Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Karski

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Sonik SK4 perhosetti
« on: June 13, 2011, 13:03:42  »
Moro!

Ittellä on tuo kyseinen setti koossa 3/4 ja vapa on 8 jalkanen. Vapa on minusta erinomainen heitto-ominaisuuksiltaan ja eipä ollut eilen taimenen väsyttelyssäkään huono  :-D. Vapa on tosi tunnokas ja sopivan jämäkkä. Vapa on myös mukava kuletella matkassa, koska 4-osainen.

Kelana mulla on siinä sonikin sk lite, koska sk 4 ei ole koossa 3/4. Käytänössä sama kela, mutta litessä ei oo jarrun säätöä. Hyvinhän tuo kela toimii siimavarastona, mutta liian kovaa nykiessä pieni ylipyörimisen riski. Vähän ahtaaksi meinasi käydä puola kun ostin sonikin sk 4 perhosiiman joka on 24m pitkä. (ei tässä 3/4 kokoluokassa ole kelalle niin suurta merkitystä)

Siis siima on tuo minkä edellä mainitsin. No mitäpä minä siitä sanomaan. Sk 4 vavalla se kyllä lentää ja oikenee.

Sanotaanko vielä näin että hinta/laatu suhteeltaan yksi parhaista seteistä mielestäni mitä markkinoilla on ja ehdottomasti paras vapa mitä olen käsissäni pidellyt. Todellakin ostamisen arvoinen setti.

2
Perhokalastus / Vs: Ahventa Perholla?
« on: June 10, 2011, 13:24:38  »
Kyllähän tuota ahventa tulee aina harrin ja taimenen kalastuksen sivussa. Parhaimpana ahven perhona on toiminut redtag höystettynä punaisella  häkilällä. Kaikkea kannattaa kokeilla, joskus 4 koon lohikoukkuun sidottuun striimuun napannut melkosia kyrmyniskoja. Pinturilla harvemmin olen saanut assuja, mutta silloin tällöin niihinkin nasahtaa.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: June 10, 2011, 13:19:03  »
Kyllähän tuota pitäis viikonloppuna keretä käydä vähän Ii-jokea korkkaamassa jostakin taivalkosken korkeudelta. Eipä ole intin takia tänä kesänä vielä oikein päässyt siimoja oikomaan. Toivottavasti ei nyt ihan 35 astetta oo ku meen käymää.

4
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 29, 2011, 17:33:51  »
mikäs se nyt teidän mielestä on se sanginjoen paraskohta (laavu) heitellä uistinta? oon parivuotta käyny eikä yhtään tärppiä ole tullut  :-(
Kyllähän se laavun kohdalla oleva suvanto on iha hyvä paikka, jos ei ole tupaten täynä onkijoita. Laavulta alaspäin on kuitenkin mielestäni vielä paremmat paikat, koska istari lötköt valuu pikkuhiljaa kohti oulujokea :D. Tuolla suvannon alla alkaa jonkin mittainen koskipätkä, josta yleensä tulee saatua uistimella aika nopeaa kiintiöt täyteen.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 2011.
« on: May 29, 2011, 17:25:42  »
Joka vuosi nämä tavoitteet itselläni toistuvat. Tälle vuodelle jää kalastelut vaan melko vähiin intin takia. Tässä pari pikkutavoitetta.

-Päiväkirjan pito joka reissusta
-Väh. 5 viikonloppu reissua intistä huolimatta :D
-Kehittyä kalastajana

Mitään kalallisia tavoitteita en jaksa enää laitella. Niitä kaloja  joko tulee tai ei tule.
Toivottavasti ei jää ihan kalareissuttomaksi koko kesä, koska aika paljon tullut päiviteltyä kalakamppeita kevään aikana.

6
Perhokelat & Vavat & Siimat / Vs: Vaparengas heiluu?
« on: June 12, 2010, 09:52:37  »
Ja selittäkää asiaa tietämättömälle, kuinka perhovavan ja virvelin renkaiden kiinnitykset eroaa toisistaan ja kuinka renkaiden korjaaminen eroaa toisistaan?

Yksinkertaisesti, ei mitenkään.
Riippuu vavasta. Minun perhovavassani kaksi alimmaista vaparengasta ovat normaaleja kahdella jalalla seisovia, mutta loput ovat sitten ns. snakerenkaita. Onko virvelin vapoissa snakerenkaita o0?.

