Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - leijonanmieli

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Enpä kuhasta tiedä vielä. Eipä ainakaan noussu vanajalta vielä kun haukea Hämeenlinnassa (ihan keskustan tuntumassa) Tosin kalastuskokemukset mulla on vielä aika vähissä.  ;)Vanajalla tuli pari pientä tossa 3 viikkoa sitten jo .

Kuhaa on tullu sipoon lähistöltä jo pari-kolme viikkoa. Mäti- ja maitikaloja ne on vielä ollu. Mitään kauheen isoja ei oo tullu, semmosta vähän yli neljäkymppistä suurin osa.

Mistäpäin sipoota? uistelemalla vai verkolla? Sipoon lahdessa yleensä ollut hyvin, mut parina viime kesänä verkotettu kokonaa liian pienisilmä'äsillä verkoilla eli mitällisia oisko 3 tullu sieltä 2 vuoden aikana..

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Onko hauki lohikala?
« on: June 15, 2009, 15:13:21  »
hauki on heimona lohikala ja sukuna haukikala. Aikoinaan haukea on pidetty lohikalan sukulaisena, mutta tieto on muutettu. Tosin edelleenkin hauki kuuluu siihen "lohikala heimoon" vaikkei lohikalalle ole mitään sukua.(oli pakko sanoa sama viel kerran minkä lähes 20 naamaa tääl on jo sanonut :P  )

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Luonnon roskaaminen
« on: June 15, 2009, 15:07:27  »

Mites olisi jos me kalassa.net käyttäjät haastamme jokainen toisemme tuomaan 3 roskaa  pois oman kalapaikkansa ympäristöstä aina kun käy kalassa??? Onneksi on paikkoja jotka ovat sellaisessa kunnossa kuin niiden soisikin olevan mutta jokainen antaa sen panoksen mihin itse pystyy ja olosuhteisiin nähden on mahdollista

Tuossa olisi kyllä ideaa! Eli eikun jokainen haasteeseen mukaan, jos ei muuta niin ensiokerralla on muutama jätös vähemmän. Monesti ite kun on ollut eikä kala syönyt niin poislähtiessä sen kalapussin saa täytettyä jätteistä ja lähimpään roskikseen siinä toivossa että jospa ens kerralla olisi asteen kivempi olla..

4
Kaikkea kalastuksesta / Luonnon roskaaminen
« on: June 14, 2009, 20:34:04  »
Tänään taas tuli oltua paikallisilla kalastus paikoilla ja taas sai ensitöikseen kirota 15 minuuttia kaiken maailman vieherpaketin hylsyjä, kertakäyttö grillejä, maito tölkkejä, kalja pulloja,siiman pätkiä ja muuta roskaa. Mikä siinä mahtaa olla niin vaikeaa viedä omat jätöksensä mukanaan tai paikoilla oleviin roskiksiin? Allekirjoittanutta ainakin vituttaa kalastella kaikenmaailman roskien seassa.

Muutenkin käytöstavat kalapaikoilla ihmetyttää kun hakataan uistimia veteen että saadaan ahvenruohot irti ja kaiken maailman huutelu, uhoaminen ja meluaminen. Sillon kun vituttaa ettei 20 heiton jälkeen ole mitään tullut ja käydään möykkää, eikö silloin kannattaisi jäädä kotiin vaik pelaa eräjorma 2:sta!?!?!?!

kiitos!


5
Sekalaista juttua / Vs: MELKEIN sukua julkkikselle...
« on: June 11, 2009, 20:02:48  »
Nina Häkkinen (Mika Häkkisen sisko) asui naapurissa, myös Remu on ollut seinänaapurina

