Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kyrmis

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 12, 2014, 18:04:52  »
Tänään Pyhäselkä ja Heinäsaaren sekä Lammassaaren kierto. Melkoista viemärionkimista aamulla ja rupes näyttämään aika tyypilliseltä reissulta. Toki menoahan ei haitannut, koska keli oli mitä parhain. Ensimmäistä kertaa tänä talvena/keväänä piti kaivaa aurinkolasit naamalle  :-P En myöskään muista maaliskuun lumetonta Pyhistä. Nyt jos löytyy potkukelkkoja jostain nurkasta, niin semmosella pääsee tosi lujaa ja hyville paikoille. Yllättävän paljon oli muitakin yrittäjiä keskiviikoksi.

Kalastuspuolesta sen verran, että jossain vaiheessa huomasin kalojen vaativan melkosen aggressiivista uittotyyliä. Tyyliin tasari saa tehdä viisi täyttä kierrosta avannon ympäri ennenkuin rupeaa mitään tapahtumaan. Saalis tasan tusina sisältäen jopa särjen (ensimmäinen kolmeen vuoteen) ja kiisken, kun pystypilkkiäkin uitin iltapäivästä. 210g ahvenkin löyty, mutta jäi ainoaksi...

Suosittelen muuten tarkistamaan kairan terän kiinnitykset, ettei käy niinkuin allekirjoittaneelle :mrgreen: (klikkaa isommaksi)
2
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 19, 2014, 13:23:51  »
Ihan alkuun tuo kommentti minkä heitin edellisellä sivulla, niin se oli allekirjoittaneen puolelta ihan puhdasta huumoria  :-P Eihän mulla ole välineitäkään narrata mitään 500g ahvenia. Hauskahan näitä tarinoita täältä on lueskella!

Yrittänyt tahkota pyhäselkää niittylahden päästä, muttei mitään tulosta tasureilla. Lähen myös tänä vuonna liikkeelle jigillä, kattotaa tuleeko mitään. Mut nyt ois tarkoituksena perkata Hopealahtea ja niitä matalikkoja ja reunoja jossa tipahtaa 15 metrin kieppeille. Alkaa jo olemaan Prisman kalatiski liian tuttu paikka
Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa jättää pyhäselkä rauhaan näin "syvätalven" aikana. Itselle ei pyhäselkä ole antanut kuin vasta keväällä jotain... Toki oikeat ammattilaiset saavat lähes mistä vaan ja milloin vaan. Kirkkaimpiin vesiin vaan vehkeitä uitteleen näinä hetkinä.

Pyhäselkä on vähän sellainen paikka, että riippuu minkä näkee hyväksi kalansaaliiksi. Muistan jonkun 7h reissun ja kun viimein nousi se yksi ahvenentirri, niin olo oli mitä mahtavin!
Itse menen aina Koivuniemestä Pyhäselän jäälle. Pari kertaa olen kävellyt Napaluodolle asti, mutta ei se syönti siellä sen kummempaa ole ollut. Mikäli tavoitteena on joku 20kg säkki turhapa Pyhäselälle on suunnata. Tänä talvena on lunta ollut suhteellisen vähän jäällä, niin ihan mahdotonta kalansaanti ei tuolta ole. Tavallinen saalis on 1-15 kalaa. Enemmän olen MP ottanut kirkkaista vesistä verrattuna Pyhäselkään. Lisäksi kala mikä nousee on lähestulkoon aina ahven. Särkiä en ole saanut miesmuistiin. Kiiskiä nousee myös hyvänä päivänä.

Paikan ongelmahan on se, että parven löytäminen on melkeimpä tivolin narunvetoa. Aluetta piisaa vaikka muille jakaa ja hyviä paikkojakin on lähes joka ilmansuunnassa. On jo muutama vuosi aikaa, kun paluumatkalla tein vielä yhden hupireijän, kun ei ihan 5km jaksanut tarpoa yhtä mittaa ja nousi ko. avannosta pyöreästi 110 ahventa. Okei kalajutut on kalajuttuja, mutta kirkkaissa vesissä kaloja voi luultavasti houkutella paremmin niin ei välttämättä tarvitse osua siihen parveen kairaamalla. Oma kantapaikkani on ihan tuossa edustalla oleva Ahvenluoto/Heinäsaari. Siinäpä istuivat eilenkin, vissiin oli kisat?

