Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - haukka_1

Pages: [1] 2 3
1
Onginta / Vs: SM-rantaonki 2009
« on: August 01, 2009, 17:04:53  »
Viime kisoissa paras tulos oli naisissa hieman yli 3 kiloa, joten jokainen kala on tärkeä ja muutenkin kisasta veikkaisin viime kerran kokemuksella tiukkaa. Kalasto on ihan normaalia. Tärkeimpänä kalana varmasti pasurit, särjet ja lahnat. Kimola on kyllä siitä mukava että se on aika samanlainen kaikille. Toivottavasti tällä kertaa vain olisi ollut niiin että ovat rauhoittaneet kisa alueen jo aikaisemmin kun viimeksi. Viime kerralla kun vasta rannalla oli ollut vielä edellis viikonloppuna mäski kisat, niin oli oikein mukavaa katsella kun toisella puolella perhesarjalaiset vetivät sieltä lahnoja.

2
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: June 26, 2009, 16:49:23  »
Onkohan se TJ nyt vähän vajaa kaksi sataa aamua. Eilen tuli alikersantin kulmaraudat, nyt sitten vaan odotellaan uusia "mosia".

3
Onginta / Vs: onki vapa
« on: March 28, 2009, 20:18:02  »
Itse ainakin jos pitäisi ostaa nyt 5 metrin vapa ostaisin koko toimisen vavan, joka siis joustaa lähes koko matkalta ja on myös jäykkä. Mallista en osaa sanoa nyt mitään kun en tiedä, että mitä uutuuksi tälle kaudelle on tullut. Mutta jos soitat, taikka menet käymään paikan päällä ja hieman kokeilemassa vapaa kädessä niin silloin sen yleensä sopivimman löytää.

4
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: January 25, 2009, 15:52:42  »
Vajaat kaksi viikkoa takana Karjalan Prikaatissa. Tiedusteluun ei päästy, mutta Esikunta konppaniaan kylläkin. Olen kyllä ollut todella tyytyväinen.
Kuri on kovaa, mutta reilua (kuri on kovaa verrattuna siihen mitä muista komppanijoista on kuullut). Viikolla saatiin myös tietää ketkä pääsevät sotilaspoliisiksi, ja satuin olemaan siinä ryhmässä. Spollen hommat kuulosti todella mukavilta, kun pääsi tutustumaan niihin tarkemmin tuolla.

5
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: January 11, 2009, 17:37:15  »
1/08 Pioneeritiedustelijana Vekaranjärvellä.
Onkos tämä pioneeritiedustelija joku uusi juttu? Pari vuotta sitten 1. PionK:ssa tuli oltua.


Olin ensimmäisessä ryhmässä jolle tälläinen koulutus annettiin, sekä tietääkseni vieläkin ainut ryhmä joka on koulutettu tähän hommaan. Tehtäviin kuului mm. tulevan reitistön tiedustelua (onko tievaurioita yms.), silta-ajoneuvolle siltojen paikkoja sekä myös muu taistelupioneeritoiminta. (+ erittäin vähäinen "sissitoiminta" :D )
Tuohan melkein kuulostaa siltä miinanpolkijalta :wink:. Ei siinä mitään varmaan hienoa oli olla.

6
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: January 09, 2009, 17:14:04  »
Maanantaina olisi sitten se lähtöpäivä. Ja tietenkin pilkki kelit tuli nyt, samaten lumi kelit metsästystä varten.

7
Sekalaista juttua / Vs: Mitä teet työksesi ?
« on: December 19, 2008, 16:50:22  »
Vajaa puoli vuotta sitten valmistuin sähköasentajaksi ammattikoulusta. Hommat ovat hieman erinlaiset mitä koulussa opetettiin, koulussa kun oli oikeastaan vain sisäjohtoasennuksia. Verkostoasentajana olen nyt tehnyt hommia kesäkuun alusta alkaen, koulun puolesta oltiin sitä ennen jo 3 kuukautta työharjoittelussa.
 
Ja off-topic on se niin väärin noilla "kansanedustajat" nyt jäädään lomalle ja tullaan taisin kun kevät koittaa! Jospas me muutkin ruvetais pitämään tollaset kunnon joululomat!

8
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: December 17, 2008, 19:35:54  »
Nyt löytyi kyseinen kamera uudestaan kiva katsella sitä vilskettä. http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=41882&highlight=
Sieltä sivun aloitus viestistä löytyy linkki siihen kameraan.

