Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Laku

Pages: [1] 2 3 4
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: July 15, 2009, 14:55:01  »
Tänään olimme aamusta lähtien käyttäjän Vikke kanssa pohjaongella meren rannalla. Siinä sitten kala rupesi syömään ja nostin, tuntui raskas nykäys ja kelasin vehkeen ylös. Sitten tarkastin madon tilanteen ja yllätyin kun koukussa oli ahvenen silmä. Toisaalta harmittaa että kala joutuu nyt kärsimään, mutta melko erikoinen tapahtuma tämäkin.  :-)

2
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: July 11, 2009, 22:31:07  »
Tämmösiä tuli tehtyä (lisäsin myös eilen perhorasiaan ei tosin ole vielä ilmestynyt).

sivulta


edestä


Tuossa lakun ensimmäisessä kuvassa olevassa perhossa näyttäisi olevan kuula väärinpäin.
Ja nyt häivyn katsomaan perho ohjelmaa maxilta  :-D

Tuosta pääsee katsomaan perhorasiaan perhoja joita olen sinne lisännyt.
http://perhorasia.fi/User.thtml?user=7709

----> Kuula ei ole väärinpäin, vaan siinä on vaan isompi reikä. :-)

3
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: July 09, 2009, 14:05:20  »
Taaas pitkästä aikaa jotain sidoksia tänne.  :-)

Eli tällästä syntyy kun ei uni tule.

Pistäkää kommenttia mitä ootte mieltä, kannattaisko näitä sitoa lisää?? :?

4
Rakentelu / Vs: Koulussa tehdyt kalastusaiheiset työt.!
« on: March 10, 2009, 22:02:46  »
Onko sulla omaa penkkiä, eli ootko mallista kattonu mitat vai teetkö omasta päästä? Kun tarkemmin kattelee tuota omaakin penkkiä, niin ei sen teko varmasti vaikea ole, jos on hyvät laitteet (muutakin, kuin rälläkkä, rautasaha ja viila).

Joo tuohon on otettu mitat valmiista penkistä. Joo tuohonkin kun tarvitsee monenlaisia kaluja :-)

5
Rakentelu / Vs: Koulussa tehdyt kalastusaiheiset työt.!
« on: March 08, 2009, 12:14:58  »
Itse oliisi seuraavana koulutyönä tarkoitus tehdä perhonsidontapenkki metallitöissä. Ajattelin tehdä sen kahdeksannen luokan päättötyönä, sillä aikaa siihen uppoaa kahden tunnin metallityömäärällä viikossa.

Tässä itse piirrettyjä suunnittelukuvia ja -mittoja:6
Pilkintä / Vs: Isoin pilkkiahven
« on: March 08, 2009, 11:53:06  »
Itselläni suurin pilkkiahven 580g. Saatu kainastonjoesta, kauhajoelta. Iski nilsun pystäriin.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: kuinka monta kertaa viikossa kalastat
« on: March 08, 2009, 11:44:05  »
Kesällä tulee käytyä aika paljon, jopa 6 kertaa viikossa, mutta talvella määrä jää yhteen - kolmeen kertaan viikossa koulun takia. Lomilla sitten kerkeääkin käydä pilkillä.

8
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 07, 2009, 22:26:11  »
Tuollaiset pienet räikeät pupat kyllä kelpaa kirrelle. Ite laittaisin kuitenkin suuremman kuulan ja jonkun näköistä kierrettä... ja huolellisuutta runkoon.
Pinkki on hyvä väri perhossa kuin perhossa, päävärinä tai vain ripauksena :wink:

Joo kiitoksia neuvoista ja kehuista. Painetaan mieleen nuo seikat kun rupeaa toisen kerran tollasia väsäämään  :wink: Tähän hätään ei ollut hopeista kuulapäitä kun tuon kokoisia. Vielä El'ToroRossolle: Olisi pinkkejä melkeinpä kaksi kertaa isompia kuulapäitä, niin oliskohan ne toimivia ton mallisessa perhossa?