3
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 11, 2014, 22:01:30  »
Aikamoinen fantasiamaailma tuntuu olevan tämä palsta, kun ite menet kokeilemaan ja vedät tyhjää  :mrgreen:

Eli Kuoringalla MP, ei edes nykäystäkään. Reilu 4h jaksoi ennenkuin huumori loppu  :-(

4
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 07, 2014, 16:14:49  »
Noniin normaali vapaa-ajan kalastaja tekee vuoden hiljaiselon jälkeen paluun tänne ammattilaisten sekaan  :-P
Pyhäselkä reilu neljä tuntia. Kalakalenteri näytti "zzz", ehkä olisi pitänyt uskoa jo rannassa. Päivän trendi yksi nykäys ja hiljaisuus. Tosin MP:tä ei tarvinnut kirjata, kun yksi sintti tuli ylös asti  :evil:
Eniten iloa tuotti se, että muitakin oli yrittämässä  :-)

Käyn ko. paikassa siksi, että käytännössä keittiön ikkunasta näkee pelipaikoille, niin ei meren taakse kalaan viitsi lähteä, vaikka tiedostan paikan haasteet.

Katsellaan...

5
Itä-Suomi / Vs: Madetta Joensuun seudulta 2011
« on: January 24, 2014, 18:34:32  »
joko on tänä talvena käyty madetta pilkkimässä.

Tällä viikolla on allekirjoittaneen toimesta havaintoja henkilöistä otsalamppujen ynnämuiden valonheittimien kanssa Koivuniemen edustalla :evil:
Tuskin ovat verkkojakaan lähteneet pimeessä kattomaan.

6
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 20, 2011, 23:29:02  »
Roukalahdella tänään jäänpaksuus 49cm  :roll: Eli kun ei pyhäpäiviksi ole oikein minkäänlaista tekemistä, niin kyllä noilla jäänpaksuuksilla lähden vielä pilkille. Tänään siis tihkusateessa kävin näpräilemässä muutaman ahvenen ylös. Suurin vajaa varttikiloinen. Vieläkö muut uskaltautuu jäille??

7
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 04, 2011, 21:06:19  »
Oli niin eksoottinen keli tänään, että oli pakko lähteä pilkille. Pikaisku Pyhäselälle kaatosateessa. Parin tunnin istunnon jälkeen puolen tusinaa kukkoahvenia + märät haalarit. Isot vielä hakusessa  :-)

8
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 09, 2011, 13:40:09  »
Koivuniemessä haeskelemassa paikkoja lauantain kisoja varten  :mrgreen:
Kaloja kerkesin kanssa ottaa  :-P Yksi erittäin luja haukitärppi, luonnollisesti ei perukkeeton 7kg siima sitä kestänyt...

9
Itä-Suomi / Vs: Madetta Joensuun seudulta 2011
« on: February 05, 2011, 00:01:00  »
Yhtä hiljaista oli Koivuniemessäkin...jäälle "varo heikkoa jäätä" -kyltin vierestä  :-D

Joo se on aika metka paikka  :lol: Uusi pienvenesatama tulee siihen, niin se on vissiin kanavoitu jotenkin, että siihen "kuoppaan" pulppuaa koko ajan vettä. Sitten varoitellaan heikoista jäistä  :-D
En nyt ihan varta vasiten matikkapilkillä oli Koivuniemessä käynyt, mutta aika hemmetin matalaa siinä, missä on se rysä.. Jotain metrin luokkaa. Muutamia kavereita otsalampun kanssa kuitenkin on näkynyt, että varmaankin ihan mahdollisuuksia siitä heinikon alueelta on madetta saada.

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 20, 2011, 12:49:40  »
Aikaisemmin ihmettelin, miksi muut pilkkijät jäivät rantakivikkoon; löytyi selitys. Kaikki kalat aivan naurettavan matalasta, eli 30cm-1,5m vedestä. Kairasin jopa kerran pohjaan, onneksi pysyi terä vielä jotenkuten kairaamiskunnossa. Mieluiten vettä metri, pilkki pohjaan ja yksi kelan pyöräytys ylöspäin (= pohjan tuntumasta)
Näpertelin siinä vielä todella lyhyen tapsin (5cm) jotta olisi syvyys kohdallaan. Yritin myös 3-5m, mutta kovin oli hiljaista...

Asiasta moottorisahaan; lunta on yli saappaanrajan. Vettä ei onneksi vielä hirveästi, mutta esimerkiksi luistelurata on jo suljettu veden takia. Melkein armeijatyyliset sukset olisivat parhaita tuossa kelissä, kun nuo kapeat murtomaasukset ei kanna tarpeeksi. Tai no lumikengät ehkä kanssa olisivat hyvät. Kevätjäistä tulee kyllä karmeat, jos lunta tulee vielä vaaksan verran lisää  :mrgreen:

11
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 19, 2011, 17:45:44  »
Noniin, yli vuoden MP-reissujen putki sai päätöksensä. Ja vieläpä Pyhäselällä  :-o Taitava tasapainopilkkijä olisi varmasti saanut hyvän saaliin, sillä karkottelin paistikarkeita ihan liikaa. Ottiväri ja syvyys olivat juurikin sitä, mitä ei osaisi arvata. Suurin ahvena 246g ja yhteensä vajaa pannullinen  :-P (pannun koosta voidaan keskustella)
Viikonloppuna varmaan uudestaan.  :roll:

12
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 07, 2011, 15:56:16  »
"Nuoret pilkkijät katoavat" - katoan varmaan itsekkin: 8 MP reissua takana, kaikki täydellistä viemäriä. Tänään Varparannalla tämä kohtalo. Muitakin oli yrittämässä, toi vähän lohtua..
Jäällä 7.30-11.45
Kiertelin sitä isoa valkosta merimerkkiä aika ahkeraan ja siitä vielä kauemmaks, ihmettelin miksi muut jäivät rantakivikkoon, ja eivät hirveesti liikkuneet. Mene ja tiedä  :roll:

No mutta pakko lähtee taas huomenna johonkin  :-D

13
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Siimat hauelle ja kuhalle
« on: December 31, 2010, 20:59:00  »
Marketissa näin kyllä aika hurjaa siimaa. En muista oliko monoa vai kuitua, mutta pakkauksessa luki 0,06mm paksuutta ja reilu 12kg kestävyyttä. Eli sama suomeksi; siima näkymätöntä ja kestävyyskin enemmän kuin ahvenpilkkijä tarvitsee. Meinasin jo koriin ottaa, mutta hinta oli 50e/muutama sata metriä  :roll:
Prismalta löytyi, ja kun ei ollut Trilenen siimaa, niin hämmennykseni oli valmis.
Hauki-siimana käyttänyt jo ikivanhaa 18kg kesäsiimaa. Pinkkiä väriltään ja julman paksua. Aika huoletta olen kiskaissut hauenkin ollessa siiman päässä. Siima vaan jäätyy todella pahasti pieniksi paloiksi ja puolaaminen vaikeaa, sillä se luistaa ihan mukavasti jäätyneenä. Eli jotain talvisiimaa ehdottaisin, lie mikä on sitten "kipukynnys" tuon paksuuden suhteen..

14
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 31, 2010, 18:47:26  »
"Jaamanlampi lentokentän kupeella"

No oli kyllä vesi kirkasta  :-o mutta ei se valo riitä millään. Jälleen kerran ei nykyäkään :-( Vika on välineissä tai pilkkijässä, varmaan jälkimmäisessä  :roll:
Pyhäselällä oon nyt käynyt vuoden aktiivisesti täysin tuloksetta. Hirmunen hinku on vieläkin kalastamaan, vaikka maisemien ihailuun on mennyt joulukuun kaikki keikat.
Tuosta railosta tosiaan... Syväväylä varmaan ainoa täysin lumeton paikka, mutta mulla ei kaira riitä siihen, koska se on jäätynyt kerroksittain  :lol: Jos nyt pitäis muutaman päivän huilia ja yrittäis uudella onnella sitten Kalastusvuotena 2011 

15
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2010, 13:54:04  »
Sortavalan saaret tuli kierrettyä eilen. Jäällä helppo kävellä ja jopa syväväylän yli uskalsin kävellä, vaikka aika "lohkareinen" oli jäänmurtajien takia... 5h tuli pilkittyä, reikiä en edes laskenu mutta lihakset kipeinä. Ja tunnelma samanmoinen kuin olisi viemäristä onkinut; ei nykäystäkään. Ongelmana ehkä se, että vettä on 3-4m varmaan hehtaarin alueella ja mitään kalalle mielenkiintoisia paikkoja ei oikein ole .. Tapsia ja 5cm tasuria tuli uitettua. Tekisi mieli lähteä huomenna johonkin muualle, eli minne??

Muuten näin hassuna vinkkinä. Eksyin Lykynlammelle pilkille viime vuoden vaihteessa. Happitilanne on surkea ja lammen koko pieni. Silti tuloksena 23 ahventa ja hauki. Pitkä matka olisi pyörällä sinne sotkea, mutta tekisi sinne mieli lähteä tuon Pyhäselän umpisurkean keikan jälkeen.  :mrgreen:

16
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Suosikki vesistö?
« on: May 24, 2008, 20:24:21  »
Rautuhan se totta vie on ylivertainen. Linlolla tyypit pölisee mukavia ja sitten kun Rautupurolle mennään niin tunnelma on niin tiivis, ettei kukaan päästä sanaakaan. Kaikki keskittyy.. Rautu on muutenkin, sopivan haastava, isoja löytyy ja vaaditaan jo hieman taitoa ja kärsivällisyyttä..  :roll:

17
Siinä ku sitä musiikkia hyräilee päässään ja ei millään viittis lopettaa niin tulee luettuu noi tekstin pätkät aika useesti..  :roll:

18
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 03, 2008, 11:22:34  »


Pyhäselän saaliita. Neljä tuntia jäällä, oli ihan hemmetin moinen tuuli kun pääsi pitkältä selältä puhaltamaan. Ensimmäistä kertaa sähkökairan näin ihan livenä. Mielestäni oli aika kovaääninen. Huono syönti, saatiin kuitenkin jotain pannullekkin. 7 ahventa ja kiiski. Tuo keskimmäinen ahven otti 10 vuotta vanhaan kirre tasuriin.
Painoa oli 249g. Ei särkiä tällä kertaa. Hyvää kalaonnea muillekkin  :wink:

19
Tulee varmaan olemaan sitten se huopasaapas aika kovaa tavaraa... Tuleekohan ennätyksiin.? Hehe-- Jos ees toteutetaan  :-D

20
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 22, 2008, 18:15:48  »
Tänään sattui höytiäisellä melko nälkäisen makunen parvi kohdille. Reilun puoli tuntia tasurilla parvea pääasiassa harventelin ja sitten oli lopetettava, kun pitää ne kalat rantaan asti jaksaa kantaa. 58 ahventa ja painoa 12kg. Koko päivän olisi ollut siinä onkimassa, niin huhhui. Mutta joskus näinkin  8-)

Otetaan kans huomioon etten saanu mitään höytiäisellä ( pilkin apout 4,5h).. Mutta tollasia noi kalat on. Kun löydät parven niin saatpahan siinä vedellä rauhassa kaloja avannosta....


21
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Ruuhijärven kalasaaliit
« on: February 22, 2008, 18:08:52  »


Oli kyllä ihan uskomaton syönti.... Ei voi muuta sanoa..


22
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: February 20, 2008, 17:13:41  »
Sattu hyvä reikä Niemismätöllä..  :-D

MIstä kohtaa olet saanut nuo?


No oikeastaan pyörin kahden paikan välillä aika tiuhaan.. Kaikki tuli raitalusikalla ja isoin tane oli jotain karvan verran päälle 2kg
Ei ny oikein haluis kertoo tarkkoja paikkoja, mut olihan tossa tuuriakin ku 2kg taimen sattu samaan kisaan...
Ja vielä painotan tota että liikuin kahden reijän välillä ja reikien välillä meni kävelyyn sellainen 30sek.
Onhan noi muut kalamiehet repiny samalta reijältä enemmänkin kalaa, mutta ikinä en samalta reijältä saanu mitään tollasia lukemia..

23
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: February 12, 2008, 15:13:54  »
Sattu hyvä reikä Niemismätöllä..  :-D

24
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Siikakoski
« on: January 27, 2008, 14:00:04  »


Pari omaa ennnätystä siikakoskelta

Tossa vartin kisassa oli säyneet ihan hurjalla syönnillä...
25
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: January 17, 2008, 19:15:09  »
Itse en kisoihin menemistä harrasta. Mutta silloin tällöin kukkokalat käyn nostamassa. En itä-suomessa nuoria PILKKIJÖITÄ nähny. Viehekalastajia senkin eestä.

26
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: December 14, 2007, 20:03:40  »
Kirre ja siika linlolta. Molemmat samassa kisassa  :mrgreen:

Voitin samaisen kisan yli kilolla  :-D

27
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjalampi
« on: December 13, 2007, 15:22:47  »
Ite oon saanu kohtalaisesti alhaalta, keskeltä... Eihän sielläkään isoja oo mut pari kertaa on voittosaalis sieltä tullu 8-)

28
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Onko tullut viruksia?
« on: December 13, 2007, 15:15:17  »
No jotkuthan voi olla tollaisia huijauksia joiden mukana tulee noita viruksia sun muita.... MUTTA JOS on kohtalaiset palomuurit kuten F-secure tai Elisa tietoturvapalvelu nii ei pitäs... Kaikki päivitykset kannattaa ladata näiltä sivuilta, ellei muuta sanota.

29
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Siikakoski
« on: December 13, 2007, 15:10:38  »
Tottakai on!  :lol: En nyt ihan tarkkaan tiedä mut siinä 169g kieppeillä se kai pyörii... Viisaammat tietää tarkan lukeman  :wink:

30
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Onko tullut viruksia?
« on: December 10, 2007, 18:45:30  »
Mietin, ettö onko kellekään tullut, (kun on laittanut IP:nsä sivuille) viruksia, vakoiluohjelmia tms. Ite en oo ton vaaran takia laittanu mitän tietoja esille.... Tai onko aiheutunu jotain sun muuta vastaavaa, väärinkäyttöä?  :? Nöyrimmät anteeksi pyytöni jos tämä aihe on jo jossain, ite en löytänyt

Pages: [1] 2


center>