6
Vieheet / Vs: Bete Krokodil: paras väri ja käyttötilanne?
« on: June 09, 2009, 17:25:39  »
Eipä taida krokodilillakaan olla sitä oikeaa väritystä. Yleensä merellä sininen on hyvä, koska sitä heitetään eniten (yleisesti ottaen).
Omasta pakista löytyy krokodilin lähes jokainen värikartan tuntema väri ja on erittäin tehokas lusikka. Itse en juurikaan muita lusikoita uita, enkä varsinkaan osta. Perus juttuja mitä krokodilin värityksestä olen huomannut ; kevät: vihreä krokodil toimii erittäin hyvin, myös muut vihreäväritteiset. parina keväänä se kiiltävä vihreäpohjainen missä on myös sinertävää ja oranssia on ollut hauelle suurinta herkkua.
Kesällä taas kirkkat väritykset ovat toimineet parhaiten. päävärinä keltainen ja punainen.
Syksyn suurin suosikki on sitten se sininen ja sinipohjaiset.

Krokodilin "oikea" uittaminen myös lisää vieheen tehoa huomattavasti. Oikealla uittamisella tarkoitan nyt aktiivista uittamista.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka paksu siima heittelyssä?
« on: June 07, 2009, 15:00:11  »
Ullissa 0.12mm kuidut, hauki/kuhasetissä 0.22mm.
Rapalan kuitua nykyisin käytän, ennen firelineä, vielä ei ole kokemuksia rapaloista. Tarttupahan vaan mukaan, kun halvalla sain.

Sama vika ostin jotain rapalan h2 tms ja ehkä 10 kerran jälkeen rapala lähti huit helvettii ja takas fireline. Rapalan ominaisuudet erittäin huonot, alkaa liian helposti "purkautua" siima ja joka kalastuskerran jälkeen kun siima kuivuu se jähmettyy puolalle sillein oudosti.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka paksu siima heittelyssä?
« on: June 06, 2009, 06:52:09  »
jerkki vehkeissä 0.30 , 4000 haspeleissa löytyy 0,16 ja 0.18 (ihan riittävän paksua suurhauellekkin kun vetolujuudeksi luvataan lähes 18kg), keskisarjalaisissa 0.14 ja light härveleissä 0.10. ja punottua käytän heittokalastuksessa aina hyvän tuntuman takia.


9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä kala maistuu parhaalle
« on: June 04, 2009, 11:43:07  »
lohi on ihan perus huttua, siitä harvemmin pahaa saa. Muttä lohi ei todellakaan ole yhtä hyvää kun hyvin tehty hauki tai juhlapyhinä kuha. Hauki pitkään paistettuna voi kerma pannulla uusien perunoiden ja tillin kanssa on parasta kesässä. Myös kuha erittäin maukasta kun sen tekee hyvin. Kuhan huonopuoli on se että on vaikea saada sen kokoista kuhaa että saisi hyvän kokoisia file pihvejä (+2kg)

10
Sekalaista juttua / Vs: Veikkaus
« on: June 03, 2009, 21:42:29  »
jos oikein muistan niin siinä oli kerroin joku 4.7 .. et oli iha kiva tunne ku osui, vaikka viime metreille saikin jännittää.. :) ja viime minuutit oli kyl sellasta adrenaliinin pumppausta et huh.. se oli mun eka iso veikkaus ja toistaseks vika.. sit ku taas tulee "varma tunne" nii otetaa uudestaan :)

11
Sekalaista juttua / Vs: Veikkaus
« on: June 03, 2009, 21:02:19  »
mm jääkiekkoa suomi - kanada peliä pelasin 100€ tasuriin ja osui ja upposi!

12
ohhoh, nyt on kysymyksiä jotka on hyvin vaikeita vastata.. ainahan se riippuu paikasta, minne koukku jää kiinni ja kalan koosta / välineistöistä. Mutta faktahan on se että virtauksessa asustelevaat kalat laittavat aina enemmän hanttiin kun esim järvessä tai meressä elävät. Mulla ollut lukuisia haukia jotka tulee uppotukkina perässä, sama kuhien kanssa. Myös lukuisia haukia jotka taistelee kuin viimeistä päivää ja sama taas kuhien kanssa. Mielenkiintoista olisi oikeasti saada tietää mitkä asiat taistelutahtoon vaikuttavat.