9
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: December 02, 2008, 16:34:37  »
Tossa on suht keposia tapsimorreja B531:seen tehtynä. 16 ja 14 nro:t.

Komeita morreja on Thenextonella! Onkohan noita mahdollista ostaa?

10
Sekalaista juttua / Vs: Mitä lehtiä luette ?
« on: November 24, 2008, 19:37:22  »
-metsästys ja kalastus
-Jahti
-Metsästäjä
-Koneviesti
-Konepörssi tulee selailtuu
-sähköliiton lehti Vasama
-paikallis lehdet Länsi-Uusimaa, Ykkös-Sanomat ja Salonseudun sanomat
-Helsingin sanomat ovat nykyään tiukassa boikotissa metsästys vastaisuuden takia
-Iltapäivälehdet voin kyllä lukea, mutta en ostaa kun ovat sellaisia lehtiä jotka mässäilevät jutuilla
-Ja nykyään satunnaisesti Erä-lehti ja rekyyli

11
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Tapsi vai morri
« on: September 15, 2008, 18:53:45  »
Millaista vapaa yleensä käytätte tapsipilkeillä?
Käytättekö jäykempää vai herkempää?
Tällä hetkellä käytän tapsivavoissa tärpinilmaisinta taikka löysähköä kärkeä, josta tuntee kun kala käy kiinni. Tärpinilmaisimella varustetut vavat ovat kaikki kehivapoja ja löysähköllä vavalla taas normaaleja vapoja.

12
Sekalaista juttua / Vs: Vanhat Sarjat
« on: July 16, 2008, 18:55:27  »
Kyllä tuolta menneisyydestä tosiaan löytyy hyviä ohjelmia, kuten jo edellä mainitut Kummelit ja Reinikainen. Mutta kyllä sitä tälläkin hetkellä tulee toisinaan hyviäkin sarjoja esim. läpiveto, joka tuli talvella. Muistaako kukaan vanhempi tai nuorempi foormumin käyttäjä Spede ja G. Pula-ahoa? Kyse on siis joskus kauan sitten tullut radio ohjelma, josta on tehty 2000-luvulla CD-levy. Spede ja G Pula-ahon kertomukset ovat kyllä niin hyviä, että niille ei voi olla nauramatta ja sitä levyä voi hyvinkin kuunnella usempia kertoja.

13
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: June 25, 2008, 20:32:46  »
Jaa vielä on jäljellä melkein puoli vuotta ennen kuin valtion leipää pääsee syömään. Ja vähän sama tilanne on kuin Tuukka Almighty:llä, että sitä vähän innolla jopa odottaa. Toivottavasti ei vain rupea kilot karisemaan kuin ei ole muutenkaan mistä niitä karistaa (ei ole muuten edes sitä nahkaa näiden luiden päällä  :-D).
En tiedä sitten, että olenko ymmärtänyt väärin vain tekevätkö he vielä kutsuntojen jälkeen vielä jonkinlaista kyselyä? Mielestäni kun ilmoitin, että olisin kiinnostunut sisseitä, niin he ilmoittivat että sitä voidaan kysellä vielä sitten ennen palvelukseen astumista?

14
Onginta / Vs: Mitä onkivapoja löytyy vapapussista?
« on: May 28, 2008, 14:21:56  »
Vähän on tullut päivitystä vapapussiin. Lasikuituvapoja nyt löytyy monen mittaista. Mutta tässä hiilikuidut:
3m Sensas
4m Triana
6m Dam
8m Colmic
Tarkoitus olisi ehkä ostaa uusi 6 metrin vapa, kun vanha rupeaa olemaan melko väsähtänyt. Pientä neuvoa voisi olla tarpeen kokeneemmilta onkijoilta. Vapa saisi olla sekä jäykkä, että kestävä. Olen miettinyt merkeistä ainakin, Trabucon Team Italy taikka Sensaksen vapa, josta en muista merkkiä?
Jaaha taas tuli lisäystä tähänkin listaan eli, tuli ostettua 5m Damin vapa, kun oli lahja kortti vielä käyttämättä ja pitihän sille jotain käyttöä keksiä.  :-D

15
Sekalaista juttua / Vs: Mihin peruskoulun jälkeen?
« on: May 12, 2008, 19:41:20  »
Ammattikoulussa ollaan viimeistä vuotta sähkölinjalla (muuten olen valmis, mutta työ harjoittelua on vielä tämän kuun loppuun). Tällä hetkellä on melko varmaa, että pääsee jatkamaan kyseisessä firmassa myös harjoittelun jälkeen. Hommat eivät olekaan ihan tavallista sisäasennusta, vaan verkostoasentamista. Homma vaatii hieman pientä koulutusta lisää, joka opitaan siinä työn lomassa.
Täytyy kyllä myöntää, että olen ollut täysin tyytyväinen ammatinvalintaani. Missään vaiheessa ei ole tarvinnut katua.

