Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toniski

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 15, 2010, 21:09:39  »
Kalikalla kyllä hyvännäköisiä aihioita ja myös vaappuja! Etenkin tuossa toiseksi alimmaisessa kuvassa olevat näyttäs siltä, että maistus taimenelle myös. onko ihan oma malli vai onko valmismalli?

2
Vetouistelu / Vs: Takiloista
« on: March 10, 2010, 01:19:53  »
itellä yleensä kanssa ollu se 2 vapaa per takila, eli usein yksi välilaukaisimessa. varsinkin taimenta vedettäessä tosiaan tulee käytettyä paljonkin noita välilaukaisimia, mutta sitten taas haukea vedettäessä esimerkiksi tummavetisessä ja matalassa järvessä, en käytä yleensä välkkäriä ollenkaan. syvemmissä järvissä hauenvedossakin käytän kyllä usein välilaukaisinta.

3
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: March 02, 2010, 23:47:41  »

Tuommonen 1,2kg tuli Keiteleestä lokakuun lopulla ja sattu kamera olemaan mukana niin kaveri nappasi kuvan. Tuota vaappumallia en tosin ole enää vähään aikaan valmistanut, mutta tuolloin satuin siimanpäähän sen iskemään.

4
Vetouistelu / Vs: isot siimapainot
« on: February 13, 2010, 13:45:04  »
tiedän kyllä vetäjiä, jotka käyttää ihan noilla samanlaisilla vapareilla kun minä, noita 250 grammankin painoisia painoja, ja tiedän myös niitä jotka käyttää isoja painoja lyhyillä vapareilla. ite nyt oppinu tuohon pitkillä vapareilla vetämiseen vuosien varrella ja kun tietää nyt tarkasti kuinka syvällä ne vaaput siellä ui tuolla systeemillä kun ite vedän, niin en ole sitten muita vetotyylejä sen kummemmin käyttänyt.

5
Vetouistelu / Vs: isot siimapainot
« on: February 10, 2010, 22:53:40  »
Mulla on siimoina ollu yleensä aina nelikymppistä. mulla on semmoset 10-15 metriä yleensä vaapusta painoon siimaa. luulen että kalikan pohjatärppeihin jo tuolla painotuksella vaikuttaa tuo hivenen hiljaisempi vetovauhti kuin itellä. ite vedän kuitenkin yleensä ehkäpä tuommoset 0,5 km/h kovempaa kun kalikka, joten vetonopeuden kasvu vähentää painon kulkusyvyyttä. Sitten tietenkin perässä vedetyn vaapun oma uintisyvyys vaikuttaa kanssa, joten varmasti ottaa pohjaan 6 metrin vedessä 40g painolla jos perässä tulee sitten vaikka karikko. Jos taas puntin takana on bomberi niin ei pitäisi mielestäni pohjassa pahemmin pomppia. noihin fysiikanrajoihin on vähän hankala sanoa, kun tuolla uistelukisoissa jotkut käyttää ihan jopa 250 grammaa siimojen päässä. ite en siis moisiin ole vielä nähnyt tarvetta kun pääsee jo tuolla 150 grammallakin niin syvälle ku yleensä on tarvis. tuonne 150 grammaan asti ainakin tapahtuu punttia lisätessä muutosta, mutta siitä isommille punteille en varmaksi osaa sanoa syvyyden muutoksia.

6
Vetouistelu / Vs: Takiloista
« on: February 10, 2010, 22:33:02  »
Nyt sitten on itelläkin pari vuotta enemmän kokemusta noista takiloista, ku aloitin tämän aiheen. itellä on siis kaiun anturi aina ollu ihan pystysuorassa ja on näkyny molemmat takilankuulat hyvin. Tosin sama juttu ku kalikalla et välillä ottaa liiankin tarkasti sen kuulan varsinkin matalemmissa vetosyvyyksissä niin on vähennettävä välillä herkkyyttä.