Joo ja tuo mikon antama ohje on se minkä mukaan kannattaa edetä.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastaminen koskella virvelillä
« on: May 18, 2010, 21:56:25  »
Mikä estäisi virvelillä kalastamisen koskessa?
Siiman vahvuus ja vapa/kela kokoluokka riippuu paljolti siitä millä aikoo kalastaa ja mitä. No perus virppavehkeinä toimii mielestäni 2000-3000 luokan kelat ja vapa maun mukaan. Itse laittaisin perus 210cm vavan, jossa viehesuositus 5-15g tai jotain nuilta main. Itse käytän siima vahvuutena 0.22-0.28. Vieheenähän voi olla melkein mitä vain, mutta taimenen,kirjolohen ja harjuksen kanssa pärjää pitkälti samoilla vieheillä kuin ahventen kanssa. Siis lipat, vaaput (abbaut 3->10cm) ja pienemmät lusikat. Eikä tietenkään kannata unohtaa ns. "mutuleechejä" ja muita virveliperhoja.

8
Heittokalastus / Vs: Kirjolohen/Taimenen kalastus joesta!
« on: May 18, 2010, 16:26:49  »
Omalla kohdallani olen huomannut luonnonväristen vieheiden toimivan paremmin kuin räikeät ärsykkeet, mutta vielä useammin olen huomannut että vieheen uittaminen oikeassa paikassa on oleellisempaa kuin väri. Viehetyypillä kuitenkin on ollut melko suuri merkitys minun kohdallani. Joella parhaiten on toiminut vaappu, jos perhoa ei lasketa. Seuraavaksi paras on ollut pieni lippa. Lusikoita en ole hirveänä joella uittanut, mutta jonkun taimenen olen kosken niskalta lusikallakin saanut. Tietenki pyri kalastamaan kaikki paikat tarkkaan.

Yleensä kalastan sellaisella tyylillä joella, että nakkaan vieheen poikkivirtaan nii pitkälle kohti vastarantaa kuin on mahdollista ja kelaan viehettä hitaasti sisään päin tietenkin riippuen virtauksen voimakkuudesta. Välillä teen vavalla teräviä nykäyksiä jolloin viehe pyrkii nopeaa ylävirtaan ja taasen päin vastoin. Eli lasken vaapaa alas päin tai löysään vähän siimaa jolloin viehe lähtee virran mukaan lipumaan.

Paras neuvo on kai että kokeilemalla erinlaisia tyylejä oppii löytämään oman tyylinsä saada kalaa  :wink:.

9
...pakko vielä todeta että on se melko kallista tuo kalastus.
Mukava harrastushan ei katso hintaa  :wink:.

Itselläkin tietenki yksi murheista on uistin menetys silloin tällöin ja jonkun kelan/vavan hajoaminen. No onneksi niitä vehkeitten hajoamista ei ole jatkuvasti ja saapahan ainakin syyn ostaa uudet ;). Toinen kiusallinen juttu on rikkoutuneet saappaat, mutta kyllähän ne sukut kesä lämpimissä kuivuu.

Eikä kalatonkaan reissu pilaa reissua kokonaan. Minusta vielä tärkeämpää on nauttia luonnosta ja siitä itse tekemisestä. Ketäpä se tietänn haittaa, jos vielä jonkin mukavan kalan saa luonnosta nauttimisen lisäksi  :wink:.

Pahimaksi murheeksi on kai kalareissuilla jäänyt matkailuauton moottorin rikkoutuminen kesken kalareissun. No onneksi ei niin korvessa oltu etteikö hinauskuljetus hartikainen olisi viitsinyt autoa sieltä lähteä hakemaan. No taksi takaisin mökille ja matkailuauton hinaus takaisin kotipaikkakunnalle ei kuitenkään tullut kovin halvaksi.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: May 13, 2010, 13:22:57  »
Kyllähän sitä aina joku pieni tavoite löytyy.

- Yli 60cm taimen (millä tahansa viehekalastus tyylillä)
- Perhovehkeillä mitallinen taimen
- Pitää päiväkirjaa kaikilta käydyiltä kalareissuilta
- Käydä kalalla niin paljon kuin mahdollista ja nauttia luonnosta  :-).

11
Perhokalastus / Vs: Suurin harjus?
« on: March 17, 2010, 21:06:57  »
Oma ennätys harjukseni tuli viime heinäkuussa Muoniojoelta. Pituutta harrilla oli 47cm ja painoa 930g. Kala otti 10# Montanaan jonkun kosken loppuliu'usta.

