Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Fiseri

Pages: [1]
1
Muut kalastuslajit / Vs: Jousipyssykalastus
« on: August 04, 2007, 02:48:28  »
Ite oon jousikalastanus itse tehdyllä jousella ja nuolilla  :-D, tosin vähä leikkimielellä mut tuloksena oli 1 hauki joka oli reili 2kg. Jousi oli lattaraudasta taivutettu kaari johon laitoin "kalastajan" narua (n. 1-2mm. punottua lankaa) ja käden sijan tein itse. Nuolet oli mm. vanhoja raketti keppejä ja vanhoista listoista vuoltuja tikkuja joihin taiteilin omia kärkiä. Tämä leikkimielinen kalastus loppui kun nuolten teko oli vaivalloista enkä keksinyt tarpeeksi kestävää materiaalia.

2
Muut kalastuslajit / Vs: kutu haukia
« on: August 04, 2007, 02:20:24  »
Siis näitä on turha miettiä et "Mieti jos ite!". Samahan se on missä tahansa, metsänhoidossa, metsästyksessä, verkkokalastuksessa, tiet jne.. kaikki satuttaa eläinten lisääntymistä enemmän tai vähemmän. Mutta voisi ne kutukalat silti jättää joukkoteurastamatta ja ottaa vain sen mitä tarvitsee (jos on kerta niin kova kalan-nälkä!)

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 12, 2007, 00:57:00  »
Nii ja tosiaan, onko kellään varmaa tietoo paljo toi lb on grammoissa? Mulla on joku käsitys et se ois jotai 600 grammaa?
Yksi lb (pauna) = 0,4536 kg.
heh, jep. Ite olin niin lapsus enkä viitsinyt kunnolla katella tuola, mutta löysimpä itekki, kiitos silti  :-).

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 12, 2007, 00:29:12  »

huono kuvanlaatu  :x. Kalalla painoa vajaat 3 ja tuli raahen edustalta, kala meni kaverin kissoille kovan tappalun takia  :|.

Tämän vajaa 13lb:tä painavan hauen sain torniojoesta, "jouttensuvannosta" pois kuleksimasta/smoltteja syömästä. Mittaa kalalle tuli 105cm ja oli HEIKOSSA kunnossa, luultavasti oli ollut jäiden välissä keväällä kun oli molemmat kylet vereslihalla(ruodot näkyi) ja toinen silmä puhki. Leiripaikan omistaja otti "kalan" itselleen  :lol:.
P.S oli muuten melkoinen pettymys kun tuommoinen körmi tulee veneen viereen """!#%#&¤/&&" eikä se olekkaan sitä lajia mitä kuvittelisi  :x!

Nii ja tosiaan, onko kellään varmaa tietoo paljo toi lb on grammoissa? Mulla on joku käsitys et se ois jotai 600 grammaa?


5
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: May 30, 2007, 22:03:56  »
Ite jätin ton kuitusiiman kokonaan sivuun ku se tuntu et sai ainaki 2x kesäs vaihtaa uudet firelinet (rispaantu tosi helposti, jonka jälkeen terävä nykäisy ja *NAPS*).  :|

6
Sekalaista juttua / Vs: Minkälaisia koiria porukalla on??
« on: May 25, 2007, 01:15:56  »
10-12v sit oli englannin springerspanieli "Donna" teki kerran 9 hienoa pentua. Mahtava oli koira metsässä ja vedessä ( kerran ui meidän veneen perässä mummolassa muikku verkoille ~1-2km avovettä  :-D, vaikken paljoa en muistakkaan koska olin about 5-6 sillon.

Toinen koira oli suomenpystykorva "Riku". Se kerkes kasvaa 2-3 vuotiaaksi ja kuoli 2002 hirven tekemiin potkimis vammoihin, mitään ei ollu enää tehtävissä  :cry: (oli rakas <3)


7
Sekalaista juttua / Vs: Luonto/Erästely kuvia..
« on: May 25, 2007, 01:01:57  »
Onpa söpö orava. :-)
Komea juhannuskokko, mutta ehkä vähän pienemmät kuvat?

Joo ne tuli vähä turhan suurina :|, ja noita oravia oli/asusteli vanhassa linnunpöntössä pieni poikue, olivat kesyjä ku siinä pyörivät päivittäin ja uskaltaa jopa joskus hakea kämmeneltä asti  :lol:.

8
Sekalaista juttua / Vs: Luonto/Erästely kuvia..
« on: May 24, 2007, 16:48:43  »


Tollasia mummolast viime juhannuksena (oulujärveltä)

9
No itse käytän enemmän tuota painoa, mutta käytännölisempi/virallisempi ois mun mielestä toi mitat koska just esim. muidenki kun isojen kalojen kohdalla se ois paljon helpompaa. Ja sitte tää paino homma on vähä niin ja näin ku aletaan miettimään taas sitä että mistä se on saatu, kalan paino voi heittää MELKO paljo ku verrataan jotai saaristomeren ja lapin kitu haukia, siis jos katsotaan kalan ikä/paino jakaumaa. Ja niinku tuol aikasemmin jo sanottiin nii se on kyllä melkolailla siitä kalan ympäristöstä kiinni.