9
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 07, 2009, 22:13:40  »
Tässä tämän illan settiä pitkän tauon jälkeen :10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: March 07, 2009, 14:37:19  »
Lähdin tänään aamupäivällä lähijoelle kalaan isäni ja veljeni kanssa. Lähdettiin 11.30 pihasta ja perillä olimme noin kello 11.40.
Kun tulimme paikalle, jään päälle oli noussut vähän vettä, mutta onneksi ei paljoa ja sekin oli jäätynyt pikkupakkasten myötä.
Kairasimme ekat reijät eikä tullut mitään. Kokeilin pääasiassa haukea, mutta kalaa ei meille kellekkään tullut. Vaihdoin reikää, nypin noin kaksi minuuttia, jonka jälkeen nyppi. Karkuutin kalan, joka oli luultavasti ahven, mutta yhden vedon jälkeen sain sen koukkuun ja jään pinnalle. Samalta reijältä tuli kolme muuta ahventa ja kaksi särkeä. Kairasin uudelleen vähän matkan päähän uuden reiän, pilkin siinä noin viisi minuuttia ja sitten menin taas vähän matkan päähän ja kairasin reiän. Tällä reiällä ensimmäisellä minuutilla ei mitään, mutta sitten tokaisin isälle että täälä on taas kalaa. Pari nykäisyä ja kala oli kiinni. Kauden ennätysahven oli jäällä. Sen jälkeen en enää kalaa saanut, mutta veljeni nosti jäälle vielä appuran. Sen jälkeen emme saaneet mitään , joten päätimme lähteä kotiin tekemään ruokaa hyvän reissun päätteeksi  ( Ahvenet joutuivat pannulle )  :-)

Tässä vielä Kuvia:

Kuva päivän saaliista:Tässä kuva päivän suurimmasta (580g) :

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Äksidentit kalastuksessa
« on: March 06, 2009, 22:54:32  »
No pikkupoikana n.7-vuotiaana kokeilin heittoa yhdellä kädellä, kun olimme vetouistelemassa. Tietenkin koko virveli lensi järveen ja isä nappasi veljeltä virvelin kädestä ja koukkasi virvelin takaisin veneeseen  :-)

Toinen on kun olin kaverin kanssa pilkillä ja hän piti pilkkivapaansa jalkojen välissä pystyasennossa. Hän kyykkyi ottamaan repusta sohjokauhaa, kunnes hänellä oli morri silmän alapuolella pahasti kiinni. Siitä sitten terveyskeskukseen papukaijamorri silmäkulmassa  :wink: :-D Morri saatiin irti, mutta olihan siinä kaverilla vähä silmä paisuksis ku puudutettiin  :roll:

Siinä vielä jatkoa tuohon alempaan kappaleeseen (kyseessä kaverin naama) :12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Äksidentit kalastuksessa
« on: March 05, 2009, 21:23:52  »
No pikkupoikana n.7-vuotiaana kokeilin heittoa yhdellä kädellä, kun olimme vetouistelemassa. Tietenkin koko virveli lensi järveen ja isä nappasi veljeltä virvelin kädestä ja koukkasi virvelin takaisin veneeseen  :-)

Toinen on kun olin kaverin kanssa pilkillä ja hän piti pilkkivapaansa jalkojen välissä pystyasennossa. Hän kyykkyi ottamaan repusta sohjokauhaa, kunnes hänellä oli morri silmän alapuolella pahasti kiinni. Siitä sitten terveyskeskukseen papukaijamorri silmäkulmassa  :wink: :-D Morri saatiin irti, mutta olihan siinä kaverilla vähä silmä paisuksis ku puudutettiin  :roll:

13
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: March 04, 2009, 20:54:46  »
minä oon ainut aktiivisesti kalastaja minä pilkin,ongin,virvelöin(tavallisesti) aloitan ehkä kesällä perhokalastuksen ja veto uistelun.
ja kaikki tietysti pilkkaa mua ku ainut luokan kalastaja.
vedän kohta lättyyn :-D

Uskon että ketuttaa. Siitä vaan  :-D :-D

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: March 03, 2009, 22:19:05  »
Löysin arkistoista kuvan kesältä, heinäkuulta lankoskelta, merikarvianjoelta saadusta kirrestä, joten päätin sen tänne lisätä.15
Pilkintä / Vs: Millaisilla välineillä pilkit?
« on: March 03, 2009, 15:58:36  »
Sellaisen keksin tuonne listaan lisäykseksi vielä että perho (pilkkiperho). Yhä useammathan pilkkivät ihan perhoillakin.