7
Vetouistelu / Vs: isot siimapainot
« on: January 20, 2010, 14:06:25  »
Itelläni  on punttilaatikko täynnä juuri noita rialinnassakin olevaa mallia olevia sakarapainoja. painoja taitaa laatikosta löytyä 30-120 gramman väliltä. Itse laitan usein kaksikin eri painoa samaan siimaan peräperään, jos laatikossa ei satu olemaan juuri sen painoista punttia, enkä ole huomannut siitä mitään sen suurempaa haittaa koskaan. itse käytän harvoin yli 140 gramman painoja, sillä uistelen useimmiten 6-14 metrin syvyisissä vesissä. Tässä vuosien aikana olen päätellyt isompien punttien saavuttavan seuraavanlaiset syvyydet jos vetonopeus on 3,5 - 4 km/h:
80g-->7,5m
100g-->10m
120g-->11,5m
140g-->13m
syvyydet olen siis päätellyt suurimmaksi osaksi koukkuihin tarttuneista roskista. Käytössäni on uistellessa kaikuluotain.

8
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 18, 2009, 12:35:04  »
oon vähän jäljessä kommenteissani, mutta pakko on kyllä nostaa tonnille hattua noista älyttömän hienoista vaapuista! :-o on tosi hienoa ollu kattoa ku jätkä kehittyy kauheeta vauhtia. On kyllä semmosia haukivaapukkeita nuo mitä tuossa joku aika sitten laitoit, että olis varmaan kisoissakin tosi kuumaa kamaa ku olis vedossa. tuo perzan mainitsema uintiliike on kyllä varmaankin aika lähellä totuutta...

9
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: October 20, 2009, 21:57:32  »

tuommonen 1,2kg puri omaa vanhahkoa 10cm pulikkaa. kala keiteleestä.

sitten saatiin lisää taimenia viikonloppuna konnevedestä. nuo otettiin ruokakaloiksi, vaikka alimmat pieniä onkin, mutta olivat liian pahasti kiinni. yhteensä 6 taimenta saatiin veneeseen. tuo isoin paino 1,150 kg eli ei mitään isompia tullut.

käytiin varmimmalla kuhapaikalla mitä järvestä löytyy, vetämässä ihan kokeilun vuoksi ainoastaan tuota 13cm mallia, ja sattuihan sieltä yksi kuha vielä ottamaan vaikkakin ei koolla pilattu 46cm (noin 1kg). ja haukia tuli kyllä kanssa ihan hyvin.

10
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 12, 2009, 16:34:28  »
Saattas kelvata taimenellekkin alkukesästä toniskin alimman kuvan vaaput. On aika ottipelin oloisia. Millanen uinti on kyseisissä vaapuissa?
Tuo on lähinnä kuhavaapuksi suunniteltu, mutta kyllä niihin nimenomaan alkukesästä ja ihan keskikesälläkin lohikala puri yllättävänkin usein. syksyllä taimenelle noissa on mielestäni hivenen liian vahva uinti. uinti on sellaista jonkin verran hakevaa ja noissa on myös vähän potkuakin. tosin vaappuun saa hyvin erilaisia uinteja tuolla levyllä melko tirinästä hakkaavaankin uintiin.

11
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 08, 2009, 18:49:08  »
tänä vuonna tuli kyllä paremmin melkein keiteleestä sinihäivytteisillä ja ahvenväreillä kun tuolla mutta kyllä sekin ihan hyvä on ollu. järvissä on kyllä paljon eroja. tänään vielä saatiiin maalatulla muikkuvärillä yks kilionen kuha keiteleestä. laitan kalasta kuvan vielä tässä kunhan saan kameran käsiini.