12
Perhokalastus / Vs: Kahluuvaatteet ja -varusteet
« on: March 17, 2010, 21:01:47  »
Moro !

Itse hommasin viime kesänä rapalan prowear kahluuhousut, sekä rapalan kahluukengät.. Alkanut kaduttamaan tuo osto, kun ehdinkö käyttää edes yhtä kuivaa kalastusreissua, kun jo alkoivat sukat kastua. En tiedä mistä kohdin vuotavat, mutta pitänee sekin tutkia ennenkuin ostaa mahdollisesti uudet, olisi ehkä pitäny heti satsata visionin housuihin kuin tarttua ehkä niihin halvimpiin.. Muuten mukavat piettää nuo rapalan housut, mutta vuoto tekee siitäkin ilikiää hommaa ja varsinkin jos meinaa olla useamman päivän joen äärellä..
Viime kesän loppupään kalastusreissut kulkivat vanhoilla neopreenikahluuhousuilla vaikkakin hiostavat pirusti, mutta on sekin mukavampi kuin sukat likomärkinä..

Muilla tuollaisia rapalan kahluuhousuja/kenkiä ?? Kokemuksia, mistä yleensä vuotavat ?



Moro!

Itellä oli nuo rapalan kengät ja housut pari vuotta.
Heti ensimmäisen reissun jälkeen kengän pohjalliset lähti irti, joten suunta kohti kauppaa ja sain vaihdettua kengät uusiin.
Noh toinen reissu ja taas kengistä lähti pohjalliset irti, tällä kertaa en jaksanu enää lähteä vaihtamaan kenkiä uusiin vaan otin pohjalliset kokonaan pois.
Housut kesti pari kesää (jos sitäkään), kunnes vasemman jalan sukka oli aina märkä. Eli ei mitkään kestävät housut ja kengät oo.
En oo tarkemmin tutkinu mistä ne housut vuotaa, mutta jostain sieltä kantapään läheltä.
Nyt ollu vuoden käytössä Visionin housut ja Simmsin kengät eikä mitään ongelmia oo ollu.

Eipä ole itsellä kyllä ollut mitään ongelmaa noiden rapalan vehkeitten kanssa.  Pohjalliset on vielä kahdenkin erittäin aktiivisen kalastus kesän jälkeen niin hyvässä kunossa ettei tarvitse vaihtaa, vaikka on tullut kahlattua muta, teräviä kivi- ja risuisia pohjia. Itse haalarit ovat myös kestäneet hyvin käyttöäni. Pari kertaa on haalari raapaissut vedessä terävään kiveen, mutta vuotavaa naarmua en ole saanut aikaiseksi. Haalarissa olevat neopreeni sukatkin ovat ihan hyvät. Ne on kyllä ohuemmat kuin muissa haalareisas, mutta hyvin ovat kestäneet. Kertaakaan eivät ole jalat olleet mistä muusta märkänä kuin hiesta.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastus kirjat
« on: February 21, 2010, 23:35:26  »
Kyllähän nuita kirjoja löytyy itseltäkin muutama. Nuita kalastajan päiväkirjoja minulla on muutamalta vuodelta, joihin voi joka kuukauden ja päivän kohdalle kirjottaa lauseen mittaisen jutun kalareissusta. Joka kuukauden kohdalla on myös joku vinkki liittyen tiettyjen kalalajien kalastukseen tai johonkin kalastus tyyliin. Mielestäni nämä eivät loppujen lopuksi oman päiväkirjan täytön puolesta ole kovinkaan järkeviä kirjoja, koska kirjoitus tilaa on niin vähän. Ennmmin vaikka reissun jälkeen kitjoittaa koneelle jutun tai reissun päällä isompaan vihkoon.

Sitte minulla on kirja nimeltään Pilkille (Jari Tuiskunen). Kirjassa on sisällöltään perustietoa monenlaisesta pilkinnästä eri aikoihin vuorokauden aikoihin,vuodenaikoihin ja tietenkin kalalajeihin. Kirjassa on myös varusteisiin liittyvää asiaa ja pari pilkinteko ohjetta. Hyvää kirjassa on se että siinä ei syvennytä liikaa mihinkään asiaan, eikä tehdä aloittelevien pilkkijöiden harrastusta liian vaikeaksi. Kirjassa on myös joihinkin kalapaikkoihin vinkkiä.