16
Etelä-Suomi / Vs: Lohjanjärvi?
« on: May 07, 2008, 17:29:05  »
Itse asustelen täällä järven toisella puolella, Lohjalta katsottuna. Tänä keväänä en ole ehtinyt vielä käymään kertaakaan koittamassa isompaa kalaa uistelemassa. Ja silloinkin kun olen koittanut, niin täältä Karjalohjan selän puolelta. Kannattaa lähteä vain rohkeasti etsimään karikkojen ja matalikkojen lähettyviltä kuhia.
Monet ovat veikanneet, että tänä kesänä voi tulla hyvä kuha vuosi, koska viime talvena ei ollut tietääkseni yhtään verkkoa järvessä.
Vesi on kyllä sen verran viiletä myös, että taimenenkin voi löytyä vielä melko matalasta.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Siimavalinnat eri kalastusmuodoille
« on: May 04, 2008, 18:34:26  »
Onko jollain tietoa joka on ostanut viime aikoina Firelinea taikka Spiderwireä, että onko niillä jo tämä EFTTA luokitus. Tietämättömille että tämä EFTTA puolueeton siimojen testaaja joka tarkistaa siimojen paksuuksia ja lujuuksia. Stroftilla on jo tämä luokitus.

18
Onginta / Vs: Mitä onkivapoja löytyy vapapussista?
« on: April 02, 2008, 15:44:23  »
Vähän on tullut päivitystä vapapussiin. Lasikuituvapoja nyt löytyy monen mittaista. Mutta tässä hiilikuidut:
3m Sensas
4m Triana
6m Dam
8m Colmic
Tarkoitus olisi ehkä ostaa uusi 6 metrin vapa, kun vanha rupeaa olemaan melko väsähtänyt. Pientä neuvoa voisi olla tarpeen kokeneemmilta onkijoilta. Vapa saisi olla sekä jäykkä, että kestävä. Olen miettinyt merkeistä ainakin, Trabucon Team Italy taikka Sensaksen vapa, josta en muista merkkiä?

19
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: March 26, 2008, 17:54:33  »
Lähinnä mä pidän tuota asevelvollisuutta turhana nykyisessä Euroopassa. En ole todellakaan mikään hippi, mutta pasifisti kyllä. Olen kyllä valmis suojelemaan itseäni ja perhettäni aseella, mutta siihenpä se loppuukin.  
Kuten jo aikaisemmin totesin niin ei puolustusvoimille kuulu pelkkä sotiminen vaan käsitykseni on, että myös kriisitilanteissa järjestyksen pitäminen ja auttaminen. Ja mitenkä pystyt suojelemaan perhettäsi aseilla jos ei olisi minkään näkösitä kokemusta aseista aikaisemmin? Kyllä jossain vaiheessa tulisi joku ongelma vastaan. Ja parempi pitää asevelvollisuus vain, koska ei sitä ikinä tiedä milloin joku kahjo pääsee jonkun valtion valtaan.

20
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: March 25, 2008, 20:14:48  »
El Payasonin kirjoittama, että ei meidän elinaikana tule mitää maailma laajuista sotaa, voi olla hyvinkin totta mutta entäs meidän jälkeläisten elinaikan? Tällä hetkellä tapellaan öljystä, tulevaisuudessa se tulee olemaan makea vesi josta tullaan sotimaan, joku viisas mies on tällä tavoin sanonut. Ja voiko sitä ikinä luottaa veli venäläiseen, varsinkin kun he tuntuvat olevan vastaan Suomen liittymistä natoon? Ja yksi vuosi ei tuossa iässä luulisi merkitsevän mitään, ihminen nukkuu koko elämästään muistaakseni 30 vuotta! Ja sillä että on intin käynyt, sillä voi kuulemma saada hyvinkin paremman työpaikan kun sivarin käynyt.
Ja mietipä sitä myös että jos ei olisi puolustusvoimia, niin jos täällä sattuisi joku isompi onnettomuus, niin kuka sitten huolehtisi kansalaisista ja järjestyksestä?