12
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 08, 2009, 12:41:54  »
tullu vietettyä vähän hiljaiseloa viimeaikoina, mutta täytyy nyt näyttää että vaappuja valmistuu yhä :P oon saanu vihdoin aikaseks sorvautettua tuota hyväksi todettua 13cm mallia, niin että kuvan vaaput on tehty sorviaihioon.

siniahven, punaraita ja fluoriahven sekä pari ihme härpäkettä kromikyljellä.

siinä vähän ärsykevärejä. alimmassa muuten hauen hampaanjälkiä, että ihan luonnollisia naarmuja on :D

pari pinkkimahasta hologrammiteipillä.(onpas vaikea kuvata noita hologrammivaappuja) :S

13
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: June 19, 2009, 13:49:43  »
onnea mikolle vaan vielä täälläkin upeasta köriläästä!! voisin kyllä ite kanssa yhtyä siihen että meikäläiselle nuo jo yli 5kg kuhat kuuluu jo siihen lottovoitto sarjaan.

14
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 08, 2009, 15:39:12  »
tuosta tyllifoliosta saa kyllä ihan nättiä :-D  Onko Toniskilla tuossa sitä uutta s26 mallia?
ei, vaan käytän tossa isossa mallissa sitä truutin jumbo levyä. onkohan "s29". uinti tosi hyvää tuossa mallissa ainakin itse tykkään(epäsäännöllinen potku ja hakuakin löytyy mukavasti vaikka kalikka onkin jo melko kookas.) sitten noihin saa myös uintilevy ja nokkalevyn kulman säätämisellä kunnon bomber uinninkin jos haluaa :-D (no ei ehkä ihan mutta melkein)

15
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 07, 2009, 11:22:25  »
komean tyllivaapun mikko väsänny!  :wink:
Ristitään tämä nyt vaikka purppura ahvenaksi...

16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 02, 2009, 21:44:34  »
kalamies 1000:lla kyllä tosi hienot! onko samfisun 13cm aihioon?

perzalla kanssa ovela syrjähyppytyylinen. taitaa olla tässä kevään korvilla uusia kokeiluita ens vuotta varten?

17
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: March 28, 2009, 20:22:26  »
no onpa komea punalihanen!  :-o

18
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 01, 2009, 11:26:36  »
hyvä mikko! oot onnistunu kyllä hienosti noitten folioitten kanssa  :-) itellä tulossa kanssa vähän uutta settiä kohta...

19
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 24, 2009, 16:24:08  »
hienoja on poikien popperit kyllä! ite sain tässä muutaman aikaseks tehtyä kun aikaa on ollut.
13cm keltamahanen muikku

ja sitten muutama 10cm


E: nonni, kuvatkin näyttäs olevan aika peräpäästä! näyttää tuo muikkukin harvinaisen rumalta tuossa...

20
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 22, 2009, 22:19:57  »
joo minun puolesta kanssa perzalle onnea tuohon testiin! onko mitään tietoa millon se ko. erälehti mahtaa ilmestyä?

ja se pitää sanoa tietenkin vaapuistakin, että jos kaverit ei noilla kalaa saa niin herää kysymys, että onko järven kalakanta ihan kunossa  :-o

Empä tiiä, eipä noista vaapuista varmastikkaan hirveästi mainita ko. lehdessä. Laitoin ne vaan tuohon vuoden uutuusviehe kutsuun. Eli sama mikä oli viimevuonnakin. Uskoisin että seuraavassa numerosa on jo esittelyt vuoden 2009 uusista vaapuista tai jos ei seuraavassa niin sitä seuraavassa. Ilmotuksessa vaan oli maininta että mielenkiintosemmat vaaput menee sitten eri testaajille. Sitä en tiedä julkaseeko ne mitään testituloksia sitten syksyllä.
 
Ellen ite ihan väärin muista niin viime syksynä oli juttua erälehdessä hyväksi todetuista uutuusvaapuista ja sitten parhaaksi todetulle taidetaan antaa aina se erä-ottiviehe titteli. ilmeisesti vaapuista tulee jonkin sortin pätkä tekstiä, mutta ei varmaan mitään varsinaista listaa saaduista kaloista jne. ei ainakaan viime vuonna tainnu olla... paitsi jos joku kauhea mörkö nousee.