16
Pilkintä / Vs: Millaisilla välineillä pilkit?
« on: March 03, 2009, 15:53:22  »
Itse pilkin usein pystyllä tai morrilla. Riippuu aina vähän mitä kalaa haetaan ja millainen on vesistö.

Itse valitsin
Pystyllä 
Tasapainolla 
Morrilla 
Värikoukulla
Tapsilla
 

17
Pilkintä / Vs: hauen pilkintä
« on: March 01, 2009, 12:30:34  »
Komia on hauki Suutarisella  :wink:

18
Pilkintä / Vs: Mitä teet kaloille?
« on: February 28, 2009, 20:09:31  »
Riippuu aina vähän paikasta ja määrästäkin. Hyvänkokoiset meriahvenet aina mukaan esim. ruuanlaittoon, mutta pienemmät jokikalat menevät usein takaisin veteen, tai syötän kissoille tai kompostiin.

19
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Jäänaskalit
« on: February 28, 2009, 20:07:36  »
Tottakai ne ovat aina kaulassa. Ne ovat omasta mielestä pakolliset, sillä ikinä ei voi kuitenkaan liikaa luottaa jäihin  :-)

20
Pilkintä / Vs: Käytätkö tärpinilmaisijaa?
« on: February 28, 2009, 20:05:49  »
Käytän tärpinilmaisijaa morrilla pilkittäessä ja joskus myös pystypilkin kanssa. Filmikärjellä näkee pienimmätkin tärpit mormyskoinnissa.

21
Länsi-Suomi / Säkkijärvi
« on: February 28, 2009, 20:03:14  »
Aloitan aiheen taas sillä, että tälläistä aihetta en haulla löytänyt, joten.

Onko kellään kokemusta Säkkijärvestä? Onko tullut kalaa, talvi - ja kesäkalastusvinkkejä, ottipaikkoja, ottipelejä.
Eli kaikki asiasta tietävät kirjoittamaan vain yleistä viestiä Säkkijärvestä ja esim. yllämainittuja seikkoja.

- Laku

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: February 28, 2009, 17:29:02  »
Lähdettiin Viken kanssa kello 12.00 pilkille lähijoelle. Perillä olimme 12.20.

Itse yritin aluksi ahventa mutta Vikke otti heti haukivälineet esiin. Teimme heti alkuun monia reikiä, mutta ei tärpin tärppiä, joten minäkin siirryin hauen pilkintään. Tarkoitus oli mennä jokea eteenpäin vähitellen, hauen perässä. Itse välillä koitin vielä ahventakin morrilla, mutta ei napannut, joten päätin että nyt yritän haukea vähän pidemmän aikaa. Menimme jokea koko ajan aina vain pidemmälle, mutta kaloista ei ollut tietoakaan. Löysimme muutaman poikkeuksellisen syvän kohdan, joissa vettä oli useampi metri. Yhtäkkiä minulle tuli hyvä tärppi, hauki pysyi kiinni n.5 sek, kunnes pääsi irti. Samaan aikaan Vikke mainitsi että hänelläkin olisi jokin siimojen päässä. Minä juoksin paikalle, ja Vikke mainitsi että kala on varmasti hauki. Kauaa ei tarvinnut väsytellä, n.20sek kunnes hauki nostettiin jään paremmalle puolelle. Punnitsimme ja mittasimme kalan, ja painoa sille tuli 570g ja pituutta oli 46,3cm, erittäin pieni mutta tälle joelle perustumppi.

Tässä vielä kuva tumpista:


Päätimme että koitamme haukea samoista rei´istä jotka olimme tehneet tulomatkalla, mutta ennen sitä kävimme vielä vähän pidemmällä, jossa pidimme myös kaakaotauon. Kävimme suurimman osan rei`istä läpi toistamiseen, mutta ei tärppiäkään. Menimme aloituspaikkaan, jossa itse vielä kokeilin ahventa ja Vikke yritti haukea, mutta tulosta ei tullut. Päätimme lähteä kotiin, kun kello näytti 16.00.