Seuraavana Juha Jormaisen Jalokalat kalastajan käsikirja. Kirja kiinnostaa itseäni, koska tykkään paljon kalastella tuota jalokalaa. Kirjassa on Jormaisen ja hänen kalakavereiden omakohtaisia kokemusksia jalokalojen kalastamisesta. Kirja käsittelee suhteellisen monipuolisesti jalokalojen viehekalastuksen eri vuoden aikoian ja ympäri Suomea. Tosin enemmän kirjassa on juttuja etelä-suomen koskilta ja järviltä. Kirjassa esitellään myös perus vieheitä ja perhoja eri olusuhteisiin. Kirjassa on myös muutama "erä tarina", jotka saattavat opettaa uusia asioita.

Joskus pikku poikana tuli myös ostettua tällainen ISO KALAKIRJA (Hannu Lehtonen). Tämä kirja kertoo enemmän itse kaloista eikä niiden pyynnistä. Kirjassa kerrotaan joka suomen kalalajista missä niitä on, millaisissa paikoissa viihtyvät, mihin vuoden aikaan tekee mitä, mitä vaatii selviytyäkseen, ravinto jne jne. Ihan hyödyllistä asiaa tämänkin, jos vain jaksaa lukea.

Perhokalastajan Harjus (Mikko Halonen & Stanislaw Cios). Kirjassa on nimensä mukaan paljon tietia ja pelästään harjuksen kalastuksestä eri vuoden aikoihin, järvillä, joilla ja merellä. Kirjassa pystytään syventymään enemmälti olennaiseen, koska yli 300 sivuinen kirja käsittelee pelkästään harjusta. Kirjassa on em. kalastajien omakohtaisia kokemuksia harjusken kalastamisesta pitkällä kokemuksella. Harjusten ravintoon ja olinpaikkohin on myös perehdytty erittäin paljon. Kirja sisältää tietyistä kalastuskohteista kalastettujen harjusten ravinnon määrän( mitä hyönteisin ja kuinka paljon jne.), kunto kertoimet ja kaikkea muuta enemmän tai vähemmän raskasta tavaraa :D. Kalastuskohteista kalastetuita kaloista on tehty taulukkoja niiden syömisistä sun muista kertoimista. Kirjan lopussa on myös paljon hyviä harjus perhoja. Tämä kirja ei ole alottelijoidne kirja, mutta jos harjuksen perhokalastus kiinnostaa paljon niin kannattaa kokeilla.

Sitten Haukitrasselista pilkkikatkaan (Pertti Kanerva). Kirja on puhtaasti perhonsidonta kirja, jossa on vaihevaiheelta ohjeita kaiken laisille perhoille Haukitrasselista pilkkikatkaan ;). Kirjassa myös kerrotaan kullekkin perholle kalastus tapa ja milloin ja mitä silla kannattaa kalastaa. Kirjassa on hyviä reseptejä aloitteleville perhon sitojille ja vähän kokeneimillekkin.

Viimeisenä sitten ihka ensimmäinen kalastuskirjani, jonka sain kait alle 10 vuotiaana. Kiva Kalastaa (Kalastuksen ja kalalajien opas; Ulla Kokko). Kirja sisältää pintapuolisin asioita kalastus menetelmistä ja kalalajeistä. Kirja soveltuu parhaiten aloitteleville nuorille kalastajille, koska kirjan ohjeistuksen mukaan kalastuksesta ei voi ainakaan liian vaikeaa itselleen tehdä. Kylläpä kirjasta löytyy joitakin hyviä vinkkejä jo kokemusta jonnin verran haalineille. Kirja on saman kaltainen kuin tuo em. iso kalakirja.

Tuossapa minun kalastuskirjani tiivissä paketissa. Tietenkin kirjahyllyni pullottaa erälehtiä, mutta niitäpä ei tähän lasketa mukaan.

14
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Aloittelijan perhonsidontapaketit
« on: January 26, 2010, 15:35:31  »
Vaikea sanoa kuinka paljon niitä kannattaa aluksi ostaa. Itse tein sen virheen, että ostin niitä liikaa. Silloin jotain reseptin mukaista perhoa sitoessa saattaa käydä niin, että lopputulos on jotain aivan muuta kuin mitä pitää. Aluksi tekisin niin, että hankkisin materiaaleja muutamaan perus perhoon. Tub:n listalla oli paljon nuita perinteisiä perhoja niin siitä valitsemaan muutama ja sen mukaan materiaaleja ostamaan.

