. Kutsuin kaverin viereen ja pommitimme aluetta hetken. Tuloksena minulle 9 ahventa, 3,2kg ja kaverille 3 ahventa yhteensä tasan kilo.

Kalaa tuli siis kohtalaisesti vaikka pienissä pyräyksissä olikin, itselle kertyi saalispussiin yli 200g ahvenia reilut 6kg joista isoimmat 465,430 ja 420g. 10 suurinta 3600g ja 5 suurinta 2150g. Kaverillakin 440g ahven. Hyvät savu- ja paistinkalat tuli! Kuvakin mahdollisesti jossain kohtaa saatavilla puhelimelta..Toinen reissu samoille apajille eilen iltapäivästä täydessä auringonpaisteessa, 3 haukea, särki, 10 pientä ahventa +280 ja 380g ahvenet ja yhden luultavasti hauen karkuutus painosta päätellen.. Ensi kerralla uudestaan sitten kun keli näyttää sopivalta vahvempien koukkujen kanssa pyytämään!

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: April 04, 2013, 16:14:02  »
http://www.youtube.com/watch?v=i4i6enSHf_A

Päätettiin kokeilla täkyongintaa kun ahvenenpilkinnän ohessa pilkkiin tarttui särkiäkin. Särki syötiksi ja matalaan kaislikon reunaan. Tulos näkyy tuossa ylempänä, 6.14kg ja elämäni toinen täkyonkihauki jäältä (jonka tosin annoin pikkuveljen väsyttää)

14
Pilkintä / Vs: Hauen täkyonginta talvella
« on: April 02, 2013, 15:09:05  »
Merellä oltiin viikonloppu ja ahvenen pilkinnän ohessa pilkkiin osui muutama särki joten päätin laittaa pienen särjen pyyntiin isomman ahvenen tai hauen toivossa. Vettä n.1.5m ja onki odottamaan.

5-10minuutin jälkeen lippu pystyssä ja annoin pikkuveljen nostaa ensimmäisen haukensa jään päälle. Kalalla olikin kokoa ihan ruhtinaallisesti:

(pahoittelen, video väärin päin)
http://www.youtube.com/watch?v=i4i6enSHf_A

15
Pilkintä / Vs: Isoin pilkkiahven
« on: March 02, 2013, 12:07:07  »
Paransimpahan pilkkiahvenennätystä vähän pidemmän tauon jäljiltä lukemiin 565g. Ensimmäinen puolen kilon ylitys, vaikka 400g ylityksiä on reilusti 30kpl.

16
Länsi-Suomi / Vs: Säkylän Pyhäjärvi?
« on: January 22, 2013, 12:29:33  »
Jonkun verran Säkylässäkin pilkkineenä melkein väittäisin että morri toimii moninkertaisesti paremmin kun värikoukkupilkki. On pystylläkin (toukan kanssa) useita kaloja tullut narrattua, mutta morriin kalat tuntuvat vaan ottavan paremmin.

Nykyään tulee pilkittyä poikkeuksetta tasapainolla, ja omien kokemuksien mukaan sillä saa saalispussiin paljon nopeammin painoa kerrytettyä. Huonolla syönnillä jää hyvällä todennäköisyydellä kalatta, mutta jos kalat suunsa avaavat niin saa ne pienimmätkin ja parhaiten pohjaan jumittuneet kalatkin tasapainoon iskemään pienen houkuttelun jälkeen. Tasapainon hyvä puoli on se, että on paras pilkki välivesikalastukseen, jossa isoimmat kalat ja parvet usein uiskentelevat pienemmän kalan perässä.

Oma suositus kuitenkin olisi lähteä morrilla liikenteeseen. Tietyissä paikoissa on suuri särki- ja kiiskivaara (kisa kun taitaa olla vain ahven tyyppinen?) Mutta siellä missä on isoja särkiä ja kiiskejä, on usein myös isompaa ahventa ;)

17
Pilkintä / Vs: Kiireinen kysymys!
« on: December 25, 2012, 18:16:26  »
Ei tarvi kukaan sille lupaa, jos onki käden ulottuvilla, eikä muita koukkuja samaan aikaan pyynnissä.

