Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Upi

Pages: [1]
1
Olisipa se noin helppoa että laitetaan rapumerta paikkaan A,B ja C ja lopuksi viedään ravut mertaan paikkaan D. Joku hiukankin ravustusta harrastanut tietää kuinka vaikeaa rapuja on hyvistäkin paikoista saada ja tuosta kun otetaan vielä kaikki alamittaiset yksilöt pois niin määrä on paikoin hyvinkin pieni. En myöskään oikein yhtyisi tuohon käsitteeseen,että mertojen määrä on suoraan rinnastettavissa rapujen määrään. Toki suhteellinen mahdollisuus rapujen saamiseen on useilla merroilla suurempi,mutta eiväthän ne ravutkaan kaikkialla viihdy.

2
Samaa rapalan "narua" käytän minäkin. En minkään erityisen syyn takia,satuin vaan saamaan sitä hyvään tarjoushintaan paikallisesta kalastustarvikeliikkeestä.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nostokoukku vai haavi?
« on: May 08, 2007, 20:56:34  »
Haavia tulee käytettyä juuri edellämainittujen syiden takia; usein yksin iltasella uistellessa haavi on se varmin tapa saada saalis veneeseen.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä kala maistuu parhaalle
« on: May 08, 2007, 20:50:07  »
Harjus ja savusiika ovat omasta mielestäni fantastista ruokaa,koska noita tulee syötyä melko harvoin. Myös pannulla runsaassa voissa paistetut rapsakat ahvenfileet ovat aika ajoin erittäin hyviä,varsinkin kun tuohon heittää kapallisen uusia perunoita kylkeen  :-P

5
Heittokalastus / Vs: Hauen kevät uistimet?
« on: May 08, 2007, 17:51:44  »
Pakko kannattaa Beten crocodilia,koska se on toiminut melko matalassa ja kirkkaassa joessa mahtavasti - haukea nousee todella paljon. En tosin tiedä valmistetaanko kyseistä lusikkaa enää,sinisiä pilkkuja hopeisella pohjalla?

6
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 08, 2007, 17:42:11  »
En tiedä johtuuko se paikallisen veden kirkkaudesta/sameudesta,mutta itselläni on melko usein se hopeinen minnow spoon ollut jopa fire tigeriakin suositumpi haukien keskuudessa. :-)

7
Heittokalastus / Vs: Kalastussetti suositteluja
« on: May 08, 2007, 17:39:56  »
Aikamoisia järkäleitä saat heitellä että se taipuu,tämäkin riippuu tosin vavasta. Ainakaan muutama oma isältä saatu pikkuvapa ei ole kovassakaan käytössä taipunut.

8
Luuletteko että tuolta järveltä saisi mahdollisesti paremmin ahvenia? Virta on paikka paikoin melko vuolas.

9
Heittokalastus / Ahvenen kutu - milloin alkaa taas syömään?
« on: May 08, 2007, 17:31:38  »
Hei kaikille kalastajille! Olen jo muutamia päiviä käynyt ahkerasti läheisellä joella kalastamassa ja minua kummastutti kalan huono syönti varsinkin ahventen kohdalla. Kyseisestä joesta olen saanut aina kalaa ja paikoin varsinkin ahvenet ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Nyt syönti oli huono,jos edes voi syönnistä puhua,sillä joku "maistoi" jigiäni vain kerran ja epäilen tuonkin olleen melko pieni hauki.

Epäilenkin,että huono syönti johtuu ahvenen kutemista,mutta en tarkalleen ottaen tiedä ajankohtia milloin kutu mahdollisesti loppuu vai onko se jo loppunut,sillä olen lukenut foorumilta vähintäänkin ristiriitaisia postauksia aiheesta - joidenkin mielestä ahven syö kudunkin aikana kohtalaisesti. Aloin myös pohtia olisiko viehevalintani virheellinen,mutta tulin siihen tulokseen ettei vika niissä loppujen lopuksi ole,sillä olen niillä ennenkin kalaa saanut.

Eli voisiko joku asiantunteva henkilö valaista tarkemmin missä ne ahvenet oikein lymyävät? Ovatko ne läheisellä järvellä (alajuoksu) vai onko syönti nyt esim. veden kylmyydestä johtuen epätavallisen passiivista? Erilaisia vieheitä tuli kokeiltua laidasta laitaan - niin jigejä kuin hyväksi osoittautuneita meppsin lippojakin.

Toisaalta tilanne ei ole aivan niin paha kuin mahd. annoin ymmärtää,sillä haukia nousee päivittäin kourallinen,vaikka tuo pieni joki onkin  8-)

Pages: [1]


center>