15
Sekalaista juttua / Vs: Joulupukki madepilkillä
« on: December 21, 2009, 14:49:42  »

16
Sekalaista juttua / Vs: Joulupukki madepilkillä
« on: December 16, 2009, 20:30:16  »
röpsit noellle :-D

17
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: October 21, 2009, 22:16:38  »
:O:O...Pistäppä kuvvaa noista kaloista. En oo kyllä enne kuullu tuommosta, että joku sais lippuamalla lohia...etenkää kahta yhtäaikaa. No miksei se sitte olis mahollista.

Pittää varmaa ittekki käyä kokkeilee tuota lippoamistä, jos saaliit on tuota luokkaa ;).

18
Oulun lääni / Vs: Hossa
« on: July 08, 2009, 11:57:46  »
5-7.7

Elikkäs n. 1kk edellisestä Hossan reissusta ja nyt pitikin käydä uudestaan. Tällä kertaa reissu oli siitä poikkeuksellinen, että mukana oli niin sanotusti koko heimo  :-D. Tämä Hossan reissu taisi ollaa saaliiltaan paras koskaan, mutta ilmoiltaan ehkä ei kaikkein paras.

Sunnuntaina saavuimme Hossaan iltasella ja päätimme ettemme lähde mihinkään kauemmas tänä iltana, joten kalastelimme karhunkainalon kuppeessa olevasta Huosilammesta kirjolohta, jota sieltä en ole koskaan saanut enkä tälläkään kertaa.

Maanantaina vuokrasimme veneen koko päiväksi Pitkä-Hoilualle, josta päivän mittaan saimme kaikenkaikkiaan ylös 6 taimenta, joista suurimmat olivat 1,8kg ja 1,6kg ja karkuutimme vielä yhden reilumman kokoisen ja yhden pienemmän. 4kpl taimenista tuli soutu-uistelemalla neljää vapaa käyttäen (ennen olen aina vetänyt vain 2 vavalla. Oli vähän tehokkampaa näköjään tuo 4 vavalla vetäminen). Yksi taimen tuli vain vaapulla ja se yksi irtosi vaapusta, mutta muut kalat tulivat lipoilla. Kaksi taimenista tuli rannalta heittelemällä ja nuokin tulivat lipoilla. No ei tässä sitten suurempia kalastus paineita jäänyt enään tiistai päivälle.

Tiistaina kävimme vain hetken heittelemässä Umpi-valkeisen rannalla, mutta tuloksetta, joka ei tosin haitannut ollenkaan. Pari perhomiestä taisivat veneestä saada kalat ja kalaa näytti olevan melkoisen paljon liikkeellä, mutta uistimeen ei osunut tuolla Umpi-valkeisella tällä kertaa.

19
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 27, 2009, 18:14:17  »
No ite meen aina 4 pintaa keskiviikkona ja ainaki sillon siellä kyllä on porukkaa ku tuntuu ettei sekaan mahdu.Illoista en kyllä osaa sanua onko miten.
..No hyvähän sinne on neljän aikaa mennä varaamaan ittelle paikka, mut kalastaa saaa vasta viieltä.

20
Heittokalastus / Vs: Saako säynettä uistimilla?
« on: June 25, 2009, 15:11:45  »
Kyllähän tuota säynettä saa uistimilla. Yhdellä Iijoen reissulla jokuvuosi takaperin kaverini sai punakeltaisella n 5cm smoltilla puolikiloisen säynen ja isäni sai 12cm särjen värisellä vaapulla miltei kiloisen säynen. Siis säynekin on toisaalta petokala. Itselläni merkittävin säyne kokemus on Hossajoelta, jossa heittelin betelottoa erään kosken niskalle, kunnes vapa taipui jonkin verran, mutta kala tuli erittäin helposti ylös, mutta arvatkaapa paljonko tämä säyne painoi??..no ei tarvi arvata, koska kerron. Punnitsin kalan vanhalla jousivaakalla joka näytti 2,8kg, mutta kotona testailtuani hetken vaakaa totesin että se näyttää 400g liian vähän, joten kalan todellinen paino on ollut about 3,2kg. Nooh poikettiin vähän alkuperäis aiheesta, mutta kyllä syänyttä uistimellakin saa ;).