Vastaukseni siis on yksinkertainen ja oikeastaan ainut oikea mikä voi olla: riippuen paikasta, päivästä, kalasta ja osumasta! toisinaan kuha, toisinaan hauki!

13
Vieheet / Vs: Zam , Zalt , Minnow, Bete Ja X-RAP
« on: June 03, 2009, 17:24:32  »
Zam ja Zalt toimineet erittäin kovina hauki vieheinä. Mutta vielä kovempi syyspeli on Zam Z Tail medium. silloin kun hauelle / suurhauelle ei meinaa mikää kelvata nii sillo on aika pistää siiman päähä z tail ja erittäin hitaalla uitolla huijata hauet ottamaan kiinni..

14
Sekalaista juttua / Vs: Hauskin näkemäsi takalasitarra?
« on: October 05, 2008, 17:14:15  »
Skodassa: Skodalla menee hyvin!  :lol:

Mikä tässä oli se huvittavin osuus? :P

15
Sekalaista juttua / Vs: Bilteman tuotteet.,
« on: October 05, 2008, 17:00:30  »
laatu korvaa määrän. Itse en biltema tuotteita (tai muita heikkolaatuisia kopioita osta.) syitä löytyy esim. paljon puhutut koukut. Itse suosin kovasti vmc koukkuja. Lipoissa taas tuo uinti on tärkeä. Monesti halpis lipat vajoituksen jälkeen eivät millään meinaa lähteä pyörimään, joten niillä voi uittaa vain ja ainoastaan suoraa vetoa. Myös helposti ruostuvat materiaalit ärsyttävät valtavasti.

Mitä tulee haaveihin, kahluusaappaisiin ynnä muihin välttämättömiin vempeleisiin, niissä se laatu on vielä suuremmassa tekijässä kun uistimissa.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ei näin..
« on: October 04, 2008, 11:38:33  »


Eipä tuo nyt minun mielestä mitenkään kovin vakava rikos ole, varsinkaan jos kyseessä on nuori ja tietämätön tapaus.

kyllähän se on suuri rikos ikää katsomatta. Juurikin tuo salakalastus (vahingossa tai tahaltee) on sitä minkätakia lohikannat heikkenee jatkuvasti. Ja vissiin saimaan lohikanta on jo nyt lähellä sukupuuttoon kuolemista, niin sinne ei yhtää tämmöstä ois tarttenu

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ei näin..
« on: October 03, 2008, 09:19:35  »
Uskoisin että tuokin kaveri on saanut melkohyvin sitä lohta ja innoissaan tullut asiasta kertomaan nettii et nyt tulee kalaa (eli uskoisin että melko uusi kalastaja koska ei rauhoitusajoista mitää tiennyt.) No vähän saanut lohta ja sitten vähä isompia numeroita perää ja hehkuttaa muille. Sitten kuin totuus ilmeni että rauhotusaika on niin sit kerrotaan että no ei se ketää haittaa jos käy en tiennyt, no haittasipa se. Sitten joku keksi "haukkua" kaveria provoksi, josta kyseinen poju sai vähän otettua kiinni, kun porukka alkoi painostaa ja hengittää niskaan. Siinä kohti tarina ja puheen sävy alkoi muuttua ja ruvettiin esittämään itseään provoksi, näin se ei vain ollut, kyllä kaveri on käynyt hakemassa sitä lohta- tietämättään rauhoituksesta.

No mitä tästä opimme? 

18
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Shimano Solstace
« on: September 27, 2008, 12:11:13  »
Lisäksi olen ihmetellyt, ettei jarrua pysty säätämään kovin pienelle, vaikka kyseessä on light luokan kela.

Solstacethan ovat taistelujarrullisia avokeloja. Aluksi jarru peruussäädetään normaalisti takajarrunupista. Sen jälkeen, ja kalastustilanteissa jarrun säädöt hoidetaan vain nopeasti vivusta, joka on kelan takaosassa. Alussa mainittu perussäätö vaikuttaa siihen, kuinka löysälle jarrun saa vivusta käännettyä.

