Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fatoverboard

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalapäiväkirja
« on: April 01, 2007, 21:00:37  »
No olin tänää tammisaares siikojen peräs mutta koukkuun löysi tiensä vain yksi vaivainen kampela mutta en mitään odottanut saavanikaan kun ensimmäistä kertaa yrittämässä siikaa ylipäänsä. Kampelan lisäksi ei itselle muuta saalista kuin rutkasti kokemusta mutta mahdollisimman pian uudestaan kokeilemaan.

2
Vetouistelu / Vs: jesseistä...
« on: March 30, 2007, 15:37:32  »
Juu en viime kesänä saanu jessellä muuta kuin pari simpukkaa :-o vaikka kuhaa yritin. Kyllähän tota jessee kehutaan paljon mutta ittelä ei oo oikein toiminu.

3
Heittokalastus / Vs: Koski-/jokikalastus
« on: March 30, 2007, 15:32:02  »
Ittellä on toi koskikalastus tullut vasta mukaan parina viime vuonna ja pääasiassa pienillä countdowneilla ja mini fat rapeilla oon kalastellu heikoin tuloksin. Täytyy myöntää että on ollu kyl ihan vavan takana se vika kun toiset saavat saalista samoilla uistimilla mutta eiköhän noo koskikalastuksenkin niksit lopultaan opi. Tosta kirrestä viel sen verran et onko noihin perho miehiin uskominen kun sanovat ettei se vasta istutettu kirre osaa syödä kalaa aluksi ollenkaan ja näin ollen ei ota vaappuihinkaan ennenkuin vasta loppukesästä? :? Ittestäni toi on tuntunu jotenki oudolta ku onhan sillä kalalla kuitenkin se saalistusvietti vaikkei kalaa olisi ennen syönytkään.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: March 30, 2007, 12:40:51  »
Mato onki oli käytössä jo 2-3 vuotiaana ja virveli tuli mukaan kun olin 4 vuotias. Eli kun kysymys tais olla milloin eka virvelöinti kerta niin vastaan että kesällä tulee 15 vuotta täyteen.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Moka!
« on: March 30, 2007, 12:13:11  »
Mulla on kans noita lukkoja jääny auki ja räsäsiä on mennyt varmaan joku kymmenkunta kappaletta ja pari mepsiä myös viimeisen parin vuoden aikana. Nykyään katon vähän väliä että onko se lukko nyt varmasti kiinni mutta silti se aina välillä on jäänyt auki. Muuten on onneksi vältytty pahimmilta mokilta...toistaiseksi.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ensi vuoden varmat ostot.
« on: March 29, 2007, 20:23:25  »
Eiköhän se mee vuosilupaan tainionvirralle, rapalan vaappuja sekä vuoden mittaan niitä kulutustavaroita. Harmittaa vaan et intin takii jää kalastelut melko vähiin tänä vuonna mutta kyllä sitä silti saa rahaa palamaan kalastustarvikkeisiin.

7
Vieheet / Vs: Popperit
« on: March 29, 2007, 20:07:38  »
Ittelläni on kans yks tollanen rapalan skitter pop jonka ostin heti sillon kun tulivat markkinoille ja uitinkin sitä melko ahkeraan koko kesän mutta ainoa kala jonka sain oli joku kilon kokonen hauki simojoelta. Sen kesän jälkeen en ole vieheeseen koskenutkaan mutta vois taas ens kesänä kaivaa esiin jos sillä vaikka saiskin jotain.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mieleenjääneet saaliit lapsuudesta?
« on: March 29, 2007, 19:31:50  »
Eiköhän se ollut se kerta ku olin joskus 6 tai 7 vanhana sukulaisten kanssa Fagervikissä(en mene takuuseen oikeinkirjoituksesta) silakkaa hakemassa litkoilla sillan päältä onkien. Kyllähän sitä silakkaa tulikin pari ämpärillistä päivän aikana mutta parhaiten mieleeni jäi kyseiseltä kerralta tapaus kun tunsin että siellä on taas jotain painavempaa siiman päässä. Aloin kelata mutta jotenkin nämä silakat panivat totuttua enemmän hanttiin ja vapa alkoi taipumaan yhä enemmän. Tällöin rupesin pelkäämään että nyt se sitten on kiinni siellä sillan perustuksissa ja seisoin hetken aikaa tekemättä yhtään mitään. Sitten aloin taas kelata ja huomasin että sehän tulee sieltä ylöspäin koko ajan. Jatkoin kelaamista kunnes kala oli veden pinnalla ja huomasin että eihän siellä mitään silakoita ole vaan jotain muuta. Sitten heräsi kysymys miten saan sen ylös kun sillan päältä oli matkaa veteen sellaset kymmenkunta metriä. Kysyin oikealla puolellani seisovalta mieheltä miten saisin sen ylös. Vastaus kuului että vad? No ei muuta kun vasemmalla puolella seisovan herran apuun joka onnekseni osasi suomea ja kertoi että kyllä se kestää nostaa kun on mahastaan jäänyt kiinni. No minäpä nostin kalan sillalle, irrotin koukusta ja lähdin kuljettamaan sitä erittäin ylpeänä kohti sukulaisiani sillan toiseen päähän. Painoahan kuhalla ei paljoa ollut kun hädin tuskin täytti mitat mutta se ensimmäinen on aina se ensimmäinen.