21
Perhokalastus / Vs: Kalastus "VAIN PERHOKALASTUS" alueilla
« on: June 15, 2009, 17:09:31  »
No minusta se on niin että niillä paikoilla jotka on pyhitetty perhokalastukselle ei saa kalastaa muilla vehkeillä, kuin perhovehkeillä. Siis ei kohoilla yn.

22
Timpe tarkoitti tuota etusivulla olevaa galluppia, jonka aiheena on tällä hetkellä "Mihin kalaan aiot keskittyä tänä kesänä eniten?".
Tuosta gallup kysymyksestä tulikin mieleen, että se saisi vaihtua vähän useammin. Tuokin "Mihin kalaan aiot keskittyä tänä kesänä eniten?" kysymys on ollut siinä etusivulla jo niin kauan, että uskoisin että siihen on jo kaikki halukkaat vastannut. Minusta olisi hyvä, jos gallup -kysymys vaihtuisi väh. 2 viikon välein, mutta ei haittaisi, jos vaihtuisi useamminkin. Sitten vielä ellainen asia olisi hyvä, jos sivusolle kirjoittavat henkilöt saisivat itse ehdottaa kysymystä samaan tapaan kuin tiedonjyvissä.

Edit.Jaahas timpe vähän jo tuota ehdottelikin.

23
Heittokalastus / Vs: Kalan tartuttaminen
« on: June 11, 2009, 22:24:33  »
Itse teen vastaiskun välittömästi kun tunnen kalan nappaavan vieheeni. Mielestäni vastaisku kannattaa tehdä heti, koska kala hylkää vieheen välittomasti kun huomaa ettei se ole syötäväksi kelpaava. Hauen kanssa ei ole tarvinnut olla niin tarkka vastaiskusta, mutta aina se tulee tehtyä. Pienempien kalojen, kuten harjuksen kanssa vastaisku on vielä tärkeämpi, mutta se ei kuitenkaan saa olla liian kova, jolloin viehe saattaa repiä kalan suupielet ja kala irtoaa.

24
Oulun lääni / Vs: Hossa
« on: June 10, 2009, 21:08:18  »
No tulipa taas kerran tehtyä tuommoinen perinteinen Hossan reissu 9-10.6 (ei ollut mahdollisuutta olla pitempään  :-(). Tiistaina kun saavuimme Hossaan menimme ensin joelle (siis minä ja isäni) Kuikankoskelle. Siinä meitä vastaan käveli pari miestä, jotka olivat saaneet muutaman harrin, mutta taimenista ei kuulemma ollut tietoa. No alku ei näyttänyt lupaavalta meidän osalta ollenkaan. Siinä käydessäni perhorasiaani läpi läysin yhden suorastaan herkullisen näköisen kuulpääpupan, johon heti ensimmäiselä viskauksella nappasi harjus, jokam oli alamittainen, mutta hetken kuluttua pussissa oli jo 2 mitallista harjusta (33cm ja 35cm). Isäni sai lipalla pari alamittaista taimenta.

Kuikankoskelta menin käymään Hossanjoen perhokalastusalueella. Aluksi kävin läpi itse Leveänkoskea, joka oli suorastaa epätoivoisen matala verrattuna edellis vuoteen. No en siinä kauaa viihtynyt vaan siirryin kalastamaan Kaivokoskea, josta sain useita alamittaisia harjuksia ja yhden mitallisen (32cm). Karkuutin myös yhden mitta taimenen.

Keskiviikkona menimme käymään Pitkä-Hoilualla soutu-uistelemassa, joka tuotti tulosta yhden taimenen verran. Muuta ei tullut kys. järveltä. Sitten vielä ennen kotiin lähtöä teki mieleni käydä vielä Hossanjoella ja niin kävin vielä hetken heittelemässä kaivokoskella perhoa, mutta enään en mitallista kalaa ranta kiville saanut.

~Tällä kertaa tämmöinen joki reissu  :-).


Maisemaa!
     

25
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Minkälaista siimaa?
« on: June 08, 2009, 20:54:38  »
No itse en ehkä laittaisi punottua siimaa tuollaiseen settiin. Veikkaampa vaan että vaparenkaat ovet keraamiset ja puola muovia niin ne eivät kestä punottua siimaa kovin pitkään. Riippuu minkä luokan kela siinä setissä on niin itse laittaisin 0.25-0.30 monofiili siiman. Niissäkin on vetolujuudet parhaimillaan yli 8kg.