21
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 22, 2009, 22:07:06  »
joo minun puolesta kanssa perzalle onnea tuohon testiin! onko mitään tietoa millon se ko. erälehti mahtaa ilmestyä?

ja se pitää sanoa tietenkin vaapuistakin, että jos kaverit ei noilla kalaa saa niin herää kysymys, että onko järven kalakanta ihan kunossa  :-o

22
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 21, 2009, 18:38:41  »
hyvä mikko! noilla ylimmän kuvan vaapuilla ainakin minä saisin kuhia! ootan innolla kun kokeilet uutta teippiä  :-D

23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 18, 2009, 11:46:50  »
jatka ihmeessä sillä propilakalla!!! se on ainakin 5 kertaa kestävämpää kun mikään liima! teet siitä vaan tarpeeksi paksua. kaadat vaikka pienempään kuppiin rouhetta ja siihen ohennetta niin vähän että siitä tulee liimamaista. on kumma jos ei toimi....

24
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 17, 2009, 16:53:12  »
voisitteko ammattimiehet auttaa kun pitäs suunnitella oma aihio, niin ottaako esim. kuha paksumpi runkoseen aihioon?
tuohon ei ole mun mielestä oikeastaan mitään sääntöä sen paksuuden osalta. sen voi päätellä jos siitä kun alkaa miettiä hyvän kuhavieheen maineessa olevia vaappuja jotka tavallinen pulliainenkin tietää kuten: sepen tuurin kuha, velho vaaput, lappian kuhamalli, shad rapit, stormin thunder crankit, karikot ja vaikkapa sitten vielä perzan p13  :wink: noissa nyt luulis malleissa olevan aika paljon eroja ja kaikilla tuntuu kuhaa saavan.

25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 17, 2009, 16:11:37  »
Ootko kokeillu miten ui toi aihio? On nimittäin aika veikeen näköinen toi aihio..

tottakai oon kokeillu. enhän mää muuten tekis tuolla mallilla jos en tykkäis sen polskimisesta  :-D

26
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 17, 2009, 14:56:57  »
tässäpä yks 13cm affen ens kesän hauille ja kuhille purtavaksi. (selässä hopeahilettä)


27
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 16, 2009, 18:42:18  »
no täs on mun ekat hätäiset LGH kokeilut. joskus jos kala kuorii noi niin alta paljastuu mielenkiintoisia väriyhdistelmiä  :roll:
Mistäs oot löytäny tota LGH foliota? Ite joskus ettiny, mut en oo vieläkään löytyny!
tuota saa nykyään jo samfisusta....

28
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 13, 2009, 13:56:54  »
Quote
En tiedä miten Toniski laittaa, mutta ite laitan maalaamisen jälkeen vasta teipin ja sitten vetäsen pintalakkaa tarpeeksi.

laitan kyllä ihan samalla tavalla kun perza että ei ole tyylissä mitään eroa. on muutes perzalla aikamoisen makoisat väritykset! ylin näyttää kyllä tosi hienolta, ite saanu paljon kuhia kesällä tuolla värillä! ootko perza miettiny minkä levyn leukaan noihin isket?

29
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 11, 2009, 20:40:57  »
Toniskilla ottavan näköistä settiä,saisit opettaa mulle tuon teippauksen salat joskus...tuo alempi toimii naarajärvellä varmasti.voin mennä takuuseen.
no sun teippaamatta jättämiset tuskin on taidonpuutteesta kiinni  :wink: ei muutaku samfisusta 10 metriä teippiä ja teippaamaan! leikkaat vaan teipin sopivan kokoiseksi ettei sitä tartte laittaa liian kaarevalle pinnalle (en tiedä tajusko kukaan)... muuten tulee ryppyjä! ite oon tykänny laittaa tuota teippiä omiin vaappuihin ja samaten foliota. tyllihommat on jääny vähemmälle.

30
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 11, 2009, 18:43:20  »
samaa 13cm.


vielä yksittäin tämä perzan värikartasta apinoitu...tää on ainaki osoittautunu hyväksi väriksi aiempina vuosina!

Pages: [1] 2 3 ... 11


center>