-- Kaivo 


Nyt pakko vetää kaivon sanomisia takaisin, vanhemmissa(eikä uusimmassakaan) solstace keloissa ei ole  välttämättä taistelujarrua ollenkaan,itsellä  4000RD(niin kuin malli merkintä jo kertookin ettei taistelujarrua ole) josta  myöskin uupuu taistelujarru,ja saapahan kyseistä kelää etujarrullisenakin

Solstace FH eli etujarrullinen solistace on ilman taistelujarrua, mutta kaikki takajarrulliset (RH) on kyllä taistelujarrulla (sekä vanha malli että tämä uusi malli)

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuksenvalvojan reviiri
« on: September 14, 2008, 21:47:53  »
Ehdottomasti! Kaikkeen salakalastukseen ja alamittaisten kalojen pyyntiin pitäisi ehdottomasti tulla tiukempi valvonta.

21
Heittokalastus / Vs: Millä katkaiset punotun siiman?
« on: September 13, 2008, 23:07:00  »
siimaleikkuri roikkuu liiveissä aina.. kätevä ja nopea

22
Heittokalastus / Vs: Setti vai erikseen?
« on: September 13, 2008, 22:35:28  »
nimenomaan keskustelun aihe on setti vai erikseen. Ja kuten kaivo asian kiteytti toiselle kelpaa setti vapa jos ei ole paremmalla kalastellut. :)
kyllä settivehkeillä alkuun pääsee kevyestikkin, mutta joskus sitä kuitenkin ostaa kalliimmat ja paremmat vehkeet niin miksei heti samantien ostaisi....?

23
Heittokalastus / Vs: Setti vai erikseen?
« on: September 12, 2008, 11:20:01  »
Settiä settiä! Ainakin aloittelian kannattaa ostaa setti, niin tuleepahan ainakin suunnilleen tasapainoinen yhdistelmä. Mulla on kyllä tapana, että jos esimerkiksi vapa katkeaa, niin ostan jonkun ~45€ setin ja otan siitä vavan. Sillä pääsee paljon halvemmalla, kun pelkän vavan ostossa ja saapa vielä aina kelan mukana.

Sillä kelalla voi heitää vesilintua eikä vapakaan ole kovin hyvä.Viidella kympillä saa jo aika hyvän vavan ja varmasti kolmen kympin vapakin on parempi kuin tuon setin vapa.
Heitä sinä vain sun keloilla ja vavoilla vesilintua, mutta kalastelenkin eniten tuossa lähikoskella ja se riittää mulle. Jos meen kauemmas, niin otan kalliimpaa kapistusta mukaan. Ja mitä se muutama euro siinä setissä vaikuttaa?

Jokainen kalastakoon niillä vehkeillä millä haluaa, mutta itse en kovastikkaan nauti 30e settivehkeillä kalastaessa. On tottunut huomaamaan mitä sielä siiman toisessa päässä tapahtuu ja sittenkun onkin tunnoton vapa, jolla ei saa edes heitettyä kovinkaan pitkiä heittoja, kalastusnautinto ikäänkuin puoliksi häviää. Ja vaikka moni puhuu että aloittelijan kannattaa ostaa halpa (ja tunnoton) virveli millä pääsee alkuun, niin sitä en suosittele ollenkaan. Ensinäkin se tunnottomuus ja siimasotkut huonoilla keloilla heikentää aluksi kalastusintoa joka voi pilata koko harrastuksen alkuunlähtemistä. Toiseksi kun hetken on niillä halvoilla huonoilla heitetty kuitenkin tulee ostettua ne oikeat kalastusvälineet.

24
Heittokalastus / Vs: Setti vai erikseen?
« on: September 09, 2008, 21:45:24  »
mutta jos haluut panostaa sellasen kohtuu settin niin osta shimano solstace 4000rg kela (69e) ja shimano forcemaster vapa (n.50e) erikseen. Siinä luotettava ja hyvä yhdistelmä pitkäikäisee käyttöön.