21
Mainostus Sallittu! / Vs: Seniori- vaapun uusittu sivusto
« on: March 23, 2008, 13:58:20  »
Onko pakko tilata :? myydäänkö jossain kaupassa?
Kyllä yleisesti ottaen melkein jokaisesta kalakaupasta voi löytyä Senioreita. Aina kannattaa kysellä. Ainakin Hong Kong tavarataloissa on niitä ollut hyllyissä. Ja ilmoituksissa näytti olevan ainakin, että heidät löytää myös Riihimäen erämessuilta.

22
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: March 22, 2008, 20:54:15  »
Näyttää tälläkin hetkellä olevan 6 villisikaa tonkimassa syötävää. Olisi se niin mukava päästä ensi metsästys kaudella metsällä sinne.

23
Onginta / Vs: onko täälä ollenkaan kilpaonkijoita?
« on: March 14, 2008, 15:19:52  »
Tulee käytyä sm,pm, sekä pari pikkukisaa vuodessa. Olinpa muuten sm-kisoissa n18-sarjassa 3.-> LASIKUITUVAVOILLA :-)
Nämä SM-onginnnat nyt ovat tälläisiä, että arpa onni voi ratkaista oletko viimeinen vai ensimmäinen, kun ei ne aina ole täysin tasa vertaisia onkipaikkoja.


Olipa muuten harvinaisen tasaiset paikat viimevuonna, tuurilahnat ratkas :-). Lahnaa koko kisan ongin.
Niin sehän siinä onkin että tuuri lahnat ratkaisi koko kisan ja käsittääkseni paikalla oli ollut edellis tai sitä edellis viikolla mäskikisat juuri siellä yläpäässä ainakin perhesarjalaisten puolella.

24
Onginta / Vs: onko täälä ollenkaan kilpaonkijoita?
« on: March 13, 2008, 18:12:14  »
Tulee käytyä sm,pm, sekä pari pikkukisaa vuodessa. Olinpa muuten sm-kisoissa n18-sarjassa 3.-> LASIKUITUVAVOILLA :-)
Nämä SM-onginnnat nyt ovat tälläisiä, että arpa onni voi ratkaista oletko viimeinen vai ensimmäinen, kun ei ne aina ole täysin tasa vertaisia onkipaikkoja.

25
Sekalaista juttua / Vs: Arvostele edellinen käyttäjä
« on: March 05, 2008, 19:32:13  »
Aatami:
+Ahkera foorumin käyttäjä
+Teksti mukavaa luettavaa ja hyvin selkeätä
+Kova kaveri järjestämään erinlaisia miittejä

26
Onginta / Vs: lahnan onginta.
« on: March 03, 2008, 18:36:30  »
Jimillä näytetty pätkä oli ihan mukava ja siitä sai kohtuullisen hyvää kuvaa pohjaonginnasta feederillä. Tosin kovin paljon ylimääräistä actionia ei nähty ja kalojen koko jäi kohtuullisen vaatimattomaksi. Tuore DVD Ongintaa pinnan alta esittelee lahnan ongintaa myös varsin asiallisesti. Parannettavaahan aina on, mutta filmin vakiokauraa ovat 3 kg lahnat.  Tuosta ohjelmasta kyllä iski semmoinen onkikuume päälle ettei mitään rajaa. Kannattaa ehdottomasti tutustua ko. filmiin, sillä siinä esitellään myös särjen, sorvan, karpin ja suutarin ongintaa.
Mistähän ko. videon vois hommata?
Kiinnostas kyllä...kun tuli tuota ihan lahna mäskiä ostettua kevään pilkki reissulle, mutta sitä on kyllä niin paljon että riittää kesällekkin ja vois koittaa lahnan ongintaa.(pari lahna paikkaa on tiedossa, mutta lahnan koko ei kyllä ole varmaan kuin max. 1,5kg, mutta riittää mulle vallan mainioisti)
Miten sitten mäskätä on taas ihan uus juttu? Pitäskö syöttää niinkun karpin onginnassa pari päivää-viikkoja ennen ongintaa vai ihan paikanpäällä heittää mutamia mäski palloja haluttuun kohtaan?
Mäskin sekaan varmaan kannattaa laittaa samaa syöttiä mitä käyttää ongessakin, eli vaikka niitä toukkia/matoja/surviasia/maissia yms...
Itellä ei ole hajuakaan mitä tuo mäski on mitä ostin(sain vaappu kaupan yhteydessä) mutta hyvältä se haisee opa niin hyvältä että tekis itse mieli sitä syödä. Sellanen aika imelä tuoksu, vähän ehkä Suffeli suklaa patukan hajua havaittavissa. Tuossa mäskissä on siis sekoitettuna ilmeisesti montakin ainetta ja pitäs nimenomaan toimia lahnalle.
Itsekin olisin kiinnostunut tuollaisesta videosta, toivottavasti jollain on tietoa mistä saisi ostettua? En ole harrastanut mäskäystä kuin kerran kesässä. Yleisesti on riittänyt että onginnan alussa ja lomassa heittelee joskus palloja kyseiselle onginta paikalla. Ja kyllä melkein kannattaa laittaa sekaan myös syöttejä jolla meinaa onkia. Asiaan enemmän perehtyneet voivat sitten korjata virheitä, joita tässä olen kertonut.
Ainakin Henrik K löytyy varmasti parempaa tietoa. Itsekin toivoisin neuvoja enemmän harrastaneilta.