9
Heittokalastus / Vs: Kalastussetti suositteluja
« on: March 29, 2007, 18:52:45  »
Eihän niissä pitäisi ollakkaan mutta kun on vaan vuosien aikana tommonen kuva pähän iskostunu. Shimanosta moni pitää ittellä omat kokemukset ja en pitänyt. Tuskin shimano firmana olisikaan pystyssä jos ei olis laatu merkki. Mulla vaan ei heidän vehkeet toiminu ja tein siitä omat johtopäätökseni enkä väitä että ne olisivat täysin oikeita. Yksinkertaisesti luotto meni.

10
Heittokalastus / Vs: Kalastussetti suositteluja
« on: March 29, 2007, 17:46:20  »
Onkohan sulla kuin paljo tarvetta uudelle setille? Ajattelin vaan että jos vanha setti menis vielä tän kesän ni saisit syksyllä todella halvalla hyvän setin. Itse ostin nykyään käyttämäni kelan ja vavan toissa syksynä jos oikein muistan. Hinta oli muistaakseni ainakin puolitettu keväästä molemmissa niin kelassa kuin vavassakin ja näin ollen sain alkuperäiseen budjettiin sopivat välineet joista en keväällä edes uneksinut. Budjettini oli suunnilleen samalla tasolla kuin sulla nyt. Sitte vielä ottasin kantaa toho shimanon settiin et iten en koskaan oo suositellu shimanoo kenellekkään kun itellä meni uus kela ja vapa hetkessä hajalle ja siirryin sen vuoks abun välineisiin ja ne on toiminu ja kestäny loistavasti. Yleensäkään en luottais minkään firman kela+vapa setteihin vaan ostan aina kelan ja vavan erikseen. Setteihin liittyy sellanen muisto että kaveri osti jonku abun setin ja samana kesänä katkes vapa kelan alapuolelt kesken heiton ja lens järveen ja jätkä melkei peräs. Nyt sillä on se jäljelle jääny about 10cm pitkä pätkä hyllys muistuttamas ettei enää koskaan osta yhtään ainutta settii valmiina.

11
Heittokalastus / Vs: Naurettavia paikkoja?
« on: March 29, 2007, 16:07:26  »
Eiköhän se naurettavin paikka ole kuitenkin "laattajärvi" ja uistimena 10 euron seteli. Tuolta luulis kenen tahansa saavan...

12
Heittokalastus / Vs: hauelle sopivat uistimet tummalle järvelle
« on: March 29, 2007, 15:00:59  »
Ittellä on tullut parhaiten haukia tummilla vesillä hopeisella helmi räsäsellä mutta yleisesti käytän tummissa vesissä melko kirkkaita lusikoita ja monen värisiä minnow spooneja.

13
Heittokalastus / Vs: Millä vieheellä sait ensimmäisen haukesi?
« on: March 29, 2007, 14:49:19  »
Eka haukeni tais tulla rapalan originalilla uistelemalla väriä en nyt muista ja ikää taisi olla joku 6 vuotta. Painoa hauella oli joku 600-700g. Parhaiten muistan sen että en tiennyt sen olevan kiinni vaan iloisena istuskelin veneessä (koska kukaan ei viitsinyt kertoa minulle että oli kala kiinni). Lopulta kukaan meidän 4 hengen porukasta ei saanut kalaa ja päätettiin lopettaa. Sitten ku siinä rupesin kelaileen sitä ylös ni oli pikku yllätys siinä vieheen matkassa ja vasta tällöin kävi ilmi että muut olivat tienneet siitä koko ajan. No sittenhän sitä vasta huuto alkoi kun kotio päästiin kun muut olivat jääneet ilman kalaa mutta oli se ihme että oli hauki kiinni pysynyt koko sen ajan.

14
Heittokalastus / Vs: Paras lippa?
« on: March 29, 2007, 14:10:10  »
Mulla on itse asiassa parhaiten kalaa kaikista uistimista tullut tolla mepsin black furylla 3 koolla ku en oo suurempiakaan löytäny. Ostan joka kerta ton lipan ku löydän ku ovat nii harvinainen näky kauppojen hyllyillä ja useita menettäny haukien kitaan. Tosta siiman kiertymisestä vielä sen verran että onko kukaan kokeillu niitä kuusamon etäpainoja joiden pitäs estää siiman kiertyminen ku olis kiva tietää kannattaako sellaista hankkia?

15
Etelä-Suomi / Parhaat kuhan uistelu paikat Riihimäen seudulla?
« on: March 27, 2007, 13:41:57  »
Tiedustelisin millä järvillä Riiihimäki, hyvinkää ja Hämeenlinna akselilla olette kuhia uistelleet? Itse olen käynyt lähinnä kesijärvellä huonolla menestyksellä pääosin sekä muutaman kerran puneliaalla. Uistimista on on parhaiten toiminu merimetso jostain syystä porukoiden hirveästi mainostamilla jesseillä ei ole tullut oikeastaan mitään.

Pages: [1]


center>