Tässä vielä muutamia kuvia:Minä nyplään ahventa huonolla tuloksellaVikke käy reikiä läpi hauen perässäTässä vielä maisemakuvaa joelta

Ihan mukava reissu oli, mutta saalista olisi voinut tulla enemmänkin.

23
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Re: Morri värit
« on: February 26, 2009, 10:22:53  »
Ratkaisevasti lyhyempi kysymys olisi se, että minkä väriseen morriin ahven ei ota. Itse olen kokeillut montaa eri kokoa ja väriä. Kaikilla niillä on tullut. Siispä alkuperäiskysymyksen vastaus olisi: kaikkiin väreihin. Omaani taas vastaus: en tiedä. Jos joku on vilpittömästi sitä mieltä, että jollain värillä EI saa ahvenia, kertokoot sen täällä ja heti!

Niin, Mikko vastasi ihan hyvin. Mutta tässäkin on taas yksi mutta. Sitten tulee taas sanomista kun joku laittaa, että  punaisella morrilla ei tule ( ja hän pilkkii joessa ). Sitten joku (esim.meressä pilkkivä) vastaa taas että ookko ihan tyhmä? Punaisella morrilla vetelen kaloja joka päivä.

Joten olisi hyvä jos kaikki laittaisivat vastaukseensa mukaan että millaisessa vesistössä on havainnut jonkun värin (morrin) toimimattomuuden.

24
Länsi-Suomi / Vs: Kainastonjoki
« on: February 25, 2009, 20:56:05  »
tuleeko haukea tai ahventa


Tulee sekä haukea että ahventa, parhaiten lipoilla tulee, eteenkin kirkkailla väreillä. Ens kesänä vain kokeilemaan! Ahvenet 'yleensä hyvän kokoisia, mutta hauet yleensä vähä pieniä mutta on niitä pikkusen isompiakin tullu.

25
Pilkintä / Vs: Kahvia vaiko sit jotain muuta termariin?
« on: February 25, 2009, 20:47:49  »
Kyllä se yleensä on se kaakao. Myös joskus useinkin tulee keitettyä kahvit sinne termariin  :-)

26
Pilkintä / Vs: Pilkitkö kesäisin?
« on: February 25, 2009, 20:46:46  »
Kesäpilkkiminen on jopa melko tehokastakin varsinkin parven osuessa kohdalle. Yksi todella hyvä vaihtoehto on pilkkiä kesäisin veneestä.
Itse olen pilkkinyt veneestä kesällä, myös joskus laiturilta ja kalaa on noussut ihan hyvin, joskus jopa useampi kilo kun hyvällä syönnillä on ollut, ahventa aina olen yrittänyt.

27
Rakentelu / Vs: Hauskoja ideoita vaappuihin
« on: October 22, 2008, 19:04:02  »
Itsellänikin melkein joka vaapussa nuo kuulat sisällä, ja kuuleehan sen jo päällekkin päin että sielä on kuula/kuulat.

.....Harvinaisuushan tämäkin :roll: :-) Nyt ainakin vaapun anatomia selvä  :mrgreen:

28
Länsi-Suomi / Vs: Kainastonjoki
« on: October 22, 2008, 18:17:06  »
Niiin jos jokeen tulee jäät  :oops: Mutta pakkasistakaa ei tietoa ku päivisin lämmintä +10  :-o  :x

29
Heittokalastus / Vs: paras kalastusmuisto.
« on: August 09, 2008, 21:42:18  »
Käyttäjä "Laku"  kertoi hänen parhaan kalamuistonsa vain lyhyesti.
Ei sen tarvitse aina kirjoittaa isoa romaania.
No eipä Lakun muutkaan viestit ole paljoa tuota pitempiä. Yksi viesti löytyi, missä enemmän kuin kaksi riviä tekstiä. Ei tästä tämän enempätä.

Ei tämä oo mikää aihe missä arvostellaan käyttäjiä. Ne aiheet ovat erikseen. Loppuu tuollaanen arvostelu.

30
Sekalaista juttua / Vs: Valmisruuat
« on: July 13, 2008, 13:23:48  »
Jos sattuu kaapissa olla eineksiä niin kyllä yleensä pistelen poskeen :D

Pages: [1] 2 3 4


center>