18
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: December 06, 2012, 16:23:40  »
Pilkkikausi virallisesti alotettu tänään Tampereen seudulla, pari tuntia pilkintää tasapainolla, 3 ahventa jäälle 150-300g. Kalat tuli alle 3m vedestä ja iskivät lucky johnin 5cm malleihin.

19
Heittokalastus / Vs: Rannasta heittely
« on: November 30, 2012, 12:12:48  »
Näinpä, ainakin siinä Paasikiventien reunassa olen usein kalastajia nähnyt ja käsittääkseni ne juuri taimenta siitä yrittää :D
Pohjoistuuli ei vaan ole kaikista otollisin tuuli tälle paikalle..

20
Heittokalastus / Vs: Rannasta heittely
« on: November 29, 2012, 15:19:19  »
Missäpäin Nässyä oot heittämässä ollu?

21
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v. 0.95 julkaistu!
« on: November 23, 2012, 15:22:56  »
Mikäs voisi olla avuksi kun kaveri ei pääse liittymään mun hostiin enää tässä 0.95 versiossa, kun muissa versioissa liittyminen on ollu ongelmatonta.. Muut pelaajat kyllä pääsi minun peliin, ja kaveri pääsee muiden hosteihin.

Ja tietokoneet eivät ole niinsanotusti saman katon alla.

22
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v. 0.95 julkaistu!
« on: November 22, 2012, 01:02:45  »
Kiitos kovasta uurastuksesta, peli vain jatkaa kehittymistä! Ja hieno uusi järvikin saatiin.

23
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Viitalampi
« on: November 22, 2012, 00:59:23  »
Avauskala 278g ahven, jota seurasi 3kpl muita 100g ylityksiä. 339g hauki, muutama 50g särki ja kiiskikin osui ensimmäiseen 15min kisaan.

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: November 18, 2012, 21:48:11  »
Kiitosta, ja joo, hyvin mahdollista. Muita järkeviä selityksiä en ainakaan tuolle keksi.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: November 18, 2012, 17:41:14  »
2 viikkoa sitten viikonloppu Uudessakaupungissa, kalaa tuli aivan pirusti, mutta ahvenen keskikoko jäi reilusti alle 100g.. Mukaan lähti 10kpl 150-250g ahvenia. Sumu oli paikoin runsasta, ja eteensä ei välttämättä nähnyt 20 metriä..  Vähän maisemaa..


Tänään kahden viikon tauko kalastuksesta sai päätöksen, ja aamulla 8 maissa suuntasimme kaverin kanssa virvelöimään. Alku oli lupaavaa, rannalla kävi muutama komeampi ahven (n. 450g + 500g) ja toistakymmentä 150-350g. Aamun jälkeen syönti vähän heikkeni, rannalle enää 4 ahventa, n. 100g,  250gx2 ja 600g. Reissulla tuli myös yksi pieni kuha ja 3 kappaletta lahnoja. Puolikas ankeriaskin näkyi pinnalla kellumassa ja kelasimme sen ylös.

Reissun avausahven, 450g

Viimeset 4 ahventa, jotka lähti mukaan, isoin 600g

1,5kg lahna

Elossa oleva ankerias, josta puuttui puoletEnsiviikonloppuna uutta reissua..

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 17, 2012, 23:08:38  »
Todennäköisesti ei kelpaa mikään viehe, vaan se oli jäänyt koukkuun vahingossa. Kala oli suupielestä kiinni leuan puolelta   :-)

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 17, 2012, 18:19:04  »
Tosi komeet tammukat osunu kohdille :o onnittelut!

28
Sekalaista juttua / Vs: Pituus
« on: November 10, 2012, 15:26:03  »
Jokohan sitä olis 178cm mittaa, painoa löytyi juuri 73,5kg. Vaihtelee siinä 72 ja 75kg välillä

29
Kohtalotoveri löytyy täältä, ja ihan oman ajovirheen takia :D tutkinnon vastaanottajakaan ei oikeen itseään miellyttänyt, vaan istui vieressä k*rpiintyneenä lisäten paineita.

Seuraava vastaanottaja olikin mukavempi ja myös suoritus oli virheetön, ja hyvä mieli jäi lopulta! :)

30
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Paras tasurivapa
« on: November 01, 2012, 19:49:22  »
Itse suosin kaikista jäykintä tasuripilkintään. Paras tuntuma, herkin ja terävin vastaisku.

Pages: [1] 2 3 ... 35


center>