10
Lappi / Vs: Tornionjoen hauet
« on: May 24, 2007, 12:52:18  »
Joo ite sain viime kesänä jouttensuvannosta 7kg+ hakin (harmi sinänsä), tulipahan seki kuljeksimasta sieltä.  :-P

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
« on: May 22, 2007, 23:12:00  »
Nooo, Pattijoelle joku 1km, merelle joku 1-20km kans (riippuen kalapaikoista), tekoaltaalle n. 8km, isolle sekä pienelle viitajärvelle sama 8km. Sit on kaikkee mis käy ihan randomisti.  :roll: :lol:

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« on: May 15, 2007, 20:23:14  »
Onhan noita löydytetty ties kuinka paljon  :-o. Paras oli varmaa se ku olin simojoel about 5v sit nii yhes päiväs sain jotai 5 KUNNON uistinta, pikku nilsui yms. ja nää tuli iha heittelemäl etten löytäny mistää rannalta tms.  :roll:

13
Tontza ookko käyny kattoo onko kivijärvi elossa viel? Mul on mummola siin iha vieres ja ennen oli kuuminta hottai se järvi =Å  :?

14
Lappi / Vs: Lappiin
« on: May 14, 2007, 22:52:11  »
Mjoo ite tykkään paljon wäylän ja muoniojoen joki alueista ja sitten mm. ylläksellä on äkäsjoki joka on ihan tunnettu pikku joki, lampi/istari paikkana hyvä on esim. kesänkilampi ylläksellä, hyvät mahdollisuudet: kirreen, taimeneen ja on tuolta tullu joku nieriäki.

15
Lappi / Vs: Kilpisjärven lähistössä kalastaminen
« on: May 14, 2007, 22:42:37  »
Juu ite tuli käytyä vaeltamas viime syksynä kilpisjärvi-> haltin taakse norjan puolelle. Siinä on pieniä ja vähän isompiakin tunturilampia matkalla aika paljon, ja kalaa näissä on ainakin harria ja rautua. Mitä noita muita vaeltajia katto nii monel mukana ul- setti teleskooppi vapa ja lippoja  :-).

16
Vetouistelu / Vs: soutu-uistelu yksin
« on: May 09, 2007, 23:44:56  »
Helppo/hyvä/nopea/halpa on vuolla tapit hankaimiin ja siihe vapa poikittain, itsellä aina nämä molemmilla puolilla ja keskellä sitte jaloissa suoraan taakse kolmas..

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: May 09, 2007, 22:33:09  »
10-12.  :roll:

18
Länsi-Suomi / Vs: Olkijoki asiaa.
« on: May 09, 2007, 09:53:04  »
Mjoo itseasun täs pattijoel ja jonku kerran käynyt olkijoella perhoo uittaa, viime/toissa vuonna tonne yläjuoksullehan istuttivat niitä meritaimenen poikasia, ja minun tietojeni mukaan harjus siellä on ihan luontainen meri/kari harjus kanta. Eli siis ei minun mielestä sinne ole istutettu kuin tota pienta meritaimenen poikasta.
Onko ne laskenut jokeen myös mertsaria??  :-o Siiasta olen kyllä kuullut, mutta että mertsariakin.. Loistavaa jos tuo paikkansa pitää..  :-) Toivotaan että istutukset onnistuvat..

Vanhat parrat ovat kyllä sellaista kertoneet että muitakin kaloja on jokeen istutettu, kuin siikaa ja taimenta.. Omien tietojen mukaansa siis.. Harjus ja suurin osa taimenistakin on luonnon kantaa..  :-)

BTW: Tiedätkö minkä kokoisina ne sinne laskivat?

-Juho-

Siis sehän oli ihan poikas kokeilu istutus mitä ne on ~5cm  ku ruskuaispussit on loppunu niilt  :roll:

19
Perhokalastus / Vs: Suurin harjus?
« on: May 08, 2007, 22:25:52  »
44,5cm Pattijoesta
Perho: Itsesidottu Red Tag   :-)

20
Länsi-Suomi / Vs: Olkijoki asiaa.
« on: May 08, 2007, 20:36:31  »
Mjoo itseasun täs pattijoel ja jonku kerran käynyt olkijoella perhoo uittaa, viime/toissa vuonna tonne yläjuoksullehan istuttivat niitä meritaimenen poikasia, ja minun tietojeni mukaan harjus siellä on ihan luontainen meri/kari harjus kanta. Eli siis ei minun mielestä sinne ole istutettu kuin tota pienta meritaimenen poikasta.

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: May 08, 2007, 20:23:32  »
Joo, oltii isän ja kaverin kans isol-syötteel joskus 10v sit kalas ja mentii sit kellari lammelle kalaan, alettii siit kaverin kans onkii ruoka ahvenii rannasta, noh alko sataan kaatamalla vettä ja päätettii jättää ne onget siihe pyyntii, mentii asuntoautoo syömää ja sadetta pitään. Sitku palattii jonku 40min pääst nii sanoin kaverille "kato mul on iso kyrmyniska tääl" sit kaveri "joo mut mun onki on pöllitty!", sit mentii iha masikses autolle ja sanottii mun iskäl et onki viety. Noh iskä lähti sinne rannalle virveli kans mukaan jos vaikka löydettäs se onki. Sit alettii kattelee ympärille ja huomattii siel lammel jotai kummallista, "ONKI!" mato-onki (4m vapa ja 4m siimaa 4+4=8m ) "pomppi" pystysuoras siel lammes et näky välil 10-40cm sitä hiilarivavan päätä siin pinnal, sit iskä heitti siihe sellasel uisteel ku nykyää on Zalt ennen oli nimeltä "kaappari"
ku onki oli rannas nii siin oli reilu 2kg kirre  :lol:

Ja onhan sitä kaikennäköstä tapahtunu, yks luokkakaveri sai heinurin yhelt lammelt ja jopa rannalle asti. Oli se melkosta taistelua rannalla  :-).

Pages: [1]


center>