26
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 03, 2009, 21:41:54  »
Joo ja kyllähän nuita tapahtumia oli vielä enemmänkin, kuin nuo mitä ylös saatiin. Itse sain karkuutettua 4kpl taimenia, mutta eipä se mitään. Alkuperäinen tarkoitus oli että oltais menty oulujoelle vähän haukia uistelemaan, mutta sinne ei nyt ollut mahdollisuuksia mennä, joten sanginjoelle täytyi sitten lähteä. No ihan mukava reissuhan tuo oli, mutta voisi sanoa että tuo kys. paikka on semmoinen että kun muualle ei pääse niin sinne  :-P. No soppa-ainekset tuli kuitenkin virvelöityä.

27
Heittokalastus / Vs: Paras kalastus-sää?
« on: June 01, 2009, 21:38:46  »
Minun kohdallani paras kalastussää on monen lainen. Tietenkin se on mukava kalastaa kun aurinko paistaa ja on suhteellisen lämmintä, mutta sillon kalan saanti voi olla myös suhteellisen huonoa. Sekin kyllä riippuu vähän paikasta, jos on todella kylmä vesi ympäri vuoden niin silloin on saattanut kunnon hele päivinäkin olla melkoisen hyvä syönti. Kuitenkin pidän parhaana kalastussäänä puolipilvistä ja about +15c lämmintä ja kevyt lämpöinen tuuli. Tuossa olisi minulle semmoiset ihanne olosuhteet, vaikka kaikissa tapauksissa kalalle ei ole.

28
Painohan se.
Joo et yhtää viittiny perustella tuota sun vastausta. Hauki on kala, hauki on kala, hauki on kala..No mikä se hauki on??? noo ööö..kait se on kala. -.-'

29
Vastaampa uudestaan tähänkin näin parinvuoden mietiskelyn jälkeen  :lol:. Niin aluksi olin vastannut että paino on tärkeämpi, mutta nyt taidan vaihtaa sen pituuteen. Sehän riippuu paljon vesistöstä miten kala kasvaa, joten tietenkin runsas ravinteisessa vedessa kalat kasvavat nopeammin kuin vähemmän ravintteikaissa vesissä. Sitten monesti olen nähnyt erittäin lihavia kaloja, jotka ovat olleet alamittaisa, vaikka ovatkin painaneet vähän enemmän kuin joku mitallinen joka on saatu toisesta paikasta.

Mutta minusta kumpikaan nuista ei vielä ratkaise täysin sitä milloin kalan voi ottaa talteen ja milloin olisi suotuisaa laskea takaisin. Minusta olisi kaikkein tärkeintä tietää että onko kala saavuttanut jo sukukypsyyden. Siis käytännössähän se menisi näin että ne jotka eivät ole vielä saavuttaneet sukukypsyys ikää pitäisi laskea takaisin ja tietenkin kalat jotka ovat jo kuteneet vo laittaa pannulle tirisemään. No tuo ikä juttu onkin sitten ihan toinen homma. Joka kerta kun saat kalan niin rupeappa laskemaan sen ikä ja arvuuttelemaan että onkohan tuo sukukypsä. Siis ei muuta kun mikroskooppi mukaan kalalle että voit tietää kannattaako kala ottaa kyytiin  :lol: :?---Siis aika huono idea, mutta olkoot.

30
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 28, 2009, 23:04:56  »
Itselläkin on nyt tullut muutamaan otteeseen käytyä sanginjoella, tänään kävästiin kaverin kans ja kolme taimentahan sieltä tuli, itse sain 2...
Oli muuten melkoinen yllätys että lemmenpolulta saa ihan luonnon taimentakin...toinen omista saaliista oli nimittäin erittäin nätin näköinen, virheettömät evät ja kirkas hopea kylkinen taimen...harmi vaan että kaikki kolme olivat todella laihassa kunnossa vielä, joten laskettiin kaikki takasin jokeen lihomaan. 8-)
Ohhoh vai että ihan luonnontaimenta. Varmaankin voi johtua siitä että tulvaa on vielä jonkin verran. Ei taida keskempänä kesää enää saada samanlaisia saaliita. Olivatko taimenet ihan mitallisia??

-Nyt kun ne kylvää sen kirjolohen sinne jokeen, niin viimeistään silloin häviää taimenetkin lemmenpolun ympäristöstä.

Pages: [1] 2 3 ... 9


center>