27
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkipönttö vai reppu?
« on: February 28, 2008, 17:32:39  »
Kallistun pilkkirepun puolelle. Reppua on kätevä kantaa selässä ja siihen on myös mukava istahtaa. Reppu on myös tilavampi, kuin pönttö.
Jaa millä perusteella voit sanoa että reppu on tilavampi kuin pönttö?
Viime aikoina olen kylläkin ruvennut kallistumaan pöntön puolelle, koska tilavuus kaloille on paljon parempi ja vavat saa hyvin sivu taskuihin. Ja siltikin jää tilaa vielä paljon jäljelle. Olen juuri ajatellut että olisi tarkoitus ostaa tuo Ron Thompsoni jahka vain osuu sellainen silmiin jostain kaupassa.

28
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: February 27, 2008, 19:45:52  »
Jaa kyllä ainakin joskus on ollut tälläinen aihe ,mutta on ilmeisesti poistettu kun en löytänyt omaa kirjoitustakaan profiilista.
Mutta asiaan intti alkaa 2009/1 pitäisi mennä sisään jos mitään ei tule. Vekarajärvelle lähdetään vaikka ilmoitin että halukkuutta olisi sissi toimintaan Kontiolahdelle, mutta jäin siihen käsitykseen että vielä sinne on mahdollisuus päästä vaikka vekaraan he minut laittoivat (vai olenko ihan väärin ymmärtänyt  :roll:). Tarkoitus ollisi viipyä siellä se koko vuosi, kun kerta rääkätään itseä niin rääkätään sitten kunnolla on minun ajatukseni. Ja onhan se vain kerran elämässä ja uskoisin että mieleen painuva kokemus.
Niin vielä lisäykseksi olisin kysellyt että onko se todella mahdollista päästä vielä sinne sissiksi (sissit kun ovat siellä Kontiolahdessa) vaikka paikaksi laitettiin papereihin se Vekarajärvi?

29
Sekalaista juttua / Vs: Intti
« on: February 27, 2008, 18:20:27  »
Jaa kyllä ainakin joskus on ollut tälläinen aihe ,mutta on ilmeisesti poistettu kun en löytänyt omaa kirjoitustakaan profiilista.
Mutta asiaan intti alkaa 2009/1 pitäisi mennä sisään jos mitään ei tule. Vekarajärvelle lähdetään vaikka ilmoitin että halukkuutta olisi sissi toimintaan Kontiolahdelle, mutta jäin siihen käsitykseen että vielä sinne on mahdollisuus päästä vaikka vekaraan he minut laittoivat (vai olenko ihan väärin ymmärtänyt  :roll:). Tarkoitus ollisi viipyä siellä se koko vuosi, kun kerta rääkätään itseä niin rääkätään sitten kunnolla on minun ajatukseni. Ja onhan se vain kerran elämässä ja uskoisin että mieleen painuva kokemus.

30
Sekalaista juttua / Vs: Ilkivalta
« on: February 22, 2008, 10:00:42  »
Autosta pistetty peili paskaksi ja tullut naarmu kylkeen kun joku on ajanut niin läheltä.

Pages: [1] 2 3


center>