25
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Shimano Solstace
« on: September 08, 2008, 21:08:51  »
oletko koittanut öljytä kelaa? Takuu korvaa kelan koneiston kunhan on kuitit ja kaikki.. muistaakseni tuo kela saa suurimmistaosaa paikoista 24kk takuun. yksi syy rahinaan voi olla se etta kela on päässyt kastumaan kunnolla (esim. uponnut veteen). Yleensä rasvaus auttaa.

Itselläni on muutama kappale solstace rg mallia eikä mitään ongelmia eikä valittamista. Omasta mielestäni paras haspeli kela mitä minulla on ollut..

26
Heittokalastus / Vs: Uutta potkua harrastukseen?
« on: September 08, 2008, 19:49:29  »
Itsellä auttaa kun tulee tollaisia "laiskuuskohtauksia" ettei yhtää jaksais lähteä, niin kavereitten kanssa sopia että nyt lähetää reissulle. Myös kaikki uudet kalastusmuodot antaa lisää virtaa harrastukseen. Itse juuri rupesin lähes kokonaan taileille kalastamaan haukea ja se kyllä antoi lisäpotkua, meinaa kyllä syönti lisääntyi ja mielenkiinto uittaa kun suurimmaksi osaksi näkee uistimen kokoaika ja myös sen iskun kun se tulee.

Tai sitten se klassikko ja on menemättä hetkeen kalaan, kyllä se hinku jossain vaiheessa tulee ja sytyttää mielenkiinnon kokonaan roihuun taas.

27
Valitsin 18 koska siinä iässä alkaa elämä jo tasaantumaan ja ihminen / nuori alkaa aikuistumaan ja tietämään pikkuhiljaa mitä elämältää hakee.. Eiköhän siihen ikään mennessä ole sitä elämänkokemustakin pikkaisen tullut.
Kyllä se mielestäni niin on että on nuoria jotka pystyy hommaan, mutta vanhemmat ihmiset tuo vaan enemmän "uskottavuutta" sivuille / foorumeille, kuin se että modet olisivat käyttäjäryhmän keski-ikää...

28
Heittokalastus / Vs: Pakkiin 12 uistinta, hauelle ja ahvenelle, mitkä?
« on: September 08, 2008, 18:55:13  »
1-3: Zam Z Tail medium (värinä ahven, papukaija ja valkovihreä)     
4: Hell tail: Black Ghost
5-7:Salmo Slider (värinä "luonnollinen", musta ja firetiger)
8-9: abun jotain niitä ahvenlippoja värit oranssi ja valkoinen
10:myran spinnare panther
11-12:pohjaonki vermeet

29
Heittokalastus / Vs: Setti vai erikseen?
« on: September 08, 2008, 18:39:55  »
eriksee koska kaveri osti shimanon setin ja ekal heitol katkes vapa oli kyl aika nauraminen siin tilantees ainakii mul :-D :-D :-D kamust en tiiä että setti on sukka!! :x :x :x

mutta shimanon setti antaa vavoilleen 3v takuun ettei pitäisi olla mitään hätää.. et eriksee ostettuna saa yhtähyviä takuita kun seteistä.. btw..

30
Heittokalastus / Vs: Setti vai erikseen?
« on: September 08, 2008, 16:19:13  »
Eli kumpi parempi, ostaako suoraan setti vai vapa ja kela erikseen?

Minkälaisen setin ostaisitte, tai kokoaisitte esim. 60e budjetilla?

Vastailkaahan  :wink:

vissiin haspelia haetaan? Tolla hinnalla ostaisin jonkun Shimanon 4000 ax setin http://www.normark.fi/index.php?page=12&cid=119&pid=140 esim tommoisen.. mutta ei pidä tuolla hinnalla mitään ihan ihmeitä odotella.. perus vehkeitä aloittelijalle, mökkikalastajalle etc..

Pages: [1] 2 3 ... 5


center>